Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1781. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir - 10 Masaüstü
5 sn
57.173
Cevap
703
Favori
4.426.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
81 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 17791780178117821783
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2000tlye kadar sadece soğutma için klima önerisi alabilir miyim ben de acaba?
    oda yaklaşık 40 m2
  • 41gokhan41 kullanıcısına yanıt
    Asıl önemli olanı kondanser hocam, kondanser dierkt güneş gördüğünde oldukça sıkıntı oluyor. Bu durumda ön taraftan güneş almasını çok da sorun olarak görmeyebiliriz. Yine de normalden daha fazla ısı yoğunluğu yaratacağı aşikar.
  • Scarfeys kullanıcısına yanıt
    Azizim benden marka model istemeyin lütfen. Marka zikrediyoruz adımız pazarlamacıya çıkıyor, zikretmiyoruz ''O zaman ne diye yazıyorsun burada'' diyorlar. Ben oldum olası bir markaya yönlendirmedim, ''Şunu alın'' demedim, sizlere bu işin temel prensibini ve mantığını anlatmaya çalışıyorum sadece. Elbette markalar hakkında yorum yapıp linkler de paylaştığımız oluyor lakin ''Şunu alın'' dememi beklemeyin lütfen.

    18 lik bir klimadan bahsediyor ve bütçe olarak 3.000TL boyutlarına çıkabiliyorsak eğer, MİDEA üretiminde olan UĞUR USMART - AUX üretiminde olan BAYMAK ELEGANT (Bu iki marka da 5 yıl garantilidir) Normalde 3 yıl garantili olup 140TL karşılığında +4 yıl garanti ile 7 yıl kendinizi güvenceye alabileceğiniz VESTEL NATURE PLUS, fiyat politikasını sevmediğim ARÇELİK, Kendi markasını sahaya süren MİDEA BLANC, incelemenizi tavsiye edeceğim ürünler arasındadır. LG SİRİUS kullanıcıları oldukça memnuniyet dile getiriyorlar bu ürünün kullanıcılarının yorumlarını, BAYMAK kullanıcı yorumlarını vs ana başlıklarında okuyabilirsiniz satın almadan evvel.




  • _CarpeDiem_ _ kullanıcısına yanıt
    Bulabiliyorsanız A101 deki SEG lerden, Bulamıyorsanız HEPSİBURADA daki REGAL lerden tedarik etmeye çalışın zira 1549 ve 1481 TL gibi rakamlara satıldı halen de satılıyor bu ürünler. Sizin ortamı da uçurur bu klimalar içiniz rahat olsun.

    Her iki ürünü de bulamıyorsanız BAYMAK ELEGANT araştırabilirsiniz.

    YORK SİERRA
    MİDEA BLANC
    SAMSUNG AR
    LG SİRİUS

    bu markaları da mutlaka inceleyiniz.
  • uA_41 kullanıcısına yanıt
    Airfel bir tık veya yarım tık daha kaliteli üretimdir diyebilirim BAYMAK'a nazaran, hatta demeyebilirim bile yani sanki o derece fark yok aralarında, yine de birebir her iki klimayıda söküp parçalamış incelemiş değilim yanıltıcı olmayayım. Ancak garanti konusunda BAYMAK tabi 5 yıl ile ön plana çıkıyor.

    AİRFEL şu 2 yıl garanti konusunda bu kadar ısrar etmese inanın onu da ön plana çıkartmaya çalışacağım ancak tüketici olarak bizler öncelikle özlük ve yasal haklarımızı cebimize bir koyalım istiyorum.
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Sağol hocam allah razı olsun
  • sencerbice kullanıcısına yanıt
    Hocam zamanında kasıtlı ön plana çıkartılması nedeniyle tabi MİDEA ya karşı bir cephe almış gibi olsam da, buradaki ana amaç ürün veya marka kötülemek değildi elbette. MİDEA üretici firmadır ancak üretimleride kalite kalitedir. Daha dün 9.000BTU 2013 üretimi bir MİDEA klimaya bakmaya gittiğimde dış ünitenin her yerinin ayrı oynadığını, zangır zangır titrediğini gördüm ki yazık daha 4 yaşına bile gelmemiş klimaydı. Dışarıdan bakın pırıl pırıl, 620 gram R410 gaz ile çalışıyor ancak üfleme derecesi 17 nin altına 30 dakika sonra ancak düşebildi ki emiş ısısı 29.3 dereceydi düşün artık.

    Diyeceğim o ki bu nedenle ben bu marka konularına karşıyım biraz. MARKA dan ziyade, kullanıcı yorumları ile ön plana çıkıp kendisini ispat etmiş ürünlere yani markanın modeline yönelmeyi daha mantıklı buluyorum.

    Bu aşamada MİDEA da kendi içerisinde her kitleye hitap edebilmek adına bölünmüş diye düşünüyorum.

    Sallıyorum ki A modelini ensesi kalın kitleye, B modelini orta tabakaya, C modelini de dar gelirli vatandaşa yönelik yapmış.

    Mesela MİDEA aslında kompresör üreticisi firmadır lakin ürettiği her MİDEA marka klimaya MİDEA marka kompresör kullanmaz. İnkar edilse de kullanılmadığını biliyoruz. Ticari manevradır itirazımız yok neticede her marka bunu yapıyor.

    Bu nedenle ''MİDEA nasıldır?'' sorusunun cevabı ''Karmaşıktır hocam'' şeklinde olur

    Mitsubishiye paranı kaptırma yazıktır, marka değerine hava parası ödeyecek değiliz. Koşullarınız zorlu değilse hiç girmeyin o markalara.

    Tabi şöyle bir gerçek var, ME MHI DAIKIN TOSHIBA vs alamıyoruz, ancak BAYMAK UĞUR VESTEL vs de almak istemiyoruz diyorsan gerçekten MİDEA burada sizin kurtarıcınız olur.




  • uA_41 kullanıcısına yanıt
    Allah hepimizden razı olsun dostum.

    Seçiminizi ve sonuçlarını lütfen yazın. Sizlerin bu geri dönüşleri, hem bizleri doğrular veya yanlış bilgi verdiğimizi ortaya çıkartır, hem de forumdaki diğer potansiyel alıcı arkadaşlara ışık olur.
  • Ado kullanıcısına yanıt
    iki soru daha sorayim:)

    prizden almaktan baska carem yok, ayni zamanda prize de modem takili olacak. bu sorun olur mu?

    disari cikan boruyu camdan mi disari almak mantikli basittir ya da pimapenin kendisinden mj? cunku duvar yok kapinin uzerinde kiris var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • nc39 kullanıcısına yanıt
    Deprem Yönetmeliği gereği kolon ve kirişten geçiş yapmazlar. Yapmamaları lazım. kolon ve kirişlerde karotçular çalışmaz, çalışmamaları lazım. Klimacılar punch kullanmaz, kullanmamaları lazım

    Prize gelen linye hattı kuvvetli ise ve rezistans içeren başka bir unsur çalışmayacaksa sorun yok.
  • Ado kullanıcısına yanıt
    prizde sadece modem kullanikcak o yuzden onda sorun yok.

    peki hortum icin pimapen mi delsireyim yoksa cam mi ?

    bu arada ilginize tesekkurler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Ado hocam,

    bende cevap alırsam çok sevinirim.

    Size özelden de mesaj attım.

    Desteğiniz için teşekkürler.
  • Ado kullanıcısına yanıt
    teşekkürler. lg ile midea arasında karar vericem.
  • nc39 kullanıcısına yanıt
    Hocam onun kararını siz vermelisiniz neticede mal sahibi sizsiniz.

    hangisinde sorun yaşadığınızda geri dönüşü kolay olur ona göre karart vermeniz makul olur.
  • Black Field B kullanıcısına yanıt
    Hocam benim özel mesajım kapalı, kime attınız acaba ?

    Buradan sorun lütfen yardımcı olmaya çalışayım, ya da yazdınız da benmi görmedim konuda acaa?
  • ben 30 m2 salon için 18000 btu SEG aldım 3 yıldır sorunsuz kullanıyorum.

    elektrik faturasına gelince sürekli açık değil zira çok soğuk oluyor açık kalınca, ama evin içini 22 C de tutacak kadar açık tutmanın aylık maliyeti (gece hariç) 70-80 TL civarı.

    Edit : Unutmuşum kışın ısıtma içinde kullanıyorum ondanda memnunun dışarısı sıfır C olana kadar çalışıyor istanbul için canavar , onunda tüketimi hemen hemen aynı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozfidelio -- 30 Haziran 2017; 17:50:50 >
  • Adem hocam benimde birkaç sorum olacak müsaadenizle

    Malum benim ev çatı kat. Dıştan mantolama var punch ile delinmesinde ve dış ünite montajında sıkıntı olur mu? Birde dış ünite montajını nasıl yapacaklar sarkarak mı yapıyorlar? Dış tarafta teras yanı ve ışıklık bölümü montaj için uygun ama yerden baya yüksek. Teras içerisine kesinlikle montaj yaptırtmam ileride volkswagen cam ile kapattıracağım. Servis kolaya kaçmaya çalışacaktır

    Klimanın Elektrik kablosunu kombi sigortası yanından ek bir sigorta ile alsam olur mu? 3 damar 2.5mm kablo kullanılmış ayrıca 3 faz da ayrı ayrı sigorta hatlarına dağıtılmış durumda. Şimdiden teşekkürler. Montaj süreci ve sonrası güzel bir inceleme gelecek inşallah




  • Klimada marka olarak Sharp oneririm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 30m2 bir odada bu klima iş görür mü? Enerji tüketimi nasıldır acaba? Aylık ortalama 80 lira gelen faturayı günlük 6 saat kullanımda ne kadar arttırır?
    http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/samsung-ar4500-serisi-12000-btu-dijital-inverter-klima-yeni-ucretsiz-montaj-horoz-kargo-sifir-286195000



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HEISENBERG -- 30 Haziran 2017; 18:49:26 >
  • Mitsubishi ve Toshibadan şaşmayın derim.Uzun vadede en kârlısı bunlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 17791780178117821783
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.