Şimdi Ara

Klimalardan Hangisi Tercih Edilmeli R32 Gaz & R410 Gaz Farkı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
111.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Demirdöküm A5 modelleri R32 gaz kullanıyormuş, R32 gaz için yanıcı yorumları var. Baymak Elegant Plus 12 ve Vestel Flora gibi kllimalar ise R410 gazını kullanıyor.

    Olefini 12 DCM hitachi diye bir klima var. 2400 TL'ye sahibinden sitesinde satılıyor, soğutmada verimliliği 6,8. Bu klimayı Baymak, Vestel Flora, Demirdöküm A5 ile kayıslarsak nasıldır?
    https://urun.n11.com/klima/olefini-ole-12-dcm-inverter-duvar-tipi-split-hitech-P233196964?cid=604001&gclid=Cj0KCQjw-JvaBRDGARIsAFjqkkoqaIli4TlTQyOXzGmqxArYnbiHyTdhl4YjQqPFmlqvWaA11o--AscaAh1uEALw_wcB&gclsrc=aw.ds







  • Rubenis tek geçerim
  • İki soğutucu akışkanın da birbirine göre avantaj ve dezavantajları var.

    R32 Yanıcı bir soğutucu akışkan/gazdır. Aslında yanıcı gaz evlerimize yeni girmiş değil. Yeni alınan buzdolabı derin dondurucularda da yanıcı R600A akışkanı vardır. Birkaç kez patlama haberleri vb. yayıldı ancak bu kadar tehlikeli olduğunu şahsen düşünmüyorum. Ancak yeni bir gaz,sistem dizaynına vb. üreticiler yeni yeni alışıyorlar. Bu arada R32 çıktığı için R410A, R22 gibi piyasadan çekilme tehlikesine sahip değil. Zira merkezi VRF sistemlerde hala R410A devam ediyor. O sebeple R410A klima tercih etseniz bile uzun yıllar servis hizmeti ve gaz vb. tedarik sorunu yaşamazsınız. Marka bazında konuşacak olursam,demirdöküm değişikliğe gitmediyse klimalarını GREE'ye ürettiriyor.Baymak BDR Therma Group tarafından satın alınmıştı,AUX Firmasına üretim yaptırıyordu.Olefini de güzel ancak dış ünitede ses sorunları var idi. GMCC kompresör çok çektirdi kullanıcılara.Vestel ise tasarım olarak çok iyi adımlar atmış durumda.Ancak son ürünlerini performans olarak şahsen test etmedim. Kumanda tasarımını beğenmiyorum. Akıllı kumandaya vestel etiketi basılmış gibi. Hakaret olarak algılanmasın...

    Netice İtibari ile sadece bu ürünler içerisinde sıralamam

    1-Olefini
    2-Demirdöküm
    3-Baymak-Vestel şeklindedir.
    Saygılar...

    Düzenleme : İmla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klima5505 -- 18 Mayıs 2019; 23:55:4 >




  • Baymak klimalarda elektrik prizi var. Evi tadilat yaparken salona klima için elektrik hattı çektirmiştik. Baymak Elegant 12 almış olsam, servis klimanın fişli olan kablosunu çıkartıp, doğrudan elektrik kablosuna bağlantı yapar mı? Normalde yapmasını beklerim ama emin olamıyorum. Vestel ve Baymak servislerini aradım, vakumlama yapıyoruz dediler. Ama diğer evimize baymak klima alınca, kutuların üzerine yazmam ve telefonda servisi defalarca tembihlediğim halde, süpürme yöntemi ile vakumlama yapıp gitmişti. Şikayetvar sitesinde şikayet kaydı oluşturunca, klimanın gazını değiştirip, vakumlama aleti ile vakumlama yapmışlardı. Baymak artık şikayetvar.com sitesindeki şikayetleri takip etmiyor, şikayetvar.com sitesine baymak tarafından hiç cevap yazılmamış.



    Ayrıca Vestel'de stand-by durumda 2 watt güç tüketimi var. Baymakta ise 0,5 watt. Olefini de ise 1 watt. Demirdöküm'de kaç watt olduğunu bilmiyorum. Klima seçiminde bunu dikkate almak gerekiyor mu?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: coderMX

    Baymak klimalarda elektrik prizi var. Evi tadilat yaparken salona klima için elektrik hattı çektirmiştik. Baymak Elegant 12 almış olsam, servis klimanın fişli olan kablosunu çıkartıp, doğrudan elektrik kablosuna bağlantı yapar mı? Normalde yapmasını beklerim ama emin olamıyorum. Vestel ve Baymak servislerini aradım, vakumlama yapıyoruz dediler. Ama diğer evimize baymak klima alınca, kutuların üzerine yazmam ve telefonda servisi defalarca tembihlediğim halde, süpürme yöntemi ile vakumlama yapıp gitmişti. Şikayetvar sitesinde şikayet kaydı oluşturunca, klimanın gazını değiştirip, vakumlama aleti ile vakumlama yapmışlardı. Baymak artık şikayetvar.com sitesindeki şikayetleri takip etmiyor, şikayetvar.com sitesine baymak tarafından hiç cevap yazılmamış.



    Ayrıca Vestel'de stand-by durumda 2 watt güç tüketimi var. Baymakta ise 0,5 watt. Olefini de ise 1 watt. Demirdöküm'de kaç watt olduğunu bilmiyorum. Klima seçiminde bunu dikkate almak gerekiyor mu?
    Merhabalar. Garanti dışı olur vb. bahanesiyle yapmayabilirler. Eğer ki klima hattını sıva altı çektirdiyseniz hattın ucuna sıva altı dekoratif priz taktırarak klima fişi kesilmeden bağlantı sağlayabilirsiniz. Aslında önceden servisten bilgi almanızda fayda var. Sonradan o şekilde bağlantı yapmıyorlarsa priz vb. zahmetli olacaktır. Herhangi bir servisi hedef alarak söylemiyorum ancak,vaadlerine güvenmemenizi tavsiye ederim. Çünkü iş montaja gelince bambaşka bir hale bürünüyor. Sizin buna karşılık alabileceğiniz en güvenli yöntem öncelikle vakumu zorunlu tutmanız ve yapılmaması halinde montaj formunu imzalamayacağını belirtmenizdir. Bu şartlar altında herhangi bir sebeple bahane üretemeyeceklerdir. Vakum zorunludur. Ki R410A akışkanı ile çalışan sistemde çok daha önemli. Süpürmeyi ise asla kabul etmeyiniz. R410A gibi azeotropik karışım olan bir soğutucu akışkanda hiç akıl karı bir işlem değildir. Bu nedenle mutlaka vakum yaptırınız. Bazen oluyor öyle bir şey ki elemanlar sizi ikna etmek için vakum yapmaktan daha fazla efor harcıyorlar.Ücretini vererek satın aldığınız bir ürünün prosedürüne göre monte edilmesi sizin doğal hakkınızdır. Bu sebeple asla vakumsuz gazın açılmasını kabul etmemenizi öneririm...

    Standby konusu ise açıkçası çok fazla önemli değil.

    Şöyle bir hesaplama yaparsak :1kW'ın saati 50 kuruş desek.

    Vestelin tüketimi 2 watt saatte 1 kuruş

    Olefini tüketimi 1 watt saatte 0.5 kuruş

    Baymak tüketimi 0.5watt saatte 0.25 kuruş etmektedir.

    Bunlar 1 saat stanby konumunda kalması halinde yaptığı harcama/tüketimdir. Bu sebeple standby konumunda çektiği enerji kayda değer değildir. Bununla birlikte verilen bu değerler yaklaşık değerlerdir. Birbirine neredeyse eşdeğer de diyebiliriz...

    Saygılarımla...




  • Daha önce Vestel ve Baymak servisini aradım, telefonda görüştüğüm kişiler vakumlama yaptıklarını söylediler. Ama özellikle Baymak için daha önce aldığım klimada defalarsa söylememe, kutuların üzerine yazmama ve telefonda montaj yapacak kişi ile görüşmeme rağmen süpürme yöntemi ile vakumlama yapıp gitmişti. Baymak klima fişi için Hedef Teknik servisi arayıp, montaj yapacak kişiler ile telefonda konuşmam gerekecek, ne kadar telefonda doğru bilgi verebileceklerini bilemiyorum.



    Gittigidiyor sitesinde %05 indirimini bekliyorum. Hala kararsızım.



    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-elektrikli-ev-aletleri-isitma-sogutma-havalandirma-olefini-12000-btu-yaza-ozel-kampanya-567491317/detay/

    2399 TL




  • quote:

    Orijinalden alıntı: coderMX

    Daha önce Vestel ve Baymak servisini aradım, telefonda görüştüğüm kişiler vakumlama yaptıklarını söylediler. Ama özellikle Baymak için daha önce aldığım klimada defalarsa söylememe, kutuların üzerine yazmama ve telefonda montaj yapacak kişi ile görüşmeme rağmen süpürme yöntemi ile vakumlama yapıp gitmişti. Baymak klima fişi için Hedef Teknik servisi arayıp, montaj yapacak kişiler ile telefonda konuşmam gerekecek, ne kadar telefonda doğru bilgi verebileceklerini bilemiyorum.



    Gittigidiyor sitesinde %05 indirimini bekliyorum. Hala kararsızım.



    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-elektrikli-ev-aletleri-isitma-sogutma-havalandirma-olefini-12000-btu-yaza-ozel-kampanya-567491317/detay/

    2399 TL
    Tasarım,servis,yedek parça olarak hangisine güveniyorsanız onu tercih etmeniz daha yararlı olacaktır. Olefini ise hava perdesi üretiminde lider bir markadır. Klimada ise yanlış hatırlamıyorsam kelon firması tarafından üretiliyordu. İçinde GMCC marka kompresör var idi ve zamanında ses sorunları ortaya çıktı. Toshiba Suzumi,Midea,Haier gibi markalarda bu ses sorunları yaşandı. Olefini de buna dahildi. Ancak son zamanlarda olefini gayet iyi ürünler ortaya çıkarmaya başladı inkar edilemez.

    Netice itibariyle bölgenizde servisi yakın ve mevcut ise Olefini'yi tercih edebilirsiniz güvenle.

    Saygılarımla...




  • Ben de yeni aldığım LG marka klimada r32 gazlı olan modellerinden birini tercih ettim.

    Yanıcılık konusundaki şahsi düşüncem; buzdolabı klimaya göre el altında duran bir ürün. Yani buzdolabı klimaya göre, sürekli ev ahalisinin müdahalesine açık bir ürün olduğu için, r32 gazlı buzdolabı tercih etmemeye çalışırım, sanırım.

    Klimanın kumandayla çalıştırılması dışında, dokunulmadığını düşünürsek, klimadan kaynaklı bir sorun oluşmadıkça r32 gazından ev ortamına yangın, ateş vs sirayet edebileceğini düşünmüyorum. Tabi gazın yanıcı özelliğinden dolayı az da olsa tedirgin olmuyor da değilim.

    Allah göstermesin, doğal afet olarak deprem esnasında, klima iç ünite ile dış ünite arasındaki borular birbirinden ayrılırsa ve depremden mütevellit ortamda herhangi bir şekilde ateş yada elektrik arkı oluşursa, bu ateş klimanın gazı ile birleşirse, deprem sonrası ev yangınına sebebiyet verebilir. Tabi allah göstermesin diyelim...

    R32 ile r410 gazlarının soğutma verimi karşılaştırıldığında, r32 gazı daha verimli bir soğutma sağladığı görülmektedir. Dolayısıyla, r32 gazlı modeller, diğerler modellere göre, elektriği biraz daha az harcayacak demektir.

    Şimdilerde inverter klimaların yaygınlaştığını dikkate aldığımızda, hemen hemen bütün inverter klimalar, aşağı yukarı aynı enerji tasarrufunu yapabilmektedir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 23 Eylül 2018; 1:33:57 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkanguzel_

    Ben de yeni aldığım LG marka klimada r32 gazlı olan modellerinden birini tercih ettim.

    Yanıcılık konusundaki şahsi düşüncem; buzdolabı klimaya göre el altında duran bir ürün. Yani buzdolabı klimaya göre, sürekli ev ahalisinin müdahalesine açık bir ürün olduğu için, r32 gazlı buzdolabı tercih etmemeye çalışırım, sanırım.

    Klimanın kumandayla çalıştırılması dışında, dokunulmadığını düşünürsek, klimadan kaynaklı bir sorun oluşmadıkça r32 gazından ev ortamına yangın, ateş vs sirayet edebileceğini düşünmüyorum. Tabi gazın yanıcı özelliğinden dolayı az da olsa tedirgin olmuyor da değilim.

    Allah göstermesin, doğal afet olarak deprem esnasında, klima iç ünite ile dış ünite arasındaki borular birbirinden ayrılırsa ve depremden mütevellit ortamda herhangi bir şekilde ateş yada elektrik arkı oluşursa, bu ateş klimanın gazı ile birleşirse, deprem sonrası ev yangınına sebebiyet verebilir. Tabi allah göstermesin diyelim...

    R32 ile r410 gazlarının soğutma verimi karşılaştırıldığında, r32 gazı daha verimli bir soğutma sağladığı görülmektedir. Dolayısıyla, r32 gazlı modeller, diğerler modellere göre, elektriği biraz daha az harcayacak demektir.

    Şimdilerde inverter klimaların yaygınlaştığını dikkate aldığımızda, hemen hemen bütün inverter klimalar, aşağı yukarı aynı enerji tasarrufunu yapabilmektedir.
    Merhabalar. Öncelikle hayırlı olsun Hocam.

    Buzdolaplarında R32 kullanılmamaktadır. R32'den çok daha yanıcı olan R600A (İzobütan) kullanılmaktadır ve uluslarası güvenlik formlarında Aşırı/Yüksek Yanıcı kategorisindedir,aşırı yanıcı bir gazdır. (Ticari dolaplarda,araç klimalarında R134A kullanımı devam etmekte) R600A R32'ye göre çok daha yanıcıdır ve içerisinde oksijen bulundurmadığı için yoğun miktarda bir ortama yayılması halinde boğucu etkisi olmaktadır. Ancak R600A kullanılan sistemlerde çok düşük gramajlarda R600A gazı bulunmaktadır. Bu da R600A'nın avantajı diyebiliriz. Yani R600A sistemlerde çok düşük gramajda gaz ile sistem çalışabildiği için boğucu etkisi yoktur ancak yanıcı bir gaz olması sebebiyle sistemde kaynak vb. yaparken sistem,R600A'adan tamamen arındırılmalıdır. Aksi halde borular içerisinde kalan R600A borular içerisinde yanarak sistemin patlamasına sebep olacaktır.

    Yani düşünceniz doğrudur. Elimizin çok daha fazla uzandığı buzdolaplarında bu yanıcı gaz kullanılırken klima tehlike olarak 2. planda kalır.

    Ayrıyetten R32 ISO Standartlarına göre düşük yanıcılık sınıfına sahiptir(Yanıcılık sınıfı : 2L). Ayrıca R32 belirli yoğunluk(konsantrasyon) değerinin altında tutuşmaz. (0,306 kg/m3 miktarının altında yanmayacaktır.) Bununla birlikte herhangi bir anahtar,switch,röle kıvılcımı veya statik elektrik kıvılcımı ile tutuşmaz. Zehirli bir gazdır ancak bu düşük değerdedir. Zehirlilik değeri R410A ile hemen hemen aynıdır.

    Bu nedenle klimanızı güvenle kullanabilirsiniz.

    Saygılarımla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: klima5505

    Merhabalar. Öncelikle hayırlı olsun Hocam.

    Buzdolaplarında R32 kullanılmamaktadır. R32'den çok daha yanıcı olan R600A (İzobütan) kullanılmaktadır ve uluslarası güvenlik formlarında Aşırı/Yüksek Yanıcı kategorisindedir,aşırı yanıcı bir gazdır. (Ticari dolaplarda,araç klimalarında R134A kullanımı devam etmekte) R600A R32'ye göre çok daha yanıcıdır ve içerisinde oksijen bulundurmadığı için yoğun miktarda bir ortama yayılması halinde boğucu etkisi olmaktadır. Ancak R600A kullanılan sistemlerde çok düşük gramajlarda R600A gazı bulunmaktadır. Bu da R600A'nın avantajı diyebiliriz. Yani R600A sistemlerde çok düşük gramajda gaz ile sistem çalışabildiği için boğucu etkisi yoktur ancak yanıcı bir gaz olması sebebiyle sistemde kaynak vb. yaparken sistem,R600A'adan tamamen arındırılmalıdır. Aksi halde borular içerisinde kalan R600A borular içerisinde yanarak sistemin patlamasına sebep olacaktır.

    Yani düşünceniz doğrudur. Elimizin çok daha fazla uzandığı buzdolaplarında bu yanıcı gaz kullanılırken klima tehlike olarak 2. planda kalır.

    Ayrıyetten R32 ISO Standartlarına göre düşük yanıcılık sınıfına sahiptir(Yanıcılık sınıfı : 2L). Ayrıca R32 belirli yoğunluk(konsantrasyon) değerinin altında tutuşmaz. (0,306 kg/m3 miktarının altında yanmayacaktır.) Bununla birlikte herhangi bir anahtar,switch,röle kıvılcımı veya statik elektrik kıvılcımı ile tutuşmaz. Zehirli bir gazdır ancak bu düşük değerdedir. Zehirlilik değeri R410A ile hemen hemen aynıdır.

    Bu nedenle klimanızı güvenle kullanabilirsiniz.

    Saygılarımla...

    Alıntıları Göster
    Hocam detaylar için teşekkürler.

    İçime su serpildi. Bu yeni ürün daha sessiz diye yatak odasına taktırdım.

    Dövizden dolayı Mitsubishi Electric klimaların fiyatı uçmuş. Gönlümde MSZ-FH Kirigamine serisi vardı. Ama 9000btu için 7700 TL fiyat çıkınca, mecburen LG'ye yöneldim.

    LG'de bu fırsatta pazara girmek için fiyatlarını uygun tuttu, sanırım.

    LG Dual Plus Inverter ( Klimanın kod numarası S3 ile başlıyor. )




  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Rica ederim Hocam. Malesef fiyatlar çok yüksek. Klima artık lüks olmaktan cıktı ancak hala lüks diye adlandırılabilecek boyutta segmentleri mevcut. Ancak gayet güzel bir cihaz tercih etmişsiniz. Arızasız kazasız belasız kullanmanızı temenni ederim. LG su anda fiyat konusunda iyi bir seyirde bulunuyor ancak o da ilerleyen zamanda fiyatları arttıracaktır.

    Saygılarımla...
  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba. 12000 BTU bir klima alıcam. Marka olarak ne önerirsiniz? R32 hakkında yazdıklarınızı okudum ve markaya bakmadan R32 kullanan modellere bakmak mantıklı mıdır?
  • rapi-d R kullanıcısına yanıt
    Merhabalar Hocam. Bütçeniz yetiyor ise Mitsubishi electric AP(Enviro) serisini tavsiye edebilirim.
    Daikin'de en aşağı Shira serisi tavsiyemdir.
    Fujitsu LMCA serisi
    Panasonic Etherea serisi(yeni modeli şiddetle tavsiyemdir)
    Gree Lomo serisi
    Lg de ise Imkan varsa ve kapasite yeterli (sadece 9 ve 12 lik var) ise Titan serisi tavsiyemdir.

    R32 konusunda ise tavsiyem mümkünse R32 ile çalışan modelleri tercih etmeniz. Performans olarak artısı var. Yanicilik konusunda az yanıcı sınıfında ve çoğumuzun mutfağında bulunan r600a lı buzdolaplarından daha güvenli durumda. R600a izobutan çakmak gazi vb. Gibi vb. resmen yanıcı sınıfında. R32 ise az yanıcı ve alev alması için ortama belirli miktarda yayılması gerekiyor. R410A nin ise sistem basınçları çok yüksek. Yani hepsinin kendine has dezavantajları mevcut. Bu devirde teknolojide R410A klima alınır mı alınır. Hep söylerim R22 bile su anda hala piyasadan kalkmış değil. 2020 de tamamen yasaklanacagi söyleniyor. Servislerde hala mevcut. R410A klima almanız halinde klimanın ömrü boyunda gaz bulma servis sıkıntısı yaşamazsınız. R32 nin r410a nin yerini alması icin tıpkı r410a nin r22 nin yerini aldığı gibi önce R32 nin bütün klima ve markalarsa yaygınlaşması,ticari sisteme adaptasyonu vb. Gerekir. Sonra sonra itiraflar baslar. R410a çevreci dendi ancak alakası yok malesef. Bunun gibi zamanla ancak r410a piyasadan kalkar. Yani servis hizmeti,gaz basımında vb. Sorun oluşturmaz. R32 karışım bir gaz olmadığı için servis hizmetlerini kolaylaştırır. Sistem basınçları nispeten daha düşüktür. Bu tarz avantajları vardır. R410A nin da içinde r32 vardır ayrıca. R32 yeni bir gaz değildir. Yeni yeni tek başına kullanılmaya başlandı. Yani demem o ki imkan var ise R32li iyi bir markayı tercih etmeli. Yok ise iyi bir markanin r410a ürününü tercih etmeli. Cihaz kötü olursa emin olun gazın yeniliği bunu tolere edemeyecektir. Onun için imkan varsa R32 gözetilmeli ancak marka da mutlaka dikkate alınmalıdır.

    Saygılarımla...




  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Hocam teşekkürler ama şu an bütçem 2500-3000 arası modellere el veriyor. Demirdöküm nasıldır acaba?
  • rapi-d R kullanıcısına yanıt
    Rica ederim Hocam. Demirdöküm Gree Viola serisidir. Yani Gree üretimi ve Gree'nin Viola serisidir. Bu seri ise giriş seviyesi olarak adlandırılan sınıftadır. Ayrıca bu seride DD markalı olanında ses şikayetleri de var idi.

    Alternatif olarak bütçenize göre Lg Dual Plus veya Dual Eco serisini tavsiye edebilirim. DD ye göre daha iyi bir cihazdır memnun edecektir.

    2.sırada DD(Demirdoküm) düşünülebilir.

    Saygılarımla....
  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Merhaba kardeşim sana bir sorum olacak
    R410a gaz içeren bir klima almak istiyorum ama r32 yeni çıktı diye illa r32li klima al diye sağda solda yorumlar nve tavsiyeler yapılıyor
    Sence hangisi işimizi görür
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ECDAD_OSMANLI

    Merhaba kardeşim sana bir sorum olacak
    R410a gaz içeren bir klima almak istiyorum ama r32 yeni çıktı diye illa r32li klima al diye sağda solda yorumlar nve tavsiyeler yapılıyor
    Sence hangisi işimizi görür
    Merhaba.

    R410A kullanan cihaz günümüze hala satın alınabilir.

    R32 veya R410A olmasının servis hizmeti dışında farkı yok. Arada verimlilik farkı var,firmalar da bunu kullanıyor ancak uçurum bir fark yok.

    R410A cihaz alacaksanız rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Hangi marka ve model olduğu da önemlidir. R410A'da gaz ile alakalı bir servis hizmeti gerektiğinde daha çok zahmeti vardır. Ancak bu da servisi ilgilendiriyor. O nedenle R410A gazlı cihaz tercih edebilirsiniz.

    Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: klima5505

    Merhaba.

    R410A kullanan cihaz günümüze hala satın alınabilir.

    R32 veya R410A olmasının servis hizmeti dışında farkı yok. Arada verimlilik farkı var,firmalar da bunu kullanıyor ancak uçurum bir fark yok.

    R410A cihaz alacaksanız rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Hangi marka ve model olduğu da önemlidir. R410A'da gaz ile alakalı bir servis hizmeti gerektiğinde daha çok zahmeti vardır. Ancak bu da servisi ilgilendiriyor. O nedenle R410A gazlı cihaz tercih edebilirsiniz.

    Saygılarımla...

    Alıntıları Göster
    Aklımda siyah klima var bu zamana kadar aldığımız bütün beyaz klimalar sararma yapıyor buda benim hiç hoşuma gitmiyor

    Arçelik 18555 mirror prosmart r32 gazlı klima bu sene üretildi deniyor

    Benim düşündüğümde aynı klimanın 18550 modeli olan r410a gazlı klima özellik olarak hiçbir farkı yok sadece çok küçük oranlarda verimlilik ve enerji tüketimi birde yeni gaz

    Servis ve parça olarak yaygın LG Beko Arçelik hemen hemen aynı ozelliklerde ve kullananlar tavsiye ediyor
    Sizce alınır mı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ECDAD_OSMANLI -- 31 Temmuz 2019; 23:49:41 >




  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Kumanda zaten çoğunda fason iş gördükten sonra pek önemi yok bence .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ECDAD_OSMANLI

    Aklımda siyah klima var bu zamana kadar aldığımız bütün beyaz klimalar sararma yapıyor buda benim hiç hoşuma gitmiyor

    Arçelik 18555 mirror prosmart r32 gazlı klima bu sene üretildi deniyor

    Benim düşündüğümde aynı klimanın 18550 modeli olan r410a gazlı klima özellik olarak hiçbir farkı yok sadece çok küçük oranlarda verimlilik ve enerji tüketimi birde yeni gaz

    Servis ve parça olarak yaygın LG Beko Arçelik hemen hemen aynı ozelliklerde ve kullananlar tavsiye ediyor
    Sizce alınır mı

    Alıntıları Göster
    Merhaba. Bildirim gelmedi hocam o nedenle şimdi cevap verebiliyorum.

    18555 tercih edebilirsiniz. Dedikleri doğru,sadece soğutucu akışkan farkı var. Verimlilik ise kayda değer boyutta bir farka sahip değil.

    LG servisi sıkıntılı ancak Arçelik veya Beko tercih edilebilir ve özellik bakımından,ekipman bakımından aynı.

    Bu doğrultuda alınabilir.

    Saygılarımla...




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.