Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1766. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
14 Misafir - 14 Masaüstü
5 sn
57.222
Cevap
701
Favori
4.430.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 17641765176617671768
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ihsnlky kullanıcısına yanıt
    Her ne kadar tek klimayla tüm evi iklimlendirmenin literatürde yeri olmasa da (her oda eşit sıcaklıkta olmuyor haliyle) evinizin m²si itibariyle 24.000BTU bir klima ile bu işi çözebilirsiniz. Yalıtım çok iyi vs ise 18.000BTU da sizin evinizin sıcağını kırabilir. Bana uygun gelmeyen montaj yeri oldu ki sanıyorum pek de bir alternatif yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: unreleased

    Her ne kadar tek klimayla tüm evi iklimlendirmenin literatürde yeri olmasa da (her oda eşit sıcaklıkta olmuyor haliyle) evinizin m²si itibariyle 24.000BTU bir klima ile bu işi çözebilirsiniz. Yalıtım çok iyi vs ise 18.000BTU da sizin evinizin sıcağını kırabilir. Bana uygun gelmeyen montaj yeri oldu ki sanıyorum pek de bir alternatif yok.

    Anladım, peki marka/model olarak ne önerebilirsin?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nerminator

    Valla kaç metrekare bilmiyorum hocam, şöyle anlatayım belki anlarsınız. Odada 3 tane baza var yan yana, bir tane de dolap var.

    dolap ve yanındaki bazanın arasına bir kişi rahat sığar. Bazaların kendi aralarına da yine bir kişi rahat sığar hatta 2 kişi de sığar.

    Belirli bir bütçem yok, uygun olsa iyi olur tabi. Dediğim gibi en önemli şey az yakması. 7 24 çalıştırıyorum, 50 lira fatura geliyor diyenler var, öyle bir klima varsa ben de alırım yani

    Hocam Selamlar...

    Odanın duvarları kaç metre onu tahminen söylerseniz daha kesin olur :)

    Odanın boyu ve eni kaç metre acaba tahmini ?

    Aklımda 25-26 m2 bir alan canlanıyor. İnverter klimalar ne kadar uzun süre ve uygun ayarda çalıştırılırsa o kadar tasarrufludur. Ancak o tüketime sahip cihazların fiyatı da artıyor :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ado


    quote:

    Orijinalden alıntı: ahsen2

    R410a gazı kullanan yeni nesil tüm klimalar iyidir. istediğinizi alabilirsiniz.
    yalnız eski nesil r22 gazı kullananları almayın. onlar eski teknoloji kullandığından iyi soğutmuyor.

    Hocam yanlış anlamayınız lakin hatalı bir bilgi bu

    Freon R22 gazı tepkime süresi 410A ya nazaran daha yüksek, aynı zamanda kırılgan olmayan kimyası nedeniyle daha gaddar bir gazdır.
    Eski teknoloji veya kötü olmasından dolayı değil, kimyasal içeriğinin ozon tabakasına verdiği ciddi zarar nedeniyle dünyada üretimi ve kullanımı yasaklanmıştır.

    Kimse yanlış anlamasın aslında 410A denen gaz, tam bir baş belasıdır. Yine de çevre dostu olması ve snayileşmenin bu gaz etrafında yoğunlaşması şu an için üreticileri buna mecbur kılmaktadır.

    YOK, ama eğer olsa bu günün üretimlerinde 22 gazlı inverter klima görsem ANINDA alırım.

    Aynen kardeşim kadtılıyorum işin kimyasal fiziksel boyutunu bilmiyorum ama soğutma performansı anlamında r22, 410a hissedilir fark atar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Selamlar Arkadaşlar,

    Herkese hayırlı ramazanlar.

    Yatak odası için klima bakıyorum.Malesef görme engelli olduğum için resim göndermem mümkün değil.Ama odayı ve şartları yazmaya çalışayım.

    8 katlı bir binada oturuyorum.(8. kat teras/çatı katı.)Benim oturduğum ev dubleks.Apartmanın 7. katında oturuyorum ve üst katta da abimler var.Yatak odam güney cepheye bakıyor ve üzerinde balkon var.Odam ortalama 15 16m kare boyutlarında.Apartmanda köpükle izolasyon yapılmış ama ne kadar etkili bilemem.Odam normalde tam kare ama balkona çıkılan alanda bir eki daha var.bu ek de 3 metreye 2 metre gibi boyutlarında.Bursa'da ikamet ediyorum ve odamızın üstünde hemen teras var.Yani odanın üstünde artık kat filan yok.Üstü açık kocaman bir terasımız var.



    Geçenlerde firmalarda biraz araştırma yaptım.Arçelik, Vestel vs. Genellikle 9000BTU olan modelleri önerdiler.Ama fiyat olarak 2100TL ile 2500TL arasında değişiyordu.



    Benim istediğim kesinlikle hem iç hem dış ünite sessiz olsun.Ayrıca genellikle soğutma için kullanılıcak.Kışın da çok soğuk zamanlarda kullanılabilir.Ama önceliğim sessiz, sorun çıkarmayan ve nem alma modunda da çalışabilen bir klima almak.



    Ben ilgi ve alakanızdan dolayı çok teşekkür ediyorum.Tekrar hayırlı ramazanlar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OSİBAY -- 6 Haziran 2017; 9:45:30 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • OSİBAY O kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam, izninizle ben araya girip kısa bir cevap vereyim,

    Orta segment ürünler bile müşterilerden gelen şikayetler yüzünden iç ve dış ünitelerini oldukça sessizleştirdi. Kompresör soğutmada çalışırken, ısıtmaya nazaran zorlanmayıp devrini düşük tuttuğu için dış üniteleri oldukça sessizler. Ancak (eski üretimler kadar sesli olmasa da) ısıtmada çalışırken pek sessizlik iddiaları kalmıyor. İç ünitenin sessiz olması için de fan hızı ayarı 5 veya 5'ten fazla olan ve uyku modu olan modelleri tercih edebilirsiniz. Yine de, sıfır ses beklemek hata olur.

    Bunlar dışında 16m² üstü çatı olan odanız için 9.000BTU üstesinden kalkar hocam.

    Ayrıca bahsettiğiniz firmalardan ürün alacaksanız, belirli bir ücret karşılığında +4 yıl ek garanti yaptırarak sorun çıksa dahi 7 yıl boyunca güvence altında olabilirsiniz.




  • İzmir narlıdere
    20m2 tavan yüksekliği 3m
    yalıtımlı yeni bina
    alüminyum doğrama ve ısıcam fakat pencere büyük değil 1,5x1m
    tek cephe doğuya bakıyor , diğer 3 cephesi dolu
    can alıcı kısım Çatı katı olması. Ev çatı dublex , üst kata çıkınca fırının yanına gelmiş, odaya girince fırının kapağını açmış gibi oluyor :)
    odanın yarısı beton yarısı kiremit altında kalıyor.
    Yazın dışarıdan daha sıcak olduğunu biliyorum.
    akşam 22-sabah 8 arası çalışacak sadece soğutma olarak kullanılacak
    önerilerinizi bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fataleagle -- 7 Haziran 2017; 8:45:26 >
  • fataleagle kullanıcısına yanıt
    Her ne kadar ev içi yoğun bunaltıcı bir atmosfer oluşsa da, klimayı çalıştıracağınız zaman diliminde dışarıdan baskılayacak güneş ışığı olmaması nedeniyle ortamın kütlesel ısısı haricinde bir dezavantajınız olmayacak ki bu da klimanızın her ilk çalıştırıldığında fazladan efor harcaması anlamına gelecek lakin buna yapacak bir şey yok.

    Normalde sadece soğutma olacağından dolayı 9.000BTU bir klima bile yeter diyebilecekken, sizin şartlar nedeniyle ortamı Erken koşullandırabilmesi adına 12.000BTU bir klima almanız yeterli olacaktır.

    Burada bir seçim yapmanız gerekir tabi.

    KALİTELİ 9.000BTU mu?
    ORTA SEGMENT 12.000BTU mu?

    birinci seçenekte BTU açığını kalitesi kapatır
    ikinci seçenekte kalite açığını fazla btu unsuru kapatır
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Ado hocam,

    Bu BTU aralığı nedir ? Örneğin 12.000 BTU yazan klimanın teknik özelliklerinde soğutma için 4200-15500 (rakamlar farazidir) gibi bir aralık yazıyor.
    Tam olarak neyi ifade ediyor bu, yani maximum btu su yüksek olan daha mı güçlü bir klima oluyor ?

    Teşekkürler
  • Teşekkür ederim cevabınız için kesinlikle değerlendireceğim
  • KORO K kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle teşekkür ediyorum zira çok yerinde bir soru olmuş, bu vesile ile ben de bazı konuları açıklama fırsatı bulmuş olurum.

    Bilinen üzere eski nesil klimalar düz mantıkla çalışırdı, Yani 220V 50Hz verdiğiniz kompresörden, Kompresörün kapasitesince sonuç alırdınız. Sistem bu derece basitti.

    Ancak yeni nesil sistemler hep anlattığım üzere frekans esasına göre çalışır. Yani yukarıdaki örnekte biz kompresöre 220V 50Hz veriyorduk ya, bu sistemde ise mikroişlemci ve mikrokontrolörler tarafından uygun görülen voltaj ve frekans ile kompresör beslenir. İşte bu verilen frekansın en alt dilimi sizin tabiriniz ile MİN BTU denilen değer olur.

    İnanılmaz anlaşılır örnek ise arabadır. (Bu forumda araba örneği çok seviliyor )

    arabanızın rölanti ayarı ne kadar stabil ise o derece düşük çalışır ve tüketim az olur. Arabadaki stabil rölanti ne ise, klimalardaki min btu da o dur.

    Min Btu aslında motorun atalet sisteminin, gelişmiş teknoloji ile atlatılması konusudur, Eski şahin arabalarımızdan hatırladığımız kadarıyla rolantiyi ne kadar düşürürsek araba o derece titrer ve hatta bir süre sonra stop ederdi, işte kompresördeki min btu değeri ise stabilitesini bozmadan en az hangi devire kadar inebildiğinin göstergesidir.

    Buna örnek yine rölanti olsun ve karşılaştırmalı ilerleyelim.

    Arabada rölanti ne kadar düşük olursa sarfiyat da o derece az olur mantığından hareketle, konfor koşuluna ulaşılmış ortamda artık klimanız da rölantiye almak isteyecektir. Buradaki ana mantık EDİNİLMİŞ olan soğuk havayı (Veya sıcak) kaybetmemek adına döngüyü devam ettirmektir. Burada döngüyü devam ettirebilmek için harcanan enerji ne kadar düşük ise (Yani btu ne kadar aşağı çekilebiliyorsa) konfor koşulu yakalandığındaki sarfiyat da o derece düşecek demektir

    Bir klima düşünün min btu değeri 3.000 (farazi rakamlardır)
    Bir diğer klima ise min btu değeri 1800

    24 dereceye setlenen bir ortamda 24 derece yakalandığında nasıl ki klima rölantiye alacaksa (Yani en alt frekansa inecek) işte 24 dereceyi korumak adına 3.000btu luk çalışmaya devam etmek ile 1.800btu luk çalışmaya devam etmek size neyi ifade ediyorsa bu da o anlama gelir.

    gelin bunu watt olarak değiştirelim.

    Rölantiye aldığınızda klimalarınızın bir tanesi 3.000watt enerji çekerken (Yine yazıyorum farazi rakamlardır)
    diğer klima ise 1.800watt enerji çekmeye devam ediyor.

    Bu nedenle bazı yazılarımda (Çünkü ürüne göre değişir) 30-90hz ürünler ile 18-130hz ürünler birbiri ile kıyaslanmaz şeklinde yorumlarım mevcuttur

    Yalnız şunu belirtmeliyim ki, her ne kadar önemli olsa da, illa ki Min btu su en düşük olanı en kraldır gibi bir unsur olmadığını da unutmamak lazım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: unreleased

    Merhaba hocam, izninizle ben araya girip kısa bir cevap vereyim,

    Orta segment ürünler bile müşterilerden gelen şikayetler yüzünden iç ve dış ünitelerini oldukça sessizleştirdi. Kompresör soğutmada çalışırken, ısıtmaya nazaran zorlanmayıp devrini düşük tuttuğu için dış üniteleri oldukça sessizler. Ancak (eski üretimler kadar sesli olmasa da) ısıtmada çalışırken pek sessizlik iddiaları kalmıyor. İç ünitenin sessiz olması için de fan hızı ayarı 5 veya 5'ten fazla olan ve uyku modu olan modelleri tercih edebilirsiniz. Yine de, sıfır ses beklemek hata olur.

    Bunlar dışında 16m² üstü çatı olan odanız için 9.000BTU üstesinden kalkar hocam.

    Ayrıca bahsettiğiniz firmalardan ürün alacaksanız, belirli bir ücret karşılığında +4 yıl ek garanti yaptırarak sorun çıksa dahi 7 yıl boyunca güvence altında olabilirsiniz.

    Merhabalar,

    Hocam öncelikle cevabınız için çok teşekkür ediyorum.Sizin bahsettiğiniz özelliklerden:

    1. İç ünitenin fan kademesi en az 5 olması,

    2. uyku modu olması,

    3. Bakır boru kullanması,

    4. Toplam 7 yıl garanti olması,

    5. Vakum yapılması.

    Yukarıdaki maddeleri karşılayan bir model önermeniz mümkün müdür acaba?Biliyorum normalde marka model önerisinde bulunmuyorsunuz ama, hangi klima satıcısına sorsam tüm maddeleri karşıladıklarını söylüyorlar.Özellikle kullanıp da deneyimlediğiniz, sorunsuz olan bir klima modeli var mıydı?

    Ayrıca orta seviyeli markalar Arçelik, LG, Samsung, Vestel ve Beko. Üst düzey markalar da Mitsubishi, Daikin, toshiba ve Alarko Carrier mı oluyor? Eğer öyleyse, üst düzey bir klima almak çok zor olacaktır.Fiyatlar çok yüksek zira...



    Hayırlı günler dileklerimi bildiriyorum.Tekrar çok teşekkürler...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • hocam detaylı açıklama için teşekkürler.
    Bilgilenmiş oluyoruz sayenizde
  • KORO K kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam, faydamız oluyorsa ne mutlu bize şu ramazan mübarek gün.
  • Hocam selamlar.Salonuma 12000 BTU'luk klima arayışındayım.Klimalar konusunda hiçbir bilgiye sahip değilim.Sadece bu forumdan birkaç gündür araştırıyorum.Aşağıda birkaç ürün aklımda ön planda.Bütçe kısıtlı.Hangisini önerirsiniz? Zahmet olmazsa bu fiyatlarda başka önerebileceğiniz ürün var mıdır?


    Midea Blanc MSMABU-12HRDN1 12000 BTU
    Baymak Elegant Plus 12.000 BTU A++
    Samsung AR5500 AR12JSFSCWK/SK A++ 12000 Btu
    ARÇELİK 12330 AA IONIZER + INVERTER 12.800 Btu

    Bütçeyi biraz zorlarsam ;

    LG Sirius Deluxe AS-W126J1R0 12000 BTU
  • unlike81 U kullanıcısına yanıt
    Hocam teknik detaylarla kafanızı şişirmeyeceğim.
    Bu sefer kullanıcı yorumlarından hareketle listenizi incelediğimizde,

    Uzun garantisi nedeniyle dikkat çeken BAYMAK (Kullanıcılarından geri dönüşler de güzel ama servis sorununa dikkat)
    Forumda pozitif geri dönüşleriyle dikkat çeken LG
    Yatay kanat eleştirileri dışında yine iyi yorumlar alan SAMSUNG
    Servis hizmetleri ve Müşteri politikası yanısıra yine kullanıcılarından olumlu yorumlar alan ARÇELİK
    Bir kaç montaj faciası geri dönüşü olan ve aldığına pişman olan bir üyemizin burada feryatlarından hatırladığım MİDEA

    ürünlerindne hangisini seçmek gerekir sorusunun cevabı sizin KONUM-KULLANIM-KİŞİ gibi bilgilerinize göre değişir.

    Evde kaç kişi yaşayacak?
    Günde kaç saat güneç alır?
    Kaç katlı binanın kaçıncı katı?
    Salon kaç Metrekare?
    Açık mutfak varmı?
    ısıtma/soğutma mı yoksa sadece soğutma olarak mı kullanacaksınız?




  • Selam arkadaşlar nasılsınız cezalıydım biraz kafamı dinledim hayırlı ramazanlar herkese Allah oruçlarımızı kabul etsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    Hocam teknik detaylarla kafanızı şişirmeyeceğim.
    Bu sefer kullanıcı yorumlarından hareketle listenizi incelediğimizde,

    Uzun garantisi nedeniyle dikkat çeken BAYMAK (Kullanıcılarından geri dönüşler de güzel ama servis sorununa dikkat)
    Forumda pozitif geri dönüşleriyle dikkat çeken LG
    Yatay kanat eleştirileri dışında yine iyi yorumlar alan SAMSUNG
    Servis hizmetleri ve Müşteri politikası yanısıra yine kullanıcılarından olumlu yorumlar alan ARÇELİK
    Bir kaç montaj faciası geri dönüşü olan ve aldığına pişman olan bir üyemizin burada feryatlarından hatırladığım MİDEA

    ürünlerindne hangisini seçmek gerekir sorusunun cevabı sizin KONUM-KULLANIM-KİŞİ gibi bilgilerinize göre değişir.

    Evde kaç kişi yaşayacak?
    Günde kaç saat güneç alır?
    Kaç katlı binanın kaçıncı katı?
    Salon kaç Metrekare?
    Açık mutfak varmı?
    ısıtma/soğutma mı yoksa sadece soğutma olarak mı kullanacaksınız?

    Hocam öncelikle ilginize teşekkür ederim.Evde 4 aylık oğlumu da sayarsan 3 kişiyiz :) 5 katlı binanın son katındayım.Üstümde yalıtım ve çatı var ancak yine de malumunuz son kat sıcak oluyor.Açık mutfak yok.Sadece soğutmada kullanacağım.Salonum Maksimum 30 m2 dir. 6-7 saat güneş alır ev hocam.




  • unlike81 U kullanıcısına yanıt
    Selamlar Hocam;
    Öncelikle belirtmek isterim ki 2 dezavantajınız var 12 lik klima alırsanız

    1- M2 anlamında 30 m2 için 12 lik klima yetersiz kalır
    2- Çatı katı olması demek ne kadar izole de olsa sıcaklık unsurunun etkileyeceği demek.

    Standart bir dairede 30m2 alana 12 lik için bazı alternatifler ile ''Eyvallah'' derdik, lakin 30m2 çatı katı alanda 12 lik klimanın konfor koşullarına ulaşması biraz zaman alır bu da size hem sinir bozucu bir durum, hem fazladan enerji, hem dinlenemeyen kompresör, hem de geç yakalanan konfor koşulu demektir.

    Önünüzde iki seçenek var hocam.

    1- 18 lik bir ürün almak
    2- Bu listedeki ürünlerin hiç birisini almamak.

    Haydi seçme şansı sunayım ve 3 üncü bir seçenek çıkartayım

    3- 12 lik bu listeden bir klima alır, ürünün biraz fazla çalışmasına ve azıcık da normalden yüksek fatura ödemeye razı olursunuz. Alacaksanız da LG klima size göz kırpar, en azından aradaki açığı tolere etmiş olur




  • Arkadaşlar merhaba birkaç model belirledim ama seçmekte zorlanıyorum. Genelde soğutma için kullanacağım. Değerleri aşağıda yazıyorum. Umarım yardımınız dokunur.

    Daikin tegora FXTB35B - max. soğutma 12950 Btu - Nominal tüketim 1.1 KW - 3140 TL
    Daikin Miyora FXT35QW - 11900 BTU - 1,08 kW - 3050 TL
    Fujitsu ASYG 12LLTB - 12974 BTU - 1,1 KW - 2800 TL
    Mitsubishi SRK35ZMP - 11942 BTU - 0,99 KW - 2650 TL
    Toshiba RAS13S3KV - 13000 BTU - 1,05 KW - 3600 TL
    Arçelik 12610AA - 13700 BTU - 0,8 KW - 2900 TL
    Samsung AR12MSFCWK/SK - 12000 BTU - 1,13 KW - 2250 TL
    LG Sirius AS-W126JIRO - 12000 BTU - 0,9 KW - 2650 TL


    Burda yazan tüketim değerleri ne kadar doğru acaba?
  • 
Sayfa: önceki 17641765176617671768
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.