Şimdi Ara

Klimasız araca alternatif soğutucu çözümler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
23.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba antalyada yaşıyorum, aracım fiat doblo 1.3 kliması yok ve çok temiz kullanıldığı ayrıca kilometresinin 2005 yılından bu yana 42.000km yapması sebebiyle satıp klimalı araç almaya sıcak bakmıyorum. Sonradan çıkma klima taktırmayı düşünüyorum. Ortalama 2000lira bir fiyatı var.
    Yanlış anlamayın bilgim olmadığı için soruyorum; Çakmaklık girişinden normal prize dönüştürme sağlayan aletler var. Mobil klima alıp hem evde hem arabada çakmaklık girişini normal ev prizine dönüştüren aparatlar ile bu tarz mobil klimaları kullanabilir miyim? Araba çalıştığı süre zarfında akü yeterli gelir mi bunun için?
    Bir sorun olur mu?

www.hepsiburada.com
    Alf Epiv 01 İyonizer Buharlı Uzaktan Kumandalı Portatif Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/alf-epiv-01-iyonizer-buharli-uzaktan-kumandali-portatif-sogutucu-p-HBV0000044AZD

örnek olsun diye link attım eğer uygunsa daha kaliteli bir ürün almak istiyorum.

Bahsettiğim dönüştürücü bu ve buna benzer ürünler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bumerangxl -- 10 Haziran 2018; 11:2:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Klimasız Araçlar İçin Alternatif Soğutma Çözümleri

Yüksek sıcaklıklar, klimasız araçlarda yolculuk etmeyi zorlu bir deneyime dönüştürebilir. Ancak, klimasız bir aracı soğutmanın yolları olduğunu unutmamalısın.

Pencere Açma ve Haç Havalandırma

En basit ve etkili çözüm pencereleri açmaktır. Arabanın karşı tarafındaki pencereleri aç??? haç havalandırma oluşturabilir ve hava akışını artırabilirsin.

Gölgelik Kullanma

Güneş ışığının aracın iç kısmına girmesi iç sıcaklığını önemli ölçüde yükseltebilir. Arabanı park ettiğinde ön cama ve yan camlara gölgelik kullanarak güneş ışınlarını bloke edebilirsin.

Soğuk Hava Üfleyici

12 voltluk soğuk hava üfleyicileri, aracın sigara çakmağına takılır ve soğuk hava yayar. Bu cihazlar, aracın iç sıcaklığını düşürmeye yardımcı olabilir, ancak motor çalışırken kullanılmalıdır.

Buz Torbası veya Soğuk Akkü

Buz torbaları veya soğuk aküler, aracın iç kısmını geçici olarak soğutmak için kullanılabilir. Buz torbalarını havalandırma deliklerine veya koltukların üzerine yerleştirebilirsin. Soğuk aküler ise daha uzun süre soğuk kalabilir ve daha etkili olabilir.

Motordan Bağımsız Klima

Motordan bağımsız klimalar, aracın motoruna bağlı olmadan çalışır. Bu cihazlar, güneş enerjisi veya pillerle çalışabilir ve aracınızı etkili bir şekilde soğutmanı sağlar. Ancak, bu klimaların maliyeti genellikle daha yüksektir.

Araçlara Sonradan Klima Takma

Mevcut aracına sonradan klima takmak da bir seçenektir. Bu işlem profesyonel bir teknisyen tarafından gerçekleştirilmelidir ve önemli bir maliyet gerektirebilir.

Yukarıda belirtilen çözümlerle, klimasız araçlarda bile sıcak yaz günlerinde yolculuk etmeyi daha konforlu hale getirebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hocam ürünün şekline aldanmayın arabada baya yer kaplar, ayrıca burda gösterilmeyen soba borusu gibi kalın ve uzun hava borusu var. Kısacası elektikten ziyade şekli ve aparatlarından ötürü bunu araçta kullanmak mümkün olmayacaktır.

Eğerki normal araç kliması taktırılabiliyorsa ki bilmiorum, onu taktırın yada başka bir çözüm arayın tavsiyem

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Normal araç kliması takılıyor ama randıman alma konusunda endişem var. 1.3 multijet motor kaldırır mı hiç bilmiyorum.

Hocam yanlış hatırlamıyorsam yakın zamanda forumdan birisi dacia aracına sonradan taktırmıştı.Tam randıman alamamış ve satmıştı.Yapacağınız masrafa değeceğini sanmıyorum.Piyasanın durumu belli aracınızı satın klimalı bir araç alın tavsiyesi yapacağım ama üstüne daha çok para koymanız gerekecek aracınız tertemiz düşük kilometreli 2. elde ki dönen dolaplar yüzünden kimseye güvenimizde kalmadı.

Arabayı satıp yeni klimalı araç almakta pek akıl kârı değil.Bu araca klima taktırmakta.Karar sizin yinede.
  • o linkteki cihaz klima değil vantilatör, şekline falan bakma soğutma özelliği pek yok, içine su buz falan koyarak kısmen soğutma sağlıyor ki arabada hiç fayda etmez, üstelik arabada hiçbir yere koyamazsın

araba içi soğutma için klimadan başka çözüm yok, çıkma olarak araştırırsan baya seçenek vardır

edit : klima kompresörü - klima radyatörü ve boruları ile uğraşabilcek gerçek ustan varsa tabi . yabancıya yaptıramazsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ka7 -- 12 Haziran 2018; 0:30:24 >
    Daha Fazla Göster
  • bizde 1.3 2006 dobloda klima vardi hemde en bos paketinde araci 155 binde satmistim 22 bine hasar kayitsizdi 1 gunde satildi. yani araca kilima sonradan takilir klima kompresor evaparator takilmasi gerek. dobloyu satip skoda roomster aldim 1.2 benzinli 71 bin km 2011 hasar kayitsiz .31 bin tl inan doblo at arabasi gibi. bu skodanin bir arka koltuk bacak mesafesi var bacak bacak ustune atiyorsun 20 cm daha bosluk kaliyor arada o kadar genis arka koltuklar.

• sizin aracın klimali paket donanımlı satılmışı yokmu zamanında öyle bir çıkma bulup işten anlayan bir ustaya taktırılabilir çekişde fark olacaktır illakı. Yada şu ufak usb fanlardan alın torpidoya vantuz yada benzeri şekilde tututtursanız istediğiniz açıdan vantilatör olarak kullanın araç havalandırmasıyla aynı şey oluyor buda zaten.

Ama attıgınız linkleri klima araca büyük bir cihaz dün migrosda benzerini gördüm derseniz ki bagajda dursun sabitlerim çalıştırırm yer kaplamasını sorun etmem alın deneyın Arkadan arkadan serinletir en kötü evde kullanırsınız ama araç içinde güzel sogukluk yaratacagını dusunuyorum

• Çıkmacıdan klimalı bir doblonun parçalarını klima işi ile uğraşan bir tamirciye taktir bu kadar basit

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Corsair Severler Derneği Corsair Fan Club

AMD Ryzen 7 1700 // MSI GTX 1060 6GB GAMING X // Corsair Carbide 400R // FSP Aurum-PT 1200W // Corsair Vengeance LPX 16GB 3000MHz // Corsair H100i v2 // ASUS PRIME B350-PLUS // OCZ RD 400 NVMe

OnePlus 3T 128GB
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.