Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1764. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: yediyıldız , SmilingArtichoke Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 8 Misafir - 9 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57.215
Cevap
701
Favori
4.429.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 17621763176417651766
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • abdulrezakbinberrak A kullanıcısına yanıt
    Yeni üretimlerin Easy Start veya Soft Start teknolojilerine sahip olması nedeniyle demeraj akımı sorunları aslında ortadan kalkmış durumda, yani yeni nesil klimalarda motorun kalkışı esnasında ne enerji çökmesi ne de ışık kararması sorunu görmezsiniz. Aynı zamanda bu ürünler yüksek kontrol altında frekans esasına göre çalıştıkları için olası enerji sorunlarında ya uyarı kodu ya da hata kodu verecek sistemi de korumaya alacaklardır.

    Unreleased hocamız ilgilenmiş bu nedenle diğer mesajlarınızı okumamıştım konuya çok hakim değilim, Sadece elektrik korkusu nedeniyle BTU dan feragat etmek zorunda kalmayın diye bir dip not düşeyim dedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: abdulrezakbinberrak

    30 m2 Mardin 7 Kat üstü teras Güney Cephe sadece soğutma için kullanacağım a sınıfı olursa tercihim olur klima tavsiyesi

    bu odaya istanbuldan taşınırken 4 senelik klimam 24 btu beko-lg klimamı getirdim elektrik dalgalanmalarından dolayı 24 btu klimamı çalıştıramadım bir türlü 2 senedir görmediği tamir kalmadı gelen tamirciler zaten direk abi bu çalışmaz burda diyor

    aynı evde ikinci odaya

    20 m2 Kuzey cephe

    3 mt tavan yüksekliği

    tavsiyelerinizi bekliyorum

    Hocam bizim olay bu sizinde fikrinizi almak isterim bizim buralarda da mitsh. daich. hayranlığı var o kadar fazla para vermek istemiyorum airfell yada sigma var aklımda 18 btu uygun olması sebebi ile sizinde fikrinizi almak isterim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abdulrezakbinberrak -- 31 Mayıs 2017; 14:17:34 >




  • Ado kullanıcısına yanıt
    Valla arcelikten fiyat bile ogrenemedigim icin vazgectim, daikin ve toshibadan fiyat aldim. Daikin 5600 toshiba 4900 yaklasik fiyat verdiler. Toshiba aliyorum, kurulum yapildiktan sonra ilgilenen olursa detay verebilirim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • realburaq R kullanıcısına yanıt
    Hocam senin yazının daha sonuna gelmeden içimden ''Keşke Toshibayı alsa'' diyordum ki cümlenin sonunu okumuş oldum

    Şimdiden hayırlı olsun, mutlaka değerlendirmelerinizi bekliyoruz
  • realburaq R kullanıcısına yanıt
    Geçen aylarda salondaki sizden diğer oda bizden kampanyası yapmışlardı, modeller farklı olabilir ancak yanlış hatırlamıyorsam aldığınız fiyat bu kampanyadan bile daha düşük.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • abdulrezakbinberrak A kullanıcısına yanıt
    Zaten Mitsh almadan evvel şu yazıyı okumanızı tavsiye ederim.

    https://forum.donanimhaber.com/neden-me-mitsubishi-electric-fiyatlari-ulkemizde-cok-yuksek--126618818#126618818

    Aslında bir üstte size ithafen yazmıştım ben. ben sizin mevcut koşullarınız gereği, Normalde 15.000 lik ara btu üretimlerden alın demem gerekirken direkt olarak 18.000BTU dan aşağı olmaz diyorum ve yukarıdaki yazıma ilaveten @unreleased hocamızın bahsettiği regülatör fikrini çok çok çok yerinde buluyorum ki benim nasıl aklıma gelmemiş, tebrik ederim hocamızı. Kaldı ki 300TL bantlarında bu ürünlerden var diye hatırlıyorum.

    Özetle;

    18.000BTU klima, easy start özelliği ve regülatör ile sizin bir sorununuz kalacağını sanmıyorum. Seçtiğiniz markaların her ikisi de üretim kalitesi olarak birbirinden aman aman farklı değiller, her iki markanın kullanıcıları da memnun ve şikayeti olanlar 3 aşağı 5 yukarı aynı şeylerden yai genelde servis şikayetlerinden muzdaripler. Bu koşullarda öncelikle size kimin hizmet vereceğini de araştırmanız faydalı olacaktır kanaatindeyim.




  • Ado kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten bu paralara cikinca toshiba almayi dusundum hep, ama daha uygun bulsam arcelik de alirdim:)) bakalim umarim sorunsuz kullanirim.



    Ben klima konusunda sizler gibi ustat degilim sadece kullaniciyim ama biraz sans isi elektronikler. Soyle ornek vereyim diger evde 1998 yilindan samsung 12 klimamiz var ve hala calisiyor sorunsuz, hic servislik bi durum cikartmadi...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • unreleased kullanıcısına yanıt
    Hocam aslinda o kampanya bitmis ama ona dahil ediyorlar, btu secimine gore fiyatlar degisiyor. Bence yeri olan multi dusunmeli cunku tek tek alinca da buraya geliyor iki klima normal markalarda da.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • realburaq R kullanıcısına yanıt
    ARÇELİK'çi kardeşlerimizin daha neyi nerede sattıklarından ve hatta satıp satmadıklarından haberleri yok abi, onlar biraz işi öğrensin sonra düşünürüz
  • Arkadaşlar merhaba, 12000 BTU klima arayışındayım.

    İlk etapta yatak odasına ve bebek odasına iki adet 9000 BTU klima düşünüyordum fakat bebek odasında klima olması fikrinden vazgeçtim. Dolayısı ile aşağıdaki ev çiziminde oturma odası kısmına bir adet 12000 BTU klima alıp bebek odası ve yatak odasını da soğutmayı düşünüyorum.

    Şuan oturma odasında bir adet 12'lik Arçelik on/off klima mevcut, bunu da söktürüp yatak odasına taktıracağım (Oturma odasında takılacak yeni klimanın yeterli gelmeyebileceğini düşünerek) Yeni klimayı oturma odasına taktırmaktaki amacım da; hem bebek odasına daha yakın hem de eşim tüm gün bu odada çalışıyor ve bebek ile ilgileniyor.

    Bu sebeple yeni alacağım klimanın Adana yazında devamlı çalışacak olmasını da düşünerek Mitsubishi Electric Deluxe 12000 BTU (MSZ-SF35VN) almayı düşünüyorum, sizce yeterli ve sağlıklı olur mu bu seçim? Bir de görüştüğüm ME bayisi MSZ-WN35VA modelinin olduğunu söyledi bu model hakkında bilginiz var mıdır? (Bunun da Deluxe model diye geçtiğini belirtti)

    Şimdiden teşekkürler.Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]




  • hellguard H kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    WN serisinin SF serisinden biraz performansı düşük ancak odalarınızın metrekaresini belirtmediğiniz için bu ikin ürün arasındaki fiyat farkına değecek bir düşüklük mü bilemiyorum. En azından on/off klima bulunan oturma odasında ME inverter bir klima fazlasıyla yeterli bir seçim olur diyebilirim.

    Mümkünü var ise klimalarınızın montajını çizimdeki gibi kapının karşısına gerçekleştirirseniz, odanın yanı sıra evin sıcaklığının konfor koşullarında olmasına yardımcı olacaktır.

    En önemli husus ise, hassas kişilerin (bebek, yaşlı, hasta, evcil hayvan) bulunduğu ortamda klimayı soğutma modunda kullanmaktansa nem dengesini koruyarak yavaşça soğutan nem alma modunu kullanmalısınız. Böylece ortam konfor koşullarından çıkmamış olur.
    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]
    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unreleased -- 31 Mayıs 2017; 21:10:42 >




  • Arkadaşlar LG Sirius Deluxe AS-W126J1R0 12000 BTU İnverter Duvar Tipi Klima (Yeni Smart) bu klimayı almayı düşünüyorum. Asıl amacım ısımak. Isınma performansı nasıl ürünün? Kışın soğuk üfleme olayı oluyor mu? Kullananlar yorum yaparsa sevinirim. Tavsiye edermisiniz?
  • shrapci S kullanıcısına yanıt
    Hocam selam, Makineyi değerlendiririz sorun değil lain, söz konusu ısınmak ise, önce bize biraz detay verseniz daha makul cevap verebiliriz.

    Bölge
    M2
    kaç kişi
    kaçıncı kat
    izolasyon
    tavan yüksekliği
    elektrik tesisat şebeke durumu
    cephe

    vs vs hepsi büyük etken
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Antalya Finike de yaşamaktayım.
    Oda 22 metrekare yalıtım yok 2 tane ahşap pencere var. Ara kat. Tavan yüksekliği 2.80 civarı. 4 kişilik bir ailem var. Cephe güneybatı. Sanayi tipi elektrik var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shrapci -- 1 Haziran 2017; 18:5:55 >
  • shrapci S kullanıcısına yanıt
    Bu koşullar için ısıtmada sorun yaşamazsınız zira M2 anlamında fazlanız çıkar, aynı zamanda her bir birey için de kış koşullarında 500BTU ısıtma payı verilir ki ekstradan 2.000btu eder.

    Bölge,m2,kişi sayısı,cephe,tavan yüksekliği,ara kat. bunlar pozitif
    izolasyon, ahşap pencere. bunlar negatif

    O klima aradaki açığı kapatır sorun yaşamazsınız hocam.
  • Ado kullanıcısına yanıt
    yardımlarınız için teşekkürler ben 3500 tl kadar bütçe belirledim. Bana ısıtmada sorun çıkarmıyacak hangi marka ve modeli önerirsiniz? Başımı ağrıtmayacak
  • shrapci S kullanıcısına yanıt
    12.000 lik klima için bu bütçeyi ayırabilecekseniz Lider Markalara yönelmeniz tavsiyedir elbette, o zaman LG ile vs uğraşmanıza gerek olmaz, ısıtmada kendinizi tam anlamıyla garantiye almış olursunuz.

    DAIKIN
    MITSUBİSHİ
    PANASONİC
    HAİER
    TOSHIBA

    araştırabileceğiniz markalar içerisinde olabilir.
  • Arkadaşlar merhaba midea blanc 18.000 btu klimayi gittigidiyor dan sipariş verdim. Puanlarla birlikye bana 2780 tl ye geldi. 6 taksit yaptırdım. Klimanin resminide paylaşıyorum umarim eksik veya orjinal olmayan parçası gelmemiştir. Bundan sonra servis gelip kurulum yapacak. Klimada ve kurulum esnasinda yapmam gerekenler nelerdir? Borunun bakir boru olduğunu nasıl anlarım. Yardımlarınız için teşekürler Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]




  • mahmutnur M kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun hocam.

    Montaj sürecinde ne yapmaları gerektiğini bilmek için vaktiniz varsa Ado hocanın açtığı şu konuya bakabilirsiniz.

    Midea'da boru bakır diye biliyorum, havşa kısmından 30 cm'den yalıtımı kesin bakırsa tamamdır.
    Gerçi bunda bile ne düzenbazlıklar dönüyor, alüminyumu bakır rengine boyamalar falan. Biraz kazıyın öyle bakın rengine.
  • Arkadaslar toshiba multiyi kurdurdum, hazir tesisat olmasina ragmen biraz ugrastirdi. Ben soylemeden vakum yapildi. Hazir borular bakirmis zaten ins bir sorun cikmaz.



    Tek sorunum bir odadaki hazir tesisat yanlis yere yapilmis biraz kablo acikta kaldi, yakin zamanda zaten boya yaptiracaktim o ara bir sekilde onu kapattirmam lazim suan tek sorunum o:)



    Inanilmaz sessiz calisiyor, ozellikle dis unite gercekten hic calismiyor gibi. Diger evimizde 18lik arcelik 12 samsung ve markasiz bi 9luk var, ilk kez dis unite bu kadar sessiz gordum😂

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 17621763176417651766
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.