Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2214. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
18 Misafir (1 Mobil) - 17 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57.227
Cevap
701
Favori
4.431.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
56. Sırada  bugün en iyi #8
Sayfa: önceki 22122213221422152216
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: inanmayan denesin

    25 m2 salon - 2 cephede de pencere + balkon kapısı mevcut

    5 bin lira bütçe ile bir model bakınıyorum, 12btu arçelik prosmart ve sigma plus modelleri mantıklı geldi ama nedense arçelik markasına 4 lira vermek içimden gelmiyor.

    Mitsubishi Heavy SRK35ZSP-W(S) bu cihaz iklimsa sitesinde 5300 lira, ne dersiniz üstteki cihazlara göre mantıklı olur mu ?


    Seçime etkisi olur bilmiyorum ama klimayı salondaki oturma alanına bakacak şekilde konumlandıramayacağız gibi gözüküyor.
    Merhaba.

    ZSP-W/S serisi alt sınıf bir cihaz. Bu nedenle Sigma Plus daha iyi bir tercih olacaktır. Marka güzel ancak ZSP serisi giriş sınıfı bir model.

    Saygılarımla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hasantan12

    Merhaba. 33 metrekare salonum için sadece soğutma amaçlı klima bakıyorum. Bu başlıktaki yaklaşık 40 sayfayı ve internetteki ürün yorumlarını okuduktan sonra aşağıdaki seçenekler arasında kararsız kaldım. Bu arada evim Ankara'da güney cepheli. Salonumda kapı olmadığı için 18000 btu yerine koridoru ve mutfağı da serinletmesi amacıyla 24000 btu tercih ettim. En önemli kriterim sessiz olması. Bütçem 7000TL civarı.

    1) Arçelik 24560 Mirror Prosmart (24000 BTU) (Fiyatı 6500TL. Ama ne ses ne de başka birşeyine dair hiçbir yoruma ulaşamadım hakkında. Siyah ve wifi'li olması avantaj)

    2) Demirdöküm A5 Performans 24000 BTU (Bu modeli önerdiğinizi gördüm fakat sesli çalıştığına dair yorumlar okudum. O yüzden biraz tereddütlüyüm)

    3) Sigma Plus SGM24INVDMG (24000 BTU) ( Bunun içinde sesli diyorlar ne yazık ki. O yüzden tereddütlüyüm)

    4) Mitsubishi Heavy ve Mitsubithi Elektric serilerinde çok fazla model olduğu için işin içinden çıkamadım. Ama anladığım kadarıyla 7000TL'ye pek bir modellerini bulamadım. Varsa bilgilendirirseniz sevinirim. Aynı şekilde Daikin'de de.

    5) E.C.A Spylos 24000BTU (Fabrika verilerine göre diğerlerinden sessiz gözüküyor hem de 5300 TL ama R410 kullandığından dolayı tereddütlüyüm)

    6) Airfel LTXN71U 24 (24.000 BTU) ( 5400 TL ama R410 kullandığından dolayı tereddütlüyüm)

    Şimdiden teşekkür ederim yardımlarınız için.
    Merhaba.

    Öncelikle R410A gazlı cihaz günümüzde hala tercih edilebilir. Tabiri caizse modası geçmedi. Kullanıcı tarafında bir farkı yoktur. Yasal açıdan da R410A gazının yasaklanması,bulunamaması mümkün değil. Çünkü mevcutta bulunan ve yeni üretilen bazı VRF sistemleri hala R410A gazlı. Yani R410A gazının temini,ileride kaçak vs. olur da ihtiyaç olursa mümkündür.

    Ses konusu göreceli bir kısım. Arçelik'in de dış ünitesi için sesli olduğunu düşünen kullanıcılar mevcut. Ancak şahsi tecrübelerimde böyle bir durumla karşılaşmadım.

    Performans ve kalite odaklı sıralama yapacak olursak,

    Demirdöküm A5 Performans - Sigma Plus

    Arçelik 24560 - E.C.A Syplos

    Airfel LTXN

    Mitsubishi Electric'te Deluxe Power serisini,Daikin'de Shira Eco serisini tavsiye edebilirim ancak fiyatları çok daha yukarı seviyelerdedir.

    Saygılarımla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zavinagi97

    Sıkılmadan cevap verdiğiniz için minnettarım. @klima5505

    Farklı yabanci sitelerden
    MSZ-LN25VG için COP-5,52/ERR-5,12 Soğutma:485 Isıtma:580 WATT olduğunu öğrendim.Resim yükleyebilirsem sizinle paylaşacağım.

    SRK 25ZSX-W DİAMOND serisi COP-5,68 ERR-5,42 Isıtma: 590 Soğutma:440 WATT

    Bu veriler açıkcası aklımı karıştırdı. arada 1200 tl fark var. ME extra schneider electriğin beyaz boru gizleme malzemesinden getiriyor. Heavy'de yok. Pazartesi ME'den keşif isteyeceğim her ihtimale karşı bir de LN için indirip talep edeceğim olmassa hayırlısıyla uygun bir modele karar vereceğim.
    Rica ederim hocam

    İkisi de birbirine yakın cihazlar. 1200TL farkta,sanıyorum ki Electric daha pahalıdır.

    Bütçeniz için uygunsa Legendera'yı tavsiye ederim. 2. Seçenek olarak Diamond serisi gayet iyi bir tercih olacaktır.

    Verimlilik değerleri olarak arada az bir fark mevcut. Tüketimde çok büyük bir fark oluşturmayacaktır.

    Saygılarımla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: striven

    @klima5505 hocam gree fairy, Hitachi summit ve Arçelik mirror prosmart arasında sizin öneriniz ne olur acaba? Teşekkürler
    Merhaba hocam.

    Hitachi Summit güzel bir cihaz ancak servis ağı ve distribütör tarafı çok sağlam değil.

    Bu nedenle

    Gree Fairy

    Hitachi Summit

    Arçelik

    şeklinde sıralayabiliriz.

    Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sevgi1986

    teşekkürler usta saygılar

    Alıntıları Göster
    Rica ederim.

    Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sonsuzz

    Hocam tekrar merhaba,

    Ekteki resimlerde gözüken 2.bakır kısmı ne içindir acaba ? İç üniteden gelen bakır arka taraftan bağlı fakat üst tarafta bir çıkış daha var, bu normalde bağlı olması gereken bir kısım mı ?

    Birde ürün 2.el dış ünite arkası metal kısımlar hafif ezilmiş ama bir sorun yaşatmaz diye düşünüyorum.

    Son olarak iç üniteye giden bakır boruyu giriş kısmını çıplak bırakmış, sardırmak mı faydalı olur yoksa bu hali bir sıkıntı yaratır mı acaba ?

    Yardımcı olabilirseniz sevinirim.



    Alıntıları Göster
    Merhaba hocam.

    2.Resimde görünen parça "Dış Ortam Sensörü"dür. Dış ortam sıcaklığını ölçerek karta iletir. Cihaz da kompresör frekansını,dış fan hızını bu veriler ışığında ayarlar. 3.Fotoda görülen beyaz brakete o sensörü geçirip sabitlemenizi tavsiye ederim,yerinden çıkmış.

    Finlerde hava akışını bloke edecek bir eğik görünmüyor. Fin tarağı ile düzeltilebilir ancak bu durumdaki cihaz için gerekli değildir.

    Yazın soğutmada terleme yapıp su damlatabilir. Bu sorun teşkil etmiyorsa öyle kalabilir. Çalışma açısından fark oluşturmaz,sakıncası yoktur. İzole etmek isterseniz borudaki gibi sünger izolasyon kaplamanız gerekir. Direkt bant vb. sararsanız yine terleme yapar.

    " İç üniteden gelen bakır arka taraftan bağlı fakat üst tarafta bir çıkış daha var, bu normalde bağlı olması gereken bir kısım mı ?"

    Bu bahsettiğiniz kısım hangisi acaba ?

    Saygılarımla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: talipengür

    Sa Perşembe günü servis gelip klimayı kurdu yaklaşık olarak 45 dk civarında sürdü kurulum yanlarında vakum cihazı olmadığı için vakum için Cumartesi günü başka bir servis elemanları gelip işlem yaptı ortalama 5 dk sürdü vakum Bursa’da bu aralar hava serin olduğu için kullanmak daha nasip olmadı kullanmaya başladıktan sonra tekrardan yazacağım

    Aleyküm selam.

    Hayırlı olsun. Vakum yapılacağı için ilk montajda cihazı kullanamıyor olmanız lazım. Çünkü gazı açılmaz. Servis vakumu yaptıktan sonra kullanma imkanınız oldu değil mi ? Yoksa vakum yapılmadan önce kullanabilirsiniz,sonra gelince vakumu yaparız mı dediler ?

    Saygılarımla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: maxalper

    Hocam Alarko Flair 12 btu ve airfel 12 btu arasında hangisini tavsiye edersiniz arasında 300 tl var
    Merhaba.

    Öncelikli olarak Alarko'yu tavsiye ederim. Airfel de 2. olarak tercih edilebilir,servisi de yaygındır. Alarko'nun materyal kalitesi az bir farkla daha iyidir.

    Saygılarımla...
  • Hocam alarko gree üretimi airfel media dediler. Bide Alark daha yeni nesil heralde. Alarko yarın % 7 zamlanıyor. Çok kararsız kaldım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam vakum yapılmadan kullanmadık bilgi verdi Perşembe günü kuran arkadaşlar vakum makinesi diğer servis elemanlarında olduğu için yapamadılar Cumartesi günü gelip başka ekip vakum yaptı 5 dk filan sürdü havalar serin olduğu için daha kullamadık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talipengür -- 31 Mayıs 2020; 17:11:6 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam Merhaba @klima5505 ,

    Öncelikle emeğiniz ve desteğiniz için çok teşekkürler.

    Tekirdağ'daki 33 metrekare salonumuz için soğutma amaçlı klima bakıyorum.
    7000 TL'lere kadar çıkabilirim.
    18000 BTU'lara da baktım ama çok bişe anlamadım, evimizin yakınlarında iklimsa bayiisi var oraya ugradım onlarda mitsubishi'nin 12000 BTU'luğu sizin işinizi görür dediler(teknik olarak çok güven vermediler heraldeli konuştular) ancak sıkıntı yaşamamamk ve sessiz olması amacıyla Mitsubishi, Daikin veya o ayarda birşey almak istiyorum. Konuya inanılmaz yabancıyım önerilerinize ihtiyacımız var :) 18000 mi veya 12000 mi veya hangi markanın hangi modelini önerirsiniz?

    Şimdiden Teşekkürler
  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    önerin için çok teşekkür ederim
  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    İlginiz ve cevabınız için çok teşekkür ederim. "Arçelik mayıs kampanyası" yarın bitmezse sanırım tasarımı ve siyah seçeneği olmasından dolayı arçeliği tercih edeceğim. Sizin yazılarınız sayesinde klimalar hakkında çok şey öğrendim. Tekrardan teşekkürler.
  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkürler.

    "İç üniteden gelen bakır arka taraftan bağlı fakat üst tarafta bir çıkış daha var, bu normalde bağlı olması gereken bir kısım mı ?" bunu tam açıklayamamışım ama dış ortam sensörü dediğiniz kısım şimdi anladım, yerine takıyorum onu.

    İlginiz için tekrar teşekkürler, Allah razı olsun.
  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Hocam 18000 lik klimaya kaçlık sigorta bağlayayım kendin yapacağım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • @klima5505 hocam selamlar,

    Sizden daha önce klima tavsiyesi almıştım ve ECA ya da Demirdöküm olabilir demiştiniz.

    KOnuşmamızdan bu yana fiyatları çok fazla uçtu ve ben o dönemde alamadım.

    Şimdi A101'e bir tane Samsung cihaz geliyor, bu cihaz hakkında düşüncelerinizi öğrenebilir miyim ?

    https://www.a101.com.tr/elektronik/samsung-ar12rsfhcwk-a-12000-btu-klima/

    Temel olarak baktığım klima 12k BTU, inverter ve uyku modu olması.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: klima5505

    Rica ederim hocam.

    Üst segment serilerde 18000 Btu yeterli olacaktır.

    Saygılarımla...

    Alıntıları Göster
    Tekrar Merhaba,

    Nihayet karar aşamasına geldim. Elimde 2 tane teklif var ve son olarak fikrinizi almak istedim.

    Salon altyapı 24.000'lik cihaza uygun o yüzden 18.000 kullanamıyorum fakat 63zr-w cihazının kullanılabileceği söylendi. Multi ve ayrı ayrı sistem 2 adet teklif var. Multi sistemde cihazlar salon için 60zsx-s veya 71zr-s. Yatak odası için 25zs-s. Bu cihazlarda gaz R410 o yüzden bütün markalar R32 ye geçerken almak mantıklı mı bilemedim. Ama sizin de tavsiyelerinizle ZSX modelini istediğim için cazip geliyor.

    Ayrı ayrı olursa da cihazlar 63zr-w ve 25zs-s.

    Çok kararsız kaldım. Zsx ile zr-w arasında çok fark olur mu ve gaz seçimi ne kadar kritik olur yorumlarını rica ediyorum.

    Multi dış ünite kapasitesi de bu cihazlar için 26.000 ve 31.000 olarak 2 alternatifli önerildi, hangisini seçmek gerek?

    Şimdiden teşekkürler




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dweller

    @klima5505 hocam selamlar,

    Sizden daha önce klima tavsiyesi almıştım ve ECA ya da Demirdöküm olabilir demiştiniz.

    KOnuşmamızdan bu yana fiyatları çok fazla uçtu ve ben o dönemde alamadım.

    Şimdi A101'e bir tane Samsung cihaz geliyor, bu cihaz hakkında düşüncelerinizi öğrenebilir miyim ?

    https://www.a101.com.tr/elektronik/samsung-ar12rsfhcwk-a-12000-btu-klima/

    Temel olarak baktığım klima 12k BTU, inverter ve uyku modu olması.
    Bende bu üç model arasında kaldım, ihtiyacım 12 bin btu. 3 bin küsür bütçem var yaklaşık olarak.
    Önerebileceğiniz başka modellerde varsa onlarada bakabilirim.

    Diğer 2 model:
    Baymak Elegant Plus 12 A++
    Hotpoint SPIW312A2HP

    A101 deki samsung piyasaya göre biraz uygun duruyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evo5558 -- 1 Haziran 2020; 16:28:25 >




  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    hocam bir süredir klimaları takipteyim, 15325 modeli GG üzerindene indirime girmiş 4000 TL'ye düşmüş, yaklaşık bi 500 tl indirim var. Fakat aklımı kurcaalayan kısım Demirdöküm a5 performans'ın a+++ olması ve daha sessiz aynı zamanda tasarruf açısından iyi olacağı görüşündeyim. Ne yapmalı bilemedim. Uzun yıllar kullanacağız sonuçta.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mattblack

    hocam bir süredir klimaları takipteyim, 15325 modeli GG üzerindene indirime girmiş 4000 TL'ye düşmüş, yaklaşık bi 500 tl indirim var. Fakat aklımı kurcaalayan kısım Demirdöküm a5 performans'ın a+++ olması ve daha sessiz aynı zamanda tasarruf açısından iyi olacağı görüşündeyim. Ne yapmalı bilemedim. Uzun yıllar kullanacağız sonuçta.
    Bende Arçelik 15325 düşünüyorum. Odam 27m2. Hatay’da yaşıyorum, yaz sert geçiyor ama oda güneş almıyor. Oda yaz kış serin. 27m2’yi 15.000 btu rahatça soğutur mu acaba.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 22122213221422152216
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.