Şimdi Ara

Kobo Kullanıcıları (39. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.118
Cevap
104
Favori
158.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Converter ( epub tan mobiye çevirmek ) ile uğraşmam diyorsan Kobo. Kalite diyorsan Kindle.
    Edit. İmla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuventhh -- 20 Mayıs 2017; 23:9:40 >
  • kasim444 kullanıcısına yanıt
    Çizgi roman türü şeyler genelde resimlerin (sayfaların) sıralı olarak sıkıştırılmış hali diyebileceğimiz cbz (zip'li) veya cbr (rar'lı) uzantılı dosyalar ve bu formatları Kobo Aura da açabiliyor. Resimleri zoom yapmak da mümkün, kendiniz bile istediğiniz resimleri bir klasörde sıkıştırın winrar ile ve uzantıyı cbr yapın, onları bile gösterir.
  • tuventhh T kullanıcısına yanıt
    Kalite ile kasıt kişiye göre değişir bence.

    Şurada daha net kıyaslama var, geniş format desteği bile (çizgi roman bile var) yeterli bir sebep benim için Kobo tercihimde.
    https://e-okuyucu.com/kobo-vs-kindle/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SanalNot -- 23 Mayıs 2017; 21:48:12 >
  • SanalNot kullanıcısına yanıt
    Kasa kalitesi olarak Kindle daha kaliteli ve bu kişiye göre değişen enfusî bir husus değil. Her ikisini de aynı dönemde kullandım, Kobo Glo HD bildiğin gıcırdıyor. Diğerlerinde bu olmayabilir ya da benimkinde sorun olabilir diyeceğim ama yine D&R'dan yine sıfır kapalı kutu alan bir arkadaşımın da öyleydi.

    Onun dışında garanti, hizmet kalitesinden bahsedilebilir, her ikisinde de böyle bir duruma ihtiyaç duymadığımdan tecrübe edemedim. Kindle'ın Türkiye garantisi yok zaten. İthalatçı garantililer var, onu da markaya yormak olmaz.

    Bu arada bu cihazın sorunsuz bir adedini aramaktayım. Satmak isteyen olursa bana ulaşsın lütfen.
  • Nicholai Hel kullanıcısına yanıt
    Kaliteyi hangi sıfat açısından ve/veya nicel olarak ifade ederseniz tabii ki bu kişiye göre "görece" belki değişmez (bu da tartışılabilir ama ayrı konu). Kastım nitel bir şekilde Kindle kalitedir ifadesi idi...

    Kasa kalitesi olarak derseniz daha spesifik ve kıyaslanabilir bir ifade oldu tabii ki. Dediğiniz doğru olabilir, benim Kobo Aura'yı biraz sıktım ama gıcırdamadı şimdilik, bakalım zamanla ne olur. :)
  • glo hd ye güncelleme gelmiş sayfa geçişleri daha bir hızlanmış gibi, ana ekran sadeleşmiş...
  • Cihazımla calibreye bağlandığımda "eror communicating with device" hatası alıyorum ve cihaz içindeki kitapları calibren göremiyorum. Yardımcı olabilir misiniz arkadaşlar?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar glo hd de ekranin sol tarafindan kaydirarak yaptigimiz parlaklik ayari son zamanlarda en alt seviyeye cektigimde % 1 de kaliyor ve uyku moduna da bu sekilde giriyor buda sarji bitiriyor. Onceden en alta kaydirinca parlaklik 0 olurdu simdi % 1. Benim makinada mi sorun var anlamadim. Guncelledim yine düzelmedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kobo'da aldığımız notları veya vurgulamaları bilgisayara aktarabileceğimiz bir yol var mıdır acaba?
  • rmdy kullanıcısına yanıt
    Buna benzer bir problem Kobo Aura Ed.2'da da son güncelleme sonrası oluyordu.

    Parlaklık ayarını 0 dışında düşük bir değer yapıp uyku moduna alınca o değerde uyku moduna giriyordu. Kapatıp açtıktan sonra düzelmişti ama parlaklık değerini değiştirince geçen yine oldu. Tekrar kapatıp açtım düzeldi, sanırım güncellemede bug var.

    Sorun nasıl başladı ki sizde, güncelleme olmuş olabilir mi bu sorun öncesi, durduk yere mi oldu, yeni güncelleme ile de çözmemiş olabilirler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SanalNot -- 11 Haziran 2017; 10:20:48 >
  • Elder Wand kullanıcısına yanıt
    Hap şeklinde doğrudan bir yolu yok gibi (ama basit bir çözüm buldum ben), ben de incelemiştim bir ara. Şöyle ki;

    Aura Ed. 2'de vurgular (notları denemedim) Digital Editions\Annotations klasöründe aynı klasör (dosyanız dizinde klasörde ise) ve dosya adı.epub.annot dosyası şeklinde tutuluyor. Bir de esas Kobo'nun ".kobo/KoboReader.sqlite" veritabanında tutuyormuş. İki dosya formatına da notepad ile bakabilirsiniz.

    Şimdi bu bilgileri veritabanından çekmek için birisi Python programı yapmış, detayına hiç bakmadım ama aşağıda:https://github.com/pettarin/export-kobo

    Bir database programı ile sqlite dosyasını açıp almak da mümkün bence.

    Bir de site varmış ama üyelik ve tüm kobo veritabanı bilgileri paylaşmak gerekiyor, çok anlamlı gelmedi bana.

    Bence en kolayı hiç spesifik program gerekmeyen aşağıdaki basit çözüm:

    Ben deneme olarak sadece .annot dosyasını Excel'de açtım (veri aktarma seçenekleri Türkçe için dosya kaynağı "UTF-8" ve veri türü "sınırlandırılmış" ile satırı bütün halinde sütunlara bölmeden aktarınca temiz bir şekilde aktarıyor). Geriye vurgulu metinlerin olduğu "<text>" ile başlayan satırları ayıklamak kalıyor ki bu da filtre ile mümkün.

    Bu şekilde vurguları alabiliyorum, test ettim ileride kullanmak üzere. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SanalNot -- 11 Haziran 2017; 11:4:21 >
  • SanalNot kullanıcısına yanıt
    Son güncellemeyi yapmadan farkettim bu durumu. Yüzde 1 e geliyor 2.3 saniye gecikmeyle 0 a iniyordu.Düzelmesi umuduyla guncelledim daha kötü oldu %1 de kaliyor simdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hevesle dün bir adet kobo auro edition 2 aldım. baya küçükmüş ekran, kinddle de aynı ekrandı fiyat ve garanti yüzünden kobo yu tercih etim. kaliteli cihaz kasa kalitesi de güzel fena değil.sağa sola kaydırmalarda donmalar gölgelemeler var cihazda kindela göre ama bırakınca görüntü hemen toparlıyor kendini. benim hayal kırıklığına uğradığım nokta çizgi roman konusu. ben 6 inçlik bu cihazı çizgiroman okumak için aldım ama 6 inç kesinlikle tat vermiyor. yazılar tam ekranda çok küçük kalıyor. zoom yapıp okuyabşlirsiniz diyeceksiniz ama konforu ve kullanımı baya bozuyor. geri verip daha büyük ekranlısını almayı düşündüm ama ufak bir ekran farkında 300 tl yi daha gözden çıkarmak gerekiyor, neden bu kadar fiyat farkı var aurora edition 2 ile daha büyük ekranlı diğer modellerin anlayamıyorum. tamam küçük cihaz normal kitap okumak için çok uygun avuç içine sığıyor ama benim gibi çizgi roman severler için formatları desteklese bile 6 inç ekran tat vermiyor arkadaşlar

    ayrıca 2 ay kullanım yazmış. %25 ışıkla 3 saat kurcaladım kurcalamaım %8-10 düşüyor şarjı sıfır ışıkla bile bırakın 1 ayı açık bırakınca 3-5 gün anca dayanır belkide daha dün aldım cihazı denemedim
  • Dün d&r a gittim 399 a düşmüş personele sordum glo hd dedi. Ürünü gördüm kapalı kutu var mı diye sormadım. H2O falan 700-800 civarı. Glo hd için personel 5.8 inç dedi ama piyasada öyle bir ürün yok.

    Sizce ekran çok önemli mı küçük - büyük ? Arada kaç yuz lira fark var. Bide su geçirmezlik var tabii.



    Not : glo hd yi gördüm alt tarafında glo hd olarak yazıyordu. Yanlış olmuştur yoktur diyen olursa bilginiz olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sedna03 S kullanıcısına yanıt
    bende dün gittim 399 a aura edition 2 ve h2o mu ne ondan vardı. aura ışıklı ve 6 inç. amazonunki de 6 inç en çok satanı yani ideal elde filan tutmak için ama bazılarına küçük gelebilir. dediğim gibi sadece kitap okuyacaksanız epub formatında zaten birsürü kitap var font filan herşey ayarlanıyor sıkıntı çıkarmaz 6 inç ama çizgi romanda tat vermedi bana pek.daha büyük ekranlılar da nerdeyse 2 kat fiyat çok ilginç. en uygunu kobo aurora 2 edition olarak gördüm ve aldım pişman mıyım değilim ne kadar ekmek o kadar köfte olayı ama bu cihazlar nedense pahalı satılıyor hele hele de tabletlere göre
  • Garanti süreci hakkinda bilgisi olan var mı? Ekran bozuldu garantiye verdim 20 is gunu icinde bilgi verilecek dendi hala arayan yok? Tuketici hatasi denip para isterlermi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kinda touch kullanıcısıydım. n11 ile idefixten %11 indirimle toplam 355 liraya aldım. Kelepir olmasa almazdım ama bence aura pw2'nin rakibi.

    Niyetim pw3 almaktı ama 550 lira verip elimdekinin sadece ışıklısını almak istemedim, ve bence kindle'ın kasasına göre kobo çok daha iyi, çerçeveler ince, çerçeve derinliği az, arka tasarım vs.. d&r da baktığım kadarıyla biraz daha yavaştı.

    Mobiyle uğraşmadan epub ile rahatça ve ışıklı okumak için aldım, sözlükte var.

    Yalnız vocabulary oluşturma özelliği var mıdır onu merak ediyorum birde kindleda ki gibi epostayla kitap gönderebilseydik keşke, görücez bakalım memnun kalacak mıyım :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BluePage -- 11 Haziran 2017; 19:56:2 >
  • Kobo Aura Edition 2

    Cihaz bugün geldi arkadaşlar. İdefix n11 mağazasından 399 + %11 indirimle 350 Liraya aldım.

    Genel olarak memnun olduğum yanlar:
    -Kasa kalitesi ve tasarım
    -Hem kenarlar bakımından hem de derinlik açısından ince çerçeve
    -Kindle Touch fiyatına aldığım için(167 PP, ışıksız), Aura ed2 ise 212 ppi ve ışıklı. Bu büyük artı

    Kindle'a göre eksileri:
    -İngilizce sözlüğü berbat
    -Kindle daha pratik, örneğn highlight yapacağınız metini rahatça seçemiyorsunuz koboda

    Kindle Touch yerine alınabilir ancak Kindle PW3 kesinlikle daha iyi bir seçim.
  • Geçtiğimiz hafta d&r dan kobo aura edition 2 satin aldim cihazi henuz hic kullanmama ragmen bugun bi actim %100 olan sarji %10 a dusmustu 5 dk kurcaladiktan sonra ise %2 ye distu.Cihazda yasanan bu sorun cidden cok moralimi bozdu bu sorunu nasil cozebilirim yardimci olabilirseniz cok sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • blackeagle_88 B kullanıcısına yanıt
    Bir arkadaşta da aynı problem olmuştu. Sonra fabrika ayarlarına dönüp 3-4 saat kadar şarj edince çözülmüştü. Bende sorun olmadı hiç, güncelleme yapmıştım, onun da faydası olabilir. Bu sorun bilinen bir problem imiş 6 ay öncesinde, çözüldüğü söyleniyordu güncellemeler ile.
  • 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.