Şimdi Ara

KLİMA VAKUMU Hakkında Yanlış Bilinenler (2 VİDEO İçerir) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
13
Favori
9.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Servislerin, müsteri talep etmese bile vakumlama yapması zorunluluk aslında.. Bu her iki tarafın da zaman içinde avantajı olacaktır.
  • fotbes kullanıcısına yanıt
    Tabi hocam bu bir mecburiyet ve ben biliyorum ki her firma yetkili servislerine bu konuda sürekli bilgilendirmeler yapıyor. Lakin yurdum insanı işte ne diyelim
  • Az once klima montajı yapıldı her sey güzel gitti deyip içerde çayımı yudumlarken klimayı vakum yapmadan çalıştırdılar. Lanet olsun! servis "ben gazını aldım vakuma gerek yok" deyince benim şalter attı klimayı tanıtmaya geçti. "Klima kullanmasını biliyorum teşekkürler" dedim adamlar toparlandı "bunu kabul etmiyorum ben, vakum istiyorum" deyince yarın göndeririz dediler gittiler. Genelde temiz çalışmışlardı fakat vakum olayı işi bozdu, üstüne üstlük deliği de dışardan kapatmayı unuttular. Servis blgesini imzalamadım ve yarın vakum için tekrar servis gelecek şimdi nasıl bir işlem olacak??

    Adamlar iyi güzel maşallah demeye kalmadan nazar değdi

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biliyorum Aynı şeyleri çok fazla yazıyorum lakin yaşanan ve ders alınmayan olaylar hep aynı maalesef.

    Hocam vakum konusundaki en ana etken kompresör yağının ve freon gazının kimyasının bozulmamasıdır. Bu iki unsur da kimyasal bileşenleri nedeniyle atmosferik alanda bulunan oksijen ve nem ile buluşması uygun olmayan unsurlardır. Bu anlamda hep tekrar ederim vakum yapılmadı diye bu cihaz çatlayıp patlamaz ancak uzun vadede bu iki unsurun kimyaları (Özellikle nem yoğun ise) değişir, özelliklerini yitirir, arabanızın motor yağı gibi düşünün, aslında yağ var mı? var ancak zaman/ısı/kullanım vs nedenlerle yağın kimyası değişiyor mu? bu da evet, peki bu şekilde kullanınca motor ömrü kısalıyor aracımızda sorunlar baş gösteriyor mu? Evet. işte klimamızdaki durum da bundan farklı değil.

    Bu genel bilgi dışında sizin özelinizde konuya gelelim. Açık ifade edeyim şu aşamadan sonra vakum yapmışlar yapmamışlar cihazın zerre kadar umurunda olmaz (Ömür açısından) zira karışan karıştı, buluşan buluştu. Ancak performans anlamında halen yapabileceğimiz bir şey var elbette.

    1- Gazı komple salacaklar
    2- Bu işgüzarlara ders olsun diye 45 dakika vakumda bırakacaklar (Normalde 20-30dk yeterli)
    3- Sisteme gramınca yeniden gaz şarjı yapacaklar

    Bu 3 unsur yerine getirildiği takdirde ürününüzde performans sorunu yaşamazsınız, elektrik faturanız gereksiz şişmez, haaa vakum yapılmadan 300 geliyordu da, vakum yapıldı diye 100 gelecek artık diye bir şey yok elbette lakin biz ufak tefek görmezden geldiğimiz şeylerin ve ''Aman bu kadardan bir şey olmaz canım'' diye önemsemediğimiz konuların BÜYÜMESİ nedeniyle zarar eden bir toplumuz bu açıdan bakarsak en azından OLMASI GEREKTİĞİ gibi bir montaj yapılmasını sağlamış olacağız.

    Elbette gönül şunu istiyor. Vakumsuz montaj için siz değişim talep edin, talebiniz karşısında kurum, aşağıdaki prosedürü uygulasın

    VAKUM YAPILMAYAN HER ÜRÜN İÇİN KATİ KARARDIR

    1- Vakum yapılmadan montajı yapılan ürün tespitinde ürün yeni ile değiştirilir
    2- Değişim uygulaması nedeniyle tüketiciye SIFIR ürün gönderilir
    3- SIFIR ürün, Vakum yapmayan yetkili servise taktırılır ve montaj parası ödenmez, hak edişinden bu bedel kesilir.
    4- Vakum yapılmamış olan klima iade alınmaz, Bu şekilde montaj yapmaya cesaret eden yetkili Servise FATURA EDİLİR



    Artık o servis klimayı alıp kızına çeyiz diyemi saklar, oğluna dükkan açar orayamı takar orası bizi ilgilendirmez lakin gönül bunu istiyor ki bir daha bu şekilde montaj yapmaya cesarete demesin yetkili servisler.

    Heyhaaat, gel gör ki, Benim güzel ülkemde işler böyle yürümüyor.
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Klima araştırmamda sizlerin sayesinde klima seçiminden montajda yapılması gereken her şeyi titizlikle günlerdir araştırdım, dün satın aldıktan sonra servisle de konuştum vakumu zaten yapıyoruz dedi içim rahattı, montajda da herhangi bir aksilik olmadan tıkır tıkır işlerini yaptılar vakumu es geçecekleri aklıma dahi gelmedi zaten iş başladığından beri adamların her adımını takip ettim, yardımcı oldum gözüme batan hiç bir şey yaşanmadı fakat sakınna göze çöp batacak ya illa ben mutfaktayken klimayı çalıştırmışlar yani 1-2 dakika daha salonda kalsam zaten vakumsuz asla çalıştırmam ama olan oldu. Sağlık olsun deyip kabullenmek istiyorum, normalde çok takıntılı biriyim. yeniden vakum + gaz sarjında da bir aksilik çıkar, eksik gaz basarlar, çatlar patlar (farzı misal :) diye hepten canım sıkılır diye de düşünmeden edemiyorum. İade alacaklarını sanmıyorum belki biraz ısrarcı olursam +4 yıl ek garanti alabilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daci -- 23 Mayıs 2017; 19:08:11 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ilginç bir kabul görmeyen fikir beyan edeyim.
    Sistem şu an normal çalışıyorsa, genel performans durumunda sorun görmüyorsanız ve en önemlisi +4 yılı ihmal etmeyecekseniz kullanmaya devam edin, 7 yıl genel garanti kapsamında zaten çatlayıp patlayacaksa da kendi sorumluluklarınd aolur, servis forumunu imzalarken ''Vakum yapılmadan montaj yapılmıştır, ileride vakum kaynaklı arıza durumunda tüketici hatası beyanını abul etmeyeceğim' şerhi koyarak imzalamanızı tavsiye ederim.
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Tavsiyeniz için teşekkürler. Vakum şerhi gayet mantıklı geldi servis tutanağına bu durumu açıkça ifade edip şerh koydurmaya çalışacağım. Çünkü yapılan işlemde bir ihmal söz konusu, ve sorumlusu ben değilim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam merhaba, dünkü vakumsuz montaj sonrasında talebim üzerine bugun vakuma geldiler dış ünitedeki üstteki yere alyan anahtarı takıp alttaki yere de motoru bağladıktan sonra klimayı soğukta çalışırken vakum yaptılar. Yeşil-sarı bir motorla 6-7 dk kadar vakum işlemi yapıldı tamam bitti dedi. Sonrasında gaz basmayacak mısınız diye sordum hayır gazı boşaltmadık ki diye cevap verdi. Normalde bu işlemi her montajda yapmıyor musunuz diye sordum hayır vakum uzun borulara yapılıyor genelde, süpürme yapıllmıştır o yeterli dedi uzatmadım tamam dedim hiç bir belge imzalamadan gittiler. Üstelik dünkü delik kapama işini bugun de unuttular. Ben de uğraşmaktan sıkıldım artık neyse onla mı uğraşacağım deyip bu bahsi kapattım kendi kendime. Burayı belki yetkili birileri okuyordur diyerek "denizli arçelik hürriyet servisi"nin klima montajı bu şekilde oluyor diye belirtmemde bir sakınca yoktur diye düşünüyorum. Umarım aynı servisle bir daha muhattap olmam. Size de yardımlarınız için ayrıca teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daci -- 24 Mayıs 2017; 18:47:38 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • DENİZLİ ARÇELİK HÜRRİYET SERVİSİ yazmanızda bir sakınca yok hocam

    Önce buraya alınları AK şekilde isimleri yazılabilecek gibi iş yapsınlar sonra biz göğsümüzü gere gere buraya 16PUNT yazar teşekkürümüzü ederiz.

    Bu arada sayın hocam, lütfen tabirimi mazur görün lakin o arkadaşlar klimanın değil, sizin gazınızı almaya gelmişler

    Yani açık ifade ediyorum ki şu yaptıkları işin ZERRE KADAR anlamı yok

    Buraya yazdıklarınız dahi ileride oluşabilecek olası sorunlara delil niteliğindedir. Bence ekran görüntülerini alıp saklayın hocam ne olur ne olmaz.
  • önemli konu
  • Arkadaşlar merhaba;
    Lethero'nun başına gelen aynısı benimde başıma geldi.

    Baymaktan 12.000 BTU'luk klima aldım servise ve baymak'a klimayı almadan vakumlama yapıp yapmadıklarını sorduğumda
    yapıyoruz dediler.
    Ama gel gör ki servis montaja geldiğinde vakum yapmadan süpürme işlemi yapiyoruz dediler ve
    gel gör ki montajda bunu yapmadılar
    Bunu yapan firma Baymak - Hedef ısı sistemleri ve dahası ise servis formuna mantoj yapıldı vakum yapıldı yazmışlar
    hemen arayip vakum yapılmasını istedim ve 3 gün aradan sonra yani bugün vakum işlemi yapıldı
    ama benim dikkatimi çeken tekrar gaz basmadılar.

    Burada sormak istediğim 2 konu var
    1. sonradan yapılan vakumlamada tekrar gaz basmaları gerekiyor muydu?
    2. fotoğrafta göreceğiniz saat değerleri doğrumu gerçekten vakumlama yapılmış mı?

    yoksa benimde sadece gazımımı aldılar?
    gerçekten çok sıkıldım bu servislerden gerekiyorsa konuyu mahkemeye taşıyacağım.
    konu hakkında bilgi verebilirseniz çok sevinirim.
     KLİMA VAKUMU Hakkında Yanlış Bilinenler (2 VİDEO İçerir)
  • Beko almayacaktık listeye arçelikte eklendi, servisleri ısrarla vakum yapmayıp birdr dalga geçmeye kalkmışlar kendilerince, marka düşünsün biz almayız olur biter

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkay007can B kullanıcısına yanıt
    Tahmin ettiğiniz gibi hocam; gazınızı almışlar maalesef. Sonradan vakum olmaz.

    Paylaştğınız manometre görüntüsü ilk çalıştırmadan önce yapılan bir vakuma ait görüntü olsaydı dahi yine de doğru yapılmamış olacaktı. Manometre eksi bar değerine düşmemiş.

    Düzeltme: Sonradan vakum olmaz derken; gazı tamamen salıp, vakum yapılıp, gramınca sisteme yeni gaz vermeden olmazdır kastım. Size gelen servisin yaptığı tarzda sonradan vakum olmaz yani.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Glastron -- 12 Temmuz 2017; 22:50:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkay007can B kullanıcısına yanıt
    https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?fromMobile=yes&fromZero=yes&m=61433601



    Bu yoruma da sonuna kadar katılıyorum. Baymak servisinin becereceği iş değil diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkay007can B kullanıcısına yanıt
    @Naviga kardeşimiz gerekli cevabı vermiş, Konu mahkemeye hocam.

    Mevzu HAK olunca kimseye acımamak lazım, çalıştığım kurumu mahkemeye verdim hocam ötesi var mı artık?
  • Ado kullanıcısına yanıt
    ado hocam
    peki klimayı mı değiştirsinler
    yoksa
    gazı değiştirip tekrar vakumlama yapmaları yeterli mi?
    hangisini talep etmeliyim?
  • berkay007can B kullanıcısına yanıt
    Başarabilirseniz klima hocam, Dış ünite olsa yeterli, Olmadı gazı boşaltmaları lazım ama hocam konuya teknik kanaldan yaklaşırsak bunun dahi bazı dezavantajları var diye daha önce açıklamıştım bir kaç kere. Hatta benden önce de forumda bu konu üzerine yorumlar yapılmış.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    Elbette bunu da yapabiliriz lakin bunu bir şema üzerinden yapmak, sanirim anlasilmasini daha mümkün kilacaktir.

    Yarın arşivi kurcalayip, buna en uygun anlatimi nasil yapabiliriz bakalim. Fikir için tesekkür ederim

    Üstad senin fikirlerine çok ihtiyacım var. Konuya uygun yer olmayabilir çaresiz kaldım buradan sana yazıyorum özel kapalı sanırım

    Baymak 12000BTU cihaz aldım.
    Az önce cihazı test etme imkanı buldum.. Biraz endişe verici hissettim.
    Yaptığım araştırmaya göre klima bu oda için uygundu. 25-30 metre kare için 12000BTU aldım.
    Tabiki başka kriterler de var. Odanın cephesi yönü katı kaç cam olduğu vb.
    Bizimki en üst kat. Üstümüzde çatı katı var sadece.çift cam var odada izalosyon çok başarılı değil.

    Sonuç : Klima 1 saatte 27.5 derecelik oda sıcaklığını istediğim 21 dereceye indiremedi.
    Saatlerce çalışsada indiremeyeceğini düşündüm. Çünkü 24 derecenin altına bir süredir inemiyor.
    Bunun bir kıstası varmıdır? Yani 27,5 dereceden 21 dereceye kaç saatte indirir gibi
    veya saatte kaç derece soğutması normal sayılır..güçsüz mü kaldı acaba?
    Yoksa realitede 21 derece hiç görmezmi? Valla yardımcı olursanız çok sevinirim..üzüldüm iade edilebilecek bir üründe değil. Az parada vermedik. Kapasite bana yetmezse zararına satacağım sanırım cepten gidecek.
  • Halkçı2013 H kullanıcısına yanıt
    Değerli Hocam Merhabalar.

    Bakınız size çok alakasız başka bir örnek vereyim.

    İçeriye sadece 2 kişinin sığabildiği, bir server sistemin bulunduğu bilet gişesi düşünün, sizce kaç m2 dir? Siz deyin ki 4m2 ben diyeyim ki 5 m2.

    İçeride kaçlık klima var? 12.000BTU

    Ortam sıcaklığı 12 saate rağmen 25 derecenin altına inemiyor.

    Sizce Neden?

    Hocam ahşap kulübe, çatı yok, izolasyon yok, muhafaza yok, güneşe maruz süresi uzun vs vs

    Dikkat ederseniz marka vermedim, 10.1 derece üfleme yapan klima 12 saatte 5 m2 alanı 25 derecenin altına indiremiyor. Tahmin ediyorum ki sebebini zaten anlamışsınızdır.

    Hocam Klima markası ve BTU su bir yere kadar, bir noktadan sonrası hep yazdığım gibi KOŞUL meselesidir. BAYMAK önerdiğimiz üyelerimiz genellikle koşulları basit, ekonomi koşulları elverişsiz olan üyelerimiz oluyor. Yani bu işte ne kadar çaresiz isek o kadar daha basit üretimlere yöneliyoruz.

    Bunun dışında amaç serinlemek rahat etmek ise bence o klima rahatlıkla işinizi görecektir. Ancak rakamsal verilere takılı kalırsanız bence de klimayı kullanmamanın bir yolunu bulmanız gerekecektir.
  • Ado hocam çok tşkler.
    bilgilendirme ve engin bilgilerin için
    2 şey daha sorucam

    1. taşınırken bu vakumlama işlemi nasıl yapılmalı? gazı tekrar doldurarak mı? yoksa kompreserün içinde gazı bırakarak mı? (nasıl yapılıyor bilmiyorum ama doğrusunu nasıl onu merak ettim : ))

    2. ekteki gibi klimanın panellerinde hafif eğiliklik var bu önemli birşey midir? ayıplı mal olarak değerlendirilebilecek birşey mi?


    tekrar bilgilerin için teşekkrüler
     KLİMA VAKUMU Hakkında Yanlış Bilinenler (2 VİDEO İçerir)
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.