Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (282. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
12 Misafir - 12 Masaüstü
5 sn
57.221
Cevap
701
Favori
4.430.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 280281282283284
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • CEVAP YAZAN YOK MU BİR GÖRÜŞ ...HEP AYNI KIŞİLER AYNI KİŞİLERE CEVAP YAZIYOR GORDUGUIM KADARIYLA BAŞKALARININ MESAJALRI PEK DİKKATE ALINMIYOR...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ITL

    quote:

    Orjinalden alıntı: çamdibi

    2 senedir klima alacagım alacagım,üşengeçlikten ve cimrilikten salladımda salladım,en sonunda tam mitsubishi elektirike karar vermişken birde başıma zibro denilen bir marka çıktı ve birazda araştırınca zibroya yöneldim,bir çok servis satıcı kimlikli kişilerle telefonda görüştüm eve keşife geldiler ama hepside farklı fiyat verdiler,aklımda kalanlar 2570 tl ile 2250 tl arası idi,şirinyerde oldugunu söyleyen bir satıcı ile görüştüm bana en son 2500 gibi olur dedi ama yan komşuma aynı klimayı (2041) 2250 tl 12 taksitle satmış eger yan komşumla görüşmesem belkide 2500 tl alacagım,demekki telefonla degil yüz yüze ve alan birinide bulmak gerekiyor.
    Şimdi gene kara düşüncelere daldım acaba bu klimayı daha ne kadar daha ucuza bulabilirm yada 2200 tl iyimidir 2041 zibro klima için.


    Sevgili çamdibi sanırsam izmirlisin. izmirin sıcağını ve nemini ii bilirsin... bu forumdaki yazılarımı yani bu konunun 141,142,143. sayfadakilerini okursan tekrar konuşalım.

    Saygılarımla.



    Dedginiz gibi okudum,benim kafamda şu an arkadaşımın aldıgı zibro var orjinal japonmuş (2041) ve 2200 tl şirinyerli (forbesli) klimacıdan almış,biz daha önce kendisini tel ile aradık 2570 dedi azıcık ısrar edince 2500 tl dedi bizde teşekkür ettik kendisine ama akşam olupta yandaki komşu ile görüşünce bize 2500 tl fiyat veren klimacımız meger komşuya 12 taksitle 2200 tl satmış nedir şimdi bu herkes kafasına göre fiyata satıyor,
    İşin özü şudur biz ilk kararımızda 1500 tl ınverter bir klima almaktı amaç ama klima takılacak odanın çok güenş alması üstümüzün açık olması (üst katız ve çatı yok) salondanda çocuk odasına azıcık ısı taşıyalım dedik 9000 btu klimadan yola çıktı 14000 btu klimaya,ilk gelen servis 14000 btu önerdi hemen,şimdi konu şu biz 1500,2000 tl arası bu alanı ısıtacak iyi bir klima almak istiyoruz ınverter olanından ne önerirsiniz,sizle izmrde görüşmemiz mümkünmü,siz klimacımısınız,ne önerirsiniz.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: bahazar

    CEVAP YAZAN YOK MU BİR GÖRÜŞ ...HEP AYNI KIŞİLER AYNI KİŞİLERE CEVAP YAZIYOR GORDUGUIM KADARIYLA BAŞKALARININ MESAJALRI PEK DİKKATE ALINMIYOR...


    slm kardeş,ben de bu aleti almayı düşündüm ama ısıtma enerji sınıfı C olduğu için vazgeçtim. Onun yerine sigma 18btu peşin fiyatına 6 taksitle 1400TL'ye aldım.Isıtma ve soğutma sınıfı A ve R410A gaz kullanıyor.
    adresi...
    http://www.testklima.com/products_list.asp?c=1&d=7&e=28



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mardini -- 2 Temmuz 2009; 0:01:36 >




  • ISTMASININ C SINIFI OLDUGU NERDE YAZIYOR..ANLATABİLİR MİSİN...
  • arkadaşlar ben 12btu bir klima almayı düşünüyorum.illaki a sınıfı olacak diye bi şartım yok.önemli olan sessiz ve konforlu olması.adanada kullanacam yatak odası için.vestel kullanan bikaç tanıdık bu açılardan memnundu.ama yazılanları okuyunca biraz sogudum.eser _83 yorumlarını sabırsızlıkla bekliyorum..ayrıca başka tavsiyesi olanlar??
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bahazar

    ISTMASININ C SINIFI OLDUGU NERDE YAZIYOR..ANLATABİLİR MİSİN...

    Senin resimde gösterdiğin klimanın 18btusunu alacaktım. Baymak bayiine gittim katalogda gördüm ve vazgeçtim.Isıtmasını kullanmayacak olsaydım alırdım sadece soğutma için.Fiyatı da sigmaya göre daha ucuz
  • quote:

    Orjinalden alıntı: laedria

    arkadaşlar ben 12btu bir klima almayı düşünüyorum.illaki a sınıfı olacak diye bi şartım yok.önemli olan sessiz ve konforlu olması.adanada kullanacam yatak odası için.vestel kullanan bikaç tanıdık bu açılardan memnundu.ama yazılanları okuyunca biraz sogudum.eser _83 yorumlarını sabırsızlıkla bekliyorum..ayrıca başka tavsiyesi olanlar??


    Bütçe olarak ne kadar ayırmayı düşünüyorsun önemli olan bütçe. Yoksa git mtsubisihi al derim :)
  • BEN ZATEN ISITMA KULLANMIYACAKTIM SADECE SOGUTMA KULLANACAM ...
    FIYAT I NE KADAR DI ACABA HATIRLIYOR MUSUN MARDIN Lİ
    http://www.baymak.com.tr/UserFiles/AttachmentFiles/Klima/ID_752/1.Bro%C5%9F%C3%BCr.pdf
    BURAYI TIKASAN ÖZELLİKLER YAZIYOR
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bahazar

    BEN ZATEN ISITMA KULLANMIYACAKTIM SADECE SOGUTMA KULLANACAM ...
    FIYAT I NE KADAR DI ACABA HATIRLIYOR MUSUN MARDIN Lİ
    http://www.baymak.com.tr/UserFiles/AttachmentFiles/Klima/ID_752/1.Bro%C5%9F%C3%BCr.pdf
    BURAYI TIKASAN ÖZELLİKLER YAZIYOR

    Valla ben klimayı begendim.Gayet zarif,ısıtmayı kullanmaycaksan soğutması zaten A sınıfı.

    kardeş ben 18liği sordum 1350civarıydı ilk fiyatı tabi. 12liği ne kadardır bilmiyorum.Ama tahminimce 900civarında olmalı.şu siteye bi bak
    http://www.akakce.com/klima/en-ucuz-baymak-aux-12-chs-fiyati,006334.html




  • TEŞEKKÜRLER...AMA RESİM FARKLI NEDEN ACABA BAYMAK SİTESINDEKI RESİM YUKARDAC VERDIGIM RESİM AMA DİĞER SİTELERDE
    ... CİVARINDA BANA UYGUN CUNKU SADECE SOGUTMA KULLANACAM ...ISTMA ICIN DOGAL GAZ VAR ZATEN...BU RESİM VAR ... FİYATI ORTALAMA FALAN...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bahazar

    TEŞEKKÜRLER...AMA RESİM FARKLI NEDEN ACABA BAYMAK SİTESINDEKI RESİM YUKARDAC VERDIGIM RESİM AMA DİĞER SİTELERDE
    ... CİVARINDA BANA UYGUN CUNKU SADECE SOGUTMA KULLANACAM ...ISTMA ICIN DOGAL GAZ VAR ZATEN...BU RESİM VAR ... FİYATI ORTALAMA FALAN...

    Merak etme adamlar şeklini değiştirmiş ama fiyatta fazla oynama olmaz.en fazla 50 TL oynar bence




  • TEŞEKKÜRLER MARDİNLİ KARDEŞİM YARIN GİDİP ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM DIŞ GÖRÜNÜŞTE ÇOK HOŞ BENCE



  • Şimdiden hayırlı olsun o zaman. Güzel klima.Baymak da iyi marka.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: murtaza


    Teşekkürler Sn ITC.
    Asıl amaç istanbulda sıcağı nemi azaltmak. salona konulup sonrasında diğer bir odayı, antreyi de az da olsa etkilemesi aynı hava şartına getirmesi beklenemez. dediğiniz gibi bir süre sonra rolantiye alması lazım enerji tasarrufu sağlayabilmesi için. bunu içinde btu tahmini sanırım önemli. internette birisinin şikayeti vardı sanırım. büyük kapasiteli (btu) almışlar ihtiyaçtan 6-7 dakikada bir devreye girip çıkıyor faturayı kabartıyor şeklinde yorum yapmış. 2.500 tl şuan gözden çıkarmaya karar verdim(dediğin gibi 1000-1500'e normal güzel bir klima alınabiliyor) uzun vade de ve inverter'in amaca uygun olduğu şekilde kullanabilirsem güzel olacak. mantık olarak şöyle düşünüyorum. gün içinde salonun kapısı kapalı şekilde kullansam btu kapasite ihtiyacı 20 m2 bir yer için 9000 bile yeterli gibi. ama 14 bin veya 16 bin btuluk olanından alırsam.
    -salonda gündüzleri kapı kapalı şekilde bu 14 veya 16 bin btu'luk cihaz buraya çok gelirde enerji tasarrufu yerine daha çok mu çalışır?
    -akşamları gece yatmadan öncesinde 2-3 saat öncesi artık ne kadar olursa olsun gündüz güneşi bitti vs.salonun kapısını açarsak antre ve diğer oda da biraz serinlesin diye bu sefer klima full güçte ayarlanmış olduğu dereceye kadar çalışmaya devam edecek. ha 1 saatte olursa bu iş(ortamın istenen dereceye gelmesi) güzel(gerçi ortamın mevcut hava sıcaklığına göre değişir).
    -bazen istanbulda sıcaktan çok istanbulda ikamet edenler bilir bunaltıcı nem olur cihazın nem alma fonksiyonu çalıştırılsa bile ortam konforlu bir hale geliyor. nem alma fonksiyonunda daha mı az enerji tüketir daha mı çok tüketir.?

    3 konu hakkında çelişki içindeyim.
    cihazın detaylı çalışmasını anlatan online bir yer olsa oradan baksam :) sonrasında katalogunda modlarına göre tüketim değerleri verilse, sadece benim ortamımın ne kadar sürede istenen hale geleceği hesabı kalır o da çok problem değil. teknik adam olunca malesef böyle kalıcı düşünülen ürünleri pat diye alamıyoruz.


    Sevgili Murtaza ;

    "-salonda gündüzleri kapı kapalı şekilde bu 14 veya 16 bin btu'luk cihaz buraya çok gelirde enerji tasarrufu yerine daha çok mu çalışır?"

    daha çok çalışmaz ama COP si daha düşük olduğundan küçük cihaza göre daha fazla enerji harcayarak çalışır ama şu avantajı olur ortamı istenilen koşula daha kısa sürede getirir ve daha çok rolantide çalışır.

    "-akşamları gece yatmadan öncesinde 2-3 saat öncesi artık ne kadar olursa olsun gündüz güneşi bitti vs.salonun kapısını açarsak antre ve diğer oda da biraz serinlesin diye bu sefer klima full güçte ayarlanmış olduğu dereceye kadar çalışmaya devam edecek. "

    O kadarda göz korkutucak farklar olmaz sonuçta alacağınız cihaz ii bir cihaz. siz o kapıları açtığınızda emin olun serinliği diğer odalarda hissedeceksiniz. klima full güçte çalışsada 13000 lik cihaz olduğundan çok yavaş olmayacaktır o odaların serinlemesi. o yüzden 16 ya çıkmayalım bence 10000 ede inmeyelim. sizin sorununuzu Ras13SKV veya Ras13SKVR çözecek.

    "-bazen istanbulda sıcaktan çok istanbulda ikamet edenler bilir bunaltıcı nem olur cihazın nem alma fonksiyonu çalıştırılsa bile ortam konforlu bir hale geliyor. nem alma fonksiyonunda daha mı az enerji tüketir daha mı çok tüketir.?"

    İzmirde çok nemli. hatta inanılmaz nemli oluor gerçi en nemli yer bence antalyadır. neyse izmirde nemli ben geceleri yatarken klimamı açıyorum saat 01:40 da kapanıyor açtıktan 3 dk sonra bile içerdeki hava rahatlamış oluor üstelik eco mode da iken. Fan hızı zati çok düşük oluor ekonomik ekonomik çalışıyor ve direk ferahlatıyor odayı. Nem alma fonksiyonunda tabiki enerji tüketimi dahada azdır.

    "cihazın detaylı çalışmasını anlatan online bir yer olsa oradan baksam :) sonrasında katalogunda modlarına göre tüketim değerleri verilse, "
    Alarkonun sitesi görsel açıdan çok fazla bilgi ile dolu ancak bulursan bu sitede benzer şeyler bulabilirsin.


    Saygılarımla




  • quote:

    Orjinalden alıntı: eser_83

    Sevgili ITL yarın 9 ile akşam 6 arası geleceğiz, gelmeden önce arayacağız dediler. Bakalım inşallah yarın sorunsuz bir şekilde montajı yapılır ve bende incelememi yaparak zevkle yorumumu yazarım


    Montajda sıkıntı yaşayacağınızı sanmıorum olursada büyük şans olur. şikayetimvar gibi siteleri incelediğimde Alarkonun servisleri ile olan sıkıntıları yapılan satışların yanında % 0,05 bile deildir. Olumsuz konulardan konuşmaya gerek yok bence içini ferah tut :)
    Yorumlarını bekliyoruz...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: çamdibi

    Dedginiz gibi okudum,benim kafamda şu an arkadaşımın aldıgı zibro var orjinal japonmuş (2041) ve 2200 tl şirinyerli (forbesli) klimacıdan almış,biz daha önce kendisini tel ile aradık 2570 dedi azıcık ısrar edince 2500 tl dedi bizde teşekkür ettik kendisine ama akşam olupta yandaki komşu ile görüşünce bize 2500 tl fiyat veren klimacımız meger komşuya 12 taksitle 2200 tl satmış nedir şimdi bu herkes kafasına göre fiyata satıyor,
    İşin özü şudur biz ilk kararımızda 1500 tl ınverter bir klima almaktı amaç ama klima takılacak odanın çok güenş alması üstümüzün açık olması (üst katız ve çatı yok) salondanda çocuk odasına azıcık ısı taşıyalım dedik 9000 btu klimadan yola çıktı 14000 btu klimaya,ilk gelen servis 14000 btu önerdi hemen,şimdi konu şu biz 1500,2000 tl arası bu alanı ısıtacak iyi bir klima almak istiyoruz ınverter olanından ne önerirsiniz,sizle izmrde görüşmemiz mümkünmü,siz klimacımısınız,ne önerirsiniz.


    Forbesdeki zibro mu eskort klima yani ? eğer oysa onun az üstüne 4-5 dükkan üstünde Arin mühendislik var alarko bayisi birde oraya uğra bence kampanyalar hakkında bilgi versinler ürünleri tanıtsınlar. Forbes caddesinin az üzerindeki zibrodan bahsediorsan Eskort klima dır ? birol du adı yine sanırsam. diamond electrik satar zibro satar hitachi satar...
    Ben klimacı deilim ama bu konularda bilgiliyim. İzmirde görüşmek sorun deil ama çalışıyorum yoğun çalışıyorum üstelik :S

    Ne öneririm önerilerimi söylim sana dostum bu forumda bu konuda 141 142 ve 143. sayfalardan yazdıklarımdan dolayı bu cihazları öneriorum.
    filtleri + self cleaning özelliği + hybrid inverter özelliği + PAM inverter + PWM inverter vs vs.. Ses seviyeleri toshibada 20 db carrierda 21db dir.

    toshiba Ras13 SKV (cop:3.72) veya
    Carrier 53 NQV 035M (cop:3,65)

    Toshiba Ras13 SKVR (cop:3.89) veya
    carrier 53 NQV 035H ;(cop:3,7)

    Hepside gerçek A enerji sınıfı.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: müşir


    quote:

    Orjinalden alıntı: ITL


    quote:

    Orjinalden alıntı: müşir

    Toshiba skvr-10 daeksai ile 3-4 gündür çok rahatım 18 metrekare odayı 25 derecede buz gibi yapıyor.acaba 13 skvr-e mi alsam diyordum ama şimdilik memnunum asıl amacım kışın ısınmak.bu performans kışa yansırsa harika her odaya bir toshiba taktırırım artık.


    Sevgili müşir rahat ol. Kışında memnun kalıcaksın o klima senin odanı rahat rahat ısıtır 25 -26 derece de gayet güsel oturursun sıkıntın olmasın :)

    Sigara kullanıyormusunuz salonda ?

    yok üstadım sigara içen yok evde zaten iki kişiyiz.senin tavsiyenle klimamı 25 de çalıştırıyorum çok iyi verim aldım servis 23 diyordu çok soğuk oldu seni dinleyip 25 yapıyorum çok rahat ettim teşekkürler saygılar.seneye her odaya bir toshiba taktırmayı düşünüyorum.


    uygun sıcaklık 25 derecedir bu bilimsel bir şey :)
    ben 3 çeşit klima kullanıorum kendi evimde Carrier,Flair ve Toshiba bende. ailemin evinde 2 tane toshiba war. toplam 5 klima kullanan 1 çekirdek aileyiz :D eski kız arkadaşımın evinde mitsubishi electrik vardı yeni kız arkımın evinde daikin war dolayısıyla çok klima biliorum :) o yüzden üstüne basa basa rahat 1 şekilde tavsiye edebildim... Beko Lg arçelik ise klima olarak deilde beyaz eşya olarak tavsiye edebilirim




  • Teşekkürler Sn. ITL,
    İmzanızda yeni görüyorum SKVP serisi kullanıyorsunuz.
    Carrier bayisine gidip ya toshiba skvr veya carrier platinum serisi arasında fiyata pazarlığa göre karar vereceğim.
    Tecrübe ve bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkürler.

    Alarko'nun sitesinde bilgi var ama katalog bilgileri teknik bilgileri doyurucu. zaten SKVR 13 soğutmada güç tüketimi 1,00(0,15-1,25)kw diyor. kw/h sanırım.
    birde bu yıllık enerji tüketimi değeri veriyorlar :) standardını nette baktım bulamadım günlüğk kaç saat kullanımla heesaplıyorlar acaba.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: murtaza

    Teşekkürler Sn. ITL,
    İmzanızda yeni görüyorum SKVP serisi kullanıyorsunuz.
    Carrier bayisine gidip ya toshiba skvr veya carrier platinum serisi arasında fiyata pazarlığa göre karar vereceğim.
    Tecrübe ve bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkürler.

    Alarko'nun sitesinde bilgi var ama katalog bilgileri teknik bilgileri doyurucu. zaten SKVR 13 soğutmada güç tüketimi 1,00(0,15-1,25)kw diyor. kw/h sanırım.
    birde bu yıllık enerji tüketimi değeri veriyorlar :) standardını nette baktım bulamadım günlüğk kaç saat kullanımla heesaplıyorlar acaba.



    yıllık 500 saat die hatırlıorum. Emin değilim ama 500 saat idi sanırım. Carrier Toshibadan % 10 daha ucuz olur. ona görede farkları wardır. hangisini alırsın die sorarsan ben 3 ündende aldım Toshiba ve Platinum güsel cihaz güsel...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Mardini


    quote:

    Orjinalden alıntı: laedria

    arkadaşlar ben 12btu bir klima almayı düşünüyorum.illaki a sınıfı olacak diye bi şartım yok.önemli olan sessiz ve konforlu olması.adanada kullanacam yatak odası için.vestel kullanan bikaç tanıdık bu açılardan memnundu.ama yazılanları okuyunca biraz sogudum.eser _83 yorumlarını sabırsızlıkla bekliyorum..ayrıca başka tavsiyesi olanlar??


    Bütçe olarak ne kadar ayırmayı düşünüyorsun önemli olan bütçe. Yoksa git mtsubisihi al derim :)


    700-900 arası düşünüyorum..
  • 
Sayfa: önceki 280281282283284
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.