Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (294. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
12 Misafir - 12 Masaüstü
5 sn
57.222
Cevap
701
Favori
4.430.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 292293294295296
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • o dediğin mantıkta değilim ama senin mantığın da maşallahı var. hojam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: art_SRY

    Birincisi teknik konuda konuşmaya çalışarak sadece kendini ispatlamaya çalışan herhangi bir satıcı olarak görüyorum seni kullanıcı yada cihaz almaya çalışan birisi değilsin ben bayi servisim cihazların içini dışını gayet iyi bilirim senin teknik olarak bahsettğin bir çok şeyi birebir gördüm inceledim hemde bir çok kez neyse o önemli değil bu forumda siyaha siyah desende mutlaka birisi çıkıp beyaz diyecektir kimse bu birşey söylüyor acaba ne diyor demez oda önemli değil mutlaka sende bilgince konuşuyorsun kimse toshıbanın yada başka bir cihazın vermiş olduğu değere birşey yada bu bu kadar yakmaz demedi bende demedim ben sadece yukarıyı okursan görürsün bu bu kadar yakarken kaç btu veriyor dedim eğer burda bilgi yarıştırırsak kimse birşey anlamaz amacımızdan saparız anca kendimizi tatmin etmiş oluruz eğer öyle birşey olacak olsa dahi ben sayfalarca yazarım gerçekten bu böylemiymiş diye sen on günde okumaya çalışırsın :) şuda var hani demişsin ya -25 derece ne alaka madem bu çok önemli değil neden toshıba -15 yazmış buda ayrı tartışılacak bir konu aşağıda cihazda olan bazı özellikler ve açıklamaları var çok tartışmaya yada özellik belirtmeye gerekte yok aslında
    Mitsubishi Electric Klima Sistemleri yeni Kirigamine Serisini yüksek enerji verimi ve sessizlik arasında mükemmel uyumu yakalamak için geliştirmiştir. Japonca doğal hava ve konforun diğer adı olan Kirigamine klima teknolojisinde de en üst noktayı göstermektedir.

    2.5 kW ve 3.5 kW kapasiteli iki modeli bulunan Kirigamine Serisi soğutmada 5.15, ısıtmada 5.33 değerlerine ulaşan COP’siyle enerji tasarrufunda en üst noktaya ulaşmaktadır. Standart bir A Sınıfı klimadan bile yaklaşık %60 daha fazla enerji verimi sağlamaktadır. 3.5 Kw kapasiteli modelde inverter çalışması ile ısıtma kapasitesi 6.6 Kw’a kadar çıkabilmektedir.
    -10 °C dış hava sıcaklığına kadar soğutma yapabilen seri -15 °C dış hava sıcaklığına kadar da ısıtma yapabilmektedir. Comfort Plus modellerinde ise ısıtma aralığı -25 °C dış hava sıcaklığına ulaşmaktadır. Sessiz çalışmada iddaalı olan Mitsubishi Electric bu seride ses seviyesini 20 dB’e düşürmüş ve endüstrideki en düşük ses seviyesine ulaşmıştır.

    I-SEE Sensör fonksiyonuna sahip olan seride bu özel göz 150º ’lik geniş bir açıyla döşeme ve duvar sıcaklığını ölçerek otomatik olarak bir yandan diğer yana hareket eder. Konvansiyonel klimalar iç ortam sıcaklığını sadece emiş hava sıcaklığını kullanarak kontrol ettiği için insanların hissettiği sıcaklıkta önemli bir rol oynayan döşeme seviyesi sıcaklığı gözden kaçabilir. I SEE Sensör yaşam alanlarında konforu sağlamak için döşeme sıcaklıklarını tarar. Isı farklılığı olan bölgeleri tespit ederek ısıyı o bölgeye yönlendirir. Böylece oda içinde daha homojen bir ısı dağılımı gerçekleşir. I-See sensör’ün yanı sıra “Bölge Ayarı” fonksiyonuna sahip olan bu yeni seri bir tek düğme ile odanın sağ, sol ya da tümünü seçmenize imkan vererek verimli ve enerji tasarruflu ısıtma ve soğutma yapmaya imkan tanır.

    Filtreleme sistemi de geliştirilen seri ön filtre olmasının yanında ayrıca 2 adet Plazma Hava Temizleme Fonksiyonuyla donatılmıştır. Bu fonksiyonlar havadaki nano boyutundan mikron boyutuna kadar tüm kirli partikülleri yok eder. Plazma Elektrot Ünitesi ozon ve plazma oluşturmak için elektro-boşaltma sistemi kullanılır. Ozon ve plazma ve iki özel filtre arasındaki işbirliği dinamik bir plazma hava temizleme fonksiyonu oluşturur. Plazma Koku Giderme Filtresi platin katalizöre sahiptir. Yaklaşık 3000 m2 lik bir yüzeyde 1 nanometre kadar minik delikler havadaki küçük, kötü kokulu maddeleri yakalar, sonra plazma elektrot ünitesi ve filtrenin içindeki platin katalizörün içinde oluşturulan ozon gücüyle kokuların kaynağı yok edilir. Ayrıca ’Anti Alerjik Elektrikli Enzim Filtresi’’ eklenmiştir. Filtreye doldurulan statik elektrik gücü ve plazma elektrot ünitesinde oluşturulan plazma ile bakteri, polen ve havadaki diğer alerjenler yakalanır, bunlar daha sonra filtredeki enzimle etkisiz hale getirilir.

    Kirigamine Serisi küf sporunun gelişimine son vermek üzere dizayn edilmiş ‘’Küf Yok Edici’’ fonksiyonu sahiptir. Plazma Elektrot Ünitesinde oluşan ozon küf gelişim hızını neredeyse %20 azaltarak küf sporlarıyla savaşır. Soğutma çalışmasından sonra Plazma Elektrot Ünitesi iç ünitenin içini ozonla doldurur. Ozon(O3) çok kararlı bir molekül değildir. Yavaş yavaş ve doğal bir şekilde oksijene(O2) dönüşür. Dönüşme sırasında üretilen saf oksijen organik ya da inorganik maddeleri güçlü bir şekilde oksitler

    art_sry dostum.. Senin yazdıklarından copy paste ile cevap veriorum.. cevaplarım bolt olucak..
    ben kullanıcıyım ve araştıran 1 kullanıcıyım en azından bay bbilici gibi safra kesemden konuşmuorum o kaka bu kaka teknoloji nalet 1şi demiorum..

    copy paste yapıp sitedekilerin alayını yazmışsın buraya bu çok önemli 1şi deil ben sana direk siteyi yönlendirdim paste yapıp yazmak yerine 1 zahmet sende açıp okuyuver.

    yanlız
    ".5 kW ve 3.5 kW kapasiteli iki modeli bulunan Kirigamine Serisi soğutmada 5.15, ısıtmada 5.33 değerlerine ulaşan COP’siyle enerji tasarrufunda en üst noktaya ulaşmaktadır" bu en üst nokta ise TOSHİBA PKVP nin Ras-10PKVP 5,36 ısıtma COP si 5,26 soğutma COP si ne oluor ? bu COP yi Eurovent onaylamış bende gözünün önüne koydum 1 zahmet açık katalogdan bakıver... Bu EN ÜST NOKTA DEDİĞİN 1. YANILGIN olmuş oldu...

    ayrıca " Sessiz çalışmada iddaalı olan Mitsubishi Electric bu seride ses seviyesini 20 dB’e düşürmüş ve endüstrideki en düşük ses seviyesine ulaşmıştır. " yazmışsın Toshibada 20 DB ve katalog EUROVENT tarafından onaylanmış dolayısıyla en düşük seviyede YANLIZ deilsin Toshiba ile berabersin...

    diğerine gelirsek I-SEE toshibada yok ihtiyac duyulmamış demekki. veya yapmamışlar sizin 5.68 cop de olmamanız gibi :)


    Ayrıca "’Anti Alerjik Elektrikli Enzim Filtresi’’ eklenmiştir. Filtreye doldurulan statik elektrik gücü ve plazma elektrot ünitesinde oluşturulan plazma ile bakteri, polen ve havadaki diğer alerjenler yakalanır, bunlar daha sonra filtredeki enzimle etkisiz hale getirilir. " bunların yaptığı işleri yapan filtrelerden 7 adet var toshibada bu bir fark deil fazlalığı toshibanın daha fazla filtrenin STANDART olarak her modele fabrika çıkışlı olarak takılıor Olması..

    bir diğeri;
    "Kirigamine Serisi küf sporunun gelişimine son vermek üzere dizayn edilmiş ‘’Küf Yok Edici’’ fonksiyonu sahiptir. Plazma Elektrot Ünitesinde oluşan ozon küf gelişim hızını neredeyse %20 azaltarak küf sporlarıyla savaşır. Soğutma çalışmasından sonra Plazma Elektrot Ünitesi iç ünitenin içini ozonla doldurur. Ozon(O3) çok kararlı bir molekül değildir. Yavaş yavaş ve doğal bir şekilde oksijene(O2) dönüşür. Dönüşme sırasında üretilen saf oksijen organik ya da inorganik maddeleri güçlü bir şekilde oksitler " yazısını PASTE etmişsin..
    sana 1 soru Klimanın ÜFLEME YÜZEYİNİN KAÇTA KAÇI BU FİLTRE ile kaplı ? Toshiba bakteriyi yok etmekle kalmadığı gibi self cleanin sistemi ile BAKTERİ ÜRETİMİNE ENGEL OLUOR. Dışardan bakteri girişinede BAKTERİ FİLTRESİ engel oluor..


    dostum bir şey sorucam Sen diorsun ya herşeyi biliorum diye şu SELF Cleaning in ne olduğunu biliormusun ? Kendi klimalarının da 1 serisinde bu olay var. nedir biliomusun ?

    Ayrıca tekrar bir ayrıca Bu son dediğine % 100 katılıorum 2mizde bilinçli insanlarız ben tüketiciyim sen satıcı ben kullandığımı öneriorum sen sattığını olsun canın saolsun en azından 300 500 tl lik klima satıcıları gibi hebele hübele konuşmuoruz teknoloji konuşuoruz bazı arkadaşların anlamadığı algılayamadığı veya elinde teknolojisinde olmadığı şeyleri konuşuoruz yada teknolojik olarak yetersiz ürünü satan biri deilsin bazıları gibi..
    vel hasıl son dediğin "aslında şuda var ilk mesajımda belirttiğim gibi ben a klimayı yada b klimayı övmüyorum ne alıcaksanız alın ama çok iyi araştırıp karşılaştırma yoluyla alın kimsenin boşuna para verecek hali yok " % 100 ok im..

    Saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ITL -- 13 Ağustos 2009; 14:27:54 >




  • arkadaşlar 20 desibel diye birşey yok. reklam bunlar.
    20 desibellik bir sessizlik dünya üzerinde insanların günlük hayatlarını yaşayabildikelri hiçbiryerde yok. trafikten veya başka ses kaynaklarından çok uzak bir evde gece uyurken bile emin olun en az 30-35 dbA ses vardır. 20 dba için olsa olsa vakumlu yalıtımlı bir ortam yaratmak gerekir. yerküremizin derinliklerinden gelen doğal bir ses zaten var. yerkürenin 1-2 mikrosievertlik doğl bir radyasyonu olduğu gibi mesela.

    ayrıca dbA nedir, hangi dbA cinsinden bir ses seviyesi nasıl bir niceliktir bilmem bilirmisiniz. öle lineer bir nicelik değildir. 50 db ile 100 db arasında iki kat ses farkı yoktur. 30 dbA + 30 dbA = 60 dbA etmez. günlük yaşamda 35-40 dba dan daha sessiz ortam yoktur. hastanelerde odiyometri ölçüm kabinlerinde vardır sessizlik. bir klimanın ses seviyesinin 27 dbA olduğundan bahsetmek pratik bir olgu değildir. varsayımdır, laboratuvar koşullarıdır. evinizde laboratuvar işletiyor musunuz (ses laboratuvarı)

    boşverin bunları günlük hayatta işinize yaramaz ama satıcı ve üreticinin işine teknik olarak yarıyor işte.




  • her fimanın aynı mantıkta ürettiği fakat farklı isimler taktığı özellikler var bunda şu var bunda şu yok dersek yanılmış oluruz herkes bir şekilde teknolojiden faydalanmaya arge ile bir şeyler üretmeye çalışıyor daha düne kadar ses seviyesi 26 db ile öne çıkan panasonıc cihaz vardı şimdi 20 db lerden bahsediyoruz burada konuşulması gereken aslında iyi cihazın en uyğun fiyatlısını araştırmak bulmak eğer gerçekten para çok önemli değil en iyisi olsun dersek tükiye pazarına girmeyen fakat özellik olarak birçok klimayı arkada bırakan birçok klima sayabilirim copy paste yapmamın sebebide işlerin çok oluşu yoksa bilgisizlikle alakası yok beni siteden tanıyan az çok tanır zaten toshıbanın ses seviyesini iyi incele derim ama
  • quote:

    Orijinalden alıntı: art_SRY

    her fimanın aynı mantıkta ürettiği fakat farklı isimler taktığı özellikler var bunda şu var bunda şu yok dersek yanılmış oluruz herkes bir şekilde teknolojiden faydalanmaya arge ile bir şeyler üretmeye çalışıyor daha düne kadar ses seviyesi 26 db ile öne çıkan panasonıc cihaz vardı şimdi 20 db lerden bahsediyoruz burada konuşulması gereken aslında iyi cihazın en uyğun fiyatlısını araştırmak bulmak eğer gerçekten para çok önemli değil en iyisi olsun dersek tükiye pazarına girmeyen fakat özellik olarak birçok klimayı arkada bırakan birçok klima sayabilirim copy paste yapmamın sebebide işlerin çok oluşu yoksa bilgisizlikle alakası yok beni siteden tanıyan az çok tanır zaten toshıbanın ses seviyesini iyi incele derim ama


    minumum da Eurovent onaylı 20db..
    eski katalog da kapağı mavi olan 2008 kataloglarında 8. sayfanın hemen başında 20db olarak açıklanmış ve EUROVENT onaylı..
    2009 kataloğunda 20db olan diğer klimalardan dolayıda çok ön özellik olarak özel 1 yer ayrılmamış ancak Beyaz olan 2009 kataloğunda sayfa 26 da sol alt tarafta yazmakta..

    ayrıca dediğin doğru 1 dönem için türkiyede panasonic sadece db inden satış yaptı şimdide piyasada yok :)




  • Öncelikle Eurovent te ben hiçbir markanın 20 db ses kaydını göremedim.Ya bunların hepsi hikaye acaba kimin kulağı 27-28 db altı duyabilirki normal insan kulağı duymaz , tabi anormaller duyabilirse diyacek birşey yok.Doğru yazın25 db yatak odasında bile duyamazsınız.zatem kalite ve teknolojide sadece sese göre olamaz.Olsaolsa sadece hedef saptırmak olur,filitreleme muhabbetleri gibi.
  • mitsubishi:

    kdv ve montaj dahil fiyat listesi http://www.emaklima.com/images2/img/106/File/kampanyalar/RAC%20PerakendeFiyat%20Liste%2007-09.pdf

    kdv dahil montaj hariç fiyat listesi http://www.emaklima.com/images2/img/106/File/kampanyalar/Multi%20PerakendeFiyat%20Liste%2007-09.pdf

    bu nasıl işdir yahuu.... fiyatlar 1000 tl den fazla oynuyor işin içine montaj girince........ bir yanlışlık mı var bu işde............




  • montaj dahil olmayanından bir tane alıp bir elektrikçiye 100 liraya taktırsak olmaz mı bu klimayı?
  • Multi sistemler her zaman daha pahalıdır.
  • Neden olmasın,50 TL ye bile montaj yapan var.
    quote:

    Orijinalden alıntı: ser_kan55

    montaj dahil olmayanından bir tane alıp bir elektrikçiye 100 liraya taktırsak olmaz mı bu klimayı?
  • kafa allak bullak oldu........ toshiba ras 13 skvr ye karar vermiştim........ mitsubishilerde daha hesaplı gelmeye başladı.............

    mitsubishi MSZ-GE35VA ........... mitsubishilerde filitre falan yok mu hiç............... toshibada vitamin C yazıyordu.............
  • Filtrelere kafayı takmayın,hepsi hikaye.Kafa karışmışken Birde Zibro lara bakın.Made in japan,yüksek COP,5 yıl garanti,Fiyatlarda çok güzel
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ser_kan55

    kafa allak bullak oldu........ toshiba ras 13 skvr ye karar vermiştim........ mitsubishilerde daha hesaplı gelmeye başladı.............

    mitsubishi MSZ-GE35VA ........... mitsubishilerde filitre falan yok mu hiç............... toshibada vitamin C yazıyordu.............


    Ben biraz daha bulandırayım. Zibro S2035 değerlerini iyi inceleyin.
  • evet dünden beri inceliyorum.........
  • mıtsubishi MSZ-FD35VA

    yanlız aklım şu sitedeki fiyatda kaldı.......

    http://www.emaklima.com/images2/img/106/File/kampanyalar/Multi%20PerakendeFiyat%20Liste%2007-09.pdf

    bugün aradım 20:00 gibi ama 19:00 dan sonra elemanlar ayrılıyormuş......bilgi alamadım......yarın tekrar ararım.......
  • Sanırım montajsız fiyatlarda hata var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: manas35


    quote:

    Orijinalden alıntı: ser_kan55

    kafa allak bullak oldu........ toshiba ras 13 skvr ye karar vermiştim........ mitsubishilerde daha hesaplı gelmeye başladı.............

    mitsubishi MSZ-GE35VA ........... mitsubishilerde filitre falan yok mu hiç............... toshibada vitamin C yazıyordu.............


    Ben biraz daha bulandırayım. Zibro S2035 değerlerini iyi inceleyin.



    http://www.zibro.com/Turkey/tr_Contentpages/tr_Airco.htm bu sitede zibro s2035 inceliyorum....... fakat zibronun kendi sitesi olmasına rağmen biraz yüzeysel geçilmiş.......... daha derinlemesine özelliklerini inceleyebileceğim bir link var mı acaba..............




  • zibro s2035 bu cihazda niye kampanya yok yahuu..........gıcık olurum böyle işlere..........zibro s1735 kampanyalı ne güzel......

    zibro s2035 in piyasası nedir acaba?

    bu cihazıda sevdim.........
  • ısıtmada çektiği watt 765 dir. 13200 nominal olmasına rağmen,
    bu arada mbirol daha detaylı bilgi verir. fiyat olarakta 2100 altına alabileceğini sanmıyorum
  • 
Sayfa: önceki 292293294295296
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.