Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1890. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
57.074
Cevap
697
Favori
4.415.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
80 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
79. Sırada  bugün en iyi #21
Sayfa: önceki 18881889189018911892
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • OSİBAY O kullanıcısına yanıt
    Rica ederim Hocam. Hayırlı olsun...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    hocam tekrardan saygılar, biraz önce ayrıntılı bir şekilde iklimsa bayisi ile görüştüm. Mitsubishi'nin Silver modeli 3800 TL imiş. Ellerinde 12 binlik general elektrik klima varmış. Buda 3500 TL. Ayrıca şap ve Sigma klimalarda varmış. Siz bu dört markadan hangi modelleri tavsiye edersiniz? Tabii ki sessizlik, ekonomik ve uzun Ömürlü olması açısından. Bu arada üç yıl garanti veriyorlarmış. Artı olarak üç yıl daha garanti uzatabiliyormuşuz. Bilginiz olsun hocam. Hayırlı günler. değerli bilgilerinizi bekliyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • OSİBAY O kullanıcısına yanıt
    Selamlar Hocam.

    Ilk sırada Mits.Heavy Silver modelini tavsiye edebilirim. Bütçeniz yetiyorsa bir üst modeli de tavsiye edebilirim. Ancak Silver modeli de iyi bir modeldir.

    Ardından Sharp'ı tavsiye ederim. Osaka serisini tavsiye ederim bütçenize daha uygun olması için kyoto serisini de tavsiye edebilirim.

    Ardından Sigma Plus Modelini tek model olarak tavsiye edebilirim.

    GE de ise 12000 btu lük modeli özellikle güzeldir ancak daha önce gelen modellere M.H.I Sharp sigma gibi ağırlık vermenizi tavsiye ederim. Model olarak ise bütçenizi aşmıyorsa ilk model,aksi halde 2.modelini tavsiye edebilirim.(Osaka olmaz ise Kyoto modeli gibi)
    Simdiden hayırlı olmasını temenni ederim.
    Düzenleme: bilgi için teşekkür ediyorum hocam. Garanti uzatma imkanını da kullanmanızı siddetle tavsiye ederim...
    Saygılarımla...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klima5505 -- 5 Eylül 2018; 18:41:51 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    aleykümselam hocam. Tamamdır çok iyi anlaşıldı. Verdiğiniz bilgiler için çok çok teşekkür ediyorum. Hayırlı huzurlu akşamlar dilerim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • OSİBAY O kullanıcısına yanıt
    Rica ederim Hocam. Hayırlı uğurlu olsun. Gelişmelerden haberdar ederseniz memnun olurum. Hayırlı akşamlar dilerim sağolun varolun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Hocam tekrardan rahatsiz ediyorum kusura bakmayın.



    Media marktta 12 lik lg dual eco 3200 lira.



    12'lik LG 25 m2 için yeterli mi? Camlar çift cam ve de pvc, ara kat ve de antalya. LG nın servisi nasıldır, ilerde yedek parçası pahali mi olur vs?



    Beko ekolojik ve de siemens cool fresh modellerinin arasinda kaldık.



    Siz ne tavsiye edersiniz 3 ünün arasından?



    Servis, yedek parca bulma, fiyat, performans acısından?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dolphin/Lion kullanıcısına yanıt
    Selamlar Hocam,olur mu ne kusuru.

    25m2 alan için 12000lik klima yeterlidir.

    Lg nin servisi genel anlamda iyi ve yaygındır. Ancak bölgeden bölgeye göre değişiyor malumunuz. Iyi servisin denk gelmesini dilerim. Şans işi biraz.

    3 marka model arasında
    Cihaz olarak sıralarsak
    Lg Dual Eco(bakır)
    Siemens cool fresh(midea üretiyor)
    Beko ekolojik

    Servis olarak sıralarsak
    Beko
    Siemens
    Lg
    Şeklinde sıralayabiliriz. Siemens Bosch Profilo grubu olduğu için bosch tarafından servis imkanı Lg ye göre daha yaygındır.

    Şeklinde sıralayabiliriz.

    Saygılarımla...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Herkese selamlar. Adıyamanda yaşıyorum. Malumunuz çoook sıcak bir memleket. 45 m2 lik bir oda için klima almayı düşünüyorum. Açıkcası Mitsubishi ve Daikin arasında kararsız kaldım. Tabii ki önerebileceğiniz diğer kaliteli markalara da açığım. Tavsiyeniz benim için çok önemli.

    Fiyat olarak 8 gerekirse 9 bine kadar çıkabilirim.

    İyi bir klima tavsiyesi yapabilir misiniz....

    Şimdiden çok teşekkür ederim...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: klima5505

    Merhabalar Hocam.

    Bu bütçe aralığında LG DUAL ECO modelini tavsiye ederim. Uygun fiyatlı ve genel olarak kullanıcıların memnun kaldığı cihazlardır. Genelde Gree ve LG üzerine tavsiye veriliyor bu segmentte ve geri dönüşler olumlu olmakta.

    9000 ve 18000 olarak LG Dual Eco Marka modelini tavsiye edebilirim.

    9000 takriben 2700

    18000lik takriben 3200-3500tl fiyatlara sahip.

    Saygılarımla...

    Alıntıları Göster
    Tekrardan merhaba hocam.Ben klima araştırmaları yaparken, benim bir yakınıma da klima lazımmış. Onun klimaya ayırdığı para max 3000TL. O sebepten ME, MHİ gibi klimalar öneremedim ona. Sizin bu mesajı gördüm. Biraz araştırma yaptım.LG nin bir çok klima modeli var 3000TL altında. Özellikle dual plus. Acaba dual eco modelini önermenizin bir sebebi mi var? İnternetten baktığım kadarıyla fiyatlar da hemen hemen aynı gibi. Deluxe vs gibi bir sürü klima modeli var LG'nin.

    Yani LG olacaksa 3000TL altı sadece dual eco modelini mi tavsiye edersiniz?Özellikle dual plus ile farkları, veya diğer 3000TL altı modellerden farkları neler?Örn: sadece dual eco modelinde mi bakır boru var?

    Kusura kalmayın kendim yetmedi bir de ablam için size başvuruyorum. Klimalar bir kere alındı mı uzun süre kullanılıyor. Kullanırken de uzun ömürlü olsun diyoruz.O sebepten soruşturuyoruz.

    İlginizden dolayı tekrar teşekkür ederim.

    Hayırlı günler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • OSİBAY O kullanıcısına yanıt
    Merhabalar Hocam.

    Dual Eco modeli ve Dual Plus modeli arasındaki fark,dual plus modelinde wi-fi uzaktan kontrol ve kumandadan ayarlanabilen otomatik sağa sola salınım özelliği mevcut. Dual Plus modeli daha fazla özelliğe sahip. Yalnız bir çok yerde bulunamayabiliyor. Bazen de kapasiteye göre max 2500 tl bütçeye göre tercihte bulunan forumdaşlarımız oluyor. O sebeple dual eco serisini tavsiye ediyorum. Ancak dual plus da bu 2 ek özelliğe sahiptir. Iki model de bakırdır. Diğer modellerinde alüminyum materyal mevcuttur. Dual Plus modelini de aynı dual eco gibi güvenle tercih edebilirsiniz.

    Bilgi paylaştıkça çoğalır,yanlış yapılan bir tercih tüketiciye pahalıya mal oluyor ve parası ile rezil ediyor. Hepimiz için geçerli. Dediginiz gibi bir alındı mı uzun süreler kullanılıyor. Onun için her zaman bilgim yettiğince yardımcı olabildiğim müddetçe her türlü sorunuz siz ve tüm forumdaşlarım için başım üstüne. Kusur yok hocam,her zaman

    Saygılarımla...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Selamlar hocam,

    Bursada 2-3 LG bayisi ile görüştüm.Dual Plus modelini 9000BTU olanı buldum.Fiyat olarak 3000TL verdiler. Ben akşam ablamla gidip bakacağım.Eğer fiyatta sorun olmazsa satın alacağız.

    Tekrardan ilginize teşekkürler.

    Hayırlı günler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OSİBAY

    Selamlar hocam,

    Bursada 2-3 LG bayisi ile görüştüm.Dual Plus modelini 9000BTU olanı buldum.Fiyat olarak 3000TL verdiler. Ben akşam ablamla gidip bakacağım.Eğer fiyatta sorun olmazsa satın alacağız.

    Tekrardan ilginize teşekkürler.

    Hayırlı günler.
    Aleyküm Selam Hocam. Fiyat gayet uygun görünüyor cihaz için. Şimdiden hayırlı olsun. Rica ederim. Hayırlı günler dilerim.
  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Hocam cevabınız için bir kez daha teşekkür ederim. İş yoğunluğu sebebiyle konuyu pek takip edemedim ancak şimdi detaylı bakabiliyorum. Öncelikle servis herhangi bir keşif formu vermemiş ancak Arçelik'ten aradılar ve 18binlik klima önerildiğini ifade ettiler.

    Öncelikle başka bir markanın da ücretsiz keşif hizmetini almaya çalışacağım (önereceğiniz / bildiğiniz firma var mıdır?) ve akabinde 12bin ile 18bin arasındaki durumu netleştirmiş olacağım. Taşınma, tadilat vs. derken ödemeler açısından yoğun bir dönem içerisindeyim ancak eğer gerçekten 18binlik bir klimaya ihtiyacım olacaksa onu da değerlendireceğim ki sonradan pişman olmayayım.

    Öte yandan 18bin btu'luk bir klima düşünüldüğünde beyaz renkli olarak fiyat / performans açısından önerebileceğiniz ürünler nelerdir ? Aslında benzer önerileri defalarca yaptınız ancak nokta atışı olması açısından size zahmet vererek tekrar öneri rica ediyorum.

    İlk tercihim 18bin btu'luk Arçelik klima olacak (R32 gazlı) ancak alternatif beyaz renkli ve nispeten uygun fiyatlı neler olabilir ?

    Özellikle servis hizmetlerine değiniyorsunuz, İstanbul Bakırköy'de olduğum için muhtemelen merkezi konumundan dolayı pekçok firmanın servis hizmeti vardır diye tahmin ediyorum.

    Saygılar, selamlar...
  • Selamlar hocam.

    Dün akşam LG bayisine gittik.2 tane LG Dual Plus 9000BTU'luk klima aldık.Tanesi 2850TL'e geldi.Klimayı bugün eve getirecekler.Nasipse pazartesi günü montaj yapılacak.

    Yalnız bir problem var.Bunu sizinle paylaşmak istiyorum.

    Klimayı yatak odası için aldığımı söylemiştim.Yatak odamda küçük bir balkon var.Malum klimanın dış ünitesini de balkona taktıracağım. Fakat ne balkonda, ne de yatak odamda duet yok.Yatak odasında 3'lü grup priz var. Prizde 1 tane Philips markalı led tv, bir tane Turkcell TV Plus kutusu var.3. kısım boş ama bugün internetten okuduğum kadarıyla klimayı priz üzerinden, hatta grup prizleri üzerinden kullanmamak gerektiğini gördüm.Bu konuda neler yapabilirim bilmiyorum açıkçası. Siz ne tavsiye edersiniz? Bu grup prizi işimi görür mü? Siemens markalı 16A bir sigorta aldım.

    Klima bayisi siz sigortayı alın, elektrik bağlantısını klima montajına gelenlere yaptırırsınız dedi. Sorun çıkarmazlar mı diye sorunca, olmadı 20-30TL para verirsiniz. O şekilde bağlatırlar dedi.

    Benim dairemin ana sigortası çok ama çok uzak.Oradan kablo çekmek çok zor.Yanlız klimanın takılacağı balkon duvarının arkasında çocuk odası var.O çocuk odasının balkona yapışık olan duvarında priz var.Bu priz boşta zaten odada prizin önünde kocaman bir dolap var.Acaba diyorum duvarı delip ordan elektrik hattı alabilirler mi?

    Olmadı sanırım artık direk grup prizden kullanacağız.Yapacak bir şey yok.

    Değerli tavsiyelerinizi bekliyorum.

    Hayırlı ve güzel günler.

    Saygılarımla...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • OSİBAY O kullanıcısına yanıt
    prizden kullanabilirsiniz zaten 9.000 lik sorun olmaz sigortaya da gerek yok zaten dairenin hayat koruma sigortası mevcut.

    ancak prensipte buata bağlanıp sigorta takılması gerekiyor.Size kalmış ben yıllardır prizden kullanıyorum . Ha kablo gözükmesin derseniz priz içinde delinip içine bağlanabilir.

    iyi günlerde kullanın .
  • meeb kullanıcısına yanıt
    Selamlar hocam,

    cevap için teşekkürler. Benim endişem şu aslında, 3'lü grup prizin fazla yük altında kalması ve prize bağlı elektronik cihazlara zarar gelmesi. Bir de Allah korusun elektrik bu sonuçta...

    Ben sigorta almıştım garantili olsun diye. Olmadı montajcılar prizden sigortaya kablo çekerler. Ordan da dış üniteye... Umarım problem çıkarmazlar.Zira elektrikçi çağırmam gerekecek.Bir de onun için duvarı delmek gerekecek.

    Hayırlı günler.

    Saygılarımla...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • OSİBAY O kullanıcısına yanıt
    kanun gereği yapmak zorunda değiller çorba parası verirseniz yapar lar yapmazlar onlara kalmış.grup priz kaliteli birşeyse sorun olmaz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • OSİBAY O kullanıcısına yanıt
    Aleyküm Selam Hocam. Hayırlı olsun.

    Klimanız 9000lik olduğu için grup prizden besleyebilirsiniz. Önemli olan,o prize yük çeken başka bir cihaz bağlanmasın(ufo gibi). Klimanın fişini de tak çıkar yapmazsanız herhangi bir sorun olmayacaktır.

    Saygılarımla...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • meeb kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

    Açıkçası pek sağlam birşey olup olmadığını bilmiyorum. Tavsiye ettiğiniz bir marka model var mıdır grup priz için? Bir de topraklı olması lazım diyi mi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • OSİBAY O kullanıcısına yanıt
    elektrikçide kalın kablodan yaptırın hocam iyi olur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 18881889189018911892
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.