Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2052. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
12 Misafir - 12 Masaüstü
5 sn
57.179
Cevap
701
Favori
4.426.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
81 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 20502051205220532054
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hocam selamlar. uzun süredir konuyu takip ediyorum belkide 2 3 senedir:)
    Mitsubishi SRK45ZJP-S1 kullanıyoruz evimizde. bu klima mahkemelik olduğundan iade edeceğiz. 5 senelik klima 15binlik olduğu için yeterli gelmiyor. yoksa sessiz klima o konuda memnuniyetsiz yaratmadı. asıl konu şimdi buna eş değer mıtsu ve daikin klima 6bin den aşağı değil. siz genelde baymak dd tavsiye ediyorsunuz. mitsubishi kullanan biri diğer klimalara gerçekten temkinli yanaşıyor. bütçemiz 5 bini geçmeyecek şekilde kaliteli sessiz servis sıkıntısı olmayan hangi modelleri tavsiye edersiniz ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kadyr -- 20 Ağustos 2019; 23:15:54 >
  • Dedmirdöküm a5 klima aldım wifi özelliği var diyor kumandadan da aktifleştiriyorum ama bir türlü bağlayamadım arkadaşlar nasıl yapılıyor bu bilenler yardım ederse sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • witamin01 W kullanıcısına yanıt
    bu klimayı bende burada carrefour dan almayı düşündüm iklimsa servisi arkadaşımdır kendisine sordum bizim sattığımız sigma nın muadili dedi sabancının satış taktiğiymiş tamamen aynı klimayı iklimsada sigma carrefourda denki teknosada da başka marka adında sattığını ve hapsinin servisini iklimsa yaptığını söyledi sadece iklimsadaki sigmalrda yeniilerinde r32 gaz diğerlerinde r410 gaz olduğunu söyledi 18,000 binlik alanını 3500tl ye kadar bulursan al demişti ama o fiyata düşmedi sonradan ben baymak alıp taktırdıkdan sonra fiyat carrefourun sitesinde 3400 e düşmüştü şimdi kaça satıyor bilmiyorum karar vermenizde yardımcı olur diye yazdım
  • Teşekkür ederim içim rahatladı biraz daha. Bir de şunu sormak istiyorum bilen arkadaşlara gelecek olan klimanın dış ünitesini apartmanın damına kurdurmayi düşünüyorum herhangi bir sıkıntı yaratır mı bu acaba (son katın bir altında ikamet ediyorum)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi witamin01 -- 21 Ağustos 2019; 8:37:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üstad, yorumlarınızda klima kapasitesi uygun olan alanlarda klimanın sürekli çalışmasının verimi artıracağını ifade ediyorsunuz. İnverter ve eski tip klimalar için cihazın aralıksız çalışması (2 ay aralıksız örneğin) bir sorun oluşturur mu? Özellikle eski tip klimalarda.
  • Taşınabilir klimalar nasıldır? Kullanışlı mıdır? Arıza çıkartır mı? Faturaya ne kadar yansır?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi günler, müstakil ev içinde çelik prefabrik üstü üçgen sac çatı, cam elyaf yalıtımlı çift pencereli, parkeli 23 m2 bir odamız var. Biz buraya ısınma amaçlı klima almayı düşünüyoruz. Klimanın ısıtma performansı bizim için çok önemli, soğutması önemli değil. Bilecik ilindeyiz. İşin açığı kış hakkında pek bilgimiz yok. Model marka takıntımız bulunmuyor. Bütçeyi duruma göre değerlendireceğiz ama çok yüksek segmentlerden(mitsubishi vs.) alamayız gibi geliyor.

    Uygun fiyatlı önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler iyi çalışmalar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ScriptKidie

    Hocam merhaba,

    krigamine için zen olan ile normal olan arasında farklar nelerdir ?

    Firma hangisi diye sordu bir şey diyemedim ben de.
    Merhaba hocam. Krigamine olan bir üst seri,hatta üst segment olan cihazdır. FH kodludur.

    Krigamine Zen tasarımı ile öndedir. EF kodludur.

    Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdogan..

    merhaba

    altus alk1220 12000 btu klima aldım. montajı yanlış yere yaptırmamdan dolayı çok ses yapıyor.

    tuğla duvarda klima ve dış ünite arka arkaya. 1 yıllık klima garantili.

    bütçeyi arttırıp . 4000-5000 tl bütçe ile bir klima almayı düşünüyorum. Örneğin lg nin 18000 btu klimalarından biri. hata yaparmıyım. bu bütçeye hangi ürüne yönelmem daha iyi olur.

    dış ünitenin yeni montajını binanın dışında dairemden 3 veya 4 m aşağıda bulunan kayaya yaptırmayı düşünüyorum. sağlıklı olur mu?


    yeni klimayı alıp servise montaj ettirip. eskisini söktürmeyi ve kutusunda bekletip satmayı düşünüyorum. altusu ikinci elde satabilirmiyim. nasıl bir fiyat belirlemeliyim.

    yada duvardan kendi söküp almak isteyen olur mu?

    çok teşekkürler.
    Merhaba

    LG'nin servis hizmetlerinde yakın zamandan beri ciddi aksaklıklar söz konusu. LG yerine Arçelik tavsiye ederim. Ancak hangi cihaz olursa olsun tuğla duvarda uğultu yapacaktır.

    -Kaya olan kısım düz ve sağlıklı ise burası tercih edilebilir. Uygun şekilde dış ünite taşınırsa sorun olmaz.

    -Sıfır aldığınız fiyatın takriben 300-400TL altından fiyat vererek pazarlığa açık şekilde satabilirsiniz.

    -Bunu ancak bir klima servis elemanı vb. olan bir kişi isteyebilir veya klima monteli halde durur,almak isteyen kişi klimayı söktürür. Bu sayede alacak kişi cihazın çalışmasını vb. test ederek alır,ileride başınız ağrımaz.

    Saygılarımla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kadyr

    hocam selamlar. uzun süredir konuyu takip ediyorum belkide 2 3 senedir:)
    Mitsubishi SRK45ZJP-S1 kullanıyoruz evimizde. bu klima mahkemelik olduğundan iade edeceğiz. 5 senelik klima 15binlik olduğu için yeterli gelmiyor. yoksa sessiz klima o konuda memnuniyetsiz yaratmadı. asıl konu şimdi buna eş değer mıtsu ve daikin klima 6bin den aşağı değil. siz genelde baymak dd tavsiye ediyorsunuz. mitsubishi kullanan biri diğer klimalara gerçekten temkinli yanaşıyor. bütçemiz 5 bini geçmeyecek şekilde kaliteli sessiz servis sıkıntısı olmayan hangi modelleri tavsiye edersiniz ?
    Aleyküm selam hocam.

    ZJP,ZMP serileri güvenilir değildi. Mitsubishi'de ve Daikin'de memnun kalabileceğiniz cihazlar,

    M.Heavy : ZS-W Premium

    M.Electric : AP Enviro

    Daikin : FTXP Shira Eco

    serilerinden başlar. Bunlar için fiyat araştırması yapmanızı tavsiye ederim. Ancak malesef fiyatları dediğiniz gibi yukarılarda.

    Demirdöküm'ü fiyatına göre çoğunlukla tavsiye ediyorum. Memnun kalacağınızı da söyleyebilirim. Baymak'a listenin sonlarına doğru yer veriyorum.

    Bahsettiğimiz markalarda 15k olmadığı için kullanacağınız alanın m2 değerine göre 12000 btu veya 18000 btu tercih etmeniz gerekir.

    Demirdöküm'de A5 Performans serisini tavsiye edebilirim. A5 de alınabilir. A5'te 18000 btu olanı tavsiye ederim.

    Alternatif olarak bölgenizde servisi var ise Midea Prime serisini tavsiye edebilirim. Servisi bölgenizde var ise servisten yana da sıkıntı yaşatmayacak bir markadır.

    Saygılarımla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: OA

    Dedmirdöküm a5 klima aldım wifi özelliği var diyor kumandadan da aktifleştiriyorum ama bir türlü bağlayamadım arkadaşlar nasıl yapılıyor bu bilenler yardım ederse sevinirim
    Merhaba. Wi-Fi özelliğini kullanabilmek için iç üniteye Wi-Fi aparatı alınıp takılması gerekiyor.

    Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: witamin01

    Teşekkür ederim içim rahatladı biraz daha. Bir de şunu sormak istiyorum bilen arkadaşlara gelecek olan klimanın dış ünitesini apartmanın damına kurdurmayi düşünüyorum herhangi bir sıkıntı yaratır mı bu acaba (son katın bir altında ikamet ediyorum)
    Merhaba. Çatı eğimli ise ona göre kaide hazırlanması gerekir. Çatının eğimiyle aynı hizada takılması çok yanlıştır. Dış ünite düz olmalıdır. Teras veya düz çatı ise direkt takılabilir. Ancak mutlaka sabitlenmesi gerekir. Zemin düz diye cihazı bırakıp gitmemeliler. Rüzgarda vb. sorun çıkarabilir,hırsızlık tehlikesine karşı davetiye çıkarabilir.

    Onun dışında borulama uygun şekilde yapılıp,kompresörün yağ basmasını önlemek için boruya uygun şekil verilirse herhangi bir sıkıntı olmaz. Son olarak dış ünite çoğunlukla aynı yönden esen rüzgarı önden alacak şekilde monte edilmemelidir,bu fan motorunu yorar.

    Saygılarımla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: klima5505

    Merhaba. Wi-Fi özelliğini kullanabilmek için iç üniteye Wi-Fi aparatı alınıp takılması gerekiyor.

    Saygılarımla...

    Alıntıları Göster
    Ektra alacağımız bir şey mi eğer öyleyse çok saçma çünkü wifi özelliğini kumandadan açınca klimadan ses geliyor ve bahsettiğiniz aparat nedir ilk defa duyuyorum klimanın bu özelliği var görünüm kullanamamak çok saçma

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: celutska

    Üstad, yorumlarınızda klima kapasitesi uygun olan alanlarda klimanın sürekli çalışmasının verimi artıracağını ifade ediyorsunuz. İnverter ve eski tip klimalar için cihazın aralıksız çalışması (2 ay aralıksız örneğin) bir sorun oluşturur mu? Özellikle eski tip klimalarda.
    Merhaba.

    Bu ifade aslında daha çok inverter klimalara hitap ediyor. Çünkü Inverter klimalar mantıken mümkün mertebe sürekli çalışırlar. Bu sayede oda sıcaklığını sürekli kontrol altında tuttukları için sakin sakin çalışırlar. Aç-Kapa şeklinde kullandığınızda ortam sıcaklığı ile kumandadan ayarladığınız sıcaklığın farkı artacağı için,klima bu farkı kapatma maksadıyla yüksek güçte çalışarak sarfiyatı arttırır. Bu nedenle mümkün mertebe uygun set değerinde kapatılmadan çalıştırılmalıdır.

    On-off cihazlara gelince bu tarz bir kullanım On-Off cihazların tüketimini de etkiler. Bu cihaz sürekli çalıştığında dış ünite daha kısa süre devrede kalır. Dur-Kalk periyodu artsa bile dış ünitenin devrede kaldığı süre kısalacağı için inverter'e nazaran daha az olsa da tasarruf sağlar. Çünkü On-Off cihazda da yine sıcaklık farkı arttığında klima bu farkı kapatana kadar dış ünitesini çalıştıracak,klimanın çalışma süresi içerisinde kompresörünün devrede kaldığı süre artacağı için sarfiyat artacaktır.

    Saygılarımla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kreat

    Taşınabilir klimalar nasıldır? Kullanışlı mıdır? Arıza çıkartır mı? Faturaya ne kadar yansır?
    Merhaba. Bina yönetimi açısından(dış ünite takılmasına karşı yasak vb.) bir zorunluluk yoksa veya buna benzer bir zaruret yoksa kesinlikle normal(split) klimanın yerini tutmaz. Çok rahatsız eder. Anlatıldığı gibi de kolay taşınabilen bir yapısı yoktur. Yani keyfi bir tercih olacaksa kesinlikle normal split klima tercih edilmelidir. Arıza çıkarma olasılığı da yine normal cihazlara göre yüksektir. Faturaya yansıması da fazla olur. Çünkü emsali olan duvar tipi bir klima gibi performanslı değildir.

    Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OA

    Ektra alacağımız bir şey mi eğer öyleyse çok saçma çünkü wifi özelliğini kumandadan açınca klimadan ses geliyor ve bahsettiğiniz aparat nedir ilk defa duyuyorum klimanın bu özelliği var görünüm kullanamamak çok saçma

    Alıntıları Göster
    Ekstra alınması gereken bir parça. Arçelik gibi markaların dışında %95 bütün markaların Wi-Fi özelliği bu şekilde aktive edilebilir durumda.

    Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: themelinalist

    İyi günler, müstakil ev içinde çelik prefabrik üstü üçgen sac çatı, cam elyaf yalıtımlı çift pencereli, parkeli 23 m2 bir odamız var. Biz buraya ısınma amaçlı klima almayı düşünüyoruz. Klimanın ısıtma performansı bizim için çok önemli, soğutması önemli değil. Bilecik ilindeyiz. İşin açığı kış hakkında pek bilgimiz yok. Model marka takıntımız bulunmuyor. Bütçeyi duruma göre değerlendireceğiz ama çok yüksek segmentlerden(mitsubishi vs.) alamayız gibi geliyor.

    Uygun fiyatlı önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler iyi çalışmalar.
    Merhaba. Isınma amacıyla 12000 btu performanslı bir klima tercih edebilirsiniz. Ancak ısı kaybının net olarak saptanabilmesi için bir keşif hizmeti alarak kapasite ihtiyacını kesinleştirmenizi tavsiye ederim.

    Mitsubishi Electric düşünürseniz Enviro serisi

    Daikin'de ise Shira Eco serisi

    Daha uygun fiyat bandında Demirdöküm A5 Performans serisi

    Alternatif olarak E.C.A Syplos serisi

    Airfel LTXN

    bu marka ve modelleri tavsiye edebilirim. Listenin başından başlayarak tercih yapmanız uygun olur. Isıtmada sorun yaşamayacağınız cihazlardır. Keşif hizmeti de almanız yararlı olur.

    Saygılarımla...




  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Hocam 27m2 oda için daikin geldi bugün. elimde teşhir 12.000 ururu var dedi. bunu size çok uygun fiyattan verebilirim 5 yıl garantili olarak dedi. 8.000TL de fiyat verdi. bu odaya ururu da çok rahat yeter ururu güçlü falan dedi ne dersiniz ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ScriptKidie

    Hocam 27m2 oda için daikin geldi bugün. elimde teşhir 12.000 ururu var dedi. bunu size çok uygun fiyattan verebilirim 5 yıl garantili olarak dedi. 8.000TL de fiyat verdi. bu odaya ururu da çok rahat yeter ururu güçlü falan dedi ne dersiniz ?
    27m2 alanda Ururu Sarara yeterli gelir hocam. Ancak teşhir ürünü ise mutlaka almadan önce inceleyiniz. Sağında solunda hasar,kırık çizik var mı ? Dış ünite serpantinlerinde hasar,finlerin eğilmesi vb. durumu var mı ? İyi bakılmış bir teşhir ürünü ise tercih edilebilir. Daikin'in en üst serisidir,sağlam,dişli bir cihazdır.

    Saygılarımla...
  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Valla hocam içime sindi. Dış kutu kapalı zaten dedi. gelin iyice inceleyin dedi. biraz daha düşerim dedi bir olaydan ötürü detaya girmeyim hiç. 9da taksit yaparım dedi. shira 15-18lik alana kadar ururu 12.000 alın ki bunun max soğutma ısıtma kapasitesi 18bine 30bin falan dedi.
  • 
Sayfa: önceki 20502051205220532054
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.