Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (907. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (1 Mobil) - 8 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57.209
Cevap
702
Favori
4.429.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
81 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 905906907908909
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DestZ

    quote:

    Orijinalden alıntı: eozen81

    quote:

    Orijinalden alıntı: DestZ

    Merhabalar arkadaşlar,

    Biraz önce Alarko Carrier montaj ekibi geldi. Dış cephe duvarı perde beton olduğu için karotçu çağırmanız lazım dediler. Bikaç sayfa önce birisi ücretsiz keşife ve karot almak gerekirse ücreti firmaya kesileceğini bahsetmiş. Bunları okuduğum için genel merkezi ve müşteri hizmetlerini aradım. İki tarafta karot ücretinin kullanıcıya ait olduğunu firmanın kesinlikle ödemediğini söylediler. 1 ay önce bir akrabam arçelik klima taktırdı. Onlardan ne elektrik aksamı için ne duvar delme için ekstra para alınmadı. Sigorta şarteline kadar kendileri takmış. Bu nasıl iş anlamadım.

    Vestel de bize geldi, bizim de perde betonun delinmesi gerekiyor ve onlar da size söyledikleri gibi karotçu çağırmamız ve deldirmemiz gerektiğini belirttiler. O delme de nereden baksan en az 50 kağıt isterler.

    Karotçu geldi. O bile delemem bu duvarı dedi. 45 cm duvar. 25-30 santim mantolama. Ben burayı delemem dedi gitti. Klima montaj ekibi elindeki ''punch'' (nasıl yazıldığını bilmiyorum, silindir bi dönen matkap uçu) onla zorlanarakta olsa deldi. 20 dakika vakum yaptılar. Kablo biraz eğri olduğu için ( kaliriför borusu var arada) kanal olmaz dediler. O biraz canımı sıktı. Neyse sorunsuz taktılar. İnşallah uzun ömürlü olur. Servisi beğendim. Yalnız giderken o kadar deldik deyip para istediler. Nakit yok yanımda dedim. Akşama uğrayacak. Versem mi vermesem mi tereddütteyim.


    Adamlara bravo, pançla o duvarı delip işi görmüşler.
    Helalinden bir yüzlük verin bence, karotçu da 100-150 lira alırdı zaten.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: OSİBAY

    selamlar dostlarım ve üstatlarım, bu foruma katılalı katılmayalı, gerçekten müthiş bilgiler öğrendim.28m2 salonumuz için ben alarko flair 18AA düşünmüştüm.ancak malesef eve ben yoken Arçelik active power 15030 modeli alınmış.klima geçen geldi ve geçtiğimiz pazar günü de sabahtan yetkili servisten arkadaşlar geldi. öncelikle şunu belirteyim.Arçelik yetkili servisi apartmanımızın hemen karşısındaki binanın altında ve yürüyerek 1-2 dakika bile sürmüyor. pazar günü gelen servisçi arkadaşlar klimanın montajını yapmaya başladılar.biri genç biri de yaşca biraz daha büyüktü.duvarı delmeye başlayınca ben, "vakum yapacak mısınız ustam?" diye sordum.kendisi de bana, "bu klima inverter olmadığı için gerek yok.sizin ki düz model." dedi.ben ısrarlı olup, yine de vakum istediğimi söyledim. arkadaş, o zaman biz yarın sabahtan gelip vakum işlemini yapalım dedi.gazı sakın ama sakın açmayın dedim.yarın vakum işlemi bittikten sonra gazı bırakırsınız dedim..onay verdiler.klimanın montajını sorunsuz yaptılar.hatta elektrik bağlantısını da kendileri sorunsuz yaptı.gerçekten temiz çalıştıklarını söyleyebilirim.Zira apartmanda mantolama da vardı. dış üniteyi taktıktan sonra, ben tekrar onlara hatırlattım."biz aslında 5 metre ve üzeri için vakum yapıyoruz ama siz istediğiniz için yine de yapalım dedi.ama isterseniz vakuma gerek de yok.süpürme işlemi ile de işi çözerim" dedi.ben kabul etmedim ve iş bir sonraki güne kaldı.arkadaşlar pazartesi ben iş yerindeyken eve gelmişler.ben 20 dakikadan az yapmayın ve vakum motorun derecesi 0 dan aşağı inmedikçe bırakmayın demiştim.annemin dediğine göre, 10 dakika vakum yapmışlar.ayrıca, vakum bittikten sonra, motoru çıkarıp boruyu yerine tekrar takmışlar.yani anlıyacağınız vakum işlemini sanırsam düzgün yapmamışlar.ama artık yapacak birşey yok.oldu artık bir kere.Klimaya gelince, ısıtması B sınıfı.gerçi çok fark etmediğini forumdan öğrenmiştim.ancak bence tek sıkıntısı soğutma için 4334W, ısıtma için de 4685W elektrik kullanması.yani bunlar inanılmaz büyük rakamlar bence.Bu bilgiler arçelik'in kendi sitesinde yazıyor.yani elektrik faturasını yazın baya da çok ödeyebiliriz.herkese hayırlı günler arkadaşlar.umarım herkes sorunsuz bir servisle karşı karşıya gelir.


    Kafayı takmayın, normal bir işlem yapılmış gibi görünüyor

    O yazdığınız değerler klimanın ısıtma ve soğutma güçleridir, çektiği gücü öğrenmek için ısıtmadakini 3.6'ya, soğutmadakini 3.1'e bölün


    http://www.unitconverter.org/energy-conversion-chart.html




  • quote:

    Orijinalden alıntı: baberti

    quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    quote:

    Orijinalden alıntı: baberti

    quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    quote:

    Orijinalden alıntı: cellman406

    Arkadaşlar merhaba. Konuyu okumadım neredeyse hiç, mazur görün, kusura bakmayın öncelikle. Yaklaşık 30 m^2lik oturma odamıza klima almak istiyoruz. Bir tv var, floresan lamba kullanıyoruz, 2 ila 4 kişi bulunuyoruz için de. İzolasyonumuz iyidir heralde yeni yaptılar. Ancak geceleri evin genelini de etkilese fena olmaz. Yani buz gibi yapacak kadar değil de, hafif serin olsun yeter alıştık sıcağa. Öncelikle marka önerisi rica ediyorum. Hangi marka bu işin erbabıdır, hangisini almamak lazımdır bilmiyorum. Sadece oturma odasına göre olan, bir de oturma odasının karşısındaki 2 ufak odayı da etkileyebilecek şekilde iki model rica ediyorum. Stok bulmakta çok zorlanmayacağımız modeller olsa çok iyi olur. Şimdiden çok teşekkür ederim..


    Klimanın erbabı Alarko'dur, bunun ardından Klimaplus gelir.

    Malları pek matah olmasa da, ciddi servisi olduğu için Arçelik grubuna da bakabilirsiniz.

    Veya, malları Arçelikten daha iyi ama servislerinin çoğu laçka olan Airfel.


    Oranın hakkı 18 binliktir.



    bu değerlendirme kafamda birşeyler oluşturdu sanki...
    ya arçelik yada airfel...

    net 22 m2 salon ve net 10 m2 yatak odası için ayrı ayrı iki klima almak istiyorum...

    ev ara 3. kat, toplam net 85 m2, 7 yıllık bina, ikindiden sonra güneş görmüyor...

    yazları gündüz boyunca salon, gece boyunca yatak odasında klima çalışacak, bazı günler her ikisi de çalışabilir...
    aşırı soğukların olmadığı ara dönemlerde de ısınma için açabiliriz, çok soğuklarda tabii ki kombi...

    bu durumda; arçelik veya airfel yada benzeri bir marka için toplamda yaklaşık 2000 lira bütçeyle (+/- %10);

    net 22 m2 salon için = ?
    net 10 m2 y.odası için = ?

    ne almalıyım?...




    Yani "bunlar da işimi görür" diyorsunuz.

    22 m2 yer için 12 binlik; 10 m2 yer için de 7 binlik (BTU) birer klima seçeceksiniz.
    7 bin BTU'luk alet pek bulunmaz, onun yerine 9 binlik te alabilirsiniz.


    arçelik 7 binlik 70110 ve 071410...12 binlik 121410 ve 12028...

    beko 7 binlik 5465d ve 107410...12 binlik 112410 ve 7545d...

    airfel 9 binlik çocuk kliması AS09-4001 ve turkuaz gold AS09-0925...12 binlik green AS12-0930...

    bunları "öncelik sırasına göre" yazabilir misiniz?..




    1 - Airfel Turkuaz Gold AS09-0925
    2 - Airfel 9 binlik çocuk kliması AS09-4001
    3 - Arçelik 071410/Beko 107410




  • quote:

    Orijinalden alıntı: proteo

    Arkadaşlar konu ile alakalı değil ama sizlere danışmak istedim. Geçen yaz Alarko carrier x-power gold 53 nqv 050m klimayı +3 yıl garanti uzatma dahil 2200 TL ye aldım. Bu sene başka bir il'e tayinim çıktığı için klimayı söktürüp götürmem gerekecek. Çıkacağım evi tutan kiracı klimaya talip olduğunu söyledi ve benden bir fiyat istedi. Sizce 4 yıl daha garantisi devam edecek bu klima için ne kadar bir bedel istemem uygun olur. Klimayı söktürüp gittiğim yerde yeniden taktırmakla alete bir zarar gelirmi endişesi yüzünden böyle bir teklifi değerlendirmek istedim.


    2000 lira gibi olmalı bence.

    Sökme için 70-80 lira, başka tere takma için de 100-150 lira arası verebileceğinizi gözönüne alarak kararınızı verin derim.




  • 150 brüt 130 m2 dairede oturuyorum. Site içinde olduğu için sadece salona klima takmama izin var, ama yatak odası ve çocuk odasının da faydalanmasını istiyorum. Birkaç derece ısı azalsa bile benim için yeterli olur. Daikin markanın iyi olduğunu duydum. Mesela Ururu sarara FTXR50E kliması var ancak 7700 TL gibi bir fiyatı var. Birde sabit hızlı FTYN60L gibi bir modeli var. Bu model de 3200 tl gibi. Neden bu iki model arası bu kadar fark var? Özellikleri benzer gibi gözüküyor. Yardım bekliyorum.
  • Net 24 m2 salon için yalnız soğutma kullanım amaçlı GREE 11000 BTU KOÇTAŞ 'tan aldım. Klimayı satan arkadaş 25 m2 ve üstüne 17.000 BTU tavsiye ediyoruz siz tam sınırdasınız 11.000 BTU yeterli dedi. Takmaya gelen serviste aynı şeyi söyledi. Ama konfor sıcaklığı bizim için 25-26 derece 3 saate filan ancak iniyor. Nemi güzel alıyor içerisi 28 derece olduğunda bile çok rahatsızlık hissetmiyoruz. Ama 25 derecelere gelmesi çok uzun sürüyor. Sizce ne yapmalıyım. Koçtaş görüşüp 17.000 BTU cihaz mı almalıyım???
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    quote:

    Orijinalden alıntı: proteo

    Arkadaşlar konu ile alakalı değil ama sizlere danışmak istedim. Geçen yaz Alarko carrier x-power gold 53 nqv 050m klimayı +3 yıl garanti uzatma dahil 2200 TL ye aldım. Bu sene başka bir il'e tayinim çıktığı için klimayı söktürüp götürmem gerekecek. Çıkacağım evi tutan kiracı klimaya talip olduğunu söyledi ve benden bir fiyat istedi. Sizce 4 yıl daha garantisi devam edecek bu klima için ne kadar bir bedel istemem uygun olur. Klimayı söktürüp gittiğim yerde yeniden taktırmakla alete bir zarar gelirmi endişesi yüzünden böyle bir teklifi değerlendirmek istedim.



    2000 lira gibi olmalı bence.

    Sökme için 70-80 lira, başka tere takma için de 100-150 lira arası verebileceğinizi gözönüne alarak kararınızı verin derim.



    Teşekkür ederim, tesisat için harcadıklarım ve ek garantide içinde olmak üzere 2000 TL sanırım makul bir fiyat.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: grandprix

    Net 24 m2 salon için yalnız soğutma kullanım amaçlı GREE 11000 BTU KOÇTAŞ 'tan aldım. Klimayı satan arkadaş 25 m2 ve üstüne 17.000 BTU tavsiye ediyoruz siz tam sınırdasınız 11.000 BTU yeterli dedi. Takmaya gelen serviste aynı şeyi söyledi. Ama konfor sıcaklığı bizim için 25-26 derece 3 saate filan ancak iniyor. Nemi güzel alıyor içerisi 28 derece olduğunda bile çok rahatsızlık hissetmiyoruz. Ama 25 derecelere gelmesi çok uzun sürüyor. Sizce ne yapmalıyım. Koçtaş görüşüp 17.000 BTU cihaz mı almalıyım???


    montajı yapılmış sıfır klimayı söküp diğeriyle değiştireceklerini sanmam..o klimayı ne yapacaklar sonra?..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: grandprix

    Net 24 m2 salon için yalnız soğutma kullanım amaçlı GREE 11000 BTU KOÇTAŞ 'tan aldım. Klimayı satan arkadaş 25 m2 ve üstüne 17.000 BTU tavsiye ediyoruz siz tam sınırdasınız 11.000 BTU yeterli dedi. Takmaya gelen serviste aynı şeyi söyledi. Ama konfor sıcaklığı bizim için 25-26 derece 3 saate filan ancak iniyor. Nemi güzel alıyor içerisi 28 derece olduğunda bile çok rahatsızlık hissetmiyoruz. Ama 25 derecelere gelmesi çok uzun sürüyor. Sizce ne yapmalıyım. Koçtaş görüşüp 17.000 BTU cihaz mı almalıyım???

    Arkadaşım taş çatlasa 30 dakikada o alanın ayarlanan dereceye gelmesi lazım bakın taş çatlasa diyorum.

    Agız çıkış sıcaklıgını ölçtünüz mü?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: baberti

    quote:

    Orijinalden alıntı: grandprix

    Net 24 m2 salon için yalnız soğutma kullanım amaçlı GREE 11000 BTU KOÇTAŞ 'tan aldım. Klimayı satan arkadaş 25 m2 ve üstüne 17.000 BTU tavsiye ediyoruz siz tam sınırdasınız 11.000 BTU yeterli dedi. Takmaya gelen serviste aynı şeyi söyledi. Ama konfor sıcaklığı bizim için 25-26 derece 3 saate filan ancak iniyor. Nemi güzel alıyor içerisi 28 derece olduğunda bile çok rahatsızlık hissetmiyoruz. Ama 25 derecelere gelmesi çok uzun sürüyor. Sizce ne yapmalıyım. Koçtaş görüşüp 17.000 BTU cihaz mı almalıyım???


    montajı yapılmış sıfır klimayı söküp diğeriyle değiştireceklerini sanmam..o klimayı ne yapacaklar sonra?..



    Problem olursa gelirim dedim buyrun gelin sorunu çözeriz dediler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: grandprix

    quote:

    Orijinalden alıntı: baberti

    quote:

    Orijinalden alıntı: grandprix

    Net 24 m2 salon için yalnız soğutma kullanım amaçlı GREE 11000 BTU KOÇTAŞ 'tan aldım. Klimayı satan arkadaş 25 m2 ve üstüne 17.000 BTU tavsiye ediyoruz siz tam sınırdasınız 11.000 BTU yeterli dedi. Takmaya gelen serviste aynı şeyi söyledi. Ama konfor sıcaklığı bizim için 25-26 derece 3 saate filan ancak iniyor. Nemi güzel alıyor içerisi 28 derece olduğunda bile çok rahatsızlık hissetmiyoruz. Ama 25 derecelere gelmesi çok uzun sürüyor. Sizce ne yapmalıyım. Koçtaş görüşüp 17.000 BTU cihaz mı almalıyım???


    montajı yapılmış sıfır klimayı söküp diğeriyle değiştireceklerini sanmam..o klimayı ne yapacaklar sonra?..



    Problem olursa gelirim dedim buyrun gelin sorunu çözeriz dediler.

    Ağız sıcaklığını ölçemedim, dijital termometrenin kablosunun ucu koptu. Gree'nin sizin dediğiniz gibi rahat soğutması lazım ama montajda ben yoktum, vakum yapmamış olabilirler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: grandprix

    quote:

    Orijinalden alıntı: baberti

    quote:

    Orijinalden alıntı: grandprix

    Net 24 m2 salon için yalnız soğutma kullanım amaçlı GREE 11000 BTU KOÇTAŞ 'tan aldım. Klimayı satan arkadaş 25 m2 ve üstüne 17.000 BTU tavsiye ediyoruz siz tam sınırdasınız 11.000 BTU yeterli dedi. Takmaya gelen serviste aynı şeyi söyledi. Ama konfor sıcaklığı bizim için 25-26 derece 3 saate filan ancak iniyor. Nemi güzel alıyor içerisi 28 derece olduğunda bile çok rahatsızlık hissetmiyoruz. Ama 25 derecelere gelmesi çok uzun sürüyor. Sizce ne yapmalıyım. Koçtaş görüşüp 17.000 BTU cihaz mı almalıyım???


    montajı yapılmış sıfır klimayı söküp diğeriyle değiştireceklerini sanmam..o klimayı ne yapacaklar sonra?..



    Problem olursa gelirim dedim buyrun gelin sorunu çözeriz dediler.


    enteresan...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zyzapin

    arkadaşlar az önce alarko carrier den Ahmet Bey beni bizzat aradı yolladığım mail ve şikayetlerim ile ilgili olarak. Bana yoğun bir programları olduğu için pazartesi beni tekrar arayıp ne zaman geliceklerini bildiriceğini belirtti. Montaj hatalarının sarkan kabloların tamamının düzeltilmesi için istanbuldan profesyonel bir ekip ile birlikte geliceğini belirtti buraya kadar hiç sıkıntı yok fakat canımı sıkan konu bana cihaz değişimine gerek olmadığı için cihazın gazının tamamının boşalttırılıp tekrar gaz koyularak vakum yaptırtılıcağı ve bu şekilde sıkıntı kalmıyacağını belirtti fakat ben söylendiği gibi gazlama yapıldı ise değiştirilmesini istiyecem tabii gerekli teknik bilgilere sahip olmadığım için bu işin erbabı arkadaşlar kadar iyi mesaj atamam bana ne gibi sebeplerle gaz değişiminin değil de cihazın değiştirilmesini istemem gerektiğini belirtebilirseniz derleyip yeni bir mail göndericem

    kardeş üzüldüm gerçekten. vede çok kızdım.

    neden gaz değişimi yapılmaza gelirsek. öncelikle ben klimacı değilim. bu işin tam mansı ile olup olmayacağını söyleyemem... affedin aykırı bir benzetme olacak ama her erkişi, evlendimi kızoğlan kız kişi ile gerdeğe girmek isterde onun için. bende olsam bu durumda gaz değişiminği kabul etmem.

    neden servise ceza vermezki alarko anlamam. adama deseler öde adamın klimasının içine etmişsin. berabermi kazandınız bu klimanın parasını terbiyesiz insan deyip. hatta sizle onu bir alarko bayiine gönderip sıfır klimayı yükletip getirtip. ondan sonrada o servise defol git yoluna deyip size başka servis gönderip yeni klimanızı kurdurmaları lazım. 2. kez giriyorum konuya ama daha fazla bu konuya girmek istemiyorum sıkıldım duruma. 1. kez takdir ettim 2. kez ise hiç çekinmeden yerdim. sebebi belli. kimse demsinki alarko önerirken çenesi düşüyor. ama larkonun hatsında susuyor.. foruma gireceğimde yoktu. sırf bu mesajı görünce girdim..


    bu durum alarkoya yakışmıyor. ben çok üzülüyorum inanın buna. ve hala size yeni klima verileceğine inanmak istiyorum. isterse bu mesajı kopyalayıp iletin.


    kardeşim o klimayı o şekildede Allaha havale edip kullanabilirsinde bir şey olup olmayacağınıda kimse bilemez yanlız. çünkü birol usta fazla oynamaya gerek yok diyor bu gibi konularda. şimdi alarko gaz boşaltımı ile içine pisilik vs kaçtı ise dışarı atmak için gazı boşaltıp azot vs yeniden vakum ile gaz vermeyi düşünüyor. birşey olurmu dediğim gibi kimse bu iş böyle olur diyemez. bu işlemi yapmakta fayda olabilir içinde pislik varsa. ama kompresör içindeki yağ hava ile buluşacak. ve ömür ister istemez kıasalacak bilgisi var foruma eklenen faydalı linklerde vs.

    bakın bende budurumda 2 klima var birisi klasik daikin biri inverter me. ikisininde gaz değişimi oldu. daikin beter soğutuyor. umrumdada değil o klima. ME de aynı şekilde beter soğutuyor. ama bu klima çok umurumda.. şunu diyim tamamen kabahat bende gaz değişiminde.. geçen yıl gördüğüm değerleri ME de bu yıl alamadım. bukadar anlatabilirim size.

    neden klimaya birşey olmuşmudur olmamışmıdır diye kimse birşey diyemez diyorum. çünkü zaten eğer ufak pislikler varsa kompresörün içine hav ile birlikte gitmiştir.

    son olrak, yazılarım tamamen forumdan edindiğim bilgiler üzerinedir erbabı değilim bu işin.. şahsen diyememki bu iş böyle olmaz. eğer azotlama vs ile durum tam çözülüyorsa onuda bilemem. ben şahsen klimanın değişimini isterim aynen sizin dediğiniz gibi. sonuçta siz marketten market ürünü satın almadınız dev bir markanın ürününü alıyorsunuz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: grandprix

    Net 24 m2 salon için yalnız soğutma kullanım amaçlı GREE 11000 BTU KOÇTAŞ 'tan aldım. Klimayı satan arkadaş 25 m2 ve üstüne 17.000 BTU tavsiye ediyoruz siz tam sınırdasınız 11.000 BTU yeterli dedi. Takmaya gelen serviste aynı şeyi söyledi. Ama konfor sıcaklığı bizim için 25-26 derece 3 saate filan ancak iniyor. Nemi güzel alıyor içerisi 28 derece olduğunda bile çok rahatsızlık hissetmiyoruz. Ama 25 derecelere gelmesi çok uzun sürüyor. Sizce ne yapmalıyım. Koçtaş görüşüp 17.000 BTU cihaz mı almalıyım???

    Elinizdeki ihtiyacınızı karşılıyorsa bakın işinize
    Küçük makina=daha az ses=daha az tüketim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: zyzapin

    arkadaşlar az önce alarko carrier den Ahmet Bey beni bizzat aradı yolladığım mail ve şikayetlerim ile ilgili olarak. Bana yoğun bir programları olduğu için pazartesi beni tekrar arayıp ne zaman geliceklerini bildiriceğini belirtti. Montaj hatalarının sarkan kabloların tamamının düzeltilmesi için istanbuldan profesyonel bir ekip ile birlikte geliceğini belirtti buraya kadar hiç sıkıntı yok fakat canımı sıkan konu bana cihaz değişimine gerek olmadığı için cihazın gazının tamamının boşalttırılıp tekrar gaz koyularak vakum yaptırtılıcağı ve bu şekilde sıkıntı kalmıyacağını belirtti fakat ben söylendiği gibi gazlama yapıldı ise değiştirilmesini istiyecem tabii gerekli teknik bilgilere sahip olmadığım için bu işin erbabı arkadaşlar kadar iyi mesaj atamam bana ne gibi sebeplerle gaz değişiminin değil de cihazın değiştirilmesini istemem gerektiğini belirtebilirseniz derleyip yeni bir mail göndericem

    kardeş üzüldüm gerçekten. vede çok kızdım.

    neden gaz değişimi yapılmaza gelirsek. öncelikle ben klimacı değilim. bu işin tam mansı ile olup olmayacağını söyleyemem... affedin aykırı bir benzetme olacak ama her erkişi, evlendimi kızoğlan kız kişi ile gerdeğe girmek isterde onun için. bende olsam bu durumda gaz değişiminği kabul etmem.

    neden servise ceza vermezki alarko anlamam. adama deseler öde adamın klimasının içine etmişsin. berabermi kazandınız bu klimanın parasını terbiyesiz insan deyip. hatta sizle onu bir alarko bayiine gönderip sıfır klimayı yükletip getirtip. ondan sonrada o servise defol git yoluna deyip size başka servis gönderip yeni klimanızı kurdurmaları lazım. 2. kez giriyorum konuya ama daha fazla bu konuya girmek istemiyorum sıkıldım duruma. 1. kez takdir ettim 2. kez ise hiç çekinmeden yerdim. sebebi belli. kimse demsinki alarko önerirken çenesi düşüyor. ama larkonun hatsında susuyor.. foruma gireceğimde yoktu. sırf bu mesajı görünce girdim..


    bu durum alarkoya yakışmıyor. ben çok üzülüyorum inanın buna. ve hala size yeni klima verileceğine inanmak istiyorum. isterse bu mesajı kopyalayıp iletin.


    kardeşim o klimayı o şekildede Allaha havale edip kullanabilirsinde bir şey olup olmayacağınıda kimse bilemez yanlız. çünkü birol usta fazla oynamaya gerek yok diyor bu gibi konularda. şimdi alarko gaz boşaltımı ile içine pisilik vs kaçtı ise dışarı atmak için gazı boşaltıp azot vs yeniden vakum ile gaz vermeyi düşünüyor. birşey olurmu dediğim gibi kimse bu iş böyle olur diyemez. bu işlemi yapmakta fayda olabilir içinde pislik varsa. ama kompresör içindeki yağ hava ile buluşacak. ve ömür ister istemez kıasalacak bilgisi var foruma eklenen faydalı linklerde vs.

    bakın bende budurumda 2 klima var birisi klasik daikin biri inverter me. ikisininde gaz değişimi oldu. daikin beter soğutuyor. umrumdada değil o klima. ME de aynı şekilde beter soğutuyor. ama bu klima çok umurumda.. şunu diyim tamamen kabahat bende gaz değişiminde.. geçen yıl gördüğüm değerleri ME de bu yıl alamadım. bukadar anlatabilirim size.

    neden klimaya birşey olmuşmudur olmamışmıdır diye kimse birşey diyemez diyorum. çünkü zaten eğer ufak pislikler varsa kompresörün içine hav ile birlikte gitmiştir.

    son olrak, yazılarım tamamen forumdan edindiğim bilgiler üzerinedir erbabı değilim bu işin.. şahsen diyememki bu iş böyle olmaz. eğer azotlama vs ile durum tam çözülüyorsa onuda bilemem. ben şahsen klimanın değişimini isterim aynen sizin dediğiniz gibi. sonuçta siz marketten market ürünü satın almadınız dev bir markanın ürününü alıyorsunuz.


    Eh köylü, gene ateşe benzin dökmeye başladın




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zyzapin

    arkadaşlar az önce alarko carrier den Ahmet Bey beni bizzat aradı yolladığım mail ve şikayetlerim ile ilgili olarak. Bana yoğun bir programları olduğu için pazartesi beni tekrar arayıp ne zaman geliceklerini bildiriceğini belirtti. Montaj hatalarının sarkan kabloların tamamının düzeltilmesi için istanbuldan profesyonel bir ekip ile birlikte geliceğini belirtti buraya kadar hiç sıkıntı yok fakat canımı sıkan konu bana cihaz değişimine gerek olmadığı için cihazın gazının tamamının boşalttırılıp tekrar gaz koyularak vakum yaptırtılıcağı ve bu şekilde sıkıntı kalmıyacağını belirtti fakat ben söylendiği gibi gazlama yapıldı ise değiştirilmesini istiyecem tabii gerekli teknik bilgilere sahip olmadığım için bu işin erbabı arkadaşlar kadar iyi mesaj atamam bana ne gibi sebeplerle gaz değişiminin değil de cihazın değiştirilmesini istemem gerektiğini belirtebilirseniz derleyip yeni bir mail göndericem

    Valla ahmet beyin yaklaşımı istanbuldan bir yöneticinin bir ekip ile direkt evime gelicek olması tabii ki hem güven verici hemde marka imajı için muthiş bir gelişme.

    Fakat yinede insan arada kalmıyor değil nede olsa klima bir çok insan için hadi olmadı enazından benim için kolay kolay alabiliceğim bişey değil ve bu nedenlede aldığım ürünün sıfır hatada olması benim için çok daha fazla önem arzediyor bu nedenle acaba dedikleri işlemleri yaptıklarında sıfır klima gibi olucak mı diye tereddütlerim olduğu gibi.... özelden mesaj atan bir arkadaşın da dediği gibi sırf ısrarla yeni ürün istedim diye başka bir müşterinin problemli işlem görmüş bir ürününüde sıfır ürün olarak verebilirler mi diye düşünmeye başladım :(

    Kısacası iki ucu ...lu değnek kalakaldım vallahi ne istediğimi ben bile bilemiyorum şuanda.......



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zyzapin -- 10 Ağustos 2012; 3:10:39 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: zyzapin

    arkadaşlar az önce alarko carrier den Ahmet Bey beni bizzat aradı yolladığım mail ve şikayetlerim ile ilgili olarak. Bana yoğun bir programları olduğu için pazartesi beni tekrar arayıp ne zaman geliceklerini bildiriceğini belirtti. Montaj hatalarının sarkan kabloların tamamının düzeltilmesi için istanbuldan profesyonel bir ekip ile birlikte geliceğini belirtti buraya kadar hiç sıkıntı yok fakat canımı sıkan konu bana cihaz değişimine gerek olmadığı için cihazın gazının tamamının boşalttırılıp tekrar gaz koyularak vakum yaptırtılıcağı ve bu şekilde sıkıntı kalmıyacağını belirtti fakat ben söylendiği gibi gazlama yapıldı ise değiştirilmesini istiyecem tabii gerekli teknik bilgilere sahip olmadığım için bu işin erbabı arkadaşlar kadar iyi mesaj atamam bana ne gibi sebeplerle gaz değişiminin değil de cihazın değiştirilmesini istemem gerektiğini belirtebilirseniz derleyip yeni bir mail göndericem

    kardeş üzüldüm gerçekten. vede çok kızdım.

    neden gaz değişimi yapılmaza gelirsek. öncelikle ben klimacı değilim. bu işin tam mansı ile olup olmayacağını söyleyemem... affedin aykırı bir benzetme olacak ama her erkişi, evlendimi kızoğlan kız kişi ile gerdeğe girmek isterde onun için. bende olsam bu durumda gaz değişiminği kabul etmem.

    neden servise ceza vermezki alarko anlamam. adama deseler öde adamın klimasının içine etmişsin. berabermi kazandınız bu klimanın parasını terbiyesiz insan deyip. hatta sizle onu bir alarko bayiine gönderip sıfır klimayı yükletip getirtip. ondan sonrada o servise defol git yoluna deyip size başka servis gönderip yeni klimanızı kurdurmaları lazım. 2. kez giriyorum konuya ama daha fazla bu konuya girmek istemiyorum sıkıldım duruma. 1. kez takdir ettim 2. kez ise hiç çekinmeden yerdim. sebebi belli. kimse demsinki alarko önerirken çenesi düşüyor. ama larkonun hatsında susuyor.. foruma gireceğimde yoktu. sırf bu mesajı görünce girdim..


    bu durum alarkoya yakışmıyor. ben çok üzülüyorum inanın buna. ve hala size yeni klima verileceğine inanmak istiyorum. isterse bu mesajı kopyalayıp iletin.


    kardeşim o klimayı o şekildede Allaha havale edip kullanabilirsinde bir şey olup olmayacağınıda kimse bilemez yanlız. çünkü birol usta fazla oynamaya gerek yok diyor bu gibi konularda. şimdi alarko gaz boşaltımı ile içine pisilik vs kaçtı ise dışarı atmak için gazı boşaltıp azot vs yeniden vakum ile gaz vermeyi düşünüyor. birşey olurmu dediğim gibi kimse bu iş böyle olur diyemez. bu işlemi yapmakta fayda olabilir içinde pislik varsa. ama kompresör içindeki yağ hava ile buluşacak. ve ömür ister istemez kıasalacak bilgisi var foruma eklenen faydalı linklerde vs.

    bakın bende budurumda 2 klima var birisi klasik daikin biri inverter me. ikisininde gaz değişimi oldu. daikin beter soğutuyor. umrumdada değil o klima. ME de aynı şekilde beter soğutuyor. ama bu klima çok umurumda.. şunu diyim tamamen kabahat bende gaz değişiminde.. geçen yıl gördüğüm değerleri ME de bu yıl alamadım. bukadar anlatabilirim size.

    neden klimaya birşey olmuşmudur olmamışmıdır diye kimse birşey diyemez diyorum. çünkü zaten eğer ufak pislikler varsa kompresörün içine hav ile birlikte gitmiştir.

    son olrak, yazılarım tamamen forumdan edindiğim bilgiler üzerinedir erbabı değilim bu işin.. şahsen diyememki bu iş böyle olmaz. eğer azotlama vs ile durum tam çözülüyorsa onuda bilemem. ben şahsen klimanın değişimini isterim aynen sizin dediğiniz gibi. sonuçta siz marketten market ürünü satın almadınız dev bir markanın ürününü alıyorsunuz.


    Eh köylü, gene ateşe benzin dökmeye başladın

    hocam ya nerden yazdın. bu saatte.

    valla hocam ben forumdan ne öğrendiysem onu yazdım. artı eksi yok kendi klimalarıma kadar. arkadaşa gitte kavga çıkar demedim. kullanabilrisinde karar senin manasına ME performans durumunu yazdım açıkça.. doğru bildiğimi yazmakta herhalde benzin dökmek olamaz. yorum sizin sonuçta. am agözlüğün rengi güzel değildi




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    quote:

    Orijinalden alıntı: grandprix

    Net 24 m2 salon için yalnız soğutma kullanım amaçlı GREE 11000 BTU KOÇTAŞ 'tan aldım. Klimayı satan arkadaş 25 m2 ve üstüne 17.000 BTU tavsiye ediyoruz siz tam sınırdasınız 11.000 BTU yeterli dedi. Takmaya gelen serviste aynı şeyi söyledi. Ama konfor sıcaklığı bizim için 25-26 derece 3 saate filan ancak iniyor. Nemi güzel alıyor içerisi 28 derece olduğunda bile çok rahatsızlık hissetmiyoruz. Ama 25 derecelere gelmesi çok uzun sürüyor. Sizce ne yapmalıyım. Koçtaş görüşüp 17.000 BTU cihaz mı almalıyım???

    Elinizdeki ihtiyacınızı karşılıyorsa bakın işinize
    Küçük makina=daha az ses=daha az tüketim.

    Servis ve satış üstüne basa basa bu klima yeter dedi, bende daha büyük klima taktırmak istemiyorum. Senede 3 ay kullanıyoruz. Servisi sabah aradım gelip bakacaklar.




  • Önce Velena, sonra Vestel kaçtı. Bakalım bu sefer ne kaçıracağım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OSİBAY

    selamlar dostlarım ve üstatlarım, bu foruma katılalı katılmayalı, gerçekten müthiş bilgiler öğrendim.28m2 salonumuz için ben alarko flair 18AA düşünmüştüm.ancak malesef eve ben yoken Arçelik active power 15030 modeli alınmış.klima geçen geldi ve geçtiğimiz pazar günü de sabahtan yetkili servisten arkadaşlar geldi. öncelikle şunu belirteyim.Arçelik yetkili servisi apartmanımızın hemen karşısındaki binanın altında ve yürüyerek 1-2 dakika bile sürmüyor. pazar günü gelen servisçi arkadaşlar klimanın montajını yapmaya başladılar.biri genç biri de yaşca biraz daha büyüktü.duvarı delmeye başlayınca ben, "vakum yapacak mısınız ustam?" diye sordum.kendisi de bana, "bu klima inverter olmadığı için gerek yok.sizin ki düz model." dedi.ben ısrarlı olup, yine de vakum istediğimi söyledim. arkadaş, o zaman biz yarın sabahtan gelip vakum işlemini yapalım dedi.gazı sakın ama sakın açmayın dedim.yarın vakum işlemi bittikten sonra gazı bırakırsınız dedim..onay verdiler.klimanın montajını sorunsuz yaptılar.hatta elektrik bağlantısını da kendileri sorunsuz yaptı.gerçekten temiz çalıştıklarını söyleyebilirim.Zira apartmanda mantolama da vardı. dış üniteyi taktıktan sonra, ben tekrar onlara hatırlattım."biz aslında 5 metre ve üzeri için vakum yapıyoruz ama siz istediğiniz için yine de yapalım dedi.ama isterseniz vakuma gerek de yok.süpürme işlemi ile de işi çözerim" dedi.ben kabul etmedim ve iş bir sonraki güne kaldı.arkadaşlar pazartesi ben iş yerindeyken eve gelmişler.ben 20 dakikadan az yapmayın ve vakum motorun derecesi 0 dan aşağı inmedikçe bırakmayın demiştim.annemin dediğine göre, 10 dakika vakum yapmışlar.ayrıca, vakum bittikten sonra, motoru çıkarıp boruyu yerine tekrar takmışlar.yani anlıyacağınız vakum işlemini sanırsam düzgün yapmamışlar.ama artık yapacak birşey yok.oldu artık bir kere.Klimaya gelince, ısıtması B sınıfı.gerçi çok fark etmediğini forumdan öğrenmiştim.ancak bence tek sıkıntısı soğutma için 4334W, ısıtma için de 4685W elektrik kullanması.yani bunlar inanılmaz büyük rakamlar bence.Bu bilgiler arçelik'in kendi sitesinde yazıyor.yani elektrik faturasını yazın baya da çok ödeyebiliriz.herkese hayırlı günler arkadaşlar.umarım herkes sorunsuz bir servisle karşı karşıya gelir.

    O değerler tüketim değerleri değil ısıtma ve sogutma performans degerleridir, ~18 bin btu/h karşılık gelir, kafanıza takmayın.




  • 
Sayfa: önceki 905906907908909
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.