Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1981. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: D-Rock! Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 23 Misafir (1 Mobil) - 22 Masaüstü2 Mobil1 Android
5 sn
57.227
Cevap
701
Favori
4.430.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
46. Sırada  bugün en iyi #8
Sayfa: önceki 19791980198119821983
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MarcosDH

    4 klimayı detaylıca son kez kıyasladım:
    - Electrolux EPS18V38HWI
    - Demirdöküm A5 18000
    - Vaillant VAI 8-050 WN
    - Alarko Carrier Flair 18 (FLR1801HW)

    Diğer üçüne göre, Electrolux'un iç ünite ses değeri daha düşük, SEER değeri daha yüksek ve dış ünite boyutları daha küçük gözükmekte. Fiyat olarak en ucuzu da olan, şu sırada kampanyada olan Electrolux'un böyle 3 artısı çıktı sanki. En pahalısı Alarko'nun ise bir tek üstünlüğünün çıkmaması tuhafımıza gitti. Hatta Alarko'nun BTU değeri tam 18000 olmayıp daha düşük. Arada 900 TL'ye ulaşan fark da varken Alarko'yu zaten sildik. Yetkili servisleri araştırdık, yakınlarda Electrolux'un 2 servisi çıkınca onda karar kılmış gibiyiz. Midea'nın yakında servisi olmadığından, Midea'yı da sildik.

    Electrolux'un internet sitesinde "EPS18V38HWI" modeli değil de "EPS18V39HWI" modeli var, yani V38 değil de V39. Bu "bu seneki yeni üretim" demek midir, yoksa "normalde wi-fi yok da wi-fi eklenmiş hali" midir, bilemedik. Wi-fi özelliği, bizim için hiç önemli değil bu arada. Asla kullanmayız bile.

    Bir de Electrolux'ta "Aktif Karbon Filtre" ve "Hepa Filtre" varmış, Alarko'da "Gümüş İyon filtre" varmış. Bu filtre farkları önemli bir detay mıdır? Verimlilikleri arasında çok fark var mıdır? Bu filtrelerin açıklamalarında şöyle denilmiş:

    quote:

    – Aktif Karbon Filtre (Koku Giderici): Polenleri ve amonyak gibi kokuları yok eder ve zehirli gazları yakalayıp yutar. Ayrıca, alerjik hastalıkların oluşumuna ortam sağlayan küçük toz partiküllerini ve dumanları emerek sağlığınızı korur.
    – Gümüş İyon Filtre: İç ünite üzerinden nano gümüş iyon salınımı yaparak bakterileri yok eder ve ortama yayılmalarını engeller. Böylece ortama tamamen temizlenmiş hava verilir. Filtrenin ömrü ortalama on yıldır. Yıkanarak temizlenebilir.
    – Bio Filtre: Bio filtre yüksek sterilizasyon gücüne sahip olup bakterilerin %95’ten fazlasını ve 0,3 mikrometreden küçük tozların %99’unu yakalayıp ortamdan uzaklaştırır.
    – Toz filtre: Ortam havasının ilk temizlemesini gerçekleştirir. Örgü yapılı fiber filtre20 mikrona kadar tüm parçacıkları tutar. Bu filtrenin çıkarılıp temizlenebilme özelliği bulunmaktadır.


    Forumdaki başka bir başlıkta, iyon salınırken ozonun da üretilip salındığı yazılmış. Gümüş iyon filtre olması sakıncalı mıdır? Electrolux'ta olmaması bir artı mıdır?
    Merhabalar.

    4 Cihaz da aynı üreticinin ürünü aslında. Dış ünite boyutları Flair ile aynı. SCOP değerlerine bakarsak hepsi aynı durumda. SEER değeri olarak da arada kayda değer bir fark yok. Burada tercih kıstasınız hangisinin servisi yaygın ve hangisinin fiyatı uygun? bunlar olmalıdır. Electrolux iki ölçütte de olumlu görünüyor sanırım. 39 kodlu olan cihaz yeni gelen seriye ait. 38'i electrolux bayilerinde stokta kalan var ise bulabilirsiniz. Ancak imkan varsa 39 daha iyi olur.

    Filtreler reklam amaçlı,klimaya ekstra özellik katmış olmak adına eklenen ekipmanlar. Filtre kısmı önem arz eden bir kısım değil. Filtrasyon zaten klimanın işi değildir. Onun için önemli bir detay değil. Verimlilik arasında kayda değer bir fark bulunmamaktadır.

    Ozon üretimi ve zarar iddiası Iyon jeneratörü olan cihazlar için geçerli. Filtrede bu durum olmayacaktır. Ancak Ionizer hakkında iki türlü görüş mevcut. Zararlı olduğu bahsetmiş olduğunuz konuda iddia edilmişti.

    Saygılarımla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: adamgibiadam

    Hocam fotoğraf çekecektim ama unuttum.briket'e montaj yaptırdım beton zeminden yaklaşık 50 santim yükseğe.Kauçuk takozları kontrol etmedim fakat dış üniteyi tutan ayakların vidaları iyi sıkılmamış elimle hafif zorlayınca sallanıyor kendim sağlamlaştıracağım.Ortam sıcaklığı ortalama 33 derece iken 25 e düşürene kadar yaklaşık 30 dakika full çalışıyor daha sonra otomatik ECO diye bir moda geçip cihaz kendini kısıyor.Eco modunda dış ünitenin çalıştığı bile belli olmuyor.''Klima yı 10 dakika çalıştırınca oda buz gibi oluyor''diyenler oluyor ben henüz öyle bir durum yaşamadım.

    Alıntıları Göster
    Merhabalar. Klimanız sağlıklı çalışıyor. Bunda şüpheniz olmasın. 10 dakikada buz gibi yapması göreceli bir iddia. 10 dakikada klimanın 3-4 derece sıcaklık düşüşü sağlaması mümkün değildir. Yani hemen çalıştığı gibi veya 10 dakikada ortamı soğuk hissettirecek boyutta soğutması mümkün değildir.

    Saygılarımla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cancan175

    LG Sirius Deluxe Inverter AS-W126J1R0 Klima (12000) var hocam ama fiyatı biraz pahallı geldi , demirdöküm a5 fiyatı uygun ama enerji tüketimi 1.1 KW yazıyor acaba ay sonu elektirik faturası gelirse bu KW ye mi bakmalıyım teşekkürler hocam cevaplarınız için
    Merhabalar. Inverter cihazlarda tek bir değer üzerinden gitmek mümkün olmaz. Çünkü klima her an sabit kapasitede çalışmaz. Yüksek frekansta da çalışabilir,düşük frekansta da. Seçim yaparken SCOP değerine,Tasarım yüküne ( Soğutmada P Design C,Isıtmada P design H ),tasarım yüküyle birlikte yıllık tüketim değerine bakarak seçim yapmanız gerekir. En sağlıklı yöntem klima yokken gelen fatura ile klima çalıştığı aydan veya günden itibaren gelen faturayı kıyaslamaktır.

    Demirdöküm A5 de gayet iyi bir cihazdır.

    Saygılarımla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mikailc78

    kader bizi burada da karşılaştırdı dostum klimasız yaşanmıyor valla. fiyatlar da almış başını gitmiş. sağolsun konu sahibi arkadaş bizi bilgilendiriyor

    Alıntıları Göster
    Merhabalar. Yorumunuz için teşekkür ederim. Faydalı olabiliyorsam ne mutlu bana...

    Saygılarımla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Natsukaw.S

    Üstad demirdöküm a5 i sizle daha önce konuşmuştuk aldım alıyorum derken 2800 2900 a kadar çıktı fiyatları. Bana buna alternatif klimalar önerebilirmisiniz rica etsem? tek çekim yaptım diye iptal ettim para karta geçip tekrar alana kadar 2900a kadar çıkmış :@@@
    Merhabalar hocam.

    Fiyatlar çok oynuyor malesef.

    9000 btu'luk cihaz mı tavsiye etmiştim ? Alternatif olarak fiyat aralığınız nedir ?

    Saygılarımla...
  • Merhabalar, ev içerisindeki oturma odası için (m2'si pek yüksek değil, 10 m2 ya vardır ya yoktur) LG S3-M12JA2FA Dual Plus A++ 12000 BTU Duvar Tipi Inverter Klima LGM12JA2FA isimli bu klimayı almayı düşünüyorum, iki sorum olacaktı:

    1. Arçelik yetkili servisleri bu klimanın servisini karşılıyor mu?
    2. Sizce bu oda için doğru klima bu mudur?

    Teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TLKiller990

    Merhabalar, ev içerisindeki oturma odası için (m2'si pek yüksek değil, 10 m2 ya vardır ya yoktur) LG S3-M12JA2FA Dual Plus A++ 12000 BTU Duvar Tipi Inverter Klima LGM12JA2FA isimli bu klimayı almayı düşünüyorum, iki sorum olacaktı:

    1. Arçelik yetkili servisleri bu klimanın servisini karşılıyor mu?
    2. Sizce bu oda için doğru klima bu mudur?

    Teşekkürler.
    Merhabalar. 10m2 alan için 9000 btu yeterli,12000 btu fazla gelir gereksizdir.

    1.Arçelik servisleri ilgilenmemektedir.

    2.9000 btu olması halinde uygundur.

    Saygılarımla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mikailc78

    merhabalar daha önce yazmıştım, klima fiyatlarını araştırdım, çift üniteli tek motoru airfel klimalar 5600-6200 arasında değişiyor (aynı model aynı btu). içinden bakır boru çıkmıyormuş, üvretliymiş, metresi 76tl+kdv dediler. yalnız 2 motorlu birbirinden bağımsız alınsa daha uygun fiyata geliyor. şimdilik odama bir tane almayı düşünüyorum.

    Demirdöküm A5 A++ 9000 BTU 2300tl - 2500tl arası
    Demirdöküm A5 Performans A+++ 9000 3300tl - 3500tl arası.

    motoru sesli diyen var, sessiz diyen var birşey diyemedim..

    daikin ATXN25NB7 A+ 9000btu 4057tl ile fiyatları pahalı..

    Sigma SGM09 INVDMS için arayabileceğim bir yer bulamadım, iklimsa sitesinde de bir sorun var sanırım.

    Midea Blanc MSMAAU-09HDRN1 A++ 9000 BTU 2600-2800tl civarı.

    oda balkona katılmış zamanında, alt taraf cam + panjur olarak durmakta, sap yada sol duvara koymak klima için verimsiz olabilir. acaba kolon a montaj yapılabilir mi? eğer görmek isterseniz foto da atabilirim)

    midea demirdöküm ve sigma arasında siz olsanız tercihiniz ne olurdu? sessiz olması ve az elektrik yakması önceliğim. wifi özelliği olursa fena olmaz. fikrinizi almak istiyorum. şimdiden teşekkür ederim.

    Alıntıları Göster
    acaba benim yazımı atladınız mı acaba? fikrinizi merak ediyorum da




  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Sormayın hocam dolar gibi oynayıp duruyor.. benim 3+1 105mtkare civarında daha küçük olabilir. Eşim hole dış daire kapısının üstüne koymamızı istiyor o açıdan hem oturma odasına hem mutfağa vurabilir soğuk hava. 2 bebek var o yüzden dürek oturma odasına koymak istemiyoruz.

    DemirDöküm a5 12000btu önermiştiniz, 2700 bütçem alternatif yok derseniz 2900e kadar a5 i alacağım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Natsukaw.S

    Sormayın hocam dolar gibi oynayıp duruyor.. benim 3+1 105mtkare civarında daha küçük olabilir. Eşim hole dış daire kapısının üstüne koymamızı istiyor o açıdan hem oturma odasına hem mutfağa vurabilir soğuk hava. 2 bebek var o yüzden dürek oturma odasına koymak istemiyoruz.

    DemirDöküm a5 12000btu önermiştiniz, 2700 bütçem alternatif yok derseniz 2900e kadar a5 i alacağım
    Merhabalar. Allah bağışlasın hocam.

    Alternatif olarak Airfel klimaları tavsiye edebilirim. Fiyatı daha uygun. Bu cihaz da A5 gibi memnun kalacağınız bir cihazdır. Tek farkı Airfel R410A gazlıdır. Bu da verim açısından göze batacak bir fark oluşturmamaktadır.

    Hole kurdurursanız biraz daha uzun süreli çalışma ile verim alabilirsiniz.

    Saygılarımla...




  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Cumartesi günü kurulum için servis gelicek izlenimlerimi de paylaşırım grupta
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mikailc78

    acaba benim yazımı atladınız mı acaba? fikrinizi merak ediyorum da

    Alıntıları Göster
    Merhabalar. Gözümden kaçmış,kusuruma bakmayınız...

    Bakır boru ücreti multi klimalarda alınır. Metraj belli olmadığı için.

    Daikin ATXN orijinal Daikin değil. Bu ücreti verene kadar diğer alternatifleri almak daha iyi bir seçimdir.

    İklimsa sitesi şu anda kullanıma açık. Bir sıkıntı vardı.

    DD grubu normal şartlarda hatalı bir cihaz olmadıkça gayet sessizdir.

    INVDMS henüz yeni bir seri olduğu bu dönemde yalnızca İklimsa'da bulabilirsiniz.

    Fotoğraf olabilirse iyi olur. Kolonun delinmesi vb. hiç sağlıklı bir durum değildir. Tavsiye etmem açıkçası.

    Wi-Fi özelliği Sigma'da var ancak pek efektif çalışmıyor. Daha doğrusu wi-fi özellikli başka bir kumanda ile sağlanabiliyor.

    Kıyaslama olarak

    Demirdöküm A5 Performans

    Sigma Comfort INVDMS - Demirdöküm A5 - Midea Blanc bu 3 cihaz eşdeğerdir. DD A5 ve Sigma Comfort'un R32 gaz farkı var sadece.

    Tercih sıralamasını da bu şekilde yapmanızı tavsiye ederim.

    Saygılarımla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: l3urak00

    Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Cumartesi günü kurulum için servis gelicek izlenimlerimi de paylaşırım grupta
    Rica ederim. Çok memnun olurum şahsım adına.

    Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: klima5505

    Merhabalar. Gözümden kaçmış,kusuruma bakmayınız...

    Bakır boru ücreti multi klimalarda alınır. Metraj belli olmadığı için.

    Daikin ATXN orijinal Daikin değil. Bu ücreti verene kadar diğer alternatifleri almak daha iyi bir seçimdir.

    İklimsa sitesi şu anda kullanıma açık. Bir sıkıntı vardı.

    DD grubu normal şartlarda hatalı bir cihaz olmadıkça gayet sessizdir.

    INVDMS henüz yeni bir seri olduğu bu dönemde yalnızca İklimsa'da bulabilirsiniz.

    Fotoğraf olabilirse iyi olur. Kolonun delinmesi vb. hiç sağlıklı bir durum değildir. Tavsiye etmem açıkçası.

    Wi-Fi özelliği Sigma'da var ancak pek efektif çalışmıyor. Daha doğrusu wi-fi özellikli başka bir kumanda ile sağlanabiliyor.

    Kıyaslama olarak

    Demirdöküm A5 Performans

    Sigma Comfort INVDMS - Demirdöküm A5 - Midea Blanc bu 3 cihaz eşdeğerdir. DD A5 ve Sigma Comfort'un R32 gaz farkı var sadece.

    Tercih sıralamasını da bu şekilde yapmanızı tavsiye ederim.

    Saygılarımla...

    Alıntıları Göster
    estağfurullah. gerekli resimleri özel mesaj olarak paylaştım. teşekkür ederim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mikailc78

    estağfurullah. gerekli resimleri özel mesaj olarak paylaştım. teşekkür ederim.

    Alıntıları Göster
    Rica ederim. Mesajınızı inceledim.

    Saygılarımla...
  • Arkadaşlar merhaba;
    12000 BTU Luk bir klima almayı düşünüyorum. Genellikle Demirdöküm A5 tavsiye edilmiş. Ama A5 in iki versiyonu var. Biri A5 inverter ve A++ enerji verimliliği var. Diğeri A5 Performans ve A+++ enerji verimliliği var. Arada da önemli bir fiyat farkı var. Burada tavsiye edilen hangisi anlamadım. Bunlardan hangisini tavsiye ediyorsunuz? Ya da daha uygun fiyata alınabilen birincisini tercih edersem kazanç-kayıp durumum ne olur? Yardımcı olursanız sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kolay gelsin
    Arçelik Prosmart WiFi 18000btu (18340 kodlu model)
    Vaillant VAI 8050 18000btu

    Hemen hemen aynı fiyata sahip iki ürün arasında seçim yapsak hangisi önde gelir. Arçelik’te WiFi var Vaillant’a yok. Arçelik alırsak üzülür müyüz? Arçelik klima hakkında hiç mesaj göremedim merak ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aaquilla -- 13 Haziran 2019; 17:29:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    1 ay içinde Electrolux'un kurulumunu yaptırdıktan sonra, ilk izlenimlerimizi burada paylaşmaya çalışırız.

    Klima alacak olanlar, istedikleri markadan alsın, her halükarda ya Gree ya da Midea'nın ürettiği bir klimayı almış olacak anlaşılan

    Herkese kolay gelsin.
  • 9000 BTU yaz-kış çalışacak, fiyatı uygun, az yakan bir klima önerir misiniz hocam?
    Hepsiburada'da Baymak rağbet görmüş. Sizin fikrinizi de merak ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: klima5505

    Merhabalar. Gözümden kaçmış,kusuruma bakmayınız...

    Bakır boru ücreti multi klimalarda alınır. Metraj belli olmadığı için.

    Daikin ATXN orijinal Daikin değil. Bu ücreti verene kadar diğer alternatifleri almak daha iyi bir seçimdir.

    İklimsa sitesi şu anda kullanıma açık. Bir sıkıntı vardı.

    DD grubu normal şartlarda hatalı bir cihaz olmadıkça gayet sessizdir.

    INVDMS henüz yeni bir seri olduğu bu dönemde yalnızca İklimsa'da bulabilirsiniz.

    Fotoğraf olabilirse iyi olur. Kolonun delinmesi vb. hiç sağlıklı bir durum değildir. Tavsiye etmem açıkçası.

    Wi-Fi özelliği Sigma'da var ancak pek efektif çalışmıyor. Daha doğrusu wi-fi özellikli başka bir kumanda ile sağlanabiliyor.

    Kıyaslama olarak

    Demirdöküm A5 Performans

    Sigma Comfort INVDMS - Demirdöküm A5 - Midea Blanc bu 3 cihaz eşdeğerdir. DD A5 ve Sigma Comfort'un R32 gaz farkı var sadece.

    Tercih sıralamasını da bu şekilde yapmanızı tavsiye ederim.

    Saygılarımla...

    Alıntıları Göster
    demirdökümden bir arkadaşla görüştük, 12000 btu önerdi 12m2 yatak odası için. daha az çalışır dinlenir dedi. içinden çıkan 5 metre boru yetmeyecek sanırım. ilave boru taktıtırsak klima için yapmamız gereken birşey var mı? internet ile dükkan fiyatı arasında 300-400 lira fark var. sanıyorum netten alıp boru işindeki korkuları da çözebilirsek demirdöküm a5 a++ alacağım sanırım.




  • 
Sayfa: önceki 19791980198119821983
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.