Bildirim
Klimanın faturaya etkisi?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Tam karşımda duruyor ben ona o bana bakıyor bu yaz daha kullanmak nasip olmadı =) -
quote:
Orijinalden alıntı: -CoLonbo-
Tam karşımda duruyor ben ona o bana bakıyor bu yaz daha kullanmak nasip olmadı =)
o baktıgın Vantilatör değil değilmi -
Hayır =) tam karşımda derken yukarı karşıda -
Sadece yatarken çalıştırıyoruz, çalıştırmadan önce ayda ortalama 75lira gelirken geceleri klima çalışınca 98lira falan gelmeye başlıyor. -
Klima kaç watt çekiyorsa. Kullandığın saatle çarp. Sonucu kendin bul.
Burada 1kW/Saat elektrik 27.5 kuruş. İstanbul'da ya da nerede oturuyorsan farklı olabilir bilmem ama aşağı yukarı aynıdır.
Örnek: Senin klima 500w/saat çekiyor. Günde 4 saat çalıştırıyorsun. 500 x 4 = 2000w = 2Kw /gün. Ayda 60kw yapar. 60 X 27.5 = 16.5TL
Klimanın motorunda yazması lazım kaç watt olduğu. Bu şekilde evdeki her ürünün ne kadar harcadığını hesaplarsın. -
quote:
Orijinalden alıntı: emrEvo8
Burada 1kW/Saat elektrik 27.5 kuruş. İstanbul'da ya da nerede oturuyorsan farklı olabilir bilmem ama aşağı yukarı aynıdır.
Örnek: Senin klima 500w/saat çekiyor. Günde 4 saat çalıştırıyorsun. 500 x 4 = 2000w = 2Kw /gün. Ayda 60kw yapar. 60 X 27.5 = 16.5TL
Klimanın motorunda yazması lazım kaç watt olduğu. Bu şekilde evdeki her ürünün ne kadar harcadığını hesaplarsın.
16.5x8=132 132/3=44 44-4=40 vee mhp nin 40. yıldönümü -
quote:
Orijinalden alıntı: ogzhn-
quote:
Orijinalden alıntı: emrEvo8
Klimanın motorunda yazması lazım kaç watt olduğu. Bu şekilde evdeki her ürünün ne kadar harcadığını hesaplarsın.
16.5x8=132 132/3=44 44-4=40 vee mhp nin 40. yıldönümü
hey allah'ım ya
-
Günde 10 saat çalıştırıyoruz.2 klima var 2 side çalışıyor.Geçen sene fatura 150 yi buluyordu bakalım bu sene ne kadar gelecek
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X