Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (840. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
12 Misafir (4 Mobil) - 8 Masaüstü4 Mobil
5 sn
57.175
Cevap
702
Favori
4.426.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
81 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 838839840841842
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • SAMSUNG MALDIVES AQV12PSLNAND 12000 BTU KLİMA A SINIFI + İNVERTER
    http://www.tekzen.com.tr/newsite/prd-833231001-samsung_maldives_aqv12pslnand_12000_btu_klima_a_sinifi__in.aspx

    Tekzen'de 1599 TL, Samsung marka klimalari fiziksel magaza olacak sekilde nerden alabilirim?

    Bu fiyatlarda daha iyi bir klima tavsiye edebilecek var midir ve bu klima hakkinda fikriniz nedir? Butce max 2000 lira.

    Tesekkurler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aytac100

    SAMSUNG MALDIVES AQV12PSLNAND 12000 BTU KLİMA A SINIFI + İNVERTER
    http://www.tekzen.com.tr/newsite/prd-833231001-samsung_maldives_aqv12pslnand_12000_btu_klima_a_sinifi__in.aspx

    Tekzen'de 1599 TL, Samsung marka klimalari fiziksel magaza olacak sekilde nerden alabilirim?

    Bu fiyatlarda daha iyi bir klima tavsiye edebilecek var midir ve bu klima hakkinda fikriniz nedir? Butce max 2000 lira.

    Tesekkurler.


    sadece sanal mağazada satılıyormuş hocam




  • dayımda da hitachi varmış şimdi öğrendim . inv.miş nasıl sizce ?
  • Arkadaslar kesif ekibi cagirdim eve 16000 soguk 19000 sicak yeterli olur ancak dediler.Tavsiyeleriniz ne olur alt üst iki dairem var ikisininde salonlarina alicam uygun cihazlardan önerilerinize ihtiyacim var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mellkor

    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy


    kocaustam ya yani resmen çok affette gözüne sok diyip. basit cevaplar veriyorsun evet ben hala iddia ediyorum. bu cihazlarda pam ve pwm modülü yoktur diyorum.

    ölçsün bir klimacı bu modüllerin çalışıp çalışmadığını. veya için açsın inanim. kimseninde mcburiyeti yok tabi bu dediklerime.. evet ben geçende volkanla konuştum. şuanda konuşmamı inceledim. adamla baya konuşmuşuz gayet iyi bir konuşma olmuş burdan kendisine teşekkür ederim. adam ban aynen şunu demiş. skv ac lerde pam ve pwm modülü olduğunu bilmiyorum ama zannetmiyorum demiş.. ben burdan iyice pekiştirdim kendi düşüncemi. şimdide aradım dedim ya ben yanılırsam daha evvel özür dileyeceğimide yazdım foruma birkez daha konuşalım.

    volkan bana abi fazla takmayın pam pwm durumuna her keze göre farklı bir durum.. evet alarkoda bu broşür ve değerler varsa aynen vardır. bunun iddiasını yapmak yanlış olur dedi.. ancak ben onu ölçerek anlarım dedi.. ben aynen yazdım buraya şuan volkandan aldığım bilgiyi aktardım.

    aslında siz şununla bununla yapılan dedikoduya inanmasam desenizde, biz birkez dedikodu felan etmedik. sadece bir arkadaş olarak bilmediğim bir şeyleri uzun zaman önce sormuştum bugünde doğruladım ufak bir eksiğim varmış.. ve ben orda kalmışım. ha ben şimdi özür diliyorum ama volkandan aldığımı sadece 2 kelimeyi net hatırlamadığım için özür diliyorum. çünkü hak var ortada sadece içini açıp bakmadım dediğini atlamışım..

    mellkor arkadaşa verilen cevap mevap yüzündenden kimseden özür dileyecek değilim böyle bir sorumluluğumda yok. ayrıca ona verilen cevap benim burda yazdıklarımdan farklı değil... sanki yazılarım okunmuş gibi..

    ben resmen dedim ben bir ara eurovent olayını gördüm ama net hatırlamıyorum yazdım.. ya aynı cevap verilmiş.. siz gördünüzmü carrierin euroventte olduğunu?

    bana dayak atmak yerine euroventide birkez sorgulayabilseniz
    .....

    bu duruma benim yüksek tahmini cevabım verilirken. ben nerden bilim şimdi birkez o klimada pam ve pwm modülünün olup olmadığını broşürde geçsede. aynı broşürler yurt dışındada var..


    sonra herkezin affına sığınarak.. alarko kerizmi 18 lik bana göre tam inverter olan bir klimayı. (açim burda tam inverter deyince ben pam ve pwm modüllerini aklıma kazımışım. buda göreceli bir kavrammış inverterin sonu yok çünkü diyor volkan biraderim.) yani alarko toshiba 18 liği 2500-2600 e verecek kendi sitesinde yüksek olsada.. bunlar hep satış stratejisi.. üst serilerde ve daikinin üst serilerinde oynasın bakalım fiyatlar çok fazla. aynı durum mhi dede vardı biliyorsunuz popüler serisi..

    buyrun bakın birol internette klima satıyor. 2600 e 65 serisi 18 lik. ya bu klima toshibanın yanında ne olaki bukadar rakam olsun. ozaman alarko keriz pvg kaskalcı yani.. buarada unutulmasın 65 serisindede pam ve pwm modülü felan yoktur. gree içinde direkt kötü demem. ama bu modelr toshiba ve carrierin yanına bile yaklaşamaz. ben pam ve pvm ac ve tosh larda yok desemde. daha öncede yazdım bu firmalar teknolojilerini konuşturarak hepsinden sesiz klima yapabilirler.



    18

    benim kimseyi inandırma şartım felanda yok. sonra ben sizin gibi demiyorumda klimacılardan daha iyi anlarım yerine göre bu işi. anlarsınız eğitimini gördüm diyorsunuz ama. siz bana göre genede bir klimacı değilsiniz.

    sonra zamanında siz ac lerin burda üretildiğini bile yazdınız.http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=55020266


    "Alarko-Carrier" markalı inverter ürünler, halen Toshiba Suzumi teknolojisi kullanılarak Tayland'da, Brezilya'da ve TC'de üretiliyor, bildiğim kadarıyla.
    SKV'den farkı, performans biraz kısılmış ve aletler dışsal etkilere daha fazla korunmuş durumda, bu da altyapısı düzensiz ülkelerde daha emin kullanım için.
    Halen TC'de gördüğüm kadarıyla, AC inverter serisi "muhafazakar" bir şekilde, teknolojik olarak çok ileri değil, ama malzeme kalitesi ve konfor (özellikle sessizlik) dan taviz vermeyen mallar üretip satıyorlar.



    hiç alakası yoktu. ben hep alçak gönüllükle birçok cevabımda olduğu gibi.. bizdeki ac lerde thailand da üretiliyor dedim.. daha doğru yerlerini yazdım yanlış biliyorsunuz demedim hiç.. ama siz beni daha yakın zamanda hak yemeyi hak bilmekle bile itham ettiniz.. şuanda daha yeni bazı yazılarımı cımbızlarken sebep anlatıyorum hala üstüme geliyorsunuz. anlam veremiyorum bunu belli bir kocaustalık (nickiniz gibi) çerçevesinde yapsanız canım feda.


    üstet renklendirdiğim yazınızdaki maddelerden elektrik konusunu sordum size ne avantajı varmış diye onada cevap vermediniz zamanında. yani thailandda üretilen ürünün türkiyeye göre ne avantajı olacaksa.. ama şunu diyebilirdiniz daha açıkça ben anlıyorum ama herkez anlamaz türkiyede üretiliyorsa cereyan durumu gözetilmiştir der. evet basit inverter herzaman daha mantıklıdır daha az sorun çıkartır.


    Ustad aman yanlis anlama ben sana laf sokma yada tartisma yaratmak gibi bir niyetim yoktu anlattiklarindan sonra kafam bulandi ayrica yazilarinizi (cogunuzun) takip ediyorum o yuzden senin anlattiklarindan sonra kafama takilan sorulari sordum ve direkt yetkili kisilerden cevabini aldim. Dogru bilgi verdiklerine inaniyorum. Kendi bilgim isiginda tabiki

    Ozur dileme falan boyle beklentim yok kaldiki dusunmedim bile. Ne ozuru herkes bildigini paylasiyor bende ogrendiklerimi yaziyorum yanlisim varsa affola.

    Cihazi aldim cokda memnun kaldim hem servis hemde kendisinden suana kadar aradigim tum ozellikler var. Sessiz iyi sogutuyor ayarlari ve gorunumu gayet yakisikli vs vs vs

    Bilgilendirmeler icin hepinize tesekkurler tekrar

    iyi forumlar

    yok kardeşim sizede başka kimseyde bişe demedim siz yanlış anlamışsınız:)) ben düşünmem bile sizin bana laf çarpıtacağınızı.

    ben sözün gelişine yazdım yani alarko mellkor a bu cevapları vermişse. zaten bilinen cevaplar. ben bu yüzden forumu yanıltmak durumunda kalıpta suç işlemiş gibi özür dilemem dedim.

    siz inanırsınız inanmazsınız size verilen cevaplara tabi ama ben yaklaşık 6-7 aydır bu inverter konusunun üzerinde kafa yoruyorum. o açıdan kendi görüşümü açıklamam sanırım çok yanlış olmaz. zaten önemli konularıda klimacılara sorun diyorum. haliyle kimse bana inanmak zorundada değildir:))

    siz klimanızı güle güle kullanın bu konulara takmayın. aslında bizimde işimiz olmamalı bururmlar bakmayın biz biraz incele eleyip sık dokuyoruz:)

    bu arada dün unutmuşum link basmayı sanırım. yada çıkmamış link zaman zaman forumda oluyor bu aksaklıklar.

    http://www.sanalpazar.com/Zibro-S-6550-Eco-Change-Inverter__isp3839616

    buradan bakarsak bu klima 18000 liktir birol ben satıyorum diyor. dünkü yazımda çıkmayan linke edit olsun.




  • Bizim evin salonu 6,9m*2,7m yani yuvarlarsak 20metrekare.
    kaç btu gereklidir diye bir sorayım dedim.
    Ev Adana'da ve salonun üstünde dam var. Yani ısınıyor ev.
    Konu başlıklarından birindehttp://www.daikinklima.org/klimahesapla.asp bununla hesapla yazmışlardı da. Hesaplayınca 9000btu yeter dedi. Bugün Koçtaş'ta da adam 18000 alacan dedi ki gördüğünüz gibi 2 katı.
    Doğru yolu buldurun mutlu edin bizi :D
    Max kişi sayısı 4.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: koçklima

    quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    quote:

    Orijinalden alıntı: albani

    USTA hürmetler

    yaw şu çakma "Inverter" olayı nedir kardeşim,piyasa paso A sınıfı ve Inverter diye mal doldu

    Gene vatandaşı "yiyor" uyanık çakallar!!!

    ++
    "VAKUM" meselesi artık ciddi can sıkıcı duruma geldi; hala birisi gerekli derken birisi yok abi gerekmez diyor
    ülen şunun bir standardı yokmu yaw,Servis ise klima montajından üç kuruş para kazandığı için çoğu şeyi atlıyor!!
    Bir sıkıntıda burada var ve Dist/Üreticici firmalar Servislere çok düşük takma bedeli ödedikleri için de bu herifler de işi
    şişirme yapıp kaçıp gidiyor,kim uğraşacak 20/30dk.Vakumlama ile

    ülen memlekette her bir işin boku çıkmış ama kimilerine göre herşey süper
    vatandaş sürekli şikayetçi ama haklı olarak şikayetçi,ama kimin umurunda




    Hani bir ara bir cep tel. reklamı vardı, "abi bu mal DOĞAL bant, teknoloji harikası, garantisi de benim..." falan.

    Şimdilerde de her değişken devirli kompresör kullanan inverter diye dayıyor.
    İnverter mi, evet doğru.
    Ama kullanımda sonuç nasıl?
    "Abicim yanlış kapasite seçilmiş, yanlış yere montajlanmış, ceryanlarınız düzensiz..." mazeretlerini söyler çamura yatarsın.

    Koçklima Volkan birkaç ay önce sattığı DD inverterin sadece kompresörü değişken devirli olduğu için üst kapasitelerde kompresörün gereksiz zorlanıp bağırdığını yazmıştı (yani alet şişiyor demektir); geçen hafta ise "güzel makinalar" demeye başladı.
    İnsanın aklına, firmanın verdiği iskonto oranını arttırdığı gibi şeyler geliyor, günahını almayalım ama...


    Eskiden bir ara Alarko vakum yapmayanların servisliklerini iptal ediyordu, onlar bile yumuşamış sanki

    Ya bana denk gelenler öyleydi, ya da firma kontrolü iyi; Arçelik ve DD servisleri gerçekten ciddi montaj yapıyorlar.
    Haa, DD'nin klimalarının kalite sorunu olması ayrı mesele.

    Yaw koca ustacim ben demirdokum inverter klima icin iyi cihaz demedim rakamına gore mantıklı ve diğer giriş seviyesi inverter cihazlardan bir farkı yok dedim. Yok daha iyi İskonta alıyor falan yazmışsınız ;) buna sadece gülüyorum matematik yapalim demirdokum iskontasi %20 olsun 12 inverter klima 1200 tl(240 tl) kar marjı yapar böyle bir İskonta yok karlılık %3 lerde diğelim ki var demirdokumden %20 kazanacağıma Toshiba Fujitsu panasonic satarım %10 ile çalışsam klima bası 250 300 kazanırım lütfen boş konuşmayın bu arada ben ve benim gibi klimacilar mağazada Demirdokum satmazlar yada satmamaya çalışırlar sebebide 25-50 tl gibi karlılıklar satılması kurtarmaz zarar eder bende mağazada satmıyorum web sitemde satıyorum birde toptan kanalımda sürümden kazanıyorum! lütfen objektif olun adamlar Türkiye'de arcelikle liderliğe oynuyor sen 250 gr bilginle oraya buraya sarıyorsun! Bak tekrar ediyorum ben Demirdokum inverter serisi icin Toshiba ile mitsubishi ile ... Aynı kalitede demedim demiyorum ama Midea optimumda termodinamikten Samsung inverterdan arifenden kalır yani yok diyorum fiyatı iyi diyorum karlılığı çok çok az olduğu icinde parekendede satmak istemiyorum yemin olsun 10 tane 12 dd inverter satsam 400 tl para kazanmam sen bilmessinde buradaki klimacilar bilir. Oyuzden bilmediğin konulara laf atma!

    volkan hocam, diğer konular girmiyimde. şu giriş seviyesi inverterlerin şimesi konusnda demek istediğiniz varmıdır? daha önce birol usta olsun siz olun tekirdağlı usta olsun. bu şişme konusunda termik açıp soğutmama durumunu yazmıştınız. yani kısaca bu aletler hararetmi yapıyor hocam? hararet demek conta gitti demektir araçta az çok bildiğim kadarıyla. bu durm böyleyse gerçekten çok kötü bir şey şuana kadar denk gelmedim Allah korusun ama varsa böyle bir durum gerçekten kötü.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: EngineerBaris

    Bizim evin salonu 6,9m*2,7m yani yuvarlarsak 20metrekare.
    kaç btu gereklidir diye bir sorayım dedim.
    Ev Adana'da ve salonun üstünde dam var. Yani ısınıyor ev.
    Konu başlıklarından birindehttp://www.daikinklima.org/klimahesapla.asp bununla hesapla yazmışlardı da. Hesaplayınca 9000btu yeter dedi. Bugün Koçtaş'ta da adam 18000 alacan dedi ki gördüğünüz gibi 2 katı.
    Doğru yolu buldurun mutlu edin bizi :D
    Max kişi sayısı 4.

    hopcam adana için toparlak 12000 almanızda fayda var. (fakat gerçek 12000 lik alınız) yani soğutması ene az 11942 btu dur gerçek 12000 btu klimanın. ısıtmasıda en az klasiklerede 13600. inverterlerde 14000 btu dan başlar. üstünüzde çatı yok diyorsunuz anladığım kadarıyla bu yüzden 12000 btu almakta fayda var. adan çok sıcak olduğu için tecrübe gereği 18lik tavsiye ederler ama bence gereksiz. cevabım sizde şüphe oluşturusa 15000 btu ara modellerde var bazı markalarda. ama 18000 çok yüksek bana göre. klimacı arkadaşalrdadan abilgi alın yine.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    hopcam adana için toparlak 12000 almanızda fayda var. (fakat gerçek 12000 lik alınız) yani soğutması ene az 11942 btu dur gerçek 12000 btu klimanın. ısıtmasıda en az klasiklerede 13600. inverterlerde 14000 btu dan başlar. üstünüzde çatı yok diyorsunuz anladığım kadarıyla bu yüzden 12000 btu almakta fayda var. adan çok sıcak olduğu için tecrübe gereği 18lik tavsiye ederler ama bence gereksiz. cevabım sizde şüphe oluşturusa 15000 btu ara modellerde var bazı markalarda. ama 18000 çok yüksek bana göre. klimacı arkadaşalrdadan abilgi alın yine.

    Arkadaşlar tavsiyelere devam edecektir. Sizin verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Peki önereceğiniz, fiyat/performans olarak bir marka, model var mıdır ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: koçklima

    quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    quote:

    Orijinalden alıntı: albani

    USTA hürmetler

    yaw şu çakma "Inverter" olayı nedir kardeşim,piyasa paso A sınıfı ve Inverter diye mal doldu

    Gene vatandaşı "yiyor" uyanık çakallar!!!

    ++
    "VAKUM" meselesi artık ciddi can sıkıcı duruma geldi; hala birisi gerekli derken birisi yok abi gerekmez diyor
    ülen şunun bir standardı yokmu yaw,Servis ise klima montajından üç kuruş para kazandığı için çoğu şeyi atlıyor!!
    Bir sıkıntıda burada var ve Dist/Üreticici firmalar Servislere çok düşük takma bedeli ödedikleri için de bu herifler de işi
    şişirme yapıp kaçıp gidiyor,kim uğraşacak 20/30dk.Vakumlama ile

    ülen memlekette her bir işin boku çıkmış ama kimilerine göre herşey süper
    vatandaş sürekli şikayetçi ama haklı olarak şikayetçi,ama kimin umurunda




    Hani bir ara bir cep tel. reklamı vardı, "abi bu mal DOĞAL bant, teknoloji harikası, garantisi de benim..." falan.

    Şimdilerde de her değişken devirli kompresör kullanan inverter diye dayıyor.
    İnverter mi, evet doğru.
    Ama kullanımda sonuç nasıl?
    "Abicim yanlış kapasite seçilmiş, yanlış yere montajlanmış, ceryanlarınız düzensiz..." mazeretlerini söyler çamura yatarsın.

    Koçklima Volkan birkaç ay önce sattığı DD inverterin sadece kompresörü değişken devirli olduğu için üst kapasitelerde kompresörün gereksiz zorlanıp bağırdığını yazmıştı (yani alet şişiyor demektir); geçen hafta ise "güzel makinalar" demeye başladı.
    İnsanın aklına, firmanın verdiği iskonto oranını arttırdığı gibi şeyler geliyor, günahını almayalım ama...


    Eskiden bir ara Alarko vakum yapmayanların servisliklerini iptal ediyordu, onlar bile yumuşamış sanki

    Ya bana denk gelenler öyleydi, ya da firma kontrolü iyi; Arçelik ve DD servisleri gerçekten ciddi montaj yapıyorlar.
    Haa, DD'nin klimalarının kalite sorunu olması ayrı mesele.

    Yaw koca ustacim ben demirdokum inverter klima icin iyi cihaz demedim rakamına gore mantıklı ve diğer giriş seviyesi inverter cihazlardan bir farkı yok dedim. Yok daha iyi İskonta alıyor falan yazmışsınız ;) buna sadece gülüyorum matematik yapalim demirdokum iskontasi %20 olsun 12 inverter klima 1200 tl(240 tl) kar marjı yapar böyle bir İskonta yok karlılık %3 lerde diğelim ki var demirdokumden %20 kazanacağıma Toshiba Fujitsu panasonic satarım %10 ile çalışsam klima bası 250 300 kazanırım lütfen boş konuşmayın bu arada ben ve benim gibi klimacilar mağazada Demirdokum satmazlar yada satmamaya çalışırlar sebebide 25-50 tl gibi karlılıklar satılması kurtarmaz zarar eder bende mağazada satmıyorum web sitemde satıyorum birde toptan kanalımda sürümden kazanıyorum! lütfen objektif olun adamlar Türkiye'de arcelikle liderliğe oynuyor sen 250 gr bilginle oraya buraya sarıyorsun! Bak tekrar ediyorum ben Demirdokum inverter serisi icin Toshiba ile mitsubishi ile ... Aynı kalitede demedim demiyorum ama Midea optimumda termodinamikten Samsung inverterdan arifenden kalır yani yok diyorum fiyatı iyi diyorum karlılığı çok çok az olduğu icinde parekendede satmak istemiyorum yemin olsun 10 tane 12 dd inverter satsam 400 tl para kazanmam sen bilmessinde buradaki klimacilar bilir. Oyuzden bilmediğin konulara laf atma!

    volkan hocam, diğer konular girmiyimde. şu giriş seviyesi inverterlerin şimesi konusnda demek istediğiniz varmıdır? daha önce birol usta olsun siz olun tekirdağlı usta olsun. bu şişme konusunda termik açıp soğutmama durumunu yazmıştınız. yani kısaca bu aletler hararetmi yapıyor hocam? hararet demek conta gitti demektir araçta az çok bildiğim kadarıyla. bu durm böyleyse gerçekten çok kötü bir şey şuana kadar denk gelmedim Allah korusun ama varsa böyle bir durum gerçekten kötü.

    Şişme demek Termikel acmak demektir Buda bir arızadir selapantin üzerinden sıcak havayı atamamaktir bu kirli selapantin arızası fan yüksek dış sıcaklık ... Gibi etkenlere olur! Yani bir arıza varsa olur. Klima öç kartla yazılı ram ve rom odalarindaki (islemcilerdeki)yazılıma gore hareket eder bu yazılım degisiklilik gösterir mesela klasik 22 gazli on off klimalarda yazılım iç ünite emış sensörünü 3dk (bu yazilima gore değişkenlik gösterebilir) emış sensörü ile boru sensörü arasındaki sıcaklık farkı 7 dereceden az ise ve 3 dakika icinde yükselmez ise klima gaz kaçağı vardır arızası verir bunu ornekliyelim yazın icersi 28 derece klima boru sensörü yani icunite evabi 21 derece veya daha fazla yani klima iç ortam sıcaklığından 7 derece daha az üflüyor klimada gaz kaçağı var arızası verir! Bu kompresor arızası da kapasitor arızasıda gaz kaçağı arızasıda olabilir! İsimada yine klima kompresorler çalışır ama klima hemen üfleme yapmaz peki 1-2 dakika ne bekliyor? Ne bekliyor iç ünite sensörünün onayını iç ünite sensörü etap ısısını 26 derece (Buda yazılıma gore değişir) görünce iç ünite faninin calışması icin karta sinyal gönderir ve kartta iç ünite fanına ve klima üflemeye baslar ama soğumada kart üfleme yapmak icin iç ünite sensöründen (boru sensörü) onay beklemez! Gelelim dış üniteye dış ünitede klima eğer sogutmada çalışıyorsa dış ünite fani daimi çalışır eğer klima ısıtmada çalışıyorsa dış ünite. Fani dış ünite boru sensörü ile hareket eder ve klima pci ile dengeli çalışır yani klima ısıtmada çalışır kompresor 240-320 pci arasinda calisir pci yükseldikçe kompresorler basıncı artar ve klimanın ısısı üfleme sıcaklığı artar tabi bunlara bir sınır koymuslardir olası bir tehlikeye yangına karsı bunların kontrolünü de elektronik kart sensörler ile yapar cihaz 240pci dan 320 pci e geldiginde boru sensörü dış ünite fanini devreye sokarak kompresorun yükünü azaltır ve pci i 320 den 240 lara kadar düşürür pci 240 a geldiginde fan durur ve kompresor yüke gecer yani 340 a kadar yükselmeye devam eder 340 a geldiginde tekrardan dış ünite fani devrey girer bu arada fanin devreye girdiği ilk an kompresorun en yüklü olduğu ve en sesli oldu andir fanin durduğu ilk anda en sessiz aynıdır. Diğelimki dış ünite fanında bir arıza oldu veya sensöründe ve fan devreye girmedi kompresor yükünü aldı gidiyor 340-350-360-370-380-390 pci klimanın üfleme sıcaklığında aynı oranda artar bu arada 50-53-55-60 derece takı 60dereceyekadar yükselebilir ağız çıkış sıcaklığı(duyunca gülüyorum bizim... Klima 65 derece üfler iken gördüm diyenlere) çünkü iç ünite boru sensörünün bir görevide boru sıcaklığı 63 dereceyi görünce kart kompresorun elektriğini keser Diğelimki oda arızali sıcaklık maximus 2 derece daha yükselebilir bu arada kompresor üzerinde bulunan termik 180 dereceyi görünce kompresor termik acar! AMa kocaustacigim kompresor nasıl şişer emin ol bilmiyorum!!! Bu yazdığım degerler ve rakamlar klimanın yazılımına gore degisiklik göstere bilir bu yazdığım degerler on off serisi icin geçerlidir pci aralıkları freon 22 içindir yazıyı iPhone dan yazdığım icin kelimeler yanlış yazılmış olabilir




  • quote:

    Orijinalden alıntı: klima5505

    quote:

    Orijinalden alıntı: _OxoskvA_

    quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    quote:

    Orijinalden alıntı: _OxoskvA_

    quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    quote:

    Orijinalden alıntı: _OxoskvA_

    Klimaya kaç Amperlik sigorta bağlamamız gerekir?


    Bu soru aynı "arabaya hangi ölçüde lastik takalım" gibi bir soru.

    Klimayı görmediğim için ve merak da ettiğimden ortalama bi değeri vardır diye sordum, sigorta değerlerinden anlıyorum.


    Birader, 7 bin btu dan 24 bin btu ya kadar değişik güçte duvar tipi klima var.
    Zaten klimanın üstünde veya kitapçığında kaçlık sigorta gerektiği yazar.

    Sağolasın,dedim ya klimayı henüz görmedim ondan yani.

    7000 btu dan 18000 btu ya kadar 16 , 24000-25000 btu ya 20 amper

    Sigortayı priz hattına bağlasam olur mu?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: signore

    Merhaba,

    Bugün 9000 btu klimanın montajı yapıldı ama özellikle zoraki yapılan vakumlama işlemi hiç içime sinmedi. Doğru yapıldığını hiç zannetmiyorum, bu nedenle sizden görüş almak istiyorum.

    Vakum pompasını ve iki göstergeli ara parçayı (adı neyse artık) bağladılar. Önce 5 dakika sonra motoru kapattılar, ben "5 dakikada oluyor mu bu iş, en az 15-20 dakika olması gerekmez mi" deyince, bana göstergeleri işaret edip "bakın ikisi de sıfır gösteriyor, birşey kalmadı artık boşa çalışıyor" dedi ama ben ısrar edince tekrar çalıştırdı ve 10 dakika daha çalıştı.

    Ayrıca vakumlama esnasında klimanın elektriğini bağladılar ve kanat hareket edip durdu, ekranında derece gözüktü ama hava üflemeye başlamadı.

    Şimdi klimayı 18 dereceye aldım, 1 saattir çalışıyor ama 16-17 m2 oda üşüyeceğim kadar soğuk olmadı, hatta belirgin şekilde soğuk bile olmadı. Üflediği hava da öyle buz gibi değil.

    Hadi vakumlamanın düzgün olup olmamasından geçtim, klimanın doğru çalışıp çalışmadığından nasıl emin olabilirim ?


    hocam hayırlı olsun umarım sorun yoktur idyeceğim ama var gibi gözüküyor.

    hocam klima iyi olsun kötü olsun basit bir termohigrometre ile ağız çıkış sıcaklığını ölçebilirsiniz. şayet soğutmada 7-8C lerde üfleme yapmıyorsa o klimada sorun vardır. şuan bazı klimalar 12-13 C üflüyor densede beni affetsin arkadaşlar ben o klimaya klima demem.

    bakınız bu linkte mt marka ucuz dereceler var kablo ucunu klimanın ağzına tutturup ölçüm yapabilirsiniz. (klimanız sanırım en yüksek soğutmada 18C ayarına sahip. aynen 18e alıp kumanda ayarınızı klimanızı çalıştırın ilk 10 dakikada 7-8 en fazla 9C alırsanız klimanız sağlıklıdır.. kafanız karışmasın kumanda ayarı bazı klimada 18 dir bazısında 16 dır çok bişe ifade etmez. siz 18 derece yazdığınız için ben sanırmm en düşük dereceye aldığınızı sandım. belki sizin klimada 16C dir ilk başlangıç kumanda ayarı)





    bu örnek resimdeki gibi ölçebilirsiniz klima üflemesi derecenin üstüne geliyor gözüktüğü gibi ama birşey ifade etmez oldukça hassas bu dereceler ucuz olsada. zaten probdaki derece önemli. out a bakıyoruz. bu ölçüm kışın yapılan bir ısıtma ölçümüdür. kışında en yüksek dereceye alıp (30-32 arasıdır genel olarak klimaların son dereceleri.) ölçüm yapıp 52C lerde ölçüm alabiliyorsak ısıtmadada problem yoktur.








    hocam bunlarda 2 farklı klimanın soğutmada ağız çıkış sıcaklığı. tarihlere bakarasnız maysın sonlarına doğru ani yükselen sıcaklıkta oluşan nemde çektim bu resimleri sıcaktan bunalıp ful soğuk çalıştırdım klimalrı hatta o tarihlerde forumada yazmıştım ama resim eklememiştim.

    ıstma fotoları dah adetaylı probun takıldığ yere kadar gözüktüğü için önceden onalrı yayınladım anlamanız için. umarım sorununuz çözülür.




  • Herkese selamlar.

    Yaklaşık 20m2 lik oda için 1500-2000 TL arasında klima almayı düşünüyorum. Oda öğleden sonra güneş görmeye başlayıp güneş batana kadar da görmeye devam ediyor. Odada hemen hemen sürekli çalışan 106 ekran plazma ve masaüstü bilgisayar mevcut.

    Bu bilgiler dahilinde hangi klimayı önerirsiniz? Teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: koçklima

    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: koçklima

    quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    quote:

    Orijinalden alıntı: albani

    USTA hürmetler

    yaw şu çakma "Inverter" olayı nedir kardeşim,piyasa paso A sınıfı ve Inverter diye mal doldu

    Gene vatandaşı "yiyor" uyanık çakallar!!!

    ++
    "VAKUM" meselesi artık ciddi can sıkıcı duruma geldi; hala birisi gerekli derken birisi yok abi gerekmez diyor
    ülen şunun bir standardı yokmu yaw,Servis ise klima montajından üç kuruş para kazandığı için çoğu şeyi atlıyor!!
    Bir sıkıntıda burada var ve Dist/Üreticici firmalar Servislere çok düşük takma bedeli ödedikleri için de bu herifler de işi
    şişirme yapıp kaçıp gidiyor,kim uğraşacak 20/30dk.Vakumlama ile

    ülen memlekette her bir işin boku çıkmış ama kimilerine göre herşey süper
    vatandaş sürekli şikayetçi ama haklı olarak şikayetçi,ama kimin umurunda




    Hani bir ara bir cep tel. reklamı vardı, "abi bu mal DOĞAL bant, teknoloji harikası, garantisi de benim..." falan.

    Şimdilerde de her değişken devirli kompresör kullanan inverter diye dayıyor.
    İnverter mi, evet doğru.
    Ama kullanımda sonuç nasıl?
    "Abicim yanlış kapasite seçilmiş, yanlış yere montajlanmış, ceryanlarınız düzensiz..." mazeretlerini söyler çamura yatarsın.

    Koçklima Volkan birkaç ay önce sattığı DD inverterin sadece kompresörü değişken devirli olduğu için üst kapasitelerde kompresörün gereksiz zorlanıp bağırdığını yazmıştı (yani alet şişiyor demektir); geçen hafta ise "güzel makinalar" demeye başladı.
    İnsanın aklına, firmanın verdiği iskonto oranını arttırdığı gibi şeyler geliyor, günahını almayalım ama...


    Eskiden bir ara Alarko vakum yapmayanların servisliklerini iptal ediyordu, onlar bile yumuşamış sanki

    Ya bana denk gelenler öyleydi, ya da firma kontrolü iyi; Arçelik ve DD servisleri gerçekten ciddi montaj yapıyorlar.
    Haa, DD'nin klimalarının kalite sorunu olması ayrı mesele.

    Yaw koca ustacim ben demirdokum inverter klima icin iyi cihaz demedim rakamına gore mantıklı ve diğer giriş seviyesi inverter cihazlardan bir farkı yok dedim. Yok daha iyi İskonta alıyor falan yazmışsınız ;) buna sadece gülüyorum matematik yapalim demirdokum iskontasi %20 olsun 12 inverter klima 1200 tl(240 tl) kar marjı yapar böyle bir İskonta yok karlılık %3 lerde diğelim ki var demirdokumden %20 kazanacağıma Toshiba Fujitsu panasonic satarım %10 ile çalışsam klima bası 250 300 kazanırım lütfen boş konuşmayın bu arada ben ve benim gibi klimacilar mağazada Demirdokum satmazlar yada satmamaya çalışırlar sebebide 25-50 tl gibi karlılıklar satılması kurtarmaz zarar eder bende mağazada satmıyorum web sitemde satıyorum birde toptan kanalımda sürümden kazanıyorum! lütfen objektif olun adamlar Türkiye'de arcelikle liderliğe oynuyor sen 250 gr bilginle oraya buraya sarıyorsun! Bak tekrar ediyorum ben Demirdokum inverter serisi icin Toshiba ile mitsubishi ile ... Aynı kalitede demedim demiyorum ama Midea optimumda termodinamikten Samsung inverterdan arifenden kalır yani yok diyorum fiyatı iyi diyorum karlılığı çok çok az olduğu icinde parekendede satmak istemiyorum yemin olsun 10 tane 12 dd inverter satsam 400 tl para kazanmam sen bilmessinde buradaki klimacilar bilir. Oyuzden bilmediğin konulara laf atma!

    volkan hocam, diğer konular girmiyimde. şu giriş seviyesi inverterlerin şimesi konusnda demek istediğiniz varmıdır? daha önce birol usta olsun siz olun tekirdağlı usta olsun. bu şişme konusunda termik açıp soğutmama durumunu yazmıştınız. yani kısaca bu aletler hararetmi yapıyor hocam? hararet demek conta gitti demektir araçta az çok bildiğim kadarıyla. bu durm böyleyse gerçekten çok kötü bir şey şuana kadar denk gelmedim Allah korusun ama varsa böyle bir durum gerçekten kötü.

    Şişme demek Termikel acmak demektir Buda bir arızadir selapantin üzerinden sıcak havayı atamamaktir bu kirli selapantin arızası fan yüksek dış sıcaklık ... Gibi etkenlere olur! Yani bir arıza varsa olur. Klima öç kartla yazılı ram ve rom odalarindaki (islemcilerdeki)yazılıma gore hareket eder bu yazılım degisiklilik gösterir mesela klasik 22 gazli on off klimalarda yazılım iç ünite emış sensörünü 3dk (bu yazilima gore değişkenlik gösterebilir) emış sensörü ile boru sensörü arasındaki sıcaklık farkı 7 dereceden az ise ve 3 dakika icinde yükselmez ise klima gaz kaçağı vardır arızası verir bunu ornekliyelim yazın icersi 28 derece klima boru sensörü yani icunite evabi 21 derece veya daha fazla yani klima iç ortam sıcaklığından 7 derece daha az üflüyor klimada gaz kaçağı var arızası verir! Bu kompresor arızası da kapasitor arızasıda gaz kaçağı arızasıda olabilir! İsimada yine klima kompresorler çalışır ama klima hemen üfleme yapmaz peki 1-2 dakika ne bekliyor? Ne bekliyor iç ünite sensörünün onayını iç ünite sensörü etap ısısını 26 derece (Buda yazılıma gore değişir) görünce iç ünite faninin calışması icin karta sinyal gönderir ve kartta iç ünite fanına ve klima üflemeye baslar ama soğumada kart üfleme yapmak icin iç ünite sensöründen (boru sensörü) onay beklemez! Gelelim dış üniteye dış ünitede klima eğer sogutmada çalışıyorsa dış ünite fani daimi çalışır eğer klima ısıtmada çalışıyorsa dış ünite. Fani dış ünite boru sensörü ile hareket eder ve klima pci ile dengeli çalışır yani klima ısıtmada çalışır kompresor 240-320 pci arasinda calisir pci yükseldikçe kompresorler basıncı artar ve klimanın ısısı üfleme sıcaklığı artar tabi bunlara bir sınır koymuslardir olası bir tehlikeye yangına karsı bunların kontrolünü de elektronik kart sensörler ile yapar cihaz 240pci dan 320 pci e geldiginde boru sensörü dış ünite fanini devreye sokarak kompresorun yükünü azaltır ve pci i 320 den 240 lara kadar düşürür pci 240 a geldiginde fan durur ve kompresor yüke gecer yani 340 a kadar yükselmeye devam eder 340 a geldiginde tekrardan dış ünite fani devrey girer bu arada fanin devreye girdiği ilk an kompresorun en yüklü olduğu ve en sesli oldu andir fanin durduğu ilk anda en sessiz aynıdır. Diğelimki dış ünite fanında bir arıza oldu veya sensöründe ve fan devreye girmedi kompresor yükünü aldı gidiyor 340-350-360-370-380-390 pci klimanın üfleme sıcaklığında aynı oranda artar bu arada 50-53-55-60 derece takı 60dereceyekadar yükselebilir ağız çıkış sıcaklığı(duyunca gülüyorum bizim... Klima 65 derece üfler iken gördüm diyenlere) çünkü iç ünite boru sensörünün bir görevide boru sıcaklığı 63 dereceyi görünce kart kompresorun elektriğini keser Diğelimki oda arızali sıcaklık maximus 2 derece daha yükselebilir bu arada kompresor üzerinde bulunan termik 180 dereceyi görünce kompresor termik acar! AMa kocaustacigim kompresor nasıl şişer emin ol bilmiyorum!!! Bu yazdığım degerler ve rakamlar klimanın yazılımına gore degisiklik göstere bilir bu yazdığım degerler on off serisi icin geçerlidir pci aralıkları freon 22 içindir yazıyı iPhone dan yazdığım icin kelimeler yanlış yazılmış olabilir



    hocam elinize bilginize sağlık benim için çok teknik olduğu için biraz ağır olsada.. sanırım klimada su kaynatma durumu zor diyorsunuz. aman olmasın hocam:))




  • quote:

    Orijinalden alıntı: _OxoskvA_

    quote:

    Orijinalden alıntı: klima5505

    quote:

    Orijinalden alıntı: _OxoskvA_

    quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    quote:

    Orijinalden alıntı: _OxoskvA_

    quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    quote:

    Orijinalden alıntı: _OxoskvA_

    Klimaya kaç Amperlik sigorta bağlamamız gerekir?


    Bu soru aynı "arabaya hangi ölçüde lastik takalım" gibi bir soru.

    Klimayı görmediğim için ve merak da ettiğimden ortalama bi değeri vardır diye sordum, sigorta değerlerinden anlıyorum.


    Birader, 7 bin btu dan 24 bin btu ya kadar değişik güçte duvar tipi klima var.
    Zaten klimanın üstünde veya kitapçığında kaçlık sigorta gerektiği yazar.

    Sağolasın,dedim ya klimayı henüz görmedim ondan yani.

    7000 btu dan 18000 btu ya kadar 16 , 24000-25000 btu ya 20 amper

    Sigortayı priz hattına bağlasam olur mu?

    klimanız kaç bin btu ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: EngineerBaris

    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    hopcam adana için toparlak 12000 almanızda fayda var. (fakat gerçek 12000 lik alınız) yani soğutması ene az 11942 btu dur gerçek 12000 btu klimanın. ısıtmasıda en az klasiklerede 13600. inverterlerde 14000 btu dan başlar. üstünüzde çatı yok diyorsunuz anladığım kadarıyla bu yüzden 12000 btu almakta fayda var. adan çok sıcak olduğu için tecrübe gereği 18lik tavsiye ederler ama bence gereksiz. cevabım sizde şüphe oluşturusa 15000 btu ara modellerde var bazı markalarda. ama 18000 çok yüksek bana göre. klimacı arkadaşalrdadan abilgi alın yine.

    Arkadaşlar tavsiyelere devam edecektir. Sizin verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Peki önereceğiniz, fiyat/performans olarak bir marka, model var mıdır ?

    hocam fp durumunuz nedir yazarsanız arkadaşlar ona göre dediğiniz gibi tavsiyelerine devam ederler. çok çeşitli çünkü bu durumlar.. bana sorduğunuza göre ben fp açısından toshiba skv ve carrier derim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: signore

    Merhaba,

    Bugün 9000 btu klimanın montajı yapıldı ama özellikle zoraki yapılan vakumlama işlemi hiç içime sinmedi. Doğru yapıldığını hiç zannetmiyorum, bu nedenle sizden görüş almak istiyorum.

    Vakum pompasını ve iki göstergeli ara parçayı (adı neyse artık) bağladılar. Önce 5 dakika sonra motoru kapattılar, ben "5 dakikada oluyor mu bu iş, en az 15-20 dakika olması gerekmez mi" deyince, bana göstergeleri işaret edip "bakın ikisi de sıfır gösteriyor, birşey kalmadı artık boşa çalışıyor" dedi ama ben ısrar edince tekrar çalıştırdı ve 10 dakika daha çalıştı.

    Ayrıca vakumlama esnasında klimanın elektriğini bağladılar ve kanat hareket edip durdu, ekranında derece gözüktü ama hava üflemeye başlamadı.

    Şimdi klimayı 18 dereceye aldım, 1 saattir çalışıyor ama 16-17 m2 oda üşüyeceğim kadar soğuk olmadı, hatta belirgin şekilde soğuk bile olmadı. Üflediği hava da öyle buz gibi değil.

    Hadi vakumlamanın düzgün olup olmamasından geçtim, klimanın doğru çalışıp çalışmadığından nasıl emin olabilirim ?


    hocam hayırlı olsun umarım sorun yoktur idyeceğim ama var gibi gözüküyor.

    hocam klima iyi olsun kötü olsun basit bir termohigrometre ile ağız çıkış sıcaklığını ölçebilirsiniz. şayet soğutmada 7-8C lerde üfleme yapmıyorsa o klimada sorun vardır. şuan bazı klimalar 12-13 C üflüyor densede beni affetsin arkadaşlar ben o klimaya klima demem.

    bakınız bu linkte mt marka ucuz dereceler var kablo ucunu klimanın ağzına tutturup ölçüm yapabilirsiniz. (klimanız sanırım en yüksek soğutmada 18C ayarına sahip. aynen 18e alıp kumanda ayarınızı klimanızı çalıştırın ilk 10 dakikada 7-8 en fazla 9C alırsanız klimanız sağlıklıdır.. kafanız karışmasın kumanda ayarı bazı klimada 18 dir bazısında 16 dır çok bişe ifade etmez. siz 18 derece yazdığınız için ben sanırmm en düşük dereceye aldığınızı sandım. belki sizin klimada 16C dir ilk başlangıç kumanda ayarı)





    bu örnek resimdeki gibi ölçebilirsiniz klima üflemesi derecenin üstüne geliyor gözüktüğü gibi ama birşey ifade etmez oldukça hassas bu dereceler ucuz olsada. zaten probdaki derece önemli. out a bakıyoruz. bu ölçüm kışın yapılan bir ısıtma ölçümüdür. kışında en yüksek dereceye alıp (30-32 arasıdır genel olarak klimaların son dereceleri.) ölçüm yapıp 52C lerde ölçüm alabiliyorsak ısıtmadada problem yoktur.








    hocam bunlarda 2 farklı klimanın soğutmada ağız çıkış sıcaklığı. tarihlere bakarasnız maysın sonlarına doğru ani yükselen sıcaklıkta oluşan nemde çektim bu resimleri sıcaktan bunalıp ful soğuk çalıştırdım klimalrı hatta o tarihlerde forumada yazmıştım ama resim eklememiştim.

    ıstma fotoları dah adetaylı probun takıldığ yere kadar gözüktüğü için önceden onalrı yayınladım anlamanız için. umarım sorununuz çözülür.






    Hocam burda da sunu belirteyim klimanın üfleme sıcaklığı 8 dereceden fazlaydı o klimada arıza var demeniz büyük bir yanlış olur eğer icersi 25 derecelerdeyse klima 5-8 derece ufleyebilir ama icersi 35 derecelerde ise ufleyemez bu bir sıcaklık geçicidir cihaz emış sıcaklığını 20 derece değiştiriyorsa normal demektir yani icersi 35 derecelerde ise klima 15 derece üflüyorsa normaldir icersi sogudukca klimanın üflediniz soğuklukta artar! Sunusa belirteyim bazı cihazlar icunite plastik sekli itibari ile daha soğuk üfleye bilir ama almadan verilmez vermeden alınmaz daha soğuk üflemek icin emmişler daraltilir soğukluk artar ama hava debisi düşer izin uZun anlatamiyacagim ama ama değişen bise olmaz btu aynı ise ortam ani soğur yada anlatayım sadece ustan emen iç üniteler daha az esmerler daha a debili atıyorum 500 m3 saat emış ağız çıkış soğukluğu 5 derece = yine atıyorum 800 m3/saat emış ağız çıkış sıcaklığı 13 derece değişen bisi yok eğer btu kwh aynı ise ortam aynı ortam sicakli aynı ise değişen bisi yok!sogutma bar i aynı zamanda etap pişirme sıcaklığını gösterir Buda 0 in altında olamaz olması icin gazının eksik olması gerekir evet gazı eksik cihaz daha soğuk üfler ama kısa süre çünkü pişirme sıfırın altında ise selapantin buz tutar buz tutan selpantinden de hava az gecer yani bir mutdet sonra soğutmaz ... Kısacası derece emış sıcaklığının 15-20 derece altindaysa klima normaldir! Hepte burda bunu söylemek istiyorum yazmaya kalksak ansiklopedi olur okadar derin konular ...




  • Pişirmeler telefonun azizliği puskurtme olacak ;))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: koçklima

    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: signore

    Merhaba,

    Bugün 9000 btu klimanın montajı yapıldı ama özellikle zoraki yapılan vakumlama işlemi hiç içime sinmedi. Doğru yapıldığını hiç zannetmiyorum, bu nedenle sizden görüş almak istiyorum.

    Vakum pompasını ve iki göstergeli ara parçayı (adı neyse artık) bağladılar. Önce 5 dakika sonra motoru kapattılar, ben "5 dakikada oluyor mu bu iş, en az 15-20 dakika olması gerekmez mi" deyince, bana göstergeleri işaret edip "bakın ikisi de sıfır gösteriyor, birşey kalmadı artık boşa çalışıyor" dedi ama ben ısrar edince tekrar çalıştırdı ve 10 dakika daha çalıştı.

    Ayrıca vakumlama esnasında klimanın elektriğini bağladılar ve kanat hareket edip durdu, ekranında derece gözüktü ama hava üflemeye başlamadı.

    Şimdi klimayı 18 dereceye aldım, 1 saattir çalışıyor ama 16-17 m2 oda üşüyeceğim kadar soğuk olmadı, hatta belirgin şekilde soğuk bile olmadı. Üflediği hava da öyle buz gibi değil.

    Hadi vakumlamanın düzgün olup olmamasından geçtim, klimanın doğru çalışıp çalışmadığından nasıl emin olabilirim ?


    hocam hayırlı olsun umarım sorun yoktur idyeceğim ama var gibi gözüküyor.

    hocam klima iyi olsun kötü olsun basit bir termohigrometre ile ağız çıkış sıcaklığını ölçebilirsiniz. şayet soğutmada 7-8C lerde üfleme yapmıyorsa o klimada sorun vardır. şuan bazı klimalar 12-13 C üflüyor densede beni affetsin arkadaşlar ben o klimaya klima demem.

    bakınız bu linkte mt marka ucuz dereceler var kablo ucunu klimanın ağzına tutturup ölçüm yapabilirsiniz. (klimanız sanırım en yüksek soğutmada 18C ayarına sahip. aynen 18e alıp kumanda ayarınızı klimanızı çalıştırın ilk 10 dakikada 7-8 en fazla 9C alırsanız klimanız sağlıklıdır.. kafanız karışmasın kumanda ayarı bazı klimada 18 dir bazısında 16 dır çok bişe ifade etmez. siz 18 derece yazdığınız için ben sanırmm en düşük dereceye aldığınızı sandım. belki sizin klimada 16C dir ilk başlangıç kumanda ayarı)





    bu örnek resimdeki gibi ölçebilirsiniz klima üflemesi derecenin üstüne geliyor gözüktüğü gibi ama birşey ifade etmez oldukça hassas bu dereceler ucuz olsada. zaten probdaki derece önemli. out a bakıyoruz. bu ölçüm kışın yapılan bir ısıtma ölçümüdür. kışında en yüksek dereceye alıp (30-32 arasıdır genel olarak klimaların son dereceleri.) ölçüm yapıp 52C lerde ölçüm alabiliyorsak ısıtmadada problem yoktur.








    hocam bunlarda 2 farklı klimanın soğutmada ağız çıkış sıcaklığı. tarihlere bakarasnız maysın sonlarına doğru ani yükselen sıcaklıkta oluşan nemde çektim bu resimleri sıcaktan bunalıp ful soğuk çalıştırdım klimalrı hatta o tarihlerde forumada yazmıştım ama resim eklememiştim.

    ıstma fotoları dah adetaylı probun takıldığ yere kadar gözüktüğü için önceden onalrı yayınladım anlamanız için. umarım sorununuz çözülür.






    Hocam burda da sunu belirteyim klimanın üfleme sıcaklığı 8 dereceden fazlaydı o klimada arıza var demeniz büyük bir yanlış olur eğer icersi 25 derecelerdeyse klima 5-8 derece ufleyebilir ama icersi 35 derecelerde ise ufleyemez bu bir sıcaklık geçicidir cihaz emış sıcaklığını 20 derece değiştiriyorsa normal demektir yani icersi 35 derecelerde ise klima 15 derece üflüyorsa normaldir icersi sogudukca klimanın üflediniz soğuklukta artar! Sunusa belirteyim bazı cihazlar icunite plastik sekli itibari ile daha soğuk üfleye bilir ama almadan verilmez vermeden alınmaz daha soğuk üflemek icin emmişler daraltilir soğukluk artar ama hava debisi düşer izin uZun anlatamiyacagim ama ama değişen bise olmaz btu aynı ise ortam ani soğur yada anlatayım sadece ustan emen iç üniteler daha az esmerler daha a debili atıyorum 500 m3 saat emış ağız çıkış soğukluğu 5 derece = yine atıyorum 800 m3/saat emış ağız çıkış sıcaklığı 13 derece değişen bisi yok eğer btu kwh aynı ise ortam aynı ortam sicakli aynı ise değişen bisi yok!sogutma bar i aynı zamanda etap pişirme sıcaklığını gösterir Buda 0 in altında olamaz olması icin gazının eksik olması gerekir evet gazı eksik cihaz daha soğuk üfler ama kısa süre çünkü pişirme sıfırın altında ise selapantin buz tutar buz tutan selpantinden de hava az gecer yani bir mutdet sonra soğutmaz ... Kısacası derece emış sıcaklığının 15-20 derece altindaysa klima normaldir! Hepte burda bunu söylemek istiyorum yazmaya kalksak ansiklopedi olur okadar derin konular ...

    hocam benim devamlı aynı sıcaklığı üfleyecek gibi bir iddiam yok. ilk çalıştırma esansındaki tavan sıcaklıktan bahsettim zaten. sizinde geçici sıckalık dediğiniz gibi.. burda snırım bir eksik cümlem oldu.

    çünkü geçen yıl yazın ben bu ölçümleri 32-33 C lerde yaptım hepsinin görüntüleri var. ama siin tekniğinize itirazım olamaz. ben ilk çalışma sıaklığından bahsediyorum sadece sonrasında derecenin yükseldiğini bende gözlemledim.

    şimdi denemek için sizin zibroya dereceyi takıyorum uzun süredir çalışıyor bakalım ne ölçecek bikaç dk resim basarım oda sıcaklığı şuan 24.6 şuan inanıyorumki çok soğuk üflemyecek ayarda 24c de




  • Bu derece olayına kisabir örnekleme yapayım aydemir abi beni daha iyi anlarsın yoksa biliyorum mail atıp soracaksın ;) elinde bir hortum var çeşmeyi actın kovayı dolduruyorsun ister hortumu sık (fani emizi kıs dereceyi arttir) su daha tazikli gelsin veya serbes bırak daha yogun gelsin ( emisi arttir fan debisini yukselt) o kava aynı zamanda dolar .... Umarım anlata bilmisimdir ;) iyi geceler...
  • 
Sayfa: önceki 838839840841842
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.