Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (91. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
15 Misafir - 15 Masaüstü
5 sn
57.222
Cevap
701
Favori
4.430.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8990919293
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: fulemars

    şimdi sayın arkadaşlarım... benim büyük bir sorunum var... biraz başınızı ağrıtacağım ama bana yardımcı olabilecek bir arkadaş varsa gerçekten minnettar kalacağım...
    bu başlığı başından sonuna dek okudum, çeşitli yerlerde araştırmalar yaptım ve sharp'ın 12.000 Btu/h inverter klimasını almaya karar verdim... bulunduğum yer aydın'ın nazilli ilçesidir. yaklaşık bir ay önce buradaki iklimsa bayiine gittim ve siparişi verdim. kredi kartıyla 18 taksit şeklinde ödemeyi başlattım ( hatta o an acelem olmadığını, bir hafta kadar sonra da takılabileceğini söyledim; bayram haftasıydı çünkü ) ancak ödemeyi yapmam ve aradan bir ay gibi bir süre geçmesine rağmen klimam hala gelmedi... bana cihazın ellerinde olmadığını, sharp klimalarda bir sıkıntı olduğunu, yapacak birşeyleri olmadığını, gelir gelmez takacaklarını söylüyorlardı... en sonunda açık açık söylediler: iklimsa'nın elinde, evet kocaa iklimsa'nın elinde sharp klima yokmuş ve ocağa kadar gelmesi de mümkün görünmüyormuş! bayii sahibinin artık yüzüme bakacak hali kalmadı; "merkezden umudu kestim,başka bayiilerden bulmaya çalışıyorum" diyor. ne yapacağımı bilemez durumdayım. paranla rezil olmak buna deniyor herhalde...neyse... ricam şu: anladığım kadarıyla burada klima bayiisi arkadaşlar var, veya tanıdıkları olanlar... eğer türkiye'nin herhangi bir yerinde bu modeli (sharp AYXP12FR inverter) bulabilecek bir arkadaşım varsa bana yardımcı olmasını rica ediyorum... gidip adama diyeceğim ki: bak kardeşim şu şehirde şu bayiide bu klima var; irtibata geç, benim klimamı getirt ordan diyeceğim... mail adresim: emraharslanhan@hotmail.com
    dediğim gibi yardımcı olursanız çok minnettar kalacağım... saygılar, teşekkürler...


    evet arkadaşlar... benim problemim hala çözülmüş değil... gürcan bey sağolsun yardımcı olmaya çalıştı ama sonuç alamadık... bakınız tekrar rica ediyorum burada bu kadar klimacı arkadaş var. bu cihazdan bildiğiniz biyerlerde varsa lütfen yardımcı olun bana... saygılar...




  • Ya arkadaşım, üzüldüm senin adına..Ben de sharp almayı düşünüyordum ama dediğin gibi stokta kalmadığını söylediler. Eğer hâlâ satılmadıysa iklimsa-alanya bayisinde bir tane sharp 12.000 inverter vardı. Yaklaşık 10 gün önce sormuştum..Bir arayıp sor istersen..
  • Arkadaşlar bu diamond ve Haier klimalar hakkında bilgisi olan var mı?
    Bu klimaları yasaklı arkadaşımız övüyordu.Gerçekten üst modellerin biraz altı diyebilirmiyiz bunlara.
    Isıtması soğutması nasıldır.
  • Arkadaşlar daha öncede yazmıştım .bende SANYO 12btü invertörlü klima var alalı 2ay oldu fakat memnun değilim nedeni 20m kare salonum var ilk aldığım günlerde pek sorun yoktu.yanlız havaların soğuduğu şu günlerde özellikle geceleri cihaz zor bela 25 dereceye kadar ısıtıyor ama bu dereceyi bir türlü geçmiyor.klimanın 1-2 m ön kısmı sıcak fakat odanın geri kalan kısmı 22-23 derece .klimanın ısısını 27-28 dereceye ayarladığım halde oda 25 dereceyi geçmiyor.daha önce servisi çağırdım gazın havasını aldırıp tekrar gaz yüklediler ama sorun devam ediyor.ev üst kat çift cam ve komple güneye bakıyor.ve bunun yanında daha önce bu forumda yazdığım bir kaç sorun daha var tekrar yazmıyorum artık.cihazdan memnun değilim.ayrıca bir sürü para verip ısınmamak insanı gerçekten üzüyor.bu konuda servisinde bir şey yapacağını sanmıyorum.diğer markaları bilmiyorum ama ben bu invertörlü cihazdan memnun değilim.cihazı iade etmeyi düşünüyorum.bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim.yardımlarınız için teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geron -- 8 Aralık 2006; 1:58:05 >




  • Servis ısıtıcı rezistansına bakmadıysa onada baksın belki arızalıdır, değişmesi gerekebilir.


    quote:

    Orjinalden alıntı: geron

    Arkadaşlar daha öncede yazmıştım .bende SANYO 12btü invertörlü klima var alalı 2ay oldu fakat memnun değilim nedeni 20m kare salonum var ilk aldığım günlerde pek sorun yoktu.yer izmir-torbalı yanlız havaların soğuduğu şu günlerde özellikle geceleri cihaz zor bela 25 dereceye kadar ısıtıyor ama bu dereceyi bir türlü geçmiyor.klimanın 1-2 m ön kısmı sıcak fakat odanın geri kalan kısmı 22-23 derece .klimanın ısısını 27-28 dereceye ayarladığım halde oda 25 dereceyi geçmiyor.daha önce servisi çağırdım gazın havasını aldırıp tekrar gaz yüklediler ama sorun devam ediyor.ev üst kat çift cam ve komple güneye bakıyor.ve bunun yanında daha önce bu forumda yazdığım bir kaç sorun daha var tekrar yazmıyorum artık.cihazdan memnun değilim.ayrıca bir sürü para verip ısınmamak insanı gerçekten üzüyor.bu konuda servisinde bir şey yapacağını sanmıyorum.diğer markaları bilmiyorum ama ben bu invertörlü cihazdan memnun değilim.cihazı iade etmeyi düşünüyorum.bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim.yardımlarınız için teşekkürler.




  • sn çetins dış hava sıcaklığı düştükçe klimaların ısıtma kapasitesi düşermi,örnek dış ünitenin bulunduğu yerin sıcaklığı 6 derece ise ve oda sıcaklığını 26 dereceye getirmek için klima 26 mı yoksa27-28 dereceyemi ayarlamak gerekli invertörlü klimalarda.teşekkürler.
  • Dış hava sıcaklığı düştüğünde ise ısıtma performansı düşer. Dış hava sıcaklığı +5 derecenin altına inerse klimanın verimi düşeceğinden oda sıcaklığını 20-22 derece arasında seçim yapmak gerekir. Dış sıcaklık +6 derecede ise, 22 nin üzerine birer birer çıkarak maksimum performansına göre çalıştırın. En uygun derecede bırakın.

    Yazın dış sıcaklık +40 derecenin üzerine çıktığında da soğutma performansları düşer.

    quote:

    Orjinalden alıntı: geron

    sn çetins dış hava sıcaklığı düştükçe klimaların ısıtma kapasitesi düşermi,örnek dış ünitenin bulunduğu yerin sıcaklığı 6 derece ise ve oda sıcaklığını 26 dereceye getirmek için klima 26 mı yoksa27-28 dereceyemi ayarlamak gerekli invertörlü klimalarda.teşekkürler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cetins

    Dış hava sıcaklığı düştüğünde ise ısıtma performansı düşer. Dış hava sıcaklığı +5 derecenin altına inerse klimanın verimi düşeceğinden oda sıcaklığını 20-22 derece arasında seçim yapmak gerekir. Dış sıcaklık +6 derecede ise, 22 nin üzerine birer birer çıkarak maksimum performansına göre çalıştırın. En uygun derecede bırakın.

    Yazın dış sıcaklık +40 derecenin üzerine çıktığında da soğutma performansları düşer.

    quote:

    Orjinalden alıntı: geron

    sn çetins dış hava sıcaklığı düştükçe klimaların ısıtma kapasitesi düşermi,örnek dış ünitenin bulunduğu yerin sıcaklığı 6 derece ise ve oda sıcaklığını 26 dereceye getirmek için klima 26 mı yoksa27-28 dereceyemi ayarlamak gerekli invertörlü klimalarda.teşekkürler.




    Bazı klimalar da defrosta giriyormuş belli sıcalığın altında, ama bana göre + 5 derecenin altında hiç bir klima defrosta girmemeli, 0'a kadar inmeli bu değer ki, faydası olsun




  • arkadaşlar benim eski klima ( 3 yıllık ) FUJI ELECTRIK çalıştığında
    kapı gıcırdısı gibi ses yapmaya başlıyor ön panelden biraz
    bastırınca ses duruyor bırakınca tekrar ses veriyor sonra
    kesiliyor.Üfleme yaptığı yerden içerden geliyor ses ..
    Ne yapmayılım bir arızamı olacak acaba?
  • Alarkonun getirdiği 24000 lik general marka kilimam var.Ben klimayı 26 derece çalıştırıyorum ve o şekilde devamlı çalışıyor.sormak istediğim şu klimayı çalıştırırken alt derecelerdemi çalıştırmalı yoksa bu şekildi doğrumudur.

    Teşekkürler.
  • merhaba, istediğiniz sıcaklık olan 26 dereceye, ilk ayarda rahat çıkabiliyorsa sorun yok. Zorlanırsa ilk başlangıçta 20 derecede çalıştırıp yukarıya doğru birer derece artırarak çıkabilirsiniz.

    quote:

    Orjinalden alıntı: *FuRKaN*

    Alarkonun getirdiği 24000 lik general marka kilimam var.Ben klimayı 26 derece çalıştırıyorum ve o şekilde devamlı çalışıyor.sormak istediğim şu klimayı çalıştırırken alt derecelerdemi çalıştırmalı yoksa bu şekildi doğrumudur.

    Teşekkürler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: vicid

    Arkadaşlar bu diamond ve Haier klimalar hakkında bilgisi olan var mı?
    Bu klimaları yasaklı arkadaşımız övüyordu.Gerçekten üst modellerin biraz altı diyebilirmiyiz bunlara.
    Isıtması soğutması nasıldır.


    merhaba arkadaşım yasaklıdan kasıt bense evet bu klimaları ben övüyordum ama nasıl daıkın,mitsubishi elektrik,panasonic,hitachinin alt kalitesi olarak iyi asla onlar kadar iyi degil

    ama arçelikten,vestelden,demirdökümden çok çok kaliteli 2 tane kardeşimde haier var inanın evde kömür sobası yanıyor zannedersiniz 68 derece agız çıkış sıcaklıgı var benalmanızı tavsiye ederim her iki klimanında klasigide ınverter modelleride var iyi akşamlar
    izmirşirinyer dıamond klima satıcı ve servisi bey dıamond klimaların mitsubishi elektrik teknolojisiyle üretildigini söylüyor şöylede örnek veriyor eger daıkın mersedesse bizde opel omegayız ben her ikisinde tavsiye ederim
    almadan önce mutlaka keşif hizmetinden faydalanın




  • quote:

    Orjinalden alıntı: *FuRKaN*

    Alarkonun getirdiği 24000 lik general marka kilimam var.Ben klimayı 26 derece çalıştırıyorum ve o şekilde devamlı çalışıyor.sormak istediğim şu klimayı çalıştırırken alt derecelerdemi çalıştırmalı yoksa bu şekildi doğrumudur.

    Teşekkürler.

    sayın arkadaşım çok soguk havalarda alt derecelerden başlarsanız daha iyi performans alırsınız
  • quote:

    Orjinalden alıntı: geron

    Arkadaşlar daha öncede yazmıştım .bende SANYO 12btü invertörlü klima var alalı 2ay oldu fakat memnun değilim nedeni 20m kare salonum var ilk aldığım günlerde pek sorun yoktu.yanlız havaların soğuduğu şu günlerde özellikle geceleri cihaz zor bela 25 dereceye kadar ısıtıyor ama bu dereceyi bir türlü geçmiyor.klimanın 1-2 m ön kısmı sıcak fakat odanın geri kalan kısmı 22-23 derece .klimanın ısısını 27-28 dereceye ayarladığım halde oda 25 dereceyi geçmiyor.daha önce servisi çağırdım gazın havasını aldırıp tekrar gaz yüklediler ama sorun devam ediyor.ev üst kat çift cam ve komple güneye bakıyor.ve bunun yanında daha önce bu forumda yazdığım bir kaç sorun daha var tekrar yazmıyorum artık.cihazdan memnun değilim.ayrıca bir sürü para verip ısınmamak insanı gerçekten üzüyor.bu konuda servisinde bir şey yapacağını sanmıyorum.diğer markaları bilmiyorum ama ben bu invertörlü cihazdan memnun değilim.cihazı iade etmeyi düşünüyorum.bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim.yardımlarınız için teşekkürler.

    sayın arkadaşım çok soguklarda klimanızı yüksek derecelere ayarlamanız size fayda degil zarar getirir eger klimanızdan iyi performans alacaksanız daha önce yazmıştım evde birileri varsa çok soguklarda klimanızı kapatmayın yada evde kimse yoksa klimanızın programlama özelligini kullanarak siz eve gelmeden 2 saat önce çalışmasını saglarsanız alt derecelerden daha iyi verim alırsınız bendede daıkın var ınverter çok soguk havalarda bütün çalışmadıgında sorunj oluyor bunu tek çaresi ınverter klimayı ya kapatmamak yada eve gelmeden 2 saat önceye ayarlamak

    birde klimanın önü sıcak odanın diger tarafları farklı ısıdemişsin bunun için klimanın fanını otomatikde degil en yüksek hızda çalıştırırsan odanın her tarafını aynı şekilde aynı dereceye getirirsin eger klimann iç ünitesi dogru yere takıldı ise

    izmirdede 2 arkadaş daıkın ınverter klimaları geri verip klasik oalnını aldılar çünkü burada yazıldı okumuşsunuzdur ınverter klima çalıştıktan bir süre sonra ısıyı düşürerek üfler amaç burada az elektrik sarfiyatı eger çok sıcak seviryorsan sana tavsiyem klasik haier alman agız çıkış sıcaklıgı 68 derece

    diger şikayetlerinizi bilmiyorum iyi akşamlar




  • firigidaire den şaşma derim. kaliteyse kalite.
  • gürcan1 açıklaman için teşekkürler.
  • Merhaba,
    Ben de Panasonic klima aldığımda Türkçe Kullanma Kılavuzu yoktu.
    www.panatek.com'a durumu email ile bildirdiğimde adresime kargo ücreti kendilerine ait olmak üzere yolladılar. Türkçe Kullanma Kılavuzu vermek zorundadırlar.
    Tüketici kanununa bakabilirsiniz.
    Yine yollamazlarsa bana haber verin, size yardımcı olayım.
    Zaman ayarlama , 5-12 saat sonra çalışmaya kendiliğinden başlama gibi özelliklerinden yararlanma gibi konularda Türkçe Kullanma K
    ılavuzu gerekiyor.
    Sabah kalkmadan 1 saat önceye ayarlayabiliyorsunuz mesela.
    Hoşçakalınız.
    quote:

    Orjinalden alıntı: serencam

    Buradaki arkadaşların tavsiyeleri ile 16 metrekare odaya panasonic invert. 9 btu aldım. Tecrubelerini paylaşan arkadaşlara teşekkür ederim.
    Elbetteki performansını zamanla göreceğiz.
    Ancak türkçe kullanma klavuzu yok. En basit elektrikli aletlerin bile türkçe kullanma klavuzu varken fiyatı bir milyarı geçkin bir aletin türkçe kullanma klavuzunu niye yapmazlar anlamak gerçekten zor. (sitesinde de klavuz yok)
    mesela ısıtmaya sıcak başlatma özelliğinden bahsediliyor sitesinde fakat klima 2-3 dakika soğuk üfleyerek başlıyor. Fan hızını auto ya alsam da yine aynı. Acaba benim bilmediğim bir ayar mı var.
    bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.




  • mitsubishi elektriğin 9000 btuluğunu (inverter)11 metrekerelik yatak odamda kullanıyorum.yer izmir-buca.ilk 2 saate kadar cihazın odayı ısıtmasını bekliyoruz.ama istediğim sıcaklığı bir türlü elde edemedim.cihazın önündeki sıcaklıkla 1 metre ilerisi farklı.çatı katında oturuyorum.camlarım tekcam,çatı kiremit,güney cephe.satın aldığım firma 9000 lik inverterin buraya hayli yeteceğini söyledi.servisi çağırdım cihazı çalıştırıp sadece ısı verip vermediğine baktılar.bir problem yok diyorlar.acaba;
    1-firmanın söylediği gibi ısı izafi bir kavramdır deyip dolayısıyle benim ısı algılayışımın farklı olduğunu kabul edip kullanmaya devam mı etmeliyim.
    2-bu odaya bu klima yetersiz mi geliyor.12000 lik mi önerilmeliydi.
    3-acaba söylenildiği gibi bu cihazlarda problem mi var?
    4-bu cihazı ben kullanmayı mı bilmiyorum.öyleyse nasıl kullanmalıyım.

    yeni bir klima almak istiyorum.12,5 metrekate kuzey cephe.çalışan biri olarak akşam eve geldiğimde ISINMAK istiyorum.1700-2000 ytl ye ısınmak için hangi klima çözümünü kullanmalıyım

    amacım mitsubishi elektriği kötülemekte değildir.sadece ve sadece ısınmak isteyen vatandaşım




  • Arkadaşlar merhaba uzun bir süre yoktum, aranıza katılamamıştım. Epey sayfa geçmiş ben görmeyeli. Biliyorsunuz Özkay grup ta Bayi koordinatörü olarak çalışmaktaydım. Artık kendi iş yerimi açmış buılunmaktayım. Karşıyaka da Yenigirne de Edda klima isminde iş yerime herkesi beklerim.
    Daıkın ve White - Westinghouse bayisiyim.
    Bana ulaşmka isteyenler, 382 10 55 nolu telefondan ulaşabilirler.

    Saygılarımla

    Cumhur Demirkahyalılar
  • bende 11 metrekare odada hitachi 9000 btu inverter kullanıyorum.15-20 dakikada odayı cehenneme çeviriyor.arakattayım ama çatı katında bile 2 saatte odayı ısıtmaması pek normal gelmedi bana..ben de alırken çok araştırdım fiyat,performans,elektrik sarfiyatı açısından en iyi hitachi geldi bana 2 ay oldu gayet memnunum.
    quote:

    Orjinalden alıntı: kametem

    mitsubishi elektriğin 9000 btuluğunu (inverter)11 metrekerelik yatak odamda kullanıyorum.yer izmir-buca.ilk 2 saate kadar cihazın odayı ısıtmasını bekliyoruz.ama istediğim sıcaklığı bir türlü elde edemedim.cihazın önündeki sıcaklıkla 1 metre ilerisi farklı.çatı katında oturuyorum.camlarım tekcam,çatı kiremit,güney cephe.satın aldığım firma 9000 lik inverterin buraya hayli yeteceğini söyledi.servisi çağırdım cihazı çalıştırıp sadece ısı verip vermediğine baktılar.bir problem yok diyorlar.acaba;
    1-firmanın söylediği gibi ısı izafi bir kavramdır deyip dolayısıyle benim ısı algılayışımın farklı olduğunu kabul edip kullanmaya devam mı etmeliyim.
    2-bu odaya bu klima yetersiz mi geliyor.12000 lik mi önerilmeliydi.
    3-acaba söylenildiği gibi bu cihazlarda problem mi var?
    4-bu cihazı ben kullanmayı mı bilmiyorum.öyleyse nasıl kullanmalıyım.

    yeni bir klima almak istiyorum.12,5 metrekate kuzey cephe.çalışan biri olarak akşam eve geldiğimde ISINMAK istiyorum.1700-2000 ytl ye ısınmak için hangi klima çözümünü kullanmalıyım

    amacım mitsubishi elektriği kötülemekte değildir.sadece ve sadece ısınmak isteyen vatandaşım




  • 
Sayfa: önceki 8990919293
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.