Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1811. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: yediyıldız , yediyıldız Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 16 Misafir (2 Mobil) - 15 Masaüstü3 Mobil
5 sn
57.212
Cevap
702
Favori
4.429.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
81 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 18091810181118121813
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Sizden İzmir'de, 16 küsur metrekarelik odada soğutma amaçlı kullanmak üzere 1200'lük klima önerisi istiyorum acilen. Bütçem maksimum 2500 civarı.
    Evde doğalgaz olduğundan ısıtma özelliğine pek ihtiyacım olmayacak. Olsa da İzmir soğuk memleket değil malum, süper ısıtmasına gerek yok.

    Önem verdiğim özellikler:
    -Sessiz çalışması
    -Fatura bakımından ekonomik olması
    -Durduk yere kapanma, kilitlenme gibi saçma sapan hatalar vermemesi


    Bütçeme göre belirlediğim modeller:
    -Baymak Elegant Plus:http://www.baymakstore.com/baymak-klima/baymak-elegant-plus-12-12000btu-klima.html
    -Siemens S1ZMI12405:http://www.siemens-home.bsh-group.com/tr/urun-listesi/klimalar/S1ZMI12405
    -Bosch B1ZMI12100:http://www.bosch-home.com.tr/ürünler/ev-konforu/klimalar/B1ZMI12100.html
    -LG AS-W126H4A0:http://www.vatanbilgisayar.com/lg-as-w126h4ao-mega-inverter-v-12k-btu-klima.html#urun-ozellikleri
    -Arçelik 12320:https://www.arcelik.com.tr/split-klima/12320-klima.html
    -Samsung AR5500:http://www.akakce.com/klima/en-ucuz-samsung-ar5500-ar12jsfscwk-sk-12000-btu-inverter-duvar-tipi-fiyati,6499462.html
    -Samsung AR5600:https://www.akakce.com/klima/en-ucuz-samsung-ar5600-ar12jsfncwk-sk-a-12000-btu-inverter-duvar-tipi-klim-fiyati,4841811.html

    Baymak ve Samsunglar öne çıkıyor benim araştırmalarıma göre.

    Siz ne dersiniz? Ne tavsiye edersiniz?
    Başka marka ve model olarak ne önerirsiniz?

    Birkaç gün içinde almam lazım o yüzden aciliyeti var biraz. Klimadan pek anlamam, daha önce klima kullanmadım, yardımcı olursanız sevinirim.

    Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_mert -- 7 Temmuz 2017; 3:25:9 >




  • Ado kullanıcısına yanıt
    Sizin tavsiyenizle Arçeliğe gittim 12lik için bana 2400 son fiyat derken baktım arkamda başka birine 2300 diyorlar Neye göre fiyat belirliyorsunuz diyip ayrıldım ordan başka bayi de 2400 deri sonra Bosch a gittim (evimdeki tüm beyaz eşyaların Bosch olması sebebiyle) 8 taksit 2500 tl'ye B1ZM12604 modelini aldım evvelsi akşam aldım dün sabah gelip kurulum yaptılar bakır boru kullandılar montaj gayet güzeldi ama vakumlama gibi bişey olmadı normal kurulum gerçekleşti
    en düşük sıcaklık olan 17 de iç ve dış ünite seside gayet makul seviyede rahatsız etmiyor

    Dün geceden beri klima açık 25-27 seviyesinde şimdi 17 ye aldım en güçlü seviyeye verdim şuan üşümem gerektiğini düşünüyorum ama klimanın karşısı rüzgarından dolayı soğukken odanın içi normal seviyede Babamlardaki 4-5 yıllık Arçelik'te 18 seviyesine verince oda buz gibi oluyor içime kurt düştü acaba bir sıkıntı mı var böyle olması doğru değil gibi acaba yanlış seçimmi yaptım diye düşünmeye başladım sizden gelen cevap doğrultusunda servisi aramayı klimayı iade ettirmeye çalışmayı düşünüyorum şuan
    (Son kez rahatsız etmiş olmayı temenni eder iyi günler dilerim )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkntb -- 7 Temmuz 2017; 7:7:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Evet ben de biliyorum bu durumu. Ancak ikisini aynı anda çalıştırma ihtimalim çok düşük. Yalnız yaşıyorum zaten. Bir de kedim var :) O yüzden çok dert etmedim. Bir de binim odalar 26 ve 13 m2 yaklaşık. Aynı anda bile çalışsa yeterince soğutur diye düşünüyorum. Ankara'da mantolamalı evdeyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre The Sorcerer -- 7 Temmuz 2017; 6:58:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: unreleased

    Hocam yazın dış üniteden su damlamaz. Ancak kışın nemli hava soğuk kondenserden geçerken yoğunlaşarak suya dönüşür, bu da dış ünitenin altındaki drenaj noktasından akar gider.

    Ayrıca çamaşırları balkona asıyorsanız kurutmada yardımcı olur.

    Ben az önce baktımda dış ünitedeki tahliye borusundan su damlıyordu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emre The Sorcerer E kullanıcısına yanıt
    Tamam o zaman hocam 👍

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • brkntb kullanıcısına yanıt
    Hocam o az miktarda damlama dış üniteye bağlı boruların ufak da olsa bir kısmının izolesiz bırakılması sonucu terleme yapmasından oluşur. Keza vanalar da terleme yapar. Bunları izole ederseniz kesilir damlama.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • doğrudur üstad güneş alıyor o yüzden olabilir
    dış üniteyi pencere altına taktılar o yüzden boru da dışarda
    izole edilmezse bir sıkıntı olur mu
  • the_mert T kullanıcısına yanıt
    bazı modeller A+ bazıları ++ ekonomikde diyorsanız ++ tercih edin
  • brkntb kullanıcısına yanıt
    Hocam hiç rahatsızlığımız yok sorun etmeyin lütfen böyle şeyleri.

    Sizin konuya gelince. Aslınd abu cümleyi çok kuruyorum lakin azizim en güzel yorumlama şekli rakamsal veriler üzerinden olanıdır. Bu gün mümkünse bir yedek parçacıdan vs bir adet klima derecesi satın alın (10-15TL) daha önce ortamda 15 dakika bekletip dereceyi kontrol edip ortam ısısını, sonra da klimanın üfleme yerine bağlayıp 15 dakika tutup yine üfleme derecesini bize verebilirsen daha sağlıklı bir yorum yapma şansımız olur.

    Genel yorum yapacak olursam eğer, eski sistem klimalar ile invertere yeni geçen kullanıcıların bu yadırgaması ile her zaman karşılaşıyoruz zira eski sistemler kompresörü sabit frekansta çalıştırıp Allah ne verdiyse soğutma mantığından hareket ederken, Yeni sistemler einverter ile birlikte AKIL da eklenmiş olması nedeniyle kodlama teknikleri hep DAHA FAZLA TASARRUF TASARRUF TASARRUF mantığındna hareket eder ve marka modele göre değişmek kaydı ile 5-8 adet sensörden gelen ortak bilgiye göre senkronize çalışır, size üfleyeceği soğukluk derecesine kendisi karar verir maalesef. bu nedenle ilk 10-15 dakikayı (Abartılı süredir) ortamı yoklama süreci olarak kabul ettiğimiz için, 15 dakika sonraki veri önemli bizim için.

    Şunu aklımızdan çıkartmamamız lazım. Klima tüm limitleri zoruluyorda mı soğutamıyor? Yoksa ortam koşullarının oluşmadığına karar verip orta frekanslarda gezindiği için mi size SOĞUTMUYOR hissi uyandırıyor bu önemli.




  • Cevabınız için teşekkür ederim. Me den gelip keşif yaptılar eczaneye 14000 BTU yeterli dediler. Fiyat 5300 . 18000 lik fiyat ise 63000. Acaba daha düşük fiyatlar almak mümkün mü başka bayilerden?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • marcio M kullanıcısına yanıt
    Şu sıralar iyi satış yapılan dönemler olması nedeniyle ben çok beklenti içerisinde olmam lakin forumda değişik bayileri gezerek değişik markalarda değişik fiyat alan üyelerimizin geri dönüşlerini okuyoruz elbette.
  • brkntb kullanıcısına yanıt
    Hiç bir sıkıntı olmaz
  • 2 yaşındaki çocuğumuzun odası için klima düşünüyoruz. Evimiz Ankara'da, 1. katta, oda yaklaşık 10-12 m2, özellikle sabahları güneş görüyor. Geçiş dönemlerinde ısıtma amaçlı, oda ısısını sabitleme amaçlı da kullanmak istiyoruz. Sessiz olması da çok önemli. Okuduğum kadarıyla vakumlama yaptırmak ve bakır boru kullanmak gerekiyor. Bu işlerden anlayan bir doktor arkadaşım M.Electric ve Daikin en kalitelileri ama voltaj yüzünden kart yakmamak için Toshiba Daiseikai Ras serisini öneririm demişti. Siz ne önerirsiniz, M.E, Toshiba Daiseikai mi bakayım, yoksa Arçelik mi düşüneyim? Bütçe abartılı olmamak şartıyla çok sıkıntı değil, parasından ziyade problemsiz, sağlıklı çalışması önemli bizim için. Teşekkürler.
  • http://www.hepsiburada.com/mitsubishi-heavy-srk-35-zmp-s-a-enerji-sinifi-12000-btu-inverter-duvar-tipi-split-klima-p-EVARTASSRK35ZMP-S?magaza=Tek Grup Klima

    Bu klimayı geçen hafta antalyada bir iklimsa bayiinden aldım.cumartesi montaj yapıldı yarın bir hafta oluyor.ama 18 derecede bile ılık üflüyor ve en düşük fan seviyesinde bile çok sesli çalışıyor verim yok 12 saatte bile 15 metrekare odayı soğutmadı doğru düzgün. Ve istediğim yere değilde beni napıp edip ikna edip kendi istedikleri yere taktılar. Odaya tam karşıdan bakmıyor bi köşeye koydular. İade etmek istiyorum.aradım adam beni oyalıyor iade alırız dedi 5 dk sonra ararım seni dedi aramadı bidaha.daha faturamı bile yoğunuz diye kesmediler. Bugün bayiye gideceğim ne yapmam gerekiyor yardımcı olurmusunuz
    Klima mitsubishi heavy 12000 btu 2700 tl



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smlshnfdn -- 7 Temmuz 2017; 10:38:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Fiyat nasıl iyi mi? Baymak 12 Btu, Kurulum dahil, ücretsiz kargo, Toplam 1900 TL Kredi kartına 4 Taksit
    24 m2 fazla güneş almayan odam için tavsiye edermisiniz?
    http://www.avansas.com/baymak-elegant-aplus-12000-btuh-yeni-nesil-inverter-klima.html?utm_source=criteo&utm_medium=facebook-remarketing&utm_campaign=criteo-facebook-remarketing-lower-funnel-nc



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blindfire -- 7 Temmuz 2017; 11:42:4 >




  • Blindfire kullanıcısına yanıt
    bayide bana 2200 dediler bu klima için
  • brkntb kullanıcısına yanıt
    internetten almak çoğu zaman daha uyguna geliyor, çek,kupon,banka kampanyaları vs. oluyor. Bu ürün iyi ise almak istiyorum. Kim üretiyor, kompresör dayanaklılığı, akıntı yapıp yapmadığı, kronik sorunu var mı, gibi bilgiler lazım bana.
  • Blindfire kullanıcısına yanıt
    bende compresör markasını merak ediyorum .ningbo aux sanırsam compresörde üretiyor ama elegant plus ın içindeki ne marka bilmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam düşük bütçeli ürünlerde ne zaman rotary kompresörler görürüz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: the_mert

    Arkadaşlar merhaba,

    Sizden İzmir'de, 16 küsur metrekarelik odada soğutma amaçlı kullanmak üzere 1200'lük klima önerisi istiyorum acilen. Bütçem maksimum 2500 civarı.
    Evde doğalgaz olduğundan ısıtma özelliğine pek ihtiyacım olmayacak. Olsa da İzmir soğuk memleket değil malum, süper ısıtmasına gerek yok.

    Önem verdiğim özellikler:
    -Sessiz çalışması
    -Fatura bakımından ekonomik olması
    -Durduk yere kapanma, kilitlenme gibi saçma sapan hatalar vermemesi


    Bütçeme göre belirlediğim modeller:
    -Baymak Elegant Plus:http://www.baymakstore.com/baymak-klima/baymak-elegant-plus-12-12000btu-klima.html
    -Siemens S1ZMI12405:http://www.siemens-home.bsh-group.com/tr/urun-listesi/klimalar/S1ZMI12405
    -Bosch B1ZMI12100:http://www.bosch-home.com.tr/ürünler/ev-konforu/klimalar/B1ZMI12100.html
    -LG AS-W126H4A0:http://www.vatanbilgisayar.com/lg-as-w126h4ao-mega-inverter-v-12k-btu-klima.html#urun-ozellikleri
    -Arçelik 12320:https://www.arcelik.com.tr/split-klima/12320-klima.html
    -Samsung AR5500:http://www.akakce.com/klima/en-ucuz-samsung-ar5500-ar12jsfscwk-sk-12000-btu-inverter-duvar-tipi-fiyati,6499462.html
    -Samsung AR5600:https://www.akakce.com/klima/en-ucuz-samsung-ar5600-ar12jsfncwk-sk-a-12000-btu-inverter-duvar-tipi-klim-fiyati,4841811.html

    Baymak ve Samsunglar öne çıkıyor benim araştırmalarıma göre.

    Siz ne dersiniz? Ne tavsiye edersiniz?
    Başka marka ve model olarak ne önerirsiniz?

    Birkaç gün içinde almam lazım o yüzden aciliyeti var biraz. Klimadan pek anlamam, daha önce klima kullanmadım, yardımcı olursanız sevinirim.

    Teşekkürler.

    Arkadaşlar bi yardımcı olun ya acil almam lazım klimayı yoksa eşimin dilinden kurtulamıcam :)




  • 
Sayfa: önceki 18091810181118121813
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.