Şimdi Ara

Klimamı kendim tamir etmek istiyorum !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
2
Favori
9.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadaşlar yaklaşık 4 sene önce airfel marka 12 bin btu'luk duvar tipi bir klima aldık. Klimamız bu zamana kadar hiçbir arıza vermiyordu hatta en son dün akşam çalıştırdık. Şimdi ise klima'nın kırmızı ışığı yanmasına rağmen hiçbir şekilde klima ne kumandadan ne de klimanın üzerindeki butondan açılmıyor. O kırmızı ışık hep sabit duruyor. Garantisi de bitti servis'te dünya para alır şimdi. Ne yapabiliriz arkadaşlar şu sıcak günlerde şimdi pişiyoruz.

Gelişme : Arkadaşlar airfel servisinin ilgisizliği yüzünden bugün bir karar aldım. Klimamı kendim söküp arızasını bulmaya çalışacağım. Yapabilirsem kullanmaya devam. Yapamazsam komple parçalayıp çöpe atıcam. Şimdi bu klimayı sökmek için nasıl bir yol izlemem gerekir acaba? İnternette bununla ilgili bir döküman bulabilir miyim?Bana bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlar var mıdır acaba?

Gelişme 2 :

Gelişme 3 :

Dün kartı söktüm ve bir kartçıya götürdüm.Bugün kartçıdan gittim kartı aldım. Yapamamış. Dediğine göre işlemcisi mi bozukmuş eprom'mu bozukmuş onun da programı yokmuş. Böyle birşeyler dedi tam anlamadım. Kartın yenisini almanız lazım dedi o da zor bulunuyormuş. Ne yapabilirim şimdi. Bunu tamir etmenin başka bir yolu yok mudur?

Kartın resimlerini ekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İstanbul Beyefendisi -- 30 Mayıs 2013; 14:50:35 >

• Gazı kaçmıştır motorda bir sorun vardırtahmini söyledim.
  • Klima sorunlarından iyi anlayan bir arkadaş yanıtlarsa daha iyi olur. Gazı kaçsa ya da motor bozulsa ekranda bir arıza belirtmez mi? Çünkü cihaz hiç açılmıyor ne kumandadan ne de ünitenin üstündeki on off düğmesinden. Stand by ışığı yanıyor cihazın ama hiç açılmıyor. Sanki cihaza hiç elektrik gelmiyormuş gibi bir izlenim yarattırıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İstanbul Beyefendisi -- 8 Ağustos 2012; 13:49:28 >
  • Servise haber verin gelsin baksınlar 30 tl gider, fazla bir şey tutarsa yaptırmazsınız buradan anlayacak ustalar şimdi başını kaşıyamıyor.
  • Servisi aradık'ta muhatap yok. 1 haftaya belki ancak gelebiliriz diyor adamlar. Rezillik resmen. Bir daha airfel'mi? Allah korusun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turgut Bey

Servisi aradık'ta muhatap yok. 1 haftaya belki ancak gelebiliriz diyor adamlar. Rezillik resmen. Bir daha airfel'mi? Allah korusun...

Bana göre daha şanslısın:
    Benim satın aldığım Zass(Airfel) alalı 1 ay olmadan arıza yaptı. Parça ne zaman gelir belli değil
  • quote:

Servisi aradık'ta muhatap yok. 1 haftaya belki ancak gelebiliriz diyor adamlar. Rezillik resmen. Bir daha airfel'mi? Allah korusun...

Bu işleri kanun nizam bilen arkadaşlara bir sorum olacak,

Bu gibi durumlarda herhangi bir kanun maddesi yada herhangi bir taahhhüt varmıdır? Bir arıza durumunda kaç gün içinde gelinmeli müdahale edilmeli falan gibi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: x-calibur

quote:

Bu gibi durumlarda herhangi bir kanun maddesi yada herhangi bir taahhhüt varmıdır? Bir arıza durumunda kaç gün içinde gelinmeli müdahale edilmeli falan gibi?

30 iş günü
  • Zaten şurada sıcakların bitmesine ne kaldı ki? (İstanbul için) En fazla 20-25 gün. Ondan sonra zaten çalıştırmıyoruz ki koca bir kış. Cihaz 4 seneden beri toplasanız 10 ay çalışmıştır. Millet evinde 10 senelik arçelik'leri beko'ları kullanıyor ve hala'da taş gibi. Neyse kendileri kaybeder. Adamları parasıyla bile arıza tespitine getiremiyorsak o marka bitmiştir benim için. Gider kışın bir mitsubishi alırım hem fiyatlarda kışın daha uygun oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İstanbul Beyefendisi -- 8 Ağustos 2012; 22:35:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

quote:

30 iş günü

Ohoooo desenize 1 hafta da gelenin elini ayağını öpecez geldikleri için Vay anasını yaa "ne kadar para o kadar köfte " muhabbetine uyuz oluyorum , o köfteleri seyyar satıcı satsa tepesine binen zabıta bu büyük köftelerde nerede bulunuyor

• quote:

quote:

quote:

30 iş günü

Ohoooo desenize 1 hafta da gelenin elini ayağını öpecez geldikleri için Vay anasını yaa "ne kadar para o kadar köfte " muhabbetine uyuz oluyorum , o köfteleri seyyar satıcı satsa tepesine binen zabıta bu büyük köftelerde nerede bulunuyor

Ya birde dedikleri lafa bakın. "Servisler çok yoğun şuanda. 1 haftada gelebilirsek sevinmeniz lazım" diyor bir de üstüne. Telefonu suratına kapatacaktım da direk neyse peki ben sizi sonra ararım diyip kapattım.
    Bilmiyorum acaba başka markaların servisleri de böyle midir?

• quote:

Ya birde dedikleri lafa bakın. "Servisler çok yoğun şuanda. 1 haftada gelebilirsek sevinmeniz lazım" diyor bir de üstüne. Telefonu suratına kapatacaktım da direk neyse peki ben sizi sonra ararım diyip kapattım.

Ölümü gösterip Sakat kalmaya razı bırakmak dedikleri şey işte bu hocam

hakket dediğim gibi 1 haftada gelenin elini ayağını öptürtecekler desenize :) Bu gibi durumlarda işi en tepeden çözmek lazım hocam, bi kere başıma geldi servisle muhattap olunca sallıyorlar ama direk fabrika müşteri hizmetleri vb yerlere telefon email vb şeylerle ulaşınca anında gelebiliyorlar. Olay şundan ibaret herhalde, adamlar karşı tarafın ne kadar bilinçli olduğuna bakıyor. Saf saf insan gibi bekleyene erteleme, hakkını arayana cazgırlık yapana anında müdahale

• quote:

quote:

hakket dediğim gibi 1 haftada gelenin elini ayağını öptürtecekler desenize :) Bu gibi durumlarda işi en tepeden çözmek lazım hocam, bi kere başıma geldi servisle muhattap olunca sallıyorlar ama direk fabrika müşteri hizmetleri vb yerlere telefon email vb şeylerle ulaşınca anında gelebiliyorlar. Olay şundan ibaret herhalde, adamlar karşı tarafın ne kadar bilinçli olduğuna bakıyor. Saf saf insan gibi bekleyene erteleme, hakkını arayana cazgırlık yapana anında müdahale

O halde bana torpil mi yaptılar?
    Çünkü 1 ay önce yine aynı servis klima montajını yaparken onlara Tüketi Hakem Heyetlerinde davalarımın olduğunu ve birer birer kazandığımı anlatmıştım.

• quote:

quote:

O halde bana torpil mi yaptılar?
    Çünkü 1 ay önce yine aynı servis klima montajını yaparken onlara Tüketi Hakem Heyetlerinde davalarımın olduğunu ve birer birer kazandığımı anlatmıştım.

Sizinkisine torpil değilde "Dinsizin hakkından imansız gelir" diyoruz:) Bugünde özlü sözler günüm herhalde

Ama hakikkatten nasıl bir ülkede yaşıyorsak insanlarımız güzel sözden edepten anlamayıp illaki kötü söz ve kötü muameleden anlar hale geldiler

• Yani diyorsunuz ki arayıp biraz tehdit ediyim 2 güne gelirler mi diyorsunuz?
  • quote:

Yani diyorsunuz ki arayıp biraz tehdit ediyim 2 güne gelirler mi diyorsunuz?

Haksızmıyım hocam ya? Her işimiz böyle değilmi? Yolda giderken kıronun birisi hatalı sollar sizi kaza ile baş başa bırakır ama adamın tipine bakar laf etmeyiz :) Dövülebilecek bişi ise el hareketi falan çekeriz :) Dövülemiyecek bişi ise eywallah abi sorun değil ben ölsemde olur sen gaza basmaya devam et der geçeriz :)

Yada bir restorana gideriz edepli edepli girersen , garson dandik dundik servis yapar, ama hayvan gibi girersen adam gibi muamele eder :) Devir insanlıktan çıkma devri diyorum ben başkada bişi demiyorum, insan olana 2. sınıf vatandaş muamelesi yapılıyor çünkü

• Arkadaşlar klimayı komple kendim söküp bakmaya karar verdim. Yapabilirsem kullanmaya devam. Yapamazsam komple parçalayıp çöpe atıcam. Şimdi bu klimayı sökmek için nasıl bir yol izlemem gerekir acaba? İnternette bununla ilgili bir döküman bulabilir miyim?
  • sorunu bulmanızın mümkün olacağını sanmıyorum fakat sökmek için iç ünite flapını açın ve altta 2 vida olacak onları söküp paneli kaldırın
  • quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

sorunu bulmanızın mümkün olacağını sanmıyorum fakat sökmek için iç ünite flapını açın ve altta 2 vida olacak onları söküp paneli kaldırın

Evet dediğini yaptım bundan sonra ne yapmam gerekiyor acaba? Resimde görülen sağ taraftaki üniteyi mi sökeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İstanbul Beyefendisi -- 18 Ağustos 2012; 15:07:11 >

• kabloları kontrol edin çıkmış olan varsa takın
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.