Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (470. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir - 10 Masaüstü
5 sn
57.214
Cevap
701
Favori
4.429.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 468469470471472
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Zibro S 6534 12 lik inv. Eco seri ayırdığınız bütçeden daha ekonomik.
    ZİBRO SP 1735 Made in Japan,5 yıl garanti COP 4,52 A+++ tam bütçenize uygun....
    quote:

    Orijinalden alıntı: cgty89

    16 metre kare oda için klima tavsiyeniz ne olur?

    yer izmir.odanın camlar tahta ve etrafı açık olduğundan binanın rüzgar fazla alıyor.çok güneş görmüyor.ısıtma ve soğutma amaçlı kullanılcak.bütçe olarakta maksimum 2000civarı düşünüyoruz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trevanian000


    quote:

    Orijinalden alıntı: alptuğ56


    quote:

    Orijinalden alıntı: tevetoglu53

    İyi geceler arkadaslar gecen samsunglarla alakali sorular sormustum fakat simdiki sorum biraz garip olacak:)
    İki hafta once aldigim klimamin hala elektrigini baglatmadim.(fazla sicaklar gelmediginden dolayiy 'di')elektrikten anlayan bir arkadasim gelip yapacak ama aklima takilan birsey var. Elektrigi prizin icinden ayri bir kabloyla cekecegiz fakat bu prize lcd,home theater,receiver ve pc takili.bazen hepsi ayni anda calisiyor.arkadasim hattin sigortasini degistiririz (yukseltiriz) dedi.cihazlara zarar verecek bir sorun olusurmu bu yapilanlardan sonra veya tavsiyeleriniz nelerdir.tesekkurler simdiden.


    evinizin elektrik tesisatını bilmek gerekiyor sadece sigortanın değerini yükseltmek doğru bir iş değil,sebebine gelince evin projelendirme aşamasında o hatta kullanılacak akım değerinde kablo ve sigorta kullanılmaktadır,ayrıca prizden hat çekme durumunda bağlantılarının çok iyi yapılması gerekir yoksa kablo ve prizde ısıdan dolayı tehlike oluşabilir,ayrıca bildiğim kadarıyla klimayı yetkili servisin bağlayıp vakumlama ve testlerini yaptıktan sonra garanti belgesini onaylaması gerekiyor, peki servis sizin klimanız için bir kaç metrelik kabloyu çokmu gördü, şahsen benim klimamı takan servis hiçbir ücret istemeden kablo,kablo kanalı,sigorta dahil hepsini yaptı

    sakın klimayı kendiniz bağlayıp çalıştırmayın ! derim sonra firma sorumluluk almayabilir



    Benim konuştuğum ME bayiide, elektrik hattını kendilerinin çekmediğini, dilersek kendi tanıdıkları bir elektrikçi getirerek dilersek biz kendimiz elektrikçi getirerek hattı bağlatmamız gerektiğini (ucuna da 16 amper sigorta) söyledi. Güya ME çıkan bazı sorunlardan dolayı elektrik hattına karışmıyormuş. Bir de "yasal olarak elektrik hattını elektrik işleri sertifikasına sahip birinin yapması gerekli" gibi birşey söyledi.


    aslında bir yerde haklılar bazı evlerin elektrik tesisatları gerçekten çok kötü ama dediğim gibi benim klimamın her türlü bağlantısını kendileri yaptılar, yapmasalar birşey farketmezdi ben zaten elektrikçiyim ki zaten elektrik tesisatının alıcıya ait olduğu bildiriliyor ama yinede koskoca firma elektrikçi bulamıyorsa ben varım , neden haklı olduklarına dair bir örnak geçtiğimiz aylarda bir arkadaşın kart iki defa yanmış klima markasına verip veriştiriyor,şimdi arkadaşa diyemiyorsun kardeşim senin tesisatta bir tuhaflık olmasın ,ha desek ne fark edecek neticede bizim insanımız hep haklıdır özellikle haksız olduğunda

    eğer almaya karar verirseniz aynı anda elektrikçinin gelip hattı çekmesinde fayda var,ister onların dediği ister sizin kendi getirdiğiniz hangisi olursa

    bu arada asıl söylemeyi unuttuğumuz konu ; peşin alma durumunuz varsa mutlaka pazarlık yapın şöööyle 200-250 tl ile düşük fiyat verin, ha sizin pazarlık yeteneğiniz fazla ise işi biraz daha abartabilirsiniz

    bu arada kaptırmış gidiyorum siz cihazı zaten almıştınız , neyse yazdıklarımı silmeyim belki birinin işine yarar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemal1414 -- 9 Haziran 2011; 15:04:02 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    Fuji Air Sever klimanın kendi bastırdığı markadır.Elindeki ürünler Diamond Electric marka ile aynı mallar.Yanlış hatırlamıyorsam R22 gazlı olması lazım.Ama orta segment iyi klimadır.Sever klimanın kendisinden alacaksanız güvenilir firmadır.Verdiği sözü tutar.hangisi kesenize uyarsa onu güvenerek alabilirsiniz....
    quote:

    Orijinalden alıntı: medmania

    FUJİAİR KLİMA kullanan var mıdır? forumda bulamadım. Başlığıma da yanıt alamadım. Şanlıurfada türkiye dağıtımcısı var. 18000 ve 12000 lik iki adet alıcam 3 bin TL civarında olacak. Acilen tavsiye gerekiyor. Katoloğunu bulamadım. severklimanın sayfasındaki açılmadı.







    yahu hocam nerdesiniz ortalığı bizim gibi amatörlere bıraktınız ,bizde gelene mits. gidene mits. veriyoruz ,arkadaşlar fuji soruyorlar ağzımız açık bakıyoruz fuji de noli ki diye




  • Değerli klima dostlar DH üyeleri,

    klima konusunda tavsiyenize ihtiyacım var. konuyu epey bir okudum ama soruma oralardan net yanıt bulamadım.

    öncelikle kiracı olduğum için, ömürlük bir alet aramıyorum. idare eder nitelikte olsun, sorun çıkarmasın, soğut dediğinde soğutsun, zaten ısınma için kombi var, ısınma kullanmayacağım.

    soğutma da ancak çok sıcak günlerde, o da yaz aylarında, özellikle ramazan ayında iftara gelen misafirlerim rahat etsin, diye almak istiyorum.

    salon yaklaşık 40 m2, 3 camı var, ara kat, güneş alımı sabah 10.00 dan 12.00 ye kadar sağ camdan yoğun şekilde alıyor, orası da perde kapalı zaten, kapılar da kapalı olacak.

    sanırım 24.000-BTU ihtiyacımı görür.

    ucuz olarak da GREE diye bir marka var, Koçtaş da satılıyor, 1399-TL fiyatı var ki, oldukça uygun gibi.

    http://www.koctas.com.tr/U/Gree-A-Sinifi-Split-Klima/9000-Btu/57264?R=126 linkinden ulaşılabilir.

    BUNU TAVSİYE EDER MİSİNİZ, YOKSA ALTERNATİF ÖNERİLERİNİZ NELERDİR.

    TEŞEKKÜRLER




  • @tekirdağlı klimacı Üstat hayrola ,daha ben 1-2 ay önce diyordum da sen savunuyordun ya ne oldu.Ama hayırlı olmuş kısa yoldan kurtulmuşsun.Sen de anladığım kadarı ile Müşterine sahip çıkan bir ticaret adamısın.Biz temeli servis olanlar malı satmakla işin bitmediği iyi biliriz.Bu yüzden yıllarca her zaman sadece malın kalitesini değil,aynı zamanda ithalatçısını da çok tarttım kendi adıma.Hayırlısı olur İşallah.hayırlı işler olsun,bugünlerde biraz hareket başladı Foruma çok takılamıyoruz.
    quote:

    kardeşim iyi okumadığın anlaşılıyor benim fujitsu ile yollarımı ayırmamın sebebi firmanın sözlerinde durmuyor olması ben bayi /servis olarak bana verdikleri sözü taahhüdü yerine getiremiyorlarsa vatandaşa verdikleri sözü yada sattıkları cihazın arkasında nasıl duracaklar

    daha uzun yazmak isterim ama inan vaktim yok en azından bu konuda bi
    cevap verme hakkım vardı onu kullandım ilerde detaylı yazarım


    düzeltme


    anlaşıldı sen fujitsucu yada ABKAY ın şirketindensin ara beni görüşelim neden sözünüzde durmuyorsunuz anlatayım sana neden taahhütlerinizi yerine getiremiyorsunuz görüşelim..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: _EngiN_

    Beyler internetten bunu buldum ne kadar doğru bilemem. Siz de bi yorumlarsanız iyi olur :

    Alarko Carrier Xpower Gold ile Saatte 6 Kuruşa Serinleyin

    Alarko Carrier, A sınıfı enerji etiketine sahip Carrier XPower Gold serisi klimalar ile standart klimalara oranla yüzde 50 enerji tasarrufu sağlıyor.

    Serinin 24.000 BTU kapasiteye sahip modelleri, minimum kapasitede, saatte yalnızca 6 kuruş, günde 1,5TL'ye serinleme imkanı sunuyor.

    İklimlendirme sektörünün öncü kuruluşu Alarko Carrier, A sınıfı enerji etiketine sahip
    Carrier XPower Gold serisi DC Hybrid inverterli klimalar ile standart klimalara oranla yüzde 50 enerji tasarrufu sağlıyor. En son inverter teknoljisine sahip XPower Gold serisi klimalar, sahip oldukları PAM modülü sayesinde ortamı arzu edilen konfor sıcaklığına ulaştırırken, PWM modülü ile kapasitelerini minimuma indiriyor ve kullanıcılarına maksimum enerji tasarrufu sunuyor. Serinin 24.000 BTU kapasiteye sahip modelleri, minimum kapasitede, saatte sadece 6 kuruş elektrik tüketiyor.

    Carrier XPower Gold ile tüketiciler, yüksek iç ortam hava kalitesinin yanı sıra, sessizliğin keyfi ve tasarımın harmonisi ile buluşuyor. Nano teknolojisine sahip 5in1 filtreleme sistemi, iç ortamda bulunan kirleticileri, çöp ve sigara kokusunu uzaklaştırırken aynı zamanda bakteri ve virüsleri de yakalayıp yok ediyor.

    Carrier XPower Gold serisi klimalar için özel olarak tasarlanan ipeksi beyaz renkli düz ön paneller ise klima estetiğini yeniden şekillendiriyor.

    Ozona zarar veren gazlara "hayır"

    Ozon tabakasına zarar vermeyen R410A soğutucu gaz ile çalışan XPower Gold ile tüketiciler, klimalarını çevreye maksimum duyarlılık gösterdiğini bilerek gönül rahatlığı ile kullanabiliyor.

    21 dB ses seviyesinde çalışabilen XPower Gold, kütüphanelerden (40 dB) ve uyku halindeki yatak odalarından (30 dB) daha sessiz�

    İklimlendirme sektöründe deneyimin markası Alarko Carrier

    Alarko Carrier, hem merkezi, hem de bireysel klimalar konusunda faaliyet gösteriyor. Özellikle merkezi klimalar (Ofis binaları, otel, hastane vb. iklimlendirilmesi) konusunda sektörün en önde gelen kuruluşu ve geniş bir yelpazede iklimlendirme faaliyetlerini sürdürüyor. Isıtma konusunda ise, panel radyatör, konvensiyonel ve yoğuşmalı kombi, brülör, sirkülasyon pompası gibi ürünlerin üretiminin yanı sıra, yoğuşmalı kazan ve kat kaloriferi, döküm ve çelik kazan, banyo radyatörü, genleşme tankı, boyler, vb. tamamlayıcı ürünlerle, tüm ısıtma cihazları konusunda faaliyet gösteren sektördeki sayılı firmalardan biri olarak yer alıyor.



    satış stratejisi (strj.i doğrumu yazdım bilmiyorum ) , siz etiket değerlerine bakın eer ve cop değeri yüksek olan iyidir,sonra eurovent sitesinden bu değerler teyit ediliyorsa tamamdır, öyle şu kuruşa şu kadar gibi sözler afakidir çünkü kullanıcıya göre değişir,misal ben yazın 20 dereceye cihazı ayarlarım cihaz habire üfürür fatura buna göre gelir yada 26-27 derecede çalıştırırım değişir,bina korunaklıdır farklı olur,hiç korunağı yoktur farklı olur, hele ki sigara kokusunu yok etme sözüne hiç inanmayın ben sürekli hava temizleme cihazı çalıştırıyorum o bile yeterince temizlemiyor




  • Bugün doğal olarak coştu bu başlık. Şöyle 90-100m2 alanı en ekonomik biçimde nasıl soğutabiliyoruz? Direk daldım konuya ama acil cevap lazım, malum hava
  • @maki..iz...müh.. kardeşim yazmayım dedim duramadım yine.Herkes yazmakta özgür ama,bilip bilmeden yazmak yanlış yönlendiriyorsun insanları.Gerçi bu forumda klima konusunu biraz okuyan abkmaz bu yazılarınıza ama,yinede bilmediğiniz firma vs. hakkında atıp tutmasanız iyi olur.

    Bu ülkede yıllarca 2-3 büyük firma insanları geri teknolojileri satarak yıllarca sömürdü.Ve siz hala diyorsunuz ki sömürülmeye devam edin.Yahu siz m.mühendisi iseniz nasıl olurda ya bilindik marka al,yada yerli Arç,Ves. diye yazarsınız.M.müh. olan adam Termodinamik bilgisi olan,azıcık makina görmüş bu malların yanından bile geçmez.Ben her zaman dedim ve diyorum çok servisi olupta habire salak saçma arızalar yapan,hatta makinayı tamir edemeyip yerine yenisini verince kral olan markalar yerine,hiç bilinmedik Türkiye de 1-2 tane bile servisi olan iş yapan bir malı al daha iyi.zaten montaj düzgünse korkma gerisinden.Klimayı alacağın adam adam teknik olarak bu işten anlıyorsa sen ona inan.Senin o yazdığın yerli malların servisi bol ama içinde teknik eleman diye bileceğin 1-2 adamdan fazla yok.Oda piyasada bizlerden yetişip gitmiştir muhtemelen.Modern Klimaya gelince,Modern adı yeni ama Antalya nın en eski klimacı firmasıdır.İşi gücü klima.En eski Electra cıdır.@Albani Antalya da gördüğün tüm Electra ları Modern klima takmıştır.Anatlya otellerinin yarısı belki Electra dır.Yani firma çekirdekten klimacı,korkmadan alın arkadaş.ha ben bugüne kadar çalıştım mı bu firma ile ,hayır!! neden derseniz hiç bir sebebi yok,yollarımız hiç kesişmedi,nasip olmadı.Bu sadece bir örnektir.Bu gibi bir çok klima işine temelden giren, bu sizin söylediğiniz büyüklere 10 basar....
    quote:

    benim abkayla uzaktan yakından bi alakam yok olamazda zaten nasıl olduklarıda çok iyi bilirim ama demek istediğim şu; yarın ya aynı durum modern klima ile gerçekleşirde hani bugün çok iyi, çok kurumsal diyorsunuz ya o sebeple. yoksa bana ne abkaydan. abkayın firma yapısı ile modern klima firma yapısı bakımından çok benzer hatta daha sayayım istersen benzer kaç şirket olduğunu benim derdim bu gibi ithalatçılar. yani iklimsa,alarko,ısısan vb. yapıdaki kurumsal firmaların tercih edilmesi. bak açık açık isimde verdim marka önemli evet ama ithalatçı firma daha önemli derdim sadece bu.


    _____________________________




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*


    quote:

    Orijinalden alıntı: cgty89

    16 metre kare oda için klima tavsiyeniz ne olur?

    yer izmir.odanın camlar tahta ve etrafı açık olduğundan binanın rüzgar fazla alıyor.çok güneş görmüyor.ısıtma ve soğutma amaçlı kullanılcak.bütçe olarakta maksimum 2000civarı düşünüyoruz

    9000 BTU nominal güçte klasik veya inverter bakın.

    Ama bence şu aleti alın, her şartta o mekanı en iyi şekilde ve en ucuza ısıtıp soğutacaktır, hem de çok sessizce:

    http://www.idealesya.com/urun/alarko-carrier-53nqv035m-x-power-gold-duvar-tipi-split-klima.aspx


    hocam , camlar tahta ,bina fazla rüzgar alıyor,güneş görmüyor ısıtmada kullanacağım diyor 9000 btu sonra sorun çıkarmasın ,hele ısıtma da fatura yüklü gelirse kulaklarımız çınlamasın




  • quote:

    Orijinalden alıntı: makinemühendisiizmirli

    arkadaşar size yeni bir bilgi belki bilmeyen vardır diye söylütorum hani orjinal mıtsubıshı hangisidir diye bi tartışma var ortalıkta bu konuda biraz aydınlatmak istedim sizleri.

    http://www.mitsubishielectric.com/company/corp/history

    http://www.mhi.co.jp/en/company/outline/contents/history.html

    bu sitelere girdiğinizde size her ikisi de mıtsubıshının geçmişini anlatıyor. 1921 yılında mıtsubıshı electric mıtsubıshı heavy ınd. firmasının alt şirketi olarak kurulmuş ve 2 dünya savaşına kadar bu böyle sürüp gitmiş. 2 nci dünya savaşı sırasında dünya çapında bi firma olan mıtsubıshı heavy ind. firmasını yok etmek amacıyla şirkete ait alt şirketleri dağıtmışlar. ama mıtsubıshı heavy ind. firması yoluna devam etmiş. bu arada mıt electirc firması baya bi değişimler olmuş hem kurumsalık hemde teknoloji alanında

    sanırım daha eksi bi firmanın arge si ve kurumsallığı daha iyidir.

    bence bu bilgileri bi inceleyin sanki bu bilgiler ışığında mıtsubıshı electric mıtsubıshının çakması gibi anladım yorumlarınız ne olur bilemem ama




    hocam bunları ben söylesem tamamda siz söyleyince biraz tuhaf olmuyormu ? ,ben önceleri mits.heavy ile elkt. aynı firma zannediyordum ancak sonraları araştırdım tamamen farklı firmalarmış , aslında ayrılmış,bölünmüş ve ayrı firmalar olmuş ama çakma demek saçma olur her ikiside benzer kalitede ve etiket değerlerini birebir doğru veren (zaten japonların bu dürüstlüğüne hayranım) , ciddi firmalar ancak anlayabildiğim kadarıyla heavy son dönemde atağa kalktı ve yeni modeller çıkardı ama diğeri ya eski mallarına çok güvendiğinden yada başka sebeplerden teknolojisini yenilemedi diye biliyorum ,ancaaak yazdığım bazı konuları yanlış biliyor olabilirim artık yanlışlarımı da birileri düzeltirse konu tamamen anlaşılmış ve kapanmış olur




  • Sayın albani hocam biraz önce airfel servisini aradım bakır boru mt 14$+kdv dediler ben kısmetse sizinde tavsiyeniz üzere bugün yarın gree 9 binlik alacam ama halen alümy boru mu bakır boru olsa ne farkeder takınmış durumdayım bu arada Bursada acayip sıcaklar var sizdede öyle ise hiç soğuk perf denediniz mi ?
  • quote:


    Benim konuştuğum ME bayiide, elektrik hattını kendilerinin çekmediğini, dilersek kendi tanıdıkları bir elektrikçi getirerek dilersek biz kendimiz elektrikçi getirerek hattı bağlatmamız gerektiğini (ucuna da 16 amper sigorta) söyledi. Güya ME çıkan bazı sorunlardan dolayı elektrik hattına karışmıyormuş. Bir de "yasal olarak elektrik hattını elektrik işleri sertifikasına sahip birinin yapması gerekli" gibi birşey söyledi.

    Asıl doğru olan budur.Ama piyasa şartları bizi bu lşide kendimizin yapmasına zorluyor.18 lik klimalara kadar 2,5mm kesitli toprak hatlı priz veya buat hattı kullanılabilir.Burada önemli olan kablo eklerini düzgün ve sağlam yapmak.Extra sigortaya gerek yok.priz kullanılacak ise 9-12 lik cihaz fişli olabilir,ama ara kablo olmayacak ,direk prize takılacak,çok sık olarakta sök tak yapılmamalı.Ama benim önerim buattan yada prizin içini açarak direk bağlantı yapmak.Bu baglantı klemensle değil ,öncelikle kabloları üst üste getirerek pense ile iyice burmaktır.Sonrasında ister klemens, ister bant kullanın.Besleme hattı 9-12 lik için 3x1,5 olabilir.Ancak 18-24 lük seri için kesinlikle 3x2,5 şart. Ama yinede her klimacının yada her servis elemanının tecrubesini bilemem.Öncelik işi elektrikçinin yapması,tabi elektrikçinin işi bilenini bulmakta ayrı bir iş.Ben elektrikçiye çok güvenmediğimden kendim yapıyorum çoğunlukla,yada elektrikçi ye hazırlatılsa bile dönüp tekrar kontrol ederim.Malum yankeski,penseyi cebine koyan elektirkçi oluyor bizde....
    _____________________________




  • Arkadaşlar genel olarak şöyle bir bilgi yazalım da araştıranlar yollarına öyle devam etsin dedim.faydası olur İnşallah.

    15 m2 kadar olan ev ortamı yerler için 9 000 btü/h kapasite Klima yeterlidir.

    25 m2 kadar olan ev ortamı yerler için 12 000 btü/h kapasite Klima yeterlidir.

    35 m2 kadar olan ev ortamı yerler için 18 000 btü/h kapasite Klima yeterlidir.

    35-45 m2 kadar olan ev ortamı yerler için 24 000 btü/h kapasite Klima yeterlidir.


    Ne alalım a gelince

    Fiyatı ekonomik ama başımızda ağrımasın,tüketimi de makul olsun dersek Şu an en güzel klima Koçtaş Gree,
    yok Koçtaş a ulaşamadım,uyraşaman alo diyeyin getirip taksınlar derseniz Airfel Green,Turkuaz derim.İkinci olarakta Midea ve Midea üretimi Diamond elec.Olefini,bazı Bosch modelleri VS.Ama öncelik Gree

    Ya bütçemiz orta düzey ısıtmayıda klima ile yapacagız derseniz,Zibro S 65xx serisi inv.,veya Airfel inv.serisi,Mit. Heavy populer inv.Carirer vs.


    Para çok 1 numarayı isterim derseniz Mit.Hy Hyper,ZİBRO SP 17xx,20xx ,Mit.Elect krigamine,Tos.spvr serileri




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alptuğ56


    quote:

    Orijinalden alıntı: makinemühendisiizmirli

    arkadaşar size yeni bir bilgi belki bilmeyen vardır diye söylütorum hani orjinal mıtsubıshı hangisidir diye bi tartışma var ortalıkta bu konuda biraz aydınlatmak istedim sizleri.

    http://www.mitsubishielectric.com/company/corp/history

    http://www.mhi.co.jp/en/company/outline/contents/history.html

    bu sitelere girdiğinizde size her ikisi de mıtsubıshının geçmişini anlatıyor. 1921 yılında mıtsubıshı electric mıtsubıshı heavy ınd. firmasının alt şirketi olarak kurulmuş ve 2 dünya savaşına kadar bu böyle sürüp gitmiş. 2 nci dünya savaşı sırasında dünya çapında bi firma olan mıtsubıshı heavy ind. firmasını yok etmek amacıyla şirkete ait alt şirketleri dağıtmışlar. ama mıtsubıshı heavy ind. firması yoluna devam etmiş. bu arada mıt electirc firması baya bi değişimler olmuş hem kurumsalık hemde teknoloji alanında

    sanırım daha eksi bi firmanın arge si ve kurumsallığı daha iyidir.

    bence bu bilgileri bi inceleyin sanki bu bilgiler ışığında mıtsubıshı electric mıtsubıshının çakması gibi anladım yorumlarınız ne olur bilemem ama




    hocam bunları ben söylesem tamamda siz söyleyince biraz tuhaf olmuyormu ? ,ben önceleri mits.heavy ile elkt. aynı firma zannediyordum ancak sonraları araştırdım tamamen farklı firmalarmış , aslında ayrılmış,bölünmüş ve ayrı firmalar olmuş ama çakma demek saçma olur her ikiside benzer kalitede ve etiket değerlerini birebir doğru veren (zaten japonların bu dürüstlüğüne hayranım) , ciddi firmalar ancak anlayabildiğim kadarıyla heavy son dönemde atağa kalktı ve yeni modeller çıkardı ama diğeri ya eski mallarına çok güvendiğinden yada başka sebeplerden teknolojisini yenilemedi diye biliyorum ,ancaaak yazdığım bazı konuları yanlış biliyor olabilirim artık yanlışlarımı da birileri düzeltirse konu tamamen anlaşılmış ve kapanmış olur

    küçük bi düzeltme yaptım tekrar bi bakın sanırım yanlış anlaşıldım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrtsyn



    Değerli klima dostlar DH üyeleri,

    klima konusunda tavsiyenize ihtiyacım var. konuyu epey bir okudum ama soruma oralardan net yanıt bulamadım.

    öncelikle kiracı olduğum için, ömürlük bir alet aramıyorum. idare eder nitelikte olsun, sorun çıkarmasın, soğut dediğinde soğutsun, zaten ısınma için kombi var, ısınma kullanmayacağım.

    soğutma da ancak çok sıcak günlerde, o da yaz aylarında, özellikle ramazan ayında iftara gelen misafirlerim rahat etsin, diye almak istiyorum.

    salon yaklaşık 40 m2, 3 camı var, ara kat, güneş alımı sabah 10.00 dan 12.00 ye kadar sağ camdan yoğun şekilde alıyor, orası da perde kapalı zaten, kapılar da kapalı olacak.

    sanırım 24.000-BTU ihtiyacımı görür.

    ucuz olarak da GREE diye bir marka var, Koçtaş da satılıyor, 1399-TL fiyatı var ki, oldukça uygun gibi.

    http://www.koctas.com.tr/U/Gree-A-Sinifi-Split-Klima/9000-Btu/57264?R=126 linkinden ulaşılabilir.

    BUNU TAVSİYE EDER MİSİNİZ, YOKSA ALTERNATİF ÖNERİLERİNİZ NELERDİR.

    TEŞEKKÜRLER


    Tam işinizi görecek alet, sizin o mekana en az 20 bin BTU atan bir klima gerekir.
    Fiyatı ucuz diye de dandik birşey sanmayın, servisi de sağlamdır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alptuğ56


    quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*


    quote:

    Orijinalden alıntı: cgty89

    16 metre kare oda için klima tavsiyeniz ne olur?

    yer izmir.odanın camlar tahta ve etrafı açık olduğundan binanın rüzgar fazla alıyor.çok güneş görmüyor.ısıtma ve soğutma amaçlı kullanılcak.bütçe olarakta maksimum 2000civarı düşünüyoruz

    9000 BTU nominal güçte klasik veya inverter bakın.

    Ama bence şu aleti alın, her şartta o mekanı en iyi şekilde ve en ucuza ısıtıp soğutacaktır, hem de çok sessizce:

    http://www.idealesya.com/urun/alarko-carrier-53nqv035m-x-power-gold-duvar-tipi-split-klima.aspx


    hocam , camlar tahta ,bina fazla rüzgar alıyor,güneş görmüyor ısıtmada kullanacağım diyor 9000 btu sonra sorun çıkarmasın ,hele ısıtma da fatura yüklü gelirse kulaklarımız çınlamasın


    Sonradan onu da düşündük ve 35'lik Alarko'yu yazdık, bu makinayı taktırırsa vatandaş gerçekten dua eder.
    Hem bütçesinden de geriye para artacak.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    Arkadaşlar genel olarak şöyle bir bilgi yazalım da araştıranlar yollarına öyle devam etsin dedim.faydası olur İnşallah.

    15 m2 kadar olan ev ortamı yerler için 9 000 btü/h kapasite Klima yeterlidir.

    25 m2 kadar olan ev ortamı yerler için 12 000 btü/h kapasite Klima yeterlidir.

    35 m2 kadar olan ev ortamı yerler için 18 000 btü/h kapasite Klima yeterlidir.

    35-45 m2 kadar olan ev ortamı yerler için 24 000 btü/h kapasite Klima yeterlidir.


    Ne alalım a gelince

    Fiyatı ekonomik ama başımızda ağrımasın,tüketimi de makul olsun dersek Şu an en güzel klima Koçtaş Gree,
    yok Koçtaş a ulaşamadım,uyraşaman alo diyeyin getirip taksınlar derseniz Airfel Green,Turkuaz derim.İkinci olarakta Midea ve Midea üretimi Diamond elec.Olefini,bazı Bosch modelleri VS.Ama öncelik Gree

    Ya bütçemiz orta düzey ısıtmayıda klima ile yapacagız derseniz,Zibro S 65xx serisi inv.,veya Airfel inv.serisi,Mit. Heavy populer inv.Carirer vs.


    Para çok 1 numarayı isterim derseniz Mit.Hy Hyper,ZİBRO SP 17xx,20xx ,Mit.Elect krigamine,Tos.spvr serileri


    Sayın mbirol, 100m2 lik bir alanda en ekonomik çözüm ne olur peki?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    Arkadaşlar genel olarak şöyle bir bilgi yazalım da araştıranlar yollarına öyle devam etsin dedim.faydası olur İnşallah.

    15 m2 kadar olan ev ortamı yerler için 9 000 btü/h kapasite Klima yeterlidir.

    25 m2 kadar olan ev ortamı yerler için 12 000 btü/h kapasite Klima yeterlidir.

    35 m2 kadar olan ev ortamı yerler için 18 000 btü/h kapasite Klima yeterlidir.

    35-45 m2 kadar olan ev ortamı yerler için 24 000 btü/h kapasite Klima yeterlidir.





    Usta, şunu yönetimle de konuşup üst sabit mesaj falan yaptırsan da; millet önce onu okuyabilse çok iyi olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kocausta* -- 9 Haziran 2011; 16:48:42 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*


    quote:

    Orijinalden alıntı: mrtsyn



    Değerli klima dostlar DH üyeleri,

    klima konusunda tavsiyenize ihtiyacım var. konuyu epey bir okudum ama soruma oralardan net yanıt bulamadım.

    öncelikle kiracı olduğum için, ömürlük bir alet aramıyorum. idare eder nitelikte olsun, sorun çıkarmasın, soğut dediğinde soğutsun, zaten ısınma için kombi var, ısınma kullanmayacağım.

    soğutma da ancak çok sıcak günlerde, o da yaz aylarında, özellikle ramazan ayında iftara gelen misafirlerim rahat etsin, diye almak istiyorum.

    salon yaklaşık 40 m2, 3 camı var, ara kat, güneş alımı sabah 10.00 dan 12.00 ye kadar sağ camdan yoğun şekilde alıyor, orası da perde kapalı zaten, kapılar da kapalı olacak.

    sanırım 24.000-BTU ihtiyacımı görür.

    ucuz olarak da GREE diye bir marka var, Koçtaş da satılıyor, 1399-TL fiyatı var ki, oldukça uygun gibi.

    http://www.koctas.com.tr/U/Gree-A-Sinifi-Split-Klima/9000-Btu/57264?R=126 linkinden ulaşılabilir.

    BUNU TAVSİYE EDER MİSİNİZ, YOKSA ALTERNATİF ÖNERİLERİNİZ NELERDİR.

    TEŞEKKÜRLER


    Tam işinizi görecek alet, sizin o mekana en az 20 bin BTU atan bir klima gerekir.
    Fiyatı ucuz diye de dandik birşey sanmayın, servisi de sağlamdır.



    çok teşekkür ederim. GREE konusunda hemen girişimlere başlıyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    @maki..iz...müh.. kardeşim yazmayım dedim duramadım yine.Herkes yazmakta özgür ama,bilip bilmeden yazmak yanlış yönlendiriyorsun insanları.Gerçi bu forumda klima konusunu biraz okuyan abkmaz bu yazılarınıza ama,yinede bilmediğiniz firma vs. hakkında atıp tutmasanız iyi olur.

    Bu ülkede yıllarca 2-3 büyük firma insanları geri teknolojileri satarak yıllarca sömürdü.Ve siz hala diyorsunuz ki sömürülmeye devam edin.Yahu siz m.mühendisi iseniz nasıl olurda ya bilindik marka al,yada yerli Arç,Ves. diye yazarsınız.M.müh. olan adam Termodinamik bilgisi olan,azıcık makina görmüş bu malların yanından bile geçmez.Ben her zaman dedim ve diyorum çok servisi olupta habire salak saçma arızalar yapan,hatta makinayı tamir edemeyip yerine yenisini verince kral olan markalar yerine,hiç bilinmedik Türkiye de 1-2 tane bile servisi olan iş yapan bir malı al daha iyi.zaten montaj düzgünse korkma gerisinden.Klimayı alacağın adam adam teknik olarak bu işten anlıyorsa sen ona inan.Senin o yazdığın yerli malların servisi bol ama içinde teknik eleman diye bileceğin 1-2 adamdan fazla yok.Oda piyasada bizlerden yetişip gitmiştir muhtemelen.Modern Klimaya gelince,Modern adı yeni ama Antalya nın en eski klimacı firmasıdır.İşi gücü klima.En eski Electra cıdır.@Albani Antalya da gördüğün tüm Electra ları Modern klima takmıştır.Anatlya otellerinin yarısı belki Electra dır.Yani firma çekirdekten klimacı,korkmadan alın arkadaş.ha ben bugüne kadar çalıştım mı bu firma ile ,hayır!! neden derseniz hiç bir sebebi yok,yollarımız hiç kesişmedi,nasip olmadı.Bu sadece bir örnektir.Bu gibi bir çok klima işine temelden giren, bu sizin söylediğiniz büyüklere 10 basar....
    quote:

    benim abkayla uzaktan yakından bi alakam yok olamazda zaten nasıl olduklarıda çok iyi bilirim ama demek istediğim şu; yarın ya aynı durum modern klima ile gerçekleşirde hani bugün çok iyi, çok kurumsal diyorsunuz ya o sebeple. yoksa bana ne abkaydan. abkayın firma yapısı ile modern klima firma yapısı bakımından çok benzer hatta daha sayayım istersen benzer kaç şirket olduğunu benim derdim bu gibi ithalatçılar. yani iklimsa,alarko,ısısan vb. yapıdaki kurumsal firmaların tercih edilmesi. bak açık açık isimde verdim marka önemli evet ama ithalatçı firma daha önemli derdim sadece bu.


    _____________________________


    sizin hangi firma ile çalışıyosunuz?
    merak ettim genelde tepkiler kurumsal olmayan firmalardan geliyo nedense?
    şimdi sizin söylediğinize göre bakalım bu duruma modern klima yerine alarko tercih etmeli diyorum insanlar yanlışmı söylüyorum yada iklimsa yada oirfel hani bunda nasıl bi art niyet aranıpta arçelik vestele çekilir anlamıyorum ben diyorum ki gidip market malı alacağına yerli tercih et orda da tercihin arçelik olsun vestel sözü hiç geçmedi ama nerden çıktıysa. neyse derdiniz ne bilemem ama doğru olan budur klimayı alacaksanız kurumsal firma tercih edin

    size göre bu markalar iyi değildir sizde daha iyileri vardır muhakkak ama satıcı mantığı ile insanları yönlendirmeyin ayrıca bahsettiğiniz makineler Termodinamik kurallarına aykırımı çalışıyor eğer öyleyse hangi kuralı 0 ncı 1 nci 2 nci yoksa bilemdiğimiz kaçıncı kuralına göre söyleyin öğreneyip bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp dimi ama. termodinamik ile bağdaştırmışsınız o sebep ile böyle bir soru sordum

    statik deseniz anlıyacam hani darbelere karşı dayanıklılık falan uygulanan kuvvet karşısında kullanılan malzemenin mukavemeti zayıf olabilir




  • 
Sayfa: önceki 468469470471472
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.