Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (201. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
12 Misafir - 12 Masaüstü
5 sn
57.179
Cevap
701
Favori
4.426.746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
81 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 199200201202203
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: psychoirfan

    Merhabalar

    Mitsubishi Electric 9000btu inverter klima almayı düşünüyorum evimize. Lakin mitsubishinin 2 modeli var.


    Model Soğutma Isıtma Fiyat

    MSZ-GC25VA**yeni (3071~10237) (3071~15356) 1776YTL
    MSZ-HC25VA (3071~10236) (3071~15013) 1500YTL

    Bunların arasındaki fark nedir?(Isıtmadaki 350btu fark dışında) Üstteki daha iyiyse aradaki fark ücretini ödemeye değer mi?

    Bir de son birşey: Sharp klimalar oda içi ve dışı sıcaklığı gösteriyormuş diye duydum. Mitsubishi de de var mı bu?

    Yanıtlar için çok teşekkürler.



    MERHABALAR
    BAHSETTİĞİNİZ İKİ MODEL ARASINDA FİYATI DIŞINDA DA UFAK FARKLAR TABİİ Kİ VAR.
    HC MODELİ STANDART INVERTER
    GC MODELİ POWER INVERTER OLARAK GEÇER VE

    HC MODELİNDE SES SEVİYESİ 25dB(A) DIR, -10ºC YE KADAR ISITMA YAPAR 10M BAKIR BORU ÇEKİLEBİLİR , STANDART TOZ TUTMA FİLTRESİ VARDIR VE %25 ENERJİ TASARRUFU YAPAR.

    GC MODELİNDE İSE ; SES SEVİYESİ 21 dB(A) DIR, -15ºC YE KADAR ISITMA YAPAR, 20M BAKIR BORU ÇEKİLEBİLİR, CATECHIN YEŞİL ÇAY ÖZÜNDEN YAPILMIŞ HAVA TEMİZLEME FİLTRESİ VARDIR VE %35-40 ENERJİ TASARRUFU YAPAR.

    HER İKİSİDE A+ ENERJİ HARCAMASINA SAHİPTİR.




  • merhaba arkadaşlar salonumuza inverter klima alıcaz forumu baştan sona okudum baya yardımı oldu ancak sizlerden aşağıdaki klimalardan hangisini seçmeliğim benim için ısınma ve sessizlik ön plandadır şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara tşk. lerimi sunarım
    27 metrekare salon

    1- toshiba daıseıkaı - RAS 16 SKVR :2840 ytl
    2-mıtsubıshı elec. - MSZ- GB50VA : 2988 ytl
  • quote:

    Orjinalden alıntı: isko35

    merhaba arkadaşlar salonumuza inverter klima alıcaz forumu baştan sona okudum baya yardımı oldu ancak sizlerden aşağıdaki klimalardan hangisini seçmeliğim benim için ısınma ve sessizlik ön plandadır şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara tşk. lerimi sunarım
    27 metrekare salon

    1- toshiba daıseıkaı - RAS 16 SKVR :2840 ytl
    2-mıtsubıshı elec. - MSZ- GB50VA : 2988 ytl


    HER İKİSİDE İYİ KLİMADIR SİZE UYGUN OLANINI GÖNÜL RAHATLIĞI İLE KULLANABİLİRSİNİZ..
  • merhaba arkadaşlar formun birazını inceledim ama klima terimleri bana çok yabancı geldi yani klimadan hiç anlamam formu okudum ama bir şey anlamadım.klima almak istiyorum duvara monte edilenden bir kaç marka sordum arçelik,iklimsa sigma,vestel bunların hangisini almalıyım.bölgem akdeniz ilçe gazipaşa bu bölgeye uygun bir klima tavsiyesi rica ediyorum .bütcem çok değil 750 veya 1000 ytl arası.teşekkürler selamlar
  • Sayın dominic;

    Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler, çok yardımı oldu gerçekten.
    Peki termometre konusu hakkında bir bilginiz var mı? İç ve dış ortam sıcaklıklarını gösteriyor mu bu klimalar?
    (Panel veya kumanda üzerinde olması önemli değil.)
  • HAYIR İÇ VE DIŞ SICAKLIĞI GÖSTERMEZ SADECE SET ETTİĞİNİZ SICAKLIĞI GÖREBİLİRSİNİZ KUMANDA DA.
    BAZI KLİMALARIN KUMANDASINDA YADA CİHAZ ÜZERİNDE ORTAM SICAKLIĞINI GÖSTERENLER VARDIR ANCAK MITSUBISHI ELECTRIC TE BUNLAR YOK.. HOŞ KUMANDADA GÖSTERENDE KUMANDANIN YERDEMİ MASAÜSTÜNDEMİ NERDEYSE ORANIN SICAKLIĞINI CİHAZIN ÜSTÜNDE OLAN İSE CİHAZIN BULUNDUĞU SEVİYEDEKİ SICAKLIĞI GÖSTERİR YANİ 2,20 CM GİBİ YÜKSEKLİKTEKİ SICAKLIĞI. VE EMİN OLUN YERDEN 80 CM YUKARISI İLE YERDEN 220 CM YÜKSEKLİKTEKİ SICAKLIK ARASINDA BİRKAÇ DERECE FARK VARDIR.
  • merhaba dominic teğmenim, isim yazmadan yardım istemiştim cevap veren olmamış lütfen klima tavsiyesi , sorduğum markalar vestel sigma arçelik iklimsa sizce bunların hangisini almalıyım.bütce 750,1000ytl arası.yaşadığım yer il antalya,ilçe gazipaşa,ben klimadan anlamam ama kameradan anlarım kendi çapımda.teşekkürler selamlar saygılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sony kamera -- 5 Aralık 2007; 20:02:04 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: imp_hea_tus


    quote:

    Orjinalden alıntı: Anarchy

    ilgilendirmiyosa cevap atmazsınız olur biter ne bu yaptıınız ayıp bişiy insanlar hep donanım parçaları mı konuşmak zorunda hem mod lar ellemiyorda sizin ne haddinize böle avaz avaz bağırmak ..


    Arkadaşım. Bende yemek yapmaktan çok hoşlanıyorum. O zaman donım formuna yemek tarifi vereyim olurmu. Bu kadar çok post yapmışsın ama hala bunu kavrayamamışsın. Senden biraz daha olgun davranmanı bekliyorum.

    Başarılar...

    kardesım herseyı pc uzerınden yorumlamak gerekıyosa ben yıne yorumlarım yanı alalım bı tagan hem serınlıyelım hem ısınalım yada kılımaya hdd takalım hemde muzık dınlıyelım olması ekran kartı takalım fılm ızleyelım hatta remı 2gb kınsgton yapalım bı anda sogutsun yada ısıtsın kardeısm burası koskoca DONANIM HABER ( HERSEY KATAGORİSİNE GÖRE AYRILMIS ) biri kalkıpta overclock kısmında hangı klımayı almalıyım derse yuzune tükür mısal yemektenmı anlıyon varsa öle bı konu yer oraya yaz mıllete laf atma burda herkez göruslernı ortaya koyuyor millet ısınmaya calısıyo sen bızı sogutuyosun neyse beyler haksızlıga gelemem de




  • 18000 LİK Daıkın inverter klimayı 2.500 ytl ye peşin aldım ve Antreye taktırdım.Antreyi hamam gibi, kapısını açtığım diğer odaları ise ılıman yapıyor.Akşamları 10 saat çalıştırıyorum ortalama 10 Kw harcıyor (tecrübe ile sabittir.)Genel olarak memnunum ısıtması sarfiyatı gayet güzel tavsiye ederim.
  • izmiredeyim mitsubishi electric almaya karar verdim iki model arasında kararsızım.Yardım bekliyorum.
    3 adet alacagım yatak odalarına.
    msz-gc25va power inverter 1600 ytl peşin
    msz-hc25va inverter 1350 ytl peşin
    3 adet alacagımdan toplamda iksisnin arasında 750 ytl fark var.Değermi değmezmi
  • kaç mt2 odalarınız bunu belirtmemişsiniz bunlarıda yazarsanız daha iyi bilgi aktarıla bilir
  • odlar sırasıyla 12-15ve17m kare
  • quote:

    Orjinalden alıntı: lucky8

    odlar sırasıyla 12-15ve17m kare

    12/15 için hc 25 yeterli olacaktır17 m2 için ise hc 35 modeli tercih ederseniz uygun olur aralarında çok aşırı fiyat farkıda yok
  • aralarındaki farklar ses db 650 btu farkı ve filitre farklılıkları var
  • Bende bu forumdakı yorumlardan faydalanarak, bir hayli araştırarak ve bulunduğum yerde kaliteli markardan sadece sharpın olması nedeniyle , yaklaşık 1 ay kadar önce sharp 12000 ınverter klima aldım.Ve bir aylık kullanımıma ilişkin tecrübelerimi paylaşmak istedim.

    Ege bölgesi, 12 m2 civarı normal yalıtımlı oda, iki kişilik ev.
    Ütü, fırın ..... gibi genel aletlere ilave elektrikli şofbenimde mevcut iken,

    1) 1 ay boyunca klimanın ortalama 10 saat açık kalması suretiyle kasım ayı faturam 40 ytl. geldi,normalde 20-25 gelmekte idi, uzun süreli kullansa idim ( yaklaşık 20 saat ) faturamın 60 ytl. geçmeyeceğini düşünoyurm.( tabi kış yoğunluğu ve kullanım süresine bağlı ) Gündüz kullanımda sıcaklığın biraz daha iyi olması ve 23 derecelerde çalıştırdığımız için fazla klowat çevirmiyor, ayrıca sıcağı çok seviyoruz.

    2-)Gece 1 gibi kapatıyorum,pek fazla ihtiyaç duymuyorum çünkü, ayrıca klimanın altında yatıyorum sesi beni rahatsız ediyor, bu fazla sesli olduğu anlamına gelmez tabi, dış ünitenin sessizliği ise muhteşem

    3-)En düşük +1 dereceyi gördük, o halde bile 32 derece kapasitesi olan klimayı 27 dereceden yukarı çıkartmadık,yetti.Eksi derecelerde de sorun çıkartacağını sanmıyorum ama tecrübe etmedim bilmiyorum !

    4-)Benim bu kullanma şartlarımda ( kömürle kıyaslarsam ) klimanın kendini amorti etme şansı var !, etmesede konforu değişilmez, sabah kalktığında bir sürü ıvır zıvır derdin yok, klimanın düğmesine bile akşamdan basıyorsun o sabaha seni sıcaklığıyla uyandırıyor.

    5-) Yoğun kış koşullarında ne olur bilmiyorum, pek bir endişem kalmadı açıkçası, şu bildik klimaların önceki kışlarda ısıtmama gibi sıkıntıları olduğunu çevremden duymuştum.Ben tecrübe etmedim.

    6-) Sharp klimanın 9000 binliğinin eer ve cop değerleri müthiş, elektirik faturasındaki değişikliği bile hissettirmeyebilir, ben kiracı olmasaydım benim odam 9000 binliiği kurtarıyor ve ondan alırdım.

    7-) Almışken iyi klima alınmalı diyorum, buradan edindiğim bilgiler ve tecrübelerim doğrultusunda,İyi klima konusu ihtiyaçlara göre değişir.( Örneğin ben bulaşık makinasının A sınıfı enerji olup olmamasını önemsemiyorum kullanım ve makine ömrü açısından ama bu klimada önemli !!! )

    8-)Umarım klimam beni üzmeden yoluna devam eder, bu anlamda özellikle ilgisi için mutklimaya teşekkür ediyorum.

    9-) Eğer istenirse Aralık ayı sonu verilerini de paylaşabilirim.

    Umarım ilgililere fikir verir yazdıklarım.




  • ewwet ne güzel bi açıklama ve çok da bilinçli bi klima kullanımıyla müthiş bi rahatlık az yakması hem inverter olması iyi cihaz hemde 12 m2 bi oda bu da cihazın yüksek güç tüketimlerine çıkmadan odanızdaki konfor ortamını sağlıyor bu şekil kullanımlarınızla 24 saat bile kullansanız çok çok yakıcağı 30 ytl civarında olucaktır
    işte bu yüzden tavsiyelerde iyi marka modelleriyle tavsiyeler yapılıyor böyle bi model kullanmakmı iyi yoksa ucuza alıp yanına ısınmak için alternatif aramakmı tabiki alırken biraz şıkışıp iyi modeller tercih etmek gerekir
  • quote:

    Orjinalden alıntı: levent35

    Bilinçli bir kullanıcı olup paylaşımınız ve rahatlıgını yaşadığınız klimadan memnun olmanız en güzel tavsiyedir.
    İzmir de Panasonik aradım ,yakın çevrede bulamadım. Bende Fujitsu aldım. Isıtıyor , ancak montajdan kısa bir süre sonra sesden dolayı servisi çagırdım. Firmanın satış sonrası Hizmet anlayışı sıfır. Servis problemim var. Bende paraya kıyıp iyi bir klima almamanın rezilliğini çekiyorum.
    Kendi durumumu düşünerek arkadaşıma Daiken tavsiye ettim. Şimdi mutluluğun resmini çiziyormuş.


    arkadaşım keşke o kadar paraya toshiba yada mitsu heavyu alsaydın, burdan diyorum millet hala tutturuyor mitsu electirc yok hitachi ,, yaaa bunlar satış sonrası servisleri ne oalcak, kime şikayet edecen orda lafı değiştiriyorlar,, alınacak klimalar belli aslında,, inan fuji alacağına beko alsaydın her gün kapına gelirdi beko servisi, olmadı şikayetvar.com a yazardın ellerinden geleni yaparlardı, nerden bulurusnuz fujiydi hitachiydi,, bak izmit merkezden başla istanbula kadar bir tane ne fuji ne de hitachi servisi yetkili satıcısı bulamazsın.




  • bahsettiğiniz iki model arasında,
    GC- 35 biraz daha aralarında yaklaşık 680 BTU/h fark var.
    GC-35 in ses seviyesi 21 dbA HC-35'in 26 dbA 'dır.
    GC-35'in çalışma aralığı -15 C ile + 46 C derecedir, HC-35 ise -10 C ile +43 C derecedir.
    Son olarak HC-35 de hava temizleme filitresi varken , GC - 35 de sadece mitsubishi electric ' te bulunan CATECHIN filitreleme sistemi bulunur...

    eğer soracağınız birşey olursa

    368 06 09 (pbx)

    iyi çalışmalar...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ata1606


    quote:

    Orjinalden alıntı: levent35

    Bilinçli bir kullanıcı olup paylaşımınız ve rahatlıgını yaşadığınız klimadan memnun olmanız en güzel tavsiyedir.
    İzmir de Panasonik aradım ,yakın çevrede bulamadım. Bende Fujitsu aldım. Isıtıyor , ancak montajdan kısa bir süre sonra sesden dolayı servisi çagırdım. Firmanın satış sonrası Hizmet anlayışı sıfır. Servis problemim var. Bende paraya kıyıp iyi bir klima almamanın rezilliğini çekiyorum.
    Kendi durumumu düşünerek arkadaşıma Daiken tavsiye ettim. Şimdi mutluluğun resmini çiziyormuş.


    arkadaşım keşke o kadar paraya toshiba yada mitsu heavyu alsaydın, burdan diyorum millet hala tutturuyor mitsu electirc yok hitachi ,, yaaa bunlar satış sonrası servisleri ne oalcak, kime şikayet edecen orda lafı değiştiriyorlar,, alınacak klimalar belli aslında,, inan fuji alacağına beko alsaydın her gün kapına gelirdi beko servisi, olmadı şikayetvar.com a yazardın ellerinden geleni yaparlardı, nerden bulurusnuz fujiydi hitachiydi,, bak izmit merkezden başla istanbula kadar bir tane ne fuji ne de hitachi servisi yetkili satıcısı bulamazsın.






    Mitsubishi Hevy alın diye önerdiğiniz kişilere lütfen cihazın klasik serisinde kullanmış olduğu gaz türünü , ses seviyesini ve enerji tüketimini, cihazın - (eksi) performansı ile ilgili de REEL bilgi yazarsanız , önermiş olduğunuz cihaz hakkında insanların biraz fikri olmuş olur...

    Satış politikası dahilinde fason olan ürünlerini SA garantisi altında satışa sınması demek inanın bana o klimanın iyi olduğu anlamına gelmez...

    Beko alın servisi çoktur diyen zihniyet zaten arızaya o kadar alışmıştırki aklında sadece satacağı veya alacağı cihazın sadece arıza yapma endişesini taşır...

    Ben 4 yıldır karşıyaka / girne caddesinde Mitsubishi Electric Klima satıyorum , bugüne kadar ne servis nede klimalar ile ilgili problem yaşamadık. aklımıza klima satarken ne zaman arızanır diye bir soru gelmiyor , insan yapısıdır arıza olması halinde inanın bana müşteriyi madur edecek son firmadır...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: lucky8

    izmiredeyim mitsubishi electric almaya karar verdim iki model arasında kararsızım.Yardım bekliyorum.
    3 adet alacagım yatak odalarına.
    msz-gc25va power inverter 1600 ytl peşin
    msz-hc25va inverter 1350 ytl peşin
    3 adet alacagımdan toplamda iksisnin arasında 750 ytl fark var.Değermi değmezmi



    quote:

    Orjinalden alıntı: dominic


    quote:

    Orjinalden alıntı: psychoirfan

    Merhabalar

    Mitsubishi Electric 9000btu inverter klima almayı düşünüyorum evimize. Lakin mitsubishinin 2 modeli var.


    Model Soğutma Isıtma Fiyat

    MSZ-GC25VA**yeni (3071~10237) (3071~15356) 1776YTL
    MSZ-HC25VA (3071~10236) (3071~15013) 1500YTL

    Bunların arasındaki fark nedir?(Isıtmadaki 350btu fark dışında) Üstteki daha iyiyse aradaki fark ücretini ödemeye değer mi?

    Bir de son birşey: Sharp klimalar oda içi ve dışı sıcaklığı gösteriyormuş diye duydum. Mitsubishi de de var mı bu?

    Yanıtlar için çok teşekkürler.



    MERHABALAR
    BAHSETTİĞİNİZ İKİ MODEL ARASINDA FİYATI DIŞINDA DA UFAK FARKLAR TABİİ Kİ VAR.
    HC MODELİ STANDART INVERTER
    GC MODELİ POWER INVERTER OLARAK GEÇER VE

    HC MODELİNDE SES SEVİYESİ 25dB(A) DIR, -10ºC YE KADAR ISITMA YAPAR 10M BAKIR BORU ÇEKİLEBİLİR , STANDART TOZ TUTMA FİLTRESİ VARDIR VE %25 ENERJİ TASARRUFU YAPAR.

    GC MODELİNDE İSE ; SES SEVİYESİ 21 dB(A) DIR, -15ºC YE KADAR ISITMA YAPAR, 20M BAKIR BORU ÇEKİLEBİLİR, CATECHIN YEŞİL ÇAY ÖZÜNDEN YAPILMIŞ HAVA TEMİZLEME FİLTRESİ VARDIR VE %35-40 ENERJİ TASARRUFU YAPAR.

    HER İKİSİDE A+ ENERJİ HARCAMASINA SAHİPTİR.



    SORDUĞUNUZ SORUNUN BENZERİNE BİR SAYFA ÖNCE YANIT VERMİŞTİK...




  • 
Sayfa: önceki 199200201202203
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.