< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4yilmezun -- 7 Haziran 2019; 19:28:53 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4yilmezun -- 7 Haziran 2019; 19:28:53 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
eee fenerbahçe'ye para lazım helal be Ali koç başkan
|
Fakülteye geçince anlarsınız ama adamların imkanı bizlerden 750 kat falan farklı ve orada gerçekten baya zenginler okuyor ama kafası çalışan zenginler .
Kendi okuduğum bölüm tıptan ege tıptan örnek vereyim . Bizde mesela hocayı falan görüp bulamazsın . İşte amfi dersi bitince hocaya bir yığın insan gider soru falan sormaya çalışırlar . Adamlarda hocam ben bunu anlamadım diyip kapısını çalıyosun . Adam sana 1 e 1 anlatıyor . Hiçbir devlet ünv herhangi bir bölümünde böyle bir şey yok . Mesela dünyada yeni bir şey icat oluyor pat adamlar alıyor . Dersler falan aşırı interaktif 30-50 kişi falanlar . Normal fakültede 400 kişi oluyosun hoca anlatıp çıkıyo gibi . Ayrıca stajlarının 1 senesi falan amerikada ve uzmanlığa yaşamaya çalışmaya bu sayede amerikaya veya avrupaya gidebiliyorlar . Evet sadece TR de biliniyor ama senin yurt dışında çalışmanı ve staj yapmanı sağlıyor . Yani parasına baya bi değiyor . Ayrıca diğer bölümleri de pahalı |
Yıllık 120k ona vereceğime gider yurt dışında okurum hem uluslararası olan bir diplomam olur hem de gittiğim ülkedeki dili ana dilim gibi konuşurum. Hemde yurt dışı.
|
Tıpı 4 yıl olarak almanızdan sonra devamını okumadım+ hazırlık sayarsak 6+1 7 yıl eder 840k
|
Kafasi calisan her yerde oluyor kardeşim
LSE ve Cambridge mezunuyum (tamam ikstisat, tiptan farkli ama) o dediginiz bizim okullarda vardi bir kere bile gitmedim Hatta derslerin bile coguna gitmedim, first class honors la mezun oldum O dediginizi yapan arkadaşlarimin hepsi benden dusuk aldi Kitaplari bosuna yazmıyorlar Sadece imkan diye o paralar verilmez yani Ha etiket veriyorsa verilebilir ama koc tip in pek bir etiketi olduguni da sanmıyorum sahsen diger iyi devlet tip fakultelerine gore |
Eskiden özel üniversiteler bu kadar yaygın değildi ve alayı çöptü. İyi devlet üniversitelerine kafası çalışan fakir de giderdi zengin de giderdi çünkü tek çare buydu. Ama artık Koç, Sabancı, Bilkent, vs. gibi iyi devlet üniversitelerine kafa tutan hatta onlardan daha iyi olan özel üniversiteler var. Eğer Koç'a gidersen anne babası doktor, kendisi mühendislik okuyan, dubleks evde oturan, yazları Bodrum'da yazlığa giden, altında arabası olan elit kesimle beraber okuyacaksın. Eğer devlete gidersen Kahramanmaraş'ın köyünden gelen, tek sosyal aktivitesi köy düğününde göbek atmak olan, hayat görüşü ve vizyonu yerlede, sosyoekonomik düzeyi düşük varoşlarla beraber okuyacaksın. İstisnalar olsa da %70 böyle olacak. O yüzden Koç 120.000 tl'yi hak eder kardeşim. Çünkü Koç sana sadece bir üniversite hayatı değil yaşam standardı sunuyor. Ailenizin durumu fena değilse şöyle %50-75 vs burs kazandıysanız düşünmeden Koç'a gidin.
|
|
|
|
|
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikigai -- 7 Haziran 2019; 22:16:32 > |
|