Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1785. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
11 Misafir - 11 Masaüstü
5 sn
57.182
Cevap
701
Favori
4.427.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
81 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 17831784178517861787
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba, 39 metrekare, güneybatı cephe 8 saat güneş alan bir oda sadece soğutma amaçlı f/p klima tavsiyesi verir misiniz? teşekkürler.
  • artçı kullanıcısına yanıt
    Açık konuşayım, değişik markaları da kullanmış olmak adına ben şu aralar YORK araştırıyorum ve evdeki VESTEL leri veya önce birini satıp onun yerine YORK sierra takmayı düşünüyorum lakin bendeki mantık tamamen kurcalamaya yönelik, eski vestelleri de yıllarca deneme tahtası olarak kullandım çok kahrımı çekti gariban makineler.

    Bu yüzden siz benim ne alacağıma bakmayın, benim öyle bozuldu yan yattı çamura battı korkum olmadığı için size iyi bir örnek değilim.
  • Ado kullanıcısına yanıt
    ben de aynı fikirdeyim. 7-10 yıl kullanabileceksem alırım, sonra yeni teknoloji bir ürün ile yenileyip 15-20 yıla tamamlarım. aynı ürünü 15-20 yıl problemsiz kullanmak çok kolay değil bence ne marka olursa olsun. sadece aklımı karıştıran şey, nispeten ucuz ürünü 7-10 sene kullanırken konforsuz bir şekilde kullanmayalım. yani çok ses çıkarır, çok yakar, ne bileyim filtreleri dandiktir alerji yapar sonra pişman etmesin.. bu özellikler aynıdır heralde yeni ürünlerde dimi? (baymak, vestel, uğur ve üst segment lerde)

    klimada garanti süresi içinde gaz kaçarsa, soğutmada sıkıntı olursa, vs, bedelsiz gelip düzeltiyorlar değil mi? eğer öyleyse alalım baymak gitsin, 5 yıl kafa rahat olur, sonrası kısmet
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alioth

    ben de aynı fikirdeyim. 7-10 yıl kullanabileceksem alırım, sonra yeni teknoloji bir ürün ile yenileyip 15-20 yıla tamamlarım. aynı ürünü 15-20 yıl problemsiz kullanmak çok kolay değil bence ne marka olursa olsun. sadece aklımı karıştıran şey, nispeten ucuz ürünü 7-10 sene kullanırken konforsuz bir şekilde kullanmayalım. yani çok ses çıkarır, çok yakar, ne bileyim filtreleri dandiktir alerji yapar sonra pişman etmesin.. bu özellikler aynıdır heralde yeni ürünlerde dimi? (baymak, vestel, uğur ve üst segment lerde)

    klimada garanti süresi içinde gaz kaçarsa, soğutmada sıkıntı olursa, vs, bedelsiz gelip düzeltiyorlar değil mi? eğer öyleyse alalım baymak gitsin, 5 yıl kafa rahat olur, sonrası kısmet





    Asla ve asla baymak almayın. Hele ki ısıtmada da kullanacaksanız. Klima başına ne kadar bütçe ayırabiliyorsunuz onu söyleyin daha iyi ürünler önerebilirim

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • alioth A kullanıcısına yanıt
    Yeni dünya düzeni al/kullan/at mantığı ucuz ürünlerle dol olduğundan dolayı BAYMAK bu anlamda cazip. Neden cazip? piyasada yer edinebilmek adına bilinçli ucuz ürün tamponluyorlar piyasaya. Daha sonra arasanızda artık bu fiyatlara ve 5 yıl garantili BAYMAK bulamayacaksınız bence zira kesinlikle strateji oynuyorlar 2 senedir. önümüzdeki yaz 5 yıl uygulamasının devam edip etmeyeceği, bu fiyatlara mal satıp psatmayacakları belli değil.

    Tabi mühendislikleri de, bazı unsurların kalitesi de üst segment ürünler gibi değildir bunu kimse iddia etmez, ancak 3 kuruş para verip 5 sene güvencede kullandığım ürünün 5 yıldan sonraki her anı piyangodur benim için.

    Yani piyasada alacağınız X bazı markalar ile BAYMAK arasında dehşet bir kalite farkı olsa ben de almayın derim, E biz de kalkıp BAYMAK ile ME DAIKIN kıyaslamadığımıza göre, , Kullanıcılarının yorumlarını da dikkate alıp ona göre karar verebilirsiniz bence.

    Cevaplamayı unutmuşum, siz kırmadığınız ve şebekeden arıza yapmadığı sürece her arıza garanti dahilinde hizmet alır, yeter ki siz haklarınızı bilin. Şebeke kaynaklı arızalarda da yetkili servis raporu ile zararınızı elektrik dağıtım şirketinden tazmin edebilirsiniz. Neredeyse 1000 Tane yazdım bu raporlardan.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Sizlerden bir ricam var, benim için oldukça önemli bir konu olduğu için ve bu konuda bir bayan olarak hiç bir fikrim olmadığı için sayfalarca forum yazılarını okusam da kafamda netleşmediği için sizlerin bilgi ve tecrübesine acilen ihtiyacım var.

    Şöyle ki, annem geçen yaz akciğer embolisi geçirdi, birkaç ameliyat vs derken ölümden döndü. Şimdi de bu sıcaklar O'nu oldukça zorluyor ve acilen klima almam gerekli sağlığı için. Evimiz en üst katta 170m2 ve 60 m2lik bir salonumuz var. İstanbul'da yaşıyoruz. Muhtemelen klimayı salona koyacağız. Çeşitli firmalara bu durumu aktarıp evle ilgili bilgi verip hangi klimayı seçmem konusunda fikir danıştığımda yerlisi yabancısı tüm firmaların satıcıları annemin durumundan ötürü bana en pahalı cihazlarını öneriyorlar. Ben de yanlış seçim yapıp bu ekonomik ortamda sadece ihtiyacımızı karşılayacak bir ürün alıp gereksiz yere paramızı sokağa atmak istemiyorum.

    Özellikle şu aşırı sıcaklarda acilleşen bu ihtiyacımız için fikirlerinizi alabilirsem inanılmaz makbule geçecek. Şimdiden çok teşekkürler.




  • SweetStar kullanıcısına yanıt
    Öncelikle geçmiş olsun,
    Kullandığımız hesapta 60m² için 60 / 2.2 * 1000 = 27.272BTU ihtiyacı ortaya çıkıyor, bina ve çatı yalıtımlıysa şu ürün gibi 30.000BTU'luk tek klima veyahutta odak noktalara iki adet 12.000BTU klimayla iklimlendirebileceğinizi düşünüyorum.

    En önemlisi, klima soğutma modundayken bir yandan da odadaki nem oranını hızlıca düşüreceği için kuru ve soğuk havayla anneniz için oldukça sağlıksız bir ortam yaratacaktır. Bunun aksine, konfor koşullarına yetecek kadar odadaki sıcaklığı ve nemi düşüren nem alma modunu kullanmalısınız.




  • kalpsiz23 K kullanıcısına yanıt
    BİM aktüel sayfalarında göremedim ancak geçen ay A101'de satılan SEG klimaların muadil ürünüyse bu mesajda yazılanlar REGAL için de geçerlidir.
  • unreleased kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ediyorum.
    24000 Btu yetersiz kalacaktır o zaman. Bu da rakamı yükseltiyor. Peki sizce 6bin liralık rakamlar benim ihtiyacım icin normal mi? En uygun bütçeyi aramamdaki sebep ardarda olan ameliyatlar vs sayesinde sarsılan aile bütçesi.
    Marka olarak öncelikli tavsiyenizden başka önerileriniz olur mu? Tek tek bakmam açısından soruyorum. Tekrar tesekkurler
  • SweetStar kullanıcısına yanıt
    Kapasitesi belirtilenden daha fazla olan klimaları araştırabilirsiniz, örnek olarak;
    Sigma SGM24INVDMR modelinin soğutmadaki maksimum kapasitesi 27.978BTU,
    Arçelik 24510 AA modelinin soğutmadaki maksimum kapasitesi 29.541 BTU.

    24'lük tercih edecekseniz bunlar gibi kapasitesi yüksek modelleri tercih etmenizde fayda var.
  • jeremo32 J kullanıcısına yanıt
    39m² için 18.000BTU yeterli olsa da 8 saat güneşe maruz kalması ciddi dezavantaj sayıldığı için tüketiminin artması ve konfor koşullarına geç ulaşması ihtimallerini göz ardı etmemek gerekir.
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Hocam benim de favori makinam ve ben de bir süredir kaşınıyorum. Yazlıkta 12'lik, hiç bir sıkıntısı da olmayan ilk nesillerden LG-Beko invertech var. 10 yaşında falan. Hanım engelliyor deli misin, ne gerek var diye. Çift sıra kondanserli ve Üst SEER takıntısı olmayanlar için tam bir fiyat performans cihazı bence. Tamam Gree üretimi ancak son kullanıcı bunu bilemez ve hep şikayet ettiğimiz marka fiyat farkını da fiyatına yansıtıp 3-4 bin liraya da satabilirdi klimasını ancak bunu yapmayarak da takdiri hak ediyor benim gözümde.
    Hatta niyetim bir vakum cihazı ve havşa aleti alıp montajı da kendim yapmak keyifli keyifli 😈. Alet parkım oldukça geniş, tek eksik bunlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Üstad bilgilendirme için teşekkürler. Şimdi ME ve Daikin servislerine gidiyorum. Bakalım hangi modeli önerecekler.
    Teşekkürler.
  • Hocam salon ile yatak odası arası yaklaşık 4.5 mt hall genişliği de 1.5 mt yakın. kanal görevi görerek o bölgeye de soğutma gönderme imkanı olur mu diye merak ettim. Ado hocamın dediği gibi zaman lazım ve zaman konusunda sıkıntı yok. Senin görüşün 12.000 BTU nun yetmeyeceği mi yoksa kaç btu olursa olsun o bölgenin soğutulamayacağı mıdır?
    Teşekkürler.
  • Hocam AUX üretimi BAYMAK dan dahi insanlar bu derece memnun ise, GREE üretimi YORK herhalde bu memnuniyeti iki katına çıkartacaktır. Şartları koşulları ayarlayıp ilk fırsatta halledeceğim bakalım. Şu an aklımda olan ise, bilinçli olarak 30m2 salonuma 12 lik YORK alıp makineyi zorlasam mı (bundan daha iyi test olmaz) yoksa kış koşullarını da düşünüp 18 lik mi alsam diye düşünüyorum :)
  • SweetStar kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun, Allah kimseyi sağlık ile sınamasın, işiniz kolay değil maalesef.

    Burak kardeşim size nokta atışı doğru bilgiler sunmuş zaten, ben de size bilerek dikkatinizi çekmek adına NEM ALMA modunu bir daha vurgulama gereği duydum zira sağlıklı insanlar için dahi sürekli klimalı ortamlardaki KURU ve SOĞUK hava ciddi tehlike arz ederken, validenizin durumunda birisi için bu büyük risk teşkil eder. Bu anlamda sizin öncelikli amacınız ortamı buzzzz gibi yapmak değil, hafif iklimlendirmek ve anneciğinizi biraz rahat ettirmek olduğu için ne o abartılı paraları vermeye, ne de büyük BTU almaya ihtiyacınız yok diye düşünüyorum.

    Bakınız bizler burada yazar çizer fikir verir öneride bulunuruz lakin bu önerilerin hemen hemen bir çoğu tarafımızdan denenmiş yöntemlerdir. Bizler bu işin ticaretinde değil merak ve yardım tarafındayız, bu nedenle elimde imkan da olması nedeniyle şurada öne sürdüğüm bütün fikirleri mutlaka test etmişimdir veya bunun sadece fikir olduğunu belirtmişimdir. Bu anlamda en son denemelerimden birisi 30m2 salonda 12 lik on/off klima ile koşul kontrolü oldu.

    Hemen özet geçeyim. Sabah 8 den öğlen 1 e kadar doğu cepheden, 1 den akşam 6 ya kadar güney cepheden, 6 dan 8 e kadar batı cepheden güneş alan bir ev düşünün ki bu evin sadece batıya cephesi olmayan, yani sabah 8 den akşam 6 ya kadar doğu ve güney cepheden güneşe direkt maruz kalan, sadece perde ile korunan, mantolama olmayan PVC çift cam bir salondan bahsediyorum.

    Bu koşullardaki salona sırf denemek için hiç üşenmedim ve 12 lik ARÇELİK on/off klima taktım.

    Şy kadarını size tüm samimiyetimle yazıyorum ki klimayı setlediğim derece şu an 29 da
    Oda sıcaklığı ise 29.5 derece, üfleme ısısı şimdi baktığımda 24.1 derece zira kompresör durmuş, hatta size şu satırları yazarken 14.8 e düştü yani kompresör devreye girdi. bunlar rakamsal bilgilerdi peki insani veriler ne durumda. Açık ifade edeyim utanmasam 30 yapacağım zira beni rahatsız eder klima soğutması.

    Bakınız klima çalıştırmasam ortam ısısı zaten muhtemelen 34 derece dolaylarında. Fakat en büyük etkeni size söyleyeyim NEM. işte bu nedenle size yüksek BTU almanıza gerek yok diyorum zira amacınız sadece bunaltıcı soğuklardan ve o NEM unsurunun boğucu etkisinden kurtulmak ise, biliyorum aslında mantıken saçma lakin sizin özel durumunuza istinaden sadece18.000BTU 1 adet klima alsanız dahi ilk 30 dakika haricinde günün geri kalan kısmında sizi çok rahatlatacaktır.

    Bu şekilde satın alım maliyetiniz düşecek, daha rahatlıkla klima tercihi yapabileceksiniz.

    Ayrıca Burak kardeşimin ifade ettiği ve bazen üyelerimize önerdiğimiz üzere Kabin modelinin üzerindeki BTU lara sahip ürünlerden satın alarak aradaki kısmi açığı da kapatabilirisniz. Buna örnek mesela X marka klima 18000BTU olarak geçse de aslına max soğutma kapasitesi 18851 BTU yani 18 lik diye alıyorsunuz ancak ürün 19 lük. Bu gibi ürünleri tercih ederseniz satyın alım maliyetinin düşmesinin yanısıra BTU yu da yüksek tutmuş olursunuz. Eğer tercihimiz bu yönde olursa

    1- Bütçe zorlanmayacak
    2- Ortamı istenen koşullarda iklimlendirebilecek
    3- Annenizin sağlık durumunu göz önünde bulundurmuş olacaksınız.

    60m2 büyük bir alan ve 18 lik klima buraya oldukça küçük biliyorum, ancak sizin koşular için bu uygun olacaktır diye düşünüyorum.

    Yok ben riske girmeyeyim yine de büyük klima alayımd erseniz de TAM SOĞUTMA modunda lütfen kullanmayın, NEM ALMA modunu kullanın (Tabi bu durumda kompresörü kısıtlamış ve yarım performans çalışmasını sağlamış olacaksınız, bu durumda 24 lük klimanızda yine 18 lik temposunda çalışacaktır aslında ilk fikrimle aynı kapıya çıkıyor ;) )


    Fikrimi değerlendirmenizi ve evinize gelen arkadaşlar ile bu özel durumu paylaşmanızı tavsiye ederim.

    Bunun dışında anneciğinizin durumuna istinaden filtre abartılı klimalara para vermek yerine kendi filtre sistemninizi sıradan klimalara da takabileceğinizi unutmayınız.

    X filtreli Y filtreli diyerek sizlerden 200-300TL fiyat farkı alan klima markalarına inat, 20-30Tl ye bu antialerjik, karbon ve 3M gibi filtreleri kendiniz satın alıp klimanıza takabilirsiniz.




  • D_enn kullanıcısına yanıt
    Simdiden hayirlisi olsun. Tercih ve sonuc ile ilgili bilgi lutfen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evde merkezi sistem kalorifer var, muhtemelen ısıtmada hiç kullanmam. 2 tane klima alacağım biri 24, diğeri 9 veya 12 btu. baymak bayisi toplam olarak 5.100 TL'ye (24+12) peşinde bıraktı. ağustos sonunda evleneceğim o yüzden masraflar çok. bütçe ne kadar dersen, başka şeylerden kısarak 8-9 bin TL'ye de çıkabilirim. ama açıkçası katalog değerlerine baktığımda ses, tüketim, vs anlamında çok fark görmediğim için o kadar yükseğe çıkmanın gereği var mı diye düşünüyorum...
  • alioth A kullanıcısına yanıt
    Yok hocam gerek yok anlamsız bütçe ayırmaya, alın yıllarca sorunsuz kullanırsınız. zaten 5 yıl garanti var, bozulacaksa hepsi bozuluyor zaten.
  • Ado kullanıcısına yanıt
    tamamdır hocam çok teşekkürler. açıkçası etrafımda kullanan 2 kişi var, baymak'tan memnunlar. önceki mesajımdaki gibi evlilik hazırlığındayım, yapılacak şey çok, para sınırsız değil.
    sizden önce ramen nickli arkadaş baymak'tan uzak durun demiş mesela. dün koçtaş'a gittim, satışçı arkadaş rubenis marka klimayı tavsiye etti, baymak ile benzer paralardaydı. kompresörü mitsubishi mi toshiba marka mı ne dedi, ses seviyesi 15 dB gibi daha düşüktü diğerlerine göre. bu tarz değişik tavsiyeler gelince kafa karışıyor hocam..
  • 
Sayfa: önceki 17831784178517861787
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.