Şimdi Ara

Klimanın ancak hızlanınca soğutması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar


    Toyota Camry 2014 model kullanıcısıyım. Geçtiğimiz günlerde genel bakım için gittiğim serviste klimayı da kontrol etmelerini istedim. Soğutma performansı yeterli değildi. Gaz kontolü ve filtre temizliği sonrası iyi duruma geldi.

    Ertesi sabah üflemenin iyi ancak soğutmanın çok kötü olduğunu farkettim. Hemen aynı servise gittim kontrol için. Tekrar gaz kontrolü yaptılar ve gaz doldurulması gerektiğini söylediler. Abu Dabi'de yaşıyorum. Arapça konuştukları için pek anlamadım tam sorunu. Sonuçta dün kontrol etmişlerdi. İngilizceleri de pek iyi değil. Şirkette araçlardan sorumlu arkadaşa ilettim durumu, araç şirket aracı, o da doldursunlar dedi. Gaz dolumu sonrası soğutma düzeldi gibi geldi.

    Ancak işin aslı o değilmiş. Ertesi sabah yine soğutmanın olmadığını farkedince gittim. Ancak yolda bu sefer aracın sadece hareket halindeyken soğuttuğunu, ışıkta filan durunca doğutmayı kestiğini farkettim. Durumu anlatınca kompresörün gücünün yetmediğini, değişmesi gerektiğini filan söylediler. Yüksek bi masraf çıktı tabi.


    Ben ilk yaptıkları kontrolde birşeyi kurcaladıklarından şüpheleniyorum. Çünkü buraya getirmeden önce araç soğutuyordu her koşulda, sadece üflemesinde zayıflık vardı.


    Acaba benim kontrol edebileceğim bir şey var mıdır? Arabadan çok anlamasam da teknik işleri kurcalamayı severim. Araç üstü motor kısmından ulaşabileceğim birşeyler varsa bildiğiniz yardımcı olur musunuz?








  • Klima kompresörünüzün sağlam olduğunu varsayarak sistemdeki basınç yüksek bu yüzden durduğunuz yerde klima yeterli soğutma yapmıyor. Ancak yola çıktığınız zaman öndeki klima radyatörünü rüzgar alarak basıncı düşüyor ve klima soğutmaya devam ediyor. Yapmanız gereken ilk olarak öndeki klima radyatörünü tezyikli su ile temizleyip rahat bir rüzgar geçisi sağlamak. Eğer bununla düzelmezse bu radyatör değişmeli, varsa ve mümkünse drier filtresi de değişirse iyi olur.


    Ama dedikleri gibi klima kompresörü de ömrünü tamamlamaya başlamış olabilir. Düşük devir çevirirken tam yeterli şekilde gaz basmıyor, yüke binince gazı tam anlamıyla sıkıştırıyor da olabilir.

  • Josepth kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam yorum İçin. Her hızlı gittiğimde de soğutmuyor maalesef. Dururken klimayı kapatıp açıyorum sonra hızlanıyorum o zaman soğutuyor. Hava geçişi ile ilgili olduğunu sanmıyorum. Çünkü sorun aniden çıktı. Muhtemelen kompresör. Ancak şüphem tam bakıma gittiğimde ortaya çıktığından dolayı acaba dışarıdan müdahale ile bu duruma gelmiş olabilir mi.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • belli ki sistemde kaçak var. ilaçlı gaz basıp bulunması gerek. ben benzer sorundan 2 yıl çektim en son farklı bir klimacıya gittim ilaçlı gaz bastı aynı zamanda boru ağzındaki tıpayı beğenmedi değiştirdi. önceki gittiğim tüm klimacılar borularda çok kılcal çatlak var belli olmaz filan demişti. o tıpa değiştiğinden beri sıkıntı kalmadı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • emir.ksk kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler hocam. İleteyim arkadaşlara. Bunu da sorgulasınlar.

  • başka ustaya gidin

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Josepth

    Klima kompresörünüzün sağlam olduğunu varsayarak sistemdeki basınç yüksek bu yüzden durduğunuz yerde klima yeterli soğutma yapmıyor. Ancak yola çıktığınız zaman öndeki klima radyatörünü rüzgar alarak basıncı düşüyor ve klima soğutmaya devam ediyor. Yapmanız gereken ilk olarak öndeki klima radyatörünü tezyikli su ile temizleyip rahat bir rüzgar geçisi sağlamak. Eğer bununla düzelmezse bu radyatör değişmeli, varsa ve mümkünse drier filtresi de değişirse iyi olur.


    Ama dedikleri gibi klima kompresörü de ömrünü tamamlamaya başlamış olabilir. Düşük devir çevirirken tam yeterli şekilde gaz basmıyor, yüke binince gazı tam anlamıyla sıkıştırıyor da olabilir.

    Kesinlikle doğru bir yorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 gün önce kontrol edilip gaz basılan klimaya ertesi gün tekrar gaz basılıyorsa kaçak olma ihtimali olabilir.


    Fosfoslu gaz basılıp sistem kontrol edilmeli daha sonrasında kaçak yoksa kompresöre yönelirsiniz.


    İşi en uygundan/kolayından, en pahalı/zor olanına göre ilerlemek daha mantıklı olur hem de aracın sağı solu çok kurcalanmamış olur.


    Şirket aracıysa ve ücreti sizden çıkmayacaksa siz bilirsiniz tabi.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: KaZAaRa

    Teşekkürler hocam yorum İçin. Her hızlı gittiğimde de soğutmuyor maalesef. Dururken klimayı kapatıp açıyorum sonra hızlanıyorum o zaman soğutuyor. Hava geçişi ile ilgili olduğunu sanmıyorum. Çünkü sorun aniden çıktı. Muhtemelen kompresör. Ancak şüphem tam bakıma gittiğimde ortaya çıktığından dolayı acaba dışarıdan müdahale ile bu duruma gelmiş olabilir mi.

    Yolda giderken aç kapa yapıp çalışıyorsa kompresör olma ihtimali daha yüksek. Nasıl bir tipte kompresör olduğunu suan hatırlamıyorum ya kompresorun arkasındaki valf arızalı yada kompresorun kendisi arızalı. Genelde valfle uğraşmak yerine kompresoru tamamen değiştiriyorlar bilginize.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • araçta gaz kaçağı olsa gaz bitmez mi hocam? ben bu sorunu belki 15 gündür yaşıyorum. Aynı performansta çalışmaya devam ediyor çalıştığı zaman. yoksa gaz bitmez de bir seviyede kalır mı?

  • Josepth kullanıcısına yanıt

    Yolda giderken aç kapada soğutmuyor. kompresörün devreye girmesini hissedemiyorum zaten. çünkü dururken aç kapa yaptığımda kompresör devreye giriyor. sarsıntısını hissediyorum ancak soğutmayabiliyor yine de. Ancak dururken kapat aç yapıp devreye girdiğinde hızlanırsam soğutmaya başlıyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: KaZAaRa

    araçta gaz kaçağı olsa gaz bitmez mi hocam? ben bu sorunu belki 15 gündür yaşıyorum. Aynı performansta çalışmaya devam ediyor çalıştığı zaman. yoksa gaz bitmez de bir seviyede kalır mı?

    Kaçak kılcal boyuttaysa örnek veriyorum günde 1gr'dan daha az bir kaçak var ise zamanla azalma oldukça kompresör performansı da düşüyor olabilir veya yukarıda diğer üyelerin yazdığı gibi bir durumda olabilir. OBD ile araca bağlanıp bakılırsa herhangi bir daha kesin bir sonuç alınabilir.

  • Klimacıya gidin.

  • anladım hocam. ancak o seçeneğe de bahanem var. normal soğutma yapıyor du ta ki bakıma gidene kadar. Ne olduysa ani oldu. en büyük ihtimal kompressör arızası gibi.


    ancak araç şirket aracı, masrafı da şirketten çıkacak ancak geciktiriyorlar biraz. kendimin kontrol edebileeği birşey olabilir mi merakıyla yazdım. yoksa onay süreçleri sonunda geç de olsa kompresör değişimi yapılacak gibi görünüyor.

  • Kaçak varsa tespit etmek basit ayrıca klima gazı basarken ortaya çıkar, cihaz hata verir. En basitten arızacılığa başlarsak önce polen filtrenize bakın, sonra klima radyatörünün temiz olup olmamasına kirli ise temizleyin çok hasarlı ise değiştirin, sonra aracın motoru sıcakken klimayı açınca özellikle aracın önündeki fanın devreye girip girmediğine bakın fan devreye girmeli, sonra genleşme valfinin kontrolü en sonda da klima kompresörü kontrol edilmeli. Büyük ihtimalle bunlardan bir tanesi veya bunlara bakarken bu parçalar ile alakalı bir noktadan çıkar.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.