Şimdi Ara

Klimanın Montaj Yeri Hkk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Uzun zamandır takip ettiğim klimayı bu ay alacağım. Öncesinde klimanın montajı ile ilgili biraz bilgi edinmeye çalışıyorum. Bilgili arkadaşların klimayı taktıracağım odanın projesine bakarak nereye nasıl takılması gerektiği konusunda tavsiyesini alabilir miyim ?

    Klimanın Montaj Yeri Hkk.



  • Keşif hizmeti almadınız mı acaba?
    Ayrıca Ankastre tesisat yok mu?
  • Keşif Hizmeti aldım.
    1 ) İç Ünite
    2 ) dış ünite

    dış üniteyi balkona koymak istediğimi belirttim. Binanın dış cephe yalıtımına delik açıp zarar ermek istemedim.(yağmurlu havalarda deliklerden su girmesin diye)

    Ankastre hizmeti ne oluyor ??
    Klimanın Montaj Yeri Hkk.
  • Konum itibari ile alan hakimiyetini kısmen de olsa negatif etkileyecek bir yer iç ünite için seçtiğiniz yer. Flapların sağ kanat hakimiyeti, hemen yanındaki duvar nedeniyle zayıf olacak ancak ultra mega sorun yaratacak bir durum da değil. Dış ünitenin balkonda olması ve delik açmak istemiyor olmanızdan anladığım kadarıyla yere bırakacaksınız klimayı (Dış üniteyi) Ben genelde kendi klimalarımın dış ünitelerini asmam, Sürekli denemeler yaptığım için balkonda yerde durması bana avantaj teşkil ediyor, hiç bir zararını da görmedim şimdiye kadar. İÇ/DIŞ ünitelerin mesafaleri ytakınj olduğu için boru mesafeniz de kısa olacaktır, 3 metrenin altında olmamak kaydı ile kısa boru mesafesi avantajdır.

    İmkan olsaydı iç ünitenin yerini, giriş kapısı olan bölüme konumlandırırdım ancak dış ünite ile arası oldukça açılır sorun teşkil eder.

    Ankastre tesisat, bina daha inşaat halindeyken duvarın içinden götürülerek iç ile dış ünite arasında hazırlanmış tesisattır. Bu olsaydı boru vs nereden gidecek derdiniz olmazdı.




  • Bu durumda ankastre tesisat yok diyebilirim.

    Normal koşullarda balkon ufak olduğu için dış üniteyi balkon kapısının üstüne konumlandırmayı düşünmüştüm. Kapalı balkon olduğu içinbalkon camlarını açtığımda hava sirkulasyonundan daha iyi faydalanacağını düşünüyorum.
    İç unitenin konumu hakkında bende sizin gibi düşünüyorum ancak olabilecek en iyi yerde burası gibi geldi.

    İlginiz için teşekkür ederim.

    Konuyu daha sonra okuyacak olan arkadaşlar için alacağım klmanın modelini de yazmak istiyorum.

    BAYMAK ELEGANT PLUS 12 A++ İNVERTER KLİMA
  • Daha sonra montaj sureci ve kullanim tecrubelerinizi de paylasirsaniz sevinirim. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.