Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1673. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
57.221
Cevap
701
Favori
4.430.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 16711672167316741675
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaya727

    Daikin rota climate Hakkı'nda olumlu veya olumsuz fikri olan yok mu? 9 luk inverter 1650 TL 12 1800 tl civarıydı sanırım.

    Arkadaşım Daikin güvencesi ile satılan Rota Climate ile Airfel LTXN35U klima aynı klima dır. Rota Climatenin iç ünitesini incelemenizi tavsiye ederim! Çünkü emanet duruyor plastik kalitesi berbat. Rota climate alana kadar, Fiyat, performans ve garanti süresi bağlamında kullanıcıların da memnun kaldığı, her anlamda Rota Climate den daha kaliteli olan, Midea üretimi Uğurun smart ve Usmart modellerini öneririm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ebu Zerr Gıffari -- 12 Temmuz 2016; 10:57:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serhhan

    quote:

    Orijinalden alıntı: QRX

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    70 / 2.2 x 1000 = 31818BTU
    Bahsettiğiniz klimanın performansını bilmekle birlikte amacınıza ulaşmanızı sağlayamaz maalesef. Her şeyi geçtim 28000BTU VESTEL klimayı o fiyata veriyorlarsa her ne olursa olsun gözünüzü kapatıp alın lütfen. o işte hatalı rakamlandırma var

    Yine de istediğinizi yapamaz aklınızda olsun

    BAYMK ın fiyatı normal o klima için aslında yüksek değil

    Hocam niye istediğimi yapamaz. Farklı odalar olduğu için mi? Bir de bu klimayı daha ucuza buldum. 28000 btu bu fiyata çok ucuz. Niye bu kadar ucuz ki bu klima?

    http://www.bedavacim.com.tr/VESTEL-V-PLASMA-PLUS-24-A-24000-BTU-KLIMA_289014.html?128031&v=1.31.5

    Bu klimanın ucuz olmasının sebebi inverter özelliği olmamasıdır.Günde 3-4 saat kullanım yapacaksanız uygun bir cihazdır.

    klima konusunda yerli marka tavsiye etmem. uzman değilim ama kasa, kapak ve fan dışında ana parçalar hep dışardan geliyodur (ve büyük ihtimal ekonomik çin ürünleri)

    bir de klima hangi şartlarda ne kadar elektirik çeker bunu belirten bir makale, katalog ne bilim bi pdf dokumanı falan var mı ?

    Mesela A sınıfı 12K BTU klima 25 derecede cool modda saatte kaç watt harca (hava dışarda 30 derece diyelim). 24'e düşerse ya da 26 ya çıkarsa ne kadar fark eder ?




  • 9000 btu klima almak istiyorum.Gunde 8-10 saat çalışacak. 1700tl max bütçem..Konunun son sayfalarını okudum ama ne alsam bilemedim.Yardım eder misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ado Hocam Selamun Aleykum.
    Hocam uzun araştırmalar sonunda 35 m2 salonuma takıp, iyi yalıtım yapılmış evimin kısmende olsa tamamını soğutmak için (soğutmak diyorum kışın ısıtmada hiç kullanmayacağım) iki tane model arasında kaldım, biliyorum marka ismi önermiyorsunuz ama hiç olmazsa fikir olarak beni aydınlatırsanız sevinirim. Ayrıca Bu kullanma amacıma uygun başka bir alternatif sunarsanız da hoşgörü ile beklerim... Saygılar...

    Klimalar;

    Uğur Usmart Plus 24 A++ 24000 BTU Inverter Duvar Tipi Klima

    Samsung AR5600 AR24JSFNCWK/SK A++ 24000 Btu/h Inverter Klima

    Bu arada bütçem 3500 TL civarı, teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hunter_C -- 12 Temmuz 2016; 14:31:45 >
  • Hocam tekrar rahatsız ediyorum kusura bakmayın.
    Yaptığım ve sizin yaptığınız hesaba göre ortalama 15.000 btu luk bir cihaza ihtiyacım var.
    15/18.000 btu yerine 12.000 btu luk bir cihaz alırsam ne gibi bir kaybım/zararım olur.
    Düşük btu lu bir cihaz alırsam ne olur? Oda daha mı geç soğur, yada elektrik tüketimim mi artar?
    Teşekkürler.
  • Daylux TTXN35U 12000 BTU
    değerli arkadaşlar bu klimayı 1362 liraya alıyorum, tavsiye edeceğiniz alternatif ürün var mı?
    2000 liraya kadar çıkabiliriz bütçe olarak
    lütfen acil cevaplarınız bekliyorum
  • Hunter_C kullanıcısına yanıt
    Aleyküm Selam Değerli Kardeşim;
    Güzel tespit marka model firma önermiyorum onun yerine işin mantığı üzerine sizlerle sohbet edip, kararı size bırakmayı tercih ediyorum.

    Sizin arasında kaldığınız iki modeli de incelediğimizde benim için önemli faktörlerden birisi olan 5 yıl garanti göze çarpıyor ilk olarak.
    Marka konusunda ben genellikle MARKA nın arkasında duran FİRMA ya ve üretim koşullarına bakmayı tercih ediyorum. Bu bağlamda biliyoruz ki UĞUR klimaları zaten MİDEA ya yaptırılıyor, SAMSUNG ise üretimlerini kendisi yapıyor (en azından kendi beyanı bu yöndedir.)

    Bu bilgileri teyit etmek için UĞUR'a 444 84 87 den, SAMSUNG'a ise canlı destek hattından ulaşabilirsiniz kendileri söylüyor kimlere üretim yaptırdıklarını.

    Şimdi hocam buradan ortaya çıkan sonuç nedir? Sonuç bana göre, başından beri forumda hep dile getirdiğim, belli lider markalar haricinde diğerlerinin 3 aşağı 5 yukarı birbiri ile aynı olduğudur zira SAMSUNG u MİDEA dan üstün kılacak bir durum yok iken, MİDEA yı benim gözümle SAMSUNG dan üstün kılacak bir durumda yoktur. İşte bu nedenle ben bu forumda ''Şu marka iyidir, Bu marka kötüdür'' yaklaşımına karşı çıkıp, ''Şu üretimler çöptür'' mantığını da kullanımdan kaldırmayı hedefledim. İşte bu nedenle en iyi marka, senin istediğin özellikleri, senin bütçene göre, en uzun garanti ile en yüksek konforda sunan markadır.
    Uğur klima ÇÖP ise, o zaman MİDEA da çöptür. Kaldı ki benim yine kişisel yaklaşımım ''Hiç bir üretim ÇÖP değildir, her üretim bir istihdamdır. Bu üretimlere ÇÖP demek, Bu istihdamda iştirakçi olanlara da, bu üretimleri kullananlara da SAYGISIZLIK tır''

    Peki tüm bunları yazdık da sizin sorunuzun cevabı ne olacak? Hocam Üretim kaliteleri birbirine denk dedik, garanti süreleri birbirine YAKIN dedik, BTU değerleri klasman bakımından aynı ancak USMART soğutmada 22500 ısıtmada 26500BTU değer verirken, SAMSUNG 23200BTU soğutma -27200BTU ısıtma değeri veriyor burada biraz ayrılmışlar SAMSUNG + ya geçmiş (ancak UĞUR da 5 yıl garanti ile + ya geçer o zaman) geriye bütçe durumu kalıyor Burada uzun garanti ve düşük bütçe ile Sanki USMART daha avantajlı gibi duruyor. Yine de bölgenizdeki servis durumuna göre hareket etmenizi önereceğim.




  • fofer kullanıcısına yanıt
    Şimdi hocam 15 lik yere 12 soğutmada yine bir nebze de, 18 lik yere 12 ASLA mantıklı bir iş olmaz.
    15 lik yere 12 de yaşayacağın sorun geç performans ve biraz uzun çalışma süresi=çok sarfiyat olur ama o sarfiyat kısmını azıcıkta olsa dengeleyen bir unsur var ki o da 15 lik (sallıyorum) makine saatte 1.1 KW tüketecekken 12 lik 0.9KW tüketecek, 15 lik makine 15 dakikada toparlayacakken 12 lik makine 30 dakikada toparlayacak ancak ilk zaman zarfını atlattıktan sonra ilerleyen saatlerde aradaki bu fark kapanacak ve uzun süreli kullanımlarda enerji sarfiyatını dengeleyecektir.
    En büyük sorun, performans değerlerine geç ulaşacak olmasıdır.
  • Arkadaşlar 17 m2lik bir odaya yani 9000 btulük bir klima arıyorum ama evdekiler illa tutturdu 12.000 lik al diye mitsubishi klima alacaklar takıntı olarak şu ürün sizce normal mi fiyatı burada spotçularda yine mitsubishi 12.000lik klima 3.000 istemişler özellikleri nedir bilmiyorum ama aynı ürün olduğunu düşünüyorum arada 150 Tl fark var az değilhttp://www.hepsiburada.com/mitsubishi-heavy-srk-35-zmp-s-a-enerji-sinifi-12000-btu-inverter-duvar-tipi-split-klima-p-EVARTASSRK35ZMP-S




  • Lg mega inverter
    Baymak elegant plus
    Daylux

    9000 btu icin hangisini tercih etmeliyim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam merhaba,
    Ben de sizden bir tavsiye istiyorum. Bugün-yarın klima almak zorundayım.

    Bütçem 3500 TL civarında. Tabi ne kadar az ödersem o kadar iyidir ama verimde sıkıntı olmasın istiyorum.

    * Ev Aydın'da.
    * Klima takılacak yer L şeklinde. Burası aslında mutfak ama yandaki oda sonradan mutfağa dahil edildiği için L şeklini almış. Biz de hem mutfak hem oturma odası olarak kullanıyoruz. TV falan burda.
    * Aynı zamanda mutfaktan balkona çıkan bir kapı mevcut.
    * Dış ünite bu balkona koyulacak. Yani aradaki mesafe kısa.
    * Odanın alanı yaklaşık 30 m2. (Balkonu çıkardıktan sonra kalan oturum alanı)
    * Çok yoğun olmamakla birlikte ısıtma amaçlı da kullanılacak.

    Dün burdaki klima satan yerlere sorduğumuzda 24bin btu olsun dediler ama sonradan buralarda yazılanları okuyunca 18 bin btu'nün ideal olduğunu anladım. Doğru mu anladım? 24 bin lik bir klima araştırırken birden 18bine düşünce sanki verimli bir performans alamayacakmışım gibi hissediyorum. Psikolojik galiba.

    Anladığım kadarıyla marka tavsiyesinde bulunmuyorsunuz ama daha önce uzun yıllar Mersin'de yaşadım ve orda da klima çok yoğun kullanılıyor. Demirdöküm markasını orda çok sık görüyordum. Göz aşinalığı olmuş. Şimdi Aydın'da servis ağını tam bilemiyorum markaların. Bir de Uğur'un Midea üretimi olduğunu belirtmişsiniz (ki Midea'nın ne olduğunu bile bilmiyorum.) . Mitsubishi alacak param yok ama 3500 civarında F/P ürünü olarak Uğur mu düşünmeliyiz?

    Cevabınız için şimdiden teşekkürler.




  • Rhodora R kullanıcısına yanıt
    Hocam inverter teknolojisi ile birlikte 30m2 alana gerekli şartlar oluştuğunda 12 dahi önermeye çalışıyorken 24 çok abartılı yaklaşım olmuş. Tamam mutfak faktörü işin içine girince BTU değerleri ince hesaplanmalıdır zira aspiratör faktörü, ocaktan gelen yoğun ısı faktörü ve yoğun nem durumu büyük etkendir ancak bunlara rağmen 24 abartılı bence.
    sizin alana 18000BTU yeterlidir hele ki sadece soğutma ise tartışmaya dahi gerek yok, yaz temposunda dezavantaj olan mutfak ise ısıtma modunda size avantaj sağlayacaktır zaten bu anlamda KISMEN kullanacağınız ısıtma modunda da 18 size yeterli gelecektir.
    Şu an oturduğum ev tam L olmasa dahi ona yakın durumdadır. açık mutfak yaklaşık 403m2 alanda 18000BTU inverter klima takılı durumdadır. TV ÜNİTESİ yazan yerde aslında ankastre tesisat mevcut durumda ve tam da salona hakim alanda konuşlandırmaya müsait bir noktadır ancak kendi işimiz olunca tembelliğimiz tutuyor bazen ve ben hiç olmayacak bir yere ''Nasılsa bana yeter'' mantığı ile takıverdim klimayı. Bu montaj şeklinin dezavantajı salon hakimiyetinin kaybedilmesi ve TEK ALAN mantığına ters montaj yapılmış olmasıdır. SOĞUK HAVA kendi içinde sirküle olup duruyor bu nedenle mutfak bölümüne GEÇ sirayet ediyor. Bu şartlarda dahi yaklaşık 6 saat kesintisiz güneş gören salonumuzda biz gayet rahat oturabiliyoruz.

    Bu örneği şu sebeple verdim. Ben 18 lik klima ile 43m2 alanı böyle saçma bir montaj şekli ile VERİMLİ kullanabiliyorsam, siz düzgün bir montaj şekli ile 18 lik klima ile 30m2 alanda çok daha yüksek verim alıp çok daha az enerji harcayabileceksiniz.
    Marka konular zaten bildiğiniz gibi ancak MARKA önermesem de UN GARANTİ süresini her zaman önermişimdir bu anlamda size en uzun garantiyi veren ancak güvenilir firmalardan alışveriş yapabilirsiniz.

    MİDEA konusunda haklısınız bilinen bir MARKA değildir ama içiniz rahat olsun en azından ÜRETİCİ firmadır kendisi. Yalnız BAYMAK ve MİDEA ile ilgili forumda bir kaç kere dile getirilen servis şikayetlerini referans alarak bölgenizde mutlaka servis genel durumunu sorgulayınız.

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]




  • Ado hocam iyi gunler. Oncelikle boyle bir konuda herkese yardimci oldugunuz icin tebrik ederim.
    Benim danisacagim konu Demirdöküm A4 24000 BTU Inverter Klima alacagim. Kutusu acilmamis 2. El buldum ve piyasaya gore 1000 tl daha uyguna. Kullanacagim oda ic pencereli. Yani iki oda arasinda pencere var. Pencere acilmazsa 24m2 acilirsa 50m2 alanda sadece sogutma amacli kullanacagim. Sizce bu tercih ne kadar mantikli olur. Bu arada yasadigim yer iskenderun 2-4 ay gunde ortalama 10 saat calisacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • titanichay kullanıcısına yanıt
    Merhabalar Hocam;
    Güzel cümleleriniz için teşekkür etmekle birlikte sadece kendi üzerime almam haksızlık olur zira yıllarca bu konuda bir sürü insan emek vermiş. Onların adına da Kabul etmiş olayım

    Sizin konuya gelince hocam;
    Bahsettiğiniz klima, koşulları gereği zaten ekonomik anlamda size oldukça avantaj teşkil edecek olmakla birlikte, BTU anlamında da yeterli olacaktır ancak, Aklıma takılan nokta İÇ PENCERE konusu oldu şöyle ki, Klima 50m2 alanda zaten verimli olacak olsa da o pencere açılmazsa 24m2 alanda elbette sorun teşkil etmeyecektir (tüketim verileri ayrı tartışma konusudur mevzudan sapmamak için o detaya girmiyorum) ancak asıl sorun, klimanın takılı olduğu alana değil de diğer alana bu soğuk havayı transfer etme aşamasında yaşanabilir diye düşündüm bir an.
    Klima iç ünitenin konumlandırması, pencere ile arasındaki mesafe, pencerenin büyüklüğü, klima iç ünite bakış açısına göre pencerenin nerede kaldığı gibi sorular önemli konulardır.
    Metrekare anlamında 24000BTU da sorun yok, ancak TEK ALAN mantığı dışına çıkıldığı için her iki alan için de yeterli olacağı konusu yukarıdaki soruların cevaplarına bağlıdır hocam.




  • Ado kullanıcısına yanıt
    Cevabiniz icin tesekkur ederim. Ara pencere cok nadir acilacak. Ancak misafir vs. Gelince. 24m2 icin elektrik sarfiyati icin nasil
    + sı - si olur. Fikir vermesi bakimindan ara pencere
    Bu mesaja eklenen görseller:

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi titanichay -- 13 Temmuz 2016; 15:39:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • titanichay kullanıcısına yanıt
    Hocam durumun farkında olduğunuz sürece bir sıkıntı yaşamayacaksınız. Bunun da örneğini şöyle vereyim.

    24m2 alan için 12 lik bir klima kullanınca bu klima alanı istenen düzeye ulaştırmak için 20dk boyunca tam performans çalışıp kalan sürede 1/3 performans ortalama çalıştığını düşünelim.
    24m2 alan için 24 lük bir klima kullanınca bu klima alanı istenen düzeye ulaştırmak için 10dk boyunca tam performans çalışıp kalan sürede 1/4 performans ortalama çalıştığını düşünelim

    12 lik 1KW
    24 lük 2KW

    Yukarıdaki tabloda 10 saat üzerinden baksak ilk 1 saati her iki ürün için de tam performans kabul edelim bu durumda 12 lik 1KW 24 lük ise 2KW harcamış olsun (farazi rakamlardır) devamında ise her 1 saat için 1 KW / 3 ve 2 KV / 4 kabul edeceğiz.

    Bu durumda 12 lik ilk 1 saatin haricindeki her saat için 1/3 = 0.333
    Bu durumda 24 lük ilk 1 saatinde haricinde her saat için 2/4= 0.500

    Toplamda 9 saat üzerinden

    12 lik 9 x 0.333 = 2997watt
    24 lük 9 x 0.500 = 4500watt


    Şimdi burada biz sadece tüketim verilerinden hareketle hesap yaptık ancak burada kabin farkını hesaplamadık.
    kabin farkı bize %30 avantaj sağlayacaktır bu durumda 4500 x 30 / 100 - = 3150watt sonucuna ulaşılır.

    Aylık farka bakarsak eğer

    3150 watt = 3.1KW günlük
    3.1KW x 30 gün = 93KW

    2997watt = 2.9KW günlük
    2.9KW x 30 gün = 87KW

    93/87= %1.06 oranında fark çıkar ortaya

    Buradan hareketle eğer 12 lik klimada size 100TL aylık fatura gelecekse en abartılı hali ile 24 lükte 110TL (aslında 102TL) gibi bir fark ile karşılaşılır.

    Bakınız tüm bunlar mantık üzerine yapılan hesap tablosudur, saha koşullarında kişi kullanım alışkanlıklarına göre mutlaka bu veriler değişiklik gösterecektir.

    Şu konu mutlaka anlaşılmalıdır

    Eski sistem klimalarda tüm yük ve tüm enerji harcama faktörü sabit voltaj ve sabit frekans ile çalışan KOMPRESÖR üzerindedir.
    Yeni sistem klimalarda hem frekans hem de voltaj duruma göre değişkenlik gösterdiğinden dolayı performans yukarı taşınıp tüketim aşağı seviyelere çekilmektedir
    Bu bilgiler doğrultusunda eski sistemlerin aksine İNVERTER sistemlerde klima BTU sunun büyümesi enerji tüketiminde (uzun kullanım şartı ile) çok aşırı farklar oluşturmamaktadır.




  • Ilgi ve bilgilendirmeniz icin cok tesekkur ederim. Bu kadar yaxidan sonra bana bu klimayi kacirmamak düşüyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Bilgiler için teşekkürler hocam.
  • Rhodora R kullanıcısına yanıt
    Rica Ederim Hocam
  • Ado hocam bugün klima araştırmaya başladım , aydın nazillide 20 metrekare bir odayı soğutacak , kışın en fazla nadiren -5i görsekte ısıtmasınında iyi olmasını istiyoruz. Ev güneş görmüyor fakat çift camlar dışında yalıtımı yok , eski bir bina. Anormal gelse de uğur marka klima görmeyi ummuyordum fakat baya adı geçmiş , servis konusunda kaygımız yok uğur bildiğiniz üzere nazilli menşeili bir firma. Yine de daıkın muhabbetinin dönmesini bekliyordum. Daha uzatmadan sormak istediğim eğer değecekse bütçemizi 4 ila 5 bin arasına çıkarabiliriz bize tavsiye edebileceğiniz f/p klima hangisi olur ? Uğur u düşünmeli miyiz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 16711672167316741675
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.