Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (366. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: Section8 , hayst
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 11 Misafir - 12 Masaüstü1 Mobil1 Android
5 sn
57.072
Cevap
696
Favori
4.415.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
80 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 364365366367368
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kartal4c


    quote:

    Orijinalden alıntı: Yelken85


    quote:

    Orijinalden alıntı: kartal4c

    Klima almayı düşünüyorum.

    12000 btu luk almayı düşünüyorum.

    1000-1500 arası fiyat verebilirim.

    tercihim mitsubishi markasından yana.

    model önerebilirmisiniz. ?




    Mitsubishi Heavy den oneride bulunacagim (Airfelin getirdigi modeller)

    Sabit hizli- SRK40HG-S-1345 TL liste fiyati (pesinde indirim yaparlar)

    Populer Inverter- SRK35ZJP-S-1635TL liste fiyati (pesinde indirim yaparlar)


    siz olsanız hangisini alırdındınız. ?


    Ben olsam alternatifleri dahada fazla cogaltirdim Klimayi yogun calistiracaksaniz inverter alin yoksa duz split almaniz yeterli olacaktir. Birde iklimsada indirimde olan general inverter klimaya bakabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: executioner66

    Arkadaşlar merhaba. Evin salonu için klima almak istiyorum.
    Ankarada yaklaşık 28m2 ve öğleden sonra saat 3 den güneş batana kadar güneş alıyor. 12000 btu yeterli olurmu?? Yoksa 18000 mi almak gerekir?



    tabikide 18.000 btu almaniz gerekir.
  • Tekrar selamlar,

    Kısmetse bugün klima için başvuruyorum Mitsubishi Electric'ten.

    Alacağım model; MSZ-GE50VA, 18.000 BTU

    Peşin fiyat: 3200 tl. ve peşin alacağım taksitli 3500 tl. oluyor.

    Son bir defa sizlere danışmak istedim, yardımlarınızı yine bekliyorum. 30-35 m2'lik bir yer için kullanacağım ve iki cephesi de camlarla kaplı dükkanın. Belki biraz büyük olabilir bu alan için ama ilerde taşıma durumum da olabilir. Bu klimayı en az 5 sene kullanabilirim diye düşünüyorum?

    Ürün için bir de link veriyorum:http://www.mitsubishielectric.com.au/2319.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khalkedon -- 16 Ağustos 2010; 10:18:37 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: reverie75

    Yıldırım_han,

    Ben de SAMSUNG 12000 BTU AQ12UGBAND klimamı dün taktırdım. İnternette ve samsung web sitesinde ürünün EER değeri 2,82 gözükürken ürünün içinden çıkan enerji değerini gösteren kağıtta 3,21. Almadan bu konuda çok düşündüm fakat forumdaki kullanıcı yorumlarında da bu şekilde olduğu belirtilince almaya karar verdim.


    bakalım bende bundan aldım
    klima uzmanı oldum almadan önce yaptığım araştırmalarda :)
    benim buzdolabımda samsung ve maşallah çok memnunum.
    bu markaya güveniyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: baygünay

    <<< Airfel Turkuaz Gold serisinde filitre sistemleri ile ilgili açıklama yapacak bilgi sahibi varsa bizi memnun eder.
    < Örnek;.. Plazma filitre... Gümüş iyon filitre.... ?????!!!!!!!!




    <<< Sn.mbirol hocam... sn.eina... (okuyorlarsa... sn.''airfel'' teknik ekibi)
    < Yukarıdaki soruya bir bakın lütfen, detaylı cevap vereceksiniz umudunu taşıyorum...
    < selamlarımla.....
  • Adana'da Adenya firması Mitsubishi İnverter 9000btu klima için 1.268tl diyor.
    Bu fiyat nasıl?
  • Arkadaşlar merhaba, ben de klima almak üzereyim.25 metrekare, kuzeybatı cephe, çiftcamlı en üst kat salonum için soğutma amaçlı bir klima alacağım bütçem maksimum 2000 tl. Mitsubishi Electric'in klasik duvar tipi split klimalarından birini (MSHGE35VB 12 BİN BTU) almayı düşünüyorum ve sanırım sessizlik benim için en önemli kriter.Bu klimayı kullanan ya da buna alternatif önerisi olanlar varsa görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hecemis -- 16 Ağustos 2010; 17:48:01 >
  • sayın yıldırım han adaşız anladığım kadarıyla bende samsung buzdolabı kullanıyorum şimdide sizin bahsettiğiniz klimadan almayı düşünüyorum kullanmaya başladığınızda yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim saygılar
  • zass klimalar hakkında bilgisi olan var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ydrm

    sayın yıldırım han adaşız anladığım kadarıyla bende samsung buzdolabı kullanıyorum şimdide sizin bahsettiğiniz klimadan almayı düşünüyorum kullanmaya başladığınızda yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim saygılar


    adaş değiliz ama farketmez ben Bursa dayım Yıldırım Bayezıd ı çok seven biri olarak kullanıyorum bu adı
    Muhakkak düşüncelerimi yazacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yıldırım_han -- 17 Ağustos 2010; 12:13:22 >
  • Arçelik 5520 IPR UK model pencere tipi, 99 yılında almıştık ve 3-4 kere bakım haricinde arıza vermeyen klimamız bugün miladını doldurmuş.
    Servis geldi ve kompresör arızalı olduğunu söyledi. Klima soğutma sııtma olarak çok iyiydi. şimdi ilk çalıştırdığımızda soğutma yapıyor ama devreden çıkınca tekrar girmiyor maalesef. 21000 btu özelliğindeydi. 25 m2 salonda takılı.
    Babam KOAH hastası olduğu için pencere tipinin splitlere göre avantajlı olduğu söylenmişti. Bunu göz önüne alırsak Adana gibi yerde hangi model ve tip klima almamız uygun olur.
    Klimayı genelde yazın 3 ay kışın ortalama 1-2 ay kullanıoruz.
    18000 civarı önerdi servis elemanı ve Altus alabilirsiniz dedi :)) servis arçelik olunca
    en az çalışma derecesi 22 yapıyoruz buz gibi oluyordu içeri. çalışma dereceleri 16-30du 16 yapsak donardık herhalde. şuan bile soğutması güzel servis öyle söyledi ama işte bozuk :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi conqierors -- 17 Ağustos 2010; 13:36:40 >
  • Arkadaşlar merhaba,
    Ben aranıza yeni katıldım , bende forumdaki diğer arkadaşlar gibi kilma almaya niyetlendim fakat işin içine girince o kadar kafam karıştıki araba alsam bundan daha az düşünür ve stres olurdum herhalde
    ben aydında yaşıyorum bazılarınız biliyordur herhalde artık buraların sıcağı artık doğu illerini pek aratmıyor.9 katlı apartmanın 8 katında oturyorum salona takmak istediğim klima için salonum 31 m2 büyüklüğünde ve kışın kalorferle ısındığım için yazın saat 8 den sonra ve sadece soğutma amacıyla kullanağım.yazdıgınız yorumlardan anladığım kadarıyla bu ozellıklerınden dolayı sanırım ınverter kılımayı tavsıye etmıyeceksınız.

    forumda genelde mıtsubihiyı onermıssınız banada yukarıda yazdığım ozellıklere gore ve fıyatı 2000 tl yı gecmeyen bı marka ve model onerırısenız cok sevınırım ......



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anıl79 -- 18 Ağustos 2010; 16:10:55 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yıldırım_han

    quote:

    Orijinalden alıntı: ydrm

    sayın yıldırım han adaşız anladığım kadarıyla bende samsung buzdolabı kullanıyorum şimdide sizin bahsettiğiniz klimadan almayı düşünüyorum kullanmaya başladığınızda yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim saygılar


    adaş değiliz ama farketmez ben Bursa dayım Yıldırım Bayezıd ı çok seven biri olarak kullanıyorum bu adı
    Muhakkak düşüncelerimi yazacağım.

    vefaati sebebi ile çok kısa süre padişahlık yapmasına rağmen bende yavuz sultan selim hayranıyım
    şu an için bulunduğmuz yerde klimalar yok satıyor bende almak için biraz daha bekleyeceğim kampanyaları bekleyeceğim şu an g.e kampanya güzel aslında ama kararsızım birde ısıtma ile pek işim olmayacak odam 18 m2 bulunduğum yer aydın toshibanın 14 lük cihazları en uygun 12 lik cihazlar yetermi yetmezmi karar da veremedim arkadaşların bu konuda yardımlarını bekliyorum saygılar
  • 9000 btu luk f/p bir klima arıyorum. Oda 16 m^2. Diyarbakır'da ikamet ediyorum. BTU hesaplayıcısı 7800 civarı birşey yazdı. Önerilerinizi bekliyorun.
  • altus 12500 btu klima almıştım. evet arkadaşlar bugün öğlen 1 gibi geldiler 1,5 2 saatte takıp gittiler. bu kadar yoğun bi mevsimde cumartesi akşamüstü aradım salı günü öğlen geldiler. pazarda çalışmıyorlar. yani iki günde geldiler. bence çok iyi. arçelik beko mağzalarında klima bile yokken servislerinni bu hızı gayet iyi. öncelikle ortalık taş kum toz olarak biraz battı ama anında süpürgeyle müdahale ederek olayı hafiflettim.iki kişi geldiler. arçelik servisi efendi iki genç arkadaş güzelce monte ettiler.ben tabi pek bişi diyemedim sadece izledim anlamadığım için. salonun balkon kapısını hemen dibine taktırdım dış ünitede de balkonu açınca hemen kapının üstünde. yani iç de dış da estetik oldu. elektriği de buattan aldırttım. ortalıkta kablo hiç görünmüyor.
    gelelim cihaza. şu anda jet modunda 18 drece de çalışıyor. adam yarım satte durur rölantiye gelir demişti ama yarım saati geçti hala soğuk üfürüuyyor.gayt güzel serinletti saloun yarım saatte. içeri odalara girince bi anda saunaya girmiş etkisi oluyor. şimdilik cihazla ilgili fazla bilgi sahibi değilim inceledikçe aleti çözeceğim. ama 490 tl 12 taksit için bence iyyidi.
    bu arada cihazın üstünde c sınıfı yazıyor. yanında da az verimli yaz<ıyor.artık o kadsar olsun 490 liraya. çocuk bu cihaz bu salona rahat yeter dedi. 18000 çok gelir buraya dedi. altusun arçelikten ne farkı dedim. tamamen aynı dedi. rekabet için çıkarılan marka taktikleri dedi.
    yani gayet iyi şimdilik. hele bi cihazı kurcaliim daha ayrıntı veririm
  • iyonizer tavsiyesi isteyen arkadaş a cevaben yazıyorum. Negatif iyonizerlerin %95 i çin ürünüdür ve yapımı oldukça basit ve neredeyse birçok klima da mevcutlar şimdi gelelim negatif iyonizer in gerçeklerine ; negatif iyonizerlerin bir çoğu belirtilenden çok daha yüksek ozon üretirler bu ozon miktarı özellikle gelişme çağındaki çocukların akciğer ve karaciğer zehirlenmesine kadar giden yol açabilir(Ne yazıkki ülkemizde ozon ile ilgili bir düzenleme yok ve her cihaz ülkeye giriş yapabiliyor) bunun yanında negatif iyonizerler sadece polenleri ve mikropları ağırlaştırarak yere bastırıyor ve nefes alınan seviyeden uzaklaştırıyor fakat yerde oyun oynayan çocuklara bütün evdeki mikropları açık büfe gibi sunuyor. Bu da çocukların aşırı mikrop ve bakteri ile karşılaşmalarına sebep olarak alerjik reaksiyon ve hastalık risklerini artırıyor.Bu işlem negatif iyonizeri kapattığınızda ortadan kalkıyor ve mikroplar tekrar etrafta dolaşmaya devam ediyor.

    Evet negatif iyonizerlerin kan basıncını düşürdüğü ve insanları rahatlattığı doğrudur. Şu anda piyasada sadece 1-2 firma Bi polar iyonizer i farklı ürün isimleri ile piyasada satmaktadırlar. Bi polar iyonizer denilen sistem pozitif ve negatif iyonların aynı anda havaya salınarak mikropları , virüs ve bakterileri tamamen yok ederek cihaz kapansa bile size sterilize olmuş güvenli bir ortam sunmaktadır.
    PLASMA CLUSTER teknolojisi vewww.nedeniyonizer.com u daha fazla detay için inceleyebilirsiniz. Evinize mevcut klimaların üzerine takabileceğiniz bi polar iyonizer modülleri satın alabilirsiniz.
  • Yahu arkadaşlar İnvertör alıcam.VE aktif kullanmayı düşünüyorum.Bu durumda kendimi zorlayıp sharp mı alayım yoksa arçelik mi
    SHARP:3800tl
    ARçelik:2500tl
  • Yahu arkadaşlar İnvertör alıcam.VE aktif kullanmayı düşünüyorum.Bu durumda kendimi zorlayıp sharp mı alayım yoksa arçelik mi
    SHARP:3800tl
    ARçelik:2500tl
  • toshibanın ras 22 SKV modeli de var 3400tl
  • Yahu şimdi aldığımız zamanyani ucuz birşey cidden arızalarla boğuşur muyuz ya
  • 
Sayfa: önceki 364365366367368
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.