Bildirim
Klima tavsiyesi Acilll
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
Arkadasim midea blanc serisini oneririm
Ortalama 12k btu klima 30gun 24saat calisirsa sanirim 145tl civari yakiyor aklinda olsun.
btu ve ekstra yorumlarida arkadasimiz marka onermez ama yorumlarini arkadasimizdan alabilirsin.@Ado
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MORFEUS -- 19 Temmuz 2016; 15:45:15 > -
Üretici firma olmasını + olarak görebilmekle birlikte, bir ME bir DAIKIN bir PANASONIC kalitesi elbette değildir.
Midea markasına marka anlamında değil servis anlamında biraz mesafem var. iyi diyecek derece incelediğim, kötü diyecek derecede kullandığım ürün değildir ancak bence işinizi görecektir.
25m2 için 9000BTU amaç soğutma ise iş görür lakin aynı KABİN gurubunda olan 9 ve 12 arasında çok bedel farkı olmaması nedeniyle arkadaşımızın belirttiği gibi 12K bir ürün ısıtma/soğutma gayet rahat işinizi görecektir. Tüketim konusu ayrı bir dünya, o konu için kullanım alışkanlıklarınız çok fazla ön plana çıkacaktır ancak hocam o koşullarda 145TL bana biraz düşük geldi sanki -
Peki hocam yalnızca soğutma için 9000btu mu alayim yoksa 12000btu mu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sdk02sabanci- -- 19 Temmuz 2016; 16:09:02 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Teknik olarak 25m2 için alan hesabı gereği 25 / 2.2 x 1000 = 11363BTU ihtiyacımız var ve doğal olarak 12000BTU önermek gerekir.
Ancak 25m2 alanda ne kadar eşya olduğuna, Ne kadar çok eşya var ise (dolap vs) o kadar hacim daralır bu da içeride dönen hava debi/litre oranını daraltır o zaman soğutma ısıtma performans verileri yükselir vs.
Buna paralel, soğutma işi daha kolaydır, havadaki nemi almanın verdiği serinleme etkisi dahi yüksek oranda hissedilir durumdadır öyle ki, şu an benim ofisim 28.9 ° derece olmasına rağmen ayaklarım üşüyor, hem soğuk hava ağırdır fizik kuralı, hem de nemi alınmış olması nedeniyle alınan kuru hava, hem de içeride bir hava sirkülasyonu olması nedeniyle anlattığım gibi serinletme ve soğutma faktörü klima söz konusu olduğunda KOLAY olanıdır.
Tüm bu bilgiler doğrultusunda eğer eviniz çok fazla güneş almıyorsa (Evden kastım klimanın bulunduğu oda) İzolasyonda çok büyük kayıplar yok ise ve amaç sadece soğutma olacaksa elbette 9000BTU klima alınabilir
-
Peki almışken iyi bir marka alayim diyorum uzun süre dayansın hangi markaları önerirsiniz
Hocam ben yaklaşık 10-12 yıldır Beko klima kullanıyorum bizim salonda. Düzenli bakımını yaptırıyorum, Beko servise de ulaşmak iletişime geçmek çok kolay bu yüzden çok iyi dayandı hala kusursuz çalışıyor çok memnunum. (klimanın düzenli bakımını yaptırdığın sürece birçok klimayı uzun süre kullanırsın) -
Herkese teşekkürler arçelik A+++ klima aldım içeri kutuplara döndü
Konuyu açan arkadaş işini görmüş gerçi, ben de yeni konu açmadan burdan sorayım.
Benim yatak odam da yaklaşık 25 m2 ve klima sadece gece yatarken soğutma amaçlı kullanılacak.
Oturma odamda ME sf42 var memnunum ancak sadece gece çalışacak bir klimaya bu kadar para bağlamak istemiyorum. (son aldığım fiyat 4150 TL idi)
2500 TL civarı hangi modeli önerirsiniz? (9bin'lik almayı düşünmüyorum, tavsiyeleriniz en az en az 12-14 binlik olursa sevinirim.)
Bir de Diyarbakır'da ikamet ediyorum. Malum bu bölgede Midea, Gree v.b. ürünler için servis sıkıntısı olduğundan bu modelleri düşünmüyorum.
Edit: İmla
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gsemre -- 21 Temmuz 2016; 11:02:38 > -
Kardeş bende Diyarbakır da ikamet ediyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X