Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (407. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
57.040
Cevap
696
Favori
4.411.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
80 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 405406407408409
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: doctor09


    quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    Öncelikle, Sigma bir markadır; inverter ise bir klima tipidir. Yani birçok markanın inverter tipi malları var.
    Daikin çok iyi bir klima, ama bu ülkedeki temsilcisi çok kötü çalışarak malı rezil ediyor denebilir, çok şikayet var.
    Marka olarak Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy veya Toshiba en kaliteliler, ama biraz da pahalılar.
    Bunların inverter modellerinden nominal 13 ve 16 bin BTU civarı modellerinden seçin.
    Daha uygun fiyata LG-Beko 7580D önerebilirim, verim olarak bunların seviyesinde; ancak kalite olarak bu markalardan geri. (Kendim kullandığım için görüyorum) 24 m2 olan yer için uygun olur, salon için zayıf kalır.


    Anladım teşekkürler ama bi arkadaş sadecesoğutma kullanacaksan inverter tipi almana gerek yok o zaman daha pahalı oluyor dedi evim kaloriferli o yüzden bana sadece soğutma işinde kullanılacak bir klima tipi lazım acaba salon için 18000 BTU Toshiba, diğer oda için senin önerdiğin LGBeko yu alsam olur mu diyorsun ve bunların mana ödeteceği borç ne kadar olur

    Arkadaş haklı, inverter almakla o tiplerin kerametinden soğutmada tam olarak yararlanılmaz.
    Bence sadece soğutma için alacaksanız hiç pahalı mallara bakmayın; Airfel, Gree veya Demirdöküm ürünleri gibi nisbeten düzgünce ve düşük fiyatlı sabit hızlı aletlerden alın. (Demirdöküm'ün marketler için özel Duro, Blueline, Coolline, Demrad gibi markaları vardır, güvenebilirsiniz.)

    Genel olarak m2 başına 500-600 BTU olarak hesaplanır kapasite seçimi, mekanda insan sayısı fazla oluyorsa buna biraz daha ekleyin kafanızdan.




  • Birol Hocam Mitsu.Elect. 200V de su koyuyor,demek istemem budur!!

    Bırak 160-170 leri,200 de cihaz kalkış bile pek yapamıyor yapsada ılık üflüyor Hocam! TR nin neresinde düzenli
    akşam pik saatlerde(KIŞ mevsimi) 200-205V var!!200 ün altına iniyor!!

    170-180 de cihazın çalışması teknik olarak zararlı bile olsa,180-190 larda topalıyor olayı ve 200 de sorunsuz çalışıyor ve buda
    TR nin genel voltaj sistemine bakınca böyle cihazlar daha rantbl çalışıyor diyebiliriz!

    Mitsu ise,böyle kötü voltajlı yerde oturdunmu,başına bu arkadaşın geldiği gibi işleri açıyor birde düşük voltajda performansta gösteremiyor!
    iyide o zaman ne anladım 3 kağıtlık Mitsu kullanmak!

    Yada öyle bir yer bulacaksınki voltjları çok düzgün olsun 210-230 gibi çalışsında bu cihazlarda iş görsün!

    Ben TR gerçeklerinden bahsediyorum yani burada konu olan çok kötü voltaj durumlarından bahsediyorum!
    Kaldıki sadece Klimalar değil Fırınlarda ciddi problem ,saatler boyu fırın çaılışır ama bir türlü 200 dereceye gelemez NEDEN!
    yaw TR de voltajlar cihazların anasını ağlatıyor dünyada emsali yok böyle bir olayın!!

    yemişim MARKA klimayı o zaman ben!!

    Adam 4 senedir Mitsu larından çekiyor;o zaman 6,5 kağıt verdi o 4 klima için ve hep sorun var onlarda!!

    TR de elektrikli cihazlar alırken(özellikle elektronik kartlı/devreli)on kere düşünmek gerekiyor!

    ++




  • Belki ilgilenen arkadaş olursa diye bu sitadehttp://www.entes.com.tr/gerilim_koruma_role_ud.asp?livecatID=5&livecataltID=28&urunID=8 Gerilim Koruma Rölesi var,ancak bu rölelerin her sorunu çözmesi mümkün değil sadece voltaj ayarladığınız değerleri geçtiğinde elektriği kesecektir, benim durumumdaki birini düşündüğünüzde diyelimki 240 volta ayarladım her gece 240 voltu geçtiğine göre ben geceleri klima hiç kullanamayacağım demektir,yine de cihaz korunacaktır,artık cihazıma birşey olmasında kullanmasamda olur diyen varmıdır bilmiyorum,ancak bulunduğunuz yerde 190 ila 240 volt var ise ve nadiren yükselme veya alçalma oluyorsa bu tür cihazlar faydalı olacaktır,ancak yukarıda da yazdığım gibi kesin çözüm ups cihazıdır,tabi onda da akü iyi kontrol edilmeli bozulan akü yine sorun çıkarabilmektedir ,sonuç olarak dünyada ne yazıkki hiç bir konuda % 100 çözüm yok




  • alptuğ kardeşim, ve diğer arkadaşlar merhaba. çok güzel bir konuya dikkat çekilmiş hep birden. bakın kaç gündür eve ttnet arıza sevisi gelecek gelemiyor çağıramıyorum. çağırsam ne olucakki gene aynı olucak enayi gibi 55 tl öde 8mb yerine hızın 1 mb bile olmasın.. çünkü teşhis belli santralin sonunda kalıyoruz bikaç adet dslam makinesimi ne o konup fibere geçilecekmiş bu yıl içinde.. benim yazmam gereken bir kaç yazı var foruma onlarıda yazamıyorum. belki bu yazıyıda gönderemiycem. forumda ağır işliyor zaten.

    devir artık kafayı karıştır küçüğü ez devri olmuş malesef insan sinirlenmeden duramıyor. yazınızın renklendirdiğim bölümündeki aynı sorunları yaşıyorum. ama ben dilekçe verdim. hep ölçtük düzgün çıktı cevabını verdiler. tedaşın anadolu yakası ayedaş özelleşti ve daha 15-20 gün öncesine kadar telefonlara bile bakmıyorlardı. daha önceden birol usta bilir yüksek voltajı görüntüleyip onada iletmiştim aynı işlemi yapıp bir dilekçe daha dayadım. aradılar ve bakacağız dediler. sonra nasılsa sorun giderilmiş dediler. GİDERİLMEDİ de. benim taktığım devlet nasıl devletki hayret şimdi özelleşti diyemi bu kanununu çıkarttı. işleyeceğinide çok sanmıyorum. ama bu bir haksızlık bu zamana kadar insanların canını yak özelleştirince o şirke kakala gitsin. yürürmü yürümez. adamlar bedava adam çalıştırmaya çalışacaklar kar etmek için. olan gene garibana olacak. geçen akşam sağlık bakanımız bir tv ye çıktı hebertürk meşhur teketek programına. diyorki özelleşme iyidir. ok iyi olsun ama taşeron firmalarda dönen şeytanlıkları tahmin etmek çokmu zor. altaylı ona diyor ikide bir ihale garibanların canı yanıyor sonra diyor. bakanımızda diyor biz bu sorunlarında düzeltilmesi yoluna gidelim. çok zor çok. kendileri diyorlar bıçak parası kalktı sağlık sistemi düzeldi. ya ben annem için veridiğim para yetmiyormuş gibi. birde onların düzeldi dedikleri sistemden dolayı 15 gün sonunda kavga edip ameliyata aldırdım annemi. ve onkoloji hastası bu hasta onkoloklar tarafından ameliyat izin verilmiş yazısı raporu mevcut. açtım başhekimliğe ağzımı dedim sizin doktorluğunuza sığıyormu bu hastanın bekletilmesi. ben şimdi nesi düzelmiş sağlık siteminin dememmi bıktır öldür sistemi uygulanıyor dememmi. zaten kendileride yıllr öncesinden demişlerdi eski yönetimler, insanlar bıkıp hastaneye gelemesinler diye bıktırma taktikleri uygulamışlardı. e şimdi bundan iyi bıktırma taktiğimi olur. tüm raporlar 3 aya düşürüldü sebep neymiş doktorlara gözükmek gerekiyormuş tabi canım felçli hasta için 112 yi küfür ederek zorla getirt. oraya git seni bıraksınlar desinler doktor tekrar 112 çağırcak. zaten bakan doktorlardan bir kaçıda ilgisiz it olursa obenim sorunum değilder çıkar işin içinden. sonrada düzelmiş herşey. ne yapabilirsin şikayetmi edicen kimi kime şikayet edicen. cebinde yoksada namerde yalvarıcan. haksızlık yapan kim varsa Allah cezasını versin. kesinlikle siyaset yapmıyorum. sanki öncekiler çokmu iyiydi. hatta dahada kötülerdi. ama Allah içinde biraz insanda Allah diyorsa Allah korkusu olmalı. şikayet edenede siyaset yapıyor denmemeli. konu dışına taştım ama malesef gerekliydi.

    şimdi kanun çıksa ne yazar tüketici dernekleri şube başkanlarınden şöyle konuşanlar var. ben hiç bişeye dikkat etmem şimşekleride üstüme çekmediğim için hiç bişeyim bozulmaz. böyle insanlar şube başkanı olcak ve kanun olcak tabi boşlamamak lazım ama karın tokluğuna çalışan insan ne kadar mahkeme kapılarında sürünebilir kendi hastalığı için bile izin alma zorluğu varken. arkadaşın kliması yanmış hadi yeni konu gitsin elektrik idaresini mahkemeye versin. bizde buradan bakalım. burdanda ona diyorum hiç bıkmasın ben bu yaşımda ne kadar isyan etsemde, uğraşıyorum. sana delide derler başımızdan gitsin diye yanlş yerelere yönlendiriler yönlendirsinler. devam edin birol biliyor işte ben göz göre göre yüksek voltajı daikine gönderdim. eve ölçüm cihazı getirdiler 1 ay durdu aldılar ben cevap bekliyorum gelmeyince aradım. dedim ne oldu. cihaz başka bir yerde ölçümdeyken patlamış. bana göre yalandı ozamanlar bu kanun yoktu herhalde ayedaşla uğraşamayız mantığı güddüler. hatta dediler yine yeni cihaz takarız dediler. bunlar neye bağlıdır acaba mutlaka tüm şirketlerin açıkları vardır. bizde oradan vuruluruz. buyrun bakın şimdi çektim fotoyu kaç volttayız. ölçü aletide çok iyi, defalarca test edildi tam ölçüyor.



    haydi heb beraber uğraşalım. ben kapıyı açmış olim. bakın bana yazılan cevapt burda.


    İlgi:20.02.2011 tarih ve 114 sayılı e-mail yazınız.



    İlgili e-mailinize istinaden belirtilen adresin enerji alınan trafodan kademe ayarı yapılarak voltaj sorunu giderilmiştir.



    Bilgilerinizi rica ederiz.



    AYEDAŞ



    Basın Protokol ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü




    quote:

    Orijinalden alıntı: alptuğ56


    quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    @albani selam.Şu düşük voltaj konusunda şunu söyleyeyim kaliteli birçok marka 190 volt altında termik veya elektronik sistemle cihazı devre dışı bırakırlar.Bunda ki amaç cihazın uzun süreli kullanımıdır.Düşük voltajda çalışan makine su kaynakmış yola devam eden araba gibidir.Bu tarz çalışma kompresörün ömründen yer.Sende iyi bilirsin ki düşük voltajda çalışan makine yüksek amper çekmeye başlar ve bobin devreleri aşırı ısınır.Bu ısınma bakır sargının verniklerinin kavrulmasına yol açar ve bir süre sonra da su koyar zaten.

    yani doğru olan min.200 volt,max.240 voltur.Bunun dışında makina çalışsa dahi yara almaktadır.

    Düşük voltajda çalışma konusunda yeni nesil üst seri invterler inanın 160 voltta dahil tam performans çalışmakta.Zibro 20xx serileri gibi...

    Bu konuda benimde demin yazdığım gibi sorumlu elektrik dağıtıcısınındır.



    işte bilenle bilmeyen farkı,şu cihaz şu voltajda şöyle bu cihaz yerli şöyle,yabancı böyle gibi yorumlar gerçekten çok tuhaf,bir defa bütün elektrikli cihaz üreticileri voltaj salınımında ve aşırı voltajda olan arızayı kabul etmez,ancak bazı firmalar sizin başınıza bela olacağınızı anlarsa,yada ismine zarar vereceği korkusundan ücretsiz değişim yapıyorlar ancak bizim insanımız elektrik şirketine kızacağına elektrikli ürün üreticilerine yada servislere kızıyorlar,efendim voltaj düşümünde benim cihazım çalışıyor diğerleri çalışmıyor diyorsanız aynen yukarıda sayın mbirol'un anlattığı olay oluyor demektir,yani aslında iyi değildir cihazı zorluyor demektir hatta malzemeden aldığı için koruma yok demektir,şuan benim bulunduğum bölgede elektrik saat 22.00 a kadar 230 voltlarda oluyor ancak bu saatten sonra 240'ın üzerine çıkıyor,hatta bilgisayarımdaki ups devreye giriyor bakıyorum 250 voltu geçmiş,şimdi benim cihazım yüksek voltajdan bozulsa ben gidip japonlarımı suçlayacağım,yada yerli ise bırakın bu yerliyi bak klima yandımı diyeceğim,aslında biz millet olarak tembeliz,vurdum duymazız hangimiz elektrik şirketine gidip şikayet dilekçesi verdik,yüksek voltajda diğer cihazlardan birinin daha yanması gayet normal olacaktır en azından elektrik ampullerimizin ömrü çok az olacaktır,heleki ani git gel durumları bütün elektronik cihazlar için çok tehlikelidir,bu durumun kesin çözümü ups cihazı ama maddi durumla ilgili olduğu için ben dahi bildiğim halde sadece bilgisayarımda bir ups cihazı bağlı diğerleri Allah'a emanet,yalnız şimdilerde neyseki bir kanun çıktı bu kanuna istinaden elektrik firmasından zararınızın karşılanmasını talep edebiliyorsunuz,zorluk çıkarırlarsa tüketici mahkemelerine başvurabiliyorsunuz önceden bu da yoktu




  • siz 9 köyden kovulmuşsunuz beni hiçbir köye almıyorlar ,işin şakası bir yana yazdıklarınızın tamamına katılıyorum inanırmısınız artık özellikle resmi kuruluşlara gitmemek için kendime bahaneler arıyorum,aslında özellerinde hiç farkı yok nedeni çok basit adı özelleşiyor ama zihniyet aynı,yalnız sizi tebrik etmek istiyorum,ben bu güne kadar bizim voltajlar yüksek düzeltin diye dilekçe veren sizi gördüm,böyle yaparsanız tabiki 9 köyden kovarlar bizim insanımız kuzuları sever,işin ilginci benim bulunduğum bölgede voltajların çok yüksek olduğunu başka bilen olduğunu da zannetmiyorum,yani bir dokun bin ağla olduk ama bizde ancak böyle stres atıyoruz artık ,konu dışı yazdığım için bende affınıza sığınırım




  • alptuğ kardeşim tam çıktım sayfa yenilendi yazınızı gördüm. ne affınıza sığınması be kardeşim. yazıcaz tabi. hayat herşeyde biribirine bağlı. biz dua edelimde 5-10 sene sona libya gibi ve diğer orta doğu ülkeleri gibi olmayalım. inanın artık bu kazıklarada razı olucam kendi adıma.

    quote:

    Orijinalden alıntı: alptuğ56

    siz 9 köyden kovulmuşsunuz beni hiçbir köye almıyorlar ,işin şakası bir yana yazdıklarınızın tamamına katılıyorum inanırmısınız artık özellikle resmi kuruluşlara gitmemek için kendime bahaneler arıyorum,aslında özellerinde hiç farkı yok nedeni çok basit adı özelleşiyor ama zihniyet aynı,yalnız sizi tebrik etmek istiyorum,ben bu güne kadar bizim voltajlar yüksek düzeltin diye dilekçe veren sizi gördüm,böyle yaparsanız tabiki 9 köyden kovarlar bizim insanımız kuzuları sever,işin ilginci benim bulunduğum bölgede voltajların çok yüksek olduğunu başka bilen olduğunu da zannetmiyorum,yani bir dokun bin ağla olduk ama bizde ancak böyle stres atıyoruz artık ,konu dışı yazdığım için bende affınıza sığınırım




  • yav kardeşim bu memleketden birşey olmaz,isteyen istediğini yapıyor dediğin gibi kanun yok diyelim ki adamlarda düşünp koydular koysalar ne olacak ki bir ... yaramayacak,biz milletçe moku yemişiz işimiz gücümüz 3 kağıt alavere dalavere eee böyle olunca bizi yöneten çobanlarda en fazla malı götürenler oluyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*
    Arkadaş haklı, inverter almakla o tiplerin kerametinden soğutmada tam olarak yararlanılmaz.
    Bence sadece soğutma için alacaksanız hiç pahalı mallara bakmayın; Airfel, Gree veya Demirdöküm ürünleri gibi nisbeten düzgünce ve düşük fiyatlı sabit hızlı aletlerden alın. (Demirdöküm'ün marketler için özel Duro, Blueline, Coolline, Demrad gibi markaları vardır, güvenebilirsiniz.)

    Genel olarak m2 başına 500-600 BTU olarak hesaplanır kapasite seçimi, mekanda insan sayısı fazla oluyorsa buna biraz daha ekleyin kafanızdan.


    Eyvallah usta teşekkürler Demirdöküm kullanan bir arkadaş var oda sadece soğutma için kullanıyor çok memnunum dedi fiyatıda uygun yardımcı oldugun için çok sağol. bu arada odadaki eşyaların çokluğu klima BTU su için önemli mi?




  • Arkadaşlar merhaba,

    Klima seçmenin bu kadar zor olduğunu bu forumu okuduktan sonra gördüm.Arabamı alırken bile bu kadar incelememiştim.Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
    Klima almak niyetindeyim.Denizli'de oturuyorum.Kiracıyım.Soğutma amaçlı düşünüyorum.Isınma olarak sorunum yok fakat ilerisi ne gösterir bilinmez. 20 m2lik oda-salonuma (2.70m yükseklik) daha sonrasını da düşünerek 12.000 btu'luk bir klima düşünüyorum.Güney-Güney Doğu'ya bakıyor sanırım,tüm gün güneş alıyor.Eşimle ben,hafta içi akşamları 19:00dan sonra ve hafta sonları çalıştırıcaz.

    Şimdi okuduklarımdan duyduklarımdan ve aldığım fiyatlardan elimde bazı doğru veya yanlış bilgiler var.Lütfen yardımcı olur musunuz.Yazın kullanacağım için inverterli tercih etme diyorlar.Genel tavsiye tercih sıralamaları şu şekilde oldu. (Tam model isimleri yok)

    Marka/Normal/Inverter

    Mitsubishi Heavy 1555tl 1856tl
    Alarko Carrier 1560tl
    Alarko Flair 1000tl
    Airfel Turkuaz 1195tl 1413tl
    Demirdokum 950tl (DD-A410)
    Lg-Beko ??

    Bunların arasından veya sizlerinde önerdiği bir cihaz tavsiyesi verir misiniz.Servisleri ile ilgili de yorumlarınızı bekliyorum.Saygılar.Teşekkürler.




  • Biraz önce Ankamall'a gittim.
    9000lik Gree almak istiyorum dedim.
    Yok galiba dendi, var dedim, 7 tane,
    Cumartesi sormuştum.

    599TL değil mi?
    Öyle bişey,
    ama bunlarda nakliye dahil değil,
    montaj var sadece.
    Neyse arabayla götürürüm artık!

    12k lık rubenis verelim arada 80TL var.

    Yok ben Gree 9000 lik alayım.

    Tamam, indirdiler.
    Buyrun kasaya...

    649YL yi görünce tamam dedim, kalsın!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kAr_gA

    Biraz önce Ankamall'a gittim.
    9000lik Gree almak istiyorum dedim.
    Yok galiba dendi, var dedim, 7 tane,
    Cumartesi sormuştum.

    599TL değil mi?
    Öyle bişey,
    ama bunlarda nakliye dahil değil,
    montaj var sadece.
    Neyse arabayla götürürüm artık!

    12k lık rubenis verelim arada 80TL var.

    Yok ben Gree 9000 lik alayım.

    Tamam, indirdiler.
    Buyrun kasaya...

    649YL yi görünce tamam dedim, kalsın!





    evet geçen gün internette araştırırken zam geldiği benim de dikkatimi çekmişti ama yazmayı unutmuşum,yani onu da ben buldum diyen seyyar tayyar gibi boş bir bilgi oldu ama bundan sonra almayı düşünenler zannedersem biraz zamlı alacak gibi,tabi bulabilirseniz




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aliaskerde

    4 ay önce eş dostun "yerli marka olan bir ürün al, arızalanırsa tamiri bakımı kolay olur" uyarılarına kulak asmadan sırf markanın adı var diye Mitsubishi Heavy 18000btu SRK50ZJP-S klima aldım. İmkanları zorlayarak 2bin liraya aldığımız sözüm ona en dayanıklı ve kaliteli klimayı sadece 20 gün kullanabildik.

    Makine elektrik dalgalanmalarına karşı çok hassasmış! Satmadan önce hiçbir uyarıda bulunmayan firma sattıktan sonra bunu söylüyor. 2 defa ana kartı ve fan motoru yandı. Hem alet dayanıksız hem de Airfel firması tamir için astronomik rakamlar istiyor. Sebebi de parçaların japonya'dan gelmesiymiş. Garanti yok. Var da yok. Sözüm ona garanti belgesi var ama elektrik arızlarını firma üstlenmiyorMUS! Sormak istiyorum bu nasıl garanti. Neyi garantiliyorsunuz? Resmen kandırmaca var.

    Firmaya servise ve müşteri hizmetlerine ne kadar dil döktüysem sonuç alamadım. Firma malı satmış olmanın rahatıyla nereye istersen başvur diyor. .Koca kış 2000 TL'lik alet duvarımda bozuk asılı kaldı. Ben de mecburen eve soba kurmak zorunda kaldım. Cihazı 505tlye tamir ettirdik. 20 gün kullanabildiğim sözümona herkesin eni iyi bildiği cihazın 4te biri kadar tamir parası verrdik.

    Airfel ve Mitsubishi alırken bir daha düşünün! İnanmayanlara her türlü belge evrak gösterebilirim.





    sevgili arkadaşım 2000 tl para verip üstüne 500 küsür lira para verip tamir ettirmek ve cihazdan bu sürede faydalanamamak gerçekten çok moral bozucu ancak ben bütün kışı mitsubishi klima ile geçirdim yukarıda yazdım benim bulunduğum evde voltaj 250 i geçiyor yine yan apartmandaki komşum 3 yıldır mitsubishi klima kullanıyor henüz bir sorun yaşamadık ama bu yaşamayacağımız anlamına gelmiyor şuan olmasa bile bu yüksek voltaj makinanın ömrünü azaltıyor,peki siz mitsubishi değilde vestel almış olsaydınız ve cihazınız yüksek voltajdan yanmış olsaydı o zaman şöylemi diyecektiniz ; sakın vestel almayın mal kötü olduğu için yüksek voltajda makina yanıyormu diyecektiniz,mutlaka çok kızgınsınız işin gerçeği bende olsam kızardım ama tekrar söylüyorum sorun markadan değil voltajların saçmalamasından,misal mercedes marka otomobil az arıza yapar ama yaptığı zaman güzel parça ve servis parası ödersiniz şimdi bu mantıkla mercedes bu ülke şartlarına uymuyor sakın almayın denilebilirmi,size önerim mutlaka evinizin voltajını ölçün yada ölçtürün,çünkü diğer cihazlarınızda tehlikede olabilir,biz elektrik şirketlerini suçluyoruz ama bazen fazları iyi dağıtmadıklarından dahi problem olabiliyor hatta bazı evlerde öyle tesisatlar varki korkunç Allah'a emanet,yani o ev nasıl yanmamış şaşıyorsunuz,daha 2 gün önce bacanağın klimasını temizleme gafletinde bulundum klimaya 3,5 yıldır el sürülmemiş resmen katran akıyor işin ilginci evde sadece banyo da taprak hattının olduğunu bu vesileyle öğrenmiş oldum,yani fırın,buzdolabı,tost makinası,bulaşık makinası topraksız çalışıyor,bir elektrik kaçağında hele ayaklarda ıslak ise kurtuluş yok ama bunları anlattığım bacanak bakarız diye geçiştiriyor yani insanımızı bir türlü anlayamıyorum,mala zarar geldiğinde ortalığı yıkıyoruz ama ortada can tehlikesi var umursamıyoruz,biliyorum benim bu yazdıklarım hoşunuza gitmeyecek ama dedim ya artık beni hiçbir köye almıyorlar




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alptuğ56


    quote:

    Orijinalden alıntı: aliaskerde

    4 ay önce eş dostun "yerli marka olan bir ürün al, arızalanırsa tamiri bakımı kolay olur" uyarılarına kulak asmadan sırf markanın adı var diye Mitsubishi Heavy 18000btu SRK50ZJP-S klima aldım. İmkanları zorlayarak 2bin liraya aldığımız sözüm ona en dayanıklı ve kaliteli klimayı sadece 20 gün kullanabildik.

    Makine elektrik dalgalanmalarına karşı çok hassasmış! Satmadan önce hiçbir uyarıda bulunmayan firma sattıktan sonra bunu söylüyor. 2 defa ana kartı ve fan motoru yandı. Hem alet dayanıksız hem de Airfel firması tamir için astronomik rakamlar istiyor. Sebebi de parçaların japonya'dan gelmesiymiş. Garanti yok. Var da yok. Sözüm ona garanti belgesi var ama elektrik arızlarını firma üstlenmiyorMUS! Sormak istiyorum bu nasıl garanti. Neyi garantiliyorsunuz? Resmen kandırmaca var.

    Firmaya servise ve müşteri hizmetlerine ne kadar dil döktüysem sonuç alamadım. Firma malı satmış olmanın rahatıyla nereye istersen başvur diyor. .Koca kış 2000 TL'lik alet duvarımda bozuk asılı kaldı. Ben de mecburen eve soba kurmak zorunda kaldım. Cihazı 505tlye tamir ettirdik. 20 gün kullanabildiğim sözümona herkesin eni iyi bildiği cihazın 4te biri kadar tamir parası verrdik.

    Airfel ve Mitsubishi alırken bir daha düşünün! İnanmayanlara her türlü belge evrak gösterebilirim.





    sevgili arkadaşım 2000 tl para verip üstüne 500 küsür lira para verip tamir ettirmek ve cihazdan bu sürede faydalanamamak gerçekten çok moral bozucu ancak ben bütün kışı mitsubishi klima ile geçirdim yukarıda yazdım benim bulunduğum evde voltaj 250 i geçiyor yine yan apartmandaki komşum 3 yıldır mitsubishi klima kullanıyor henüz bir sorun yaşamadık ama bu yaşamayacağımız anlamına gelmiyor şuan olmasa bile bu yüksek voltaj makinanın ömrünü azaltıyor,peki siz mitsubishi değilde vestel almış olsaydınız ve cihazınız yüksek voltajdan yanmış olsaydı o zaman şöylemi diyecektiniz ; sakın vestel almayın mal kötü olduğu için yüksek voltajda makina yanıyormu diyecektiniz,mutlaka çok kızgınsınız işin gerçeği bende olsam kızardım ama tekrar söylüyorum sorun markadan değil voltajların saçmalamasından,misal mercedes marka otomobil az arıza yapar ama yaptığı zaman güzel parça ve servis parası ödersiniz şimdi bu mantıkla mercedes bu ülke şartlarına uymuyor sakın almayın denilebilirmi,size önerim mutlaka evinizin voltajını ölçün yada ölçtürün,çünkü diğer cihazlarınızda tehlikede olabilir,biz elektrik şirketlerini suçluyoruz ama bazen fazları iyi dağıtmadıklarından dahi problem olabiliyor hatta bazı evlerde öyle tesisatlar varki korkunç Allah'a emanet,yani o ev nasıl yanmamış şaşıyorsunuz,daha 2 gün önce bacanağın klimasını temizleme gafletinde bulundum klimaya 3,5 yıldır el sürülmemiş resmen katran akıyor işin ilginci evde sadece banyo da taprak hattının olduğunu bu vesileyle öğrenmiş oldum,yani fırın,buzdolabı,tost makinası,bulaşık makinası topraksız çalışıyor,bir elektrik kaçağında hele ayaklarda ıslak ise kurtuluş yok ama bunları anlattığım bacanak bakarız diye geçiştiriyor yani insanımızı bir türlü anlayamıyorum,mala zarar geldiğinde ortalığı yıkıyoruz ama ortada can tehlikesi var umursamıyoruz,biliyorum benim bu yazdıklarım hoşunuza gitmeyecek ama dedim ya artık beni hiçbir köye almıyorlar


    katılıyorum ama her şeyden önemlisi SERVİS PROSEDÜRÜ gereği montaj yapılmadan önce evdeki PRİZDEN VOLTAJ ÖLÇÜMÜ yapılıp servis MONTAJ KAĞIDINDA bunu yazmaları gerekiyor.Ha eğer airfel dandik bir prosedür uyguluyorsa ve yapmıyorsa bunu onu bilemem.evimdeki bütün inverter cihazlarda montaj esnasında hep bu yazıldı...belki ben titiz kullanıcıyımdır ama yapıldı sonuçta...




  • sayın ygt07 servisin prizden voltaj ölçüp yazması çok güzelde benim evin voltajı gece 22:00 da sapıtıyor gündüz 230 civarı olan voltaj gece 250 yi geçebiliyor yani bu durumda servis size voltajınız anormal diyemezki çünkü onlar gündüz vakti cihazı montaj ediyorlar ve zaten o işlem sizinde söylediğiniz gibi prosüdürden öteye geçmez çünkü voltaj sabit değilki bazen yükseliyor bazen düşüyor ancak şans eseri onların ölçtüğü zamana denk gelirse belki söylerler ancak bana söylemezler gibi geliyor çünkü bu ülkede sizin voltajınız yüksek biz sizin cihazınızı bağlamayız diyen bir servise kağıttan bile olsa (gücüm anca buna yeter) ilk madalyayı ben takacağım

    şuan bakıyorum benim prizde 243 volt var ve aslında bu iyi yada daha fazlasını çokça gördüğüm için bana öyle geliyor




  • 35 m2, güney doğu cepheli, ara kattaki (10.kat) salonum için klima almak istiyorum. Evim İstanbul'da.

    Bütçem 1500-2000 TL arası. Soğutma amaçlı olarak düşünüyorum.

    Bu kriterlere uygun marka ve model tavisyleriniz nelerdir?

    Teşekkürler...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alptuğ56

    sayın ygt07 servisin prizden voltaj ölçüp yazması çok güzelde benim evin voltajı gece 22:00 da sapıtıyor gündüz 230 civarı olan voltaj gece 250 yi geçebiliyor yani bu durumda servis size voltajınız anormal diyemezki çünkü onlar gündüz vakti cihazı montaj ediyorlar ve zaten o işlem sizinde söylediğiniz gibi prosüdürden öteye geçmez çünkü voltaj sabit değilki bazen yükseliyor bazen düşüyor ancak şans eseri onların ölçtüğü zamana denk gelirse belki söylerler ancak bana söylemezler gibi geliyor çünkü bu ülkede sizin voltajınız yüksek biz sizin cihazınızı bağlamayız diyen bir servise kağıttan bile olsa (gücüm anca buna yeter) ilk madalyayı ben takacağım

    şuan bakıyorum benim prizde 243 volt var ve aslında bu iyi yada daha fazlasını çokça gördüğüm için bana öyle geliyor


    hocam ama yazmaları bir bakımdan iyi.Tamam gece de belki benimki de değişiyordur ölçmedim ama sonuçta montaj anında ölçüp kayıt altına aldılar değil mi?Voltajla ilgili bir problem yaşandığında cihazda İŞTE BUYRUN ÖLÇÜP TAKTIĞINIZ VE MONTAJ FORMUNDA KAYIT ALTINA ALDIĞINIZ değerleri gösterip garanti dışında işlem yapamamaları için benim lehime bir olay.Haliyle voltajı bahane etmelerini bir nebze de olsun engellemiş oluyorsun kanımca.Söz uçar yazı kalır derler,AÇIK KAPI BIRAKMAYACAKSIN bunlara...




  • Ya arkadaşlar bu yüksek voltaj konusunu neden klima vs. satan kuruma ihale etmeye çalışılıyor anlamadım gitti,Markanı rezil ederim,sağa sola yararım ,hatta ibreti alem için benzin döker yakarım çabalarında bulunmak yerine,asıl sorumlu olan elektrik dağıtım kuruluşuna müracat edilmez,yada neden onlarla uyraşılmaz anlamadım gitti.Diyelimki adam marka jesti için ücretsiz yaptı (ki bazı markalar Voltaj sorununu bildigi halde uyarark bir defaya mahsus yapabiliyor,ama kesinlikle mecbur değildir bu konuda da)e siz şimdi klimayı kullanmayacakmısınız sonuçta voltaj sorunu devam ediyori

    İşi temelinden çözmedikten sonra her an risk altındasınız.Ama biz malesef milletçe doğru ve zor olanı değil,basit ve kabadayıkla olan yolu seçeriz.Bir hizmeti alırken sorun varsa,o hizmeti verenin aksaklığını dilekçe veya bizzat müracatla amirine vs. iletmek yerine ,ortalıkta bir yaygara kopartırız.Çenemizi kapatalım diye işimizi görürler malesef o kişiler.Bizde övünürüz bu arada bak nasıl hallettim diye.Ama asıl olan oradaki sorunun çözümüne kalıcı olarak katkıda bulunmaktır.Bugün size verilen zararı başkalarıda görmemesi için sorunun çözümüne el atmak asıldır.Ama bizim bencilliğimiz önce geliyor malesef.Gemisini kurtaran kaptan ....

    Bu arada buradan karalama kampanyası yaparak ta Airfel vs. gibi gerçekten de servis teşkilatına önem veren bir kurumu dize getirimim ben gibi davranışlardan hiçbir yere ulaşamazsınız.Burada Airfel in avukatlığınıda yapmıyorum haklıyı haksızı doğru görmek lazım.Nice ithalatçılar varki ne bir muhatab bulursun,ne yedek parça,nede gerçek bir servis teşkilatı.Airfel satış departmanı ve servis departmanı tamamen birbirinden ayrı yapılanmış,bölgelerde ve merkezde sadece servis hizmeti için çalışanları olan bu piyasadaki sınırlı sayıdaki klima konusunda faliyet gösteren bir firmadır.Tabiki de hataları da vardır,her servisi de dört dörtlük diyemem, ama bununla ilgili kalite arttırma , standartlaşma ve denetim mekanızmasının çalıştığı sayılı kurumlardandır.

    Siz bu mantıkta çalışan bir kurumu hiç bir sorumluluğu ve şuçu olmadığı bir konuda karalamaya çalışırsanız,ben buna karşı çıkarım.Çünkü bu tür davranışlar karşı tarafın iyi niyetini köreltmeye başlar ve hizmet konusunda karşı direçler olmaya başlar.Ve bu tür arızalarda gerçekten garanti kapsamındaki bir olay merkez tarafından çok sıkı sorgulanmaya başladığında hizmet alan müşteri ve dolayısıyla aradaki biz servis hizmeti verenler iş geciktikçe ve uzadıkça zarar görürüz.Sonuç itibari ile garanti kapsamı dışı bir konuda ücreti dahilinde klimanızı da faal hale getirmişler,daha ne.Ne ithalatçılar var ki çok basit üç kuruşluk bir parçayı aylarca bulamazlar size,ha gidersin mahkemeye hakkını ararsın.Bunu da yapan 100 kişide 1 kişi olur onada bir cihaz değişimi yaparlar ne yedek parça ne de servis gerek yok zaten....

    Siz derdinizi buralarda karalama için yazmayın,gidin gerçek sorumlunun boğazına yapışınnnnnn!!!




  • klimalardaki zammın sebebi sanırım klimanın vergisiyle alakalı birşey.koçtaştaki çalışan bana öyle demişti.alınan vergide artış olcak diyodu yakında sanırım oldu o artış
  • Şuan da klima için vergi artışı ile ilğili bir fiyat artışı vs. söz konusu değil.Yanlız yeni gelen tüm klimalarda fiyat artışı min.%10 olacaktır.Bunun ise en temel sebebi bakırboru fiyatındaki artışlar,bakır fiyatları üç ay içerisinde 14-15 Tl lerden 22 tl leri buldu ve geride gelmiyor.Tabi birde petrol faktörünü ekleyin .Klima üretiminde bakır çok önemli rol oynuyor,ürünün %30 yakını bakırdan mamul,geri kaln çelik ve petrol ürünü ki onlarda zaten artışta olan diğer iki hammadde.Hayırlısı olur işallah...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: doctor09


    quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*
    Arkadaş haklı, inverter almakla o tiplerin kerametinden soğutmada tam olarak yararlanılmaz.
    Bence sadece soğutma için alacaksanız hiç pahalı mallara bakmayın; Airfel, Gree veya Demirdöküm ürünleri gibi nisbeten düzgünce ve düşük fiyatlı sabit hızlı aletlerden alın. (Demirdöküm'ün marketler için özel Duro, Blueline, Coolline, Demrad gibi markaları vardır, güvenebilirsiniz.)

    Genel olarak m2 başına 500-600 BTU olarak hesaplanır kapasite seçimi, mekanda insan sayısı fazla oluyorsa buna biraz daha ekleyin kafanızdan.


    Eyvallah usta teşekkürler Demirdöküm kullanan bir arkadaş var oda sadece soğutma için kullanıyor çok memnunum dedi fiyatıda uygun yardımcı oldugun için çok sağol. bu arada odadaki eşyaların çokluğu klima BTU su için önemli mi?

    Odadaki eşyalar derken, "ısı üreten eşyalar" ve "ısı kaynağı olduğu için insanlar" önemlidir, ve bunlar klima için ek yük olarak kabul edilmeli. Tam hatırlamıyorum ama galiba kişi başına 300-500 BTU falan gibi bi ekleme hesabı olacaktı, bence önemsiz.
    Isı üretmeyen diğer eşyalar, mekanın hacmini küçülteceği için avantajdır:)




  • 
Sayfa: önceki 405406407408409
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.