Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (319. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
12 Misafir (1 Mobil) - 11 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57.182
Cevap
701
Favori
4.426.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
81 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
67. Sırada  bugün en iyi #3
Sayfa: önceki 317318319320321
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alpermor

    1-oturdugumuz bölgede sürekli elektrik kesintileri yaşanıyor...
    Haliyle dalgalanmalar mevcut...

    2- İç ve dış unitesi arası 10 m mesafe var...

    1.madde inverter açısından mantıksız , 2 madde ise tam tersine illede inverter diyor...

    naapmalı ne etmeli ? sanki inverter daha mı mantıklı yinede ??


    birde ille inverter ise hangi markalar
    mesela lg-beko nasıldır ? (sadece soğutma amaçlı)
    yada başka bir ürünmü tavsiye edersiniz ?


    Evet 1. maddede inverter hassas bi durumda çünkü inverter cihazın kartı narindir ve tamiride yüksek maliyet getirir.Bu konumda ya alçak ve yüksek voltaja karşı koruma sistemi olan yada elektrikten doğabilecek arızaları garanti kapsamına sokan ki kolay kolay bulamazsınız öyle bi cihaz düşünmeniz gerekli koruma sistemleri çoğu japon cihazında mevcut fakat diğer garanti servise bağlı açıkçası biraz araştırın derim burda 1 gün konuşuruz 1 ay konuşuruz 2 ay konuşuruz ama siz aldığınızda 10 sene belki 15 sene neyse kullanacaksınız iyi ölçün biçin ona göre karar verin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: samet007tr

    Sayın eina bakım problemim yok cihaz iyi durumda fakat izolasyon zayıf onu anlıyorumda şu var mesela dış ortam 21-22 derece iken bende iç sıcaklıgı 1 derece arttırıyorum içeride saatin yanına geldiğimde yine 600 watt olarak çıkıyor yani izolasyon kaybının neredeyse 0'a yakın oldugu sıcaklıklarda bile min 600 watt çekiyor ha atıyorum 1 saat sonra ise dur kalklı çalışıyor o zaman 300 watt oluyor ona birşey diyemem... 28m² de 600 watta iyi tabi oda ayrı birde 25 derece set degeride önemli bunu 22 yapsam devamlı çalışmada işler degişir herhalde... Kamerhan arkadasın degerleri su aralar devamlı kullansa yine 350-400 watttır gibi geliyor...

    Birde yukarıda yazdıgım konuda neler soylenebilir?
    -Benimde aklıma takılan olay şu size sorayım şimdi dış ünite 12000 btu luk, bakır boru ve tesisat dizayn olarak gaz şarjı olarak herşey 12000 btu ya göre ayarlı iken nasıl oluyorda 17000 btu ya cıkarken veya 6000 btuya düşerken basınç evaparator sıcaklıgı vs. ayarlamasını yapabiliyor bencede bu cihaz en verimli halini 12000 btuya ihtiyaç duyulduğu zaman gösterecektir çünkü 9000 btu için gerkecek gaz şarjı ve basınçlar ile 17000 btu için gereken basınç ve gaz miktarı farklı olmalıdır diye düşünüyorum yanılıyor muyum? Birde ilk çalıştırmada oda diyelim 16 derece çalıştırma başladıgında devrini çok yükseltiyor 17000 btu yaptıgı zaman aralığı bu olsa gerek fakat 15 dakika içerisinde sanki 23-24 lere gelmiş gibi normal çalışmaya devam ediyor agız çıkış sıcaklıgı ilk 5 dak. sonra 55 derecelerde iken 15 dak. sonra 46-47-48 derecelere iniyor.?



    300 watt degeri cok spesifik sartlar altinda verilmistir. Sizin sartlariniz buna uymayabilir. Bu degerin durkalkli calismayi icermemesi, en dusuk sabit devamli kapasitede olmasi gerekir. Eger sizin cihazda bir ariza yoksa bu 300 watt degerini devamli calismada gorebilmeli.

    Yaptiginiz deney isi kayiplarini denklemden cikarmak icin mantikli fakat ilk calisma aninda inverterli klima aradaki sicaklik farki az bile olsa kapasitesini arttirip bu isi farkini hizla kapatmaya calisacak yani ilk dakikalarda yuksek harcama gormeniz normal. Fakat ondan sonrada dis ortamla oda sicakligi arasindaki fark zaten cok kucuk oldugundan 300 watt bile fazla gelecek ve cihaz dur kalk yapmaya baslayacak. Bu testi odada sicaklik sabitlendikten sonra devam ettirin. Eger hala daha 300 watt gorunmuyorsa cihazda bir problem olabilir.

    Ikinci sorunuzun bir cevabi sudur. Bir isi pompasi veya klima motorun devrini arttirarak dis unitedeki gazin (veya sivinin) dis ortamla arasindaki sicaklik farkini arttirabilir buda dis ortamla aradaki isi transfer miktarini yani klimanin kapasitesini arttirir. dis ortam sicakligi 10 derece iken klima dis unite yuzeyinin sicakligi 0 derece iken ayni yuzeyin 5 derece oldugu duruma gore kapasitesi daha yukselmis olur. 12000 nominal kapasiteli olan klima 17000'e cikarken bunu yapiyor ama verimden kaybetmesi gerekir. Dis unite dahada soguyacagindan defrost olayinada daha yaklasiyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    Yine karışmış ortalık,İnverter mi, Düz klimamı......

    *Öncelikle Her zaman için klasik yada inv. olsun doğru kapasite seçimi şart.

    *İnverter klimaya sadece tüketim maliyeti diye yaklaşmak yanlıştır.

    *İnverter klimalar ısıtmanın ve uzun süreli kullanımların olduğu ortamlar için tüketimde ekonomik olur.

    *İnverter klima kullanırsanız toplam ev tüketiminize büyük katkı sağlar.Özellikle kapasite aşağılara düştüğünde çok daha rahat elektrikli aletlerin kullanımını kolaylaştırır.Örnek olarak evinizde 3 adet klima olduğunu varsayın,18 +9+9 üçü birden çalıştığında evinizde çamaşır bulaşık makinesi gibi benzer aletleri birlikte kullanma şansınız çok düşük(Monofaze evler için)Cihazlar İnv. ise belirli bir çalışma saatinden sonra tüketim düşecek hatta dur kalk olmadığı için demarajda olmayacaktır.Buda elektrikli aletlerin rahat kullanımını vede Elektrik tesisatlarının güvenliğini çok iyiye götürecektir.

    *İnverter sistemler klima vs. ne varsa ülkemiz,geleceğimiz,enerji verimliliğimiz için olmazsa olmazdır.Türkiye deki elektrik enerjisinin en büyük kayıpları nakillerde oluşmaktadır.En büyük sıkıntı ise dengesiz yüklenmeler.İnverter elektrikte denge demektir.O küçümsediğimiz demaraj akımları aslında sorunun en büyük kaynağı.Sadece bize ne faydası var derseniz tabikide parasal hesaba bakarsınız.ama biraz geniş bakarsanız size kaliteli elektrik gelmesini istiyorsanız kişisel olarak yapabileceğiniz inverter ne varsa imkan dahilinde onu tercih etmek.

    *İnverter in bence en önemli ayağıysa sağlıklı ısı!!!! Evet en önemlisi bu bilirsiniz ki sağlığın bedeli yok.İnverter ısı kontrolu bulunduğunuz ortam ısısının değişkenliğini min.da tutar.Yani ortam ısısı +- 0,5 derece de sabit tutulur.Bunun bedeli para ile kıstaslanamaz.Hatta bırakın az tüketimi ,%20 fazlada tüketse bu konfor için yinede inverter derim.

    * Yapılan en büyük yanlış sadece az tüketim diye inv. alınarak çok yüksek bedel ödemek.Parayı veriyorsan neden aldığınıda doğru bilmek çok önemli.Az yakıyor deyim 1000 TL fazla vererek ayda 20 TL az yakıyor demenin mantığını hiç anlayamadım.Bu tarz konuşan sadece dedikodu yapandan duyduğuna inanandır.Ön enemlisi bilinçli tüketici olmak.Konfor ve Elektrik tüketim dengelerini göz önüne alarak parayı verdiysen doğru,diğeri ise cehalettir.

    *Birde Multi ve VRF-VRV gibi sistemler için olmazsa olmaz da İnverterdir.Başka yol yok.

    * İnverter Ekonomik değildir demek ise tamamen bilinçsizliktir.Bilinçli ve sağlıklı Isıtma ve Soğutma yani iklimlendirme devamlılık arz edendir.Yani açtın mı klimayı bir kış boyunca kapatmayacaksın.Sadece ortam ısısını değiştirebilirsin,ama açıp kapatmak yok.ister klasik ister İnverter fark etmez.İşte o zama n çıkar ortaya inverterin farkı.

    *Birde şu 7000 lik Cartel işine bir diyeceğim var ,arkadaş 28 m2 alan birde güney cephe haaa!!Temmuz ayında ortam 25 dereceye gelecek,ya bu gerçekse ben o klimaya 500 TL veririm.Yok böyle birşey.evinizde kayıp sıfır olsa bile çok zor iş.içeride 3 kişi olsa 400x3 1200 btü ısı üretirsiniz.hani aydınlatma ,hani tv ısısı,birde oda kapısını hiç açmıyorsunuz galiba.Koridorun ısısı içeri bir girdimi 7000 btü 10 saat uyraşır artık.Ya ben bu işi bilmiyorum,yada o klimada bir enayilik var.Ha şunu derseniz anlarım ''Arkadaş ben terlemiyorum benim için yeterli'' konu.Ama 7000 btü 28 m2 yeri soğutuyor dediniz mi bende yok attık derim.

    *R22 ve R410 için ise R22 yi çok arayacağız dedim ve halada söylüyorum.R410 hem bizim başımıza hemde doğanın başına en büyük bela.Sera gazı etkisi R22 ye göre 2 kattan daha fazla,R22 geri dönüşümü mümkün iken,R410 hiç bir şekilde geri dönüşüm olarak kullanılamaz.Sistemden atmanız gerekiyorsa bir tüpe toplayıp,saklayacaksınız sonsuza dek,yani kullanamazsınız tekrar.Kim toplayıpta saklıyacak,sal gitsin Atmosfere.Ama R22 nin fiyatını 5 kat artırsalardı herkes geri dönüşüme olumlu bakardı.Ayrıca doğa kendisi zaman içinde ozon üretebiliyor.yani kendini yenileyebiliyor,ama sera gazı atmosferde askıda kalıyor ve kesinlikle yok olmuyor.Vay geleceyi çocuklarının haline.


    Çok uzattık ama ihtiyaçta vardı.Geleceğimiz ve enerji verimliliğimiz için kesinlikle inverter,banane yahu veriliklik derseniz ne isterseniz O!!!!

    Teknik detaya çok girmek istemedim,herkesin anlayacağı dili tercih ettim.Ama istenirse teknik datalarlada inv. konuşuruz.



    mbirol,

    Yazdiklariniza coguna katilmamak mumkun degil. Benim 7000'lik cartel konusu size ters geliyor. Gelin sizi temmuz, agustosta misafir edeyim gibi kimsenin isine yaramayan bir sey soylemeyecegim. Benim istanbulda oturduguma ve klimayi sadece sogutma icin kullandigima dikkatinizi cekerim.

    Siz ve bu soyledigim ters gelen diger arkadaslarin cogu izmir veya antalyada oturuyorsunuz anladigim kadariyla ve klimayi isitma amaciylada kullaniyorsunuz. Boyle bir refleksle bakinca haklisiniz. Bende sizin oralarda otursam bende uc asagi bes yukari sizin tavsiye ettiginiz tip ve kapasitede klima kullanirim herhalde.

    Istanbulda hava cok seyrek olarak 35 dereceden daha yukari cikar. Bu durumda aldigim 25 derece civarindaki ic ortam sicakligini saglamak icin klima 10 derecelik fark gibi ideal sayilacak bir farki saglamak icin muhtemelen en verimli oldugu sartlarda calisiyor.

    Ben devamli 22 veya 25 derece olsun gibi tek bir rakama gozumu dikmiyorum. Vucudun mevsim degisimlerini biraz hissetmesi lazim. Hava sicakliginin 30-32 derece gibi oldugu haziran eylul gibi aylarda insan 22-23 dereceyi istiyor. Daha sicak zamanlarda ise 24-26 derece gibi sicakliklar hala daha 7000 btu klimanin kapasitesi dahilinde kalirken yeterli ferahligi sagliyor. Mevsimleri yaklasik 10 derece daha serin haliyle yasayip gidiyoruz. Klimada dusuk kapasitesi sebebiyle devamli calismaya daha yakin oldugundan ne dur kalk yapmaya nede inverterle devir dusurmeye ihtiyac hissetmiyor, nominal sartlarinda calisiyor.

    Bahsettigim odaninin buyuklugunu tam olarak icten ice dun olctum. 28 metre kare degilmis, 27.01 m2 cikti. hesabi cok degistirdigini zannetmiyorum. Klimanin ilk uc yilinda mantolama yoktu ama duvarlar ytong tugla idi klima yinede yeterli oluyordu. iki yil once birde mantolama yapildi. bir guney doguya acik cephe birde guney batiya acik ama genelde saat 4 ten sonra golgede kalan bir cephe var. Yani guneye iki cepheyle acigiz. Dis unite guney bati cephenin dibinde korunakli tam oglende 1 saat disinda hep golge bir yere takili.

    Isitma durumu soz konusu olunca mesela izmirde kisin hava sicakligi 5 derece olsun iceriyi 22 yapmak isterseniz arada 17 derece fark oluyor. Bu benim klimayi kullandigim 10 derece civarindaki fark ihtiyacinin disinda bir guc gerektiriyor. Ama ben klimayi isitmada kullanmiyorumki.

    Benim Inverter-Klasik konusunda soyledigim tek bir sey var. Inverterlinin klasige gore enerji sarfiyati konusunda daha ustun oldugu inanci cok gercekci degil. Gordugum sayilar, formuller ve tecrubem bunu soyluyor. Sizin yukarida yazdiklarinizin ve benimde katildigim goruslerin cogu ise bundan farkli, gercekler.

    Mesela dediginiz gibi Isitmadaki konfor icin, hem isitma hem sogutmanin gerektirdigi farkli sartlari saglamak icin inverterli klima dusunulebilir hatta dusunulmelidir.

    Elektrik iletim hatlarina veya ev icindeki tesisata klasik klimanin dogrudan tesisata baglanan motorunun bindirdigi reaktif guc ve demaraj akim yuku konusundada haklisiniz. Bu tam olarak dikkate deger seviyede enerji kaybi manasina gelmesede daha kalin hat kullanma ihtiyaci ve daha fazla reaktif guc uretebilen bir santrali gerektirir.

    Cozumde ise tam olarak sizinle ayni fikirde degilim. Ilk olarak benim kullandigim gibi dusukce sayilabilecek kapasiteli bir klima kullanildiginda demaraj akim ve reaktif guc ihtiyaclari, normal bir ev tesisatinin rahatca karsilayabilecegi sinirlar icinde kaliyor. Ben bir problem yasamadim. Bunlar cok gerekiyorsa inverter bile kullanmadan pasif filtreleme yontemleriyle daha ucuza ve daha verimli olarak halledilebilir. Inverterinde basta demaraj akimini sinirlasada calisma suresi boyunca, kendi uzerinde hep aktif guc tukettigini unutmayin, yani demarajda kazandirdigini calisma suresince yeterince geri alabilir.

    Neyse bunlar benim asil olarak sorguladigim seyler degil. Asil sorguladigim inverterlinin-klasige gore ayni sogutma icin zaman icerisinde kullandigi enerjinin, teknik olarak neden daha az olmasinin gerekliligi. Bu dogru veya yanlista olsa sadece tek bir faktor. Inverterli klasik secimini tumden etkileyecek bir sey degil. Dolayisiyla benim yazdiklarimi okuyan sadece bunlara bakarak inverterlimi klasikmi alacagina karar vermemeli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengizumur -- 6 Nisan 2010; 16:59:02 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: eina


    Evet 1. maddede inverter hassas bi durumda çünkü inverter cihazın kartı narindir ve tamiride yüksek maliyet getirir.Bu konumda ya alçak ve yüksek voltaja karşı koruma sistemi olan yada elektrikten doğabilecek arızaları garanti kapsamına sokan ki kolay kolay bulamazsınız öyle bi cihaz düşünmeniz gerekli koruma sistemleri çoğu japon cihazında mevcut fakat diğer garanti servise bağlı açıkçası biraz araştırın derim burda 1 gün konuşuruz 1 ay konuşuruz 2 ay konuşuruz ama siz aldığınızda 10 sene belki 15 sene neyse kullanacaksınız iyi ölçün biçin ona göre karar verin.


    zaten bende değerli yorumları alıp karar verebilmek için sizinle paylaşıyorum isteklerimi
    şimdi soruşturdum çok ciddi derecede elektrik kesintileri yaşanıyor oturdugumuz bölgede
    hoş jeneratör var ama sonuçta anlık gidiyor ve geri geliyor buda haliyle dalgalanmaya fazla fazla sebep oluyor

    şimdi sizin yaptığınız yorumlar dorultusunda inverter almak mesafe olarak mantıklı olsada , şu durumdada bu kadar dalgalanma ile başıma ciddi derecede elektirk problemleri açıcak gibi gözüküyor inverter cihazlar...
    şimdi hem kendisi pahalı hemde ciddi derecede tamir maliyetleri var ve aynı zamanda çok daha fazla hassas , siz olsanız şu durumda inverteri ne kadar düşünürdünüz ?

    ayrıca diyelimki inverter almadık ve split klima aldık , o zaman bu 10 m iç dış unite mesafesinde taktıgımız klima hiç bir işimizi görmezmi , bu kadar mı zayıf kalır ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hilmi-c

    Sizin durumunuz zaten özel tabi inverter alacaksınız. Ben ille invereter almayın demiyorum kimseye, bu kesinlikle yanlış anlaşılmasın. Cereyan durumunuz yeterliyse dalgalanma yoksa yalıtımınızda iyiyse hiç düşünmeden kapasitenize göre inverter klima alın. Ben sonuçta elimden geldiğince forumdan aldığım bilgileri kendi klimalarımla kıyaslayıp aktarıyorum. Bakın bugün yazan arkadaşların hepsi uzman bu konuda. Birol Eina zaten iyi ustalar Samet se iyi bir kullanıcı arkadaşımızdır. Demrecini mkv arkadaşalar biraz daha sükuneti seçseler onlarda süper bilgili bir arkadaşlarımızdır. Cengiz arkadaşımızsa işin tamamen teknik yönlerini eğitimi açısından deşip çoğu zaman öncelikle şahsım adına konuşayim süper bilgiler aldığım bir arkadaşımızdır. Bu durum tüm forum içinde aynıdır hemen hemen. Zaman zaman tartışmalar olsada cengiz beyden önemli bilgileri bir çok kişi almıştır.




    hilmi-c,

    Benim icin guzel seyler yazmissiniz sagolun. Beni dogru anlamissiniz. Ben teknik konularda varim. Kimseye belli bir markayi, belli bir tipi veya kapasiteyi alin demiyorum. Bu isin piyasasini bilmemde zaten. Genelde bir sey anlatir gibi gorunurken aslinda bir soru soruyorum. Sordugum sorunun altyapisi icin bir miktar aciklama yapmam gerekiyor cogu zaman.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengizumur -- 6 Nisan 2010; 17:09:29 >




  • Genel inverterli-klasik karsilastirmasi degil ama benim ilgilendigim hangisi nominal sartlarda daha az veya cok enerji harcamali analizinde bu konuya merakli arkadaslar icin asagidaki verileri vermek istiyorum.

    Bunlar daikin'in teknik verilerine bakinca birbirine karsi neredeyse tam olarak muadil oldugunu dusundugum bir inverterli birde klasik iki klimasi.

    Klasik;
    RYN25GXV1B dis unite ve
    FTYN25GXV1B ic unite kombinasyonu.

    Inverterli;
    RX25GV1B dis unite ve
    FTX25GV1B ic unite kombinasyonu.

    Bu iki klima sanki ayni klimanin birine inverter takilmis hali. ikisininde sogutma kapasitesi nominal 8500 BTU, inverterli dogal olarak bunun altina ve ustune cikabiliyor.

    Inverterlinin Yillik enerji tuketimi 370 kWh
    Klasigin Yillik enerji tuketimi 385 kWh

    Bu tuketim degerleri bence karsilastirma icin olabilecek en saglikli veriler cunku Daikin'in laboratuarda tam olarak esit sartlari sagladigina eminim. Bu degerler gercekte olabilecek degerlerden dusuk fakat galiba yilin 365 gununde, ortalama bir yerde, her mevsimin sartlarini yakalamak icin gece bir saat gunduz bir saat calismayi orneklemisler gibi bir degere yakin bir deger bu. Ne yaptiklari standardlarda yaziyordur. Bence karsilastirma maksadi icin dogru bir yontem bu.

    Ilk once benim beklentimin aksine inverterli azda olsa daha verimli cikiyor. % 4'e yakin verim farki var.

    Motorlarin cektigi akima bakinca ayni 8500 btu icin;

    Klasik sogutmada 0,77 A, isitmada 0.78 A,
    Inverterli sogutmada 0,74 A isitmada 0.76 A akim tuketiyor.

    Inverterlinin motoru pompaya, klasikle ayni gucu vermek icin %4'e yakin miktarda daha az akim ve guc cekiyor.

    Ben ve bilen herkes biliyorki. Bir motoru araya inverter gibi hiz kontrol cihazlari baglamadan dogrudan sebekeye bagladiginizda bu motor nominal guc ve devrinde ama araya inverter konmus bir benzerine gore daha az elektrik tuketir.

    Yani inverter %95 verimli ise, bagli oldugu motoru nominal 220V/50Hz sartlarinda calistirmak icin motora 0,77 amper vermesi gerekiyorsa, sebekeden 0.77/0.95 = 0.81 amper cekmesi gerekir ve ben bu durumda dogrudan sebekeye bagli klasigin daha az elektrik cekerek daha verimli olmasini beklerim, bu nasil oluyor ?


    Ilk yorumum sudur.

    Klasik olan klimanin motoru aslinda bastan klasik klima icin imal edilmememistir. Inverterli kardesi icin degisken devir sartlarinda mesela 10-60 Hz ve degisken voltajlarda calismak icin ortalama bir nokta nominal yani en verimli nokta olarak alinmistir. Bu da dogru bir dizayn yaklasimidir. Boylece Klima inverter sayesinde vaktinin cogunu gecirdigi sartlara en yakin noktada en verimli olacaktir.

    Fakat bu motoru alip klasik bir klimaya takip 220 Volt / 50 Hz sartinda calistirirsaniz artik bu motor nominal yani en verimli olarak bu sart icin dizayn edilmediginden verimi dusecektir. Inverterli kardesi ise inverter sayesinde 220V/50Hz den farkli olan verim noktasinda daha az tuketimle ayni ayni kapasiteyi verecektir. Eger klasigede bu noktada besleme yapilsa o yine inverterliden daha verimli olacaktir cunku inverterin %5 kaybi onda yoktur.

    Yada bu motor dogru akim motorudur. Klasik olan dogru akimi basit kopru diyotlarla, inverterli olanda daha verimli olarak inverterle sagliyordur.

    Bu iki durumdada aslinda dizayn inverterli olmak uzere yapilmis fakat inverter takilmayarak cakma bir klasik elde edilmistir, benim klasik dedigim bu degildir. Bu durumda bile, klasikle inverterlinin arasindaki verim farki sadece %4. Bu demaraji, filanda kapsiyor. Bir cok alicinin beklentisi olan %40-50 gibi rakamlardan cok uzak bir figur.

    Yada bu klimalarin tek farki birinin inverterli olmasi degildir, boyle bir analize uygun degillerdir. Yine boyle daikin disinda fakat ikiside ayni markaya sahip iki muadil klasik/inverterli klima arasinda karsilastirma yapilabilir.

    Iki tane sayiya bakarak yaptigim yorumlara, bu klimalari bilen servis elemanlari eminim guluyorlardir. Inverter kayiplarina ragmen bir motorun neden daha az yaktigini bana aciklayacak biri olursa memnun olurum. Hos buda invertermi klimami secimini yine etkilemez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengizumur -- 7 Nisan 2010; 0:43:15 >




  • Arkadaşlar araya girerek tavsiye isteyeceğim,kısıtlı bütçe ile en sorunsuz ve verimli klimayı almak istiyorum(zor biraz abiki : )

    35m2 salon ve 15m2 oturma odası için belirlediğim klimalar?

    airfel artful 18000 ve 9000 lik?sizce doğru bir seçimmi?bütçe ikisi için 2 bin lira civarı?

    (Adanada kullanılacak,pvc li,yeni bina ve son kat apartman dairesi)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alpermor

    ciddi anlamda yardıma ihtiyacım var lütfen yardım arkadaşlar....

    sitemiz vakti zamanında lg ile anlaşma yapmış ve dairelere bakır kablolama sistemi yapılmış

    sitede bir miktar insan lg-viessmann bir miktarda lg-beko kullanıyor...

    şimdi salonda ve oturma odasında olmak üzere 2 adet klima girişi mevcut

    her 2sininde kabloları ayrı ayrı dış unitelerin oldugu bölgeye çekilmiş vaziyette

    dış uniteler binanın tepesinde evden yükseklik olarak 10 metre yukarıda

    Klimaları sadece soğutma amaçlı kullanacağım.... Kışın kullanılmayacak.. (merkezi ısıtma sistemi mevcut)

    Yanıt bulamadığım yada bilgisiz oldugum konular şunlar:

    1- Mesafeden dolayı buraya Inverter cihaz almak zorundamıyım ?
    (Inverterlar daha kuvvetli üfler diyorlar)
    Klimacı yakın bir arkadaşım buraya inverter almak zorundasın dedi ama yinede aradaki farklardan dolayı ve sadece yazın kullanacgımdan ötürü bunu sormak istedim.

    2- Her klimanın girişi her bakır kablo ile uyarmı , istediğim bir marka kullanabilirmiyim ? (Lg kullanılıyor)
    Lg değilde daha başka bir marka kullanmak istiyorum ama kablolar uyarmı emin değilim .




    Sogutmada kullanilacak bir klimanin dis unitesinin yukarida olmasi dezavantaj degil, bence bir avantaj. Neden boyle dusundugumu aciklayayim.

    Klima gazi gidis ve gelis borulariyla kapali bir devre icinde donuyor. Kompresor veya pompa bu gazi bu devrede döndürüyor. Eger gidis ile gelis arasinda HIC BIR SICAKLIK VE BASINC farki olmasa pompanin asagidami, yukaridami yoksa ortada bir yerdemi konumlandigi fark etmez, cunku pompanin emdigi ile bastigi gaz veya sivi arasinda kod farkindan dogan basinclar birbirini goturur. Yani pompa asagida ise 10 metrelik gazin agirliginin kompresor girisinde yarattigi fayda, cikistaki yine 10 metrelik gazin agirliginin yarattigi dez avantaj ile birbirini sifirlar.

    Pekiyi gidis gaziyla gelis gazi arasinda basinc ve sicaklik farkindan dogan bir ozgul agirlik farki varsa ne olur ? Sogutma yapan klimada durum budur. Sizinki gibi dis unitenin yukarida oldugu duruma bakalim.

    Sogutulmus, asagi inmekte olan gazin yogunlugu daha fazladir. Ic uniteden isinarak yukari cikan gazin yogunlugu daha azdir. Bu fark sebebiyle gelis gazi agirligiyla daha hafif olan gidis gazini yukari iter. Bu olay kompresorun yapmak istedigiyle ayni oldugundan kompresorun isini kolaylastirir.

    Daha goze gorunur bir ornek olarak sunu vereyim. Isinan hava yukari cikar, soguyan hava asagi iner. Uc katli mustakil bir evde alt kata kurdugunuz sobanin isittigi hava merdiven boslugundan yukari cikmak ister ve yukari katlarida isitir. Yine ayni evde en ust kata kurulan klimanin verdigi soguk hava merdiven boslugundan asagi dogru inmek ister.

    Sizinki gibi dis unitenin yukarida olmasi, sogutma icin bir avantaj, isitma icin bir dezavantajdir. Bunun yaninda ic uniteyle dis unite arasinda kot farki olmasinin benim bilgim dahilinde, invertermi klasikmi olsun seciminde bir etkisi yoktur. Bu durumun neden inverter tercih etmeyi gerektirdigini bunu soyleyen arkadaslar eger biraz daha aciklarsa zevkle okurum. Ben bu arada size bir tavsiyede bulunmuyorum. Durumunuzu bilgim dahilinde analiz edip yine bunu yapan diger arkadaslara fikrimi belirtip, onlarin fikirlerini acmalarini istiyorum.

    Sizinki gibi bu dis unitenin yukarida olmasi konusunu eskiden bir ara konusmustuk. Konuda cok sayfa olmasinin bir zararida bu. Donup dolasip ayni seyler tekrarlaniyor.

    EDIT : Yukarisi avantaj dedim ama dis uniteler insallah catiya konmamistir. Catida gunesin isittigi kiremitler sebebiyle sicaklik cok yuksek olur. Bu dis unite icin hic iyi degil. Sogutmada dis unite golgede, mumkun olan en serin yerde olmali.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengizumur -- 7 Nisan 2010; 0:39:55 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: eina


    quote:

    Orijinalden alıntı: alpermor

    1-oturdugumuz bölgede sürekli elektrik kesintileri yaşanıyor...
    Haliyle dalgalanmalar mevcut...

    2- İç ve dış unitesi arası 10 m mesafe var...

    1.madde inverter açısından mantıksız , 2 madde ise tam tersine illede inverter diyor...

    naapmalı ne etmeli ? sanki inverter daha mı mantıklı yinede ??


    birde ille inverter ise hangi markalar
    mesela lg-beko nasıldır ? (sadece soğutma amaçlı)
    yada başka bir ürünmü tavsiye edersiniz ?


    Evet 1. maddede inverter hassas bi durumda çünkü inverter cihazın kartı narindir ve tamiride yüksek maliyet getirir.Bu konumda ya alçak ve yüksek voltaja karşı koruma sistemi olan yada elektrikten doğabilecek arızaları garanti kapsamına sokan ki kolay kolay bulamazsınız öyle bi cihaz düşünmeniz gerekli koruma sistemleri çoğu japon cihazında mevcut fakat diğer garanti servise bağlı açıkçası biraz araştırın derim burda 1 gün konuşuruz 1 ay konuşuruz 2 ay konuşuruz ama siz aldığınızda 10 sene belki 15 sene neyse kullanacaksınız iyi ölçün biçin ona göre karar verin.


    Inverter kendi basina hassastir oda kendi arizasini cikarir. Benim piyasadaki klimalarin inverterleri konusunda cok bilgim yok fakat genelde inverterli bir motor veya kompresor, inverterin motor ve sebeke arasinda sagladigi tampon gorevi sebebiye sebeke sartlarindaki degisime daha az duyarlidir. Oyleki piyasadaki bir inverter unitesini hem 110 voltluk amerikan sebekesinde hemde 220 voltluk avrupa sebekesinde istediginiz motoru surmek icin kullanabilirsiniz. Yani az bir voltaj dalgalanmasi motora yansimaz. Klima ureticileri ne yapiyor bilemiyorum ama inverter teknolojisin su zamandaki durumuna goze alinca, voltaj dalgalanmasina care olan teknoloji inverterdir. Inverterli klima ureticileri bizim gibi ulkelerde pazarladiklari klimalar icin bunu dikkate almali. Bu inverterde cok ucuz bir iki parca ve software ile halledilir.

    Ben eger klima ureticileri inverter teknolojisini takip ediyorsa voltaji oynak bir yer icin inverterli klima tavsiye ederdim.




  • ya ne teknigi meknigi adam alacak takacak bakacak az yakanı kullanacak kim %99 bakar teknige ha, ülkemizde kim kullanma kulavuzu okur be arkadaşlar ben bakarım kullanma kulavuzzuna internetden, birde tanııtm degerlerine iyi markaların birde denemek için yakınlarımda varmı onlarda incelerim 1 sene sonra alırım birde denemek için evime eger hoşuma giderse alırım öbür seneye eger ihtiyacım varsa bir dene daha kim takar teknik meknükboş işler5 bunlar genelde türkiye için siz yazın eglenin,
    işte halkımın bakış açısı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: reymor01

    Arkadaşlar araya girerek tavsiye isteyeceğim,kısıtlı bütçe ile en sorunsuz ve verimli klimayı almak istiyorum(zor biraz tabiki : )

    35m2 salon ve 15m2 oturma odası için belirlediğim klimalar?

    airfel artful 18000 ve 9000 lik?sizce doğru bir seçimmi?bütçe ikisi için 2 bin lira civarı?

    (Adanada kullanılacak,pvc li,yeni bina ve son kat apartman dairesi)


    Yorum bekliyorum üstadlar,bi iki hafta içinde halletmem lazım...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cengizumur


    quote:

    Orijinalden alıntı: eina


    quote:

    Orijinalden alıntı: alpermor

    1-oturdugumuz bölgede sürekli elektrik kesintileri yaşanıyor...
    Haliyle dalgalanmalar mevcut...

    2- İç ve dış unitesi arası 10 m mesafe var...

    1.madde inverter açısından mantıksız , 2 madde ise tam tersine illede inverter diyor...

    naapmalı ne etmeli ? sanki inverter daha mı mantıklı yinede ??


    birde ille inverter ise hangi markalar
    mesela lg-beko nasıldır ? (sadece soğutma amaçlı)
    yada başka bir ürünmü tavsiye edersiniz ?


    Evet 1. maddede inverter hassas bi durumda çünkü inverter cihazın kartı narindir ve tamiride yüksek maliyet getirir.Bu konumda ya alçak ve yüksek voltaja karşı koruma sistemi olan yada elektrikten doğabilecek arızaları garanti kapsamına sokan ki kolay kolay bulamazsınız öyle bi cihaz düşünmeniz gerekli koruma sistemleri çoğu japon cihazında mevcut fakat diğer garanti servise bağlı açıkçası biraz araştırın derim burda 1 gün konuşuruz 1 ay konuşuruz 2 ay konuşuruz ama siz aldığınızda 10 sene belki 15 sene neyse kullanacaksınız iyi ölçün biçin ona göre karar verin.


    Inverter kendi basina hassastir oda kendi arizasini cikarir. Benim piyasadaki klimalarin inverterleri konusunda cok bilgim yok fakat genelde inverterli bir motor veya kompresor, inverterin motor ve sebeke arasinda sagladigi tampon gorevi sebebiye sebeke sartlarindaki degisime daha az duyarlidir. Oyleki piyasadaki bir inverter unitesini hem 110 voltluk amerikan sebekesinde hemde 220 voltluk avrupa sebekesinde istediginiz motoru surmek icin kullanabilirsiniz. Yani az bir voltaj dalgalanmasi motora yansimaz. Klima ureticileri ne yapiyor bilemiyorum ama inverter teknolojisin su zamandaki durumuna goze alinca, voltaj dalgalanmasina care olan teknoloji inverterdir. Inverterli klima ureticileri bizim gibi ulkelerde pazarladiklari klimalar icin bunu dikkate almali. Bu inverterde cok ucuz bir iki parca ve software ile halledilir.

    Ben eger klima ureticileri inverter teknolojisini takip ediyorsa voltaji oynak bir yer icin inverterli klima tavsiye ederdim.



    Bu yükseklik farklarını biz kafamızdan uydurmuyoruzki böyle söyleyelim aç bi mitsubishi bi daikin vs hangi kataloğu olursa olsun mitsubishide inverterlarda yükseklik kota farkı 15 mt standart cihazlarda 10 mt dir.Adamlar araştırıp yazıyor bunları.1 1.5 ay önce Mitsubishi den Japonlar geldi ve adamın dediği tek bi olay var biz ar-ge çalışmamıza sadece yılda 1 milyar dolar harcıyoruz.Hala üstünde tartışıyoruz bizde.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: reymor01


    quote:

    Orijinalden alıntı: reymor01

    Arkadaşlar araya girerek tavsiye isteyeceğim,kısıtlı bütçe ile en sorunsuz ve verimli klimayı almak istiyorum(zor biraz tabiki : )

    35m2 salon ve 15m2 oturma odası için belirlediğim klimalar?

    airfel artful 18000 ve 9000 lik?sizce doğru bir seçimmi?bütçe ikisi için 2 bin lira civarı?

    (Adanada kullanılacak,pvc li,yeni bina ve son kat apartman dairesi)


    Yorum bekliyorum üstadlar,bi iki hafta içinde halletmem lazım...



    Düşündüğün cihazlar çok iyi cihazlar ama ben oturma odasına 12.000 lik bi klima öneririm 15 metrekarede olsa sürekli kapı açılıp kapanıyor içeri insan faktörü girince vs gibi sebeplerden 12.000 lik daha rahat ettirir ki arasında çok fazla bi fiyat farkı olan cihazlar değil.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: eina


    quote:

    Orijinalden alıntı: reymor01


    quote:

    Orijinalden alıntı: reymor01

    Arkadaşlar araya girerek tavsiye isteyeceğim,kısıtlı bütçe ile en sorunsuz ve verimli klimayı almak istiyorum(zor biraz tabiki : )

    35m2 salon ve 15m2 oturma odası için belirlediğim klimalar?

    airfel artful 18000 ve 9000 lik?sizce doğru bir seçimmi?bütçe ikisi için 2 bin lira civarı?

    (Adanada kullanılacak,pvc li,yeni bina ve son kat apartman dairesi)


    Yorum bekliyorum üstadlar,bi iki hafta içinde halletmem lazım...



    Düşündüğün cihazlar çok iyi cihazlar ama ben oturma odasına 12.000 lik bi klima öneririm 15 metrekarede olsa sürekli kapı açılıp kapanıyor içeri insan faktörü girince vs gibi sebeplerden 12.000 lik daha rahat ettirir ki arasında çok fazla bi fiyat farkı olan cihazlar değil.



    Evet 12000 likle çok fazla fark yok,hatta sadece oturm odası için biraz daha para verip inverter modelinimi alsam diyorum,malum oturma odasındaki klima hemen hemen hergün çalışacak,salon sadece misafir geldiği zaman...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: eina


    Bu yükseklik farklarını biz kafamızdan uydurmuyoruzki böyle söyleyelim aç bi mitsubishi bi daikin vs hangi kataloğu olursa olsun mitsubishide inverterlarda yükseklik kota farkı 15 mt standart cihazlarda 10 mt dir.Adamlar araştırıp yazıyor bunları.1 1.5 ay önce Mitsubishi den Japonlar geldi ve adamın dediği tek bi olay var biz ar-ge çalışmamıza sadece yılda 1 milyar dolar harcıyoruz.Hala üstünde tartışıyoruz bizde.



    Evet kataloglarda 10-15 metre yaziyor. Klima hem isitma hemde sogutma icin kullanilacak gibi monte edildiginden, asagimi yukarimi 10 metre belirtilmeden sadece bu yaziyor.

    Sadece isitma icin veya sadece sogutma icin yapilacak montajla ilgili olarak vatandasin ulasabilecegi bir bilgi yok. Servislere bununla ilgili ayrica bir bir bilgi veriliyormu onu soruyorum. Ayrica sizinde bilgi ve tecrubelerinize gore yukaridaki arkadasin durumundaki gibi sadece sogutma icin kullanilan bir klimada dis unitenin yukarida olmasinin farkli bir etkisi oldugunu gordunuzmu ? Yukarida yukseklik farkinin kullanima gore avantajda getirecebilecegiyle ilgili yuruttugum mantik hatalimidir ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengizumur -- 7 Nisan 2010; 10:50:22 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cengizumur

    quote:

    Orijinalden alıntı: eina


    Bu yükseklik farklarını biz kafamızdan uydurmuyoruzki böyle söyleyelim aç bi mitsubishi bi daikin vs hangi kataloğu olursa olsun mitsubishide inverterlarda yükseklik kota farkı 15 mt standart cihazlarda 10 mt dir.Adamlar araştırıp yazıyor bunları.1 1.5 ay önce Mitsubishi den Japonlar geldi ve adamın dediği tek bi olay var biz ar-ge çalışmamıza sadece yılda 1 milyar dolar harcıyoruz.Hala üstünde tartışıyoruz bizde.



    Evet kataloglarda 10-15 metre yaziyor. Klima hem isitma hemde sogutma icin kullanilacak gibi monte edildiginden, asagimi yukarimi 10 metre belirtilmeden sadece bu yaziyor.

    Sadece isitma icin veya sadece sogutma icin yapilacak montajla ilgili olarak vatandasin ulasabilecegi bir bilgi yok. Servislere bununla ilgili ayrica bir bir bilgi veriliyormu onu soruyorum. Ayrica sizinde bilgi ve tecrubelerinize gore yukaridaki arkadasin durumundaki gibi sadece sogutma icin kullanilan bir klimada dis unitenin yukarida olmasinin farkli bir etkisi oldugunu gordunuzmu ? Yukarida yukseklik farkinin kullanima gore avantajda getirecebilecegiyle ilgili yuruttugum mantik hatalimidir ?




    Bütün insanlar aynı şeyi söyler ben sadece soğutma veya sadece ısıtma için kullanacağım ama hiçbir zaman bu şekilde olmaz illaki kullanılır her koşulda ki alınmışken mantıklısı alınması lazım burda biz 3 5 gün konuşuruz o dile kolay 5 10 veya 15 sene neyse kullanır o yüzden baştan ileriyi görerek tartışılmalıki ilerde sıkıntı yaşanmasın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eina -- 7 Nisan 2010; 13:22:53 >







  • Arkadaşlar Klima Tavsiyesi başlığı reymor01 gibi arkadaşlara yardım etmek için daha iyi kullanım alanı sunuyor...

    Bu anlamda bu tartışmalara mola verip ihtiyacı olan arkadaşlara kişiye özel tavsiye şeklinde yaklaşırsanız tüketici (bu yazdıklarınızı teknik bilgi yüklenmelerini anlayana kadar) ürünleri kendi kıyaslayarak edinebilecektir...

    Ayrıca forumun bir yerlerinde "Klasik mi Inverter mı? "diye bir başlık vardı eminim, benim tavsiyem detaylı teknik bilgileri bu başlık altında okuyucularla paylaşmanız...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: T-una

    Arkadaşlar Klima Tavsiyesi başlığı reymor01 gibi arkadaşlara yardım etmek için daha iyi kullanım alanı sunuyor...

    Bu anlamda bu tartışmalara mola verip ihtiyacı olan arkadaşlara kişiye özel tavsiye şeklinde yaklaşırsanız tüketici (bu yazdıklarınızı teknik bilgi yüklenmelerini anlayana kadar) ürünleri kendi kıyaslayarak edinebilecektir...

    Ayrıca forumun bir yerlerinde "Klasik mi Inverter mı? "diye bir başlık vardı eminim, benim tavsiyem detaylı teknik bilgileri bu başlık altında okuyucularla paylaşmanız...


    Dogru soyluyorsunuz T-una,

    Benim sorusturdugum konular cogu musterinin karar verme asamasinda onlara cok fayda saglamiyor.

    Ama bende bir musteriyim ve buradaki profesyonellerin soyledikleri benim bir dahaki alisverisimde etkili olacak, mantikli tavsiyeler kiymetini bulacak. Acikcasi gecen cuma gunu, bu forumda baska bir baslikta bir arkadas kipada 225 liraya klima var deyince bakmaya gittim. Bu yaz icin yatak odasinada bir klima almak istiyorum. Bunun sadece bir tek kipaya ozel oldugunu biliyordum ama yinede belki bizimkidir diye baktim, degilmis.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cengizumur


    quote:

    Orijinalden alıntı: T-una

    Arkadaşlar Klima Tavsiyesi başlığı reymor01 gibi arkadaşlara yardım etmek için daha iyi kullanım alanı sunuyor...

    Bu anlamda bu tartışmalara mola verip ihtiyacı olan arkadaşlara kişiye özel tavsiye şeklinde yaklaşırsanız tüketici (bu yazdıklarınızı teknik bilgi yüklenmelerini anlayana kadar) ürünleri kendi kıyaslayarak edinebilecektir...

    Ayrıca forumun bir yerlerinde "Klasik mi Inverter mı? "diye bir başlık vardı eminim, benim tavsiyem detaylı teknik bilgileri bu başlık altında okuyucularla paylaşmanız...


    Dogru soyluyorsunuz T-una,

    Benim sorusturdugum konular cogu musterinin karar verme asamasinda onlara cok fayda saglamiyor.

    Ama bende bir musteriyim ve buradaki profesyonellerin soyledikleri benim bir dahaki alisverisimde etkili olacak, mantikli tavsiyeler kiymetini bulacak. Acikcasi gecen cuma gunu, bu forumda baska bir baslikta bir arkadas kipada 225 liraya klima var deyince bakmaya gittim. Bu yaz icin yatak odasinada bir klima almak istiyorum. Bunun sadece bir tek kipaya ozel oldugunu biliyordum ama yinede belki bizimkidir diye baktim, degilmis.




    Valla ben düşük segment bi klimayı pek kullanmam çünkü o tarz servislerdede çalıştım neler döndüğünü az çok bilirm yada ne tür cihazlar olduğunu ama o rakamı görünce insanı cezbetmiyor değil montaj dahildi ayrıca.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: eina

    Bütün insanlar aynı şeyi söyler ben sadece soğutma veya sadece ısıtma için kullanacağım ama hiçbir zaman bu şekilde olmaz illaki kullanılır her koşulda ki alınmışken mantıklısı alınması lazım burda biz 3 5 gün konuşuruz o dile kolay 5 10 veya 15 sene neyse kullanır o yüzden baştan ileriyi görerek tartışılmalıki ilerde sıkıntı yaşanmasın.


    Dostum öncelikle sadece soğutma amaçlı kullanacgım derken bundan kesinlikle eminim.
    Evde merkesi ısıtma sistemi var ki kışın komşularım çok rahat ısındıklarını bildiiyorlar.
    O konuda hiç bir problem yok ...Kesinlikle sadece soğutma amaçlı düşünelim mevzuyu...
  • 
Sayfa: önceki 317318319320321
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.