Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (193. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
23 Misafir (2 Mobil) - 21 Masaüstü2 Mobil
5 sn
57.222
Cevap
701
Favori
4.430.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 191192193194195
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • önceki yazılarımdan sonra dün evde keşif yapmak amacıyla servis geldi.18.000 liğin salonumu ısıtmayacağını söyledi.ancak salonun ara kapılarını kapatırsam ısınabileceğimi söylediler.o zamanda oda 20 m² oluyor.ne yapacağıma karar veremedim.
  • Bende şu an 12 btu luk daikin inverter klima alma aşamasındayım.

    Çok ciddi pazarlık et 1800 YTL'den daha ciddi indirim alabilirsin. Tabiki bu fiyat indirimi peşin alımlarda oluyor.

    quote:

    Orjinalden alıntı: DMetinD

    Bu konuda bilgili arkadaşlardan bir yorumda ben isteyeceğim.Ondan önce bir benzetme yapmak istiyorum .Bu düz klima - inverter klima olayı benzinli dizel araç farkı gibi sanırım.Çok kilometre yapacak olana dizel araç tavsiye edildiği gibi klimasını hiç kapatmayacak olanada inverter klima tavsiye ediliyor.Benim sormak istediğim ise antreye tek klima takıp tüm evin havasını değiştirmek.Amacım klima ile kışı geçirmek değil sadece birkaç derece iyileştirmek,mesela evin içi 19 c oluyor kömürlü kat kaloriferimi yakıp yakmamakta ikilemde kalıyorum birazda zor geliyor.Böyle durumlarda antreye takacağım klima evin ısısını 19 dan 22 23 c ye çıkarırmı.Evim 120 m2.Antreye bakan odaların kapısını açsam klima sabaha kadar açık kalsa dediğim sonucu alabilirmiyim.Bu arada kafamdaki klima 12000 lik Daikin (ururu sarara değil) fiyatınada 1.800 ytl dediler.Fiyat normal mi?




  • Emre Sağanak bey,

    Acaba klimalardaki dur kalklarda ne kadar elektrik çektiğini nereden anlarız? Dur kalklarda çekilen elektrik tablolarda belirtilen Kapasite kW değerimidir? Yoksa Akım değerimidir?
    Ve diyelimki (misal) kapasite değeri ise; ve bu değer 3,5 kW ise ben klimamı 2 saatte bir kapatırsam manuel olarak her kapatıp açmamda 3,5 kW elektrik mi çekiyor (3,5*0,160=0,56 YTL) günde 5defa kapatıp açsam (5*0,56=2,8 ytl) faturaya mı yansıyor acaba?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mutklima

    rendie

    Arkadaşım evet mitsubishinin bu modeli -15 derecede çalışıyor,FA VE MSZ-HC MODELLERİ -1O da çalışıyor sadece FA modellerine comfort plus C+ denilen parça verilerek(opsiyonel - 20 derecede çalışması saglanıyor,

    size o modelin şu btu olanını almanızı öneriyorum edirnede oturdugunuz,en üst katta ve kuzeye bakan bir odaya taktıracagınız için,


    http://www.hepsiburada.com//productdetails.aspx?categoryid=17453&productid=evmitsumszgc35va

    ve toshibalarıda incelemenizi önerimim onlarda iyi klimalardır ınverter teknolojisini bulan marka toshibadır.

    iyi günler.


    BAHSETTİĞİNİZ MODEL (9,000LİK) YETERSİZ GELİR ONUN YERİNE ; 12.000 LİK POWER INVERTER(MSZ-GC35) YADA DELUX INVERTER (MSZ-FA35) ALMANIZDA FAYDA VAR YADA KLASİK 18.000 LİK KLİMA.

    SAYGILAR...




  • herkeze merhaba 2gün önce iyi bir klima almaya kara verdim ve mitsubishi elektrik msz gc 35 va nihayet dün klimam takıldı sabah kadarda balkonda uyudum dünkü yazıların yüzünden çünkü moralim bozuldu acaba bozmama gerek varmı şimdi dün yazan arakadaşlar hep inverterden bahsetmişler inverter durmaz devamlı çalışır fakat benim klimam duruyor dün öğleye doğru bağlandı 21 c ayarladım (bu arada 2000 ytl 12 taksitle aldım ve keşif rapaorunda önerilen btu 12000 salon 26,5 m2 daha önce kuzey cepheli oda 15 - 16 m2 için düşünüyordum fakat fikir değiştirip salona aldık bunda keşifinde rolü oldu salon güney dış üniteyi balkona yere koydular ve fa ve gc modelini önerdiler yalıtımsız düşündüler ve 13700 ısı isteği çıktı benim dış duvarda 4 cm yalıtım var daha öncede demiştim çatı daireyim üst yalıtımım iyi değil ve çare az servisin dediği dış yalıtımın bu 13700lük isteği dahada sağlamlaştırıyor korkma tek eksiğim ısıtmazsa geri alınacak yazısını daldım şifai olarak kaldı kayıt altına aldırmadım fakat model numaraları yazılı keşif raporunda umarım bu yeter birde şu var dayımlara bir yakınıma klima takılırken vakum aletinin sesi binayı kaplamıştı ben kafa karışıklığından duymadım bile klimanın boru vakumunu o ara birde elektrikçiyle uğraşıyorduk baktım takmışlar evden çıkarlarken sordum vakum yapmadınızmı hiç ses duymadım deyip yakınımdaki montajı anlattım bana şu cevabı verdiler o vakum aletinin yağı yoktur o yüzden sesli çalışıyordur bu nekadar doğrudur profesyonelllere sormak istiyorum) servis gittikten sonra kapadım 3 saat dışarı çıktım sıfırdan kontrol edeyim diyerek 21 dereceye ayarladım önce 5 dakika beklededi hafif hafif soğukla sıcak arası üfledi sonra fanı yükseğe ayarlamıştım bir aniden hızlı üfelmeye başladı 5 dakika çalıştı ve durup hafifi üflemeye geçti ve benim sinirim bozuldu 22- 23 -24 c ayarlayıp hep denedim her derece artışında biraz daha fazla çalışıyor ama dış ünite duruyor hiç ses yok fanda çalışmıyor tek çalışan iç ünite fanı tabi defalarca servisi aradım durur tamamladımı öyle birşey yok ısımıyosa gelelim yarın korkma hatta soğuğa çevir dene soğutmuyosa gene gelelim deiler Allah için odayı fırın gibi yaptı gece sıcaklık 14- 15 - 16 arasıydı ben çok daha önceden mitsubishi merkez servisinede haier merkez servisinede sormuştum formlarda okuduğum bilgileri onlarda hayır durur sıcaklığı tamamlayınca ne için çalışsınki demişlerdi yine bir ağabayimizin evinde daikin var ona sordum oda durur korkma yok öyle bişe dedi fakat dün dışarda nöbet tutmaktan ham üşüdüm hemde ha şimdi forma girerim deyip durdum dünkü yazılarda emre bey mut klima bey hepiniz aşağı yukarı inverter durmaz diyorsunuz acaba gerçek nedir hatta soğukta çalıştırdım gayet güzel soğukta hiç otomatiğe geçmedi 30 dk denedim ve biraz rahatladım tabi içerisi çok sıcaktı ve soğutana kadar geçmemişti otomatiğe servi ve diğer servislerin dediğine göre tekrar sıcağa geçti biraz daha fazla çalışınca iyice rahatladım sizler nediyorsunuz bu canlı yayına tabiri caizse selamlar




  • quote:

    Orjinalden alıntı: EMRE_SAGANAK

    cengiz bey klimalarda eer denilen enerji verim oranı vardır kapasitenin güce bölünmesiyle çıkar ve klimaının A-B-C....E sınıfını belirler çekilen güç nekadar düşükolursa eer yükselir yada kapasite nekadar fazla olursa eer artar. buna bağlı olarak klasik bir klima odayı set değerine getirdiğinde stop yapacaktır akabinde oda set değerinin altına düşmeye başlayacaktır ısı kaybı meydana gelecektiri
    inverter klimada ise setdeğerine yaklaştığında çevrimi yavaşlatacak odanın ısıl konforunu bozmayacaktır.
    şu ilk kalkış gerilimi dediğimiz olayda saniyeler içinde gerçekleşen bir olaydır doğru ama 5snyede klasik klimaın çektiği gücü inverter bir klima daha uzun bir sürede harcar buda klimanızın durnası yerine ilk kalkışta çekeceği gücü çalışırken harcaması anlamına geliyor uzun süreli kullanımlarda inverter klima hem konfor açısından hemde elktirik açısından avantajlıdır.
    umarım hayal gücünüzde biraz canlandırırsınız ozaman nedemek istediğimi anlayacaksınız.

    quote:

    Orjinalden alıntı: cengizumur


    Emre bey,

    Yorumladiginiz test benim setup'imdan biraz farkli olmus. Ikinci maddede test boyunca dur kalk olmasin demistim, fakat siz 22 dereceye set edip ortamida bu dereceye ulastirinca benim ikinci madde ihlal ediliyor.

    Bu arada sunu belirteyimki dur kalk kayiplari elektrik motoru icin inverter olmasada cok abartilacak kadar fazla degildir. Motor calismaya baslayip nominal devrine ulasana kadar sadece saniyelerle olculen bir sure boyunca henuz cok is yapamasada 6 kat civarinda (induction motor icin) daha cok akim ceker yani cok verimsizdir. Bence saniyelerle olculen bu olay bir saatte bir veya iki kere olsa cok buyuk verim kaybi yaratmaz. Tabii bu isin elektriksel yonu, termal sistem dur kalktan nasil etkileniyor iyimi oluyor kotumu bilmiyorum.

    Bu testten anlamak istedigim bir klimanin en az enerji harcamasiyla en cok isi pompalamayi gerceklestirecegi yani en ekonomik olacagi calisma modunu bulmak.

    Ben bu modun genel inanisin aksine inverterli degilde aradan inverterin cikarildigi bir klasik klimanin tam gucte (yani her zaman oldugu gibi) calisti zaman gerceklestigine inaniyorum.

    Sebeplerim sunlardir.

    1.Kompresoru calistiran elektrik motorunun en verimli oldugu nokta nominal degerinde calismasidir. Klasik klima zaten hep bu noktada calisir.

    2.Inverterli klimada inverter, motoru yine nominal devirde calistirabilir. Fakat inverter olmasada motor zaten yine bu devirde calisacaktir. Araya inverteri koymak motorun verimini arttirmasada inverter kayiplarinin eklenmesiyle elektriksel verim inverterli sistemde dusmektedir.

    3.Inverter kompresor motorunu daha dusuk devir ve guclerde calistirabilir, fakat bu devirlerde motor en verimli oldugu bolgenin disinda calismaktadir dolayisiyla bu bolgeler en azindan elektriksel olarak benim aradigim en verimli noktanin disindadir. Yok bu ara devirlerde termal verim cok artiyorda elektriksel kayiplari telafi ediyorsa bunu bilemem.

    Birde pratik uygulamam var. Burada daha once anlatmistim annemlerin 30 kusur metrekare salonuna 7000 BTU klasik bir klima takmistim. Klima sogutmada neredeyse sabahtan aksama hic durmadan set edildigi dereceye ulasmak icin calisiyordu. Yani bence sistem hep en verimli oldugu noktada calisiyordu.

    Sogutma performansina gelince, salonun yalitimi vesaire gibi konular var ama ben en sicak gunlerde bile en fazla 26 dereceyi gordum. Bu sicaklik, dusuk nem oranida dusunuldugunde son derece ferhlatici idi. Tabi sicaklik sabit degildi gun boyunca bir kac derece oynama oluyor gece daha soguyordu. Bence buda iyi bir sey cunku vucut geceyi gunduzden, yazi kistan ayirmak istiyor, tabii zevk meselesi, ben devamli 24 derece sabit isterim diyene bunu tavsiye etmem.

    Lafi toplarsam ben en az elektrik enerjisi harcanarak en cok isinin transfer edildigi durumun invertersiz bir klimanin nominal yukte calistigi durum oldugunu dusunuyorum, ne dersiniz?







    Emre bey,

    Zaman ayirdiginiz icin tesekkurler, maalesef hala daha verdigim ornekten farkli bir durum uzerinde fikir yuruttugunuzu, deney suresince klimalarin hic durmadan termostat yapmadan tam kapasite calistigini tekrarlamak zorundayim. Ic ve dis ortam sicakliklarini vermedigim, sadece iki durum icinde ayni olduklarini soyledigim icin EER yerine COP karsilastirmasi gibi bir sey bekledigim soylenebilirki zaten ikisininde oranlari ayni olacaktir.

    Sizden genel olarak inverterli klima daha verimlidir veya klasik daha verimlidir demenizi degil, ornegini 3 madde ile verdigim sartlarda bu iki klimayi karsilastirmanizi bekliyordum. Neyse ben anlatamadim herhalde, bu konuyu daha fazla uzatmak istemiyorum.

    Size bir baska soru soru sormak istiyorum. Klasik bir klimanin resmi COP degeri (EER degil) hesaplanirken test suresi boyunca ic ve dis ortam sicakliklari sabitmi tutuluyor yoksa ic unitenin ic ortam sicakligini degistirmesine, set edilen degere ulastirmasina musaade ediliyormu ?

    Buna bagli olarak test suresi boyunca klasik klima hic termostat yapip duruyor ve sonra yeniden calisiyormu, yoksa hic termostat yapmadan, durmadan devamlimi calisiyor ?

    Ilginiz icin tesekkurler.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: hilmi-c

    herkeze merhaba 2gün önce iyi bir klima almaya kara verdim ve mitsubishi elektrik msz gc 35 va nihayet dün klimam takıldı sabah kadarda balkonda uyudum dünkü yazıların yüzünden çünkü moralim bozuldu acaba bozmama gerek varmı şimdi dün yazan arakadaşlar hep inverterden bahsetmişler inverter durmaz devamlı çalışır fakat benim klimam duruyor dün öğleye doğru bağlandı 21 c ayarladım (bu arada 2000 ytl 12 taksitle aldım ve keşif rapaorunda önerilen btu 12000 salon 26,5 m2 daha önce kuzey cepheli oda 15 - 16 m2 için düşünüyordum fakat fikir değiştirip salona aldık bunda keşifinde rolü oldu salon güney dış üniteyi balkona yere koydular ve fa ve gc modelini önerdiler yalıtımsız düşündüler ve 13700 ısı isteği çıktı benim dış duvarda 4 cm yalıtım var daha öncede demiştim çatı daireyim üst yalıtımım iyi değil ve çare az servisin dediği dış yalıtımın bu 13700lük isteği dahada sağlamlaştırıyor korkma tek eksiğim ısıtmazsa geri alınacak yazısını daldım şifai olarak kaldı kayıt altına aldırmadım fakat model numaraları yazılı keşif raporunda umarım bu yeter birde şu var dayımlara bir yakınıma klima takılırken vakum aletinin sesi binayı kaplamıştı ben kafa karışıklığından duymadım bile klimanın boru vakumunu o ara birde elektrikçiyle uğraşıyorduk baktım takmışlar evden çıkarlarken sordum vakum yapmadınızmı hiç ses duymadım deyip yakınımdaki montajı anlattım bana şu cevabı verdiler o vakum aletinin yağı yoktur o yüzden sesli çalışıyordur bu nekadar doğrudur profesyonelllere sormak istiyorum) servis gittikten sonra kapadım 3 saat dışarı çıktım sıfırdan kontrol edeyim diyerek 21 dereceye ayarladım önce 5 dakika beklededi hafif hafif soğukla sıcak arası üfledi sonra fanı yükseğe ayarlamıştım bir aniden hızlı üfelmeye başladı 5 dakika çalıştı ve durup hafifi üflemeye geçti ve benim sinirim bozuldu 22- 23 -24 c ayarlayıp hep denedim her derece artışında biraz daha fazla çalışıyor ama dış ünite duruyor hiç ses yok fanda çalışmıyor tek çalışan iç ünite fanı tabi defalarca servisi aradım durur tamamladımı öyle birşey yok ısımıyosa gelelim yarın korkma hatta soğuğa çevir dene soğutmuyosa gene gelelim deiler Allah için odayı fırın gibi yaptı gece sıcaklık 14- 15 - 16 arasıydı ben çok daha önceden mitsubishi merkez servisinede haier merkez servisinede sormuştum formlarda okuduğum bilgileri onlarda hayır durur sıcaklığı tamamlayınca ne için çalışsınki demişlerdi yine bir ağabayimizin evinde daikin var ona sordum oda durur korkma yok öyle bişe dedi fakat dün dışarda nöbet tutmaktan ham üşüdüm hemde ha şimdi forma girerim deyip durdum dünkü yazılarda emre bey mut klima bey hepiniz aşağı yukarı inverter durmaz diyorsunuz acaba gerçek nedir hatta soğukta çalıştırdım gayet güzel soğukta hiç otomatiğe geçmedi 30 dk denedim ve biraz rahatladım tabi içerisi çok sıcaktı ve soğutana kadar geçmemişti otomatiğe servi ve diğer servislerin dediğine göre tekrar sıcağa geçti biraz daha fazla çalışınca iyice rahatladım sizler nediyorsunuz bu canlı yayına tabiri caizse selamlar


    Hilmi bey,

    Aradan maydanoz olarak yaziyorum. Klimalari degil ama inverterleri cok iyi bildigimi soyleyebilirim. Bence bir problem yok. Inverter ihtiyaca gore dis unitede bulunan kompresoru gerektiginde durdurur, yeniden calistirir ve en onemlisi klasik klimada olmayan bir ozellik olan ara guclerde calistirabilir. Bu ic ortamdaki sicaklik dalgalanmasini azaltarak konfor saglar. Emin degilim ama eger kontroliri oyle programlamislarsa dis unite fani calismiyorkende yani siz dis unite durdu zannederken kompresor dusuk gucte calisip hafif hafif isitma yapmaya devam edebilir. Bence keyfinize bakin.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: furki01

    önceki yazılarımdan sonra dün evde keşif yapmak amacıyla servis geldi.18.000 liğin salonumu ısıtmayacağını söyledi.ancak salonun ara kapılarını kapatırsam ısınabileceğimi söylediler.o zamanda oda 20 m² oluyor.ne yapacağıma karar veremedim.



    PM
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hilmi-c

    herkeze merhaba 2gün önce iyi bir klima almaya kara verdim ve mitsubishi elektrik msz gc 35 va nihayet dün klimam takıldı sabah kadarda balkonda uyudum dünkü yazıların yüzünden çünkü moralim bozuldu acaba bozmama gerek varmı şimdi dün yazan arakadaşlar hep inverterden bahsetmişler inverter durmaz devamlı çalışır fakat benim klimam duruyor dün öğleye doğru bağlandı 21 c ayarladım (bu arada 2000 ytl 12 taksitle aldım ve keşif rapaorunda önerilen btu 12000 salon 26,5 m2 daha önce kuzey cepheli oda 15 - 16 m2 için düşünüyordum fakat fikir değiştirip salona aldık bunda keşifinde rolü oldu salon güney dış üniteyi balkona yere koydular ve fa ve gc modelini önerdiler yalıtımsız düşündüler ve 13700 ısı isteği çıktı benim dış duvarda 4 cm yalıtım var daha öncede demiştim çatı daireyim üst yalıtımım iyi değil ve çare az servisin dediği dış yalıtımın bu 13700lük isteği dahada sağlamlaştırıyor korkma tek eksiğim ısıtmazsa geri alınacak yazısını daldım şifai olarak kaldı kayıt altına aldırmadım fakat model numaraları yazılı keşif raporunda umarım bu yeter birde şu var dayımlara bir yakınıma klima takılırken vakum aletinin sesi binayı kaplamıştı ben kafa karışıklığından duymadım bile klimanın boru vakumunu o ara birde elektrikçiyle uğraşıyorduk baktım takmışlar evden çıkarlarken sordum vakum yapmadınızmı hiç ses duymadım deyip yakınımdaki montajı anlattım bana şu cevabı verdiler o vakum aletinin yağı yoktur o yüzden sesli çalışıyordur bu nekadar doğrudur profesyonelllere sormak istiyorum) servis gittikten sonra kapadım 3 saat dışarı çıktım sıfırdan kontrol edeyim diyerek 21 dereceye ayarladım önce 5 dakika beklededi hafif hafif soğukla sıcak arası üfledi sonra fanı yükseğe ayarlamıştım bir aniden hızlı üfelmeye başladı 5 dakika çalıştı ve durup hafifi üflemeye geçti ve benim sinirim bozuldu 22- 23 -24 c ayarlayıp hep denedim her derece artışında biraz daha fazla çalışıyor ama dış ünite duruyor hiç ses yok fanda çalışmıyor tek çalışan iç ünite fanı tabi defalarca servisi aradım durur tamamladımı öyle birşey yok ısımıyosa gelelim yarın korkma hatta soğuğa çevir dene soğutmuyosa gene gelelim deiler Allah için odayı fırın gibi yaptı gece sıcaklık 14- 15 - 16 arasıydı ben çok daha önceden mitsubishi merkez servisinede haier merkez servisinede sormuştum formlarda okuduğum bilgileri onlarda hayır durur sıcaklığı tamamlayınca ne için çalışsınki demişlerdi yine bir ağabayimizin evinde daikin var ona sordum oda durur korkma yok öyle bişe dedi fakat dün dışarda nöbet tutmaktan ham üşüdüm hemde ha şimdi forma girerim deyip durdum dünkü yazılarda emre bey mut klima bey hepiniz aşağı yukarı inverter durmaz diyorsunuz acaba gerçek nedir hatta soğukta çalıştırdım gayet güzel soğukta hiç otomatiğe geçmedi 30 dk denedim ve biraz rahatladım tabi içerisi çok sıcaktı ve soğutana kadar geçmemişti otomatiğe servi ve diğer servislerin dediğine göre tekrar sıcağa geçti biraz daha fazla çalışınca iyice rahatladım sizler nediyorsunuz bu canlı yayına tabiri caizse selamlar



    Hilmi bey sanırım daha önceki sayfalarda 18 metre kare yere soruyordunuz ama şimdi 26 metre kare yere 12000 btu ınverter almışsınız,servis onay verdi sanırım bu klima burayı ısıtır diye,26 metre yer biraz risklidir ama servis ok dediyse artık onların sorumlulugunda.


    Inverter klima durur havalar çok soguk degil sizde fazla yukaruı derecelere ayarlamamışsınız,normaldir istersek biz bile durdururuz bunu kafanıza takmayın,cengizumur bey güzel açıklamış kafanıza takmayın çalışması normal ,tamamen cengiz beye katılıyorum ama şunu düşünüyorum inşalah o klima 26 mettre kare yerde başarılı olur

    iyi akşamlar.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: dominic


    quote:

    Orjinalden alıntı: mutklima

    rendie

    Arkadaşım evet mitsubishinin bu modeli -15 derecede çalışıyor,FA VE MSZ-HC MODELLERİ -1O da çalışıyor sadece FA modellerine comfort plus C+ denilen parça verilerek(opsiyonel - 20 derecede çalışması saglanıyor,

    size o modelin şu btu olanını almanızı öneriyorum edirnede oturdugunuz,en üst katta ve kuzeye bakan bir odaya taktıracagınız için,


    http://www.hepsiburada.com//productdetails.aspx?categoryid=17453&productid=evmitsumszgc35va

    ve toshibalarıda incelemenizi önerimim onlarda iyi klimalardır ınverter teknolojisini bulan marka toshibadır.

    iyi günler.


    BAHSETTİĞİNİZ MODEL (9,000LİK) YETERSİZ GELİR ONUN YERİNE ; 12.000 LİK POWER INVERTER(MSZ-GC35) YADA DELUX INVERTER (MSZ-FA35) ALMANIZDA FAYDA VAR YADA KLASİK 18.000 LİK KLİMA.

    SAYGILAR...

    dediğiniz msz_fa35 pahalı
    yarın gidip Toshiba RAS-10SKVR-E modelini alacağım inşallah ısınırım. 16.400btu ya kadar ısıtabiliyomuş. şunu öğrenmek istiyorum gerçekten bu değere kadar ısı verebiliyormu ve hava -10 olduğunda yine bu değer de ısı verebilirmi? inverterli ya da klasik çok tartışılıyor kafamda karıştı. Klima günde en az 15 saat çalışacak 24 saatte çalışabilir. inverter benim için dahamı avantajlı




  • quote:

    Orjinalden alıntı: rendie


    quote:

    Orjinalden alıntı: dominic


    quote:

    Orjinalden alıntı: mutklima

    rendie

    Arkadaşım evet mitsubishinin bu modeli -15 derecede çalışıyor,FA VE MSZ-HC MODELLERİ -1O da çalışıyor sadece FA modellerine comfort plus C+ denilen parça verilerek(opsiyonel - 20 derecede çalışması saglanıyor,

    size o modelin şu btu olanını almanızı öneriyorum edirnede oturdugunuz,en üst katta ve kuzeye bakan bir odaya taktıracagınız için,


    http://www.hepsiburada.com//productdetails.aspx?categoryid=17453&productid=evmitsumszgc35va

    ve toshibalarıda incelemenizi önerimim onlarda iyi klimalardır ınverter teknolojisini bulan marka toshibadır.

    iyi günler.


    BAHSETTİĞİNİZ MODEL (9,000LİK) YETERSİZ GELİR ONUN YERİNE ; 12.000 LİK POWER INVERTER(MSZ-GC35) YADA DELUX INVERTER (MSZ-FA35) ALMANIZDA FAYDA VAR YADA KLASİK 18.000 LİK KLİMA.

    SAYGILAR...

    dediğiniz msz_fa35 pahalı
    yarın gidip Toshiba RAS-10SKVR-E modelini alacağım inşallah ısınırım. 16.400btu ya kadar ısıtabiliyomuş. şunu öğrenmek istiyorum gerçekten bu değere kadar ısı verebiliyormu ve hava -10 olduğunda yine bu değer de ısı verebilirmi? inverterli ya da klasik çok tartışılıyor kafamda karıştı. Klima günde en az 15 saat çalışacak 24 saatte çalışabilir. inverter benim için dahamı avantajlı


    dominic beyde bende 9000 btu ınverter yetersiz dedim ve size 12000 btu mıtsubishi elektrik ınverter olanını yada 13000 btu toshiba ınverter önermiştim ve siz gene 10000 btu toshiba yazmışsınız ,inanın sorun yaşar ve ısınamazsınız,bunu size serfis taahhüd eerse alın yani bu klima ilemmükemmel ısınırsınız eger ısıtmazsa klimamı geri alrım paranızı geri veririm yada bir üst btu veririm derse alın,ama bence dedigim gibi 12000 btu mitsubishi yukarda örneklerini verdigim yada 13000 toshiba.


    iyi akşamlar




  • quote:

    Orjinalden alıntı: cengizumur


    quote:

    Orjinalden alıntı: hilmi-c

    herkeze merhaba 2gün önce iyi bir klima almaya kara verdim ve mitsubishi elektrik msz gc 35 va nihayet dün klimam takıldı sabah kadarda balkonda uyudum dünkü yazıların yüzünden çünkü moralim bozuldu acaba bozmama gerek varmı şimdi dün yazan arakadaşlar hep inverterden bahsetmişler inverter durmaz devamlı çalışır fakat benim klimam duruyor dün öğleye doğru bağlandı 21 c ayarladım (bu arada 2000 ytl 12 taksitle aldım ve keşif rapaorunda önerilen btu 12000 salon 26,5 m2 daha önce kuzey cepheli oda 15 - 16 m2 için düşünüyordum fakat fikir değiştirip salona aldık bunda keşifinde rolü oldu salon güney dış üniteyi balkona yere koydular ve fa ve gc modelini önerdiler yalıtımsız düşündüler ve 13700 ısı isteği çıktı benim dış duvarda 4 cm yalıtım var daha öncede demiştim çatı daireyim üst yalıtımım iyi değil ve çare az servisin dediği dış yalıtımın bu 13700lük isteği dahada sağlamlaştırıyor korkma tek eksiğim ısıtmazsa geri alınacak yazısını daldım şifai olarak kaldı kayıt altına aldırmadım fakat model numaraları yazılı keşif raporunda umarım bu yeter birde şu var dayımlara bir yakınıma klima takılırken vakum aletinin sesi binayı kaplamıştı ben kafa karışıklığından duymadım bile klimanın boru vakumunu o ara birde elektrikçiyle uğraşıyorduk baktım takmışlar evden çıkarlarken sordum vakum yapmadınızmı hiç ses duymadım deyip yakınımdaki montajı anlattım bana şu cevabı verdiler o vakum aletinin yağı yoktur o yüzden sesli çalışıyordur bu nekadar doğrudur profesyonelllere sormak istiyorum) servis gittikten sonra kapadım 3 saat dışarı çıktım sıfırdan kontrol edeyim diyerek 21 dereceye ayarladım önce 5 dakika beklededi hafif hafif soğukla sıcak arası üfledi sonra fanı yükseğe ayarlamıştım bir aniden hızlı üfelmeye başladı 5 dakika çalıştı ve durup hafifi üflemeye geçti ve benim sinirim bozuldu 22- 23 -24 c ayarlayıp hep denedim her derece artışında biraz daha fazla çalışıyor ama dış ünite duruyor hiç ses yok fanda çalışmıyor tek çalışan iç ünite fanı tabi defalarca servisi aradım durur tamamladımı öyle birşey yok ısımıyosa gelelim yarın korkma hatta soğuğa çevir dene soğutmuyosa gene gelelim deiler Allah için odayı fırın gibi yaptı gece sıcaklık 14- 15 - 16 arasıydı ben çok daha önceden mitsubishi merkez servisinede haier merkez servisinede sormuştum formlarda okuduğum bilgileri onlarda hayır durur sıcaklığı tamamlayınca ne için çalışsınki demişlerdi yine bir ağabayimizin evinde daikin var ona sordum oda durur korkma yok öyle bişe dedi fakat dün dışarda nöbet tutmaktan ham üşüdüm hemde ha şimdi forma girerim deyip durdum dünkü yazılarda emre bey mut klima bey hepiniz aşağı yukarı inverter durmaz diyorsunuz acaba gerçek nedir hatta soğukta çalıştırdım gayet güzel soğukta hiç otomatiğe geçmedi 30 dk denedim ve biraz rahatladım tabi içerisi çok sıcaktı ve soğutana kadar geçmemişti otomatiğe servi ve diğer servislerin dediğine göre tekrar sıcağa geçti biraz daha fazla çalışınca iyice rahatladım sizler nediyorsunuz bu canlı yayına tabiri caizse selamlar


    Hilmi bey,

    Aradan maydanoz olarak yaziyorum. Klimalari degil ama inverterleri cok iyi bildigimi soyleyebilirim. Bence bir problem yok. Inverter ihtiyaca gore dis unitede bulunan kompresoru gerektiginde durdurur, yeniden calistirir ve en onemlisi klasik klimada olmayan bir ozellik olan ara guclerde calistirabilir. Bu ic ortamdaki sicaklik dalgalanmasini azaltarak konfor saglar. Emin degilim ama eger kontroliri oyle programlamislarsa dis unite fani calismiyorkende yani siz dis unite durdu zannederken kompresor dusuk gucte calisip hafif hafif isitma yapmaya devam edebilir. Bence keyfinize bakin.




    peki inverter bunu nasıl yapıyor yani yük alıp atmayı. benim bildiğim inverter dc enerjiyi ac ye çevirerek besleme enerjisinin içerisindeki pik denilen çapakları alır ve daha kaliteli ve stabil bir enerji beslemesi yapar.ancak bizim gibi enerji iletiminde 3. sınıf bir ülke için çok kullanışlı değil inverterlı klimalar. kart yanma sorunu daha çok oluyor diye biliyorum.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: serhanglm


    quote:

    Orjinalden alıntı: cengizumur


    quote:

    Orjinalden alıntı: hilmi-c

    herkeze merhaba 2gün önce iyi bir klima almaya kara verdim ve mitsubishi elektrik msz gc 35 va nihayet dün klimam takıldı sabah kadarda balkonda uyudum dünkü yazıların yüzünden çünkü moralim bozuldu acaba bozmama gerek varmı şimdi dün yazan arakadaşlar hep inverterden bahsetmişler inverter durmaz devamlı çalışır fakat benim klimam duruyor dün öğleye doğru bağlandı 21 c ayarladım (bu arada 2000 ytl 12 taksitle aldım ve keşif rapaorunda önerilen btu 12000 salon 26,5 m2 daha önce kuzey cepheli oda 15 - 16 m2 için düşünüyordum fakat fikir değiştirip salona aldık bunda keşifinde rolü oldu salon güney dış üniteyi balkona yere koydular ve fa ve gc modelini önerdiler yalıtımsız düşündüler ve 13700 ısı isteği çıktı benim dış duvarda 4 cm yalıtım var daha öncede demiştim çatı daireyim üst yalıtımım iyi değil ve çare az servisin dediği dış yalıtımın bu 13700lük isteği dahada sağlamlaştırıyor korkma tek eksiğim ısıtmazsa geri alınacak yazısını daldım şifai olarak kaldı kayıt altına aldırmadım fakat model numaraları yazılı keşif raporunda umarım bu yeter birde şu var dayımlara bir yakınıma klima takılırken vakum aletinin sesi binayı kaplamıştı ben kafa karışıklığından duymadım bile klimanın boru vakumunu o ara birde elektrikçiyle uğraşıyorduk baktım takmışlar evden çıkarlarken sordum vakum yapmadınızmı hiç ses duymadım deyip yakınımdaki montajı anlattım bana şu cevabı verdiler o vakum aletinin yağı yoktur o yüzden sesli çalışıyordur bu nekadar doğrudur profesyonelllere sormak istiyorum) servis gittikten sonra kapadım 3 saat dışarı çıktım sıfırdan kontrol edeyim diyerek 21 dereceye ayarladım önce 5 dakika beklededi hafif hafif soğukla sıcak arası üfledi sonra fanı yükseğe ayarlamıştım bir aniden hızlı üfelmeye başladı 5 dakika çalıştı ve durup hafifi üflemeye geçti ve benim sinirim bozuldu 22- 23 -24 c ayarlayıp hep denedim her derece artışında biraz daha fazla çalışıyor ama dış ünite duruyor hiç ses yok fanda çalışmıyor tek çalışan iç ünite fanı tabi defalarca servisi aradım durur tamamladımı öyle birşey yok ısımıyosa gelelim yarın korkma hatta soğuğa çevir dene soğutmuyosa gene gelelim deiler Allah için odayı fırın gibi yaptı gece sıcaklık 14- 15 - 16 arasıydı ben çok daha önceden mitsubishi merkez servisinede haier merkez servisinede sormuştum formlarda okuduğum bilgileri onlarda hayır durur sıcaklığı tamamlayınca ne için çalışsınki demişlerdi yine bir ağabayimizin evinde daikin var ona sordum oda durur korkma yok öyle bişe dedi fakat dün dışarda nöbet tutmaktan ham üşüdüm hemde ha şimdi forma girerim deyip durdum dünkü yazılarda emre bey mut klima bey hepiniz aşağı yukarı inverter durmaz diyorsunuz acaba gerçek nedir hatta soğukta çalıştırdım gayet güzel soğukta hiç otomatiğe geçmedi 30 dk denedim ve biraz rahatladım tabi içerisi çok sıcaktı ve soğutana kadar geçmemişti otomatiğe servi ve diğer servislerin dediğine göre tekrar sıcağa geçti biraz daha fazla çalışınca iyice rahatladım sizler nediyorsunuz bu canlı yayına tabiri caizse selamlar


    Hilmi bey,

    Aradan maydanoz olarak yaziyorum. Klimalari degil ama inverterleri cok iyi bildigimi soyleyebilirim. Bence bir problem yok. Inverter ihtiyaca gore dis unitede bulunan kompresoru gerektiginde durdurur, yeniden calistirir ve en onemlisi klasik klimada olmayan bir ozellik olan ara guclerde calistirabilir. Bu ic ortamdaki sicaklik dalgalanmasini azaltarak konfor saglar. Emin degilim ama eger kontroliri oyle programlamislarsa dis unite fani calismiyorkende yani siz dis unite durdu zannederken kompresor dusuk gucte calisip hafif hafif isitma yapmaya devam edebilir. Bence keyfinize bakin.




    peki inverter bunu nasıl yapıyor yani yük alıp atmayı. benim bildiğim inverter dc enerjiyi ac ye çevirerek besleme enerjisinin içerisindeki pik denilen çapakları alır ve daha kaliteli ve stabil bir enerji beslemesi yapar.ancak bizim gibi enerji iletiminde 3. sınıf bir ülke için çok kullanışlı değil inverterlı klimalar. kart yanma sorunu daha çok oluyor diye biliyorum.



    serhanglm,

    Elektrik akimini AC den DC ye veya DC den DC ye ve hatta AC den AC 'ye ceviren bir cok cihaza inverter adi veriliyor. Sizin bahsettiginiz araba cakmak soketine takilip 1volt DC akimi 220 volt AC akima cevirene benziyor.

    Klimalarda kullanilan inverterlerde kullanilan motorun cinsine gore AC/AC veya AC/DC olabilir bu ayrintilara girmeden bilinmesi gereken bunlarin kompresor motor devrini dusurerek klimanin kapasitesini dusurebilmeleridir.

    Invertersiz bir klimada motora 220 volt 50Hz lik sebeke akimini verdinizmi motor diyelim 1400 devirde 1000 W lik bir gucle kompresoru dondurur.

    Araya inverter koyarsaniz inverter gerektiginde voltaj ve frekansi dusurerek motoru ara guc ve devirlerde calistirabilir. Mesela akimi 55 volt ve 25 Hz frekansina dusurerek motora verdiginde ayni motor artik kompresoru 700 devirde ve 125 W'lik bir gucle cevirir. Iste inverterli klimada daha az gucte calisma bu sekilde saglanir. Bazi klimalar DC motor kullanir bunlarda inverter sadece voltaji degistirir ama sonuc aynidir.

    Bu ara guclerde calisabilme klimanin isi dalgalanmalarini azaltir konforu arttirir. Inverterin ana fonksiyonu budur.

    Inverter bir yan fayda olarak motorun eger direk sebekeye baglansaydi kalkistan normal hizina ulasana kadar cekecegi, demaraj akimi denen normalden alti kat kadar fazla olan kalkis akimini cekmesini onler. Bunu kalkista voltaj ve frekansi dusurerekyapar.

    Inverterde bir suru elektronik parcadan olusur. Bu parcalar isinir ve buda bir kayip olusturur. Bu %5 civarinda bir kayiptir. Yukaridaki ornekteki sebekeye direk baglansa 1000 watt cekecek kompresor motorumuz eger arada bir inverterle sebekeye baglansa bu sefer inverter motora 1000 watt verebilmek icin sebekeden 1050 watt cekecektir. Sonucta ayni sogutmayi veya isitmayi yapmak icin klasik klimaya gore daha cok elektrik cekecektir.

    Gorulecegi gibi inverter klimanin tam kapasitede calismasini gerektirmeyen durumlar icin daha konforlu ve duruma gore daha ekonomik olabilir, fakat eger klima tam yukte uzun sure calisacaksa invertersiz klasik bir klima daha verimlidir. Buda yukaridaki bilgilerden benim cikardigim bir yorumdur.

    Dediginiz gibi inverterde bozulabilir. Benim bildigim, tam olarak bozulmasada sanayide kullanilan inverterlerdeki kondansatorler 5 yilda bir degistirilmelidir.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: cengizumur


    quote:

    Orjinalden alıntı: EMRE_SAGANAK

    cengiz bey klimalarda eer denilen enerji verim oranı vardır kapasitenin güce bölünmesiyle çıkar ve klimaının A-B-C....E sınıfını belirler çekilen güç nekadar düşükolursa eer yükselir yada kapasite nekadar fazla olursa eer artar. buna bağlı olarak klasik bir klima odayı set değerine getirdiğinde stop yapacaktır akabinde oda set değerinin altına düşmeye başlayacaktır ısı kaybı meydana gelecektiri
    inverter klimada ise setdeğerine yaklaştığında çevrimi yavaşlatacak odanın ısıl konforunu bozmayacaktır.
    şu ilk kalkış gerilimi dediğimiz olayda saniyeler içinde gerçekleşen bir olaydır doğru ama 5snyede klasik klimaın çektiği gücü inverter bir klima daha uzun bir sürede harcar buda klimanızın durnası yerine ilk kalkışta çekeceği gücü çalışırken harcaması anlamına geliyor uzun süreli kullanımlarda inverter klima hem konfor açısından hemde elktirik açısından avantajlıdır.
    umarım hayal gücünüzde biraz canlandırırsınız ozaman nedemek istediğimi anlayacaksınız.

    quote:

    Orjinalden alıntı: cengizumur


    Emre bey,

    Yorumladiginiz test benim setup'imdan biraz farkli olmus. Ikinci maddede test boyunca dur kalk olmasin demistim, fakat siz 22 dereceye set edip ortamida bu dereceye ulastirinca benim ikinci madde ihlal ediliyor.

    Bu arada sunu belirteyimki dur kalk kayiplari elektrik motoru icin inverter olmasada cok abartilacak kadar fazla degildir. Motor calismaya baslayip nominal devrine ulasana kadar sadece saniyelerle olculen bir sure boyunca henuz cok is yapamasada 6 kat civarinda (induction motor icin) daha cok akim ceker yani cok verimsizdir. Bence saniyelerle olculen bu olay bir saatte bir veya iki kere olsa cok buyuk verim kaybi yaratmaz. Tabii bu isin elektriksel yonu, termal sistem dur kalktan nasil etkileniyor iyimi oluyor kotumu bilmiyorum.

    Bu testten anlamak istedigim bir klimanin en az enerji harcamasiyla en cok isi pompalamayi gerceklestirecegi yani en ekonomik olacagi calisma modunu bulmak.

    Ben bu modun genel inanisin aksine inverterli degilde aradan inverterin cikarildigi bir klasik klimanin tam gucte (yani her zaman oldugu gibi) calisti zaman gerceklestigine inaniyorum.

    Sebeplerim sunlardir.

    1.Kompresoru calistiran elektrik motorunun en verimli oldugu nokta nominal degerinde calismasidir. Klasik klima zaten hep bu noktada calisir.

    2.Inverterli klimada inverter, motoru yine nominal devirde calistirabilir. Fakat inverter olmasada motor zaten yine bu devirde calisacaktir. Araya inverteri koymak motorun verimini arttirmasada inverter kayiplarinin eklenmesiyle elektriksel verim inverterli sistemde dusmektedir.

    3.Inverter kompresor motorunu daha dusuk devir ve guclerde calistirabilir, fakat bu devirlerde motor en verimli oldugu bolgenin disinda calismaktadir dolayisiyla bu bolgeler en azindan elektriksel olarak benim aradigim en verimli noktanin disindadir. Yok bu ara devirlerde termal verim cok artiyorda elektriksel kayiplari telafi ediyorsa bunu bilemem.

    Birde pratik uygulamam var. Burada daha once anlatmistim annemlerin 30 kusur metrekare salonuna 7000 BTU klasik bir klima takmistim. Klima sogutmada neredeyse sabahtan aksama hic durmadan set edildigi dereceye ulasmak icin calisiyordu. Yani bence sistem hep en verimli oldugu noktada calisiyordu.

    Sogutma performansina gelince, salonun yalitimi vesaire gibi konular var ama ben en sicak gunlerde bile en fazla 26 dereceyi gordum. Bu sicaklik, dusuk nem oranida dusunuldugunde son derece ferhlatici idi. Tabi sicaklik sabit degildi gun boyunca bir kac derece oynama oluyor gece daha soguyordu. Bence buda iyi bir sey cunku vucut geceyi gunduzden, yazi kistan ayirmak istiyor, tabii zevk meselesi, ben devamli 24 derece sabit isterim diyene bunu tavsiye etmem.

    Lafi toplarsam ben en az elektrik enerjisi harcanarak en cok isinin transfer edildigi durumun invertersiz bir klimanin nominal yukte calistigi durum oldugunu dusunuyorum, ne dersiniz?







    Emre bey,

    Zaman ayirdiginiz icin tesekkurler, maalesef hala daha verdigim ornekten farkli bir durum uzerinde fikir yuruttugunuzu, deney suresince klimalarin hic durmadan termostat yapmadan tam kapasite calistigini tekrarlamak zorundayim. Ic ve dis ortam sicakliklarini vermedigim, sadece iki durum icinde ayni olduklarini soyledigim icin EER yerine COP karsilastirmasi gibi bir sey bekledigim soylenebilirki zaten ikisininde oranlari ayni olacaktir.

    Sizden genel olarak inverterli klima daha verimlidir veya klasik daha verimlidir demenizi degil, ornegini 3 madde ile verdigim sartlarda bu iki klimayi karsilastirmanizi bekliyordum. Neyse ben anlatamadim herhalde, bu konuyu daha fazla uzatmak istemiyorum.

    Size bir baska soru soru sormak istiyorum. Klasik bir klimanin resmi COP degeri (EER degil) hesaplanirken test suresi boyunca ic ve dis ortam sicakliklari sabitmi tutuluyor yoksa ic unitenin ic ortam sicakligini degistirmesine, set edilen degere ulastirmasina musaade ediliyormu ?

    Buna bagli olarak test suresi boyunca klasik klima hic termostat yapip duruyor ve sonra yeniden calisiyormu, yoksa hic termostat yapmadan, durmadan devamlimi calisiyor ?

    cengiz bey öncelikle şunuda belirteyim kompresörlere bir ömür verilir buda misal olarak 3000 stop/start tır inverterla karşılaştırmada bunuda göz önünde bulunduralım
    Ilginiz icin tesekkurler.


    iç ve dış ortam değerleri sabit tutuluyor normal montaj yapılıyor tabi ev tipi montajdan daha basit ama farksız daha sonra iç üniteye hiç birşekilde hava kaybı olmayacak şekilde kanal bağlanıyor ve nozzle denilen bir makina birnevi vakum yaparak klimanın üflemesiyle kendi vakumu arasına oluşan basıncı sıfıra indiriyor bu sıfır basınçta yaş ve kuru termometre sıcaklıkları yani klimanın üflediği sıcaklıklar alınıyor daha sonra klima tam kapasiteye ulaştığında yaklaşık 1saat sürüyr +3saat daha çalışması bekleniyor ve kapasite sonucu alınıyor daha öncede belirttiğim gibi cop değerinin nasıl hesaplandığını bilmiyorum. yani iç ortamı biz set ediyoruz klimanın iç ortama bir etkisi bulunmuyor.

    soğutma kapasitesi tetinde iç ortam 27/19 klimaya set edilen değer 18 bu şekilde termostat yapmadan devamlı aynı kapasitede çalışması sağlanıyor.
    ısıtma kapasitesi testinde ise 20/15 iç ortam sıcaklığı klima 30 dereceye set ediliyor bu şekilde devamlı çalışması sağlanıyor.




  • belirtilen değer değil yaklaşık olarak 5-6 katı bir akım çeker buda P=V*I formulünden gücüde arttırır bu yaklaşık bir 5-6 snyelik bir durumdur burda klasik klimanın bir dezavantajı daha var yüksek akım çekerek kompresör olp si yani aşırı yük termiğini kapatabilir. buda kompresörünüzün aşırı sıcaklarda yanmasına (bobinlerin yanması) bir etkendir.

    3500/220=15A bu klimanızın çektiği normal amperaj
    15*5=75A bu kalkış anında çekeceği akım
    75*220=16500w bu kalkış anındaki çekeceği güç
    16,5*0,160=2,64 bu sadece bir kalkışta harcayacağı para
    2,64*5=13,2 buda günde 5 sefer kapatıp açacağınızda yansıyacak paradır.
    not: bu hesaplama tamamen bir örnektir zaten evinizdeki sigorta 16 amperdir.
    quote:

    Orjinalden alıntı: arda3a

    Emre Sağanak bey,

    Acaba klimalardaki dur kalklarda ne kadar elektrik çektiğini nereden anlarız? Dur kalklarda çekilen elektrik tablolarda belirtilen Kapasite kW değerimidir? Yoksa Akım değerimidir?
    Ve diyelimki (misal) kapasite değeri ise; ve bu değer 3,5 kW ise ben klimamı 2 saatte bir kapatırsam manuel olarak her kapatıp açmamda 3,5 kW elektrik mi çekiyor (3,5*0,160=0,56 YTL) günde 5defa kapatıp açsam (5*0,56=2,8 ytl) faturaya mı yansıyor acaba?




  • Arkadaşlar dün 12 btu luk inverter daikin marka klimayı servis gelerek montajını yaptı...

    Isısan dan gelen sıfır cihaz elektrik arızası verdi...

    VE cihaz çalışmadı..

    Bugün servis gelerek kontrolünü yapıcak...

    Hayırlısı olsun diyorum... Ancak moralim çok bozuldu...

    Böyle bir durumla karşılaşan var mı?

    Yorumlarınızı bekliyorum...
  • arda3a arkadaşımız şöyle bir soru sormuştu.
    Acaba klimalardaki dur kalklarda ne kadar elektrik çektiğini nereden anlarız? Dur kalklarda çekilen elektrik tablolarda belirtilen Kapasite kW değerimidir? Yoksa Akım değerimidir?
    Ve diyelimki (misal) kapasite değeri ise; ve bu değer 3,5 kW ise ben klimamı 2 saatte bir kapatırsam manuel olarak her kapatıp açmamda 3,5 kW elektrik mi çekiyor (3,5*0,160=0,56 YTL) günde 5defa kapatıp açsam (5*0,56=2,8 ytl) faturaya mı yansıyor acaba?

    Arkadaşımızın kurduğu mantık doğrumudur.

    Ayrıca net bir test verebilecek yokmu?
    Kaç sayfa forum olmuş hepsini okuyamadım tabi
    Şöyle bir örnekleme yapabilecek varmı acaba?
    Örneğin:Hava sıcaklığı (x )derece iken invertirli klimayı (y) saat çalıştırdım ve (?) KW enerji tüketti
    Hava sıcaklığı (x )derece iken klasik klimayı (y) saat çalıştırdım ve (?) KW enerji tüketti. Oda sıcaklığı için ayarlanan değerde aynı olamalı tabii. ikiside eşit şartlarda. Bunun cevabı verilirse birçok kişi için net bir sonuç olacak.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: EMRE_SAGANAK


    iç ve dış ortam değerleri sabit tutuluyor normal montaj yapılıyor tabi ev tipi montajdan daha basit ama farksız daha sonra iç üniteye hiç birşekilde hava kaybı olmayacak şekilde kanal bağlanıyor ve nozzle denilen bir makina birnevi vakum yaparak klimanın üflemesiyle kendi vakumu arasına oluşan basıncı sıfıra indiriyor bu sıfır basınçta yaş ve kuru termometre sıcaklıkları yani klimanın üflediği sıcaklıklar alınıyor daha sonra klima tam kapasiteye ulaştığında yaklaşık 1saat sürüyr +3saat daha çalışması bekleniyor ve kapasite sonucu alınıyor daha öncede belirttiğim gibi cop değerinin nasıl hesaplandığını bilmiyorum. yani iç ortamı biz set ediyoruz klimanın iç ortama bir etkisi bulunmuyor.

    soğutma kapasitesi tetinde iç ortam 27/19 klimaya set edilen değer 18 bu şekilde termostat yapmadan devamlı aynı kapasitede çalışması sağlanıyor.
    ısıtma kapasitesi testinde ise 20/15 iç ortam sıcaklığı klima 30 dereceye set ediliyor bu şekilde devamlı çalışması sağlanıyor.



    Emre,
    (bu hitabi tercih ettiginizi gordum)

    Kusura bakmayin, size yine tesekkur edecegim . Yukarida yazdiklariniz benim gibi sadece isin teorisinde olan biri icin gayet enteresan. Nozzle dediginiz cihazla klima fanlarindaki giris ve cikis arasindaki basincin sifirlanmasi transfer edilen isinin hesaplanmasi sirasinda getirecegi kolayliklar acisindan dahice bir cozum. Ayrica yas termometre olcumlerininde eklenmesi ile proses boyunca klimadan gecen hava icindeki nem kutlesinin ve dolayisiyla hava+nem kutlesinin bilinip, test suresince yapilan gercek isi transferi daha dogru bir sekilde hesaplanabilir (diye dusunuyorum).

    Klimanin tam kapasiteye ulasmasi 1 saat suruyor demissiniz. Burada kast ettiginiz sistemin termal ataletini yenip sabit rejime ulasmasi olmali. Bunun bir saat aldigini dusunmemistim. Yinede test icin iyice beklemek lazim herhalde. Burada bu ilk bir saat icinde sanki kapasite daha dusuk oluyor gibi bir anlam cikiyor. Bunu dogrumu anlamisim acaba ? Bana baslangicta sanki verim daha fazla olur gibi geliyor, evaporator ve kondenser yuzey sicakliklarinin zaten cevre sicakliklarina esit olmasi ve refrigerant'tan daha fazla isi transferi yapabilmeleri dolayisiyla.

    Cok fazla ve alakasiz sey soruyorum, ozur diliyorum. Sizi bulmak bir sans. Eger faydam olabilirse Data Aq, test procedure setup, konularinda tecrubeliyim. bende bu konularda sizin isinizi kolaylastirabilirim, Emailim umurcengiz@yahoo.com.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: EMRE_SAGANAK

    belirtilen değer değil yaklaşık olarak 5-6 katı bir akım çeker buda P=V*I formulünden gücüde arttırır bu yaklaşık bir 5-6 snyelik bir durumdur burda klasik klimanın bir dezavantajı daha var yüksek akım çekerek kompresör olp si yani aşırı yük termiğini kapatabilir. buda kompresörünüzün aşırı sıcaklarda yanmasına (bobinlerin yanması) bir etkendir.

    3500/220=15A bu klimanızın çektiği normal amperaj
    15*5=75A bu kalkış anında çekeceği akım
    75*220=16500w bu kalkış anındaki çekeceği güç
    16,5*0,160=2,64 bu sadece bir kalkışta harcayacağı para
    2,64*5=13,2 buda günde 5 sefer kapatıp açacağınızda yansıyacak paradır.
    not: bu hesaplama tamamen bir örnektir zaten evinizdeki sigorta 16 amperdir.
    quote:

    Orjinalden alıntı: arda3a

    Emre Sağanak bey,

    Acaba klimalardaki dur kalklarda ne kadar elektrik çektiğini nereden anlarız? Dur kalklarda çekilen elektrik tablolarda belirtilen Kapasite kW değerimidir? Yoksa Akım değerimidir?
    Ve diyelimki (misal) kapasite değeri ise; ve bu değer 3,5 kW ise ben klimamı 2 saatte bir kapatırsam manuel olarak her kapatıp açmamda 3,5 kW elektrik mi çekiyor (3,5*0,160=0,56 YTL) günde 5defa kapatıp açsam (5*0,56=2,8 ytl) faturaya mı yansıyor acaba?




    Elektrige cekilen anlik guce gore yani Kwatt'a gore degil, kullanilan enerjiye gor yani Kwatt/saat'e gore para oderiz. Hesapta bir zaman boyutu olmali.

    Bence bu hesap soyle olmali.

    3500/220=15A bu klimanızın çektiği normal amperaj
    15*5=75A bu kalkış anında çekeceği akım
    75*220=16500w bu kalkış anındaki çekeceği güç
    16,5*0,160*5/60*60 =0.0036 bu sadece bir kalkışta harcayacağı para
    (ekledigim zaman boyutunun acilimi; 5/60*60 = 5 saniye/ 60 dakika * 60 saniyedir. Bu gucu enerjiye yani parasini odedigimiz seye cevirir.)

    Burada bu gucun sadece 5 saniye sureyle cekilecegine gore hesap yaptim. Emrenin hesabi sanki bu guc 1 saat sureyle cekiliyor gibi olmus.

    0.0036*5= 0.018 Yeni turk lirasi. Buda günde 5 sefer kapatıp açacağınızda yansıyacak paradır. (Cok bir para degil degilmi ?)

    Aslinda masraf bundan daha bile azdir cunku ilk anda 5-6 kat akim cekilir. 5 saniyenin sonuna dogru motor hiz kazandikca bu akim hizla azalir. Birde bu kalkis olmasa zaten 1 kat akim cekileceginden maksimumda cekilen ek akim aslinda 5-1 = 4 kattir.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: mutklima


    quote:

    Orjinalden alıntı: rendie


    quote:

    Orjinalden alıntı: dominic


    quote:

    Orjinalden alıntı: mutklima

    rendie

    Arkadaşım evet mitsubishinin bu modeli -15 derecede çalışıyor,FA VE MSZ-HC MODELLERİ -1O da çalışıyor sadece FA modellerine comfort plus C+ denilen parça verilerek(opsiyonel - 20 derecede çalışması saglanıyor,

    size o modelin şu btu olanını almanızı öneriyorum edirnede oturdugunuz,en üst katta ve kuzeye bakan bir odaya taktıracagınız için,


    http://www.hepsiburada.com//productdetails.aspx?categoryid=17453&productid=evmitsumszgc35va

    ve toshibalarıda incelemenizi önerimim onlarda iyi klimalardır ınverter teknolojisini bulan marka toshibadır.

    iyi günler.


    BAHSETTİĞİNİZ MODEL (9,000LİK) YETERSİZ GELİR ONUN YERİNE ; 12.000 LİK POWER INVERTER(MSZ-GC35) YADA DELUX INVERTER (MSZ-FA35) ALMANIZDA FAYDA VAR YADA KLASİK 18.000 LİK KLİMA.

    SAYGILAR...

    dediğiniz msz_fa35 pahalı
    yarın gidip Toshiba RAS-10SKVR-E modelini alacağım inşallah ısınırım. 16.400btu ya kadar ısıtabiliyomuş. şunu öğrenmek istiyorum gerçekten bu değere kadar ısı verebiliyormu ve hava -10 olduğunda yine bu değer de ısı verebilirmi? inverterli ya da klasik çok tartışılıyor kafamda karıştı. Klima günde en az 15 saat çalışacak 24 saatte çalışabilir. inverter benim için dahamı avantajlı


    dominic beyde bende 9000 btu ınverter yetersiz dedim ve size 12000 btu mıtsubishi elektrik ınverter olanını yada 13000 btu toshiba ınverter önermiştim ve siz gene 10000 btu toshiba yazmışsınız ,inanın sorun yaşar ve ısınamazsınız,bunu size serfis taahhüd eerse alın yani bu klima ilemmükemmel ısınırsınız eger ısıtmazsa klimamı geri alrım paranızı geri veririm yada bir üst btu veririm derse alın,ama bence dedigim gibi 12000 btu mitsubishi yukarda örneklerini verdigim yada 13000 toshiba.


    iyi akşamlar

    Arkadaşlar yarın alarko servisinden keşif için gelecekler mistubishi servisi ise ancak salı gelebiliriz dedi.
    benim ısı kaybım çok. bu nedenle benim için inverter avantajmıdır. inverterlimi yoksa klasik klima mı almalıyım. klima günde en az 14 saat çalışacak gerekirse 24 saat çalışacak. hangi tip klimadan daha çok verim alabilirim. Klasik mi? İnverterlimi. Klasik klimalar inverterliye göre daha hesaplı. ısı yalıtımım iyi olmadığında inverter benim için iyimidir? değilmidir? çok soru sordum özür ama klima hakkında hiç bilgim yok. Satıcı ne derse inanmaktan başka şansım yok. Son olarak en fazla 1900ytl kadar bütçem var.




  • 
Sayfa: önceki 191192193194195
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.