Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1805. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
57.210
Cevap
702
Favori
4.429.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
81 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 18031804180518061807
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • byzihh kullanıcısına yanıt
    Benden yana helali hos olsun. Rica etsem sabah mesaj atip hatirlatirmisiniz bana. Pc den inceleyip oyle cevaplayayim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nerminator N kullanıcısına yanıt
    ME ye dogru adim adim yaklasiyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Scarfeys kullanıcısına yanıt
    Seciminiz, hakkinizda hayirlara vesile olsun hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fujigef F kullanıcısına yanıt
    Saygi bizden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cerrah

    ado hocam yeni bebegimiz oldu ve sıcaktan isilik oluyor bu sebeple klima almam farz oldu. evim istanbulda guney batı cephe, taslağı resimde goruldugu gibi.salon icin dusunuyorum. 5.5 m2 kadar cift kat pimapen pencere mevcut tavan yuksekliği standart kaliteli yalıtım mevcut ara kat daire tahminim salon icin 12000 btu gibi. resimdeki gibi balkonun koseye koymam gerekiyor. bu yonden az da olsa yatak odasını da sogutabilir mi sogutursa hangi btu hangi klima veya sogutamaz derseniz hangi marka onerirsiniz. ısıtma fonksiyonu hic kullanılmayacak simdiden cook tesekkurler. fiyat belirtmemisim. yatak odasını sogutur derseniz fiyatı çok esnetebilirim ama yok sadece salon derseniz ki oncelikli olarak salon sogusun istiyorum f/p oranına gore almak isterim. sunlara gozum takıldı.
    http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/daikin-miyora-ftxk35aw-a-12-000-btu-inverter-klima-280555973 ozellikle bu urun ciddi indirimde
    http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/daikin-tegora-ftxb35b-12000-btu-h-inverter-split-klima-288294597

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

    bu mesaj bu başlıktaki ilk yazımdı sonra sagolsun ado hocadan defalarca bilgi aldım daha sonra geriye donuk baslıkta ciddi bir arastırma yaptım. klima almadan once okunması gerekenler servis mevzusu vs buradan klima olayıyla ilgili ciddi bir kazanımım oldu. acıkcası simdiye kadar aldığım her urunu ciddi araştırmalarla almış biri olarak diyebilirim ki klima mevzusu en psikopat olanıymış. bugun bu işi bitirmeyip arastırmaya devam etsem devrelerim yanacaktı sanırım. uzun zaman hem salon hem yatak odasına mı alayım yoksa sadece salona mı alayım ikileminde kaldım. oncelikle salona taktırdıgımda monte adilmesi zorunlu alan sadece salona hakim olacagından (kapıya bakmıyor malesef) diğer odaların faydalanması pek mumkun gorunmuyordu veya boyle bir sogutma ciddi kapasite ve enerji tuketimi gerektiriyordu. ve asıl klima alma sebebim yenidoğan bebegimiz sıcak yatak odası ve serin salon arasındaki gecislerde hasta olabilirdi. ve onun icin cok onemli olan uyku kısmında konforlu olmayacaktı. oncelikle marka, btu su bu degil kendi ihtiyacımda karar kıldım. oyle olunca seceneklerim daraldı. sonra daha once hic dusunmediğim sagolsun ado beyin uyandırdıgı servis mevzusunu kesfettim. servis agı yaygın olmayan veya musterinin umrunda olmadıgı markaları eledim. bunu yaparken servisleri telefonla aradım ciddiyetlerini ve ilgilerini kendimce değerlendirdim, buradaki kullanıcı yorumları keza ve sikayetvar.com daki sikayetler ve geri donusleri inceledim. hangi markaların sadece marka degeri altında MİDEA gibi firmalara yaptırdıkları klimaları 2 katı fiyatlara sattıklarını ogrendim. yok iyonizer yok anti allerjik zırt pırt bir suru ıvır zıvır seyiin aslında tuketiciyi opmek icin kullanılan basit oyunlar oldugunu gordum. sonuc olarak ME ve DAİKİN nin ust segment klimalarına araba parası vermenin en azından benim butcemdeki bir insan icin enayilik oldugunu gordum. ve en sonunda bir miktar da butcemi zorlayarak toshibanın 1+1 kampanyası ile klima sahibi oldum. benim icin en cazip secenekti cunku zaten evim multisplit icin gerekli alt yapıya sahip toshiba ust segment olmasa da piyasadaki firmlar arasında en kaliteliler arasında. yerli servis kalitesi iyi bir firmadan alsam ki boyle bir sey yapacak olsam VESTEL alırdım zira diger firmaların kalite ve musteri memnuniyetinde 1 tık onde oldugunu dusunuyorum. 2 vestel klima bile 3.5 4 bine mal olacaktı. oyle olunca TOSHİBA da karar kıldım. 2 yıl da ek garanti satın aldım persembe gunu kuracaklar buradan deneyimlerimi ve sonucları paylasmayı dusunuyorum. bu baslıkta ado hoca basta olmak uzere cok insanın emegi var gercekten saygıyı hakediyorlar. siz de klima alırken baslıgı didik didik yapın ihtiyacınız olan bilgileri fazlasıyla bulacaksınız ve su cok onemli klima alırken en onemli sey kendi ihtiyaclarınız ve butceniz bunu belirleyebilirseniz isi bitirmenize az kalmıs demektir.: son olarak ado hocam iki sorum var cevaplarsanız sevinirim.

    birincisi kesfe gelen mitsubishi ekibi nem alma modunda klima belli bir dereceye ayarlanmadıgı ici sıcaklıgı asırı dusurup ozellikle bebek icin problem olusturacagını soyledi ben adama yok %50 oranında 22*27 derece arası tutar dedim ama pek takmadı ne diyorsun.

    2.si mitsubishi ekibi, sayet hat 7 mt den uzun degilse sisteme gaz vermiyoruz dedi. toshibayı aldıgım yer de 15 20 metreye kadar klimada gaz oldugunu ekstra gaz vermenin gereksiz oldugunu soyledi ne dersin.




  • Ado kullanıcısına yanıt
    hocam mee ya da möö sen ne dersen onu alacağız

    link atabilir misin rica etsem? şu klimayı öneriyorum dediğin klimayı inceleyelim hemen.

    Bir de yakıt tüketimi nasıl atacağın klimanın, önden onu da sorayım :D hava durumuna göre bile değişir bu tüketimler ancak yine de kabataslak bir fiyat ölçeği vardır diye düşünüyorum...
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler. Peki hocam bi onceki mesajda bisey sormuatum. 12000 ile 18000 arasinda bilgi amacli. Sizde 12000 ile 18000 arasinda maliyet yuksek dednz ve bende fiyatlara baktim gercekten yuksek :). Simdi sunu sormak istiyorum size, 12000 btu 27 metrekare icin sogutma da ve arada bor isitmada memnun edermi hocam. Arada bir dedim cunku sogutma da daha cok kullanilir. Isitma da kisin arada bir yani. Ama tabi yine de isitma da kullanilir. Ne dersiniz. 12000 btu alirsak pisman olurmuyuz 27 metrekare icin. Arada ki fiyat farkini verip 18000 almaya gerek var mi. Yoksa 12000 de isinizi gorur, 18000 btu cok gerekli degil bu alan icin dermisiniz. Sizlerin yorumu onemlidir benim icin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu klimayı aldım ama doğrumu yaptım yetermi bilemiyorum.

    22.5m2 çatı katı yalıtımlı oda için Samsung Wind Free 12btu yeter mi? Güneş alan cephe değil.
  • batarist B kullanıcısına yanıt
    Sizin tam BTU karşılığını 12272BTU dur 27m2 alan için. Buna ek faktörler kişi sayısı izolasyon durumu güneşe maruz kaldığı saatler ısıtmada ve soğutmada ayrı ayrı etkendir elbette.
  • cerrah C kullanıcısına yanıt
    Hocam Örnek bir yazı olmuş ellerinize sağlık. Ciddi anlamda bilinçli tüketici cümlesinin kişilik bulmuş halisiniz tebrik ediyorum sizi.

    Nem alma modu özellikle benim bu forumda, yılların alışılagelmiş kalıp cümlelerinin çok dışında bir beyanda bulunmam ve insanları bu modu kullanmaya teşvik etmeye çalışmamla birlikte biraz karmaşa haline dönmüş konudur hocam. Bu cümleleri asla bir kinaye veya dokundurma amaçlı kurmuyorum, değerli ustalarımız, yıllarca burada yazmış arkadaşlarımız yanlış anlamasınlar.

    Lakin üretici firmaların dahi geçmişte üzerinde durmadığı bu NEM ALMA modunu ben bu forumda ''Yanlış biliyorsunuz aslında şu dur'' dedikten sonra çıkan bir çok tartışma ve gelen bir çok itiraz sonrası bakın şu Allah'ın işine ki bazı markaların SAĞLIKLI NEM ALMA MODU çıkışı ve DAIKIN markasının reklamında bahsettiği DOĞRU HAVA tanımlamaları neyse ki beni haklı çıkardılar. Şimdi böyle yazınca bir abim bana kızıyor kulakları çınlasın diyor ki ''Kendini çok anlatıyorsun'' Aslında amacım kendimi anlatmak değil, bazen bir şeyleri anlatabilmek güç olduğu için örnek ve dayanak arıyor olmam nedeniyle konu bu hali alıyor diyerek kendisine de selamımı ileteyim buradan

    Bu doğrultuda hocam teknik ekiplerimizin halen bu konuda tam bilgisi yok maalesef. Evet her markanın yazılım mühendisleri kodlamaları kendisine göre yapar, dengeyi ve stabilitesini kendi mantalitelerine göre dizany eder lakin 3 aşağı 5 yukarı aynı değerlerde sonucu hedef tutarlar. Bu nedenle nem alma modunda tüketici kontrolü bazı unsurlarda devre dışı bırakılır. Mesela Konfor koşulu 22-27 derece olarak düşünülmüşken NEM ALMA MODU 24 dereceye stabilize edilir ve değiştirme yetkisi tüketiciden alınır, dikkat ederseniz 22 ve 27 nin tam ortasıdır 24 ;)

    Aynı zamanda FAN kontrolü de tüketici yetkisinden alınır ve minimalize edilir. Elbette bazı markalarda mühendiler fan kontrolünü, bazı markalarda ise dereceyi serbest bırakabiliyor, lakin genel kabul göreni her ikisi de otorizasyonda bırakılması şeklindedir. Buradaki ana amaç, fan devrini düşük tutup havayı daha az sirküle ederek eşanjörden kısıtlı bir havanın geçmesini sağlayarak nem dengesini korumak, Kompresörü kademeleri yani yarım ve hatta bazen çeyrek performans çalıştırarak soğutmayı az yapmaktır ki zaten NEM denen olgunun SU haline gelme şeklini, Soğutulmuş metale sıcak ve nemli havanın yapışmasından geldiğini daha önce de defalarca yazmıştık.

    Şimdi bu bilgilerden hareketle, SOĞUTMA olgusunun kısıtlandığı bir kodlama tekniğinde acaba klima nasıl olurda daha çok soğutup bebeğimizi rahatsız eder onu düşünmek lazım. Aslında Balık işiyle uğraşanlar az çok bilirler, MELEK BALIKLARI vardı çok güzel ve çok narin hayvanlardı bunlar, ancak ani ısı değişiklikleri bu hayvanları öldürürdü maalesef, yahu bir su nasıl olur da ANİ ısı değiştirirdi ki? işte bizim için gayet DOĞAL olan hızlı su ısıması bu canlılar için oldukça anormaldi bu nedenle bu işe ilk başlayanlar sı ısıtıcı watt değerlerini yüksek tutunca rez devreye girer girmez suyu ÇABUCAK ısıtıverir, rez devreden çıkınca su soğur ve bu döngü sürekli tekrarlandığı için balıklar kısa sürede ölürdü. Bunun önlemi aslında basitti, Rez gücü düşük tutulup, adeti yüksek tutulmalıydı ;)

    Bakınız NEM ALMA MODU da yavaş iklimlendirme yapar, amacı ortam soğutmak veya buzhane yapmak değil, SAĞLIKLI ve serin bir yaşam alanı oluşturmaktır. Aşırı sıcak havalarda nem alma modu sizlere yeterli dahi gelmeyecektir bırakın çok soğutmayı

    Borulama ve gaz konusuna gelirsek sayın hocam fabrikalarda ürünlere gaz şarjı 5 metre borulama hesaplanarak yapılır.

    Bakınız bu konu daha önce tartışıldı ve orada da itiraz ettim. Bu fabrikalarda üretim maliyetlerinin düşürülmesi için oluşturulan ve işleri sadece bu olan departmanlar var. bir punta az atsak ne olur fikrinden yola çıkıp, punta başı 1 cent avantaj ise 3 milyon adet üretimde 3 milyon cent kazanc elde ederiz ama üründe ne kaybederiz kısmını hesaplamak için binlerce usd maaş alan insanlar var. şartlar böyle iken, Siz bu depertmanda çalışan birisi olsanız, dünya genelinde takılan klimaların %90 ı 3-5 metre borulama ile monteleniyor ve kalan %10 luk kısım 10-15-20 metre borulama ile yapılıyorsa, Siz bu olası %10 luk dilim için ''hazırda bekletelim abi yaaaa'' diyerek 20 metre tesisat için gerekli gazı sisteme şarj edermisiniz?

    Tam aksine 5 metre için gerekli olanı şarj eder, 20 metre ile montaj yapılan klima için yetkili servisin sisteme ilave gaz girişi yapmasını sağlar sadece o iş için gaz farkını servise öderim olur biter

    Değerli hocam bunu bilmek için iktisadi idari bilimler fakültesini bitirmeye gerek yok, azıcık işletme maliyeti bilgisi olan herkes, görünmeyen giderler adı altındaki büyük tehlikeyi bilir. Hiç okumayan insan bile, KULLANILMAYACAK kısmı, ''Belki kullanılır'' düşüncesi ile üretime dahil etmez zira bunlar ek maliyettir.

    Çok daha derin ve matematiksel hesap da yapardım size lakin benim yazılarım zaten çok uzun oluyor, hem sizi sıkıyor hem kendimi yoruyorum hocam, bu nedenle finali gelin bir google klasiği c/p ile yapalım


    Amerikan havayolları, uçuşlarda yolculara sunduğu kahvaltılarda her tepsiden bir zeytini kaldırarak 1987 yılında 400 bin dolar kar etmiştir

    Kıssadan hisse




  • feanor007 F kullanıcısına yanıt
    Uçurur
  • Nerminator N kullanıcısına yanıt
    unreleased kullanıcısına yanıt
    Linklerden sorumlu devlet bakanımızı hemen göreve davet ediyoruz.

    Burak Beeeyyyyyy
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    Koşullar nedir hocam? Bölge neresidir? kaç m2 alan içindir? evin cephesi nedir? günde kaç saat güneş alır? evde kaç kişi yaşar vs vs

    selamlar hocam malum sıcaklar bunaltıyor bende bir klima almak istiyorum
    sadece soğutma amaçlı kullanacağız
    2000-2500 TL arası bütçem var
    Diyarbakır'da ikamet ediyorum sıcaklık 40-50 civarı(sıcağın tavan yaptığı yerlerden biri)
    ev arakat 130-140 m2 civarı oturma odasına taktırmak niyetindeyim bugün ölçtüm 16-17 m2 tavan 220-230 klasik yükseklik tek pencere var kuzeydoğu cephe sabahtan öğlene güneş alıyor izinli olduğumuz günler hariç akşam 7den sabaha kadar kullanacağız
    evde ben eşim birde 2 yaşında çocuğum var ellerinizden öper
    forumu okuyunca 12000 btu klima uygun olur dedim forumda vestel, airfel ve baymak ağırlıkta gibi yalnız çevremdeki 3-5 yıllık vestel klima sahibi kullanan arkadaşlar çok sıcak olduğu zaman klima hata veriyor soğutmuyor dediler (sıcak havalarda çalışma sıcaklığı düşük galiba)
    aklıma gelenleri yazmaya çalıştım önerilerinizi bekler saygılar sunarım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkntb -- 5 Temmuz 2017; 10:44:0 >




  • Ado kullanıcısına yanıt

    Hocam mesaj atmami, tekrar inceleyeceginizi belirtmistiniz.

    Merhaba;

    ilk olarak; Arçelik bayii Arakat 23 m2 salon için öncelikli olmak üzere karidordan diğer odalarıda en azından serinletme için 12000 BTU luk 12340 modelini önerdi. 2650 Tl
    İkinci olarak; Çatı katı yaklaşık 10m2 hol(klimayı takmayı düşündüğüm yer) toplamda 50m2 alan ile dubleks merdiveni var. oradan da alt katta 7m2 bir hol var. hava muhakkak aşağıya kaçacak. bayi 18000BTU 18340 modelini 3650 Tl ye önerdi.


    Ek-23 yazan yer Salondur.
    Ado hocam tavsiyelerinizi almak isterim.
    evin Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

    Çatı planı; çizim berbat :)
    fotodaki metrekareler odaların konumu doğrudur. mimari projeyi silip bu kadar oynayabildim.Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]
    @Ado



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byzihh -- 5 Temmuz 2017; 10:3:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba Değerli Ado Bey

    15 gün içinde nasipse bebeğimiz olacak malum Malatya epey sıcak. Bebeğimize bir klima tavsiyesinde bulunup küçük yeğeninize bir hediyede siz armağan edersiniz diye düşündüm. Evim 140m2 oturma odasına kurup diğer ortamlarında ısısını kırsın düşüncesindeyim! Sizin tavsiyeleriniz doğrultusunda hareket etmek isterim. Marka olarak siemens arçelik ve vestel ürünlerine önyargılı davranıp tercih etmiyorum hiçbirşekilde

    Bütçe 2000'leri aşmaz ise iyi olur ama mecbur kalınırsa aşabilirim

    Tavsiyeleriniz önemlidir

    Allah sizden razı olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _KARDELEN_ -- 5 Temmuz 2017; 10:2:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Hocam siz yardımcı olun lütfen.mesela hangi makineden alayim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    Seciminiz, hakkinizda hayirlara vesile olsun hocam.

    tahmin ettiğim gibi teşekkürler. seçimim sonrasındaki tecrübelerimi buradan paylaşırım yakın zamanda.
  • Ado hocam selamlar, yine ben :)

    Hocam dün şöyle bir durum oldu 2.el Beko 7805 D model 25lik cihaz buldum 3 yıllık ilk takıldığı yerde duruyor. 1000liraya anlaştım.200-250de sök tak tutsa 1250ye mal olacak. Ama o da ne bir baktım ki haftaya bime regal geliyor 12lik. Aşağıda salonumu çizmeye çalıştım. linktede bizzat benim evin aynısı var 3 ve 4. resim salonu gösteriyor. Mavi 2 yuvarlaktan birine düşünüyorum klimayı. Sence 12lik regali alsam balkon tarafına doğru taktırsam oturma kısmının olduğu yeri buzhane değil ama serinletme işini yapabilir miyim? yani içeriyi 24 derecelere düşürsem yeter 18-20 istemiyorum ama. Pencere ve cam balkon tarafı batı cephe ve izmir :) öğleden sonra 3den sonra güneş alıyor.

    teşekkürler hocam. :)


    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

    https://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-kiralik-yaman-emlak-an-emlak-konutlari-3.etaplarda-kiralik-daire-446002619/detay#




  • brkntb kullanıcısına yanıt
    Değerli kardeşim selamlar, Öncelikle çocuğunuzun sağlıklı günlerde büyümesini diler yanacıklarından öperim

    Çevrenizdeki size örnek teşkil edilen klimaların inverter olduğunu sanmıyorum zira yeni üretim klimalarda soğutma sorunu zaten hiç yok, özellikle VESTEL ürünlerinde ısıtmada yetersizlik ve ısıtmada gürültü sorunlarına istinaden çok eleştiririz. lakin soğutma sorunu istisnai (Montaj hatası, keşifsiz ürün alınması vs) 1-2 örnek dışında yoktur.

    16-17m2 alan için 12 lik klima ne alırsanız alın sağlıklı bir enerji beslemesi olduktan sonra kesinlikle ortamı çok çok çok rahat şekilde iklimlendirecektir.

    BAYMAK markası son 2 yıldır düşük fiyat uzun garanti ve tüketicileirnden gelen olumlu geri dönüşler nedeniyle dikkat çekiyor.

    VESTEL markası 2017 üretimlerle artık o kötü senaryoları geride bırakıp nihayet bundan sonra bizleri üzmeyecek diye bizi umutlandırıp aynı zamanda 3 yıla ilaveten 4 yıl kompresör garantisi veya 140Tl ek bedel ile 4 yıl ek garantisnin yanısıra kaliteli ve teşekkür odaklı çalışan müşteri hizmetleri yanısıra yaygın servis ağı, kolay ve kısa sürede tedarike dilen yedek parça ile dikkat çekiyor.

    AİRFEL kısa garantisi nedeniyle eleştirsek de üretim kalitesiin tabii ki BAYMAK'a nazaran daha yukarıda olması ile dikkat çekiyor.

    Bütçeniz doğrultusunda VESTEL in PLAZMA ve MİNİMALİSTİK modellerini inceleyebilirsiniz zira normal üretimlere göre mühendisliklerine bir nebze daha özen gösterilmiş ürünlerdir.

    AİRFEL in çalışma aralığının VESTEL ve BAYMAK a nazaran daha yüksek olduğunu hatırlatmak isterim ki 50 dereceyi bulan hava sıcaklıklarında bu VAAT lerini yerine getirememe durumunda kurumdan yasal hak talep etme (Hesap sorabilme) durumunuz mevcuttur zira -15 ve +50 derecelerde çalışabileceğini beyan etmişler teknik verilerinde.




  • Ekkkooo E kullanıcısına yanıt
    Hocam selam

    Kapı boşluğu kapı yok yazan noktaya takılması uygundur, aynı zamanda düşünceniz oldukça akla yatkın.

    Eğer klimayı koltuk takımının oraya konulandırırsanız KAPI YOK olan noktaya hava debisi yönden baskı oluşacak ve soğutulmuş hava sürekli o noktadan gidecektir. Onun yerine oradan içeri doğru üfleme yapması, soğutulmuş olan hazır havanın sızmasını engelleyecek, yine de içeri doğru baskı oluşturup daha kolay iklimlenmesini sağlayacaktır diye düşünüyorum. Buna paralel, size doğru üfleme yapması nedeniyle ferahlatıcı, Mesafe olarak çok yakınınızda olmaması hasebiyle de daha sessiz olmuş olacaktır.

    m2 konusunu çözemedim lakin 25m2 dolaylarında bir yer diye düşünüyorum bu şartlarda sıradışı sıcaklık olan günlerde 24 leri görmeniz biraz zamanı uzatmanıza bağlı olsa da, onun dışında o dereceleri rahatlıkla bulacaktır diye düşünüyorum.




  • 
Sayfa: önceki 18031804180518061807
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.