Şimdi Ara

Klimalardaki tüketici hakları nelerdir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Klimalardaki tükeci haklarıyla ilgili bir sorum var. Önce problemi anlatayım:
    MITSUBISHI Heavy Ind.'den 10000BTUluk bir klima aldık. Ancak ilk gün farkettik ki klima çalışırken ince tiz bir ses geliyor(elektrik trafolarındaki gibi elektriksel bir ses). Eşim çok titiz olduğundan hemen gidip ürünün değiştirilmesini istedi. Ancak önce servisin gelmesi gerektiğini söylediler.
    Gelen servis motorda problem var dedi ve parça istedi. Parçayı takmaya daha sonra bir başka ekip geldi. Motoru değiştirdiklerinde sesde hiç bir değişiklik olmadığını gördük maalesef. Servis elemanlarına ses kesilmedi dediğimizde, servis elemanı önce ben bir ses duymuyorum diye diretti. Daha sonra sesi duydu ama bunun normal olduğunu söyledi.
    Aynı model klimanın 12000BTUluk olanı kayınvalidemlerde var. Gidip onların klimasını dinledim. En hızlı çalışmada bile hiç ses duyulmuyor (ancak kulağımı klima iç ünitesinin üzerine dayadığımda ses duyabiliyorum). Oysaki bizdeki klimada 2 metre öteden net bir şekilde bu sesi duyabiliyorum. Üstelik yatak odasına takılan bir klima olduğu için geceleri o ses çin işkencesinden farksız oluyor.
    Bölge yetkilisini aradık ve memnuniyetsizliğimizi bildirdik. Onlar da servis gönderdiler. Bizim şikayetimiz dışındaki bir çok konuda test yaptı gelen servis. Isıtmasına soğutmasına şuyuna buyuna baktı. Ses için ise o da normal dedi. Ve bir problem bulunamadı diye rapor verdi.
    Şimdi bölge merkezini aradığımda "Parça bir ay içerisinde 3 kere bir yılda 5 kere değişmedikçe ürünü geri almayız ve değiştirmeyiz" diyor. Ancak servis gönderdiklerinde de normal olmadığı bariz belli olan ses için normal raporu veriyorlar. Yani bir kısır döngüye sıkıştırılmış durumdayız.
    Benzer sorun yaşayan ya da bu konudaki tüketici haklarımız hakkında bilgi verebilecek olan var mı acaba? Zira bizim bölgedeki tüketici hakları derneğinin telefonu hep meşgul ve maillere de yanıt dönmüyorlar.
    Şu an klima -benim için- kullanılamaz durumda. Gece o sesle uyumak mümkün değil. Mitsubishi gibi bir firmanın müşteri odaklı çalışmamasını anlayamıyorum. 1500TL verdiğim klimayı kullanamıyorum. Memnuniyetsizlik gerekçesiyle ürünü iade etmem mümkün değil mi?
    Bilgi veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

• hayır memnuniyetsizlikle ürünü iade edemezsin,1 ay içinde iade hakkın var servis ile merkez iletişim halindedir ve servis merkeze sorun yok diye bildirmiştir ve telefon görüşmesi yapılmıştır,sen sanayi ve ticaret il müdürlüğüne gidip tüketiciyi koruma heyeti başkanlığından bilgi al ve daha sonra ticaret mahkemesine dava aç bilirkişi senin klimanı test eder ve karar verir,ticaret mahklemesinin verdiği kararlar için bir üst mahkeme yolu açık değil diye biliyorum

Avukat parası, bilir kişi parası, mahkeme parası vb. bir klimadaki hakkımı korumak için 2 klima parası daha ödemem gerekiyor bu memlekette
    Bilir kişi dedikleri de yine bir servis elemanı olacaktır sanırım ve muhtemelen genel olarak serviscileri haksız çıkarmak istemeyecektir diye düşünüyorum. O yüzden güvenerek aldığım sözde iyi marka klima elimde patlamış bulunuyor anlaşılan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gozcelik -- 15 Ağustos 2011; 15:19:15 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.