Şimdi Ara

Kobo Kullanıcıları (55. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.130
Cevap
105
Favori
159.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tetriser

    Kapattım şimdi de sol alt köşede Güç Kapandı yazıyor. Hocam sanki çalışıp şarjını bitiriyormuş gibi geliyor, içim acıyor. :D

    Edit: arkadaslar bunun sarji hızlı bitiyor sanırım. Ilk açtıktan sonra yapilmasi gereken birseyler var mi? Kendi kendisini guncelledi sanirim ama.emin degilim. Baska ne yapabilirim.

    Hocam bu tür cihazları kullanırken telefon/tablet alışkanlıklarınızı unutun.

    Durduğu yerde şarj harcamaz.

    Şarj harcadığı zamanlar:

    - Cihaz içinde dolaşırken
    - Sayfa çevirirken
    - Ekran aydınlatma açıkken
    - İnternet, güncelleme ve eşitleme özellikleri kullanımdayken

    Bu saydığım işlemler ne kadar çok yapılırsa o kadar pil tüketir.

    Ekran aydınlatması açık değilken sayfa veya görüntü durduğu yerde pil harcamaz.




  • Arkadaşlar merhaba. Bu aralar e-reader almak için araştırmalar yapıyorum. Malumunuz en güçlü adaylar kindle pw3 ile kobo aura. Dışarıda,toplu taşımada kitap okumak için almak istiyorum. Ama lehçe-türkçe,fransızca-ürkçe,ingilizce-türkçe gibi bazı sözlükler lazım. İnternetten hangi sözlüklerin olduğuna dair net bir bilgi bulmaya çalıştım ama maalesef bulamadım. Konuyu da okuyabildiğim kadar okudum ama burada da bahsedilmemiş sanırım. Bu isteklerimi en iyi karşılayacak model kindle mı kobo mu sizce? Teşekkürler şimdiden cevaplarınız için.
  • benim de kafamda ekitap var. lakin artık kitaba para ödemek istemiyorum. usb den pdf epub gibi uzantıları atıp açabileceğim bir ekitap var mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: theoharis

    Arkadaşlar merhaba. Cihazım aura one. Az önce kitap okurken(20-25 dakika olmuştu okumaya başlayalı) şarjım %72’den bir anda %62’ye düştü. Kitapta bazı yerleri vurguluyordum ancak vurgulamaların bu ciddi düşüşe sebep olcağını sanmıyorum. Ayrıca wifi kapalı, otomatik ışık kapalı ve seviye 1-5 arasında hep. Cihaz 1.5 aylık falan ve iki defa şarj doldurdum. Bu durum gerçekten moralimi de bozmadı değil. Bir fikri olan var mı bu konuda ya da başına bu tarz bir sorun gelen?

    Arkadaşlar iki gün önce şarj sorunundan bahsettim. Aynı sorun şimdi de oldu. Şarjım bir anda yüzde 50’den yüzde 40’a düştü. Gerçekten canımı sıkmaya başladı. Sizce ne yapmalıyım? Şarjın bitmesini bekleyip, sonra tam doldurarak tekrar bir denemeli miyim yoksa fabrikaya ayarlarına mı döndüreyim(Riskli mi)?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kobo touch'a, koreader yükleyen deneyen tavsiye eden var mı?
  • cbr-cbz iyi fakat onlar da genelde ipad vb icin uyarlaniyorlar. Performans sorunu yasaniyor. Cozumu soyle. cbr'i bir klasorun icine acin. Tum sayfalar jpg formatinda gorunecek. Irfanview ile birini secip acin. Resim bilgilerine bakin. Eger cozunurluk 2500x1500 gibi yuksek degerlerde ise kendi cihazinizin ekran cozunurlugunuze dusurmeniz gerek. Dosya menusunde toplu cevirme var. Klasordeki tum dosyalari ekleyerek kendi cihaziniza uygun boyuta cevirin. sonra dosyalari tekrar zip formatinda sikistirin. Uzantisini cbr olarak degistirin. Performans konusuda yarari oluyor. Yalniz benim gibi gozlerde sorun olanlar icin 6" yetersiz kaliyor cizgi roman icin. O yuzden 10" tablet kullaniyorum. Para olsa da onyx books max carta alsak.
  • Kobo aura ya yukledim, kullanmayi beceremedim. Ornegin font boyutunuen buyuk yapmama ragmen mikroskop lazim okumak icin. Neden oldugunu bulamadim ama kendi okuyucusu daha rahat geldi. Koreader'i kitaplari daha rahat indexlerim, cok sayida kitabi ayni yerde rahat takip edemem diye yuklemistim. Su anda da uykudan cikamadi koreader'da. sorunlari cozersem yazarim.

     Kobo Kullanıcıları

    Edit : Coolreader biraz daha iyi gibi. Yatay dikey ayari ve font degistirme calisiyor. Acilacak dosyalari elle secebildiginiz icin istediginiz gibi klasorlere ayirmaniz mumkun. Ama bunlarin disinda kullanisilik olarak kendi reader'i cok daha iyi. Cok kitap atmiyorsaniz ve yatay kullanma ihtiyaciniz yoksa gereksiz iki program da.

    Edit2 : Kobo Start Menu 9'da eger windows'a cikart demeden reboot ederseniz Windows mavi ekran yiyor. Butun isleriniz ucup kafayi yeme ihtimaliniz var. Dikkatli olmak lazim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tensi -- 26 Ocak 2018; 11:19:37 >




  • Merhaba arkadaşlar. Yorumlarınızı okuyup Kobo Aura aldım bugün N11'den. indirim ve kuponlar ile 376 TL'ye geldi. Kılıfı da aynı siteden aldım 69 TL'ye aldım. Yurt dışından kılıf alıp beklemek istemedim.
  • Bu istatistik bölümünde ne kadar süreyle biter kısmı neden gözükmüyor acaba?
     Kobo Kullanıcıları
    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1064272/0e56c550-5c19-4415-aacd-8826103544d5.jpg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mirror of Deception -- 26 Ocak 2018; 23:57:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bende de okuma saatleri, oturum başına ortalama dakika vb. alt taraftaki kısımlar sıfır olarak gözüküyor. Bir türlü çözemedim sorunu.

    Edit: Anladığım kadarıyla son sürümden kaynaklanan bir sorunmuş. Sanırım çözümü bir sonraki yazılım güncellemesinde gelecekmiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maaday Kara -- 26 Ocak 2018; 23:25:0 >
  • genelde 6 inç ekranlar . epub uzantılı kitaplarda yazı boyutu ayarlanabiliyor ama sanırım pdf de yok bu boyut ayarlama olayı. peki pdf dosyasını okumak için sizce küçük mü 6 inç ekran
  • Pdf'yi Calibre programıyla Kepub'a çevirince böyle görünüyor. Bunun çözümü nasıldır değerli kitap severler?

     Kobo Kullanıcıları

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam maalesef pdf dosyasını epub yahut kepub formatına çevirince iyi bir sonuç elde etmeniz zor. Düzgün bir biçimde çevrilmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tensi T kullanıcısına yanıt
    Hocam o zaman devam kendi yazılımına, biraz daha kullanayım bu sıralar çok fazla kitap atıp okuma fırsatı az buluyorum. İleride dolar düşer de model yenilemeye karar verirsem belki yatay mod için yapabilirim.

    Manga için de iş yeri laptopundan devam artık :D
  • Kobo Aura'ya koruyucu cam filmi taktım ancak ekran özelliğini kaybetti. Parlama yapıyor. Cam filmi olmadan kullanacağım. Bu şekilde kullanan var mı?
  • statica S kullanıcısına yanıt
    One var bende hiç takmadım cam filmi. Ama ekranları kırılgan ve maliyetli olduğu için akıllı kılıf aldım. Aç kapat uyku moduna giriyor, daha fonksiyonel oldu sanki.
  • statica S kullanıcısına yanıt
    Ekran filmi takan kimse var mı diye sorsanız daha iyi olur hocam :) Çünkü gerek parlama olsun, gerekse ekranın hassasiyetinin azalması olsun kimse film takmıyor. Onun yerine kılıf alıyorlar. Aç kapa otomatik uyku moduna da girip çıkıyor. Gayet güzel oluyor yani.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar kobo aura'yı (v2) kılıfla kullananlar, kılıfı nerden aldınız ve memnun musunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tetriser -- 30 Ocak 2018; 18:58:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tetriser

    Arkadaslar kobo aura'yı (v2) kılıfla kullananlar, kılıfı nerden aldınız ve memnun musunuz?

    Ben sahibinden'de aldım birisinden. AliExpress'de var 9 dolara. N11'de aura için kılıf satan kişiye mesaj atın, edition 2 için olanı gönderirim dedi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kılıf gerçekten gerkli mi merak ediyorum. ağır ölücülük yapıp muhtemelen hayatımda yakalayamayacağım fırsat yakalayıp 400 liraya aura h20 v2 aldım. sadece kılıfa 120lira vermem. fırsat denk gelecek yada çinden felan aynı özellikte uygun fiyata bulacağız anca. yaklaşık 1 aydır cepte getirip götürüyorum şuana kadar bir sorun yaşamadım zaten cebe zor sığıyor kılıf ile iyice zor olur.
  • 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.