Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1791. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
57.179
Cevap
701
Favori
4.426.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
81 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
70. Sırada  bugün en iyi #3
Sayfa: önceki 17891790179117921793
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ekkkooo E kullanıcısına yanıt
    Kararlarının, hakkında hayırlara vesile olmasını dilerim sevgili kardeşim.
    Faydamız oluyorsa ne mutlu
  • H@$@N kullanıcısına yanıt
    Sadece soğutma için ise 9000BTU market ürünlerine bakabilirsiniz. VESSEN-YORK-MİDEA-SEG-REGAL-AİRFEL vs araştırabileceğiniz ürünler arasında.

    Bölgenizde temsilcisi,servisi ve mümkünse uzun garantisi olan ürünleri tercih etmeniz sizin faydanıza olacaktır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akdenizz07

    Mhi kullanıcısı olarak Midea blanc derim mhinin soğutmasından memnunum ama ısıtması vasat soğutmayı da her klima yapıyor zaten kısacası düşündüğün iki modelden düşünmeden Midea blanc derim

    Blanc aldım bende hocam, ben zaten sadece soğutma için 3 ay kullanacağım neden bu kadar kastım anlamış değilim açıkcası
  • Ado kullanıcısına yanıt
    hocam peki ben daikin n serisi icin 18.000 3990 TL,24.000 4693 TL fiyat aldım. bunlar mı mantıklı yoksa Alarko Carrier 53 UQV 050H X-Power icin 4150 TL ödemek mi mantıklı? bu iki marka arasında kaldım artık bugun almayı dusunuyorum malum havalar baya sıcak gidiyor. bence şunu al diye yardımcı olursanız cok memnun olurum. simdiden tesekkurler
  • sencerbice kullanıcısına yanıt
    Alan hakimiyetlerine bakınız hocam, ALARKO bu işin kurucusu olsa da ülkemizdeki yaygınlığı biraz tartışılır. Kötü klimadır demiyorum haddim değil, lakin ben üründen ziyade muhatap kısımlarına takılı kaldığım için yine de DAIKIN diye düşünürüm, tabi bu benim şahsi fikrimdir uzman görüşü olarak nitelendirmeyin lütfen.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asdic

    Linkteki klimadan almayı düşünüyoruz, kullanan ve güç tüketimi konusunda tecrübesi olan var mıdır

    http://www.hepsiburada.com/samsung-ar5500-ar18jsfscwk-sk-a-18000-btu-h-inverter-klima-p-EVSAMAR5500AR18JSF?magaza=ARYA&utm_source=pc&utm_medium=akakce&utm_campaign=c&utm_content=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.65.4

    Hocam samsung bayisi 2850 demişti sıkı pazarlık yaparsan daha da uyguna gelir belki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar merhaba,
    Baymak elegant plus 12 btu klimam var. Geçen sene bu zamanlarda aldım. Yaz boyu kullanmıştım sıkıntısız. İlk defa dün akşam tekrar denedim yaklaşık 10 ay sonra. Ancak yeterli şekilde soğutmuyor. Yaklaşık 1 saat aralıksız 16 dereceye kadar getirmeme rağmen oda soğumadı. Geçen sene 23 derecede 20 dk çalışsa oda buz gibi oluyordu ? Sorun ne olabilir acaba ? 0 | |
  • Ado kullanıcısına yanıt
    hocam acıkcası ben klimadan anlamam,siz benden cok daha iyi biliyosunuz o yuzden size sordum zaten. yani benim icin sizin gorusunuz uzman gorusudur son olarak hocam benim evim en üst katta yani ustunde sadece catı var. 35 metrekare de salonum var. ben 24.000lik alcam desem de cevremdekiler 18 lik yeter diyor. ara katta oturan komsum 12.000lik toshiba kullanıyor ve diger odaları da serinletiyor diyor. sizce ben 18lik mi 24 luk mu aliyim?
  • Ado kullanıcısına yanıt
    http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/vestel-nature-plus-inverter-12-a-klima-282964311

    Bu klimayı şuan 1738 e alabiliyorum, 100tl maxipuan geliyor ve bana 1638e gelecek. Ne düşünürsünüz acaba ? Almalımıyım ?
  • mefata M kullanıcısına yanıt
    Hocam bu sorun içerikli yazılarla çok karşılaşıyoruz. Lakin sizlerden şunu anlamanızı rica ediyorum ki sözlü beyanlara göre burada farazi yaklaşımdan öteye geçemeyiz.

    Şimdi burada en fazla size

    Gazı yoktur
    Havalar sıcak ondan
    Klima dandik ben de geçen sene aldım memnun değilim vs den öteye cevap gelmez.

    Bunun yerine sizden ricam, bir derece alıp ortam ısısı ve üfleme ısısını en azından buraya yazmanız yöndedir.

    Bakınız hava inanılmaz sıcak, kondanserler üzerlerindeki yüksek basıncı atamıyorlar bu nedenle, kondansr üzerindeki basıncı atamazsa soğutucu akışkan istenen performansı veremez.

    Dış ünite güneş alıyor mu?
    İç ünite fan devri en yüksektemi?
    Ortam ısısı nedir?
    emiş ısısı nedir?
    üfleme ısısı nedir
    Dış ortam ısıs nedir

    vs vs gibi soruların cevapları lazım ki sizde arıza mı var yoksa klimanın performansı kapasitesi mi bu kadar onu anlayabilelim.




  • Daikin n serisi 60nb7 yi 22 binlik 4500 teklif etti bayii bizim peder lg nin standart plus klimasinin wifisiz olanını 3600 e aldı iyimi yaptı bilemedim o da 24 binlik..üstadlar bi yorumlarda sevinirim ben 1000 tl daha ver daikin al dedim ama dinlemedi:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim. Dediğiniz veriler kesinlikle çok önemli. Ancak şu şekilde açıklama yapmak istemiştim. Geçen sene aynı sıcaklıklarda sorunsuz çalışıyordu. Filtreleri bile tertemiz duruyor. Yinede temizledim.
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Hocam bugün itibari ile sipariş vereceğim. Kullanım ile ilgili gelişmelerden sizleri haberdar edeceğim. İlgin için tekrar teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/vestel-akilli-minimalistik-a-12000-btu-inverter-duvar-tipi-klima-291967363
    http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/vestel-nature-plus-inverter-12-a-klima-282964311


    2 ürünü karşılaştırınca fark olarak ekonomik mod ve sessiz çalışma olarak belirtilmiş, bundan epey eksikliği mi yoksa fark varmıdır acaba ?
    http://www.epey.com/klima/karsilastir/48506-48511/vestel-nature-plus-inverter-12_vestel-minimalistik-inverter-12/https://www.vestel.com.tr/ev-tipi-inverter-klima?SiteLayoutDetailID=784981
    Vestel sitesinden karşılaştırınca seer ve scop değerlerinde fark görüyorum.

    Son olarak bu 2 ürün arasında kaldım, indirim sayesinde baya uygun fiyata geliyor.

    Beyaz olan 1650
    Siyah olan 1800

    Teknik anlamda farkları varmıdır sadece görüntüden mi ibaret bilgisi olan varmı arkadaşlar. Yoksa bunları bırakıp başka markaya mı yönlenmeliyim ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratkeskinist -- 3 Temmuz 2017; 14:24:22 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    Kararlarının, hakkında hayırlara vesile olmasını dilerim sevgili kardeşim.
    Faydamız oluyorsa ne mutlu

    Adem hocam Allah için benim mesajlarıma da bi cevap verir misin rica ediyorum :)) biliyorum yoğunsun ama lütfen :) baymak 18 lik ile vestel nature plus 24 Ü karşılaştırırsak artı eksileri ne olur. Fiyatlar hemen hemen aynı. 24 lük çok elektrik tüketir mi. Evim 65 70 m ancak. Ve kare şeklinde, ortada küçük bi koridor yani odalar arası mesafe az. Hepsine gitsin istiyorum. 24 lük ile 18 lik elektrik gideri vs. Bilgi verebilir misin. Teşekkür ederim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sencerbice kullanıcısına yanıt
    İşin gerçeği 18 lik haydi haydi yeter oraya zira 18 ile 24 arasında biraz satın alımmaliyet farkı oluyor. En azından çatı varmış Direkt teras veya dam dediğimiz düz yapılardan olsaydı direkt 24 derdim size. İşin aslı size normalde 16.00B0BTU ara üretimler bile yeter bu nedenle 18 lik alırsınız, 2000BTu da çatı farkı olur yine de rahat edersiniz
  • Ado hocam 22m2 salon bina 25 yaşında öğleden itibaren güneş görüyor. Daikin shira 12lik 4276 + %4 indirim + 100 tl maxipuan fiyat nasıl sizce yoksa 12 lik mitsubishi electric mi alayım ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxF@t@l1TYxx -- 3 Temmuz 2017; 14:35:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • malitoprak91 M kullanıcısına yanıt
    Hocam gerçekten çok yoğun, inanın sabahtan beri oturduğum yerden 1-2 kere dışında kalkamadım afedersiniz altıma işemiş gibiyim Bu anlamda mesajlarınızı atlamışsam kusura bakmayınız.

    Şimdi sayın hocam, 9-12-18 bir nemze de, Konu 24 lük klima olunca tüketim durumunu iyi değerlendirmek gerekiyor elbette zira üreticiler dahi 24 lük klimalarda kompresör yapısını dahi değiştirme gereği duyarlar, onun haricinde 18 liğe kadar olan üretimler zaten ''Amaaan klima işte canım'' şeklindedir :)

    70m2 genele hitap etmek istediğinizde tabi ki ister istemez 24.000BTU önermek zorunda kalırız zira normalde ihtiyacınız olan aslında 32.000BTU dolaylarındadır.

    Kaldı ki splti klimalar üretim mantıkları gereği TEK ALAN hakimiyeti üzerine üretilirler. siz konuyu genele yaymak istediğinizde evin fiziki hali de büyük etkendir tüketim verilerine.

    bana BAYMAK vs VESTEL derseniz marka kayırıyor gibi olmayayım ama kızdığım çok şeyleri olsa da yine de VESTEL derim zira üretim koşullarını iyi biliyorum.

    Tüketim konusunda bir kıstas yapmak inanın bence mantıksız.

    bakınız bu konuda çok soru gelir, çok da yorum yapılır ancak
    1- klimada elektrik tüketimi doğru hesaplanamaz
    2- inverter klimada elektrik tüketimi HİÇ doğru hesaplanamaz

    zira frekans esasına dayalı hareket eden bir sistemin o an hangi frekansta olduğu, kaç amper asıldığı, kaç watt çektiği vs hep ortama bağlı değerlerdir.

    Aynı marka ayno model klimayı aynı anda açalım, siz marmarada olun ben egede, sizin nem oranınız %65 olsun benim %35 alın size birisi yaktı 10 tl, diğeri yaktı 7 tl

    Yani bu iş için KESİN veri istiyorsanız klimaya özel bir adet wattmetre taktırıp anlık güç tüketimi takibi yapmalısınız değerli kardeşim.

    yine de illa ki ben matematiksel veri istiyorum derseniz eğer, aşağıya bir link paylaşıyorum, ortalara doğru kuruş kuruş hesapladım bakınız oradan örnek alabilirsiniz.

    https://forum.donanimhaber.com/mitsubishi-msz-sf35-alindi-balkona--123959786#124000734




  • xxF@t@l1TYxx X kullanıcısına yanıt
    unreleased kullanıcısına yanıt
    Hocam bütçelerin elverdiği durumlarda imkan var ve listede ME var ise ben genelde başka marka araştırın demem.

    Yine de MODELE özgü bir durum var ise benim bilmediğim, Burak kardeşim bir el atıversin konuya.

    Burak bey Danışmaya please
  • quote:

    Orijinalden alıntı: malitoprak91


    quote:

    Orijinalden alıntı: asdic

    Linkteki klimadan almayı düşünüyoruz, kullanan ve güç tüketimi konusunda tecrübesi olan var mıdır

    http://www.hepsiburada.com/samsung-ar5500-ar18jsfscwk-sk-a-18000-btu-h-inverter-klima-p-EVSAMAR5500AR18JSF?magaza=ARYA&utm_source=pc&utm_medium=akakce&utm_campaign=c&utm_content=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.65.4

    Hocam samsung bayisi 2850 demişti sıkı pazarlık yaparsan daha da uyguna gelir belki.

    Bayiden aliyoruz 12 taksitle 3079 tl toplam iyi midir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 17891790179117921793
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.