Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1708. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (1 Mobil) - 7 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57.182
Cevap
701
Favori
4.427.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
81 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 17061707170817091710
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Günaydın herkese, klima tavsiyesi ile ilgili naçizane bir şey önerebilirim.
    Ben de yaklaşık 2 aydır klima almak için araştırmalar yapıyorum ve bu forumu ilk sayfadan son sayfaya kadar okudum, hala da takip ediyorum. Buna istinaden klima firmalarından keşif talebinde bulundum, bir çoğu geldi bazısı ise gelmeye bile gerek görmedi ve telefondan ilgili metrekare ölçülerine göre klima önerisinde bulundu. Geçen cumartesi günü de Mitsubishi ekibi geldi, ekip diyorum çünkü bir kişi elindeki lazer cihazı ile ölçüm yaparken diğeri de bunu elindeki tablete kaydetti. Neredeyse bütün alanın pencere ölçüsünden duvar kalinliklarina kadar her detayını kaydettiler. Açıkçası bu kadarını beklemiyordum. Gerçekten yaptıkları bu hizmet bile takdire şayan bir şeydi.
    Bunun akabinde Bana uygun klimayı önerdiler, aklıma takılan birşey veya şeyler olup olmadığını sordular. Hatta duvara yapıştırdıgi bir kağıt vasıtasıyla klimanın duvarımda nasıl durduğunu bile simule ettiler. Daha sonrasında çok güzel hazırlanmış ve içinde bana önerdikleri klima modellerinin olduğu katalogları bırakıp gittiler.
    Bu anlamda gerçekten güzel bir hizmet verdiler. Durum bu kadar ile de kalmadı, Pazartesi günü yani dün genel merkezden arayıp keşif hizmetinden memnun olup olmadığımı sordular. Ekibin kılık kıyafet temizliğinden, davranışlarına kadar bir çok şey sordular. Ben de gayet memnun olduğumu belirttim ve teşekkür ettim. Yani sonuç olarak şunu diyebilirim ki ; evet bu marka diğer markalara göre pahallı ama bunu gerçekten hakkediyor. Sadece keşif hizmeti ile bile diğerlerinden belirgin şekilde farklı olan bu marka bence piramitin tepesinde olmayı fazlasıyla hak ediyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Vantritu V kullanıcısına yanıt
    Yardımlarınız için çok teşekkür ederim hocam klimalara karar verince tekrar son bir yorum almak için başınızı ağrıtabilirim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Atsız-Ata

    Yardımlarınız için çok teşekkür ederim hocam klimalara karar verince tekrar son bir yorum almak için başınızı ağrıtabilirim

    Rica ederim her zaman.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sayın Yönetici

    Forumu ara ara takip ediyorum ve dikkatimi çeken bir şey var!

    Üstelik marka yada model tavsiyesinde bulunmuyorum , yönlendirmiyorum demene rağmen nedense sürekli Mitsubishi Electric reklamı yapıyorsun hatta fanboyluk derecesinde gibi.

    Hatta araştırmadan bilmeden diyecem ama belli ki işi biliyorsun ama işine gelmiyor , Mitsubishi için yok piramidin tepesi , yok en iyisi , Mistubishi bütçesi varsa başka araştırmaya gerek yok gibi sözler bunlar yönlendirmeye girmiyor mu ?

    Nedense hiç DAIKIN klimalardan bahsetmiyorsun , sanki bu forumda yasaklanmış.

    DAIKIN olduğu yerde Mitsubishi klimalar hikayedir ,çöptür , mukayese bile edilemez (bana göre) ki bu işten biraz anlayan işi bilen insanlar bunu adı gibi bilirler (siz dahil) ama sizin işinize gelmiyor

    Bir piramid varsa bir zirve varsa o da DAIKIN dir , gerisi hikaye bir çok firma hatta bazı mitsubishi satan bayiler bile aynı şeyi söylüyor , teknolojiyi DAIKIN yapar gerisi takip eder.

    UMARIM BU YAZIYI SİLMEZ YAYINLARSINIZ...




  • Sayın Üye;
    Böyle saldırgan yazacağınıza sadece fikrinizi belirtmeniz yeterli olur.
    Her şey aklıma gelirdi de, bir gün benim kadar Mitsubishi eleştiren birisine fanboyluk atfında bulunulacağı aklıma gelmezdi. Ben marka model firma ÖNERMİYORUM, bana ilgili marka ile gelen arkadaşlara, sordukları marka ile ilgili KİŞİSEL düşüncemi dile getiririm o kadar. Elimden geldiğince de yazdığım her şeyin kişisel düşüncelerim olduğunu, UZMAN görüşü olarak kabul edilmemesi gerektiğini de sıkılıkla dile getiririm.

    Bu anlamda Bu forumda dileyen herkes dilediği her marka hakkında dilediği her fikri beyan edebilir. Yeter ki art niyet olmasın, reklam amaçlı düzmece hikayeler olmasın, kasıtlı yönlendirmeler olmasın, photoshop olup olmadığı belli olmayan resimler paylaşıp marka karalamasın.

    Ama şu gerçeği de kimse unutmasın ki söz konusu klima ise ME nin kalitesini de kimse tartışmasın. VESTEL bağlantılı birisi olarak ben bunu kabul ediyorsam siz neden rahatsız oluyorsunuz ki? Ayrıca Yine belirtiyorum ki tüm bunlar KİŞİSEL GÖRÜŞÜMDÜR, size göre DAIKIN KRALDIR bu da beni ilgilendiren bir konu değil zaten

    Yazınızı silme konusuna gelince. Normal şartlarda yazınızı silecektim zira içerisinde benim bu forumda izin vermediğim ''Herhangi bir markaya ÇÖP ifadesi kullanılmasın'' durumu söz konusuydu ama bu sefer de başka ithamlarda bulunursunuz diye önce cevabınızı yazdım şimdi de bilgilendiriyorum ki yazınızın içeriğindeki ÇÖP atfını değiştiriniz. aksi halde istemeden hem sizin hem de kendi mesajımı silmek zorunda kalacağım




  • ME ye çöp diyen adam bilin ki klimanın "K" sinden anlamıyordur :)
  • Öncelikle paylaştığım yazıyı silmediğiniz için teşekkür ederim.

    Bende çöp kelimesini abarttım kabul ediyorum , yazmamış kabul edin o kadar da kötü cihazlar değiller elbette.
  • 20 yıldır Daıkın kullanan birisi olarak (klimalarımdan biri daıkın) eski kalite yok artık.
    Ben şu an alacak olsam emura altı almam.

    Göz olayı gibi ilkler tabii Daıkının ama şu an me Daıkını solladı.
    Geçen kış sf aldım memnunum.

    Şu an ailecek kullandığımız markalara bakarak söyleyecek olursam (kendi evimde 4 marka var - 30 yılda bir çok markayı kullandım)
    Şu an alacağım klima sıralaması olarak.
    General.
    Me.
    Panasonic.
    Toshiba.
    İçlerinde en stabil çalışan, defrosdan çabuk çıkan, en çabuk iklimlendiren General.

    Me sf sessiz bir klima değil sadece sessiz modda süper ötesi sessiz, yüksek fana aldığınızda hava sesi bazı arkadaşların başını ağrıtabilir.
    Meselâ 16 metre kare bir odaya 9.000 btu sf takarsanız çok soğuk havada 20 dakika gibi sürede oturulacak düzeye odayı getirir sonra fan hızını sizce uygun olana getirirsiniz.

    Sessiz değilden kastım mekanik ses değil fan sesi (hava sesi) dış ünite zaten süper sessiz ses duymanız için kafanızı içine sokmanız lâzım.

    General - fujitsu eski seriler dış ünite sesli idi (yüksek çalışmada) şimdi lmca - lm serileri iç - dış süper sessiz.
    Panasonic iç dış süper sessiz me - sf den bile sessiz.

    Kısacası bu dört markayı alanın başı ağrımaz.

    Midea mission güzel klima fakat iç ünite malzeme yapısı vasat dikkatsiz birinin elinde kalabilir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Beklediğim Me indirimi geldi.27 metrekare düz olmayan bir alan ve klimanın olduğu duvar 13,14 metrekarelik kısmı daha fazla görüyor.Dubleks evin üst katı.Üstü kremit çatı.Yatak odasında ısınma amaçlı kullanılacak ve 2,5 yaşındaki çocuğumda odada olacak.
    Salonda klima kullandığım için elektrik parasından kaçmak istiyorum.
    Üç model arasında kaldım.
    FH35 3412/13600/22500 ısıtma
    1.0 /4.0 /6.3
    Ef42 4777/18000/21500
    1.4 / 5.4 / 6.3
    SF42 4436/18000/20400
    1.3 / 5.4 / 6
    Fh35 de sensör varmış.Etrafı ölçüp flapları yönlendiriyormuş.Minimal tüketim değeri çok iyi ama yetersiz kalabilir diye korkuyorum.Kışın soğuk olan bir oda.
    Cihazları bilen ,kullanan ya da tavsiye edebilen varsa memnun olurum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mc33 -- 9 Kasım 2016; 17:53:44 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mc33

    Beklediğim Me indirimi geldi.27 metrekare düz olmayan bir alan ve klimanın olduğu duvar 13,14 metrekarelik kısmı daha fazla görüyor.Dubleks evin üst katı.Üstü kremit çatı.Yatak odasında ısınma amaçlı kullanılacak ve 2,5 yaşındaki çocuğumda odada olacak.
    Salonda klima kullandığım için elektrik parasından kaçmak istiyorum.
    Üç model arasında kaldım.
    FH35 3412/13600/22500 ısıtma
    1.0 /4.0 /6.3
    Ef42 4777/18000/21500
    1.4 / 5.4 / 6.3
    SF42 4436/18000/20400
    1.3 / 5.4 / 6
    Fh35 de sensör varmış.Etrafı ölçüp flapları yönlendiriyormuş.Minimal tüketim değeri çok iyi ama yetersiz kalabilir diye korkuyorum.Kışın soğuk olan bir oda.
    Cihazları bilen ,kullanan ya da tavsiye edebilen varsa memnun olurum.


    Kampanya ile ilgili bilgi verebilir misiniz? Internette bisey bulamadim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • asdfzxcv A kullanıcısına yanıt
    Ağustostaki indirimin...birazdaha altına inmişler...Mesajımdaki klimaların diyatları 4300 ila 4600 arasında mesela.
    Fiyatlar internete koyulmuyor..Herhangi bir bayii arayıp diyat isterseniz verirler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben kampanyayı bekliyordum, Örneğin sf42 ye 2 bayii de 4350 tl dedi worlde 9 taksit. Daikin shirayı da 4000 tl ye nakit veren bayii var, arada kaldım hangisini alsam diye. Ayrıca komşum Fujitsu bayiisi o da uygun fiyata veririz demişti bi yanda da kafamda o var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • emperor84 E kullanıcısına yanıt
    Bu indirim bayilerin kar marjınıda düşürmüş.Bende yakın yerdeki bayileri zorladım.Birtanesi belki taksiti uzatabilirize getirdi.
    biraz servis güvencesi ve daha önce aynı marka üründe problem yaşamamış olmama bağlıyorum.Cihazlar arasında büyük fark olduğuna da inanmıyorum.Hatta biraz marka değerine güvenip bir çok özelliği kıstığına da inanıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emperor84

    Ben kampanyayı bekliyordum, Örneğin sf42 ye 2 bayii de 4350 tl dedi worlde 9 taksit. Daikin shirayı da 4000 tl ye nakit veren bayii var, arada kaldım hangisini alsam diye. Ayrıca komşum Fujitsu bayiisi o da uygun fiyata veririz demişti bi yanda da kafamda o var.



    Merheba.
    Fujitsu ve me sf kullanan birisi olarak fujitsu'yu kesinlikle öneririm.
    Sadece şunu belirteyim fujitsu değil general alın.
    İkisi de aynı marka zaten kutularında Fujitsu - General yazar.

    Me sf kötü demiyorum yanlış anlama olmasın fakat fujitsu - general bir gömlek daha üstün.

    Defrosdan çıkma süresi, hassas sensörleri.

    Meselâ fujitsu oto fan 23 derece yapın oda o derecede sabit çalışır.
    Mitsubishi 2 - 3 derece sapıyor.

    Fujitsu kışın 10 derece altında hiç durmadan çalışır me sık dur kalk yapar.

    Bu dur kalk belkide benim odamdan kaynaklanıyor çünkü me servisi keşifte 6.800 btu çıkardı 7.000 btu klima olmadığı için 9.000 btu aldım.

    Me sf, fujitsu kadar kendini kısamıyor.

    Fujitsu dış ünite me sf den bir iki desibel daha sesli.
    İç üniteler aynı.

    Kısacası fujitsu değil generale bakın.
    General yoksa çevrenizde me sf alın geçin.

    Fujitsu - General.
    Panasonic etheria.
    Toshiba daisekai.
    Me sizi asla üzmez yeterki iyi bir ustaya denk gelin.

    İyi Günler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mc33

    Ağustostaki indirimin...birazdaha altına inmişler...Mesajımdaki klimaların diyatları 4300 ila 4600 arasında mesela.
    Fiyatlar internete koyulmuyor..Herhangi bir bayii arayıp diyat isterseniz verirler.

    2 gün önce aradım bindirim yapmışlardı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.Fussy


    quote:

    Orijinalden alıntı: mc33

    Ağustostaki indirimin...birazdaha altına inmişler...Mesajımdaki klimaların diyatları 4300 ila 4600 arasında mesela.
    Fiyatlar internete koyulmuyor..Herhangi bir bayii arayıp diyat isterseniz verirler.

    2 gün önce aradım bindirim yapmışlardı

    Hocam indirim kesin az önce bayii aradı...Heryerde geçerli.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mc33 M kullanıcısına yanıt
    başka bir bayii aradım tekrardan indirimliydi fiyatlar, öncekiyle alakası yoktu
  • Vantritu V kullanıcısına yanıt
    General klima var ama Fujitsudan daha ucuz , emin misiniz verdiğin bilgide.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emperor84

    General klima var ama Fujitsudan daha ucuz , emin misiniz verdiğin bilgide.

    Hangi model arkadaşım.
    Lm ve lmca ikisi aynı klima mesela.
    Biri fujitsu diğeri general.
    General satan dükkana gidin kutusuna bakın üzerinde Fujitsu - General yazar.

    Fujitsu almayın sebebi ithalatçı firma bırakıyor ortada kalırsınız.

    Buyrun, internetten sizde araştırın, gidin gözünüzle görün.
    fgeurope.com.tr

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vantritu V kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba bir arkadaşıma acil klima lazım olduda uygun olarak bunları bulduk sizin yorumunuz nedir ikiside alınacak
    http://karsanklima.com/mitsubishi-klima-srk-25-zmp-s-9000-inverter
    http://karsanklima.com/mitsubishi-klima-srk-35-zmp-s-12000-inverter




  • 
Sayfa: önceki 17061707170817091710
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.