Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (808. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
57.210
Cevap
702
Favori
4.429.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
81 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 806807808809810
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • SADECE BİLGİ AMACLI

    Klimalar İçin Enerji Verimliliğinde Harfler Bir Anlam İfade Etmiyor


    Alarko Carrier Bireysel ve Ticari Klimalar Ürün Yöneticisi Koray Fedar; Mevcut standarttaki toleranslar nedeni ile “Verim oranı 2,8 olan bir cihazın verim oranını 3,28” yazabiliyorsunuz. Bu da şu demektir; siz aslında C sınıfı olan bir cihazı kataloğunuza A sınıfı olarak yazabiliyorsunuz çünkü standart size bu hakkı tanıyor. O yüzden enerji verimliliğinde harflerden ziyade cihazların kullanıldığında harcadığı elektriğin veya tükettiği enerjinin ne olduğu bence çok daha önemli. Harfler artık özellikle Türkiye’de bir anlam ifade etmiyor ama insanlar hep harfler üzerine odaklanmış durumdalar.”
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dows11

    http://www.alarko-carrier.com.tr/AC_icerik.asp?IDH=AC55&ID=1381&VT=haber

    Arkadaş iyi hoş yazmışta,biz bunu bu forumda 3-5 yıldan beri yazıyoruz.Onlar sektörün önde gelenleri olarak biraz geç kaldılar halkı bilinçlendirme konusunda.Bu arad hala reklamda yapıyorlar 70 watla ilgili.Olmayacak şey bunlar.Malesef 70 watt harcamadaki kapasiteyide yazsalar iyi olurdu.
  • quote:

    amele 70 tl ye hergün işmi bulabiliyor. adam aldığı parayı bilir sen 1000 tl veriyorum demiştin silinen topikte tamam ssk sıyla adamın maliyeti devlete ödediğin senelik vergisyle vs aylığı sana 2000e gelir.. itiraz edenmi var. ama sen bu adama 2000 maaşmı verdinde konuşuyorsun. bu 1000 tl maaş alan adam evine klima almasınmı olamazmı ha daikin veya me almazda gide marketten 650 tl ye x marka alır. ne yapsın buadamında serinelmey icabında kışın ısınmaya ihtiyacı yokmu. hayvanmı bu adamda inde yaşıyacak. ne yapsın adam eşide çalışyorsa 1700 2000 tl arasında maaaş alır. bir şekilde geçinebildiği kadar geçinir. ban aşimdi ekonomi anlattırma. bu adam tutupta ev taşıdımı bir klimaya sök tak 300 tlyi nasıl versin ille çoluk çocuğu olacak daşmı yiycekler ailecek. bırak ya 2-3 kuruşada o işini gördürsün ya. sen ne sanıyorsun türkiyeyide işeen geldiği gibi konuşuyon olum ya. akıllı ol biraz piyasının iyi kötü yürüdüğüne şükret. herkez her şeyi biliyor. yani paraya gelince avrupalı olucaz ya sonada ittir et türk milletimi diycez el mantık. durum böyle olursa afedersin nah döner bu piyasa. daikin bile enzort seriyle dansözlük yapıyorsa düşün artık. enflasyon deve llosyon ekomonik durum = muz yiyonmu sen cumhuriyetine döndü ortalık.


    Köylü kardeşim sıkıntı şu,1000 TL net maaşın üstü artık kurtarmıyor ve malesef 1000 TL yede artık 4x4 usta bulunamaz hale geliyor.Bizde çalışma saatleri öyle 8-5 değil.Sabah 9 akşam en erken 19.Yaz oldumu 2 ay gecelersin.Mesai verme şansında çok yok,boş oturduğun gün çok.Dolayısı ile usta adam(tabi sadece montajcı değil 4x4 usta) 1000 Tl ye çok zor.Bende olsa çalışmam.Adam 1000 TL ye böyle kahırlı iş i çekecegine bir fabrikada 8 saat mesaili işe giriyor 700-800 T ye.Çünkü orada siğorta garanti.Ben şahsım olarak Ustayı siğorta yapsamda piyasanın çogu çakal,ha bugün ha yarın sallıyor.Biri giriyor biri çıkıyor işten.Malesef sektörde çalışanda çalıştıranda memnun değil hal,neden.Sebep ise kazanılan para.Bana göre bu işi hakkıyla yapan adam net aylık 1500 TL nin altında olmamalı ve yaznda adamı pirim vs.desteklenmeli ki ustan yıllarca senle olsun.Ama bence çok imkan yok bunun için.

    Bu arada 90 TL ye söktak demek işler sakat demektir.Yada montaja eklentiler yaparsın.3 mt besleme kablosuna 30 TL yazarsın,dranaj lazım yaz10-20 TL vs.vs. Yada boş kaldın yapacak bir şey yok,buda çırpınışların sonudur.

    Ha ben dükkanı kapatsam,seyyar takılsam 70 TL ye iyi para montaj.Ama kim sorumlu olacak ,kimi arayacaksın cihazın içine edilince,oda ayrı mesele.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    quote:

    Orijinalden alıntı: dows11

    http://www.alarko-carrier.com.tr/AC_icerik.asp?IDH=AC55&ID=1381&VT=haber

    Arkadaş iyi hoş yazmışta,biz bunu bu forumda 3-5 yıldan beri yazıyoruz.Onlar sektörün önde gelenleri olarak biraz geç kaldılar halkı bilinçlendirme konusunda.Bu arad hala reklamda yapıyorlar 70 watla ilgili.Olmayacak şey bunlar.Malesef 70 watt harcamadaki kapasiteyide yazsalar iyi olurdu.

    70W ancak fa modunda airflow harcar oda high modunda.

    Haricen daha önce çalışmış olduğum firma o EER ve COP değerlerini testlerden çıka sonuçlardakini yazıyordu. Hatta israile de satışı bulunmakta olduğunda israil EER ı kendi standartlarında olmadığı zaman ürünü kabul etmiyor. Buradan bir cihaz gönderiliyor orada test ediliyor vs. Bunun için EER ve COP değerleri maximum da tutulurdu ki israildede yüksek çıksın oradaki kalibrasyon deneylerinde 1 birim düşük çıkıyordu çünkü. Haricen TSE ve TÜV tam kapasite deneylerine alıyor bunun için özel bir firma bile var darıca bayramoğlunda TSE deeylerini yapıyor. O sizin söylediğiniz kapasiteyi yuvarlıyor. 17100 çıkan bir kapasiteyi 18000 BTU/h yazabiliyor.

    Hatta Demrad ve coolline ürünlerini ben kendim denemiştim 18000 cihazları 16500 civarı bir kapasite çıkmıştı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gprsnedir

    quote:

    Orijinalden alıntı: GalataServis

    quote:

    Orijinalden alıntı: maviufuklar

    Merhaba Arkadaşlar,

    Adana'da oturuyorum.
    7 yıldır Panasonic inverter, 4 yıldır da Mitsubishi Elk. klima kullanıyorum.

    İkisinden de memnunum ama Panasonic servisinden dolayı biraz sorun çıkardı.

    Kıızmın odasına klima almayı düşünüyorum ama bu kadar kaliteli alamayacağım.

    Araştırmalarım sonucu Auer 9000 BTU alma düşüncesi ağır basıyor.

    8 taksit 750 TL.

    Mitsubishi motor olduğunu söylüyor satıcı.

    Ben yakıt sarfiyatı az olsun diye daha önce kaliteli markalar almıştım.

    Auer alınca ciddi bir fark olur mu?
    Ayrıca sesi fazla olur mu?
    Genel olarak sorun
    çıkarır mı?

    Bir de Bauhaus tavsiye etti arkadaşım, nasıldır?
    Teşekkürler.



    kullandığın iki klimadan aldığım performansı ve konforu sana vermeyebilir ayrıca diğerlerinden çok elektrikte yakabilir ama 8 taksit 750 tl iyi fiyat bu fiyata montaj ve bakır boru dahilmi ? birde adana'nadan kimden alıyorsunuz meraktan soruyorum sadece

    arkadaşlar bu tolga usta direk mevzuya girmiş :) bana sordugunuz cevap veremedigim bütün soruları sora bilirsiniz.

    Ustaya söyleyin imzasını düzenlesin.Sonra kim şikayet etti vs.demeyim.Çizerler...Satıcı veya ticaret yapanlar yazabilir ama reklam,tel,internet adresi vs. yok. Ben klima imzası ve İzmir lilerin imzasını kullanıyorum diye uyarı aldım.Neden İzmir de olduğum belli oluyormuş,birde klima imzası ile İzmir de klima iş olanları yönlendirme yaparım diye.Ne diyelim.Neyse ben rüştümü ispatladım zaten adımızda kazıkçıya çıktı benim sıkıntım yok gari.Arkadaşı uyarında kalıcı olmak istiyorsa reklam içereik imza veya yazı yazmasın.KALICI OLMANIZI İSTERİZ.




  • arkadaşlar iyi pazarlar , uzun bir süreden sonra forumda sizden yardım almak istediğim bir konu var .

    şuanki evimizde diamond electric inverter rv18 ve 3 tane dijital seri kullanıyoruz birtanede art cool var 9 luk aynalı olandan ( rezalet bir şey uzak durulması gerek ) , bu evimizden taşınıyoruz . Yer antalya . Nem çok yüksek lara tarafındayız yeni evmizde aynı sırada .

    12 yıllık daikin inverter klimalar mevcut taşınacağımız evde . onları söktüreceğiz . Klima tesisatı 12 yıllık öncelikle bu eve mutfağa 12 lik standart salon 22 ya da 24 inverter çocuk odasına 12 lik inverter ve ebeveyn odasına 12 lik standart klima düşünüyoruz . salon 45-50 m2 civarında çocuk odası 25 m2 ebeveyn odası 28m2 civarında mutfak güneş alıyor 25 m2 civarında . size sorum panasonic-diamond ya da samsung klima tercih etmemiz gerekiyor bir yakınımızdan alacağız . sizce multi serisi diamond mı alalım yoksa iki tane 12 lik standart panasonic 1 tane inverter 12 lik birtane 24 lük inverter panasonic mi alalım ? etherea serisi iyi midir yoksa normal inverter daha mı iyidir ? çocuk odası iki odayı ortadaki duvarı kaldırmışlar ancak tavanda bir kiriş var yaklaşık 40 cm aşağıya iniyor ve şuanki klima kirişin sol tarafında ykarıda kalmış . odayı soğutup ısıtırken o kiriş yüzünden sorun yaşar mıyım ? kaçlık klima almam daha doğru olur ? panasonic inverter serisi iyi midir yoksa diamond electric mi alalım ?


    yardımcı olursanız çok sevinirim . daha çok soğutmada kullanacağız ısıtma kalorifer ile .




  • quote:

    Orijinalden alıntı: albani

    Köylü bu sallamacı denen tip arada gelip azar işitmeye alıştı gari

    Başlıkta tutanamıyor ve ona buna bok atmak için uğraşıp,kafa buluyor garibim

    ülen senin gibi İzmirli bu başlıkta çok gördük ve aynen hepsini salladık


    Sen önce adam gibi FAKE lik ten kurtul sonra gel yaz burada!!

    Yoksa senin gibi Fake ve diğer sallamacı tipleri aynen iteleriz gidersin!

    ++

    albani:
    Sn.Teknoka selamlar

    Ben TF den bildiğin Can Özyaman(albanez)

    Önce hayırlı Bayramlar olsun diyerek başlıyorum,baktım nereye yazayım diye ve bundan
    dolayı buraya yazdım şimdilik+

    Seninle bir konuyu görüşmek istiyorum;kısaca konuda yukarıda başlıkta yazdığım durumdur
    ilgilenirsen beni ara veya ben seni arayayım ve daha detaylı bilgiler vereyim,konuyu
    bizim Sadri de biliyor(sadays)bir görüşelim diyorum??

    Aslında sende belki anladın sanırım konun mahiyetini!
    şöyleki bizler(DH/TF den TV bölümünün kullanıcıları) yeni bir forumda bulunmak istiyoruz
    zira DH/TF den artık hiç bir cacık olmaz bizler için!!!
    TV bölümü zaten TF de bitik,DH de ise sadece Satıcıların(özellikle anlaşma yaptıkları İStanbul Bilişim)Fake lerin,
    İB yalakalarının!!! yemlemeci-gazcı Firma elemanları!! diğer bilimum Satıcılar takımı!! v.s v.s ile dolu ve
    Bilgi hak getire,zaten adam gibi adamda kalmadı DH de bilgi babında!!

    Durumun özeti budur,Sadays ne der bilemem(forum alt yapısı v.s olarak) ilgilenirsen,milleti buraya yönlendiririz
    bütün faul adamlarıda geride bırakırız yada gelirlerse anında şutlarız!

    Saygılar

    CAN+


    canozy@yahoo.com
    ozyman20002001@yahoo.com



    TEKNOKA:
    selam,

    gelene herzaman kapımız açık, gidenede neden gittin demeyiz :)

    gerekli bölüm açarak bilgilerinizi paylaşabilirsiniz tabiki,

    saygılar

    albani:
    Merhaba

    Anladığım kadarıyla burası bize uygun değil Sn.Teknoka

    Size kolaylıklar gelsin,hayırlı işler ve hayırlı Bayramlar olsun

    CAN+

    EVET ARKADAŞLAR ALBANİ BÖYLE BİR KİŞİLİK SAHİBİ İNSANDIR




  • bosh 24000 btu inverter klima var. çocuk kumanda ile oynamış. kumanda görev yapmıyor. yalnız göstergeler görünüyor. klimada da ortada küçük bir ışık yanıp sönüyor. klimadan açma kapama yapabiliyoruym. dediğim gibi kumanda görev yapmıyor. ne yapmam gerekiyor acaba?
  • General marka klimanı kullanmanı tavsiye ederim. Cidden kaliteli bir klimadır.
  • Kocaustam üç gündür aynı sayfaları okuyorum okuyorum ama bir türlü kafayı toplayamadım. Ben de sizden yardım istiyorum.

    -Oda 33 m2 istanbulda güney cephede ve iki duvar neredeyse komple cam ve günde 9-10 saat çalışacak gibi duruyor
    -bütçe: 1.000-2.000 arası (yalnız şu marka çok iyi verdiğin paraya değer derseniz sınırın üstüne çıkabilirim )
    -Klimanın sessizliği çok olmasa da önemli
    -Salonda olacağı için çok kaba bir şey olmamasını tercih ederim.

    Şimdiden teşekkürler..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dr.eagle

    Kocaustam üç gündür aynı sayfaları okuyorum okuyorum ama bir türlü kafayı toplayamadım. Ben de sizden yardım istiyorum.

    -Oda 33 m2 istanbulda güney cephede ve iki duvar neredeyse komple cam ve günde 9-10 saat çalışacak gibi duruyor
    -bütçe: 1.000-2.000 arası (yalnız şu marka çok iyi verdiğin paraya değer derseniz sınırın üstüne çıkabilirim )
    -Klimanın sessizliği çok olmasa da önemli
    -Salonda olacağı için çok kaba bir şey olmamasını tercih ederim.

    Şimdiden teşekkürler..

    O sürelerde çalışacaksa, sessizlik te önemliyse inverter tip almanız iyi olur.

    Kalitesi denenmiş markaların inverterleri 2 bin liranın üstünde, örneğin çekinmeden tavsiye edebileceğim AC 2300 lira gibi.

    http://www.akakce.com/klima/en-ucuz-alarko-carrier-53nqv050m-x-power-gold-fiyati,449082.html

    Ama gayet sessiz olan, performansı da iyi olan Samsung inverter var; benim için meçhul olan yanı servisi ve dayanıklılığı.
    Geçen yıl servislerinden çok şikayet ediliyordu, şimdilerde bilemem.
    Artı, aletlerin eskidiğini, yani dayanıklılık durumunu henüz bilmiyoruz; çünkü piyasamızda yeni bunlar.

    http://www.akakce.com/klima/en-ucuz-samsung-maldives-aqv18pslnand-fiyati,444698.html

    http://www.samsung.com/tr/consumer/home-appliances/air-conditioner/inverter/AQV18PSLNAND-spec




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    quote:

    Orijinalden alıntı: dr.eagle

    Kocaustam üç gündür aynı sayfaları okuyorum okuyorum ama bir türlü kafayı toplayamadım. Ben de sizden yardım istiyorum.

    -Oda 33 m2 istanbulda güney cephede ve iki duvar neredeyse komple cam ve günde 9-10 saat çalışacak gibi duruyor
    -bütçe: 1.000-2.000 arası (yalnız şu marka çok iyi verdiğin paraya değer derseniz sınırın üstüne çıkabilirim )
    -Klimanın sessizliği çok olmasa da önemli
    -Salonda olacağı için çok kaba bir şey olmamasını tercih ederim.

    Şimdiden teşekkürler..

    O sürelerde çalışacaksa, sessizlik te önemliyse inverter tip almanız iyi olur.

    Kalitesi denenmiş markaların inverterleri 2 bin liranın üstünde, örneğin çekinmeden tavsiye edebileceğim AC 2300 lira gibi.

    http://www.akakce.com/klima/en-ucuz-alarko-carrier-53nqv050m-x-power-gold-fiyati,449082.html

    Ama gayet sessiz olan, performansı da iyi olan Samsung inverter var; benim için meçhul olan yanı servisi ve dayanıklılığı.
    Geçen yıl servislerinden çok şikayet ediliyordu, şimdilerde bilemem.
    Artı, aletlerin eskidiğini, yani dayanıklılık durumunu henüz bilmiyoruz; çünkü piyasamızda yeni bunlar.

    http://www.akakce.com/klima/en-ucuz-samsung-maldives-aqv18pslnand-fiyati,444698.html

    http://www.samsung.com/tr/consumer/home-appliances/air-conditioner/inverter/AQV18PSLNAND-spec

    Teşekkür ederim ustam hemen bakayım ben bu ürünlere..

    Bir çok ürün evde samsung buzdolabı da dahil şimdilik bir sıkıntımız yok ama dediğiniz gibi hepsi yeni ürünler ve dayanıklılık konusunda kimsenin bir fikri yok..

    Sessizliği arka plana atarsak ve kullanım süresini azaltırsak önereceğiniz başka ürünler var mı ? Çıkmışken onlara da bakarım..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr.eagle -- 27 Mayıs 2012; 23:30:26 >




  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gprsnedir -- 26 Mayıs 2012; 23:53:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dr.eagle

    Yazdıklarımın dışında da kaliteli inverterler var ama fiyatları daha da yüksek, ve yatırım/kazanç olarak düşünülürse karlı olmaz.
    Örneğin Mitsubishi(ler), Toshiba, Zibro, Fujitsu, Daikin... gibi markaların daha verimli ve daha iyi özellikli aletleri var; ancak verdiğiniz para/aldığınız fayda hesabı olumsuz olur.

    Bunların dışındaki daha ucuz olanlardan sadece Airfel inverter önerebilirim.
    Daha ucuz olan Demirdöküm inverteri ise hiç tavsiye etmem.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mat35

    quote:

    Orijinalden alıntı: maviufuklar

    Merhaba Arkadaşlar,

    Adana'da oturuyorum.
    7 yıldır Panasonic inverter, 4 yıldır da Mitsubishi Elk. klima kullanıyorum.

    İkisinden de memnunum ama Panasonic servisinden dolayı biraz sorun çıkardı.

    Kıızmın odasına klima almayı düşünüyorum ama bu kadar kaliteli alamayacağım.

    Araştırmalarım sonucu Auer 9000 BTU alma düşüncesi ağır basıyor.

    8 taksit 750 TL.

    Mitsubishi motor olduğunu söylüyor satıcı.

    Ben yakıt sarfiyatı az olsun diye daha önce kaliteli markalar almıştım.

    Auer alınca ciddi bir fark olur mu?
    Ayrıca sesi fazla olur mu?
    Genel olarak sorun
    çıkarır mı?

    Bir de Bauhaus tavsiye etti arkadaşım, nasıldır?
    Teşekkürler.



    Eger uyunacak odada ise auer biraz sesli.

    Alarko Carrier Xpower Gold 9000 almanı tavsiye ederim. çok sessiz ve performansı süper. Teknil servis konusunda da sıkıntı yaşamazsın..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cos65

    arkadaşlar iyi pazarlar , uzun bir süreden sonra forumda sizden yardım almak istediğim bir konu var .

    şuanki evimizde diamond electric inverter rv18 ve 3 tane dijital seri kullanıyoruz birtanede art cool var 9 luk aynalı olandan ( rezalet bir şey uzak durulması gerek ) , bu evimizden taşınıyoruz . Yer antalya . Nem çok yüksek lara tarafındayız yeni evmizde aynı sırada .

    12 yıllık daikin inverter klimalar mevcut taşınacağımız evde . onları söktüreceğiz . Klima tesisatı 12 yıllık öncelikle bu eve mutfağa 12 lik standart salon 22 ya da 24 inverter çocuk odasına 12 lik inverter ve ebeveyn odasına 12 lik standart klima düşünüyoruz . salon 45-50 m2 civarında çocuk odası 25 m2 ebeveyn odası 28m2 civarında mutfak güneş alıyor 25 m2 civarında . size sorum panasonic-diamond ya da samsung klima tercih etmemiz gerekiyor bir yakınımızdan alacağız . sizce multi serisi diamond mı alalım yoksa iki tane 12 lik standart panasonic 1 tane inverter 12 lik birtane 24 lük inverter panasonic mi alalım ? etherea serisi iyi midir yoksa normal inverter daha mı iyidir ? çocuk odası iki odayı ortadaki duvarı kaldırmışlar ancak tavanda bir kiriş var yaklaşık 40 cm aşağıya iniyor ve şuanki klima kirişin sol tarafında ykarıda kalmış . odayı soğutup ısıtırken o kiriş yüzünden sorun yaşar mıyım ? kaçlık klima almam daha doğru olur ? panasonic inverter serisi iyi midir yoksa diamond electric mi alalım ?


    yardımcı olursanız çok sevinirim . daha çok soğutmada kullanacağız ısıtma kalorifer ile .

    Alarko Carrier XPower serilerine göz at derim.Çok sessiz ve az elektrik harcıyor




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    dr.eagle

    Yazdıklarımın dışında da kaliteli inverterler var ama fiyatları daha da yüksek, ve yatırım/kazanç olarak düşünülürse karlı olmaz.
    Örneğin Mitsubishi(ler), Toshiba, Zibro, Fujitsu, Daikin... gibi markaların daha verimli ve daha iyi özellikli aletleri var; ancak verdiğiniz para/aldığınız fayda hesabı olumsuz olur.

    Bunların dışındaki daha ucuz olanlardan sadece Airfel inverter önerebilirim.
    Daha ucuz olan Demirdöküm inverteri ise hiç tavsiye etmem.

    Çok sağolasın abi ben bu üç markadan birini almaya bakarım..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dr.eagle

    Kocaustam üç gündür aynı sayfaları okuyorum okuyorum ama bir türlü kafayı toplayamadım. Ben de sizden yardım istiyorum.

    -Oda 33 m2 istanbulda güney cephede ve iki duvar neredeyse komple cam ve günde 9-10 saat çalışacak gibi duruyor
    -bütçe: 1.000-2.000 arası (yalnız şu marka çok iyi verdiğin paraya değer derseniz sınırın üstüne çıkabilirim )
    -Klimanın sessizliği çok olmasa da önemli
    -Salonda olacağı için çok kaba bir şey olmamasını tercih ederim.

    Şimdiden teşekkürler..

    Sayın arkadaşım koca usta size tavsiyelerde bulunmuş bende bir kaç tane yazayım siz degerlendiriniz.


    Panasonic - Panasonic KIT-YE18 MKX - Panasonic KIT-PW 18 GKE = 1900 - 2400 tl arası

    Midealara bir bakın piyasada ucuza bulunuyor ınverter olanlarıda kalitelidir.

    Zibro 65 - 30 serilerine bakınız çok memnun kalırsınız pazarlıkla bu modelleride bir listenize ekleyiniz.

    Birde fujitterme var kullanıdgım ben memnun kaldım bir degerlendiriniz.


    Hayırlı günler.




  • Fujıtermalar bu senekiler Chigo üretimi.daha öncekiler Gree idi.Dikkat edin aynı mal değil....
  • 
Sayfa: önceki 806807808809810
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.