Şimdi Ara

Kobimi , İversonmı , LeBronmı ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
322
Cevap
2
Favori
13.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki

Kobimi , İversonmı , LeBronmı ?


(En Son Oy Tarihi: 21.2.2020)
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: __éSér__

    Tabikide LeBron James en iyi olduğunu kanıtladı zaten...


    hadi ya bize niye söylemedi sanki bak benim ki daha çok bbak benimki daha uzun bak benim kilom daha fazla böyle mi kanıtlanyor !!
    hidonun orlandonun oyunu daha büyüktü lebrondan kralmış ..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cagann


    quote:

    Orjinalden alıntı: oklaz1905

    WADE adam sağlıklı oynadığı zaman durdurulamaz lebron da durdurulamıyo demeyin bkz:Bruce Bowen

    2007 Finalleri'ni kastediyorsan Bron dışında atabilen yok diye Bron'a en az 2li sıkıştırma geliyordu, çoğu kez 3lü, bazen 4lü sıkıştırmaya bile maruz kaldığı oldu Bron'un.

    Bir de aklıma gelmişken, 2007 Finalleriyle ilgili aklımda kanal en net foto;

     Kobimi , İversonmı , LeBronmı ?



    ne 4lü sıkıştırması adamı bazen 6lı sıkıştırmaya alıyolardı o derece
    bazen 4lü sıkıştırma nedir yaw !

    ha yardıma gelicekler tabi ama 4lü sıkıştırma
    2li sıkıştırma alan savunması olur.
    kralım dersen olucağı budur adam gibi adam olursan yanında bir yıldız daha olamsını kabullenebilirsen alçak gönüllü oolursan birde onu beslemeyi bilirsen o zaman anca buralarda mücadele edebilirsin hakemler seni korusun isteiğin kadar 50sayı at magic naptı gördük !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi o3 -- 17 Haziran 2009; 23:47:30 >




  • Bulursam ekleyeyim, fotosu var. Gülmüşsün ama Spurs, Bron'a görüp görülebilecek en etkin savunmayı yaptı.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: pisho

    o üç şampiyonluk shaqsız kesinlikle alınamazdı. O yüzden o faktörü de araya ekleyin.


    Şöyle diyenlere sinir oluyorum. Peki Kobe Bryant olmasa o üç şampiyonluk olucak mıydı? Tamam Shaq'ın en etkili zamanıydı da bence ÜÇ şampiyonluk olmazdı Kobe Bryant olmasaydı.
  • Bence en iyisi alan iverson.. Neden mi adam bir çok takım dolaştı buradan da adamın her takım tarafından istendiğini anlıyoruz. lebron ve kobe hiç takım değiştirmediler ve buradan da alan iverson kadar istenmediklerini anlıyoruz. Aslında lebron ile kobe kıyaslanabilir ama alan iverson onlar ile kıyaslanamaz... Bence O Jordandan bile iyi bir oyuncu.

    Allah O'ndan daha iyi bir basketbolcu yaratmadı bu coartlara

    Forever İversonnnnnnnnnnnnnnnnnn

    uff gece gece uykum geldi herhalde neyse ben yatayım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucifer34 -- 18 Haziran 2009; 3:42:17 >
  • Saçmalamayın Bron hiçbir süperyıldız la oynamadı henüz. O süperyıldız'ın gölgesinden korkan kobe'dir..
  • kobemi lebronun gölgesinden korkuyor.kendisinin jordandan bile iyi olduğunu kabul etmiş biri lebronun gölgesinden nasıl korkabilir?(şimdi yanlış anlarsınız kesin ben karşılaştırma yapmıyorum.hayatının her anını ezberlediğim kobenin hiçbir şeyden korkmadığını biliyorum.yani bu benim düşüncem değil.gerçekten öyle)şuan cavsta lebrondan başka yıldız olmadığı için takım lebronun eline bakıyor.yoksa kobeninde takımda yıldız olmadığında neler yaptığını biliyorsunuz.(81 sayı,4 maç üstüste 50 sayı,3 çeyrekte 62 sayı,35 sayı ort. vb. vs. falan filan.)

    şu lebronla kobenin karşılaştırılmasına ne kadar gıcık olduğumu biliyosunuzdur.bu jordanla kobenin karşılaştırılmasındaki dönem farklılığı gibi birşey.oda şu ki kobe o rekorları kırarken karşılaştırılabileceği bir lebron yoktu.ama lebron god on mode oynayınca şuan bütün yükü üstüne almayan görkemli bir kariyere sahip kobe var.şuan lakersin iyi bi kadrosu olmasa kobe eskisi gibi rekor kıramazmı?çok rahat kırar hemde.biraz yaşlansada artık basketbol bilgisi neredeyse ulaşılamayacak bir seviyede..bir maçta 81 sayıyıda geçer.ama şuan bi takımın kopyasını oluşturup 2 sinede takımlara bölüştüremeyeceğimize göre ancak olabilecekler hakkında yorum yapabiliriz o kadar.




  • benim üslubum sana hiç yaramıyor. Diyorumki bron daha hiçbir süperyıldızla oynamadı. süperyıldızla oynayıp gölgesinde kalmaya dayanaman kobe'dir. Şimdi bunda jordan'ı nasıl ekledin oraya?
  • Kobe #24 yine mi başlayacağız Jodan mevzusuna? Bir de tek maçlık performanslara bakıp da Kobe demiyor musunuz iyice zıvanadan çıkıyorum... Karşılaştırma yapmıyorum de, ama Jordan'dan iyi de de. Ayrıca 81i bir daha zor görür, fiziksel olarak düşüş dönemini girdi Kobe istese de istemese de. Carter'a da oldu bu. Bron'a da olacak. Hayır, şu sorularıma cevap verin kabul edeyim Kobe'nin, Mike'ın hiç değilse dengi olduğunu;

    - Kobe, Mike'a gelesiye kadar Kareem, Magic, Bird, Shaq, Duncan, Barkley, Malone, Wilt, Isiah gibi arada duran isimleri de geçti mi ki Jordan'ı geçiyor?
    - Esas oğlanken 6 yüzük gördü mü Kobe?
    - 4 finalinde Kobe'nin tarihe geçecek 4 adamı sayabileceğiz; Kidd, R. Miller, Iverson, Dwight. (Bak, kıyak geçtim Shaqlı dönemini de saydım ama yine de Jordan'n yendiği efsane saısına ulaşamıyo bu sayı)
    - 90 Bulls ile 00 Lkers arasındaki çok mu güç farkı 90 Blls diye girmeden önce?




  • yahu yüzükleri karşılaştırcaksanız orda baba gibi bill russell var. onuda katın ama biraz dengesiz olur. :P
  • @fuatturkrap

    ben yanlış anlamışım.ilk cümlendeki süperyıldızı anladımda 2. cümledeki süperyıldızı ben lebron olarak anladım.

    @cagann

    karşılaştırma yapmıyorum dedim ve yapmadım.ben orda kobe jordandan iyi demedim.kobe böyle düşünüyor dedim.forma numarasının 24 olması ve usa da 10 olmasının sebebide bu.(iyi yada kötü yorum yapmıyorum)bide şunu anlamıyorum.hadi ben tek maçlık perfonmasa baktım hata yaptım.peki bu senin yaptığın ne.takmışın şampiyonluk yüzüğüne.yahu ne alaka anlamıyorum.şampiyonluk yüzüğü takımın başarısını gösterir.

    edit:duncanı shaqı falan geçtimi demişsin.buna gülünürki ne gülünür.

    edit2:ligte sanki efsane doluda kobe yenemiyor sanki.kaç efsaneyi yendi demişsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6B729B06B -- 18 Haziran 2009; 12:03:13 >




  • Favori oyuncum Hido ama seçeneklerden Kobe.
  • Kimse kusura bakmasın, Kobe apaçilerinin basketbol zekasının ne kadar düşük seviyede olduğunu ve hatta 0'ın altında olduğunu da biliyorum, bunları yazınca yine bir şeyden anlamayacaklarını biliyorum ama burada basketboldan yine de anlayan insanlar var, en azından onlar anlarlar. Burada hep bu 2 basketbolcunun tartışmalarından bıkan insanlardan da özür diliyorum ki bende artık bıkmış durumdayım ama bu benim bu kondaki ilk ve son mesajım olacaktır, umarım.

    LeBron bu sene play-off'lar da tarih yazdı. 35-9-7 ortalamalarıyla oynadı ve %51 gibi muhteşem bir şut yüzdesiyle play-off'ları bitirdi. Ama hala dalga geçilebiliyor LeBron'la. Bu nasıl bir saygısızlık? Adamın yararlılık puanına bir göz atalım:

     Kobimi , İversonmı , LeBronmı ?


    Görüldüğü üzere 2. sırada, 1. olan Hakeem sadece 4 maç oynadığını ve ilk tur takımıyla maç yaptıklarını da şöyle bir tarafa not edeyim. Üstelik sıralamaya bakarsanız, en iyi oyuncuların en iyi dönemlerine aittir bu (''George Mikan bile var'' diyen çıkacaktır elbet, şöyle izah edeyim, o zamanlar blok ve top çalma tutulmadığından rakamları bu kadar yüksek muhtemel, blok ve top çalma 2-3 civarıdır, sayı ve riband da 25-15, bu yüzden yüksek. Gerçi önemli değil, orada Shaq, Wilt ve Jordan gibi adamların anormal performanslarına bağlı, yada b.k atmak isteyen her türlü atar diyelim) .

    1-) LeBron, 22 şut ile 35 sayı, %51 FG, 9 riband 7 asist.

    2-) Kobe, 23 şut ile 30 sayı, %45 FG, 5 riband 5 asist.

    Arada devasa bir fark var, kimse kusura bakmasın. Bu arada Kobe'nin yine daha iyi bir kadrosu olmasına rağmen daha çok şut kullanmasına da dikkati çekiyim. Yani resmen 2 katı performans, gerçek anlamda 2 ye katlamış resme Kobe'yi. A tabii ki MVP Kobe, LeBron'a nasıl MVP olunur gösterdi, hep LeBron kendi kullanıyor topu.

    - Yüzük işi.

    Hala şunları yapan LeBron'a, üstüne üstlük daha 24 yaşında ve daha hayatın boyunca gerçek bir yıldız ile oynamamasına rağmen ona bunları demek, kimse kusura bakmasın ama cahilliktir, basketboldan anlamamaktır, apaçiliktir, haterlıktır. Ha şunu diyin tamam, '%51 ile 35-9-7 yetmez, %55 ile 40-12-9 istiooooooozzzz'. Bu ortalamalarla oynamadı diye suçluyorsanız haklısınız zaten.

    Yani şaka gibi, artık süperstar'ı geçtim, yıldız yok yanında ve bunlara rağmen adam neler yapıyor, hala bok atılıyor. Zaten John Stockton, Charles Barkley ve Karl Malone gibi oyuncularda yokken, DJ MBenga'nın sahip olduğu bir varlıktan söz ediyorsak, orada ben sebep-sonuç ararım, kusura bakmayın.

    1-) Tony Parker, 4 şampiyonluk, 1 Finaller MVP'si.

    2-) Kobe Bryant, 4 şampiyonluk, 1 Finaller MVP'si.

    Evet? Al bir de burdan yak.

    Ben yüzüğü değil ama kadrosuyla yapılacak maksimum takım başarısına bakarım, bu bence daha önemlidir. Birinin eline kötü kadro geçer, öbürününkine iyi. Peki kötü kadroya geçenin suçu ne? Jordan mesela kendi kadrosuyla maksimum iş yapardı, aynı şekilde Jason Kidd'de. İşte bunlar önemli.

    Ayrıca şunu tekrar koymak istiyorum, normal sezon yararlılık puanı, tüm zamanlarda:

     Kobimi , İversonmı , LeBronmı ?


    - Orlando serisi, 2 oyuncuda bu seride oynadı ve ikisinin oyunlarına bakalım,

    1-) Kobe, 27 şut ile 32 sayı, %43 FG, 5 riband 7 asist.

    2-) LeBron, 24 şut 38 sayı, %51 FG, 8 riband 8 asist.

    Ama 'Kobe, LeBron'un ağzını ayran delisine çevirmiş' oldu, 'MVP nasıl olunur gösterdi' ve 'hala bu ikili tartıştırılıyor mu?' olunur. Son maça kadar da adam 1. ydi yararlılık puanında. O maçta da yorgunluktan kendini son çeyreğe hazırlamıştı ve o maçta da yenilecekleri belli olunca 25-7-7 gibi kötü bir performansla maçı bitirdi. Hoş, bunlar önemli değil zaten. Ama 27 şut da 32 sayı atan bir adama bu muamele yapılıyor, öbürü itin bir tarafına sokuluyor. %43 FG ile oynayan bir adam nasıl bu kadar abartılır, bunu da görmüş oldum.

    Her şeyi geçtim, 2 takımında Orlando'ya karşı olan serisini görün, o inanılmaz koç farkını görün, takım arkadaşlarının verdiği katkıları görün. Göremeyeceksiniz biliyorum, ama benimki de bir umut işte, n'aparsın.

    - Skorerlik, hücum gücü.

    1-) Kobe, 20.9 şut ile 26.8 sayı.

    2-) LeBron, 19.9 ile 28.4 sayı.

    İşte her şey apaçık ortada. Daha az şut denemesiyle daha çok sayı. Üstüne üstlük Lakers'ın, Cavs'dan daha fersah fersah güçlü bir kadrosu olduğunu düşününce burada 'LeBron bencil abi, ama Kobe öyle değil' diyenlerin düşüncesini bir süre askıya almamız gerekiyor. Aslında olayın ben hücum gücündeyim.

    - 'Kobe 81 attı abi, herif 3 çeyrekte 62 attı, 35 sayı ortalamayla bitirdi sezonu. Daha n'apsın?'.

    Evet, Nash de bir maçta 0 sayı attı, Jordan'da bir maçta 9 veya 11 sayıyla maç bitirdi. Bu oyuncular nasıl NBA'de oynuyor anlamıyorum zaten, adam 0 sayı atıyor, üst üste 2 sezon MVP oluyor. 1 maçlık performansların ne kadar saçma olduğunun, onun yerine sezonluk performanslara bakılmasının daha sağlıklı ve daha doğru olduğunu belirtmeye çalıştım, yoksa Kobe'nin anormalin üstünde kötü maçlar da var herkes gibi 17-47 şut yüzdesiyle oynadığı maç var. Ben şimdi gelip 'Oha, adam 30 tane saha içi isabet kaçrmış, nba rekoru, bir de en iyi oyuncu olacak bu'' desem doğru olur mu? Olmaz, Wade'in bile daha geçen seneye kadar 48'di sayı rekoru. E Charlie Villanueva'nın bile 47 ve üstelik çaylak sezonuydu o. Damon Stoudemire 55, Jermaine O'Neal 55. Daha da çok var, e şimdi bu adamlar Wade'den skorer mi? Hatta şu an bile 55, Wade'in kariyer rekoru, Damon ve JO'nun da 55. Demek ki aynı bunların skor gücü, evet. Neyse gelin de sezon ortalamalarına bakalım, en sağlıklısı o:

    1-) Kobe, 27 şut ile 35 sayı, %45 FG, 5 riband 4 asist.

    En iyi oynadığı sezon bile Kobe, %45 gibi yüksek olmayan hatta düşük bir yüzdeyle oynadı. 'Adam çok şut çekti be abi' diyenlere ise, daha önce 35 sayı ortalaması tutturan veya 27 şut çeken başka oyunculara bakması önerilir, bunun için Wilt'e falan bakmayacağım, çünkü o zamanla bu zamanın basketbolu gözle görülür farklı. Bir tek Jordan yaptı, ona bakalım:

    1-) Jordan, 24 şut ile 35 sayı, %53 FG, 6 riband 5 asist 3 top çalma 1.6 blok.

    2-) Jordan, 27 şut ile 37 sayı, %53 FG, 5 riband 4 asist 3 top çalma 1.5 blok.

    Bana her zaman oyuncuların Jordan'la kıyaslanması saçma gelmiştir, çünkü adam, Jordan yani. Ama madem 'Kobe > Jordan' bile denilebiliyor, bu da haksız bir rekabet veya kıyaslama, sayılmaz.

    Jordan o 35 sayıyı sadece ve sadece 24 şut kullanarak yapabiliyor, diğer yandan ise 27 şut kullanarak 37 sayı ortalaması tutturabiliyor. Üstelik 35 sayı atarken yanındaki o 6 riband 5 asist 3 top çalma ve 1.6 blok da cabası.

    Küçük dipnotçuk: Jordan o 35 attığı sezon 'Aynı yıl içinde hem sayı kralı hem de yılın savunmacısı' olan tek oyuncu olmuştur, 37 attığı sezon ise toplamda 3.000 sayı atmıştır ki bunu şakacı istatistikleriyle ünlü olan Wilt dışında kimse başaramamıştır. Neyse zaten konunun 'LeBron vs Kobe' ekseninden çıkıp 'Jordan vs Kobe' eksenine dönmesini istemediğimden konuyu hemen burada kapatıyorum.

    - Takıma sağladığı yarar, kötü kadroyla çok iyi iş yapmak,

    Kobe'nin en iyi sezonu olan 05-06 yılında, takım sadece 34 galibiyet alabilmiştir. Şaka gibi değil mi sizce de? O kadro kadar olmasa da yine de çok kötü kadrosu olan takımlar vardı ve onlar en azından 45-50 galibiyet ortalamasını tutturabildiler. İstediği kadar Kwame, Smush olsun, eğer sen sözde en iyi performanslardan birini gösteriyorsan, her maç şu kadar attı, şunu yapabildi diyorsan, bu 34 galibiyete de söyleyecek bir şeyin olmalı. Ben zaten Kobe'nin kafasında 'takım daha iyi olsun diye sayı atıyorum' düşüncesi değil de 'ben sayı atarım, takımda haliyle sayı atmış olur' düşüncesi var gibi geliyor. Bilmem yanılıyor muyum?

    LeBron zaten bu konuda olağanüstü, daha 22 yaşında Detroit'e karşı yaptıklarını saymıyorum bile ama bu sezon neredeyse katkı gelmeden ilk 2 turu da 4-0 ile geçti. Sahaya tek başına çıkartsan zaten yine de 4-3 yapıp alacak gibi bir hali vardı LeBron'un. Orlando'ya karşı da sadece 2 galibiyet yapabildi. Kendi sahasında 50 sayı 8 asist yapması bile yetmedi, diğer 44-12-7 ve 41-7-9'luk performanslarından bahsetmiyorum bile. Yendikleri 2. maçta zaten 37-14-12 yaptı, o son maç dışındaki en kötü maçıydı. Gerisini siz düşünün. Tabi yine 'sen anca televizyondan izlersin finalleri ahaoaogsodfdso' diyenleri de duyduk, n'apalım artık.

    - Yılın Savunmacısında 2.

    Kobe'den daha iyi savunma yapıyor falan demeyeceğim, sadece şu laflar dönüyordu 'Kobe bilmem kaç kere en iyi savunma 5'ine girdi, LeBron'dan çok çok daha iyi savunmacı'. Evet buyrun, Howard arkasından 2. sırada oldu. Oyuncuları tuttuğu sayılarda burda mesela:

    1-) Carmelo 18 sayı.

    2-) Granger 4 sayı.

    3-) Carmelo 13 sayı.

    4-) Pierce 11 sayı.

    5-) Kobe 20 sayı.

    6-) Kobe 19 sayı.

    7-) Granger 16 sayı.

    Bu sene en iyi dış savunma yapan oyuncu LeBron'du, bilemedin en iyi 2-3 kişiden biridir. Kobe'den iyi demiyorum, tekrar ediyorum, sadece ondan pek eksiğinin de olmadığını göstermek istiyorum, hepsi bu.

    Üstelik Kobe gerçek savunmasını yaptığında hücumda gözle görülür bir biçimde düşüyor, LeBron'un öyle olmuyor. Yani her 2 tarafta da Kobe'nin üstün olması zaten imkansızdır.

    Kısacası şöyle izah ediyim, eskiden Kobe, LeBron'dan sadece daha skorer bir adamdı ve LeBron ondan diğer her kategoride önündeydi. Son 2 senedir, hatta son 1 senedir diyelim şuna, LeBron artık sayı yönünden de daha iyi. Ama millet hala bir şey anlamadan ötüp duruyor. Hepsini de yukarıda açıkladım, özellikle sayıda LeBron artık çok daha iyi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Vertigo. -- 18 Haziran 2009; 15:02:07 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: .Silence.


    1-) LeBron, 22 şut ile 35 sayı, %51 FG, 9 riband 7 asist.

    2-) Kobe, 23 şut ile 30 sayı, %45 FG, 5 riband 5 asist.


    - Orlando serisi, 2 oyuncuda bu seride oynadı ve ikisinin oyunlarına bakalım,

    1-) Kobe, 27 şut ile 32 sayı, %43 FG, 5 riband 7 asist.

    2-) LeBron, 24 şut 38 sayı, %51 FG, 8 riband 8 asist.

    - Skorerlik, hücum gücü.

    1-) Kobe, 20.9 şut ile 26.8 sayı.

    2-) LeBron, 19.9 ile 28.4 sayı.



    iyi demişsin hoş demişsin ama maçları izledin mi? birinin çoğu zaman içeriden sayı bulduğunu, diğerinin sürekli şut attığını düşünürsek bu yüzdeler objektif olmaz diye düşünüyorum.




  • Kimse bron içeri girsin diye pota altını açmıyor. Seride bi monster dunk vurdu oha dedim! Lebron şu an sadece şut olarak kötü kobe'den. Onu da sürekli geliştiriyor. Lige geldiğinde üç sayı sokamıyordu şimdi buzzer beater insanı oldu..
  • Kaç tane son saniye basketi attıda Lebron buzzer beater olup çıktı başımıza? Genelde Lebron un son saniyedeki airbalları, son saniyede attığı basketlerinden fazla diye biliyorum.. Orlando maçında attığı o 3 lüğe bence kendisi bile ilk anda inanamadı.

    Şut yüzdesinde ise Kobe nin 5% civarında geride olması çok doğal. Attığı şutlar hep el üstü, 3 lük bölgesine yakın şutlar. Lebron yada Jordan o şutları atmaya kalksalar 20% saha isabeti ile bitirirlerdi o maçları. Lebron cüssesinin faydalarından, MJ ise o zamanlarda zone savunma olmadığından dolayı içeri girip rahat sayı buluyorlar(dı).

    Ayrıca yukardaki şahsiyet Parker la Kobe yi karşılaştırmış gülüyorum. "lol"
  • @.Silence.


    Orlando fırtınaları nasıl durdurduğunu seyretmedin.Takım saçmalarken nasıl ayağa kaldırdığını sanırım görmedin.
    Ama bunların hiçbirini o bahsettiğin lebron yapamadı.
  • puhahaha! Lebron'un yapamadığı tek şey doğru GM'e sahip olamamak. siz de fanatikliginizden adamı richard hamilton yaptınız..
  • .Silence.

    İyi yazmışsın ;)

    İçeri girme olayı da baydı artık sanki içeri girmek yasak nasıl bi yaklaşım bu hala çözemedim.
  • off off
    gene karşılaştırdakları şeye bakın

    senin gibi basketboldan anlamayan adamlar direk maç sonu istatistiklerine bakarlar
    bilmezlerki maçın kopma anlarında atılan sayıların diğer sayılardan bilmem kaç kat değerli olduğunu
    kobe 40 attı ilk maç bana göre o 81 sayılık bi performans dan daha iyiydi
    nese sen böle avut kendini agugugu

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.