Şimdi Ara

Klima vakum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tüm arkadaşlara iyi akşamlar iyi çalışmalar evimizi taşımak zorunda kaldık önceki evimden klimayı servis çökmüştü gazı için hapsettik buraya klima montajını yapan servis klimamızı taktı ancak vakum kullanmadı vakumun gerekli olmadığını söyledi. Bir haftadır klimayı kullanıyorum soğutmasını herhangi bir problem yok performansı eskisi gibi ancak sorum şu forumları birazcık araştırdığım zaman vakum pompasının kullanılmaması klimada performans düşüklüğü ve dış ünitede motor kısmında arızaya sebep olduğunu söylüyorlar bu işin doğrusu nedir acaba şimdiden çok teşekkürler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Merhaba. Klimanız kaç yıllık ? Modeli nedir ?


    Vakum kesinlikle gerekli bir işlemdir. Vakum gereksiz demek tamamen işten kaytarmak için söylenen beyhude bir sözdür.


    Vakumun yapılmaması performansı kesin olarak düşürür. Hissi olarak algılanmasa bile vakumlu hali ile vakumsuz halini kıyaslasak mutlaka üfleme sıcaklığında vakumsuz halinin olumsuz yönde değişim olduğunu görürüz.


    Eğer klimanız çok eski ise (R22 gazlı vs.) gazı boşalt,vakum yap gaz ver gibi işlemlerle uğraşmanıza değmez. Mineral yağ da havadaki nemden etkilenir ancak R410A ve R32 gazlı kompresörlerde bulunan sentetik yağ kadar yoğun bir etkiye maruz kalmaz. Yani R22'de de vakum gerekli ve önemli ancak R410A ve R32 kadar değil.


    R410A ve R32 için de önem arz eden bir işlemdir. Uğraşırım derseniz gazın boşaltılması,vakum yapılması ve yeniden gaz basılması işlemini talep edebilirsiniz. Veya performansından memnunsanız bu külfetle uğraşmadan bu şekilde kullanabilirsiniz. Bu kısımda tercihi sizin yapmanız gerekli olacaktır.


    Saygılarımla...





  • Bilgiler için çok teşekkür ederim 👍


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aforizma35 A kullanıcısına yanıt

    Rica ederim.


    Saygılarımla...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.