Şimdi Ara

...KLIPSCH club... (58. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.388
Cevap
23
Favori
89.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • live2lift kullanıcısına yanıt
    Güzel bir soru sordunuz. Günaydın Hayırlı Cumalar Herkese

    Klipsch Hoparlörleriyle ilgili mühendislerin bahsettiği ince bir detay (the break in period) Periyodun içinde kırılma

    Çoğu ses uzmanı, hoparlörlerin bir kırılma sürecinden fayda sağladığını söylüyor. Mekanik her şey gibi, hoparlorlerin zaman ve çaba ile daha rahat hareket ettiren hareketli parçaları var.

    Özellikle bir kırılma sürecinden fayda sağlayan iki parça var bunlar Surround ve örümcek dediğimiz kısımdır.

    Surround (genellikle çeşitli kauçuk veya köpük türlerinden yapılmış), koninin kenarını hoparlör sepetine bağlayan şeydir Hoparlör ızgarası çıkarıldığında, tipik olarak hoparlörün bu bölümünü görebilirsiniz

    Örümcek sepeti ve koninin merkezini birbirine bağlar (aşağıdaki resimde görüldüğü gibi). Bu hoparlör bileşeni tipik olarak bir hoparlörün kabininde gizlidir.






    Hem surround alan hem de örümcekler esnektir ve hareket sonuçlarını daha serbest dolaşımda ve daha iyi tepkilerle karşılamalarını sağlar. Egzersiz yapmadan önce gerilmek gibi düşünün.

    Bir hoparlörü açmanin (uzmanlarin tabiriyle kırmanın) birkaç basit yolu vardır.
    En kolay ve en keyifli yol, yalnızca geniş bir dinamik aralıkla müzik çalmaktır. Hoparlörleri normalde olduğundan biraz daha yüksek sesle çevirin, malzemeyi gevşetmek için yardım edin.

    Yaklaşık 100 saatlik kullanım sonrasında, hoparlörleriniz kesilmiş olmalıdır.Hoparlörlerin surround ve örümcek malzemeleri, hoparlörün kullanıldığı kadar gevşetir.

    Bu konuyu detaylı açayım

    Yepyeni bir hoparlör seti satın aldıktan sonra muhtemelen onları ayarlamak için dinliyorsunuz. Bununla birlikte, ilk birkaç saatlik kullanımın (süre sonunda) için maksimum potansiyellerine daha ulaşmadığını bilin. İyi olansa, hoparlörleriniz ilk kati döneminden sonra daha iyi ses çıkaracaktır. Aslında, hoparlörlerin tadını en iyi şekilde alabilmeniz için hemen bu adıma dikkat etmeniz gerekir.

    Hoparlörleriniz birkaç hareketli parçaya sahiptir, ancak kullanmadan önce daha önce neredeyse hiç hareket etmediler. Esasen, örümcek ve surround gibi montaj parçaları ilk önce sertleşecektir. Yeni hoparlörlerin katı olması nedeniyle, hareket ettirme ve daha esnek olma olana kadar dinamik olmazlar. burdan çıkarılacak ders? Onları kirmaktan (break in) korkmayın.

    En kolayı sadece müzik çalmaktır. Bununla birlikte, hoparlörlerinizi iyi kırmak için geniş dinamik menzilli, sağlam bir derin bas ve güçlü bir şey oynatabilirsiniz. Her ikisine de sahip olan müzik, hoparlörü uç noktalarına düzenli olarak itebilir. Müziği, normalden daha yüksek sesle değil yüksek sesle çalmak isteyeceksiniz. Bunu yapmak, periyotta kırılmanın daha hızlı gerçekleşmesine yardımcı olacaktır. Ayrıca burda sesin büyüsüne kapılacağınız gibi, iyi bildiğiniz müzikleri bulmaya da yardım edecektir.

    Hoparlörlerinizi ne kadar süreyle kırmanız gerektiğini,bu uzamanlara sorularından biri. 100 saat mi? Evet bu süre Harika diyorlar . aslında bu süre sizi resmen sese aşıkta edebilir. bu süre içinde her türden muzik dinleyin çünkü size hepsinde ayrı bir zevk verecektir, Bütün çeşitleriyle Yerli , Bütün çeşitleriyle yabancı müzikleri dinleyin, kim bilir ki içinizde bilmediğiniz ama seveceğiniz bir müzik çesidi çıkabilir

    Burdan çıkarılacak ders lütfen hoparlörler ile ilgili çok erken karar vermeyelim ve ön yargılı olmayalım, elimizdeki bütün imkanlarla test edelim! Selam ve Saygilar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burakay2015 -- 26 Ocak 2018; 6:16:53 >




  • Merhaba 40 metrekare salonda Denon x2400/3400 ile stereo olarak kullanacağım öncelikle raf tipi olmak üzere, kule tipi de olabilir, hangi model Klipsch önerirsiniz?



    Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burakay2015 kullanıcısına yanıt
    rp150m nin pişme süreci sonlanıyor gibi, tizler açıldı ve daha doğal artık, bas/mid/tiz herşeyiyle standart kullancıyı memnun edecek bir hoparlör.

    stereo sistemimde 160gblik ipod classic kullanıyordum, flat müzik dinlemeyi sevmeyen biri olarak benim için eq çok önemli, ipodta çeşitli eq ayarları olsa da kişisel eq ayarı olmadığı ve harddisk takıp müzik arşivini dinleyebileceğim cihaz arayışına girdim, android boxlar çeşitli müzik appleri ile sesi istediğiniz kıvama getiriyor elimde birkaç box var ama onlar için de ayrıca küçük bir lcd ekran almak gerekti, tablet alsan otg bağlantısı ile harddisk bağlanabilir ama ne kadar kapasiteyi destekleyecek, uzun kullanımda da sürekli şarjı bitecek, android mp3 playerlar ise hem pahalı hem de kapasitesi düşük, android sürümü eskiydi,
    ve sonunda PiPO X8 Pro aldım, üzerinde ekranı olan yarı tv box yarı tablet bir cihaz,1 tbyi rahat destekliyor
    favori android uygulamalarım olan poweramp ve n7 music player ile istediğim kıvamda müzik dinleyebiliyorum artık, cihazın dac ı ne kalitededir bilmiyorum ama benim için çok iyi bir çözüm oldu.

    https://www.pipo-store.com/pipo-x8s-dual-boot-mini-pc.html




  • https://tr.aliexpress.com/store/product/Original-7-1280-800-PIPO-X8-Windows8-1-Android4-4-Dual-Boot-Intel-Z3736F-Quad-Core/1898676_32448112541.html
    burada da tr teslim 117 $ , bunun yerine zido X9s da düşünebilirdiniz , erayçelik arkadaşımız bu konuda çok bilgi birikimine sahip.
    iyi günlerde kullanın selamlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunhun34 -- 28 Ocak 2018; 22:53:41 >
  • tsomania T kullanıcısına yanıt
    Merhabalar Günaydın

    Eğer odanız 40 metrekare veya üzeri olma durumunda en küçük olarak en büyük raf tipi hoparlör veya kule tipi seçebilirsiniz.Eğer bütce bakimindan tavsiye edersem Rp160-m 'dir (Akustik Jazz ve Klasik Müzik için daha ideal olanı bookshelf dir.) bunları bir rafın üzerine değilde ayaklık takılarak kulak hizasına getirdiğinizde çoğu kuleden daha iyi iş çıkarır


    Bilinmesi gereken bir detay bazen arkadaşlar söylüyorlar, bu ölçüye göre kule tipi kullanması gerekiyor diye ,evet şöyle bir şey var

    Geniş odalar veya kalın yastıklı kanepeler, ağır perdelikler veya kalın halı gibi çok sayıda ses emici malzeme bulunan odalar çok fazla ses ve güç emer. Geniş maruz pencereleri ve çıplak zeminli odalar çok ses yansıtır ve çok daha az watt ile "canlı" ses çıkarabilir. İdeal olarak, yumuşak (ses emici) ve sert (ses yansıtan) yüzeylerin bir dengesini kurmaniz akustik odalar için idealdir.

    Sadece stereo dinleyecekseniz integrated amp bu konuda çoğu nedenlerle Avr'den sizi daha çok tatmin eder, kule için Rp-250f ler güzel bir seçenek,eger bütçeli olsun derseniz R26-f de olabilir

    Burda ne çesit müzik ve bütçe durumu ve apartman dairesi olup olmadığı da önemli bir etken ama genel olarak söyledim, diğer etkenleri bilirsem , daha çok yardımım olur

    Ben Teşekkür Ederim
    Selamlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burakay2015 -- 29 Ocak 2018; 6:24:18 >




  • hunhun34 kullanıcısına yanıt
    amacım tv/lcdye gerek olmadan kullanabileceğim android bir cihaz almaktı, elimde zaten zido benzeri fazladan kutular var

    cihazı aliexpressten aldım, teşekkürler
  • live2lift kullanıcısına yanıt
    Ne guzel, evet kesinlikle oyledir.buyuk paralar harcayamacak sekilde sizi tatmin eden bir cozum yolu bulmaniz guzel bir sey.bulundugum yerde Android Box'lar oldukca fazla, hemen hemen heryerde gorup bir tane bende aldim.karsilastirirken baya bir tecrubem oldu ve hala sistemimde bazen kullandigim bir tanesi var,bu konuda para tuzagi olan cok var, hem sinema hemde ses icin profosyonel bir cihaz alacak olanlara tavsiyem arkadaki cikis uclarini vede cozebildigi ses formatlarina gore kiyaslayip almak birde eq olarak hoparlorlere asiri yuklenmelerden kacinin..eminim sizde biliyorsunuzdur kulaginizi Eq alistirirsaniz birakamazsiniz :)

    Cok Selamlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burakay2015 -- 31 Ocak 2018; 14:32:42 >
  • Burakay2015 kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Apartman dairesinde oturuyorum. Dolayısıyla şimdilik çok hoparlörlü bir ses sistemi kurmam mümkün görünmüyor. Ancak ileride müstakil bir eve geçme durumu için de stereo bir anfi olmasa daha iyi diye düşünüyorum. Müzik olarak özel bir tarzım yok. Hoparlörden beklentim, net ve temiz ses versin, müzik dinlemek, film izlemek daha keyifli olsun. Kule tipine göre raf tipi hoparlörler bana göre daha şık durduğu ve daha az yer kapladığı için tercih sebebim. Internette biraz araştırınca KEF LS50 diye de bir model gördüm. Bir de B&W 685 S2 diye bir model. Fiyat olarak biraz daha yüksek ama iyi yorumlar da almışlar. Önerdiğiniz RP160-m mantıklı görünüyor. Onun için de yorumlar iyi.

    Evde B&W Zeppelin Air hoparlörüm var. Ses kalitesi de fena değil aslında. Televizyona bağlayıp hiç kullanmadım. Önerdiğiniz hoparlör ve yukarıda bahsettiklerim bundan daha belirgin bir şekilde ses kalitesi sunar, değil mi?
    Tekrar teşekkürler




  • tsomania T kullanıcısına yanıt
    Zeppelin sesi boyutuna ve amacına göre daha iyi, hiç macera yapmayın.

    Kef ls50 alacaksanız aktifini alın.Kaliteli sound.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam ,
    avr'de ki çoğu şeyi çözdüm, halen denemelerim devam ediyor fakat crossover ayarlama olayını henüz çözemedim..
    bi örnek vereyim ,

    AVR(X2400) frontlar RF82-II.
    Zipoo X9s kullanıyorum ve genelde 15gb üzeri bluray indirerek izliyorum hem de arşiv oluşturuyorum.

    Bahsetmek istediğim şey şu , mesela dün izlediğim film 7gb sparks uzandılı dolby digital bir filmdi denemek için indirdim , çünkü normalde ATMOS-HD ve TRUE HD izliyorum bunlarda aynı sorunu yaşamadım..

    Fakat dünkü filmde düşük frekans çok fazla vardı hatta ne güzel çalışıyor sub böyle değildi hiç diye düşünüyordum film boyunca fakat filmin ortasında farkettim ki sub açık olmasına rağmen sinyal gitmiyor, o gelen tonla düşük frekans ön frontlardan geliyormuş, tekrar geri aldım aynı yerleri bir daha izledim yanına gittim woofer'ın bi hareket yok, kapattım sub'ı ve gerçekten sadece frontlar'dan geliyormuş.
    bir şey mi oldu acaba deyip normal arşivimden daha önce denemeler yaptığım diğer filmleri açtım Atmos ve tru hdleri, sub her zamanki gibi çalıştı..

    şimdi problem filmin indirdiğim dosyasındaki artık eski bir teknoloji olan dolby digital'de mi ? yoksa benim avr'den hoplar için olan crossover ayarlarımda sıkıntı mı var ?

    he eğer hem o frontların subwoofer görevini yapması ve hem de sub çalışacaksa süper :) tavan başıma iner kesin :)

    LFE :120HZ'de
    frontlar full range
    all : 80hz seçiliydi diye hatırlıyorum dün olan bu olayda.




  • doubtful1 kullanıcısına yanıt
    Selamlar Merhaba



    Subwofer'in görevi düşük frekansları çalmak, eğer siz kulelerede düşük frekanslari gönderirseniz, burda Sub görevini yapamaz yada gereksiz zamanda tepki verir, ayni masanın üzerine koyduğunuz bir bardak için bile tepki verecektir. Aynı zamanda crossover değeri önler için düşürülürse mid leri öldürmüş olursunuz onun için görev dağılımını bilerek Audyssey yardım ederseniz çok daha verim elde edersiniz.



    Onun için sisteminizde eğer Sub varsa Ön hoparlörlorun küçük ayarlanması gerekir. Bırakın Subwoofer görevini yapsın. Düşük frekanslar sublara gitsin, Böylece diğer hoparlörler başka frekanslara odaklanırlar, hem AVR rahatlar, hemde ses kendine gelir.

    Düşünün sizin göreviniz sadece trafik polisi gibi yol kesmek ama size başka görevler aynı anda verildiğinde keseceğiz yolda tavizler verirsiniz, tabirse hoparlörlerde bu mantıkla çalışır, geniş bir frekans bandı var Sub Larin görevi düşük frekanslari çalmak ve bunu en iyi yapandır, tabiki burda Sub kalitesi önemli ve ne kadar düşük frekans çalabildiği

    Önler (small) , crossover 80hz

    centre (small) , crossover 80hz

    surround jbl (small) , crossover 100hz olarak ayarlayin

    Subwooferinizin bass'i yuksek olma durumunda sistemden en dusuk -12 seviyesisine kadar dusurun birde centre ile dinleme mesafesiniz tam olarak kac metre?

    tekrar dinleyip karsilastirin


    Çok Selamlar, vakit buldukça bu konuda daha çok detay verebilirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burakay2015 -- 4 Şubat 2018; 12:57:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • @Burakay2015
    @dandanakan44

    tüm forumdaş arkadaşlara selamlar... herşeyin gönlünüzce olmasını dilerim..
    amatör bir ses sistemi meraklısı ve kullanıcısıyım.. 2004 yılından bu yana odamda ses sistemi kullanmaktayım ve şu an daha profesyonelce ve kaliteli bir ev sineması sistemi kurma telaşı içerisindeyim. bu bağlamda araştırma yaparken bu siteyi gördüm ve bir iki hafta önce forum üyeliğimi yaparak sizlerin değerli görüş ve yorumları ile bir fikir edinmeye çalışıyorum.. şunuda belirtmek istiyorum, teorik açıklamaların yanında eylemsel olarak ne yapmam gerektiğini söylerseniz çok memnun olurum..

    ben; tamamen şahsıma ait odayı hem yatak odası hem de oturma odası olarak kullanıyorum.. bir apartman dairesinde (3m x 5m = 15 m2) civarı bir oda.. bu oda da ayrıca hem ses yalıtımı hem de ses akustiği de yapmak istiyorum ki bu noktada sayın burakay hocam sizinle ayrıca bu konuda fikirlerinizi almak isterim.. ancak bu başlık altında bilgi kirliliği olabiliceği için ses yalıtımı için tecrübelerinizi paylaşabilecceğim bir link varsa ve bunu paylaşırsanız memnun olurum..

    odamda tv üzerinden film, dizi, spor yayınları ve müzik kanallarını seyreden biriyim.. ayrıca internetten indirdiğim 3 - 5 gb. boyutundaki filimleri usb ile tv de izleyen biriyim.. işte bu noktada film seyrederken sesleri efektleri ile en iyi ne şekilde duyabilirim araştırmasındayım.. tv yi de Dolby vision ve Dolby atmos ses özellikli bir tv ile yeniliyeceğim.. tv nin bu özelliklerini uygun bir avr ve hop sistemi ile odamda duyabilirmiyim yoksa ayrıca bu özelliklerde bir medya oynatıcısını ayrıca avr ye bağlamalımıyım? (not: sistemimde bir cd yada bluray oynatıcı olmayacak)

    odamın küçük olduğunu biliyorum ama genede imkanlarım dahilinde en üst düzeyde bir sistem oluşturmak istiyorum.. tahmini bu ses sistemi için ayırabileceğim bütçe 10-12 bin tl. arasıdır. tabiki ne kadar aza malolursa o kadar iyi olur benim için.. odam da tv ile izleme mesafem 3,5 mt. civarı.

    forumdaki konulardan vardığım sonuç, marka olarak klipsch isminde netleştim. bu hop sistemini de tabiki tr den değil amazon.de üzerinden temin etmeye çalışacağım. şu ana kadar okuduğum yorumlardan kafamda oluşan sistemi paylaşarak sistem içerisindeki uyum yönünden, ulaşmak istediğim ortamı yakalamk açısından artıları ve eksileri ile değerli yorumlarınızı bekliyorum..

    1- merkez hop ta (RP - 440 C = 150W/600W - 97 db) ... Alternatif olarak (RP - 250 C = 125W/500W - 96db)

    2- önlerde kule tarzı hop 2 adet (RP - 26 F = 100W/400W - 97 db... alternatifleri ( RP - 250 F = 150W/600W - 96 db.)
    (RP - 260 F = 125W/500W - 97 db.)

    3- subwoofer olarak (R - 10 SW = 150W/300W - 112 db)... alternatif olarak (R - 12 SW = 200W/400W - 116 db.)

    4- maalesef arka hoplarda kararsız kaldım... favorim (R - 15 M = 85W/340W - 94 db) kurarak önlerdeki kulelerin üst tavan köşelerine de (R - 14 S = 50W/200W - 89 db) surround hoplar koymak istiyorum. alternatif olarak arkap hoplarda RP-150M, RP-160M, RP-240S, RP-250S hoplardan birimi daha uygun olabilir?

    5- aslında ön kulelerin üstüne de bir çift RP-140SA Dolby atmos hop koyarsam olabilirmi yoksa oda küçük olduğu için çok mu boğar ses?

    6- AVR olarak denon avr-x3400 modelini düşünüyorum.. ama yorumlardan sanki klipsch hoplar ile marantz avr nin daha uyumlu olduğu kanısına vardım... marantz markasında denk gelebilecek hangi modeli önerebilirsiniz.. ya da denon marka uygunmudur.?

    ben 5.1.2, 5.2.4, 7.1 vb. gibi dizilimlerden anlamıyorum ... 5+1 ses düzenine ek olarak ön köşelere surround hop ve ilave olarak Dolby atmos hop bağlanabilirmi x3400 avr ye.. ayrıca bu sisteme medya oynatıcı eklemelimiyim..??

    sizlerin önerebileceği hoparlör modellerini yorumlarınızda bekliyorum... şimdiden çok teşekkür ediyorum..

    oda nın krokisi ve resimleri...









    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iskar10 -- 7 Şubat 2018; 15:26:19 >




  • iskar10 İ kullanıcısına yanıt
    Hocam yanlış yazdınız sanırım.Bütçe 120 bin tl ye kadar çıkıyorsa işler kökten değişir devrim olur.

    Ama 12 bine kadar yazdıysanız ona göre konuşabiliriz.



    15 m2 ortam aslen biraz ufak kalıyor.Daha oda gerçek bir sinema odası gibş yalıtılacaksa m2 azalıyor.

    Bu şartlar altında bütçeden bağımsız şöyle bir setup olabilirdi.Önler rp160m center rp250c surround rp240s sub r112sw. (5.1 oldu)



    7.1 isterseniz bir çift rp150m alır surround olarak sağ ve sol kulak hizanıza yerleştirisiniz.Rp240s i ise koltuğun arkasındaki duvara sağ ve solunuza asarsınız.





    Şimdi bu söylediklerim 12 bin tl yi çoktan geçmiştir.Daha amfi bile seçmedik yani işiniz zor.

    Burakay bey de yazacaktır.



    Benim tavsiyem tüm seriyi reference premiere olarak dizmeniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam cevabınız ve önerileriniz için çok teşekkürler..

    bütçe miktarını yazarken yanlış yazmışım ama sizin de yorumladığınız üzere 10-12 bin civarı demek istemiştim.. uyarınız için ayrıca teşekkürler.

    sizin cevabınızda oluşturduğunuz örnek setup ta önlerde kulelerin yerine raf tipi monitör hoplardan önermişsiniz.. kuleleri yerleştirme anlamında daha fazla sıkıntı olacağı için sizin öneriniz tabiki daha doğru olabilir..

    sizin önerinize göre oluşturacağım setup için;
    ön hoplar için rp-160m( 1 çift 450€),
    merkez hop için rp-250c ( 1 adet 450€),
    arka hoplar için rp-250s ( 1 çift 620€),
    subwoofer hop için r-12sw (1 adet 330€) / siz önerinizde daha üst modellerden r-112sw(500€) belirtmişsiniz ancak ben subwoofer de değişiklik yaptım.. hem güç olarak yeterli gelebilecceğini hemde fiat olarak daha uygun geleceği için.. bu düşünceme karşı olabilirliği konusundaki yorumunuzu, eleştirinizi bekliyorum.

    yukarıda belirttiğim fiatlar amazon.de sitesinde yazan fiatlar.. anfi hariç 5+1 olarak 1.850€ gibi bir fiatı bulacak.. şu anki (€) kuru ile de toplam 8.700 tl. civarı bir tutar yapıyor.. tabiki amazon.de den alabilirsem.

    anfi olarak ta denon avr-x3400 (720€) aldığım da tahminen 12.000 bin tl. sınırına ulaşıyorum..

    bu yeni oluşturduğum setup için uygunluk durumunu yorumluyabilirmisiniz.. özellikle subwoofer ve anfi konusunda yorumlarınızı bekliyorum.. böyle bir 5+1 ses sistemi ile oluşturulabilecek atmosferde ki memnuniyet için ne düşünürsünüz.. bir önceki mesajımda belirttiğim gibi artı bir medya oynatıcı alıp avr ye bağlamalımıyım yoksa Dolby vision ve Dolby atmos özellikli tv olacağı için gerek olmayacakmı.. avr için alternatif önerileriniz neler olacak..
    gerekirse limitimi arttırmaya da bakabilirim.. ilk etepta böyle bir limit oluşturmuştum ama önemli olan gerçek istediğim ortamı yakalıyabilmek adına biraz daha fedakarlık yapabilirim..

    birde asıl öğrenmek istediğim konu, hopların yerleştirilmesi konusu.. ben ön ve arka hopları odanın dört köşesine tavan ve duvar kesişme noktasına, alıncak diğer bir çift surround hoplarıda gene tavan ve duvar kesişme noktasına odanın ortasına karşılıklı iki duvara monte etsem atmosferi nasıl etkiler.. kulak hizasında yerleştirilmesini önerdiğinizi biliyorum, ancak böyle bir durumda da nasıl olabieceğini merak ediyorum..

    belki çok şey soruyorum.. o yüzden sizlerden özür diliyorum.. ilginiz içinde teşekkürler




  • Doğru bir seçim olmuş ,
    bu arada anfide iyi bir indirim var :
    https://www.amazon.de/dp/B0723FZGDH/_encoding=UTF8?coliid=IMCTBEP25Q4I1&colid=38AN72XF3MUY5&psc=0
    % 15 ekstra indirim gözüküyor kaçırmayın derim , önlerde RP 150 f ler de çok çok işinizi görür, her ne kadar odanın görünümü ayak için zor olsa da ekleyeceğiniz iki ayak süper olur selamlar.
  • hayırlı akşamlar hocam,
    ilginiz ve yorumunuz için teşekkürler.
    aslında benim de gönlümden geçen önlerde kule hop kullanmak..
    ama yerleşim sorunu olur mu diye tereddüt ediyorum..
    rah tipi hopları da ayaklar üzerine koymak yerine odanın dört bir köşesine tavana yakın olarak duvara monte etmem durumunda oluşucak ambians gerçek ses atmosferini ne kadar etkiler? bu konuda ki düşüncenizi paylaşırsanız sevinirim.. bu şekilde yerleşimde bir sıkıntı olmuyorsa açıkçası benim için en uygun düzen bu, o zaman hiç kule hop kullanmam.
    ayrıca siz de bir 5+1, bir de bu 5+1 e ilave yapılacaksa +2 hop örnek setup oluşturursanız memnun olurum..
    teşekkürler
  • iskar10 İ kullanıcısına yanıt
    Hocam bu konularda çok bilgiliyim diyemem.Henüz 2 yıl oldu prof sayılabilecek sisteme geçeli.



    Ön hoparlörlerin tiz ünitesi oturduğunuz yerde kulak hizanıza gelecek şekilde olmalıdır.Yani iyice yukarı konamaz.center ise ya tv nin hemen üstüne yada hemen altına hizalanmalıdır.



    Rp250s yerine rp240s de alabilirsiniz.Odanız ufak.



    Rp160m : rp260f in ortadan kesilmişi gibidir.eni bayağı geriye doğru uzun.Ve güçlü bir hoparlör.



    Yani acaba rp250f mi alsak rp160m mi alsak öne ona karar veremiyorum.



    Ön hoparlörlerin kasa hacmi direk olarak sahne genişliğini artırıyor.anlatması zor.

    Odanız ufak olduğu için bana rp160m daha mantıklı gibi geliyor.



    Center da rp440c de olabilir.Ama ne rp250c yi nede rp440 ı dinlemedim.



    Birinin sürücüleri büyük ama 2 tane az.Diğerinin sürücüler 1.25 inç ufak ama kasası büyük ve 4 tane.Yani bilemiyorum.



    Yaprığımız setup a denon 3400 yeterli gelebilir diye düşünüyorum.

    Marantz 6 serisi de alabilirsiniz fiyatlara bakınız.



    Mediaplayer ise mecburi gibi birşey.

    Nedeni ise şu: tv ye taktığımız harddiskteki bluray filmin sesini hiç ellemeden avr ye aktaran bir tv göremedim.



    Hep sesi işleyip gönderiyor.True hd dts hd master veyahut dtsx atmos kodeki görüp hiç ellemeden amfiye göndermediği için

    Siz 50 gb lık bir atmos filmi tv ye bağlayıp sesi avr ye gönderdiğiniz de aslında düz dolby digital dts dinliyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • teşekkürler hocam,
    her şeyden önce hiçbirimiz mükemmel değiliz ve mükemmelliyetçilik te aramıyoruz.
    tabi ki sizden daha bilgili arkadaşlar da vardır.. bence kendi bilgi seviyenizi küçümsemeyin, sonuçta karşınız da bilgisi çok daha az olan ve kendini geliştirmeye çalışan birisi var..
    raf tipi hop ile kule tipi hop ta güç anlamında çok fark olmuyabilir, ikisi de sonuçta aynı işlevi görebilir. benim özellikle ön hoplarda raf tipi düşünmeyeşimin nedeni kulak hizasında duvara monte ettiğimde görüntü olarak göze hoş gelmeyecek olması... o nedenle köşelere monte etme düşüncesini irdelemeye çalışıyorum..
    ben sinema filmlerini internetten indirerek taşınabilir harddisk ile usb den tv ye bağlıyarak seyreden biriyim. sesini daha iyi alabilecek olduktan sonra medya oynatıcı almakta bi sıkıntı yok..




  • Ön hopların ,yani frontların koltukta otururken kulak hizasında olması dogru olan ,ben R15 m leri ve rp 250 c yi kullandım center olarak klipsch RP 250 C işinizi görür . Frontlarda RP 150 size yeterli ama 160 seçerseniz siz bilirsiniz rp160 lar baya hacimli bookshelf ler dinledim ve gördüm , fiat farkıda bayagı var 150 ile arasında, geri kalanlarda zaten iyi seçimler yapmışsınız, önemli olan amazon de nin kendi satıcısı oldugu tr teslim ürünlerle siparişinizi tamamlamanız , o zaman neredeyse yarı fiatına tedarik edebilirsiniz seti selamlar

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sağolun hocam
    şu an araştırma aşamasındayım.. öncelikle sizlerin tecrübeleri ve yorumları ile, beklentilerime nasıl bir sistemle karşılık alabileceğimi bulma arayışı içerisindeyim.
    bunda hedefime ulaşınca bu sefer en uygun fiyata alma arayışına gireceğim. büyük ihtimalle amazon.de ve amazon.com üzerinden gerçekleştireceğim alma işlemini.
    ilk fırsatta da istanbul a geldiğimde bir klpsch bayiinde kağıt üzerinde belirleyeceğim ses sistemini reel olarak test etmeye çalışacağım..
    bu nedenle ara ara sizleri rahatsız edebileceğim.
    şimdiden hepinize teşekkürler..
  • 
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.