Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1794. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
14 Misafir - 14 Masaüstü
5 sn
57.161
Cevap
703
Favori
4.424.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
81 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 17921793179417951796
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cihan


    quote:

    Orijinalden alıntı: Slash

    Herkese merhabalar,

    Bir başka konuya yazmıştım, buraya da iliştireyim. Eve vrf klima sistemi kurdurmak istiyorum ama ülkemizde işini layığıyla yapan adam olmadığı için adam gibi bilgi bulamadım günlerdir araştırıyor olmama rağmen. Ne fiyat bilgisi var ne de cihazların tüketim bilgisi. Hiçbir şey yok! Her site birbirinden kopyaladığı yazılarla anlatmış vrf sistem şöyle güzeldir, böyle iyidir diye de arkadaş vrf sistem kurmak için araştıran adam zaten neyin ne olduğunu bilip de geliyor sana. Sattığın ürünü bana sayfalarca övmene gerek yok.

    Bu işten anlayan birileri varsa şu soruların cevaplarını hala bulabilmiş değilim, cevaplarsa müteşekkir olurum.

    1-VRV(markasına göre VRF,VRS diye adlandırılabiliyor) sistemin ortalama fiyatı ne kadar? Evine göre, oda sayısına göre, odaların büyüklüğüne göre, evin kaç katlı olduğuna göre değişir bu rakamlar diyeceksiniz biliyorum ama bu işin ortalama bir fiyatı vardır illa ki. 2 katlı 5 odalı müstakil bir ev için mesela, ne kadar tutar?

    3-Bu sistemin çekeceği elektrik ortalama ne kadar olur? Biliyorum bu da sistemine göre değişir ama yukarıda verdiğim örnek üzerinden gidelim, yazın soğutma ve kışın ısıtma amaçlı kullanmayı düşünüyorum. Ne kadar olur ortalama elektrik tüketimim?

    4-Dış ünite ya da üniteler çatıya konuşlandırılmak zorunda mıdır? Çatı arası ya da başka bir yere koyulamaz mı?

    5-Bu sistemlerin bakım aralığı nedir ve bakım ücreti ne kadardır?

    Merhaba,

    Bir kullanıcı olarak yorumlamak istiyorum.

    Cümleme ilk önce ne kadar yorum okursan oku yada sitelerde gez bak vs. Gerçekten bir keşif ekibi ile konuşman gerekiyor , ya yüz yüze ya eve gelerek vs vs..

    İnternetten okumak bir yere kadar bilgi sahibi olunabiliyor. Ama iş hadi o zaman dendiğinde farklı farklı şeyler çıkıyor.

    Vrf klima evet açıkçası iyi. Tabi nasıl bir yerde oturduğuna göre değişir.

    VRF Klima Sistemlerini, klasik split klimalardan ayrılan en büyük özelliği; değişken gaz debisi sayesinde enerji tasarrufu ile birlikte çalışıp kullanıcıların konforunu en yüksek seviyede tutmasıdır.

    Benim kendi fikrim , Örnek Ben triplex evde oturuyorum müstakil VRF uygun. Ama bir apartman dairesine takmak ne kadar mümkün ? Belki temelden ev yapılırken başlarsan sanırım basit olur kırmak yıkmak boru hattı elektrik vs gibi..

    Ayrıca VRF klima her markanın harcı değil Mitsubishi Electric Dikkat Normal Mitsubeshi değil mutlaka Mitsubishi Electric , Toshiba ,Daikin , Hitachi , Panasonic , Fujitsu , Midea , Samsung , Lg diye kafamda şahsıma ait bir sıralama var.

    Üniteleri görmüşsünüzdür Kaset tipi daha çok kullanılıyor 4 yönlü olanlar tabi split de gördüm. Hatta otel tipi Kanallı ünide de var.

    VRF sistemler Heat Recovery VRF ve Heat Pump VRF 2 tane yeni sistem yok sanırım standart böyleydi.

    Heat Recovery olan aynı anda hem ısıtma, hem soğutma
    Heat Pump VRF olan aynı anda sadece ısıtma yada sadece soğutma

    Tabi bunlar ısıtma ve soğutma olarak farklı alt yapı sistemlerine de dalıyor..
    2 borulu Heat Pump , ısı geri kazanımlı Heat Recovery başka başka Su soğutmalı..

    Açıkçası bana göre Metre Kare büyük ise tercih edilebilir sistemler arasında. Ama maliyet ve sistemi kurma işi çok zahmetli geliyor bana , daha oturmadan evi yıkarım kırarım zaten evde tonla iş var hepsi aradan çıksın denecek kadar iş var..
    Hali hazırda oturulan bir yerde bu sistemi kurmak işkence olmalı.

    Benim kendi düşüncem bu.

    Yazım hatası vs var ise şimdiden özür dilerim.




    Teşekkür ederim yanıtınız için.

    Önümüzdeki birkaç ay içinde 100-120 m2 taban alanlı olacak şekilde 2 katlı müstakil bir ev yaptırmayı planlıyorum. Evin bir bölümü de kayıt stüdyosu olarak ayrılacak. VRF sistem düşünmemin bir nedeni de bu esasına bakacak olursanız. Bu oda için hem sessiz hem de etkili bir havalandırma sistemi şart ve madem olacak bu iş hazır bina yapımına başlanmamışken kararlaştırayım, anlaşmayı da planı da ona göre yaptırayım demekti aslında bir nevi. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slash -- 3 Temmuz 2017; 17:24:54 >




  • ezimuse kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim vaktinizi ayırıp yorumda bulunduğunuz için.

    Yok mu bu Amerikanların yaptığı gibi bir sistem Türkiye'de? Merkezi havalandırma sistemi deniyor sanırım o söylediğinize. Olsa keşke şöyle bir sistem de hiç uğraşmasak klimayla bilmemneyle.

    Bulunduğum yer Isparta bu arada, her ne kadar Antalya'nın komşusu olsak da kışın bir hayli sert geçiyor.

    Fiyat konusuna gelecek olursak, bir kere yaptırıyorum sonuçta bu zıkkımı, uzun süreler başımı ağrıtmadan kullanabilmeliyim diye düşünüyorum. O yüzden çok uçuk sayılara çıkmadığı sürece alabildiğimin en iyisini almayı planlıyorum.
  • Merhaba Ado Bey , evimin bugünkü sıcaklığı 31.5 derece idi. Ben de Klima almaya karar verdim. Salonumuz yaklaşık 30-35 m2 , salon kapısı hole açılıyor ve 4metre uzağında yatak odası mevcut. amacım salonun serin olması ve az da olsa holden geçerek yatak odasının da ısısının düşmesi. Evin diğer bütün kapıları sürekli kapalı. Ev güney doğu cephe olmasına rağmen 11-12 gibi başlayıp akşam üstü 7-8 e kdr güneş almaktadır. Bugün gittiğim Siemens Bayii bana 12000 btu klimanın salona yeteceğini 2 metrelik holden geçerek de yatak odasının nemini kırabileceğini belirtti. Siemens Cool Fresh Dc İnverter Klima tavsiye etti... 2.250 TL + 12 ay taksit olarak da bir fiyat verdi. Kablosu sanırım bakırmış , 5 yıl da garantisi varmış...Sizin yazılarınızı okudum...Fikrinizi çok merak ediyorum. Yardımcı olursanız sevinirim...Şimddiden teşekkürler
  • Klima zirvesi mitsubishi electric klimadır , al kesinlikle pişman olmazsın yaklaşık 10 yıldır kullanıyorum klimayı 2 yılda 1 kez dış ünite temizliği için servisi çağırıyorum , aslında iç ünite temizliginide yapıyorlar ama ben ilk seferinde hem iç hem dış ünite temizliği yaptırdım iç ünitede gayet basit paneli açıyorsun ve klimaya özel temizlik sıvıları var onları kullanıyorsun , dış ünitede klimanın gazini da kontrol ettikleri için 2 yılda bir servise veriyorum , servisi de gayet ilgili gözün kapalı al derim baştan biraz fazla para veriyorsun ama 2-3 yılda ödediğin fazla parayı alıyorsun (elektrik faturası olarak )

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gadgass G kullanıcısına yanıt
    Değerli hocam salonun m2 olayını geçtim hol ve yatak odası da işin içine girdiğinde hangi cesaretle 12 lik klima önermişler inanın şaşırdım zira sizin sadece salon için 15.900BTU ya ihtiyacınız var. Geri kalan m2 hesabına bir de 8 saat güneşin yarattığı direnci eklersek beni bir kenara bırakın ve siz söyleyin.

    Sizce yeter mi?
  • Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]



    Hocam, indirimli hali bu rakamlara geliyor yaklaşık. Bir de seçim konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim hocam. Siparişi verdim şimdi 3550'ye geldi. Ürün gelip montajı yapılınca da mutlaka buraya yazacağım.
  • Bu arada dış ünite yaklaşık 8 metre uzaklıktaymış. İklimsa 3 metre fazla montaj için 150tl+kdv istedi. Fark makul mudur?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilo1900 kullanıcısına yanıt
    Listenin en altında gördüğüm YORK AMAZON mu cesur fiyatlar valahi

    Tamam diğerlerinde de fiyat farkı var lakin amazon için oldukça iyi teklif gelmiş.

    Ben YORK klima ile görüşme halindeyim ve kendi evimin salonuna düşünüyorum almayı, hatta karar da verdim de, bazı işleri bitirmem gerek önce, sonra nasipse siparişi girip montajını da kendim yapacağım. Alacak olmam nedeniyle de biraz diğerlerine nazaran fazla detaylı inceledim bu klimayı. Kendi evime de alacak olmanın verdiği etki ile bu listenize göre YORK değerlendirilebilir diyebilirim lakin bölgenizdeki servis durumunu araştırın lütfen.

    YORK dışında VESSEn de dikkatimiçeken klimalar arasında

    Hepsinin kötü yanı kısa garanti süreleri maalesef.




  • Ado kullanıcısına yanıt
    Bence de yeterli değildir gibi geldi :) ama şu da var , 2 yaşında bebeğimiz var...o da sürekli salonda veya yatak odasında duruyor...zaten evin diğer yerleri kapalı gibi birşey :) bir de üstüne 18000btu ile arasında 1.000 TL seviyelerinde fiyat farkı var...o da etkili oldu...merak ettiğim bir de şu var 12 ile 18 arasında nasıl bir fark oluşur yani hiç soğutmaz mı çok mu elektrik yakar acaba ? ayrıca gerçekten satıcının dediği gibi bakır boru mu kullanıyor Siemens ? Beko veya Bosch öneren arkadaşlarım oldu , bu sitede de Baymak markası sıkça telaffuz ediliyor , Ben Tekirdağ - Çorlu'da yaşıyorum bu arada...sizin tavsiyenize göre bu işi bu gece 8e kdr yada yarın öğlene kdr çözücem...yoksa bebeğimiz kızamık olacak sıcaktan :)
  • Ado kullanıcısına yanıt




    Şöyle birşey buldum Soğutmuyor diyen arkadaşlar deneyebilir. Klimam gelse ben de denerim belki




  • Gadgass G kullanıcısına yanıt
    Tüm klimaların boruları bakirdir zaten , klima inverter mı ?

    Klima alırken tükettiği ve verdiği performansa da bakalım şimdi sen alırsın 2300 tlden bir klima aldın ve tükettiği elektrik inverter dan yaklaşık olarak %40 daha fazla

    3500 den inverter bir klima alırsın hem verdiği performansı daha iyi olur hem de %40 elektrik tasarrufu sağlar , klima yapılan izolasyona göre değişir ancak iki klimanın da aynı şartlar da olduğunu düşünürsek verdiğin farkı 2 yılda geri alırsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Slash kullanıcısına yanıt
    Burdur'dayım hocam ben de. 41 dereceler ile sınanıyoruz. Maalesef Türkiye'de havalandırma konusunda pek kimsenin bilgisi yok. Avrupa amerika taa 50lilerde tavanlara havalandırma sistemleri koymuşlar. Yeni bina yapacaktınız sanrım, bu durumda prejelendirmede tavanlara hava emiş kanalları da eklenebilir. VRF yerine split yada multi split de düşünülebilir üniteler çatıda yer alır kanallarını önceden açtırırsınız. Ankara'da bir tanıdığın villasında (Yeni yapım 2milyontl değerinde) orada bile bir tane klima yoktu Ankara sıcağında da gayet serin oluyordu.
  • Gadgass G kullanıcısına yanıt
    Hımmmmmm şimdi dengeler değişti çünkü bir sihirli kelime geldi. BEBEK.

    Hocam sizin zaten tam performans soğutma yapmanız bebeğimiz için sakıncalı. Normalde 18.000 BTU dahi alsanız ben size NEM ALMA MODUNDA KULLANIN önerisinde bulunacaktım zira BEBEKLİ ve ASTIM HASTALI evlerde klima kulnırken bu hususa çok dikkat edilmesi gerekir.

    NEM ALMA MODU normalden daha az performans ile çalıştırır kompresörü, yani siz 18 lik alıp nem alma modunda kullandığınızda klimanın performansının %60 ını kullanıyor olacaktınız zira nem alma modunun özelliği, ÇOK HIZLI SOĞUTMA yapmadan, havayı çok hızlı çevirmeden, kademeli çalışma modunda içerideki nem dengesini koruyarak yumuşak bir iklimlendirme yapmak için çalışmasıdır.

    Bu durumda siz 12 lik bir klima alıp kapıyı açık tutarak kullanabilirsiniz.

    Olası negatif etkileri

    1- Geç iklimlendirme (bu yüzden klimayı kapatmayın lütfen)
    2- Normalden biraz fazla tüketim (Klimayı kapatırsanız daha çok tüketir)
    3- yatak odası için sirayet süresini bekleme zorunluluğu (Klimayı kapatmazsanız ilk 1 gün sonrasında bu sorunu yaşamazsınız)

    Bakır boru konusuna çok takılı kalmayın hocam artık yazmaya bile gerek görmüyorum neredeyse bu bakır alüminyum konularını. Yine de ''çok merak ettim neymiş'' derseniz buyurun buradaki yazımda konuyu detaylı anlatmıştım zaten.

    https://forum.donanimhaber.com/klima-tavsiyesi--3306812-1882#125531942




  • Klima inverter mış , Siemens Cool Fresh modeli 12bin BTU, 2.250 tl 12 taksit fiyat verdi. Ben de netletirmek istiyorum...yani yetersiz gelecekse benim evim için , hangi konularda yetersiz olacağı , örneğin bugün 31,5 olan ısı 22-23 lere düşmez mi ? yada düşerse çok mu elektirk harcar vs ? bir de Siemens Bosch normalde çok iyi markalar diye biliyoruz , klimaları da iyi midir ? Beko diyen de var , forumda bayak öneriliyor? Benim bugün saat 14 e kdr klimalarla ilgili hiçbir fikrim yoktu , sadece forumu okuyorum...ve acilen bir karar vermem lazım bütçem de 2-2.5 arası falandı....durum bu yani :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    Hocam gerçekten çok yoğun, inanın sabahtan beri oturduğum yerden 1-2 kere dışında kalkamadım afedersiniz altıma işemiş gibiyim Bu anlamda mesajlarınızı atlamışsam kusura bakmayınız.

    Şimdi sayın hocam, 9-12-18 bir nemze de, Konu 24 lük klima olunca tüketim durumunu iyi değerlendirmek gerekiyor elbette zira üreticiler dahi 24 lük klimalarda kompresör yapısını dahi değiştirme gereği duyarlar, onun haricinde 18 liğe kadar olan üretimler zaten ''Amaaan klima işte canım'' şeklindedir :)

    70m2 genele hitap etmek istediğinizde tabi ki ister istemez 24.000BTU önermek zorunda kalırız zira normalde ihtiyacınız olan aslında 32.000BTU dolaylarındadır.

    Kaldı ki splti klimalar üretim mantıkları gereği TEK ALAN hakimiyeti üzerine üretilirler. siz konuyu genele yaymak istediğinizde evin fiziki hali de büyük etkendir tüketim verilerine.

    bana BAYMAK vs VESTEL derseniz marka kayırıyor gibi olmayayım ama kızdığım çok şeyleri olsa da yine de VESTEL derim zira üretim koşullarını iyi biliyorum.

    Tüketim konusunda bir kıstas yapmak inanın bence mantıksız.

    bakınız bu konuda çok soru gelir, çok da yorum yapılır ancak
    1- klimada elektrik tüketimi doğru hesaplanamaz
    2- inverter klimada elektrik tüketimi HİÇ doğru hesaplanamaz

    zira frekans esasına dayalı hareket eden bir sistemin o an hangi frekansta olduğu, kaç amper asıldığı, kaç watt çektiği vs hep ortama bağlı değerlerdir.

    Aynı marka ayno model klimayı aynı anda açalım, siz marmarada olun ben egede, sizin nem oranınız %65 olsun benim %35 alın size birisi yaktı 10 tl, diğeri yaktı 7 tl

    Yani bu iş için KESİN veri istiyorsanız klimaya özel bir adet wattmetre taktırıp anlık güç tüketimi takibi yapmalısınız değerli kardeşim.

    yine de illa ki ben matematiksel veri istiyorum derseniz eğer, aşağıya bir link paylaşıyorum, ortalara doğru kuruş kuruş hesapladım bakınız oradan örnek alabilirsiniz.

    https://forum.donanimhaber.com/mitsubishi-msz-sf35-alindi-balkona--123959786#124000734

    Hocam Allah yardımcın olsun ciddi mesai harcıyorsun. Teşekkür ediyorum. Baymak elegant plus 18 lik aldım 2599 liraya. Sen vestel dedin ama ısınamadım pek. Aslında vestel alınabilirdi ama aldım İnşaAllah pişman etmez beni. Teşekkür ederim. 12 sinde kargo olacakmış. Gelince yorum paylaşırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • NEYMAR-JR kullanıcısına yanıt
    Tüm klimaların boruları bakır değildir

    Ayrıca iki inverter klima arasında %40 seviyelerinde tüketim farkı olmaz.
  • malitoprak91 M kullanıcısına yanıt
    Güle güle iyi günlerde kullanın hocam.

    Aman ben zaten normalde marka model firma tavsiye işlerine gimriyorumhiç de. Herkes gönül koyuyor diye çoklu seçenekler sunuyor yine de kararı sizlere bırakıyorum zaten.

    Allahım utandırmasın, güle güle iyi günlerde sorunsuzca kullanasın inşallaaah AMİN.
  • Hocam geriye doğru okuyorum mesajlarınızı emeğinize sağlık Allah razi olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Ben inverter olan ve olmayan klima arasındaki farkı söyledim , şuanda benim gördüğüm tüm klimalar bakirdir hocam (klima servisinde çalışıyorum) setleri vardır üstleri alüminyum gibi ama içinde yine bakır vardır . Evimde elektrik tasarrufu testini bizzat kendim yaptım 2 salon var ikiside yaklaşık aynı boyutlarda 24binlik klimalar takılı birisi inverter diğeri normal klima elektrik tüketimlerini öptüğümde birim zamanda %36 fark var .

    Zaten şuanda yeni üretilen klimalar belli markalarda daikin , mitsubishi gibi klimalarda artık inverter olarak üretiliyor .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 17921793179417951796
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.