Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2046. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Balliba , Quad HD , Quad HD , Section8 Daha Az
4 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 6 Misafir - 8 Masaüstü2 Mobil1 Android
5 sn
57.071
Cevap
696
Favori
4.415.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
80 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 20442045204620472048
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _Aero_

    Teşekkür ederim bilgi için, klimayı 3 odanın birleşik olduğu yere kapalı balkon kısmına takacağım (balkon diyorum ama aslında normal oda) 3 oda koridor gibi birbirine bağlı genis kapılarla totalde 35m2 yaklaşık 12 12 11 şeklinde. Klima kısacası salona takilmayacak. Teşekkür ederim ilginiz için. A5 ve performans arasında 1000tl fark olunca ve kesinlikle sadece soğutma için kullanılacağı için sanki normal a5le yetinmeliyim gibi hissettim. Bütçe olarak zorlamasindan öte mantıksız buldum, eğer şiddetle tavsiye ederseniz performans almayı da düşünebilirim. Çok teşekkür ederim bilgiler için.
    Rica ederim.

    A5 serisinden de memnun kalacağınızı söyleyebilirim. Sadece yazın en etkili olduğu dönemlerde A5 Performans kapasitesini daha iyi korur. Ancak A5 de memnun edecektir. Tereddüt etmeden tercih edebilirsiniz.

    Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ayazay

    Çalışma süresinden kastı tam anlamadım?Ama klimayı çalıştırdıktan yarım saat içerisinde istediğim oda sıcaklığına(soğukluğuna) ulaşıyorum. Isıtma için kullanmıcam klimayı ozmn şimdilik gerek yok boruya.Birde ilk çalıştığında dış üniteden değişik sesler geliyor, biraz zaman geçtikten sonra kesiliyor.Sanırım ısınınca geçiyor ses.
    Merhaba. Yani normal kullandığınız süre içerisinde(örneğin gün içerisinde klimayı açtığınızda ne kadar süre çalıştırıyorsanız) ayarladığınız sıcaklığa ortamı getirebiliyor mu ? 24'e ayarladıysanız ortam 24 dereceye kadar soğutulabiliyor mu ? O anlamda idi. Yarım saat içerisinde ulaşabilmesi gayet iyi. Bu nedenle üflemenin yumuşak oluşu sizi düşündürmesin. İlk açılışta ise durağan halde soğutucu akışkan sistemde dolaşmaya başlayıp faz değişimine uğradığı için(iç ünitede buharlaşma,dış ünitede yoğuşma) ses çıkması normaldir.

    Saygılarımla...
  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,
    -Daikin shira eco&Mits. Elec. HaRe eş değer cihazlar sanırım.
    -Mits. Elec. Enviro bu cihazlardan 1 tık üste diye düşünüyorum.
    Peki bu cihazlara f/p olarak Gree U-Crown u ekleyebilir miyiz? Gree Klimaya gidip geliyor aklım ama bir türlü güvenemiyorum. Lomo, amber ve u-Crown serisi hakkında güncel görüşlerinizi merak ediyorum ve diğer ürünlere kıyaslama yapabilirseniz tercihinizi öğrenmek isterim.
    Antalya&sadece soğutma için kullanacağım 4 tane 9000BTU 1 tane 18000BTU alacağım o yüzden detaylı araştırma yapıyorum.
    Şimdiden cevabınız içşn teşekkür ediyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi akşamlar hocam yine başınızı ağrıtıyorum kusura bakmayın 4x7:28 metre kare salonun için klima düşünüyorum.Salonum doğu yönünde sabahtan öğlene kadar güneş alıyor.Bu salonu çok sık kullanıyoruz.Kışın petekleri de kapalı oluyor.Amacım yaz mevsimi soğutmak kışın misafir geldiğinde petekleri ısınıp kendine gelene kadar odayı ısıtmak.Demirdöküm a5 ve a5 performans 12000btu yeterli olur mu yoksa 18000 btu ya mı yönelmek gerekir?Şimdiden teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • google asistan uyumlu 25 m2 salon için klima önerir misiniz
  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Hocam teşekkür ederim cevaplarınız için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: klima5505

    Merhaba.

    On-Off cihazlar olduğu için arada çok fark olmayacaktır. Ancak Sunny yine az farkla da olsa önde gelir. Bu cihaz Midea üretimi,daha performanslı ve verimli bir cihazdır.

    Saygılarımla...

    Alıntıları Göster
    Merhaba hocam,

    Baymaklar a++ inv. fakat sunny sitesinde c sınıfı bilgisi vermiş. Yinede yakın mı olacaktır elektrik tüketimi?

    Saygılarımla.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba,
    LG ARTCOOL 18.000 BTU S3-M18KLRZA serisini aldım. İki gündür kullanıyorum. Düşünenler için artı ve eksilerini yazmak istedim. (Şu an internette en ucuz 5500'e bulabiliyorum. Ben yetkili bayisinden nakit 5000'e aldım).


    Dış ünite sessiz. Buzdolabıma göre daha az ses çıkartıyor.

    İç ünite sessiz. Normal bir akşamda rahatsız edici bir ses çıkartmıyor. Gece sessizliğinde TV izlerken bir tık sesini açmam gerekiyor sadece. Sessiz çalışma modunda yatak odası için sorun olmaz diye düşünüyorum. Yine de belirteyim: Benim yatak odamda toshiba var. Gerçekten çok sessiz çalışıyor. Lg ona göre çok minik bir tık sesli diyebilirim. Ama şkayet sitelerindeki "çok sesli çalışıyor" şikayetleri benim için geçerli olmadı çok şükür. sanırım ürünün montajı bu noktada önemli olabiliyor.

    Henüz fatura gelmedi ama, Elektrik harcama göstergesi olduğundan az yaktığını söyleyebilirim.
    Soğutma performansı iyi. Normal çalışma modunda bir çok kez üşüdüğümü hissedip klimayı düşük güce aldım. (35 metre kara salon)

    Özellikleri güzel. İonizer, %80-60-40 güç ile çalıştırma seçenekleri, wifi ile kontrol vs.

    Ürünü ilk wifi'a bağladığımda yazılım güncellemesi yaptı. LG'nin bu olayını seviyorum. 2013 model LG televizyonuma bile hala ara ara yazılım güncellemesi geliyor. Sürekli bir yazılımsal düzeltme söz konusu.

    Toshibalarda en çok beğendiğim özellik LG'de de varmış. Kendi kendini temizleme özelliğini set ediyorsunuz. Sonra klimayı her kapattığınızda iç fan 30dk kadar daha çalışıyor ve içini kurutuyor. Böylece küf kokusu yapmıyor.

    Görünümü çok şık. Salon gibi ortamlarda çok şık duruyor. Hem siyah olması hem aynalı bir yüzeyi olması hoş bir hava katıyor.

    Gelelim negatif özelliklerine:

    Serino etiketi kocaman ve ürünün sağ yanına yapıştırmışlar. Benim salonun sol köşesine taktırdığım için bu etiket siyah ünite üzerinde çok çok çirkin duruyor. Etiketi söküp öbür tarafına taktım. Artık garantisini falan bozduysam da yapacak bir şey yok. O etiketi keşke daha küçük yapıp ürünün altına falan yapıştırsalarmış. Ya da siyah üzerine gri font ile bassalarmış.

    Üst tarafındaki filtreyi çıkartıp yıkamak çok kolay. Kapak açıp kapatmak gerekmediğinden ürüne zarar verme ihtimali de düşük. Yeni bir çok modelde bu şekilde üste filtre koymaya başlamışlar sanırım. Gel gelelim filtryi geri takmak zor. Çünkü filtrenin tırnaklarının geçeceği yeri el yordamıyla bulmaya çalışıyorsun. Keşke bir kızak yolu gibi iki küçük oyuk yapsalarmış ve kızak üzerinden takılsaymış. Ben 2-3 ay da bir filtreyi yıkadığım için çok büyük bir sorun değil. Belki de alışılıyordur takıp çıkarttıkça.

    Uzaktan kumanda da siyah olsa güzel olurmuş. İç ünite siyahken yanında duran beyaz kumanda kötü duruyor. Böyle şeyleri nasıl düşünemiyorlar hayret. O kumandayı siyah yapmak klima başına mailiyeti 1 dolar bile arttırmaz ama çok şey katar.

    Wifi özelliği olduğu için uzaktan kumanda etmek mümkün. Ama bu iş için hazırlanmış telefon uygulaması biraz sıkıntılı. Chaza bağlanması 5-10 saniye sürebiliyor. Eve gelmeden önce klimayı açmak istediğide sorun değil tabii. Ama ben kumandaya erişmek yerine yattığım yerden telefonla (telefon hep yanımdadır:) ) cihaza kumanda edebilmeyi hayal etmiştim. Her açtığımda 10sn bekletiyor olduğu için kalkıp kumandayı almak daha pratik oluyor:( Sanırım cihaz ile iletişim bir sunucu üzerinden kuruluyor ve bu sunucular ile iletişim biraz yavaş.

    En büyük problemi ise kumandayı tam ürüne doğru tutmazsanız çekmiyor. Belki bende sol duvara yakın monte edildiğinden alıcı göz içeride kalıyordur bilemiyorum ama şu an benim için büyük sıkıntı. Yattığım yerden klimaya kumanda edemiyorum. Kalkıp salonun ortasına doğru gidip kumandayı cihaza tutarak işlem yapmam gerekiyor. Bazı açılardan karşı duvara tutarak sinyali görmesini sağlayabiliyorum ama yine de denk getirmek için uğraşmak gerekiyor. Kumandanın pillerini duracell ile değiştirdim. Pil seviyesini de max gösteriyor. Pil zayıflığıyla ilgili değil yani. Umarım bu duruma bir çözüm bulurum.

    Benim için bir negatif özellik de ionizer özelliğinin her seferinde yeniden açılmasının gerekmesi. Ben tüm klimalarımı bu özellik açık kullanırım. Ama nedense LG bu özelliği kapandığında hafızada tutmuyor. Tekrar açtığımda hep ion özelliği kapalı açılıyor. Önce klimayı açıyorum, sonra bir de ayarlara girip ion özelliğini açıyorum her seferinde. Belki yazılım update'i ile çözülebilir.


    Herkese klimaları hayırlı uğurlu olsun :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gozcelik -- 8 Ağustos 2019; 12:3:56 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kudakkaya

    Merhabalar,
    -Daikin shira eco&Mits. Elec. HaRe eş değer cihazlar sanırım.
    -Mits. Elec. Enviro bu cihazlardan 1 tık üste diye düşünüyorum.
    Peki bu cihazlara f/p olarak Gree U-Crown u ekleyebilir miyiz? Gree Klimaya gidip geliyor aklım ama bir türlü güvenemiyorum. Lomo, amber ve u-Crown serisi hakkında güncel görüşlerinizi merak ediyorum ve diğer ürünlere kıyaslama yapabilirseniz tercihinizi öğrenmek isterim.
    Antalya&sadece soğutma için kullanacağım 4 tane 9000BTU 1 tane 18000BTU alacağım o yüzden detaylı araştırma yapıyorum.
    Şimdiden cevabınız içşn teşekkür ediyorum.
    Merhaba.

    Shira Eco serisi Hare'den az biraz üstündür. Sonra HaRe gelir.

    Enviro ise daha üst seri. Shira Seasonal ile hemen hemen aynı. Shira Seasonal'ın algılayıcı sensör artısı var.

    Gree U-Crown serisi Gree'nin en üst sınıfı. Segment olarak da üst segment bir cihaz. Ancak fiyatı da ona göre. Bütçeniz yeterli ise direkt tavsiye edebilirim. Bu bağlamda rahatlıkla U-Crown'u ekleyebiliriz.

    Enviro serisi-Shira Seasonal serisi orta sınıftır. Lomo ile Amber serisi eşdeğerdir. Sadece Amber serisinin tasarım farkı var. Lomo ve Amber serileri M.Electric Enviro sınıfında,Enviro'ya yakın.

    İmkanınız varsa U-Crown'u tavsiye ederim.

    Yine tasarım ön planda ise Amber serisi olabilir.

    Sonrasında Enviro

    Sonrasında Gree Lomo şeklinde sıralayabiliriz.

    Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zukerman

    İyi akşamlar hocam yine başınızı ağrıtıyorum kusura bakmayın 4x7:28 metre kare salonun için klima düşünüyorum.Salonum doğu yönünde sabahtan öğlene kadar güneş alıyor.Bu salonu çok sık kullanıyoruz.Kışın petekleri de kapalı oluyor.Amacım yaz mevsimi soğutmak kışın misafir geldiğinde petekleri ısınıp kendine gelene kadar odayı ısıtmak.Demirdöküm a5 ve a5 performans 12000btu yeterli olur mu yoksa 18000 btu ya mı yönelmek gerekir?Şimdiden teşekkürler.
    Merhaba hocam. Kusur yok .

    28m2 alanda DD A5 Performans da olsa 18000 btu tercih etmeniz uygun olur. A5 18000 btu da yeterli gelir. Ancak 12000 yetersiz olacaktır.

    Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Troll King

    google asistan uyumlu 25 m2 salon için klima önerir misiniz
    Merhaba. Yanılmıyorsam henüz Google Asistan uyumlu klima üretilmedi.

    Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ayazay

    Hocam teşekkür ederim cevaplarınız için.
    Rica ederim hocam.

    Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sefayksl

    Merhaba hocam,

    Baymaklar a++ inv. fakat sunny sitesinde c sınıfı bilgisi vermiş. Yinede yakın mı olacaktır elektrik tüketimi?

    Saygılarımla.

    Alıntıları Göster
    Merhaba hocam.

    Vestel ile Sunny'i kıyaslarsak arada fark olmayacaktır. İkisi de On-Off.

    Ancak Inverter'lara yönelirsek onlar daha tasarrufludur.

    Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gozcelik

    Merhaba,
    LG ARTCOOL 18.000 BTU S3-M18KLRZA serisini aldım. İki gündür kullanıyorum. Düşünenler için artı ve eksilerini yazmak istedim. (Şu an internette en ucuz 5500'e bulabiliyorum. Ben yetkili bayisinden nakit 5000'e aldım).


    Dış ünite sessiz. Buzdolabıma göre daha az ses çıkartıyor.

    İç ünite sessiz. Normal bir akşamda rahatsız edici bir ses çıkartmıyor. Gece sessizliğinde TV izlerken bir tık sesini açmam gerekiyor sadece. Sessiz çalışma modunda yatak odası için sorun olmaz diye düşünüyorum. Yine de belirteyim: Benim yatak odamda toshiba var. Gerçekten çok sessiz çalışıyor. Lg ona göre çok minik bir tık sesli diyebilirim. Ama şkayet sitelerindeki "çok sesli çalışıyor" şikayetleri benim için geçerli olmadı çok şükür. sanırım ürünün montajı bu noktada önemli olabiliyor.

    Henüz fatura gelmedi ama, Elektrik harcama göstergesi olduğundan az yaktığını söyleyebilirim.
    Soğutma performansı iyi. Normal çalışma modunda bir çok kez üşüdüğümü hissedip klimayı düşük güce aldım. (35 metre kara salon)

    Özellikleri güzel. İonizer, %80-60-40 güç ile çalıştırma seçenekleri, wifi ile kontrol vs.

    Ürünü ilk wifi'a bağladığımda yazılım güncellemesi yaptı. LG'nin bu olayını seviyorum. 2013 model LG televizyonuma bile hala ara ara yazılım güncellemesi geliyor. Sürekli bir yazılımsal düzeltme söz konusu.

    Toshibalarda en çok beğendiğim özellik LG'de de varmış. Kendi kendini temizleme özelliğini set ediyorsunuz. Sonra klimayı her kapattığınızda iç fan 30dk kadar daha çalışıyor ve içini kurutuyor. Böylece küf kokusu yapmıyor.

    Görünümü çok şık. Salon gibi ortamlarda çok şık duruyor. Hem siyah olması hem aynalı bir yüzeyi olması hoş bir hava katıyor.

    Gelelim negatif özelliklerine:

    Serino etiketi kocaman ve ürünün sağ yanına yapıştırmışlar. Benim salonun sol köşesine taktırdığım için bu etiket siyah ünite üzerinde çok çok çirkin duruyor. Etiketi söküp öbür tarafına taktım. Artık garantisini falan bozduysam da yapacak bir şey yok. O etiketi keşke daha küçük yapıp ürünün altına falan yapıştırsalarmış. Ya da siyah üzerine gri font ile bassalarmış.

    Üst tarafındaki filtreyi çıkartıp yıkamak çok kolay. Kapak açıp kapatmak gerekmediğinden ürüne zarar verme ihtimali de düşük. Yeni bir çok modelde bu şekilde üste filtre koymaya başlamışlar sanırım. Gel gelelim filtryi geri takmak zor. Çünkü filtrenin tırnaklarının geçeceği yeri el yordamıyla bulmaya çalışıyorsun. Keşke bir kızak yolu gibi iki küçük oyuk yapsalarmış ve kızak üzerinden takılsaymış. Ben 2-3 ay da bir filtreyi yıkadığım için çok büyük bir sorun değil. Belki de alışılıyordur takıp çıkarttıkça.

    Uzaktan kumanda da siyah olsa güzel olurmuş. İç ünite siyahken yanında duran beyaz kumanda kötü duruyor. Böyle şeyleri nasıl düşünemiyorlar hayret. O kumandayı siyah yapmak klima başına mailiyeti 1 dolar bile arttırmaz ama çok şey katar.

    Wifi özelliği olduğu için uzaktan kumanda etmek mümkün. Ama bu iş için hazırlanmış telefon uygulaması biraz sıkıntılı. Chaza bağlanması 5-10 saniye sürebiliyor. Eve gelmeden önce klimayı açmak istediğide sorun değil tabii. Ama ben kumandaya erişmek yerine yattığım yerden telefonla (telefon hep yanımdadır:) ) cihaza kumanda edebilmeyi hayal etmiştim. Her açtığımda 10sn bekletiyor olduğu için kalkıp kumandayı almak daha pratik oluyor:( Sanırım cihaz ile iletişim bir sunucu üzerinden kuruluyor ve bu sunucular ile iletişim biraz yavaş.

    En büyük problemi ise kumandayı tam ürüne doğru tutmazsanız çekmiyor. Belki bende sol duvara yakın monte edildiğinden alıcı göz içeride kalıyordur bilemiyorum ama şu an benim için büyük sıkıntı. Yattığım yerden klimaya kumanda edemiyorum. Kalkıp salonun ortasına doğru gidip kumandayı cihaza tutarak işlem yapmam gerekiyor. Bazı açılardan karşı duvara tutarak sinyali görmesini sağlayabiliyorum ama yine de denk getirmek için uğraşmak gerekiyor. Kumandanın pillerini duracell ile değiştirdim. Pil seviyesini de max gösteriyor. Pil zayıflığıyla ilgili değil yani. Umarım bu duruma bir çözüm bulurum.

    Benim için bir negatif özellik de ionizer özelliğinin her seferinde yeniden açılmasının gerekmesi. Ben tüm klimalarımı bu özellik açık kullanırım. Ama nedense LG bu özelliği kapandığında hafızada tutmuyor. Tekrar açtığımda hep ion özelliği kapalı açılıyor. Önce klimayı açıyorum, sonra bir de ayarlara girip ion özelliğini açıyorum her seferinde. Belki yazılım update'i ile çözülebilir.


    Herkese klimaları hayırlı uğurlu olsun :D
    Merhaba. İzlenimlerinizi paylaştığınız için şahsım adına çok teşekkür ederim hocam. Güzel bir inceleme olmuş. Hayırlı olsun.

    Saygılarımla...
  • gozcelik G kullanıcısına yanıt
    Beko prosmart 30945 kullanıyorum. Birebir aynıları geçerli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    Arçelik 18325 ile 18340 modelleri arasında kaldım. Hangisini tavsiye edersiniz?
    18340 kablosuz bağlantı özelliği ile çekici geliyor ancak 18325 daha yeni nesil ve R32 gaz ile geliyor.

    Hangisini tercih etmek mantıklı olur? Belirgin bir üstünlük farkı var mıdır?

    Teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karamsar1İ

    Merhaba,

    Arçelik 18325 ile 18340 modelleri arasında kaldım. Hangisini tavsiye edersiniz?
    18340 kablosuz bağlantı özelliği ile çekici geliyor ancak 18325 daha yeni nesil ve R32 gaz ile geliyor.

    Hangisini tercih etmek mantıklı olur? Belirgin bir üstünlük farkı var mıdır?

    Teşekkürler.
    R32 gazlı 18345

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba 3 farklı klima arasında kaldım kullanacağım yer yatak odası 9000lik almayı planlıyorum

    1.Seçenek Baymak Elegant Plus 09 A++ 9000 BTU --- 2600TL
    2.Seçenek Bosch Lupe Dc 9.000 Btu ---- 2400TL
    3.Seçenek Beko 30945 WIFI PROSMART ---- 2700TL

    Bu klimalar arasından hangisini önerirsiniz kullananlar veya bilgisi olanlar tavsiye eder mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: witamin01

    Arkadaşlar merhaba 3 farklı klima arasında kaldım kullanacağım yer yatak odası 9000lik almayı planlıyorum

    1.Seçenek Baymak Elegant Plus 09 A++ 9000 BTU --- 2600TL
    2.Seçenek Bosch Lupe Dc 9.000 Btu ---- 2400TL
    3.Seçenek Beko 30945 WIFI PROSMART ---- 2700TL

    Bu klimalar arasından hangisini önerirsiniz kullananlar veya bilgisi olanlar tavsiye eder mi?
    Merhaba.

    1-Bosch Lupe - Bir önceki üretime ait bir cihaz ancak gayet iyi.

    2-Beko Prosmart - Wi-Fi özelliği ve R32 Gaz avantajı var.

    3-Baymak Elegant Plus - Wi-Fi avantajı var.

    Bu sıralamayla tercih yapmanızı tavsiye ederim.

    Saygılarımla...
  • Merhaba üstadlar,
    https://www.yukko.com/samsung-ar18ksfhdwknsk-a-18000-btu-duvar-tipi-klima-v-50168715?pid=10186813&gclid=Cj0KCQjws7TqBRDgARIsAAHLHP4zcne7LkkdT2XxRzGzHI7JjCckBJj-nEE1j_22XIlt2qfbAdoPJdIaAj9WEALw_wcB
    Bu klimayı almayı planlıyorum, Antalya da hem ısıtma hem soğutma amacıyla kullanılacak. Nasıldır, önerir misiniz?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 20442045204620472048
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.