Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2202. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Forza Kartal Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 12 Misafir (1 Mobil) - 11 Masaüstü2 Mobil
5 sn
57.179
Cevap
701
Favori
4.426.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
81 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 22002201220222032204
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hobb

    Cevabınız için çok teşekkür ederim. Bayram sonrası ilk gün gidip bu modelle ilgili fiyat konuşacağım. Bu süreçte bir alt fiyat diliminden veya aynı fiyat diliminden bir alternatif öneriniz olabilir mi? Fiyat-Görüntü vs. kıyaslayıp seçime gideyim.

    İyi günler.
    Rica ederim.

    Alt fiyat diliminden Sigma Comfort serisini veya şu aralar indirimde olan Viessmann cihazları önerebilirim.

    ZS-S'ten fiyatı biraz yüksek olan Mitsubishi Electric Enviro için fiyat almanızı tavsiye ederim. Alternatiflerde fiyatlar duruma göre az veya çok değişken olmaktadır.

    Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Edebiyat1620

    Tesekkurler hocam saygilar benden
    10k kadar çıkabilirim. Cihaza degsin ve sonuç alabileyim yeterki mits e mits h olmazsa arçelik fazla macera aramadan diye dusunuyourum siz ne dersiniz. 12 lik yeterli gelir mi ? Gecen sene olcakti olmadi keşife gelen arçelik servisi 24luk iklimsa 18 lik yeter dediler diye aklımda kalmis.
    Rica ederim hocam.

    Koridora takılıp tüm alanlara etki etmesi amaçlanan cihazın,evin m^2 cinsinden alanına göre seçilmesi veya en büyüğü olsun,her tarafa etki etsin düşüncesiyle tercih edilmesi yanlış olur.

    Çünkü ne olursa olsun,klimanın soğuttuğu veya ısıttığı hava,klimanın bulunduğu mekanda biriktikten sonra diğer alanlarla ısı alışverişi yaparak diğer alanlara ulaşacaktır.

    Ancak kanallı tip bir klima sistemi olursa toplam evin alanına göre kapasite seçilebilir.

    24000 Btu bir cihaz aldığınızı düşünelim,hava debisi yüksek bir cihaz olacak. Ancak en nihayetinde yüksek debiyi bulunduğu alan içerisinde çevirecek. Havayı bulunduğu alandan emip,hedef noktalara basacak olsa,yüksek hava debisi avantaj olurdu.

    Kapasiteye gelince,dediğim gibi soğutulan hava,zamanla diğer odalardaki ısıyı emecektir. Bu da zaman alacaktır. Yüksek kapasiteli cihaz bu süreyi kısaltmaz. Çünkü soğutulan havanın odalara ulaşması yine zaman alır. Bu aşamada değiştirilmesi gereken şey,cihazın çalışma süresidir.

    Mümkün mertebe hiç durmadan çalışmalıdır ki,koridorda bulunan cihaz diğer alanlara etki edebilsin.

    İçim rahat olsun derseniz 18000 tercih edebilirsiniz. Ancak 24000'e gerek yoktur.

    1000TL için Mitsubishi Heavy'den ZSX-S Diamond serisini tavsiye edebilirim. Premium ZS-S serisi de memnun edecektir,hem fiyatı daha aşağıdadır.

    Mitsubishi Electric için Enviro serisi tercih edilebilir.

    Bu örnekteki cihazlar gayet memnun edecektir.

    Bütçe yeterli diye sonuna kadar kullanmayalım,uygun olsun derseniz Arçelik tercih edilebilir. Ancak kalite bakımından diğer örnekler daha iyidir.

    Saygılarımla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: beyzade8810

    Hocam tekrardan merhaba ,
    Arçelik 12260 için +4 yol garanti için 460 TL ücret istiyorlar . Sizce 3 +4 için 460 TL vermek mantıklı mı?
    @klima5505
    Teşekkürler.
    Merhaba hocam.

    Az bir fiyat değil ancak uzun vadeli düşündüğünüzde ek garantinin faydası mutlaka olacaktır. Bu nedenle durumu sağlama almak adına tercih etmenizi tavsiye ederim.

    Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: slymn34

    @klima505

    Üstadım bir konu hakkında fikir edinecektim. Benim merak ettiğim takacağım oda 20 M2 yalnız ben bütün evi birazda olsa serinletmek istiyorum. Mümkün müdür tabi bilemiyorum ama eğer mümkünse 9000 BTU ve 12000 BTU arasındaki o 3 bin BTU luk fark çok farkeder mi ?
    Merhaba hocam.

    20m^2 için 12000 düşünüyorsanız tercih edebilirsiniz,herhangi bir sakıncası olmaz. Diğer alanları serinletmek istediğiniz zaman mümkün mertebe kapatmadan uzun süreli,kapılar tam açık şekilde kullanmanızı tavsiye ederim. Bu şekilde sonuç elde edebilirsiniz.

    Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: scorpion0404019

    Gittigidiyorda viesmann vitoclima 200s he 12000 btu klima indirime girmiş.
    https://www.gittigidiyor.com/isitma-sogutma-sistemi/klima-ve-aksesuarlari/klima/viessmann-vitoclima-200-she-12_spp_19349?id=558770492&utm_source=google-pla&utm_medium=paid-search&utm_content=406892892450&utm_term=89879062947&ga_prodid=558770492&ga_merchantid=164048395&sc_gcsp=gg&gclid=CjwKCAjwtqj2BRBYEiwAqfzur92-DzaK7EUKAyIaMPcevj-wAF6GUlNFX9-1mlz6xWT6ya-oEusC_hoCOtIQAvD_BwE
    Nasıldır bilemem. piyasaya göre daha ucuz görünüyor, ayrıca 75 tl chippara da veriyor. @Klima5505 hocam daha iyi bilir.
    Merhaba hocam. İlginiz ve güveniniz için teşekkür ederim.

    Fiyat gayet güzel görünüyor. Satıcı firma hakkında yorum yapamıyorum ancak bu fiyat,bu cihaz için gayet uygun.

    Saygılarımla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hrn001

    23 m2 için iyi bir klima almak istiyorum. Mitsubishi heavy srk35-zs w, daikin sensin 12.000 ve sharp kyoto 12.000. Bu 3 klima dan hangisini seçmelisin? Daha fazla da vermek istemiyorum. Sharp 4.000 heavy 5000 ve daikin 5800. Önceliğim sessizlik.
    Merhaba.

    Mitsubishi Heavy ZS-W

    Sharp Kyoto

    Daikin Sensira

    şeklinde tercih sıralaması yapabiliriz.

    Kyoto serisi yerine Sigma Plus tercih edebilirsiniz. İki cihaz da aynı üretimdir. Fiyat farkı markadan kaynaklanmaktadır. Osaka ve Tokyo serileri istisnadır.

    Ses konusunda da listenin aynı doğrultuda memnun edeceğini söyleyebilirim.

    Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: efe2401

    Bu cihaz diğer sitelere göre çok uygun. İnsan bir durum mu var diyor. Bu bahsedilen r32 olan güzel model değil mi?
    Merhaba. Evet,tavsiye edebileceğim güzel bir cihazdır. Tabi satıcılar için yorum yapamıyorum. Güvenilir ise tercih edilebilir. Fiyat ise şu an için cazip görünmektedir.

    Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: see34

    Merhaba,
    Cevap yazan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

    Bütçe konusu net olmamakla beraber 5000 TL kadar çıkabilirim. Diğer yorumlardan okuduğum kadarıyla aklımda olan klimalar; Demirdöküm A5, Demirdöküm kion, Sigma comfort,Airfel LTXN. Klima konusunda tavsiyenizi bekliyorum. Yer Aydın ili, servis olayı nasıldır bilmiyorum. İlk defa klima almış olacağım.

    Teşekkürler.

    Alıntıları Göster
    Merhaba.

    Boru çapını öğrenmeden karar vermemenizi tavsiye ederim. Markayı,modeli belirleseniz bile kapasiteyi belirlemek için boru çapını da bilmemiz gerekir.

    Demirdöküm A5 serisini tavsiye edebilirim. Airfel LTXN ve Sigma Comfort da bu cihaz ile aynı seviyededir. Uygun fiyatlı olanı tercih edebilirsiniz. Sigma'nın servisi bölgenizde de muhtemelen daha yaygındır. Kion serisi Arçelik ile aynıdır. Arçelik 18565 ile bayi fiyatlarını kıyaslayıp uygun olanı tercih edebilirsiniz. Şahsen önceliği A5 serisi ve eşdeğerlerine vermekteyim. 2. sırada da Arçelik veya Kion serisi alınabilir.

    Saygılarımla...




  • metuva M kullanıcısına yanıt
    5900 çok iyi fiyat almışsınız. Hangi il ve bayiye gittiğinizi paylaşabilirmisiniz.? msz-ef25 siyah için ( son 2 stok ) 7000 tl fiyat verdiler nakitte 6800 yaparım dedi. Buca ege klima. bazı bayiler stok fazlası ürünleri indirimli veriyor diye okudum bir forumda. Açıkcası 6800 tl de o model için çok para gerçi şuan ki klima fiyatları zaten uçmuş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rocky_balbao

    borularıda bakır kullanıyormu acaba altusun tüketimleri daha düşük sanırım

    Mevsimsel (SEER) Enerji Verimi Soğutma (W/W) altus 6.6 viessman 6.1
    Merhaba.

    Çok düşük bir farkla Altus daha önde. Viessmann ise kalite olarak öndedir.

    Tesisat borusu Altus/Beko/Arçelik'te alüminyumdur. İç ve dış ünite petekleri (evaporatör ve kondanser) bakırdır.

    Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cenk78

    18 metrekare, tek kişinin yaşadığı odam için 12 binlik Baymak Elegant Plus 12 aldım. Yanında gelen boru uzunluğunu bilen var mı?
    Merhaba. 4 metre boru ile gelmektedir.

    Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xms

    30m2 civari bir salon var. 18000 lik degil 12000btu bir klima alsak nasil olur? Arada iki klima arasinda 1500tl bulan fiyat var.. klima cok kullanan bir aile degiliz. Cok sicak oldugunda sicakligi kirsa yeter diyoruz.. yoksa paraya kiyip almisken 18000 mi almaliyiz?
    Merhaba. 12000 Btu yetersiz kalabilir. Sıcağı kırma amacınızı ancak set değerini yüksek tutarak elde etmenizi tavsiye ederim. Cihazın yetersiz kalması sonucu sıcağı kıracak kadar performans vermesi,tüketimin artması demektir.

    Bu bağlamda gereken kapasiteyi alıp,düşük güçte çalıştırarak tasarruflu bir şekilde az serinletme elde edebilirsiniz. Küçük kapasiteli cihazın yüksek güçte çalışması sarfiyatın artmasına sebep olacaktır.

    Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eco1

    Merhaba arkadaşlar,

    Son vergi düzenlemesi ile birlikte malum %30'larda vergi geldi, artı TL'ninde değer kayvetmesi cabası. Yaklaşık %50 bir fiyat artışı söz konusu.

    Bu fiyatlar klimalara yansıdı mı acaba, veya ne zaman yansır eğer yakın zamanda ekstrem bir şekilde artış olucaksa almak istiyorum borç harç, yoksa seneye yaza bırakıcam.

    Teşekkürler.
    Merhaba.

    Malesef fiyatlarda artış oldu. Vergi düzenlemesi sonucu artırmaları etik değil ancak malesef sonucu değiştirmiyor. Daha önce de söylemiştim,2. el cihaza bile zam yapanlar mevcut. Bu nedenle şimdiden almanızı tavsiye ederim. Sonrası ne olur bilmiyorum ancak şu anki vaziyete göre fiyatlar daha da artacak gibi görünüyor.

    Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _GX2_

    Merhabalar; özverinize ve herkese tek tek cevap yazdığınız için teşekkür ederim. Benim ise içerisinden çıkamadığım durum şu şekilde;

    Evin yaklaşık net alanlarını ve hangi marka klimalar nerelerde şekilde çizmeye çalıştım. İzmir'de ikamet etmekteyiz ve ev murfaktan başlamak ile birlikte yatak odasına kadar akşama kadar güneş alan bir cephede, son kat ve üzerimizde yükseltilmiş kiremit çatı bulunmakta.

    Yaz sıcaklarında evin iç sıcaklığı 32-33 dereceleri görmekte. Şu günlerde gün içerisinde yaklaşık 24-25 derecelerde, gece ise çokta fazla fark olmadan en fazla 23 dereceye düşüyor. Bina 10 yıllık mantolama bulunmakta. Genelde balkon kapıları sürgülü ve 190cm eninde ve yerden 2m yükseklikte.

    Önceki yıllar resimde görünen vestel ile kapı kapalı bir şekilde rahatlıkla sıcaklığı 21 derecelerde en düşük kademe ve eko mod'ta tutabiliyorduk. Fakat bu sene bir kızım oldu ve şu an 8 aylık. Ev sıcaklığı yüksek olduğu için rahatsızlıklara da neden olmakta. Düşüncem yatak odasına elimizden geldiğince uygun bütçeli bir klima alabilmek. şekilde görüleceği üzere yatak odası, giyinme bölümü, çocuk odası ve hol bölümlerini bu klima ile en azından yaşanabilecek seviyelerde 22-23 derece civarında tutabilmek. Bu amaçla öncelikle 12 BTU klima almayı düşünüyordum(Vestel, Arçelik, Baymak gibi) En kötü diğer 12'liği de açıp, o odanında kapısını açarak iki klima bir şekilde serinletir gözü ile bakmaktaydım. Çünkü kapı açık şekilde mutfak ve salon kapalı Vestel gece boyu orta kademede çalışıp ev içi 30 dereceleri gördüğü günlerde 24-25 civarına düşürebiliyordu. Fakat hem yeni klima al hemde olmazsa iki klima çalıştır, klima taksidi ve elektrik faturası da düşündürmeye başladı.

    Son olarak yatak odasına 18 BTU alsam tek başına yeterli olabilir mi düşüncesindeyim, siz deneyimli arkadaşların yardımlarını ve bütçe olarak bizi yormayacak ve güvenebileceğim hem kalite hemde elektrik faturası anlamında bir model önerisi de beklemekteyim. Aynı zamanda 12'lik mi yoksa 18'lik mi ya da 12 al 9 al diğer 12 lik ile beraber kullanda alternatif olabilir. Bu çıkmaz için yardımlarınızı beklemekteyim.

    teşekkür ederim.

    Merhabalar. Ben teşekkür ederim,güzel yorumlarınız için.

    Allah bağışlasın,sağlıkla sıhhatle büyümesini diliyorum.

    16m^2 alanınız için 18000 Btu,diğer alanları da düşünürsek yine fazla olacaktır. Bu,aksine sarfiyatı artırabilir. Bu nedenle 12000 Btu tavsiye ederim.

    Şu var,Arçelik düşünürseniz ara kapasite olan cihazı tavsiye edebilirim. 14500 Btu 15325 serisi,bütçeniz için de uygunsa tavsiye edebileceğim bir cihazdır. 14500 Btu cihaz,tek başına yeterli olacaktır.

    Uygun set değeriyle,mümkün mertebe aç kapa olmadan çalıştırmanız halinde memnun kalacağınızı düşünmekteyim.

    Saygılarımla...




  • Cevabınız için çok teşekkür ederim:

    18000 btu luk klimalarda şu üç model arasında kararsız kaldım.

    AİRFEL LTXN50U 18000 BTU: 4500TL https://urun.n11.com/klima/airfel-ltxn50u-18000-btu-a-inverter-klima-3-yil-garanti-P349270207

    Viessmann 2046 Men1 Pro 18.000 Btu: 4400TL https://www.gittigidiyor.com/isitma-sogutma-sistemi/klima-ve-aksesuarlari/klima/viessmann-vitoclima-200-she-18_spp_19350?id=558780370

    Altus ALK 1820 A++ 18000 BTU: 3900TL https://urun.n11.com/klima/altus-alk-1820-a-18000-btu-inverter-duvar-tipi-klima-P358965629

    Gönlüm Viessmann'dan yanaydı ama soğutma kapasitesinin 15695 BTU olması kafamı karıştırdı.
    Cevabınız için şimdiden teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xms -- 25 Mayıs 2020; 16:47:36 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: klima5505

    Merhabalar. Ben teşekkür ederim,güzel yorumlarınız için.

    Allah bağışlasın,sağlıkla sıhhatle büyümesini diliyorum.

    16m^2 alanınız için 18000 Btu,diğer alanları da düşünürsek yine fazla olacaktır. Bu,aksine sarfiyatı artırabilir. Bu nedenle 12000 Btu tavsiye ederim.

    Şu var,Arçelik düşünürseniz ara kapasite olan cihazı tavsiye edebilirim. 14500 Btu 15325 serisi,bütçeniz için de uygunsa tavsiye edebileceğim bir cihazdır. 14500 Btu cihaz,tek başına yeterli olacaktır.

    Uygun set değeriyle,mümkün mertebe aç kapa olmadan çalıştırmanız halinde memnun kalacağınızı düşünmekteyim.

    Saygılarımla...

    Alıntıları Göster
    Çok teşekkür ederim değerli yorumlarınız için. Üşenmeyip tek tek yazıyorsunuz. Allah razı olsun.

    Mantık olarak alan artınca kapasite artacakmış gibi bir düşünce oluşmuştu ama bahsettiğiniz gibi ısı aslında direk olarak klima ile değil odada soğuyan kitlenin teması ile olacak.

    Resimde görünen giyinme bölümü maalesef kapısız orada 110cm civarı bir geçiş var bu nedenle 16 + 5 m^2 olarak düşünmek gerekeceğini sanıyorum. Bu da 21 m^2 civarı alana tekabul eder.

    Sizin de bahsettiğiiniz gibi arçelik 15325 serisine de bakmıştım fiyatlar ortalama 4000 TL civarı, 12 BTU bahsettiğim klimalar ise 3000-3200 bandında. Arada 800-1000 TL gibi bir fark bulunmakta. Bu farkı vermeye arçelik 15325 hem soğutma hem de fatura yönünde değecek ise kararımı o yönde vereceğim. Yoksa 12'lik alıp geçeceğim. Bu ara kapasite de farklı marka ve model seçeneğimiz bulunmakta mıdır? Bir de beko ile arçelik'in farkı bulunmakta mıdır?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: derya78

    BENDE BEKO 31830 MODELİ VAR YAZLIKTA KULLANIYORUM 17076 BTU İLK BAŞTA SESLİ ÇALIŞIYOR ORTAM ISINI BULUNCA SES ADETA DUYULMUYOR BEN ÇOK MEMNUNUM

    Alıntıları Göster
    Benim bahsettiğim dış ünite sesi... kompresör tır gürültüsü gibi. Daha önce kullandığım Başka klima modellerinde bu ses çok az idi. Arçelik kompresör teknolojisinde bir adım ileri gidememiş...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alexxiev84

    Benim bahsettiğim dış ünite sesi... kompresör tır gürültüsü gibi. Daha önce kullandığım Başka klima modellerinde bu ses çok az idi. Arçelik kompresör teknolojisinde bir adım ileri gidememiş...

    Alıntıları Göster
    benim aldığından beri kullanıyorum yazları 3 sene oldu ses nerdeyse yok dış komprsör sesi


    eve arçelik 9,000 btu 09325 model klima aldım perşembe montaj yapılacak detayları paylaşırırım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derya78 -- 25 Mayıs 2020; 18:3:23 >
  • @klima5505

    Üstadım son bir sorum olacak. Daha önce ikisi de eşdeğer klima demiştiniz ama siz olsaydınız gree viola mı alırdınız yoksa demirdöküm A5 mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rocky_balbao

    salon için bu nasıl
    http://www.altus.com.tr/alk-1820-a-.html

    bu nasıl bakır konds değil diye duydum

    oda için bunu aldım
    https://www.gittigidiyor.com/isitma-sogutma-sistemi/klima-ve-aksesuarlari/klima/viessmann-vitoclima-200-she-12_spp_19349?id=558770492

    2875 liraya geliyor gree üretimi r32 gazlı gree viola serisi bile r410 gazlı 3500 tl den başlıyor
    Merhaba,
    İlettiğiniz linkte "Gaz Tipi R410A" olarak belirtilmiş. Gree Viola gibi, zaten eşdeğer cihazlar demişti klima5505.




  • 
Sayfa: önceki 22002201220222032204
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.