Şimdi Ara

KOBİMASTER HAKKINDA ŞİKAYET

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi levocan987 -- 26 Ekim 2013; 12:56:34 >



  • Kobimaster altyapısı lisans olarak sunulabilen bir yazılım çözümüdür. Açık Lisans üyeliği ile lisans bedeli 3 yıl içinde ödenerek müşterilerimize bu dönemde çıkan versiyon güncellemelerinden faydalanma imkanı sağlamaktadır. Müşterimizin bu süreç içerisinde bir ana güncellemesi yapılmıştır. Bu dönemde pos ve arama motorları gibi önemli konularda ara güncellemeler sağlanmıştır. Yakın bir zamanda ikinci güncelleme de yapılacaktır. Belirtildiği gibi sadece tek bir konu içinde güncelleme değil oldukça kapsamlı pek çok konuyu içene alan geniş bir versiyon güncellemesi yapımıştır. Bu bilgiler talep edildiği takdirde paylaşılabilir.
    Kobimaster altyapısına web servisler 2010 yılından itibaren eklenmiştir. Bu tarihten itibaren farklı pek çok ERP yazılımı ile müşterilerimizin talepleri doğrultusunda entegrasyon sağlanmaktadır. Şu an LOGO,Mikro,Netsis,Nebim Winner ,Nebim v3 , Derinsis,Okyanus,Likom,Vega gibi Türkiyede yaygın pek çok ERP yazılımı ile entegrasyonumuz bulunmaktadır. Kargo entegrasyonu kargo firmalarının bizimle kullandıkları altyapı apilerini paylaşmaları durumunda ,müşterilerimizim talepleri doğrultusunda geliştirilmektedir.
    Son 1 yıl içinde müşterimizin destek departmanına ilettiği 42 talep bulunmaktadır. Destek departmanımız bu taleplere cevap vermiştir. Destek departmanımıza iletilen taleplerin içinde 17 adet istek bulunmaktadır. Bu isteklere de destek verilmiştir.
    Kötüniyetli ve haksız yermeleri nedeni maddi ve manevi zararımız oluşması durumunda ilgili/ilgililer hakkında yasal haklarımız kullanılacaktır.
    Müşterimizle aramızda gizlilik anlaşması bulunması sebebi ile " taraflara arasındaki yazışmaların üçüncü kişişlere ifşasının suç olsuğunu" bu işe aşet olunmaması gerektiğini, yazışmalarımızın yayından kaldırılmasını rica ediyoruz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: levocan987

    2009 yılının ocak ayından bu yana 4 yılı aşkındır Kobimaster ile çalışıyoruz. Kobimaster yazılımını kullanarak e-ticaret yapmayı düşünenler için bilmesi gereken bazı hususları belirteyim.
    1- Satış öncesinde her yıl sistemlerinde köklü değişiklikler yapıp e-ticaret sitelerine bu anlamda işlerini kolaylaştıracak her türlü desteği sunacaklarını belirtmelerine rağmen 4 yılda sadece 1 güncelleme yapıldı. Oda basit bir güncelleme, sadece kampanya yönetiminde bazı basit özellikler eklendi.
    2- Satış öncesi muhasebe programları ve kargo firmaları ile entegrasyon imkanlarının olduğunu belirtmelerine rağmen 2012 yılına kadar muhasebe entegrasyonu sağlayamadılar. Zaten hala kargo entegrasyonları yok. Hala bu yönde sitelerinde bilgi var. Ama gerçekte kargo entegrasyonu diye bir şey yok.
    3- Bir sürü firma ile entegrasyon bağlantılarının olduğunu söylüyorlar. Mevcut entegrasyonlar stabil çalışmıyor. Güncellemeler sağlıklı işlemiyor.
    4- 4 yıl sonrasında kendimiz tedarikçilik yapalım dedik. Kobimaster b2b diye bir sistemi satıyor. Ama kesinlikle b2b değil. B2C sistemine sadece birden çok fiyat girme imkanı sunarak b2b olarak satıyorlar. Dolayısıyla test ettikten sonra başka bir firmanın altyapısını kullanarak 2. Bir site açtık. Onu kobimaster firmalarıyla paylaşalım dedik. 20 gün süre zarfında 150 sefer üzerinde görüşme yapmamıza rağmen sürekli dönüş yapacağız şeklinde bilgiler verip, bizi oyaladılar. Maalesef bu anlamda da 20 günde 1 xml çalıştıramadılar. Bunu da kabullenmeleri güzel bir şey, ama acı yanı daha sorunu bile çözemediler 20 günde.
    5- Diyelim ki sitenize ufak bir ilave yapıcaksınız. Bir kod yerleştirilecek, bunu en erken günde 10 sefer arayarak 1 haftada yaptırabilirsiniz. Az biraz zaman alacak bir konuysa 1 aylık sürede parasıyla bile yaptıramazsınız.
    6- Destek hattını ararsınız. Yaşadığınız sorunu anlatırsınız. Hemde dakikalarca, ordaki destek hattındaki arkadaş ben yeniyim sizi başka birine aktarayım der. Aktarılan kişide ben size döneyim der. Siz tekrar aradığınızde sürekli aynı nakarat tekrarlanır.
    7- Kobimaster rakipleri günlük güncelleme ve geliştirmeler yaparken kobimaster 5 yıldır yerinde sayıyor. Diğerlerinde artık standart gelen özellikler kobimaster de özel geliştirme projesi olarak sunuluyor.

    Daha yazacak çok şey var ama şimdilik bunlar yeterli, ha bu arada satış ve şikayet konusunda dinleyici arkadaşları tebrik ederim. Saatlerce bizi dinleyebiliyorlar. Çünkü sorunlarımızı anlatmak saatler sürüyor. Sanırım güzel yaptıkları iş bu noktada olsa gerek. Birde site 365 gün boyunca çok nadir kısa süreli kesintilere uğruyor. Sonuç olarak kesinlikle kobimaster ile işe başladığımıza bin pişmanız, çünkü bizi bir adım öteye götürecek hiçbir gelişme gösteremediler. Diğer firmaları çok iyi bilmiyorum. Ama en azından sorun çözme konusunda kobimaster firmasından daha iyi olduklarını defalarca kısa sürede test etme imkanım oldu. Eğer burada özel mesaj bölümü varsa sorusu olanlara daha aydınlatıcı bilgi vermeye de hazırım.



    levocan987 arkadaşın yazdıkları 03/2013 itibariyle aynen devam ediyor.

    Kobimaster alacaklar bu uyarıları dikkate alsınlar.




  • kobimaster eticaret sistemi almak isterseniz yaşayacaklarınızın özeti;

    -önce her istediğinize olur diyen ve öyle düşünmenizi sağlayan bir satıcı ile görüşeceksiniz.
    -almaya karar verirseniz ödeme için ışık hızıyla sanalpazar.com' da sizin adınıza kullanıcı adı ve şifre açarak kendi açtıkları hesapla ödemeyi yapmanızı sağlayacaklar.
    -ödemeyi yaptığınız günün ertesi günü sözleşme ve kurulum onay formu gönderecekler. Henüz kurulumla ilgili hiçbirşey yapmamış olmalarına rağmen sizden kurulumun tamamlandığına ve herşeyi eksiksiz teslim aldığınıza dair imza isteyecekler. Biz imzalamadık sizde imzalamasanız sizede mail atıp çocuğu kandırmaya çalışır gibi komik şeyler söyleyecekler.
    -Sonra öğreneceksiniz ki size kullanıcı adı şifre açıp göndermelerinin ve ertesi günü herşeyi teslim aldığınıza dair imza istemelerinin ve bunda ısrar etmelerinin nedeni aynı anda sanalpazar.com ' da sizin kullanıcı adınızla ve şifrenizle kendilerine ödeme onayı vermek ve parayı garantiye almakmış.
    -Aradan 2-3 gün geçecek kurulumlar başlanacak ve problemler başlayacak destek ekibi sizi satıcıya yönlendirecek.
    -satıcı önce sizi biraz oyalayacak, tartacak yumuşatmaya çalışacak olmaz öyle şey ben konuşurum destekteki arkadaşlarla diyecek.
    -aradan 3-4gün daha geçecek satıcınında yavaş yavaş dönmeye başladığını göreceksiniz.
    -En son cep telefonuna da cevap vermeyecek
    -Firmayı arayacaksınız yetkili isteyeceksiniz yetkili telefonlarınıza çıkmayacak sonra kızacaksınız belki bizim gibi yakınım telefonlarıma çıkmazsanız atlar oraya gelirim diyeceksiniz
    -sonra o cep telefonlarına bakmayan satıcının dili çözülecek size mail atacak "buraya gelemezsiniz istediğiniz gibi, güvenliğimiz var içeri sokmayız" diyecek
    -sizi müşteri koçu hanıma aktaracaklar tabiki değişen hiç bir şey olmayacak. amaç sizi oyalamak bu koç hanımdan paramızı iade edin dünyanın en iyi çözümünü bulsanızda bunları yaşadıktan sonra firmalarımızın çalışması sağlıklı olmaz diyeceksiniz yönetiminizden onay alın ödememizi iade edin diyeceksiniz konuşup döneceğini söyleyecek mail atmayın arayın diyeceksiniz peki diyecek
    -ertesi gün müşteri koçu hanım sanki sizin hala yazılımlarında bir beklentiniz varmış bir cevap bekliyormuşsunuz gibi mail atacak yazılım departmanımız tekrar inceledi ama malesef diye ama ödeme iadesi için aramak yok veya cevap vermek yok

    -Ve anlayacaksınız "Karşınızda ticari ahlaktan bi haber insanlar tek amaçları paranızı size geri ödememek bunun için her yolu mubah sayacaklar"

    -bir umut sonra buraya yazacaksınız bizim gibi işimizi gücümüzü bırakıp mahkemelerde uğraşmayayım belki yola gelirler diye !




  • Bu yazılanlar gerçekmi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MaviOkyanuSs

    Bu yazılanlar gerçekmi ?

    Maviokyanus birisi eğer bu siteye geldiyse ve düşüncelerini paylaştıysa acı bir tecrübe yaşamıştır.Kimse boş boşuna burada yazmaz.
    Tecrübe edenlerden birisi de biziz.
    Sonuç olarak şunu söyleyeyim sözleşmemi yeniletmedim...Firma sayesinde e-ticaret konusunda baya bir tecrübe yaşadık ama maalesef acı bir tecrübe!!!
  • mesajı yeni gördüm ve benimde yazacaklarım var, sakın bu firmaya bulaşmayın bu firma ile çalışmayı aklınızın ucundan bile geçirmeyin, yukarıdaki arkadaşları tebrik ediyorum en az 4 yıl çalışmışlar, biz o kadar çalışamadık bile, eğitim verecek elemanları siteden, sitenin çalışmasından bile habersizler, konuyu çok fazla uzatmaya gerek yok, "kobimaster" kullanıcı adı ile cevap yazan kişinin yazdığı kelimelerden nasıl bir firma ile karışı karşıya olduğunuzu zaten anlıyorsunuz, çözüm bulacaklarına birde tehdit etmişler ayıp değil bu düpe düz terbiyesizlik bu başka da söze gerek yok
  • bende e ticaret sitesi için araştırma yapıyorum, sınırsız trafik ve web alanı verdiği için kobimaster cazip görünüyordu, fakat burada yazılanları okuyunca kesinlikle vazgeçtim, burada yazılanların doğru olduğunu düşünüyorum, zaten firma temsilcisi verdiği cevapta genelleme yapmış, direkt olarak sorunlara cevap veremediği gibi arkadaşın belirttiği gibi tehdit ediyor.
    Bu arada e ticaret firmaları konusunda kullanıcı durumunda olan arkadaşlardan olumlu ve olumsuz önerileri olanlar varmı?
  • turkmineral T kullanıcısına yanıt
    Zafer Bey Merhaba,

    Sizde takdir edersiniz ki dünyaca büyük markalarda bile müşteri şikayetleri bulunmaktadır. Burada önemli olan firmaların bu tür durumlarda kendilerini geliştirip geliştiremediğidir. Şuanda bakıldığında 2.500 den fazla E-ticaret paketi açmakla beraber bu firmalar sadece geçen sene bizim yapımız üstünden yılda 600 milyon TL ciro akışı sağladılar. Burada belirtildiği gibi basit bir yapıda firma işleyişimiz olsaydı şuanda CASPER, KVK, ARMADA BİLGİSAYAR, MONDIAL MOTOR v.b. firmalar bizimle çalışıyor olmazdı. Sadece bu saymış olduğum firmalar b2b ve b2c tarafında ciddi satışları bulunmaktadır. Bunun nedeni ise, alt yapımızın ve destek ekibimizin ciddi anlamda destek vermesidir. Dilerseniz sizi, Ümraniye Casper Plaza da bulunan ofisimizde ağırlayabilir ya da sizi ziyaret edebiliriz. Size örneklemelerle birlikte yapacağımız sunumu dinledikten sonra önyargılarınızı ortadan kaldırarak, karar vermeniz daha sağlıklı olacaktır diye düşünüyorum.

    Saygılarımızla.

    Müşteri İlişkileri Yönetimi




  • Yıl 2016 kobimaster aynı. Hiçbir zaman hata onlarda olmaz. Ya kullanıcıdadır ya da pazar yerlerinin veri tabanında. Hatta bazen o kadar hatalı olur ki kullanıcı bi dövmedikleri kalır telefonda. 4 sene dayanan arkadaşta peygamber sabrı varmış. Bir sene dayanamadık. Çalışmayı düşünen arkadaşlar çalışmayı düşündükleri için bile pişman olsunlar şimdiden peşin peşin. İşleyiş nasıl derseniz. Çok işlevsel evet. Birçok entegrasyonu bir arada sunuyor ama hiçbiri tam ya da düzgün düşünülmemiş. E-ticaret işi için kesinlikle uygun değil. Gittigidiyorda satılan her bir ürün için ayrı kargo kodu oluşturuyor. Müşteri 2-3 ürün almışsa tek kargo kod oluşmuyor. Mecburen ekstra ürünler için gönderi kodunu kendiniz girmek zorunda kalıyorsunuz. Bu yüzden Gittigidiyorda kargo entegrasyonu çoğunlukla bir işe yaramıyor. N11 de müşteri sevk adresini değiştirmişse kobimasterda o adres yerine eski adres çıktı olarak çıkıyor. O yüzden kargo barkotu için hiçbir zaman emin olamıyorsunuz.
    Görevler canları istemediğinde çalışmaya biliyor. Veriler yedekleniyor dediler. Yedeğe ihtiyacımız olduğunda aradaki süreye ait işlemleri kaybedersiniz bu yüzden yükleyemeyiz dediler. Biz arada neler yaptığımızı biliyoruz geçmişe yükleyin dedik. Yedeğin olmadığı ortaya çıktı. Hiçbirşeyden hiçbir zaman emin olamadığınız bir işleyiş. Pazaryerlerini tarayıcıda mutlaka açmak zorundasınız. Çalışanların bir kısmı tartışmaları çok seviyesiz noktalara vardırabiliyorlar. Kesinlikle uzak durun. Paranıza yazık.




  • Görüyoruz ki hergün kobimaster mağdurları artmaktadır, önümüzdeki hafta konuyla ilgili ihtarnameden sonra hukuki süreci baslatacak olup davaya müdahil olmak isteyen magdurlarinda haklarını savunmaları adına avukatlarimizla irtibata gecirebilecegimizi belirtmek isteriz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kobimaster veya diğer adıyla Armain Teknoloji ile çalışmayı düşünen arkadaşlar önce arama sayfalarında Bu firmayla ilgili yorumlara baksınlar. 7.750 TL verdiğim ve bana artı olarak 3-5 bin lira daha maliyeti olan bu firma bu parayı haketmediği gibi e-ticaret işinden anlayan bir ekip yada firma değildir. Az Önce telefonla kendilerine söylediğim gibi verdiğim parayı kuruşu kuruşuna haram ediyorum. Ayrıca bu para onların değil çoluk çocuklarının kefen parası olsun inş. Bu bi hakaret değil bedduadır ve ben beddua etme özgürlüğümü kullanarak bunları kendilerine de söyledim.



    Kobimaster / Armain firmalarından uzak durun ki zaten bu kadar insanın ahı onlardan çıkacaktır. Buradan personellerine de söyleyeyim. bi yakınınıza bişey olursa bilinki bu benim bedduamdır. Çünkü beni o kadar mağdur ettiniz ki. Size verdiğim ve sizin elinizle giden paralara o kadar ihtiyacım vardı ki. Sizlerde inş. çoluk çocuğunuzun en zor zamanında o paraya öyle ihtiyaç duyasınızda bulamayasınız. Bu Cümlelerimi bi yere kazıyın...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.