Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1666. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
57.183
Cevap
701
Favori
4.427.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
81 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 16641665166616671668
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Saygıdeğer forumdaşım @Ado
    Bir öğretmen olarak öğreticilğinize haymağran kaldım...
    Mantık konusunda bu kadar güzel şeyler ifade edilir mi bilemem ama size ikna oldum.
    Lider markalar bütçe varsa öğreneceğimi öğrendim. Klima ihtiyacım olursa kendim için ne alacağımı öğrenmiş bulundum.
    Kardeşim için aynı şeyler söz konusu değil sanırım. Ama bu bütçede kısa vade garantili ürünlerden uzak durmam gerektiğini öğrenmiş bulundum.
    Airfel hakkında farklı başlıklarda farklı şeyler yazılsa da MANTIK şimdilik uzak durmamı kardeşimi mağdur edebilme ihtimali var diye uzak durmamı söylüyor.
    Bu şartlar aldında UĞUR, BAYMAK veya MİDEA alternatif olarak sadece VESTEL grubundan doğru modeli bulursam incelemem lazım.

    Klavyenize sağlık. Yüreğinize sağlık.
    Yazacağınız her kelimeden nasiplenmek dileğiyle her türlü görüşünüze açığım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    Aleykümselam Hocam, sen yazınca merak ettim müşteri hizmetlerini aradım 4440888 ve aynen senin dediğin gibi garanti sürelerinin temmuz itibari ile 3 yıl olduğunu öğrendim. Aynı zamanda ARÇELİK de ve BEKO da uygulamalar farklıymış
    Güncel takip etmek gerekiyor uyardığınız için teşekkür ederim.



    Garanti Uygulamaları
    4 YIL GARANTİ
    •SBS Gardırop Tipi No-Frost Buzdolapları
    •5-6 Kg Çamaşır Makineleri
    •No-Frost Buzdolapları (Solo,Ankastre)
    •Kurutmalı Çamaşır Makineleri
    •Tek-Çift Kapılı Buzdolapları(Solo,Ankastre)
    •Kurutma Makineleri
    •Derin Dondurucular
    •Bulaşık Makineleri (Solo,Ankastre)
    •10 Çamaşır Makineleri
    •Fırınlar(Solo,Ankastre)
    •7-8-9 kg Çamaşır Makineleri (Solo,Ankastre)
    •Ev Tipi(Birebir)Spilt Klimalar
    Montaj tarihli itibariyle ilk 6 ay (180 gün) içinde yukardaki için +4 yıl ek olarak garanti ücreti 149 TL'dir.

    Montaj tarihi itibariyle 6 ay geçtikten sonra 12.(365 gün) aya kadar yukarıdaki ürün gruplarıiçin +4 yıl ek garanti ücreti 199 TL'dir.

    Montaj tarihi itibariyle 12 ay (365 gün) geçtikten sonra 36 (1095 gün) aya kadar yukarıdaki ürün gruplarıiçin +4 yıl ek garanti ücreti 299 TL'dir.

    Kombi ürünlerimizde montaj tarihi 12 ay içinde +4 yıl ek garanti ücreti 699 TL'dir.











    http://www.beko.com.tr/garanti-uygulamalari/




  • zfrbyndr Z kullanıcısına yanıt
    Değerli Hocam, Güzel cümleleriniz için teşekkür ediyorum.
    UĞUR ve BAYMAK yine yanlış hatırlamıyorsam ve uygulamaları devam ediyorsa 5 yıl KOŞULSUZ garantisi ile dikkat çeker, ancak BAYMAK da servis şikayetleri okuduk burada o nedenle bölgenizde önce lütfen servis sorgulayınız.
    MİDEA ile ilgili sadece 1 üyemiz ürün şikayetinde bulunduğunu gördüm onun haricinde servis şikayetleri mevcuttu, kişisel deneyimim ve inceleme imkanı bulduğum bir ürün değil.
    Eski bir VESTEL ci olmama rağmen VESTEL, rakamsal ve 3 yıl garanti uygulaması nedeniyle UĞUR ve BAYMAK tan üstün gelmiyor bana ( şu an ki manzara bu)
    AİRFEL ile ilgili bitip tükenmek bilmeyen tartışmalar nedeniyle yakınımda bulunan bir DAIKIN bayisine gittim forumdaki bazı arkadaşlar biliyor bu ziyaretimi. DAIKIN güvencesinde, DAIKIN servis hizmetinde olması güven verse de SERVİS kalitesi DAIKIN iken ürün kalitesi AİRFEL den öte değil onu unutmamak lazım.


    Bizde bilgiler ortaya hocam, bu bilgileri sentezleyip sonuca ulaşacak olanlar sizlersiniz, yani zor karart sizin her zaman

    Sağlıcakla kalın




  • Arkadaşlar teknik ve insani her türlü karşılıklı sohbet edebilirim.
    Ancak marka fanı veya marka karalayıcı mesajları silmek zorunda kalıyorum.
    Hiddetle yazmak yerine daha sakin sorun ne soracaksanız, mutlaka orta noktada buluşuruz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: N!C

    Arkadaşlar merhaba ME FH35 modeli için 4900 fiyat aldım.
    Piyasayı bilmiyorum, uygunmudr acaba tutar?

    ME FH35 MEDELİ ME MHZ-FH35VE yoksa ME FH35 MEDELİ ME MHZ-FH35VEHZ mi ayrıca bende bu klimadan almayı düşünüyorum. fiyatı nerden aldıysanız bir tane de ben alayım üstat



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinmetin2 -- 8 Temmuz 2016; 20:44:50 >
  • metinmetin2 M kullanıcısına yanıt
    Arkadaşı etiketlememişsiniz bu nedenle yazdığınızı görmeyecektir. özel mesaj atmanızı tavsiye ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    Arkadaşı etiketlememişsiniz bu nedenle yazdığınızı görmeyecektir. özel mesaj atmanızı tavsiye ederim.

    teşekkürler üstat forum acemisiyim. henüz etiketleme işini ilk kez sizden duyuyorum.
    benim sorduğum firmanın birisi 5250 fiyat verdiler nakit olarak, eğer 4900 9 taksit diyorsa benim için uygun bakalım hangi firma özelden firma ismini yazarsa iyi olur doğrusu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinmetin2 -- 8 Temmuz 2016; 21:18:33 >
  • Arkadaşlar merhaba. biraz acil yardıma ihtiyacım olacak.

    ailem güneyde yaşıyor. oldukça sıcak bir yerde. yaklaşık 40 dereceyi buluyor yazları. kışları ise en fazla -2, -3 görülüyor. evimizde her odada klima var ancak annem salonda kalıyor ve sıcaktan hareket edemeyecek konumdalar.

    Salonumuz mutfakla birleşik ve bildiğim kadarıyla yaklaşık 30-35 metrekare.

    buraya sanırım 18.000-20.000 btu yeterli olacaktır. ancak almışken en iyisini almak istiyoruz. bu sebeple parayı çok dert etmemeye çalışıyoruz.

    tüm tavsiyelerinize ve yorumlarınıza açığım. son 10 sayfayı okudum ancak genelde tavsiye istenen klimlar hep 12.000 btu. ben 18.000 en az btu olan, mümkünse a++ veya a+++ enerjş tasarrufu olan, ve gerçekten de "sessiz" olan kaliteli bir klima bakıyorum. fiyat için 5000-5500 lere kadar çıkılabilir. aslında kafamda olan 4000 TL idi, ancak gerekirse zorlayacağız. önemli olan ailemin konforu çünkü. gerçekten hareket edemeyecek haldeler. bahçedeki hayvanlar bile çile çekiyor.

    birkaç daikin ve toshiba modeline baktım ancak istedikleri fiyatlar kalitenin üstünde geldi. son sayfalarda mitsubishi'nin övüldüğünü gördüm. şu model nasıl mesela? Mitsubishi SRK63ZR-S 21500 BTU internette 4800 TL yazıyor.

    sizden ricam bana bu gece bir tavsiyede bulunabilir misiniz? yarın sabah saat 10 gibi klimayı alacağız.

    şimdiden çok teşekkürler.

    iyi akşamlar.




  • Halah_Sumul kullanıcısına yanıt
    Günaydın Hocam;
    Şimdi bir konuda anlaşmak lazım ki, MITSIBİSHİ gibi bir klimaya gücünüz yetiyor ise zaten bir araştırma içerisine girmenize gerek yok. Burada sürekli dile getirdiğim konudur, MITSUBİSHİ bu işin piridir, piramidin tepesidir, bu şartlarda alternatif arayışlara girmenize gerek yok.

    Bahsettiğiniz model 26db iç ünite ses seviyesi ile istediğiniz düzeyden dahi düşük olacaktır zira genelde 30db dolayındadır İÜ ses seviyeleri. 3 yıl garantisi 2 yıla nazaran daha iyi en azından. Gerçi MITSUBİSHİ söz konusu olunca uzun garantinin gerekliliği biraz tartışılır ancak diğer üretimlerde uzun garantiye halen ihtiyaç olduğunu savunuyorum tüketici mantığı ile.

    Elektrik sarfiyatı 1.7kw dolaylarında, 18000BTU sınıfında ortalama tüketimin 1.9 2.5KW dolaylarında (ortalama) olduğunu da düşünürsek satın alım aşamasında vereceğiniz yüksek bedeli, elektrik faturasına olan yansıması ile kısa sürede amortise edeceğinize inanıyorum.




  • İyi günler ADO hocam daha öncede yazmıştım bütçemi kısmak zorunda kaldım şuan 3000 ile 3500 tl arasında 20 metrekare salonum, evde iki kişi yaşayacak, evde ısı yalıtımı yok, Özellikle kış aylarında ısıtacak bir klima istiyorum. Biliyorum marka ismi vermiyorsunuz ama yardımcı olursanız sevinirim. Gaziantep de yaşıyorum kışında klima kullanacağım için yardımcı olurumsunuz şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim
  • Şu MARKA konusuna da bir açıklık getirmek lazım.

    Ben bölüme yetkili olarak geldiğim ilk zamanlarda, 1 hafta 10 gün kadar YETKİLİ OLDUĞUM bölümlerde ortamı gözlemledim. TELEVİZYON bölümünde ayrı sorun, BEYAZ EŞYA da ayrı sorun, KLİMA bölümünde ise apayrı sorun gördüm.

    KLİMA bölümündeki bana göre en büyük sorun TAVSİYE adı altında sürekli üst segment ürünlere yönlendirme yapılmasıydı. Kim tavsiye istese MITSIBİSHİ-DAIKIN-MİDEA ya (MİDEA nın ne işi var ise bu klasmanda) dikkat çekici yönlendirme yapılıp, nadiren (bana göre göstermelik) PANASONİC ve istisna 1-2 marka ya ara sıra atıfta bulunuluyordu.
    Buna istinaden, bu konunun dikkatimi çektiğini ve bu ülkede herkesin bu markaları alabilecek gücü olmadığını, Başka üretimlerin veya başka markaların da olduğunu, neden bunların isminin telaffuz edilmediğini merak ettiğimi belirten bir yazı yazdım. Tabi benim bu yazıyı yazmamla birlikte bir saldırı altında kaldım. VESTEL geçmişim nedeniyle satıcılıkla bayilikle suçlandım ki VESTEL ile olan geçmişimi zaten kimseden saklamadım, konumum itibari ile dile getirmiyordum ancak kimseden de saklamıyordum zaten sosyal mecradaki paylaşımlarımdan bir şey saklamadığım gayet rahat anlaşılır.

    Bu yazı vesilesi ile siz değerli arkadaşlarıma da belirtmek isterim ki, Ben 11 yıl boyunca VESTEL de değişik kademelerde görev aldım. TEKNİSYEN olarak girdiğim VESTEL de EĞİTMEN statüsüne kadar yükseldim. En son geçen sene AĞUSTOS ayında yorulduğumu düşünerek istifamı verdim ve resmi bağımı koparttım ancak halen bağlantım devam etmektedir. Bu bağlantı ile özellikle TELEVİZYON bölümündeki arkadaşlara yazılım anlamında destek sağlıyorum, KLİMA ve BEYAZ EŞYA bölümünde ise arıza durumunda bildiğim bir konu ise anlatıyorum veya servis kaynaklı gecikme var ise sistemden hangi serviste ne gerekçe ile beklediğine dair kontrol sağlayıp gerekirse ilgili servis ile irtibat kurarak konunun hızlanmasını sağlıyorum vs. Keşke diğer markalarla da bu tarz bağlantım olabilseydi de her marka için bunu yapabilseydim veya keşke diğer markalardan da bu yetkileri olan arkadaşlar burada olabilseydi de bizlere destek olabilseydi.
    Buradan hareketle arkadaşlar yanlış anlamayınız lakin GÖNÜLLÜLÜK esasına bağlı olarak burada bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunuyorsam bunun altında bir şey aranmaması gerektiğini düşünüyorum. FORUM Üst Yönetimi Beni ve konumumu bilir kaldı ki yıllar önce de yine yöneticiydim bu forumda, yani bu forumun kültürünü iyi bilirim.

    Tüm bu bilgiler doğrultusunda yazmak isterim ki bu sebeplerden dolayı forumda MARKA MODEL ve FİRMA önerilerinde bulunmuyorum. Ancak yukarıdaki örnekte olduğu gibi üyemiz MITSUBİSHİ klimayı yazıp modeline kadar belirtmiş, bu durumda bu MARKA ve MODEL üzerine düşüncelerimi zaten dile getirdim. MARKA konusunda ise, Üyenin veya Tüketicinin maddi gücü zaten yeterli ise DAIKIN-MITSUBİSHİ-PANASONİC-HAİER gibi markaları alsın ancak bu markalara gücü yetmeyen insanlar da var. TAVSİYE adı altında konu açıp her gelene MERCEDES al BMW al demek kolay. peki ya analiz? tüketicinin maddi durumu? evin genel durumu? işte burada fikren ayrılıyoruz, ben diyorum ki, zorlu koşullar için ME MH DAIKIN ok ama yalıtımlı, mantolamalı, arakat, güneş görmeyen Konya'daki bir vatandaşımızın hele ki kiralık evi için de illa ME illa MH diye bir zorunluluk yok diyorum. ev koşulları, iklim koşulları, kişi koşulları gerekliliği HER MARKA ürün önerilebilir. ÇİNLİ JAPON veya PAPUA YENİ GİNE li, yani üretim nereli olursa olsun benim şartlarıma elveriyor benim bütçeme uygunsa tüketici olarak ben o ürünü alırım, hele bir de benim hep vurguladığım uzun garantili bir ürünse tadından yenmez. Bu uzun garanti neden bu kadar önemli onu da yazayım dün bir arkadaş bana ithafen yazmış ama içerisinde marka karalama olduğundan silmiştim mesajı. 6502 sayılı tüketiciyi koruma kanununda yer alan 56 ve 84 üncü maddeler özellikle iyi incelendiğinde, garanti koşullarında devlet her zaman tüketicinin yanında yer alıyor, FİRMA lar veya MARKA lar bazı koşulları uygulamak istemediğinde yasal hakkedişinizi hakem heyeti aracılığı ile alabiliyorsunuz, buna elektrik kaynaklı arızalar dahildir. KLİMA sahipleri yıllarca korkutulmuş haklarının aranması engellenmiş. ''Servis gelir bu arıza elektrikten der gider, garanti işe yaramaz'' demişler, bu gün halen bunu yazan arkadaşlar var lakin yok öyle bir şey. işini iyi bilen servis de, işini iyi bilen tüketici de elektrik kullanım hakkının da sözleşmeye bağlı olduğunu ve bu sözleşme gereği STABİL elektrik kullanmamızın biz tüketicilerin en doğal HAKKI olduğu bu sözleşmelerde yer aldığından dolayı, ürününüz garantisi bitik dahi olsa, YETKİLİ SERVİS tarafından tutulacak olan resmi rapor sayesinde ürününüz için ödediğiniz her kuruşu ELEKTRİK DAĞITIM ŞİRKETİNDEN Tahsil edebiliyorsunuz.
    Yıllarca (benim bulunduğum bölgeye AYDEM bakıyor) AYDEM karşıtı raporlar yazdım ve yıllarca da tüketicilerimin hakkını korumak adına AYDEM dayatması ile tarafıma açılan savunma belgelerine cevap yazmak zorunda kaldım yine de o paraları tüketicilerime çatır çatır ödettim. Günümüz şartlarında eğer insanlarımız bunu kanıksamaya zorlanırsa ileride hiç kimse hakkını aramamaya başlayacaktır.
    TELEVİZYON bölümümüzde bir yazı yazmıştım, o bölümün gerekliliği o idi. ''Arkadaşlar mutlaka ki elektronik ürünlerinizi kapsayan bir poliçe ile evlerinizi sigortalatın, bunun sebebi çabuk kırılan LCD panellerdir, aynı zamanda çok ucuza satılan UPS (kesintisiz güç kaynağı) ürünlerden alıp televizyonlarınızı şebeke dalgalanmalarından koruyun. bu uygulamalar sizi güvence altında tutacaktır'' yazmıştım.
    KLİMA bölümü için ise diyorum ki aldığınız ürünlerde mümkünse uzun garanti süresi olsun. Ürün ÇİN üretimi uzun garanti olsa ne olur diye düşünmeyin arkadaşlar 5 yıl boyunca yasal garanti altında olmak size bir şey kaybettirmez kazandırır.

    Gelelim şu ÇİNLİ konusuna. Bir ALLAH'ın kulu gelip şurada desin ki ''Şu marka ÇİN ile tek bir pul alışverişi dahi yapmıyor'' ben de herkesin huzurunda ''yanlış biliyormuşum'' diyerek özür dileyeceğim herkesten. Dünyanın ekonomisini sırtında taşıyan ve Dış ticaret hacmi İngiltere ve Fransa’yı aşarak ABD, Japonya ve Almanya’dan sonra dünyada 4. sırada yer alıp 850 milyar ABD dolarına ulaşan bir ülke için diyorsunuz ki ''ÇİNLİDİR KÖTÜDÜR'' yok öyle bir şey arkadaşlar, ÇİN de adamlar 1 malı 10 ayrı kalitede yapıyor, her şey parasına göre, sen gidip ısrarla 10 uncu kaliteyi Çin den alıp TÜRKİYEM de 2 inci kalite fiyatına satarsan burada kötü olan Çinliler değil senin ithalatçıların oluyor. ÇİNLİDİR KÖTÜDÜR diyeceğinize ithalat yapan firmalarınıza gidip ''neden 10 uncu kalite malı bana dayatıyorsun?'' demeniz gerekir. Bunu diyebilmek için uzun garantiye ihtiyacımız var, 7 yıl veya 5 yıl boyunca sizin YÜK olarak sırtında taşımak zorunda kalan firma eğer 10 uncu kalite mal kullanıyorsa bu zaten garanti süresi içerisinde kendisini belli edecektir, belli ettiyse yükü size değil firmaya ait olacaktır, eğer sorun çıkmıyorsa zaten bizden iyisi yok
    Şimdi ben kötü bir şey mi yapmış oldum?

    Bir sorum daha var. bunu yazınca bana kızıyorlar ama yine de yazayım. ME kadar malına güvenen, Bozulmayacağından bu kadar ekmin olan bir marka, Dünya lideri, ''antin kuntin'' denilen ''ÇİNLİ'' denilen markalar kadar ürünlerine güvenemiyor mu ki onların verdiği kadar garanti veremiyor? Eee sizin beğenmediğiniz markalar ürünlerine 5 yıl garanti veriyor, sanırım şu an bitti o kampanyalar ama dönemsel uygulamalar yapıp 7 yıl garanti veriyor, ÇİNLİ ve GÜVENİLMEYEN bu markalar mallarına güvenip 5-7 yıl garantiyi veriyor da dünya lideri olduğunu bildiğimiz bir marka malına güvenemiyor mu ki 3 yıldan fazla garanti vermiyor? Sadece merakımdan sordum herhangi bir kinaye yoktur.

    Genel olarak toparlayacak olursam arkadaşlar, bana göre burada MARKA tavsiyesi istemeniz bile gereksiz, sizi sizden daha iyi bilen hiç kimse olmaz, forum ortamında fikir alınız başımız üstünde yeriniz var lakin forum ortamında aldığınız bilgiler ile KESİN KARAR almayın lütfen. Söz konusu klima ise size En ÖNEMLİ tavsiyem, zaten ücretsiz olan keşif hizmetlerinden faydalanmanız yönde olacaktır. Aklınıza hangi marka geliyorsa HEPSİNİ çağırın ne fark eder? hepsini dinleyin hepsinden fikir alın zaten bedava hizmet. Bu şartlarda sizlere firma veya marka yetkilisi kadar temel ve sağlam bilgi verebilecek kimse yoktur, aynı zamanda unutmayınız ki onların verdiği bilgiler aynı zamanda vaattir ve montaj esnasında öncesinde veya sonrasında bu VAAT leri yazılı olarak da kendilerinden talep edebilirsiniz

    Sağlıcakla Kalınız




  • yusuf2720 Y kullanıcısına yanıt
    Günaydın Değerli Hocam.
    Gel biz seninle yine MANTIK üzerinden gidelim, MARKA işine kendin karar ver

    Diyorsun ki Gaziantep, yani yaz aylarında dahi nem oranının %25-%30 dolaylarında olan bir memleketimiz. bu bize soğutmada avantaj olur, ama evde yalıtım yok diyorsun bu da dezavantaj olur ki 1- miz 1 + mızı götürmüş oldu :)
    Diyorsun ki 20 m2 o halde ortalama 9000 BTU bir ürün bize yetecekken, hem ucu ucuna denk geldiği hem 9 ile 12 arasında büyük bedel farkı olmaması hem de ISITMA konusunun da bizim için önem arz ettiğini düşünerek o alan için 12000BTU klima alacağımızı düşünelim.
    Diyorsun ki 2 kişi yaşayacak. Bu soğutmada avantaj teşkil etse de ısıtmada kişi sayısı ısıtmaya katkı anlamında avantajdır zira her insan vücudu yaklaşık 500-600 BTU ya eşdeğer ısı üretir. ancak biz zaten 9 yetecek yere 12 alarak bu açığı kapatmıştık :)

    Şimdi Hocam belli oldu ki bize 12 lik klima lazım, geriye senin istediğin Marka kaldı. Markayı belirlemede en önemli etken BÜTÇE dir. şimdi dikkat ediyorum hocam 12 lik bir klima için bu BÜTÇE ekonomik değil İDEAL de değil sanki YÜKSEK olmuş. o halde madem bütçen 12 lik klima için bu boyutlara çıkmaya elveriyor o zaman neden lider markalara bakmayalım?

    Ben sadece merakımdan Google da mıtsubishi 12 yazdım ve karşıma BU Klima çıktı.

    Yine merak ettim aynı şekilde DAIKIN 12 yazdım karşıma bu sefer BU klima çıktı.

    Panasonic te ise BU Klima ile karşılaştım


    Bence inceleyip kendi düşüncelerinizi yazarsanız, sohbet tadında istediğinizi bulursunuz gibi geliyor bana




  • yusuf2720 Y kullanıcısına yanıt
    Hocam yıllık enerji tüketim oranı yazan yerdeki veri dikkatini çekti mi?
  • hocam yanlış model gönderdiğim için sildim kusura bakmayın ben bu modeli diyordum TOSHIBA RAS 13 N3KVR Daisekai İnverter Klima A++ ısıtma konusunda bana yeterli olur mu
  • yusuf2720 Y kullanıcısına yanıt
    Hocam bu ürün forumda daha önce konuşulmuş ve olumlu yorum almış bir üründür. verileri dikkat çekici lakin fiyatı da ona paralel
    Soğutmada A++ iken ısıtmada direkt A enerjiye düşmesi, dikkat çekici diğer kısmı. Bunun matematiksel hesabını firmaların yapmak zorunda olduğunu düşünsem de bu kafa karıştırıcı metotları yayınlamakta ısrar ediyorlar.
  • Soğutma ve isitmada esas olan yalitimdir. Temelde siz dis ortam sıcaklıgiyla bir farklilik olusturmak istersiniz. Bu yuzden bir isi pompasi veya isi kaynagi vasitasiyla ortami kosullandirmak istersiniz. Bulundugunuz sehrin dis ortam kosullari onemli olsa da dis ortamla ic ortam arasina koyacaginiz set (yalitim) esas degisken faktordur. Gerekli yalitimi sagladiginizda normal bir ev kosulunda 20 metrekarelik odayi 7000 btu/h kapasiteli bir klimayla bile kosullandirabilirsiniz. Klimaların kataloglarinda yer alan degerlere cok kanmayin. İyi yapilmis bir kesif , düzgün yapilmis bir montaj markalar arasındaki enerji sarfiyatini dengeleyebilir. Her zaman sunu tavsiye ederim bir klima alacaksaniz once bulundugunuz yerdeki size hizmet verecek servisini arastirin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ado kullanıcısına yanıt
    olay çinde imal edilmeleri değil hocam çinlilerin mühendislik sorunları. hep yazdım, yine yazıcam. iphone da tamamı çin-japon ve kore de üretilen bir ürün fakat her şeyi istediği gibi ürettiren ve kalite kontrol kısmı apple firmasına ait. her özelliği olup toplamda hiç bir işe yaramayan çinli telefonlarla biz bu ürünü bir tutabilir miyiz? x bir zat bayisi olduğu firma önce çinli klimaları getirdi, o üreticinin klimaları iyi diğerleri kötü oldu. o ürünler bir sürü problemle patladı. sonra aynı firma çinden diğer bir üreticinin ve x kişisinin önceden kötülediği ürünleri getirdi. o mallar da çok iyi oluverdi bir anda, ağzımız açık izledik resmen bu kadar hızlı dönen birisine. sonra bu 2. marka da garip sorunlarla karşılaşıldı ki şuan forumda en çok övülen çinli markanın üretip getiren firmanın kendi adıyla getirdiği ürünlerdi bunlar. en son başka büyük bir çinli üreticinin malları kendi markasıyla geltürdü firma ve şimdi duyuyorum ki ülkemizden çekileceklermiş. bu marka ilk geldiğinde "mitsubishi electric almayın, bu daha iyi" diye satmaya çalışıyorlardı. En kibar haliyle söylüyorum; "hadi ordan" demiştim ilk duyduğumda. Bu millet her marka çinliyi gördü ve genel problem çıkarmayanı da görmedik maalesef. Çin ucuz işçiliği sayesinde montaj sanayisinde iyi olabilir. Toyota,honda,reno nun montajı bizde yapılıyor, Made In Turkey yazıyor fakat ne kadar yerli araç sence bunlar? Vestel fabrikasından çıkan JVC, Toshiba ürünlerini de biliyoruz aynı şekilde. Aynı durum diğer tarafta da geçerli. Mühendisliğini yapmadığın, argesine katkıda bulunmadığın üründe sadece ucuz işçilik yüzünden ameleliğini yapıyorsun hepsi bu. O yüzden japon markaları çin de üretiyor olsalar bahsettiğim durumlardan dolayı farklarını ortaya koyuyorlar. Çinliler bu işi yapacaklar tabi; ama bu işi öğrenme sürecinde kobay fare bizim olmamıza gerek yok. Yerlilerin zaten arge falan hak getire, pek öyle bişey yapmaya niyetleri yok, amaç çok satıp günü kurtarmak; fiyatları ve yerli olmalarının avantajıyla bunu da yapabiliyorlar zaten.




  • hunter87 H kullanıcısına yanıt
    Burası bir forum yazarken ona göre yazmak lazım ticarethane gibi davranışlar sadece gerçekten bilgi almak isteyen insanları aldatmaktan öteye gidemez. Herkes birşeyler yazarken bunun vebali altında olmayı göze almalı.
  • hunter87 H kullanıcısına yanıt
    Sanki sap ve saman birbirinden ayırılmamış gibi hocam. birincisi daha önceki yazımda da yazdığım gibi Çin de üretimin her kalitesi var, mühendisliğin de her kalitesi var. Sorun, kimin hangi seviye kaliteyi bu ülkeye getirmek isteyip istemediğinde yatıyor.
    AR-GE yok demişsiniz lakin bizzat dahil olduğum projeler vardır R&D ve AR-GE departmanları gayet sağlıklı çalışan firmalar var, ne kadar kötülense veya beğenilmese de yerli iştirakler özellile son 5 yıldır büyük ivme kazanmış durumdalar. Geçmişe baktığınızda bu günün JAPON larının geçmişin ÇİN lileri olduğunu zaten hepiniz görebilirsiniz. 1950 li yıllarda JAPON malı demek alınabilecek en dandik en ucuz en berbat mal demek. JAPON malı TAPON malı deyimi dahi vardı. Bu gün ise durum ortada.

    Yazılımlarını kendisi yazan ve hatta dışarıya yazılım yapan yerli girişimlerimiz var.

    Bakınız ÜRETİM ile ilgili daha önce de bir yazı yazmıştım. ÖZKAYNAK ve ÖZSERMAYE kavramlarının günümüzde farklı algılandığını da TELEVİZYON bölümündeki bir yazımda dile getirmiştim. CHİP denilen komponenti halen kendisi yapmayan bir sürü marka var. ASELSAN ve Bilkent Üniversitesi ortaklığında temeli atılan, ülkenin ilk galyum nitrat temelli çip üretimi yapacak fabrikasından sonra Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı önderliğinde Türkiye’nin ilk büyük ölçekli seri üretim kapasitesine sahip silisyum temelli çip fabrikası için çalışmalar başlamış olsa da henüz chip teknolojisinde halen dışarıya bağımlı olduğumuz gerçektir. Siz cep telefonundan örnek vermişsiniz lakin ben klima örneğinden ayrılmadan şunu yazmak istiyorum. neden CHİP den örnek verdim? Şimdi önce şu gerçeği kabul edelim ki klima sektöründe müthiş bir elektronikleşme durumu söz konusudur. çok eski en ilkel klima teknolojisinde temel unsur kompresör gaz ve elektrik iken, günümüz şartlarında artık en önemli unsur sürücüdür, sürücüden kastım ise değişken frekanslı ve değişken akımlı kompresörü sürecek olan elektronik devre dir. Elektronik devrenin temel unsuru mikrokontrol ise o zaman mikrokontrolün temel unsuru da chip dir.

    Peki bu durumda bana MITSIBİSHİ firmasının CHİP yaptığını kim ispat edebilir? Kendi chipini üretmiyorsa eğer, MITSUBİSHİ o halde chip tedarikini hangi firmadan sağlıyor? Elektronik devre elemanlarına sadece bir örnek olan DİYOT komponentini de MITSUBİSHİ kendisi mi üretiyor yoksa yine bunu da tedarik mi ediyor? Bu soruların cevapları belli, elbette ki özkaynaklarında silisyum veya germanyum madeni üzerine çalışma yapan bir departmanları olmadığına göre bu komponentler TEDARİK ediliyor yani ÜRETİLMİYOR. peki kendisi üretmiyorsa o halde MITSUBİSHİ markası için dahi tüm üretimini ÖZKAYNAK kullanarak YAPAMADIĞINI yazabilirmiyiz? bence yazabiliriz.
    İşte buradan hareketle yine diyebiliriz ki, Nasıl ki bu lider marka da A dan Zye tüm üretimini ÖZKAYNAK kullanarak yapmıyorsa, MİDEA-DAIKIN-VESTEL-ARÇELİK veya ÇİNGÇANGÇONG markası da TAM ÖZKAYNAK kullanarak üretim yapmıyor elbette. işte bu bağlamda herkesin JAPON olarak kabul ettiği MITSUBİSHİ nin CHİP tedariği için ÇİN ile alışveriş içinde olduğu inkar edilebilir mi? İşte ben bu noktada resmi bilgi kabul ederim, forum söylemleri değil. Bakın ben bu konuda BU BÖYLEDİR demiyorum. sadece merak ettiğim bir konunun bana İSPAT edilmesini istiyorum. Yani MITSUBİSHİ ye saldırdığım veya diğer markaları övdüğüm vs düşünülmesin. Mantık çerçevesinde bazı sorular soruyorum, bu sorular cevaplandığında zaten her şey ortaya çıkacaktır.
    JAPON mallarının ÇİN de üretilmesine rapmen değer kaybetmediğini yazmışsınız ancak neden o zaman FİAT arabalar ülkemizde üretilirken, İTALYA üretim FİAT ile TOFAŞ üretim FİAT arasında 1.5 misli değer farkı oluştuğu konusunda makul bir açıklama varmıdır? Veya PİONEER markasının JAPON üretimi varken ve aynı fiyat ise siz neden ENDONEZYA veya MALEZYA üretimi ürüne şüphe ile bakarsınız. Neden DİGİCOM firması JAPON PİONEER yerine SINGAPUR üretim PIONEER ityhalatı konusunda ısrar ediyordu? işte burada da sizi haklı çıkartabileceğim olgu devreye girer MALİYET
    İşçilik ucuz lakin kalite de ucuz. Yüksek kalite=yüksek bedel. ''Eee yüksek bedel ödeyeceksem Çin de ürettirmemin ne mantığı var'' diyor değerli üreticilerimiz


    Bir ekleme yapayım onu yazmayı unutmuşum. VESTEL fabrikalarından çıkan televizyonları da aynı klasmana almışsın yalnız, bu ürünler yurtiçi yurtdışı ayırımı yapılmadan imal edilen, malzeme kalitesi marka model fark etmeksizin aynı banttan çıkan ürünler. Ana branşım elektronik olduğu için konuya oldukça vakıfım, üretimlerini de çok iyi bilirim, bu nedenle burada bir hata olduğunu belirtmek isterim. VESTEL marka MB82 de nasıl MEDİATEK işlemci kullanmışsa TOSHIBA veya FINLUX veya SEG markasında da aynı MEDİATEK işlemciyi kullanmıştır. hangisinde hangi komponet var ise diğeri de aynı mantıkla aynı banttan çıkmıştır. aralarındaki farkı söyleyeyim, talep edenin talep içeriğine göre donanımsal veya yazılımsal kısıtlamaya gidilir üretimde. yurtdışına gidecek üründe talep eden istememiştir ona RX TUNER koyulmamıştır. Veya YURTİÇİ üretimde CI modül istenmemiştir onu koymamışlardır. ama pertinax düzeni aynıdır yerleri boştur sadece, hatta bazılarında önceden üretilmiş hazır anakartt var ise, donanımı üzerinde olmasına karşın yazılım ile sistem kapatılır ve CI modül çalışmaz vs. TELEVİZYON bölümüne bakınız bu unsurların da sonradan yüklenen yazılımlarla açılabildiğini göreceksiniz.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • extraordinaryman45 E kullanıcısına yanıt
    Haklısınız, ürünlerin problemlerini bile bile satanların vebali büyük bu konuda...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 16641665166616671668
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.