Şimdi Ara

Klimanın faturaya etkisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar klima kullananlar acaba nekadar elektirik faturası ödüyorsunuz? Elektirik faturasına nekadar etkisi oluyor? Gün boyu çalıştırınca nekadar gelir acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PaNoZ -- 5 Haziran 2010; 18:46:43 >

• Tam karşımda duruyor ben ona o bana bakıyor bu yaz daha kullanmak nasip olmadı =)
  • quote:

Orijinalden alıntı: -CoLonbo-

Tam karşımda duruyor ben ona o bana bakıyor bu yaz daha kullanmak nasip olmadı =)

o baktıgın Vantilatör değil değilmi
  • Hayır =) tam karşımda derken yukarı karşıda
  • Sadece yatarken çalıştırıyoruz, çalıştırmadan önce ayda ortalama 75lira gelirken geceleri klima çalışınca 98lira falan gelmeye başlıyor.
  • Klima kaç watt çekiyorsa. Kullandığın saatle çarp. Sonucu kendin bul.
    Burada 1kW/Saat elektrik 27.5 kuruş. İstanbul'da ya da nerede oturuyorsan farklı olabilir bilmem ama aşağı yukarı aynıdır.

Örnek: Senin klima 500w/saat çekiyor. Günde 4 saat çalıştırıyorsun. 500 x 4 = 2000w = 2Kw /gün. Ayda 60kw yapar. 60 X 27.5 = 16.5TL

Klimanın motorunda yazması lazım kaç watt olduğu. Bu şekilde evdeki her ürünün ne kadar harcadığını hesaplarsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrEvo8

Klima kaç watt çekiyorsa. Kullandığın saatle çarp. Sonucu kendin bul.
    Burada 1kW/Saat elektrik 27.5 kuruş. İstanbul'da ya da nerede oturuyorsan farklı olabilir bilmem ama aşağı yukarı aynıdır.

Örnek: Senin klima 500w/saat çekiyor. Günde 4 saat çalıştırıyorsun. 500 x 4 = 2000w = 2Kw /gün. Ayda 60kw yapar. 60 X 27.5 = 16.5TL

Klimanın motorunda yazması lazım kaç watt olduğu. Bu şekilde evdeki her ürünün ne kadar harcadığını hesaplarsın.

16.5x8=132 132/3=44 44-4=40 vee mhp nin 40. yıldönümü
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogzhn-

quote:

Orijinalden alıntı: emrEvo8

Klima kaç watt çekiyorsa. Kullandığın saatle çarp. Sonucu kendin bul.

16.5x8=132 132/3=44 44-4=40 vee mhp nin 40. yıldönümü

hey allah'ım ya

• Günde 10 saat çalıştırıyoruz.2 klima var 2 side çalışıyor.Geçen sene fatura 150 yi buluyordu bakalım bu sene ne kadar gelecek
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.