Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1715. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
13 Misafir - 13 Masaüstü
5 sn
57.213
Cevap
701
Favori
4.429.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 17131714171517161717
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ofiste kullanılmak üzere hem ısı hem de soğutma amaçlı olarak kullanılacak bir klima tavsiyesi istiyorum arkadaşlar lütfen.

    Ofis han içerisinde en üst katta bulunuyor.Tek cephe han içerisinde full cam mevcut(camlar dışarıdan soğuğu fazlasıyla geçiriyor; ),üst katımızda mutfak mevcut ve çatı izolasyonu pek iyi değil.Han boşluğundan ve çatıdan soğuk fazlasıyla içeriye giriyor.Oda büyüklüğü 40/50 m2 arasında sanırım.Yan oda da 30/35 m2 gibi bir alan sanırım yine aynı şartlarda (üstte oda, tek cephe han içerisine bakan) airfel as18 0930 rs modeli olan 17000 btu sogutma 18000 btu ısıtma modelini aldım gecen kıs.0 derecelere düşmediği sürece hava rahat bir şekilde ısıtma sağlıyor.Bu modelin 24000 btu modelini almayı düşünüyorum ve cam olan bölümün hemen üstüne, kapı girişine takmayı düşünüyorum.Farklı bir model yada marka yada fikir verebilecek olan varsa uzman önerilerinizi beklerim.Teşekkürler

    Bu arada dış üniteyi dışarıya değil de direk olarak han boşluğuna yani cam ın üst kısmına monte ettim.Diğer klimada da bu şekilde yapmayı düşünüyorum.Katta hissedilir bir şekilde hava sirkülasyonu olur mu iki klima birden çalıştığında ?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Bilen arkadaşlar cevaplarsa çok memnun olurum.

    Marka takıntım yok. Çokta İşime yaramayacak özelliklere ve markaya para ödemek istemiyorum.

    Soğutma amaçlı 12bin btu Altus klima A+ 1800 tl civarı fiyatı var.

    Arçelik güvencesi mantığı ile alsam işimi görür mü? Beko aynı kapesitedekine 2350 tl dedi.

    İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
  • ESER14 kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, VESTEL gurubunda nasıl ki REGAL FINLUX SEG gibi markaları ile, Ana markası olan VESTEL arasında KALİTE farkı değil UYGULAMA farkı var ise, Aynı durum ARÇELİK gurubunda da BEKO GRUNDİG ve ALTUS markaları için aynı şekilde geçerlidir.

    Ana markalar ile alt markalar arasında üretimdeki işçilik - Mühendislik veya kullanılan yedek parça anlamında hiç bir fark yoktur.

    Tek fark, genelde kozmetik anlamda aralarında yaratılan farktır. Elbette ki Ana markalarda kozmetik dizayn oldukça ön planda tutuluyor. Bunun yanı sıra menüsel fonksiyonlarda kısmi kısıtlamalar, Ana markalarda kullanılan bazı filtre sistemlerinin alt markalarda olmaması gibi sadece Adı fark yaratmak olan uygulamalar mevcuttur
  • Hocam Selamlar.

    Bahsettiğiniz montaj şekli kış koşullarında defrsot için avantaj, ancak yaz koşullarında kompresörü şişmeye sevk edeceği için dezavantajdır zira yaz döneminde hem kondanser hem de kompresörün serin ve taze havaya ihtiyacı bulunmaktadır, (Özellikle kondanser). Hele ki dış ünite sayısı aynı alanda 2 ye çıkacak ve bunların ikisi de büyük kabin dış üniteler olacağını düşünürsek, montajı yapacak olan ekip gelip keşif yapmadan buna kesin karar vermemenizi öneririm. Ayrıca yapılacaksa dahi dış ünitelerin mesafeleri yakınsa birbirlerine doğru üfleme yapmamaları gerektiğini de ayrıca hatırlatmak isterim. En önemlisi ise, bu işin temelinin sadece sıcak hava veya soğuk hava üflemek olarak algılanmayıp ISI TRANSFERİ olduğu da unutulmamalı

    Hocam ben marka model firma tavsiyelerinde bulunmuyorum ancak daha önce aldığınız marka size en iyi referansı verecektir. kullandığınız süre ve ürün performansından memnun iseniz aynı model ama bir üst BTU su olmak kaydı ile alınabilir elbette, ancak, bahsi geçen marka her ne kadar DAIKIN güvenceli olsa da, üretim kalitesinin DAIKIN ile uzaktan yakından ilgisi olmadığını, verilen hizmetin sadece montaj ve arıza hizmeti olduğunu, bunun da ne kadar ehil personel tarafından yapıldığının bölümümüzde oldukça tartışma konusu olduğunu da bilginize sunmak şart olmuştur.

    Bizler genellikle serzenişte bulunmayı seven bir toplumuz bu nedenle ilk önce belirttiğim gibi forumdaki arkadaşların beyanları size fikir verse de karar almanıza vesile olmamalı diye düşünüyorum, bu anlamda en iyi referansı yine kendiniz verecek, bunun için de bir önceki ürününüzü baz alacaksınız kanaatindeyim.

    Bahsi geçen markanın üretim kalitesinin, Eğer bir MITSUBİSHİ - DAIKIN - PANASONİC vs almayacaksanız diğer üretimlerden neredeyse hiç farkı olmadığı konusunda da içinizin rahat olmasını isterim




  • Ado kullanıcısına yanıt
    Selamlar hocam;
    Değerli önerileriniz için teşekkürler.
    Dış üniteyi han içerisine koyma nedenimiz daha önceki klimayı montaj eden ekibin ''bağlatı boruları uzarsa performans konusunda sıkıntı yaşarsınız'' demesinden; durumla ilgilide herhangi bir bilgimiz olmamasından kendilerinin sözüne güvenerek o şekilde hareket ettik.Ne kadar doğru bilemiyorum.Bu konuda bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim; bizde ona göre hareket edebiliriz.

    Marka konusunda herhangi sabit bir fikrimiz yok bizi maliyet olarak emsallerine göre yormayacak ama performans olarakta bize sorun çıkarmayacak bir ürün alıp uzun soluklu kullanmak istiyoruz. MITSUBİSHİ klimaların kalitesini biliyorum ama fiyat konusunda da fark hissedilir derecedeydi son olarak baktığımda :D DAIKIN leri araştırayım.
    Tekrar teşekkürler.
  • Hocam markalara göre değişmekle birlikte BTU ya göre borulama mesafeleri YATAY/DİKEY/YATAY+DİKEY şeklinde hesaplanır ve doğrudur hepsinin bir tahdit alanı vardır ancak, eğer bu sınırlar içerisinde kalınırsa ve montaj esnasında aynen montaj prosedürlerinde olduğu gibi vakumlama sonrası ekstra döşenen tesisata, her 1 metre için 30 gram gaz ilavesi yapılırsa performansta zerre kadar oynama olmayacaktır ki borulama uzadıkça başlarına iş çoğalacağını bilen ekipler bunu yapmak yerine tüketiciyi en zayıf yerinden vurur ve ''Aman abi performans düşer klima patlar evin damı çatlar'' gibi gerekçelerle vazgeçirmeyi iyi başarırlar.

    İşin temeli şu dur, siz 24.000BTU bir klima alacağınıza ve sistem de inverter olacağına göre 20 metreye kadar (Dikey max 8 metre) tesisat rahatlıkla döşenir. Ürünlerde fabrika çıkışı olarak 5 Metreye yeterli gaz bulunur, bu nedenle 5 metreden sonraki her 1 metre için 30 gram üzerinden 30 x 15 = 450 gram gaz şarjı (Vakum sonrası ve gaz salınmadan evvel) yapılması gerekli olacaktır. Eğer 7-9-12 kabin gurubunda ürün olsa idi metre başına 20 gram şarj edilirdi ki buna etken olan unsur boru çaplarıdır.

    Yine de bu uygulama ve gramajın markaya ve markanın tercih ettiği boru çağına göre değişeceğini unutmamak lazım. Buna basit bir örnek ise, X marka üretici 24.000BTU klimasında 1/2 ve 1/4 boru kullanmıştır fakat Y marka üretici ise kendi ürettiği 24.000BTU klimada ise 5/8 ve 3/8 boru kullanmıştır. veya sallıyorum küçük kabin ise 3/8 ve 1/4 kullanır vs vs. Şimdi burada neyin değiştiğine şu şekilde bakıp anlam verebiliriz.



    Şu resimde görmüş olduğunu bakır boruların her birinden sadece 1 metre kesip içerisini su ile doldurmak istesek, birisi 100 gram su ile dolacak iken, diğerinin 400 grama kadar dahi çıkabileceğini biliriz zira burada ÇAP farkı vardır, bu nedenle METRE ile birlikte en önemli etken ÇAP dır. İşte bu yüzden hem vakum yaparken hem de ekstra gaz şarjı verilirken bu unsur göz önünde bulundurulur ki zaten bu işin mühendislik hesap tabloları yetkili servislerde ürün bazında mevcuttur. Bilmemeleri mümkün değil zira teknik bültenler ile kendilerine bu uygulamalar sürekli tebliğ edilir.

    Hocam forumda çok tartışmalara sebep olmuştur benim marka bakış açım zira benim de marka takıntım yoktur. Ben konuya sistem ve temel mantık üzerinden yaklaşırım, bu doğrultuda seçilecek olan markanın, kullanım şekline ve kullanım alanına uygun olması gerektiğini düşünürüm. Buna örnek olarak, inşaat şantiyesindeki mühendis bir kardeşimiz çalışırken üşümesin diye konteynere takmak üzere gidip de ME almam, hem ortam koşulları hem de kullanım amacının anlamsızlığı nedeniyle YAZIK gözü ile bakarım. O alana orta segment ne marka olursa olsun uygun BTU da bir klima alır geçerim. Buna keza yıllarca çalışıp didinip dişimden tırnağımdan arttırıp bir EV almışsam ve nasipse yıllarca o evde oturacaksam, eve MONTAJ gününün haricinde klimacı girmesini istemiyorsam ekonomik olarak bütçeme uygun olan LİDER markalardan birisini tercih ederim. Bu çok basit bir örnekti, bu örnekler sadece yaz - sadece kış kullanımı, sadece gece - sadece gündüz kullanımı, ''evde yeni doğmuş bebeğimiz var klima 24 saat kapanmayacak ve ev ısısını sabit tutmaya çalışacağız'' kullanımı şeklinde değişebilir. İşte bu nedenle klima tercihleri de, bunun cevapları da çok değişkendir üstadım.

    Madem yeni klima alacaksınız ve yakın zamanda montaj hizmeti alacaksınız, o halde mutlaka aşağıdaki konulara da göz atmayı unutmayınız

    https://forum.donanimhaber.com/evinize-klima-montajina-geleceklerse-mutlaka-okuyunuz--119601629

    https://forum.donanimhaber.com/klima-vakumu-hakkinda-yanlis-bilinenler-2-video-icerir--118872763#120286832




  • arkadaşlar merhaba,
    2 oda yanyana orta duvarı birleşik 2 odaya ortak kullanmalık bir klima almayı düşünüyorum.salonda klima var bu evdeki 2. klima olacak bu nedenle bu klimayı evi ısıtmak ya da soğutmak için değil, sadece bu 2 odanın içindeki havayı değiştirmesi için kullanacağım.

    multi klima olarak geçiyor heralde bu sistem 2 farklı iç ünite olacak.bu tarz birşey kullanan yaptıran ya da bilgisi olan var mı?
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Hocam teşekkürler.

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr.Fussy kullanıcısına yanıt
    merhaba bahsettiğiniz 16 lık zen'in tam modelini öğrenebilir miyim?
    Bir de merak ettiğim konu şu; özellikle kışın kullanılacak klima seçimi noktasında görüşlerinize ihtiyacım var. Geçtiğimiz yıllarda yine ısıtma amaçlı Mitsubishi electric klima aldım ve ısıtma ve sessizlik konusunda çok memnun kaldım ancak tüketim noktasında beklentilerimi karşıladığını söyleyemeyeceğim. Şimdi yine ısıtma amaçlı klima düşünüyorum ve bu sefer ciddi rakamlar ödemek yerine yerli markalara yönelmeyi düşünüyorum. Enerji tüketimlerini merak ettiğim 2 markanın resmini yükledim. Bu iki klima nın nominal değerlerde enerji tüketimi arasında çok çok fark olur mu? Eğer olmaz ise iki katı para vermeyi düşünmeyeceğim açıkcası. Şimdiden teşekkür ederim




  • 18.000 btu inverter bir klima arıyorum.

    2.500 tl bütçem var ne önerirsiniz.
  • geçen yaz klima aldım,aldıktan sonrada bir daha foruma ugramadım özellikle ado ile konuşmalarımız seçimimde etkili oldu.Aklıma geldi biraz deneymlerimi yazayım 3500 tl civarına midea,airfel, alarko almayı düşünüyordum ancak paraya kıydım 5000 tl ye mitsubishi sf 50 aldım.1500 tl fark beni zenginde etmedi fakirde etmedi.Yazın klima günde neredeyse 24 saat çalıştı aylık 50 tl falan elektrik faturasını arttırdı,geceleri salonda yattık hiç hasta etmedi,benim için en önemli konu klimanın rahatsız etmemesidir.klimalı ortamları pek sevmem hemen boğazım çatallanır.Daha önce opel marka arabam vardı kliması beni rahatsız ederdi açamazdım,daha sonra mercedes aldım baya konforlu geldi onu sattım bmw aldım mercedesten kat kat iyi bir kliması var hiç rahatsız etmiyor.Klima alırken hep araba örneği veriliyor bende arabalara gönderme yapayım.mitsubishi klima gerçekten konfor açısından çok başarılı.Klimanın dış motoru çok sessiz,komşuların falan ruhu duymaz.Midea alacaktım ama onu elememin sebebi motorun çok sesli çalışması oldu.Klimanın içerideki fan sesine gelecek olursak, altında uyursanız biraz sesli ve bence tek olumsuz yanı bu ancak tv izlerken falan hiç sesi duyulmuyor.Bundan daha sessiz olanı varmı bilmiyorum. Klimayı aldığım satıcı soğutma konusunda ister midea al ister arçelik al hepsi soğutur önemli olan ısıtması demişti.Klimanın kış performansına gelicek olursak,merkezi sistem bir evde oturuyorum genelde ev 22 derece ve ısıtma için pek kullanmıyorum ancak ev bazen 21 dereceye düşüyor çatı katı olması ve boydan boya camlar nedeniyle ara sıra soğuk olduğunda açıyorum klimayı 3 dakika içinde 24 derece yapıyor sobalı ev gibi sıcacık oluyor.Diğer klimaları bilmiyorum ama mitsubisi sorunsuz bir cihaz.Yatak odasına alacaksanız kesinlikle mitsubishi alın derim ben yatak odamada almayı düşünüyorum.Şu an diyorumki salona airfel alıp yatak odasına mitsubishi alabilirmişim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AhmetYOL

    18.000 btu inverter bir klima arıyorum.

    2.500 tl bütçem var ne önerirsiniz.

    2500 tl ye 18,000 btu inverter klima kaldımı

    bulamazsınız o fiyata imkansız gibi bişey
  • quote:

    Orijinalden alıntı: derya78


    quote:

    Orijinalden alıntı: AhmetYOL

    18.000 btu inverter bir klima arıyorum.

    2.500 tl bütçem var ne önerirsiniz.

    2500 tl ye 18,000 btu inverter klima kaldımı

    bulamazsınız o fiyata imkansız gibi bişey

    12.000 btu var mıdır peki? 26 m2 kuzey batı cephe antalya 12.000 btu'da yeter sanırım?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: derya78


    quote:

    Orijinalden alıntı: AhmetYOL

    18.000 btu inverter bir klima arıyorum.

    2.500 tl bütçem var ne önerirsiniz.

    2500 tl ye 18,000 btu inverter klima kaldımı

    bulamazsınız o fiyata imkansız gibi bişey

    lg nin klimaları oldukça hesaplı ve kaliteli. ben 2300TL ye almıştım 18binlik 2 yıl önce. antalyada hem ısıtma hem soğutma amaçlı çok memnunum. üst modeli LG Sirius Deluxe AS-W186K1R0 3500TL civarı. tüketim değerleri çok daha pahalı klima değerleri kadar. sirius modelinin 12binliğini abime aldık. o da çok memnun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cupidx


    quote:

    Orijinalden alıntı: derya78


    quote:

    Orijinalden alıntı: AhmetYOL

    18.000 btu inverter bir klima arıyorum.

    2.500 tl bütçem var ne önerirsiniz.

    2500 tl ye 18,000 btu inverter klima kaldımı

    bulamazsınız o fiyata imkansız gibi bişey

    lg nin klimaları oldukça hesaplı ve kaliteli. ben 2300TL ye almıştım 18binlik 2 yıl önce. antalyada hem ısıtma hem soğutma amaçlı çok memnunum. üst modeli LG Sirius Deluxe AS-W186K1R0 3500TL civarı. tüketim değerleri çok daha pahalı klima değerleri kadar. sirius modelinin 12binliğini abime aldık. o da çok memnun.

    arçelik 18,000 btu 18330 aa modeli ile lg sirüs deluxe 18,000 btu modeli aynı


    aynı firma tarafından üretiliyor zatenm lg klima ile arçelik beko klimalar % 50 ortaklar

    arçelik alan lg almış oluyor

    lg alan arçelik almış oluyor

    fiyatlarıda aynı aşağı yukarı




  • Arkadaşlar aranıza bugün tavsiye üzerine katıldım.

    Evim için klima arayışındayım,sadece soğutma amaçlı düşünüyorum.

    Aşağıda ki resimde evin krokisi mevuttur.
    İstediğim şey resimde detaylı mevcuttur.

    Kullanılacak Yerin Alan (m2):16,13 / 13,10 / 24,56
    Kullanılacak Yerin Yüksekliği: 3.Kat
    Bölge/Şehir/İlçe:İzmir-Karşıyaka-Yalı Mah.
    Kullanılacak yer Kuzey/Güney /Doğu/Batı:Bilinmiyor
    Zemin/Ara kat/Çatı kat: 3.Kat Ara Kat
    Ev /İş yeri:Ev
    İş yeri ise İş kolu:
    Kişi Sayısı:3
    Ekstra Isı kaynağı: Doğalgaz
    En/Boy/Yükseklik Ölçüsü:Krokide detaylı mevcut
    Tahmini Bütçe: Max 6000-7500
    Düşünülen Klima Modeli:Bilinmiyor
    Yer:İzmir-Karşıyaka-Yalı Mah.


    Bu Sabah Daikindan aldığım teklif şu idi

    Oda 1 ve 2: 2X Daikin Tegora FTXB25B 8500 BTU Inverter Duvar Tipi Klima (Tek Dış Ünite) =5500 TL
    Oda 3: Daikin Miyora FTXK35AW 11900 BTU Inverter Duvar Tipi Klima = 3100 TL

    Toplam 8600TL = 8500'e bırakılacak

    Başka Marka ve model fiyat tavsiyeleriniz nedir?






  • quote:

    Orijinalden alıntı: cthax

    Arkadaşlar aranıza bugün tavsiye üzerine katıldım.

    Evim için klima arayışındayım,sadece soğutma amaçlı düşünüyorum.

    Aşağıda ki resimde evin krokisi mevuttur.
    İstediğim şey resimde detaylı mevcuttur.

    Kullanılacak Yerin Alan (m2):16,13 / 13,10 / 24,56
    Kullanılacak Yerin Yüksekliği: 3.Kat
    Bölge/Şehir/İlçe:İzmir-Karşıyaka-Yalı Mah.
    Kullanılacak yer Kuzey/Güney /Doğu/Batı:Bilinmiyor
    Zemin/Ara kat/Çatı kat: 3.Kat Ara Kat
    Ev /İş yeri:Ev
    İş yeri ise İş kolu:
    Kişi Sayısı:3
    Ekstra Isı kaynağı: Doğalgaz
    En/Boy/Yükseklik Ölçüsü:Krokide detaylı mevcut
    Tahmini Bütçe: Max 6000-7500
    Düşünülen Klima Modeli:Bilinmiyor
    Yer:İzmir-Karşıyaka-Yalı Mah.


    Bu Sabah Daikindan aldığım teklif şu idi

    Oda 1 ve 2: 2X Daikin Tegora FTXB25B 8500 BTU Inverter Duvar Tipi Klima (Tek Dış Ünite) =5500 TL
    Oda 3: Daikin Miyora FTXK35AW 11900 BTU Inverter Duvar Tipi Klima = 3100 TL

    Toplam 8600TL = 8500'e bırakılacak

    Başka Marka ve model fiyat tavsiyeleriniz nedir?




    yalı mah atakentin arka taraflarımı şemikler tarafında mı




  • derya78 kullanıcısına yanıt
    atakent
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cthax

    atakent

    3 daikin klima 8500 mi verecekler
  • 
Sayfa: önceki 17131714171517161717
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.