Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1832. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: ByKliman , ByKliman , D-Rock! Daha Az
3 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 8 Misafir - 9 Masaüstü2 Mobil1 Android
5 sn
57.226
Cevap
701
Favori
4.430.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
60. Sırada  bugün en iyi #8
Sayfa: önceki 18301831183218331834
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Odanın kapladığı alan 14m^2 ve 9000 btu bilgisayara falan rağmen yeter gibi görünüyor. Marka-Model önerecek var mı acaba 2000 civarı fiyatla? Bir de keşif için Beko'dan randevu aldım ama buraya da bahsetmek isterim fikri olan çıkarsa diye:

    Yatak odasına kurulacak ve salondaki güzide balkonla arasında 1 oda var. Odanın katedilmesi gereken duvar mesafesi 2-2,5 metre arasında. Ekstradan dış kısımda da mesafe var ve sanırım 4 metreyi bulur iç ünite ve dış ünite arası. Peki bu borular esnek midir ve keskin dönüş yapabilirler mi?
  • Antalya'da 36m² salona Hitachi RAK-50 PPA model klima taktırdım. İzmir merkezli Dijitall.com sitesinden 3728 liraya aldım(6 yıl iç ve dış ünite garantili). 2 gün içinde geldi ve ertesi gün montajı yapıldı. Montaj sırasında ben başında değildim, kardeşim vardı. Sorularınız olursa cevaplamaya çalışırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar, fazla param olmadığı için 2.el klima almıştım r410a gaz kullanıyor, ama gazı azmış buzlanma yaptı. Yarın gaz dolumu yapacaklar 1500 kusur gr gaz alıyor. 200den aşağı tutmaz dedi arkadaş, sizce ne kadardır piyasası

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 120 m2 evimiz var... Salondaki klimayı değiştirmek isyiyoruz ... Yaklaşık 13 senelik bir klima... Önerileriniz nelerdir? Bütçe 3000
  • 17 mkare salonumuz var. Gunde max 1 saat gunes alir.

    Ve evimiz giris katta.



    Max 1800 tl butcemiz var. Tavsiyelerinizi bekliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 kez yazdım ama henüz sonuca ulaşamadım. Biraz daha netleşen durumlar dahilinde 14m^2 odam için 9000 btu klima alacağım. Baymak mı yoksa Arçelik mi tercih edeyim diye sonuca yaklaşayım?

    Baymak için Elegant Plus
    Arçelik için Mirror Pro-Smart.

    Özellikle Arçelik görünümüyle de etkiledi diyebilirim. Aslında görünümü hafif pas geçip Beko Pro-Smart da iyi olabilir ama emin değilim.

    En büyük sıkıntım dış ünite sesi zira kurulum yatak odasında olacak ve dış ünite de pencereden çok ses yapmamalı aşağı komşuya.
  • St Batuhan kullanıcısına yanıt
    Isı kaybı çok değilse 14m² için ne alsanız yeterli gelecektir diye düşünüyorum, hele ki soğutma için.
    Isıtma da işin içine giriyorsa Arçelik bir tık daha öndedir, ancak bu cihaz sessizlik beklentinizi karşılamayabilir.(ısıtmada)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: unreleased

    Isı kaybı çok değilse 14m² için ne alsanız yeterli gelecektir diye düşünüyorum, hele ki soğutma için.
    Isıtma da işin içine giriyorsa Arçelik bir tık daha öndedir, ancak bu cihaz sessizlik beklentinizi karşılamayabilir.(ısıtmada)

    Isıtma açısından sıkıntım olmayacaktır zira soğuk seven bir insanım ve bilgisayarımla duruma göre ısıtabilirim de :D Yani kış döneminde bu sene daha aktif oyun hayatım olacak akşamları :) Kombi var zaten asıl ısıtma rolünde o da problem değil. Dediğim gibi soğutma kısmı ve ses açısından problem olmaması yeterli. Soğutmada Arçelik o zaman ses problemi yaratmaz diye düşünüyorum yorumunuzdan.

    Görsel kısım da korkutuyor ama bakalım. Koca sitede 10 binaya baktım ve doğru düzgün yatak odasına klima kuran görmedim. 2 tane var açıkta rastladığım (1 i giriş üstü diğeri en üstün bir altı) ve 2 tane de bina birleşim noktasında var ki onlar da yine görsel noktada dert değiller. Ben ortada 5. kattayım bu da düşündürüyor ama belki bir farklılık yaratmak için girebilirim bu duruma :) C.tesi bıraktığım kayıt için bugün gelecekler keşfe ama ben işte olacağım geldiklerinde :( Umarım sonradan sıkıntı olmaz zira telefondan sağlayacağım iletişimi.




  • mavisular M kullanıcısına yanıt
    Kullanılan iç ünitelere göre de bizim en az 27.000BTU kapasiteli kompresör bulunan dış ünite kullanmamız gerekiyor ancak bu pakette kullanılan dış ünite nominal olarak 18.000BTU üretiyor.

    Bu durum sorun yaratabilir de yaratmayabilir de. Örneğin şu kullanımlarda sorun olmayacağını düşünüyorum;

    • Önerildiği gibi 18'liği 35 m²'de. 10'luğu da 20 m²'de kullanırsanız ortamlar set edilen dereceye yaklaştıkça kompresör oda sıcaklığının sabit kalması için düşük frekansta çalışacağından (4.000-6.000BTU üreteceğinden) sorun olmaz. [İlk açılışta zorlanacaktır, yapılması gereken bir oda set edilen dereceye geldiğinde diğer klimayı açmak]

    • İki klimayı da 20 m² civarı odalarda kullanacaksanız ihtiyaç olan yaklaşık 18.000BTU olacağı için sorun olmaz.


    Şu durum ise direkt sorun;

    • Çatı katıdır, yalıtım yoktur, ağırlıklı olarak ısıtmada kullanılacaktır, dışarısı -5° içerisi 10°'dir; bu durumda 18'lik bu ünite 27.000BTU'dan da fazla olan bu talebi karşılayamaz.

    Biraz uçuk bir örnek oldu galiba ama anlaşılır da oldu.

    Tüm bunlara rağmen nedense bu paket bana pek mantıklı gelmiyor hocam.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • St Batuhan kullanıcısına yanıt
    Yaratmaz ancak umuyorum ki sessizlik beklentiniz Mitsubishi Electric'in sağlayabileceği türden değildir. Yoksa Arçelik de üzer.

    Keşifte pek sıkıntı olmaz ama montajın gerçekleşeceği gün telefon yerine yanlarında olma imkanınız varsa çok daha iyi olur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Merhaba Ado Hocam;

    +4yıl için Vestel firması geri dönüş yaptı yasalar gereği kurumsal kullanıcılara +4 yıl veremeyecekleri söylediler, bilginize
  • fujigef F kullanıcısına yanıt
    merhaba,
    yasalar gereği derken şöyle; zorunlu garanti denen şey zaten tüketicinin korunması hakkında kanun'dan doğan bir zorunluluk. dolayısıyla sadece tüketicilere verilmesi gereken bir şey. siz şirket olarak, yani ticari amaçlı, bir mal alırsanız onun garantisi size kullandırılmayabilir. ama satıcılar, yine de bazen ticari müşterilere de 12 aylık bir garanti verebiliyorlar. bazıları ise hiç sorun etmeden tüketiciymiş gibi garanti kullandırabiliyor. bu tamamen firmanın inisiyatifinde.

    yani "yasalar gereği" derken kast ettikleri, "size garanti vermek gibi bir yasal zorunluluğumuz yok" şeklinde yorumlanabilir :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: unreleased

    Yaratmaz ancak umuyorum ki sessizlik beklentiniz Mitsubishi Electric'in sağlayabileceği türden değildir. Yoksa Arçelik de üzer.

    Keşifte pek sıkıntı olmaz ama montajın gerçekleşeceği gün telefon yerine yanlarında olma imkanınız varsa çok daha iyi olur.

    Mitsubishi facebook üzerinden attığım ilk mesaja bayilerden fiyat bilgisi temin edebilirsiniz diye dönüş yaptı. Aslında gözüme kestirebilirdim fiyatları canlı görsem sitelerde.

    Tercihim Arçelik 12550 den yana oldu. Özellikle yaz dönemi evde tek olmam ve haliyle işten ya da herhangi bir yerden dönerken klimayı açma isteğimin olması ile parlak siyah görünümü dikkat çekici noktaları. Umarım ses de sıkıntı olmaz ama gelen ekiple balkondan yana karar aldık zaten sisteme dair. Tabii 12k btu odam için fazla ama annemin oda ile değerlendirilebilir. Tabii ileride içeriki odalarda alınacaklarla tüm ev cennet halini de alabilir :) Ürün kurulumu yapıldığında da bilgileri aktaracağım ama görünene göre kurulumda bulunma imkanım yok :(




  • merhaba forumdaşlar.

    klima tercihi hususunda sizlerin tavsiyesini almak istiyorum. tüm evi soğutmanın mantıklı olmadığını hatta pek mümkün de olmadığını eski bir başlıktan okudum. en azından tüm odalardaki nemi almak ve evi genel manada ferahlatmak 18000 BTU bir cihazla mümkün mü bunu öğrenmek istiyorum.

    ev planını ekliyorum. yaklaşık 120m2 civarında. yaklaşık 25-30m2 lik salonu nadiren kullanıyoruz, neredeyse daima kapısı kapalı kabul edebiliriz.

    düşündüğüm konum evin giriş kapısı üstünde hole bakacak şekilde. holde kimse oturmayacağından oldukça düşük dereceye ayarlanırsa, kimseyi direkt etkileyecek bir soğuk olmayacağından tek klimalı bir sistem iş görür mü?

    düşündüğüm noktaya montaj yapmayı servisin uygun gördüğünü kabul edecek olursak, bu tarz bir kullanım amacıyla (tüm evin nemini & sıcağını makul ölçüde kırmak) elektrik maliyeti aşırı fazla mı olur..

    maliyet uygunluğu nedeniyle yerli markalardan vestele bir meylim var. ancak bilmiyorum, vestelin kurulumda ehillik ve sonrasında servis kalitesi nasıldır? genel olarak memnuniyet varsa öncelikle vestel için; tecrübeniz varsa da başka marka için model tavsiyesi bekliyorum. daha kaliteli markanın 12000liği vestel 18000likten iyidir diye bir durum var mı ?

    ev planı ektedir..bütçe 2000TL civarı, belki biraz üstü.
    şimdiden sağolun.
    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]




  • the_gunner kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için çok teşekkürler Sn.Hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ÖNCLİKLE HERKESE MERHABALAR.

    KLİMA ALMA AREFESİNDEYİM. ÖZELLİKLE ADO ADLI ARKADAŞIMIZA TEŞEKKÜR EDERİM BU GÜZEL FORUMDA BİRÇOK KİŞİYİ AYDINLATTIĞI İÇİN.

    KLİMANIN KAÇLIK OLACAĞI VE DİĞER DETAYLAR HAKKINDA YETERİ KADAR BİLGİ TOPLADIM VE %90 KESİNLEŞTİRDİM.

    3000-4000 TL GİBİ RAKAMLAR VERMEK İSTEMİYORUM. SONUÇTA ON/OFF KLİMA VAR EVİMDE VE BU BİLE YETERLİ. ADO ARKADAŞIMIZ GİBİ DÜŞÜNÜYORUM 4000TL YE KLİMA ALIP 10 SENE KULLANCAĞIMA 2000TL YE ALIR 5 SENE KULLANIRIM. 5 SENE SONRA 2000TL YE YENİSİNİ ALIRIM. TEKNOLOJİYİ TAKİP ETMEK ÇOK ZOR. 10 SENE ÖNCEKİ EN İYİ KLİMA BİLE ŞU AN Kİ ORTA SINIF BİR KLİMADAN İYİDİR DİYEMEYİZ HERHALDE.

    TEK KAFAMA TAKILAN ALACAĞIM KLİMANIN MARKASI.

    GENELDE BİR ÜRÜN ALIRKEN HEPSİBURADA GİBİ SİTELERE GİRER EN ÇOK SATANLARA BAKARIM SONRA ARAŞTIRIR KAFAMA YATARSA ALIRIM.
    KLİMA DA ÖYLE OLDU. BU ARALAR EN ÇOK SATANLARDA BAYMAK KLİMA VAR.

    FAKAT GEREK DH DE OLSUN GEREK DİĞER FORUMLARDA OLSUN BAYMAK KLİMAYI BİR YERE ÇARPIYORLAR BİR GÖĞE ÇIKARIYORLAR.

    KLİMALARLA İLGİLİ BİR FORUMDA OKUDUĞUMU AYNEN YAZIYORUM
    -------------------------------------------------------------

    aliasrak Nickli Kullanıcıdan Alıntı:
    Arkadaşlar merhabalar, max. 2,000 TL ye kadar İnverter 12000 BTU Klima bakmaktayım.
    Bulduklarım şöyle;

    1-Baymak Elegant Plus 12 A++ 12000 Btu/h Yeni Nesil Inverter, 5 Yıl Garanti = 1,850 TL (120 TL değerinde ütü hediye)2-Samsung AR5600 AR12JSFNCWK/SK A++ 12000 Btu/h Inverter Klima = 1,950 TL
    3-Midea Fairwind MS12FU-12 İnverter Klima = 1,950 TL (n11.com fiyatı)
    4-Airfel AS12-0942/SINV Yeni Nesil Inverter Klima =1,800 TL

    ısıtma, soğutma, enerji sarfiyatı, gürültü oranı ve tabi kalite bakımından sizce hangisini almalıyım?

    Baymak ve Samsung u geçin. İkiside vasat makine ,servis zaten dert.

    Midea Fairwind ,Airfel arasında ise servis verecek firmaya göre seçim yapın. Montaj seti Midea da bakır boru gelir,Airfel de alüminyum gelir. Airfel tercih ederseniz montajda bakır boru kullandırın .tavsiyemiz odur.Ama servis extra dan 100-150 TL isterler.

    ---------------------------------------------------------------------

    GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ BAMAK VE SAMSUNGU GEÇİN DİYİP YERLE BİR ETMİŞ ARKADAŞ.

    SONUCA GELİRSEK 2 ADET 12000 LİK KLİMA ALACAĞIM VE FİYAT OLARAK 2000TL/ADET İ GEÇMEK İSTEMİYORUM.

    1- airfel-ltxn35uhttps://www.incehesap.com/airfel-ltxn35u-12000-btu-a-inverter-klima-fiyati-30118/?gclid=Cj0KCQjwn6DMBRC0ARIsAHZtCeNTKya3hvqUrn0Pk-kGIPJc4pxJR-5hOMz5LdvSSxvE6BC3NBnEzVgaAiq3EALw_wcB
    2- midea-modernstar-elegance-msew-12http://www.hepsiburada.com/midea-modernstar-elegance-msew-12-12000-btu-inverter-duvar-tipi-p-HBV000004371A?magaza=Dost%20Sat%C4%B1%C5%9F&wt_gl=cpc.elk.evelektronigi.pla&gclid=Cj0KCQjwn6DMBRC0ARIsAHZtCePFloYSZb4fQtEAxS3532nYSAlEgeTE5g6xPdYD7bXQHBKEVqXCBrEaAu7bEALw_wcB
    3- midea-blanc-msmabu-12hrdn1http://urun.n11.com/klima/midea-blanc-msmabu-12hrdn1-12000-btu-inverter-duvar-tipi-klima-P111389871?cid=604001&gclid=Cj0KCQjwn6DMBRC0ARIsAHZtCeP8Y4PSjhQEgNQR_D94Ns8QUcPOpDVpnhUN_JeL2h-4KO_PDg8A4cMaAjrwEALw_wcB&gclsrc=aw.ds
    4- baymak-elegant-plus-12http://urun.n11.com/klima/baymak-elegant-plus-12-a-12000btu-inverter-klima-P125575443?cid=604001&gclid=Cj0KCQjwn6DMBRC0ARIsAHZtCeNM9A6GMqyvo6fBuI9AzzJNNiX4MhAk0XaOqgMpmGwUqSqwSwQs7P8aAq7OEALw_wcB&gclsrc=aw.ds
    5- daylux-dtxn35uv1bhttp://urun.n11.com/klima/daylux-dtxn35uv1b-12000-btu-a-inverter-klima-daikin-P182983674?cid=604001&gclid=Cj0KCQjwn6DMBRC0ARIsAHZtCeN6psQ0TqFcDWk99xyJRoHuLcwHcJRCBaYPY9CIH8eVxGRKnkXA71YaAu4hEALw_wcB&gclsrc=aw.ds

    BU ÜRÜNLERDEN HANGİSİNİ ÖNERİRSİNİZ? FİYATLAR ÇOK YAKIN VE SİTELER ÖNEMLİ DEĞİL İLK BULDUĞUM SİTENİN LİNKİNİ VERDİM.
    SON OLARAK MİDEA MODELLERİNDEN 2 TANE VAR FARKINI BİLMİYORUM NEYİ NE KADAR ETKİLER.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devran_ilaçlama -- 8 Ağustos 2017; 1:47:24 >




  • fujigef F kullanıcısına yanıt
    Hocam Ticari işletmemiydiniz siz? ben atlamışım eğer öyle ise kusura bakmayınız.

    Malum bu ürünler ev tipi üretimler, Ticari işletmelerin kullanım süreleri ile ev tipi kullanıcıların kullanım süreleri özellikle çamaşır makinelerinde büyük sorunlar çıkartmakta bu nedenle Ticrai işletmelere takılan ürünler normal şartlarda zaten TİCARİ KULLANICI plakası ile işaretlenir ve garanti hizmeti sunulmaz ancak VESTEL bunu pek uygulamaz kimse mağdur olmasın düşüncesi ile. Sizin durumda ise ''Normal garantiyi verdik bari uzatmayalım'' yoluna gidilmiş

    Neyse, bu hali ile sorunsuz uzun yıllar kullanmanızı temenni ederim.




  • PETERSBURG kullanıcısına yanıt
    Merhaba

    Beyaz eşya markalarının klimalarını pek tavsiye etmiyorum , ayrıca etiket değerlerini dikkate alma gerçeği yansıtmıyor bunları bilerek tercih et.
  • merhaba arkadaşlar,

    dikdörtgen şeklinde büyük bir alana 2 iç üniteli bir toshiba klima mı yoksa aynı güçteki tek mitsubishi klima mı daha avantajlı olur? ikisinin de soğutma kapasitesi (dış ünite) 22.000 olarak görünüyor.

    fiyatları aynı. toshiba ile mitsubishi arasında (sadece soğutma için kullanılacak penceresiz bir iş yeri) kalite farkı var mı?

    toshiba:http://urun.n11.com/klima/toshiba-multi-ras-m16n3kv2-ras-m13n3kv2-inverter-klima-P179090974
    mitsubishi:http://urun.n11.com/klima/mitsubishi-klima-srk-63-zr-s-22000-inverter-klima-P104033194


    Ofis aşağıdaki şekilde. sadece boyalı olan yaklaşık 70 m2 açık ofis soğutulacak. aralardaki mavi bariyerler 1 metre yüksekliğinde basit şeyler. toplam alan açık. güneş ışığı görmüyor. 1 adet 48.000 var ama yeri nedeniyle soğutmuyor. toplam 8 kişi çalışıyor bu bölümde. 1 metre genişliğinde bir koridor aracılığıyla giriş ve bekleme alanına bağlı burası (orası da 20 metrekarenin altında toplamda).

    toshiba multi klima alıp bir tanesini hemen soğutulacak alanın en başına taksak, bir tanesini de ortalara ya da belki mutfağın içine (ki mutfak 10 metrekare ve ışık görmüyor) mı daha avantajlı olur yoksa direkt mitsubishi'nin 22.000'lik klimasını mı taksak?

    desteğiniz için şimdiden teşekkürler.

    Notlar:
    1- soğutulacak alan, kırmızı ile vurguladığım yerlerdir. toplam büyüklük 15m x 4,5 metredir.
    2- köşede görülen turunculuk 48.000'lik klimadır ama hem orada çalışanları rahatsız ediyor, hem de yönü nedeniyle sol tarafı soğutmuyor (en az 2-2,5 saat çalışırsa konforlu serinlik oluşuyor).
    3- su giderini arkadaki mutfağa vereceğiz.
    4- dış ünite ile iç ünite arası 15-20 metre civarında borulama gerekiyor (pencerelerin konumu nedeniyle).
    5- mutfağın yanında basit bir sunucu odası ve santral, açık alanda 8 adet masaüstü pc, 20 tane kadar ampul var.

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_gunner -- 8 Ağustos 2017; 12:24:16 >




  • Ado kullanıcısına yanıt
    Hocam yardımcı olurmusun? Yukarda bir tavsiye istedim senin düşüncelerini almak isterim tabii müsaitsen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 18301831183218331834
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.