Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1827. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
57.179
Cevap
701
Favori
4.426.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
81 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
19. Sırada  bugün en iyi #3
Sayfa: önceki 18251826182718281829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bayoned

    Merhabalar Cümleten

    Evime klima taktırma konusunda siz değerli arkadaşlardan bilgi almak istiyorum. Resimde evimi genel hatları ile çizdim. Kırmız ile işaretlediğim yere 18,000 BTU klima taktırmayı düşünüyorum. Normalde ev serinliği yeterli olabiliyor ama bulunduğumuz konumda taş ocakları mevcut olduğundan dolayı ciddi manada toza maruz kalıyoruz ve 6 aylık bir bebeğim var onu korumak adına camları mümkün oldukça kapalı tutarak evde serilik sağlamak istiyorum. Evim İstanbul'da kuzey cephe, mavi ile işaretli kısım izolasyonlu. Sizce tek klima ile kapı kapat/aç ile 2 oda soğutması(Y.Odası+ K.Oda ya da Salon+ K.Oda gibi) gerçekleşebilir Mi? Birde bu tarz kullanım için hangi marka klima tavsiyeniz olur? Baymak veya Midea tarzında ekonomik bir klima mı ya da Mitsubishi Electric veya Daikin gibi maliyetli klima mı?
    Elektrik sarfiyatı açısından hangisi daha verimli olur?

    Değerli görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.



    Ado hocam merhaba

    Banada ufak bi fikir verebilir misin :) uygun klima / pahalı klima konusunda o kadar kafa karıştırıyorki

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba, 36 m2 salona klima taktırmak istiyorum. Aslında soğutma en fazla 15 20 gün kullanılacak, kışında kuzey cephe olduğundan ve radyatör küçük olduğundan destek amaçlı yine sayılı gün için kullanılacak çünkü genelde salonu kullanmıyoruz. Çok para veresim yok öneriniz ne olur bu düşük kullanım için, iyi günler herkese...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • egemen0807 kullanıcısına yanıt
    daikin mi diye sormamıştım aslında hocam. diğerleri birbirine yakın fiyatlı zaten ama midea blanc bunlardan bir tık daha yüksek fiyatta. aynı ürün demiştiniz. son mesajda midea blanc yazmamışsınız mesela. diğerleri ok de midea blanc da aynı kalitede midir bunlarla? o halde baymak ile de farkı yok demektir..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: unreleased

    Mitsubishi Electric MSZ-SF25VE

    Hocam dediğiniz modeli bulamadım ayrıca bunu önermenizin sebebi nedir ?
  • Mazenidd kullanıcısına yanıt
    Koşullarınız nispeten zorlu, kaliteli ürün, bütçenize uygun.

    https://klima.mitsubishielectric.com.tr/urunler/ev-ofis-klimalari/split-klimalar/msz-sf-yeni-deluxe-power-inverter-duvar-tipi-split.aspx
  • Arkadaşlar şömine mi klima mı karar veremedim.Fethiyedeyim.Evde odalarda beko 4610D klima var..12400 btu soğutma 13500 ısıtma kapasitesi var..Kışın hiç ısıtmıyorlar..Evde bebek de olunca ufodan daha iyi bir çözüm bulmam lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • x15 kullanıcısına yanıt
    Soba kur şömine de neymiş ecnebi işi..:))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar mitsubishi'nin A++'ları ile bosch-samsung 'un A++ ları nın farkı nedir yani bunu ebeveynlere nasıl açıklanır o kadar mitsubishide ikna ettikden sonra samsung-bosch 3500 gibi a++ fiyatları verince işte arkabalardan biri söylemiş iyi çevremdekiler kullanıyor A++ bunlarda vs. vs. arada yaklaşık 2-2.5 milyar fark oynuyor ve samsung-boschde uzun yıllar garanti verebiliyor beni bilgilendiribilecek birisi var mı acaba bu samsung-bosch lar seasonal verimlilik mi kullanmıyor ne yapıyor ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: laylaylom07

    Arkadaşlar mitsubishi'nin A++'ları ile bosch-samsung 'un A++ ları nın farkı nedir yani bunu ebeveynlere nasıl açıklanır o kadar mitsubishide ikna ettikden sonra samsung-bosch 3500 gibi a++ fiyatları verince işte arkabalardan biri söylemiş iyi çevremdekiler kullanıyor A++ bunlarda vs. vs. arada yaklaşık 2-2.5 milyar fark oynuyor ve samsung-boschde uzun yıllar garanti verebiliyor beni bilgilendiribilecek birisi var mı acaba bu samsung-bosch lar seasonal verimlilik mi kullanmıyor ne yapıyor ?

    firmaların derecelendirmeleri çok farklılıklar göstermektedir.uluslar arası değerleri her firma kullanmaz o yüzden üretim tesislerinde veya başka test kulelerinde ki değerleri işlerler formlara.



    http://www.eurovent-certification.com/index.php?lg=tr



    birçok firma ve markayı bu bağımsız kuruluş test eder ve dünya normlarında kullanılan değerleri baz alır.gerçekçi değerler bunlardır.örneğin bir samsung,arçelik vs vs bu kuruluşları kullanmaz.bizim yerliler genelde tse ye göre değerleri verir.birçoğu kendi üretim tesislerindeki test kulelerinde bu değerleri verir.kısacası karmaşık olan bu iş her görülen kataloglarda aynı değer üzerinden gitmez.



    mitsubishi uluslar arası değerleri kullanıyor diğer yazdığınız firmaların durumu karışık.mantık la bir cevap verilecek olursa 1500 tl olan klimada A+++ 5000 tl olan klimada A+++ sizce bunlar doğru olabilirmi.öyle olsa kimse fazladan para ödemez klimaya.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • http://www.siemens-home.bsh-group.com/tr/urun-listesi/klimalar/S1ZMI24404?breadcrumb=airconditionersgroup#/tab=section-technicalspecs



    Merhaba arkadaşlar yaklaşık 50 m2 yalıtımı zayıf alanı ısıtmak için tanıdıkdan 8 ay kullanılmış bu klimayı almayı düşünüyorum,fiyatı 1500 fazla bütçem olmadığı için ikinci el almak istiyorum,tavsiye eder misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Arkadaşlar,

    Bütçem 2000 tl civarı, ve hesaplarıma göre evime 12000 BTU klima yeterli oluyor.
    Bu doğrultuda aşağıdaki klimalar arasında hangisini tercih etmeliyim? çok kararsız kaldım. midea, vestel ve baymak arasında.
    Evde Bebek olduğu için kısa sürede almam gerekiyor.

    http://www.hepsiburada.com/midea-blanc-msmabu-12hrdn1-inverter-klima-p-HBV0000042YI1

    https://www.vestel.com.tr/vestel-nature-plus-buzz-inverter-12-a++-klima

    http://www.hepsiburada.com/baymak-elegant-plus-a-12000-btu-h-yeni-nesil-inverter-klima-ucretsiz-montaj-pm-evbaymelegplus12




  • Daha öncede bakınmıştım klima temizliği için ne yapalım diye, Akbel diye bir kimyasal sprey aldım, gerçekten çok başarılı, ancak kullanırken dikkatli olmak gerekir, zira geniz yakıyor ve eldeki ufak yaraları zedeliyor, kısacası bol havalandırılmış ortamda kullanmak gerekir bu kimyasalı. Ürünün fiyatı uygun ve bolca kullanılabiliyor.
    http://www.hepsiburada.com/akbel-kimya-klima-temizleyici-sprey-750-ml-klima-temizleme-poseti-p-HBV000006D3UC

    Denemek isteyenler alabilir. Ben memnun kaldım şimdilik.

    Fakat şu bir gerçekki, eğer klimanın koku yapmasını istemiyorsanız soğutmayı kapattıktan sonra en az 10-15 dakika fan modunda çalıştırıp, evaporatörün kurutulması sağlanmalı. Yoksa koku yine aynen devam eder.




  • General ASHG12LLTB 12000 BTU Inverter Duvar Tipi Klima 2017 model 2650 tl fiyat aldım. Sizce nasıldır?

    Yada lg sirius delüx 12000 btu. Oda 2400 tl.

    Sizce hangisi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Üstad klima dış üniteden gelen ses sorunu sonrasında servis dış üniteyi bugün değiştirdi. Ama dış ünitenin altındaki delik gibi yerden yere su akıyor. Benim klima dış ünitesi balkon içinde asılı olduğundan balkon içine akan bir su var. Bu suyun akması normalmidir acaba ? servis mi çağırmam gerekiyor tekrardan ?
  • 40 m2 oda, sahil kenarı mitsubishi fh35ve yeterli olur mu? Isitma icin alıyorum.Sogutma önemli değil..Isitmada 3 yıldızı var ama btu düşük...Yahut en az hangi mitsibushi modeli kurtarır..?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 12000btu bir klimam almam gerekiyor. Şuana kadar evimdeki tüm klimalar Samsung ve Mitsubishi Heavynin modelleri idi. İkisinden de çok memnunum. Sizce hangisi daha iyi.

    LGhttp://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/lg-standart-es-w126j3a0-12-000-btu-a-smart-inverter-klima-291814187#product-cargo-info

    Samsunghttp://urun.n11.com/klima/samsung-ar-7500-serisi-ar12kssdcwk-inverter-a-enerji-klima-P85881451http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/samsung-ar7500-ar12mssdcwk-a-12000-btu-inverter-klima-295523537http://www.galeribeyaz.com/samsung-ar-7000-serisi-ar12hssdcwk-inverter-a-enerji-klima.html#.WShKEOuLTIU?ref=akakce&v=1.1.9

    İkisinden birisini acil almam gerekiyor.


    Arkadaşlar aşağıdaki iki klima arasında ne farklar var. Birisi 2017 model diye geçiyor ve model kodu farklı.
    Samsung AR7500 AR12KSSDCWK/SK A+ 12000 Btu/h Dijital İnverter Klima
    Samsung AR7500 AR12MSSDCWK/SK A++ 12000 BTU Inverter Klima (2017 Serisi)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mutu07 -- 26 Temmuz 2017; 14:37:35 >




  • LG ES-W126J3A0 A++ 12000 BTU/h Smart Inverter Klima
    http://urun.n11.com/klima/lg-es-w126j3a0-a-12000-btuh-smart-inverter-klima2017-P187209180
    Bu klimayı kullanan veya detaylı bilgiye sahip bilgilerini paylaşabilirler mi? Kondenser bakır mı? LG garanti konusunda sıkıntı çıkarır mı? Bende bu klimayı almayı düşünüyorum da bir türlü karar veremedim..
  • Baymak elegant plus 12000 btu almayı düşünüyorum kullanan arkadaşlar bilgisi olanlar ne söyler. Altarnatif önerebilirmisiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: meeb

    güle güle kullanın ancak bence montaj hiçte sağlıklı olmamış bu boruları ,kabloları gizlemeyi hadi geçtim düzgünce çekmek çokmu zor merak ediyorum.



    Dış ünitedeki ses için üstadlar daha iyi bilir.



    Bence videoyu vestele gönderin vakum yapılmadığını söyleyin.



    Bu arada benim klimanın monrajı şu şekilde yapıldı örnek olması açısından gösteriyorum.







    Baymak elegant plus sanırım klimanız memnunmusunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • karambollllll K kullanıcısına yanıt
    evet memnunum ancak salon 25 m2 güney cephe üstü teras 12.000 lik biraz geç tepki veriyor atıyorum 32 dereceden 28 dereceye 40 dk da düşürüyor.

    birde çıkış sıcaklığı emsallerinde sekiz dokuz dereceyken benimki 12 derecelerde çıtkı.Belki montaj veya başka bir durumla alakalıdır.Ancak bu modeli alanların yüzde 95 i memnun .

    Özellikle ses , tasarım ,özellik anlamında birçok üst model tanınmış markadalardan üstün.
  • 
Sayfa: önceki 18251826182718281829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.