Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1760. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
57.214
Cevap
701
Favori
4.429.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 17581759176017611762
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hunter87 H kullanıcısına yanıt
    yok üstat 25m2 alan için rahatlıkla ısıtır soğutur dedi (salon ve ç.o. için)
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Üstat, biraz konu dışı olacak ama tamamen merak ettiğimden soruyorum; R410 kullanılmış bir klimanın tüm akışkanını boşaltıp, vakumlayp, R22 bastık diyelim. Klimayı çalıştırdığımızda nasıl bir sonuç bekler bizi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kılcal tıkanır, sistem şişer, kompresör aşırı akım çeker bu nedenle yüksek akım koruması devreye girer işlemci komutsal veri olarak SHUT DOWN ikazı verir, dizayna göre klima hata kodu verir veya ikaz lambalarını yakıp söndürür sonuçta klima çalışmaz.

    Buzdolaplarındaki R134 ve R600 gazlarında olduğu gibi

    Bu arada istenirse sistem bilinçli bir şekilde 22 gaz ile çalışacak şekle çevrilebilir.
  • Ado kullanıcısına yanıt
    R32 gazı hakkında ne düşünüyorsun?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • unreleased kullanıcısına yanıt
    Yeni F Gaz Regülasyonu hakkında iyi düşünürüm, severim keratayı
  • Merhaba herkese bende fazla olmasada araştırdıkca kurcaladıkça kafa karışıklığı, kararsızlık, onumu alsam bunumu alsam derken Vestel Nature Plus Inverter 18 A++ Klima da kara kıldım. Bayileri aradım internet sitesinde yazan fiatı 3250 tl idi. Bu fiattan aşağı inmediler. yinede almak taraftarıydım derken birden LG'ye karar verdim. Kompresör garantisinden dolayı. LG ES-W186K3A0 STANDART SMART INVERTER 18K BTU KLİMA (A++) Bu klimayı Vatan coumputer'den 3500 tl'ye aldım. 350 tl fazla ödediğimin farkındayım. Ama diğer sitelere güven ve yaşanılacak problemlerden dolayı muhatap bulamama v.s derken o yüzden bilindik yerden aldım. Cihaz henüz teslim edilmedi. Ve söylenene bakılırsa İNŞAALLAH bu hafta montajı v.s. bitecek.

    Buradan edindiğim bilgilerle servisin kaliteli olup olmadığı anlaşılacak. Montaj esnasında uyulması gereken kuralları harfiyen yerine getirirler umarım.

    Duvarın ortalayacak şekilde takmayı düşünüyorum, bir sorun teşkil edermi acaba.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • devran365 D kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun, kötü bir tercih yaptığınızı düşünmüyorum, ayrıca 350 değil 250 lira fazla ödemişsiniz hocam.

    Gelişen teknoloji sayesinde kompresörlerin arıza çıkarma olasılığı düşmesine karşılık yine de klimanın kalbinin uzunca bir süre garanti altında olması güzel bir şey.

    Montaj esnasında uyulması gereken kurallardan haberdar olmanız için okumadıysanız bu yazıyı okuyabilirsiniz.

    Bilakis daha estetik görünmesine ek yatay kanatların erişebileceği alanı arttırarak daha homojen hava dağılımı sağlar.




  • şahsen 1 klima için 3 bin, ödemeyin
    https://is.gd/kSrU0u
    şu klimayı almanızı avsiye ederim. 400 lira. 100 lirada kargo ve montaja verseniz 500 liraya mis gibi klimanız olur.
  • ahsen2 A kullanıcısına yanıt
    KLİMA gibi hem de 2 parçadan ve ekipmanlarından oluşan bir gönderiyi hangi kargo şirketi ile 100TL ye yollayacağınızı merak ettim.
    On/Off 9000BTU klima ile inverter teknolojisi ve segmentleri bile tutamayan bir klimayı eşleştirmeniz ayrı bir hata olmuş.
    Söz konusu klima ise ikinci el almayı 5 kere düşünmek gerekirken internetten ikinci el klima almayı ise 25 kere düşünmek gerektiğini tavsiye etmeyi unutmuşsunuz bence.
    400 klima 100 de nakliye demişsiniz ancak 150-200TL den aşağı bu klimayı hele böyle bir zamanda kimsenin takmayacağını belirtmeyide unutmuşsunuz.
    Klima arızalı çıkasa kimsenin karışmayacağını, arıza çıkmaz da 6 ay sonra arıza yaparsa masrafa kimsenin karışmayacağını da yazmamışsınız.
    Garantili yeni teknoloji sıfır bir ürün ile, eski sistem garantisiz yaşlı bir klima arasındaki bariz tüketim farklarına da değinmemişsiniz.

    Yani neresinden bakarsanız bakın bana göre bu tavsiyenizin tutar bir tarafı yok maalesef




  • Merhaba,

    Midea Blanc 12.000 BTU modelini düşünüyorum. En ucuz bulduğum rakam 2.200 TL civarında.
    Bu rakamlara veya daha düşüğüne önerebileceğiniz başka bir model var mı?
    Sadece soğutma amaçlı ve Konya'da kullanılacağı için yoğun bir şekilde kullanılmayacak.

    Şimdiden teşekkürler
  • @Ado





    Hocam 2-3 güne kalmaz klima almayı düşünüyorum.



    Evim istanbulda kendi evim zemin üstü kuzey batı tek cephe cepheler komple Pimapen ve cam. Öğleden sonra batana kadar güneş içerde. Sadece soğutma amaçlı bakıyorum. Salona koyacağım 26 mt ve hol ile koridorda birleşik yani toplam sanırım 34-35 mt anca eder. Evde 2 kişiyiz bir çocuk 5 yaşında.



    İlk niyetlendigimde ME alırım diyordum, olmadı Dakin filan diye ama yazdıklarınızı okuyunca hak verdim.



    Fiyatindan ve 5 yıl garantiden dolayı sadece soğutma için kullanacağım için ve günlük en fazla 2-saat kullanacağım için tercih ettiğim model bu.



    https://m.epttavm.com//item/19126234_baymak-elegant-plus-a---18000-btuh-yeni-nesil-inverter-klima-montaj-dahil?gclid=Cj0KEQjwmIrJBRCRmJ_x7KDo-9oBEiQAuUPKMo2Mv1luxBAeAvI-CHPr76CCFLiHG6EBrygysc2X24YaAqrc8P8HAQ#product-expl





    Doğru bir tercih olur mu acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Chesss C kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz koşullara nokta atışı olmuş bence hocam.
    Vakum ve elektrik bağlantı işini, yani işin önemli kısmı olan SERVİS kısmını garantiye aldıktan sonra 10 numara 5 yıldız tercih olur sizin için.
  • Arkadaşlar aileme hediye olarak almayı düşünüyorum. bunca yıldır vantilatörle idare ettiler bir işe başladık bir jest yapayım dedim aileme.
    önerebileceğiniz orta fiyatta bir cıhaz varmı arkadaşar. bu konulara çok yabancı olduğum için tüm özellikler çok karmaşık geliyor. cihaz önerisinde bulunursanız sevinirim.
  • serhaterdoğan kullanıcısına yanıt
    Selamlar;

    Siz bize biraz daha detay verebiirseiz ona göre uygun bir ürün bulmaya çalışalım

    Nerede oturur aileniz?
    Kaç katlı binanın kaçıncı katıdır
    kaç metrekaredir
    evde kaç kişi yaşar
    bina cephesi nedir
    günde kaç saat güneş alır
    ısıtmada kullanmayı düşünürmüsünüz
    Bütçe olarak aklınızda ne var

    vs vs
  • psiltraid kullanıcısına yanıt
    Şartlar da uygunsa bence Midea'nın bu modeli güzel ürün, ancak Konya'daki yetkili servis ne durumda bilmem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ado kullanıcısına yanıt
    İzmirdeyiz hocam, evimiz güneş görmediği için serinlik bakımından bir avantajımız var ama izmirde hele bide ramazanda durulmuyor artık.
    76m2 evimiz. zemin kattayız. bütçe olarak ta 2bin küsaratlı rakamlara kadar çıkabilirim. evde 3 kişiyiz, ısıtma amaçlı düşünmüyoruz.
    internette göz atarken baymak elegant plus a++ ya denk geldim, onu beğendim gibi ama sizlerin tavsiyelerine ihtiyacım var
  • serhaterdoğan kullanıcısına yanıt
    ALAN için düşünüyorsanız elbette hem alanların memnuniyetlerini ifade etmesi, Hem uzun garantili olması hem de kağıt üzeri veriler ile alan arkadaşların yorumlarının 3 aşağı 5 yukarı örtüşmesi bu markayı alınır yapıyor. Geçen sene özellikle uzun garantisi nedeniyle de oldukça ALINABİLİR olarak nitelendirdiğim bir markadır BAYMAK.

    Lakin servis sorunlarına ve kendi beyanları doğrultusunda da olduğu üzere ücretsiz keşif hizmeti vermemeleri gibi durumlar nedeniyle bu sene ben BAYMAK ile arama mesafe koydum zira geçen sene bizzat aradım kendilerini, ücretsiz keşif hizmeti vermiyor olmalarının kabul edilir olmadığını, servis hizmet kaliteleri için bir yapılanmaya gidip gitmeyeceklerini sordum ama karşımdaki arkadaş tabi kızcağız orada oturup ''Biz varız'' mesajı verebilmek üzere yerleştirilmiş bir arkadaş olduğundan konuştuklarıma haa huu dedi geçti.

    Haksızlık yapmamak adına dedim ki ''Yahu Ado, bu kızın suçu yok zira onun bir yetkisi yok bu tepkimi iletmekten başka, sen en iyisi kurumsal kanala yaz''

    Oturdum uzunca bir metin yani neredeyse bildiğin bir RAPOR yazdım ben bu muhteremlere. İnsan yerine koyup menfi/müspet cevap dönme gereği dahi duymadılar.

    Aslında yapmaları gereken çok basitti bence. Tüketici geri dönüşlerini dikkate almadıkları sürece halen de öncelikli bir marka olmayacaktır benim için.

    Herkes bir KALİTE olgusu peşinde koşuyor haklı olarak. Ben ise HİZMETTE KALİTE kısmına takmış durumdayım, bu da benim takıntım.

    Malum herkes bir şeylere takar, kimsii markaya, kimisi modele, kimisi ürüne, kimisi üreticisine vs vs. Ben ise Tüketiciyi ne kadar önemsediklerine takıyorum kafayı zira her şeyin temelinde o yatıyor benim gözümde.


    Evin 70 (küsür) m2 olduğunu yazmışsınız hocam eğer tek noktadan GENELE hitap etmek istiyorsanız (yani evin tamamını soğutmak) o zaman bu markadan daha kaliteli üretimlere yönelmenizi hem performans hem de tüketim açısından önermek zorunda kalırım. Aynı zamanda iyi bir keşif, iyi bir konumlandırma iyi bir işçilik gerekeceğini de unutmayınız.

    Lokal soğutma ve ısıtma konularında gözü kapalı alabilirsiniz. Siz yine de kullanıcı görüşlerini de incelemek adına ilgili markanın başlığındaki yorumları da mutlaka gözden geçiriniz




  • İzmir'de hem soğutma hem de ısıtma amaçlı kullanılmak üzere, yaklaşık 25 m2 oda için;

    http://urun.n11.com/klima/mitsubishi-heavy-srk35zmp-s-12000-btu-inverter-klima-P35031212

    nasıldır?

    Mitsubishi Electric ile bu Mitsubishi Heavy Industries arasında çok kalite farkı var mı?

    Fujitsu, mhi, toshiba vb farklı tavsiyelerinize de açığım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_japan -- 24 Mayıs 2017; 19:43:27 >
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler hocam ilginiz icin, dediğiniz gibi ürünün konu başlığına bakayım bir de ben

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serhaterdoğan kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam
  • 
Sayfa: önceki 17581759176017611762
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.