Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1661. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
57.221
Cevap
701
Favori
4.430.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 16591660166116621663
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben 5 yıl önce forumda danışarak kılı kırk yararak 2adet Mitsubishi electric Deluxe power 1 adet Mitsubishi heavy inverter aldım. klimalaromdan çok memnunum ısıtma ve soğutma da çok iyiler doğalgaza yeni geçtim. Yıllarca ısınma da da kullandım. klimanin bu kadar isitabildigine kimse inanamadı. servisten temizlik bile yaptırmadim.güçte azalma olmadı. tek olumsuz yanları kumandası çok kötü. ışık siz.klimanin üzerinde de ışıklı derece gösteren bir panel yok.evde lamba açmadan klima yi ayarlayamiyorsun.elektrik tüketimi ekonomik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kemtuz kullanıcısına yanıt
    Hocam cihazlar inverter midir? Ve dönemin parası ile kaç liraya almıştınız eğer ayıp olmazsa sorabilir miyim?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 0nasip0

    Arkadaşlar ben de 12000 btu klima almayı düşünüyorum.1500-2500 arası tavsiyelerinizi alabilir miyim?

    merhaba arkadaşım.klimayı soğutma ısıtma olarakmı kullanacaksınız.il ,kaçıncı kat yalıtım durumu hakkında bilgi verebilirseniz yardımcı olayım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Styric

    Merhabalar. Aslen daikin istiyorum lakin fiyat olarak çok geliyor. Bütün beyaz eşyalarım ve kombi bosch marka.

    Acaba bosch klima mı alsam?

    B1ZMI12725

    bu modeli beğendim. 25 metrekare salon için 12btu yeterli geliyor bana sadece soğutma yapılacak. bosch fason yaptırıyor midea firmasına. Fikriniz nedir acaba? teşekkürler.




    merhaba arkadaşım.bazı bilgilere vakıfsınız zaten.sadece soğutmada iş görür sıkıntı yaratmaz .burda fiyatı baz almak lazım.ne kadara buldunuz çünki sadece soğutma için ekenomik fiyatlı klimalarda var.tabiki servis hizmeti boscta biraz daha iyi.beyaz eşyaları zaten kendini kanıtlamış durumda.klima olarak servis hizmeti hakkında bilgim yok ama kimseyide mağdur etmez bosch.itibarlı bir firma nede olsa




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kemtuz

    Ben 5 yıl önce forumda danışarak kılı kırk yararak 2adet Mitsubishi electric Deluxe power 1 adet Mitsubishi heavy inverter aldım. klimalaromdan çok memnunum ısıtma ve soğutma da çok iyiler doğalgaza yeni geçtim. Yıllarca ısınma da da kullandım. klimanin bu kadar isitabildigine kimse inanamadı. servisten temizlik bile yaptırmadim.güçte azalma olmadı. tek olumsuz yanları kumandası çok kötü. ışık siz.klimanin üzerinde de ışıklı derece gösteren bir panel yok.evde lamba açmadan klima yi ayarlayamiyorsun.elektrik tüketimi ekonomik

    merhaba arkadaşım.zamanında iyi ürün almanızın memnuniyeti bu işte.heavy olsun me olsun güzel klimalar.sadece şu an heavy nin alt modelleri biraz sıkıntılı gibi dursada piyasadki birçok klimaya on çeker.




  • Ado kullanıcısına yanıt
    Herhangi birimizi eklememişsiniz fakat, bu mesajınızı herhalde Ghostkiller ile aramızdaki muhabbetten dolayı dile getirdiniz :)

    Ben kendimce cevaplayayım. Tabi ki fiyatlar konusunda haklısınız. 5000 liralık ile 1500 liralığı kıyaslayınca tabi ki fark artıyor. Ama ben şahsen hj modelini 2200lere indirmeye niyetleyim ki, ondan sonra 1800lük midea blanc yerine tabiki Me alırım. Bu arada şöyle diyeyim, o midealar için de bayilerden fiyat alınca size 2100'e bırakırız deyince tabi ki hiç bir esprisi kalmıyor.

    Ben 3 güne kadar klimaları bilmiyordum okudum okudum sizlerin yazdıklarını. Ama klima hariç genel olarak Japon malı ürünlerin (bakın Japonya üretimi de olabilir olmayabilir de) sorunsuzluk ve görevi yerine getirme manasında daha başarılı olduklarını biliyorum. Yüksek lisans tezimi de Mazda üzerine yapmış biri olarak söylüyorum ki mesela Mazda kağıt üzerinde verdiği yakıt tüketimlerine performansına en yakın değer veren firmalardan. Bir çok Fransız, Alman o performanslı ve ekonomik diye tabir ettikleri yakıt tüketimlerinin günlük gerçekçi kullanımda yanına yaklaşamıyor. Yani eğer o yüksek performansı veriyorsa aşırı yakıyor, az yaksın diyorsanız da performansız takılmanız lazım. Mesela bu konular Mazda gibi atmosferik motor üreticileri daha linear bir performans ve yakıt ekonomisi sunuyor. Üstüne parçası daha pahalı diye eliştiriliyor fakat Renault'un Hyundai'nin 2 katı 3 katı az sorun çıkarttığı hep es geçiyor. Önemli olan fiyat ve kağıt üzerindeki değerler diyebilirsiniz, iki araba da aynı yere götürüyor diyebilirsiniz ama o sorun çıkma, verim alamama durumu yok mu, o sadece evet parasını verdim onarımını yaptım diyerek geçen birşey değil, çünkü kişinin hem cebine hem vaktine hem de planlarına, sinirine dokunuyor.

    Bu nedenledir ki ben de Japonlara daha bir sempati duyuyorum. Zannetmeyinki bunu basma kalıp söylüyorum, zannetmeyin ki Japonlar benim babamın oğlu:) Ben araştırdığım, genel olarak ürünlerinden aldığım fayda ve tecrübe üzerine böyle diyorum. He, klima konusunu daha önce bilmiyordum. Ama japon daha iyi denince de şaşırmadım. Çünkü zaten bir çok üründe tecrübe ettiğim birşeydi.

    Bu arada tabi ki ME'yi hizmetlerinden dolayı eleştirebiliriz, fiyatlarının neden bu kadar pahalı olduğunu da. Çünkü ben de farkettim, yurt dışında panasonic ve Me arasında bu kadar fark yok, ama Türkiye'de birileri bundan nemalanıyor. ME türkiye yönetimi diyelim.. O nedenledir ki ben de sizin değindiniz gibi o yüksek rakamları verme niyetinde değilim. Midea ve Panasonic ile arasındaki Fiyat farkını olabildiğince indirme niyetindeyim. Çünkü bence ürün ne kadar iyi olsa da, o fiyat farkı sadece isminden dolayı koyuluyor. (misal Mazda v.s. Volkswagen).

    Bu arada belirteyim, ben tabiki kendi evimizde kalıyorum. Yani en az 10 yıl tak çıkarma yapmayı düşünmüyoruz, tabi şartlar da değişebilir.

    Özet olarak, yani yukarıda yazdığımız yazı körü körüne japonu savunmak değil, 3000i 4000i normalleştirmeye çalışmak da değil. Ben ME desem de Midea ile arasındaki fark 400-500 den fazla olursa zaten bir başka sefere demek kalır ME'ye :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tercihimi Panasonic Etherea Kit E18 den yana yaptim.hemen taktilar.Cihazdan ilk izlenimlerim soyle.Oncelikle servisi iyi is cikardi temiz is yaptilar vakumlamayida yaptilar.Cihaz genel olarak beklentilerimi fazlasiyla karsiladi.suan sogukta kullaniyorum.Tek sorun diyebilecegim durum ic ünite biraz sesli 1.fanda ses normal ama 5.fana alinca biraz ses cikartiyor ama cok fena üflüyor cihaz 18000 lik okadar olsun diyorum ben.budurum beni cok rahatsiz etmedi.Butun ozellikleri gayet iyi calisiyor.Dis ünitese ses duymadim gayet iyi.Genel olarak ilk izlenimlerim bunlar.Ben cihazdan cok memnunum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Müteferric kullanıcısına yanıt
    Hocam ortaya yazayım istedim. İftara bir hayli vakit vardı bana da oyalanacak yer lazımdı oturdum karaladım işte yanlış bir algı uyandırdıysam mazur görünüz artık.

    Şimdi hocam şu japone konusunda aslında (otomotivde belki ayrılabiliriz) çok da ayrılmıyoruz birbirimizden. Ben SONY televizyonların sadece Japon olan üretimlerin Suudi Arabistan'a gönderildiği ancak diğer üretimlerin bizim ülkemize ithal edildiği 1980 li yıllardan beri bu sektörün içerisindeyim.
    DİGİCOM firmasının PİONEER gibi benim çok sevdiğim bir markanın neden sadece Malezya, Endonezya, Taıwan, Singapur üretimlerini ülkemize getirme konusunda ısrar ettiğini de anlamak çok zor olmasa gerek, ben 1992 yılında içerisinde olduğum oto müzik sistemleri sektöründe bu oto sistemlerinin içerisinde kullanılan servo mekanizmasının hangi ilkel şartlarda yapıldığına gözümle şahit olmakla birlikte, Japon üretim Pioneer aynı model ile karşılaştırma şansı da bulmuştum.

    Şimdi elbette size klima sektöründen de örnek verebilirim ancak konunun aslında ne kadar geniş kitlelerde etken olduğunu anlatabilmek adına oto müzik sistemlerinden örnek verdim.

    Yani konu öyle bir hal almış vaziyette ki hiç bir markaya, Tüketicisini Düşünür güveni oluşmuyor bende. Televizyon bölümünde sıkça yazdığım bir cümle vardır ''Bu işin yerlisi yabancısı yok'' olay bu kadar basit.

    Ben ki bir ürünün üretim maliyetleri ortadayken fiyatlandırma politikasını görmüş birisi olarak diyorum ki, garantiyi dahi bize bizim paramızla satan, olası maliyetleri dahi fiyat belirleme politikalarında etken tutan tüm firmalara benim lafım aslında.

    Şimdi hal böyleyken, Bu en büyük marka da yine garantiyi dahi bize parayla satıyorken 1 klimaya 3 klima parası vermek bana dokunuyor hocam. Ama tekrar ediyorum dokunsa dahi eher evladiyelik kullanılacaksa ve bütçe elveriyorsa ME alınacak hocam ona lafım yok.

    Size müsaade ederseniz bir anımı anlatmak isterim. VESTEL de çalıştığım için özel görevle GÖCEK ZEYTİNADA ya gittim klima arızası için. Şimdi bilenler vardır AHMET NAZİF ZORLU ya aittidr bu ada. yine bilirsiniz ki Ahmet Bey ZORLU holdingin, dolayısı ile VESTEL in sahibidir. Şimdi bu cümleleri okuyunca ''Reklama Geçti'' diye düşünmeyin hemen, konunun vurgu nokyası şurası. Arızasına gittiğim klima MİTSUBİSHİ

    Durun hemen yine fesat düşünmeyin ''Adam VESTEL in sahibi o bile MITSUBİSHİ kullanıyor'' diye. Konu bitince anlayacaksınız ne olduğunu.

    Şimdi hocam Karayolu ile Göcek Limana Gittim Ekibimle, Oradan Tekne ile aldılar adaya çıktık, Hemen gerekli kontroller vs derken baktık kompresör iptal lakin makine Merkezi Soğutma ve 20 yıl önce kurulmuş. Bu ada Ahmet Bey'den önce UZAN lara ondan önce de Sanırım NADİR'E aitti, yani Güzel ülkemde klimanın adının dahi pek anılmadığı dönemlerde kurulmuş bir sistem. Hocam Kompresör arızalı lakin tabi ki VESTEL olarak benim MITSUBİSHİ kompresörü fabrikadan tedarik etme imkanım yok. Ahmet Bey ile Oturduk konuştuk (Oturduk derken ben esas duruştaydım yanlış anlaşılmasın ) Dedi ki ''Helvacıı (soyadım Helvacı) ne diyorsun Bu klimayı mı tamir edelim yoksa Fabrikadan klima mı getirtelim?''

    Sayın Hocam verdiğim cevap aynen şuydu ''Efendim çok güzel bir sistem kurulmuş, makine rüştünü ispat etmiş, kaldı ki bu işin piri MITSUBİSHİ tarafından yapılmış 20 Yıldır sağlıklı çalışıyor, Tüm sistemi kontrol ettim anormal bir durum olmazsa 20 Yıl daha çalışır, Müsaadeniz olursa onarım cihetine gidelim''

    Devamında gerekli kurumsal bağlantıları yaptık MITSUBİSHİ den kompresör istedik, helikopterle kompresörümüz geldi takıldı edildi konu çözüldü vs vs.

    Şimdi hocam dikkat ederseniz burada devreye yine MANTIK girdi. İşte hep söylediğim gibi ben MANTIK adamıyım MARKA adamı değil, VESTEL markasının daha doğrusu koca holdingin sahibi adamın evinde MITSUBİSHİ sistem mevcut ve ben bu sistemin kalması gerektiği yönde görüş bildirmişim zira markaya güveniyorum, Kendi markamıza güvenmediğimden değil onu da taksam çatır çatır çalışır ama 20 yıl çalışıp bir 20 yıl daha çalışır diyecek kadar güvenim yok elbette.

    İşte Caponlar yapmış mı? Vallahi yapmış ben daha neyi tartışayım?

    İşte tüm bu bilgiler doğrultusunda Ben de bu imkanlara sahip olsam takarım ME yi bakarım keyfime. Ancak bizler orta direk vatandaşız bu nedenle ben MARKA değeri adı altında para ödemeyi reddediyorum, onun yerine bana uzun yıllar güvence veren alt segment ürünleri tercih ediyorum. Kişisel davranış şeklim bu.

    Özetle; benim de yazdıklarım körü körüne düşmanlık değil, kaldı ki inanın hiç bir markaya düşmanlığım yok. Neden düşman olayım yahu ben zaten o markalardan ekmek yiyorum, Bu gün VESTEL de isem yarın ARÇELİK de, 5 sene sonra DAIKIN da olurum iş dünyası bu, Bende bu deneyim, bu bilgi birikim olduktan sonra, hakkımı kim verebiliyorsa onda çalışırım

    Hocam forum o kadar enteresan bir yer ki, VESTEL de çalıştığım için pazarlamacı, ME nin fiyat politikasını eleştirdiğim için Yabancı Düşmanı, BAYMAK 5 yıl garanti veriyor bu avantajdır dediğim için Çöpçü, Airfelde alüminyum kit kullanıyorlar ama bu dünyanın sonu değil yahu dediğim için cahil vb gibi aklınıza gelebilecek her şeyi olabiliyorsunuz burada

    Çok güzel sohbet oldu, umarım cevap verebilecek bir şeyler yazarsınız




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sayaga

    Tercihimi Panasonic Etherea Kit E18 den yana yaptim.hemen taktilar.Cihazdan ilk izlenimlerim soyle.Oncelikle servisi iyi is cikardi temiz is yaptilar vakumlamayida yaptilar.Cihaz genel olarak beklentilerimi fazlasiyla karsiladi.suan sogukta kullaniyorum.Tek sorun diyebilecegim durum ic ünite biraz sesli 1.fanda ses normal ama 5.fana alinca biraz ses cikartiyor ama cok fena üflüyor cihaz 18000 lik okadar olsun diyorum ben.budurum beni cok rahatsiz etmedi.Butun ozellikleri gayet iyi calisiyor.Dis ünitese ses duymadim gayet iyi.Genel olarak ilk izlenimlerim bunlar.Ben cihazdan cok memnunum.


    Haydi bakalım hayırlısı olsun hocam.
    Allah iyi günlerde kullanmayı nasip etsin. fan sesi duymanız normal hocam, kontrolör mantığı ile baktığınızda dikkatinizi çekecek çok şey bulursunuz. Bu gün yüzünüze yelpaze sallasanız onun dahi rüzgar sesini duyduğumuzu düşünürsek eğer havanın kendisinden kaynaklanan o ses gayet doğaldır diye düşünüyorum. Önemli olan cross fanı çeviren motor sesini duyup duymadığınızdır ki zannetmiyorum bunun olacağını.
    Bayram önü sizi sevindirdilerse Allah da teknik ekibimizi sevindirsin inşallah




  • Ado kullanıcısına yanıt
    Estağfurullah, yazdıklarınız izanla okunursa kimse sizi veya Ghostkiller'i pazarlamacı olmakla yaftalayamaz. Pazarlamacı olan direkt sırıtıyor. Ben sizde hiç böyle birşey görmedim, bilgilendirici açıklamalarınız dışında :)

    Zaten akıl da bunu gerektirir, her markanın iyisiyle kötüsüyle tartışılması gerekir. Ki burada da ME'nin bence tartışılması gereken kısmı Türkiye yönetimi. Dünya markası bile olsa bu ülkeye ayak basan firmalar anında bozuluyor ve anında kazıklama modlarını aktive ediyorlar. Bence ME'deki aletlerin hiç bir kabahati yok, İtalya'da neyse burada da o. Ama italya gibi bir Euro ülkesinde o fiyat olup Türkiye'de 2 katı fiyatı oluyorsa, bu da Türkiye'deki halkın daha kolay yolunduğunu ve yasal gevşekliklerle yolunmaya müsait olduğunu gösteriyor. Sizin anınızda paylaştığınız ME sorunsuzluğunun kaymağını günümüzde yüksek fiyatlarıyla yiyorlar. :/

    Dedikleriniz çok doğru, Marka fiyatı saçmalığı (örnek VW ve tok kapı sesi durumu) konusunda çok haklısınız. Mantıklı ölçüde kaliteli bir markanın da sıradan bir marka ile aynı olmasını tabi ki de beklemiyoruz, fakat dediğiniz gibi o fiyat farkı kalite ve maliyetler dışında sırf ''Gideri var'' diye şişirilmesi kabul edilmemeli. Ama başkaları tarafından kabul edilebiliyor ki, ME'nin bir şubesi başka bir bayideki ürünü söyleyince bana '' o zaman oradan al'' gibi pişmiş cevap verebiliyor. (Tabi dediğim gibi burada aletin suçu yok, Türkiye ME'nin yani insanın sorumsuzluğu).

    Bu arada afiyet olsun, Allah kabul etsin orucunuzu;)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Müteferric kullanıcısına yanıt
    Siz böyle yazinca sağ dikiz aynasiż satilan renault 9 arabalar geldi aklima

    Turkiyemize gelen ilk nesil 9 gurubuydu. Bu arabalari satin alan insanlara sag dikiz aynalarini PARA ile sattik. Yani bizim pazarlama ahlakimiz yapti bunu hocam. Devam eden yillarda poyraz otomotivin şahin arabalari paspassız satmasi takip etti bunu. Tabi ki paspaslar yine sonrasinda ekstra para karsiligi satildi tuketicilere. Yani hocam tespit cok dogru, bizim ulkemizde herseyden once BİZ izin vermeyiz bir isin dogru yapilmasina. Buradan hareketle belkide benim ME yi elestirmem haksizlik kabul edilebilir.

    Not: hocam ozur dilerim yazmayi unutmusun. Tesekkur ederim afiyetle yedim vallahi Allah ne verdiyse :)
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ado kullanıcısına yanıt
    Yaşımdan dolayı ben onları kaçırdım ama tabi ki araştırdığımda denk gelmiştim o tek aynalılara :D Şimdi siz dediniz ya halkımız izin vermez diye, dediğiniz gibi. Bunda ''Şükür'' teriminin manipule edilmesi, çıkarcı insanların şükür'ü ve aza tamah etmeyi empoze edip kendilerinin birilerinin kanına girerek milyonları götürmesi de sebep. Neyse konu derinleşiyor, sizin halkımız izin vermez sözünüz ile ilgili bir video paylaşıp gidiyorum. Tam bu konuyla alakalı. Size iyi geceler dilerim.;)https://youtu.be/8XujlWzsppQ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Müteferric -- 4 Temmuz 2016; 0:27:38 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ghostkiller1

    quote:

    Orijinalden alıntı: Styric

    Merhabalar. Aslen daikin istiyorum lakin fiyat olarak çok geliyor. Bütün beyaz eşyalarım ve kombi bosch marka.

    Acaba bosch klima mı alsam?

    B1ZMI12725

    bu modeli beğendim. 25 metrekare salon için 12btu yeterli geliyor bana sadece soğutma yapılacak. bosch fason yaptırıyor midea firmasına. Fikriniz nedir acaba? teşekkürler.




    merhaba arkadaşım.bazı bilgilere vakıfsınız zaten.sadece soğutmada iş görür sıkıntı yaratmaz .burda fiyatı baz almak lazım.ne kadara buldunuz çünki sadece soğutma için ekenomik fiyatlı klimalarda var.tabiki servis hizmeti boscta biraz daha iyi.beyaz eşyaları zaten kendini kanıtlamış durumda.klima olarak servis hizmeti hakkında bilgim yok ama kimseyide mağdur etmez bosch.itibarlı bir firma nede olsa

    Yorumunuz için teşekkür ederim. bayi ile görüştüm montaj dahil 2000 TL'ye bıraktılar. 9 taksit şeklinde.

    Yeni evime her şeyi bosch aldım 7-8 bin TL kadar alışverişim oldu bayi bu fiyata bıraktı en son. Görevlide gayet başarılı olduğunu söyledi. Sanırım tercihim bosch olacak. Teşekkürler.

    Not: Piyasası 2250-2500




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Styric

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ghostkiller1

    quote:

    Orijinalden alıntı: Styric

    Merhabalar. Aslen daikin istiyorum lakin fiyat olarak çok geliyor. Bütün beyaz eşyalarım ve kombi bosch marka.

    Acaba bosch klima mı alsam?

    B1ZMI12725

    bu modeli beğendim. 25 metrekare salon için 12btu yeterli geliyor bana sadece soğutma yapılacak. bosch fason yaptırıyor midea firmasına. Fikriniz nedir acaba? teşekkürler.




    merhaba arkadaşım.bazı bilgilere vakıfsınız zaten.sadece soğutmada iş görür sıkıntı yaratmaz .burda fiyatı baz almak lazım.ne kadara buldunuz çünki sadece soğutma için ekenomik fiyatlı klimalarda var.tabiki servis hizmeti boscta biraz daha iyi.beyaz eşyaları zaten kendini kanıtlamış durumda.klima olarak servis hizmeti hakkında bilgim yok ama kimseyide mağdur etmez bosch.itibarlı bir firma nede olsa

    Yorumunuz için teşekkür ederim. bayi ile görüştüm montaj dahil 2000 TL'ye bıraktılar. 9 taksit şeklinde.

    Yeni evime her şeyi bosch aldım 7-8 bin TL kadar alışverişim oldu bayi bu fiyata bıraktı en son. Görevlide gayet başarılı olduğunu söyledi. Sanırım tercihim bosch olacak. Teşekkürler.

    Not: Piyasası 2250-2500


    Hocam bende bosch 18907 {18 btu} düşünüyorum deneyiminiz nedir memnunmusunuz eğer aldıysanız tabi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ghostkiller1

    quote:

    Orijinalden alıntı: Kemtuz

    Ben 5 yıl önce forumda danışarak kılı kırk yararak 2adet Mitsubishi electric Deluxe power 1 adet Mitsubishi heavy inverter aldım. klimalaromdan çok memnunum ısıtma ve soğutma da çok iyiler doğalgaza yeni geçtim. Yıllarca ısınma da da kullandım. klimanin bu kadar isitabildigine kimse inanamadı. servisten temizlik bile yaptırmadim.güçte azalma olmadı. tek olumsuz yanları kumandası çok kötü. ışık siz.klimanin üzerinde de ışıklı derece gösteren bir panel yok.evde lamba açmadan klima yi ayarlayamiyorsun.elektrik tüketimi ekonomik

    merhaba arkadaşım.zamanında iyi ürün almanızın memnuniyeti bu işte.heavy olsun me olsun güzel klimalar.sadece şu an heavy nin alt modelleri biraz sıkıntılı gibi dursada piyasadki birçok klimaya on çeker.

    Hocam hoş güzel klima almaya karar veren ve sadece fiyat özellik karşılaştırması yapan en anlamayan insan bile ME, Toshiba, Heavy vs markaların zaten iyi başı çektiğini görür :)
    Bu yorumları ısrarla insanların gözüne sokarcasına defalarca üstüne basa basa yazmanıza da gerek yok. İnsanlar bütçesine göre alır, alabilen en iyisini alır alamayan bütçesine göre en iyisini alır. Ama şurda bir algı oluşmuş; "sanki ME, Toshiba, Heavy va almazsan başka hangisini alırsan al paran çöpe gitmiştir!" Bu çok yanlış bir durum. Önemli olan en iyisini değil, bütçeye göre en iyisini tavsiye edebilmektir. Selamlar..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    Hocam ortaya yazayım istedim. İftara bir hayli vakit vardı bana da oyalanacak yer lazımdı oturdum karaladım işte yanlış bir algı uyandırdıysam mazur görünüz artık.

    Şimdi hocam şu japone konusunda aslında (otomotivde belki ayrılabiliriz) çok da ayrılmıyoruz birbirimizden. Ben SONY televizyonların sadece Japon olan üretimlerin Suudi Arabistan'a gönderildiği ancak diğer üretimlerin bizim ülkemize ithal edildiği 1980 li yıllardan beri bu sektörün içerisindeyim.
    DİGİCOM firmasının PİONEER gibi benim çok sevdiğim bir markanın neden sadece Malezya, Endonezya, Taıwan, Singapur üretimlerini ülkemize getirme konusunda ısrar ettiğini de anlamak çok zor olmasa gerek, ben 1992 yılında içerisinde olduğum oto müzik sistemleri sektöründe bu oto sistemlerinin içerisinde kullanılan servo mekanizmasının hangi ilkel şartlarda yapıldığına gözümle şahit olmakla birlikte, Japon üretim Pioneer aynı model ile karşılaştırma şansı da bulmuştum.

    Şimdi elbette size klima sektöründen de örnek verebilirim ancak konunun aslında ne kadar geniş kitlelerde etken olduğunu anlatabilmek adına oto müzik sistemlerinden örnek verdim.

    Yani konu öyle bir hal almış vaziyette ki hiç bir markaya, Tüketicisini Düşünür güveni oluşmuyor bende. Televizyon bölümünde sıkça yazdığım bir cümle vardır ''Bu işin yerlisi yabancısı yok'' olay bu kadar basit.

    Ben ki bir ürünün üretim maliyetleri ortadayken fiyatlandırma politikasını görmüş birisi olarak diyorum ki, garantiyi dahi bize bizim paramızla satan, olası maliyetleri dahi fiyat belirleme politikalarında etken tutan tüm firmalara benim lafım aslında.

    Şimdi hal böyleyken, Bu en büyük marka da yine garantiyi dahi bize parayla satıyorken 1 klimaya 3 klima parası vermek bana dokunuyor hocam. Ama tekrar ediyorum dokunsa dahi eher evladiyelik kullanılacaksa ve bütçe elveriyorsa ME alınacak hocam ona lafım yok.

    Size müsaade ederseniz bir anımı anlatmak isterim. VESTEL de çalıştığım için özel görevle GÖCEK ZEYTİNADA ya gittim klima arızası için. Şimdi bilenler vardır AHMET NAZİF ZORLU ya aittidr bu ada. yine bilirsiniz ki Ahmet Bey ZORLU holdingin, dolayısı ile VESTEL in sahibidir. Şimdi bu cümleleri okuyunca ''Reklama Geçti'' diye düşünmeyin hemen, konunun vurgu nokyası şurası. Arızasına gittiğim klima MİTSUBİSHİ

    Durun hemen yine fesat düşünmeyin ''Adam VESTEL in sahibi o bile MITSUBİSHİ kullanıyor'' diye. Konu bitince anlayacaksınız ne olduğunu.

    Şimdi hocam Karayolu ile Göcek Limana Gittim Ekibimle, Oradan Tekne ile aldılar adaya çıktık, Hemen gerekli kontroller vs derken baktık kompresör iptal lakin makine Merkezi Soğutma ve 20 yıl önce kurulmuş. Bu ada Ahmet Bey'den önce UZAN lara ondan önce de Sanırım NADİR'E aitti, yani Güzel ülkemde klimanın adının dahi pek anılmadığı dönemlerde kurulmuş bir sistem. Hocam Kompresör arızalı lakin tabi ki VESTEL olarak benim MITSUBİSHİ kompresörü fabrikadan tedarik etme imkanım yok. Ahmet Bey ile Oturduk konuştuk (Oturduk derken ben esas duruştaydım yanlış anlaşılmasın ) Dedi ki ''Helvacıı (soyadım Helvacı) ne diyorsun Bu klimayı mı tamir edelim yoksa Fabrikadan klima mı getirtelim?''

    Sayın Hocam verdiğim cevap aynen şuydu ''Efendim çok güzel bir sistem kurulmuş, makine rüştünü ispat etmiş, kaldı ki bu işin piri MITSUBİSHİ tarafından yapılmış 20 Yıldır sağlıklı çalışıyor, Tüm sistemi kontrol ettim anormal bir durum olmazsa 20 Yıl daha çalışır, Müsaadeniz olursa onarım cihetine gidelim''

    Devamında gerekli kurumsal bağlantıları yaptık MITSUBİSHİ den kompresör istedik, helikopterle kompresörümüz geldi takıldı edildi konu çözüldü vs vs.

    Şimdi hocam dikkat ederseniz burada devreye yine MANTIK girdi. İşte hep söylediğim gibi ben MANTIK adamıyım MARKA adamı değil, VESTEL markasının daha doğrusu koca holdingin sahibi adamın evinde MITSUBİSHİ sistem mevcut ve ben bu sistemin kalması gerektiği yönde görüş bildirmişim zira markaya güveniyorum, Kendi markamıza güvenmediğimden değil onu da taksam çatır çatır çalışır ama 20 yıl çalışıp bir 20 yıl daha çalışır diyecek kadar güvenim yok elbette.

    İşte Caponlar yapmış mı? Vallahi yapmış ben daha neyi tartışayım?

    İşte tüm bu bilgiler doğrultusunda Ben de bu imkanlara sahip olsam takarım ME yi bakarım keyfime. Ancak bizler orta direk vatandaşız bu nedenle ben MARKA değeri adı altında para ödemeyi reddediyorum, onun yerine bana uzun yıllar güvence veren alt segment ürünleri tercih ediyorum. Kişisel davranış şeklim bu.

    Özetle; benim de yazdıklarım körü körüne düşmanlık değil, kaldı ki inanın hiç bir markaya düşmanlığım yok. Neden düşman olayım yahu ben zaten o markalardan ekmek yiyorum, Bu gün VESTEL de isem yarın ARÇELİK de, 5 sene sonra DAIKIN da olurum iş dünyası bu, Bende bu deneyim, bu bilgi birikim olduktan sonra, hakkımı kim verebiliyorsa onda çalışırım

    Hocam forum o kadar enteresan bir yer ki, VESTEL de çalıştığım için pazarlamacı, ME nin fiyat politikasını eleştirdiğim için Yabancı Düşmanı, BAYMAK 5 yıl garanti veriyor bu avantajdır dediğim için Çöpçü, Airfelde alüminyum kit kullanıyorlar ama bu dünyanın sonu değil yahu dediğim için cahil vb gibi aklınıza gelebilecek her şeyi olabiliyorsunuz burada

    Çok güzel sohbet oldu, umarım cevap verebilecek bir şeyler yazarsınız

    Hocam çok açıklayıcı ve MANTIKLI olmuş! Keşke herkes en iyisini alabilse ama bu mümkün olmadığı için sizin deyiminizle MANTIKLI olarak yaklaşmak en doğrusu.. Selamlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ado kullanıcısına yanıt
    İyi sahurlar. o zaman Toshiba da bakmistim me den daha pahali idi. Panasonic ise adana da doğru düzgün satan temsilci bulamamistim. uygun fiyatliydi. ama bir anda %20 den fazla zam yaptılar vazgeçtim. me 35 va sanırım 3500 lira . 25 va 2000 lira. Heavy kabaca 9000 Btu 1500 liraya aldım hepsi inverter du.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Drenaj pompası çok ses yapar mı?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: heLLDorADo__


    quote:

    Orijinalden alıntı: Ghostkiller1

    quote:

    Orijinalden alıntı: Kemtuz

    Ben 5 yıl önce forumda danışarak kılı kırk yararak 2adet Mitsubishi electric Deluxe power 1 adet Mitsubishi heavy inverter aldım. klimalaromdan çok memnunum ısıtma ve soğutma da çok iyiler doğalgaza yeni geçtim. Yıllarca ısınma da da kullandım. klimanin bu kadar isitabildigine kimse inanamadı. servisten temizlik bile yaptırmadim.güçte azalma olmadı. tek olumsuz yanları kumandası çok kötü. ışık siz.klimanin üzerinde de ışıklı derece gösteren bir panel yok.evde lamba açmadan klima yi ayarlayamiyorsun.elektrik tüketimi ekonomik

    merhaba arkadaşım.zamanında iyi ürün almanızın memnuniyeti bu işte.heavy olsun me olsun güzel klimalar.sadece şu an heavy nin alt modelleri biraz sıkıntılı gibi dursada piyasadki birçok klimaya on çeker.

    Hocam hoş güzel klima almaya karar veren ve sadece fiyat özellik karşılaştırması yapan en anlamayan insan bile ME, Toshiba, Heavy vs markaların zaten iyi başı çektiğini görür :)
    Bu yorumları ısrarla insanların gözüne sokarcasına defalarca üstüne basa basa yazmanıza da gerek yok. İnsanlar bütçesine göre alır, alabilen en iyisini alır alamayan bütçesine göre en iyisini alır. Ama şurda bir algı oluşmuş; "sanki ME, Toshiba, Heavy va almazsan başka hangisini alırsan al paran çöpe gitmiştir!" Bu çok yanlış bir durum. Önemli olan en iyisini değil, bütçeye göre en iyisini tavsiye edebilmektir. Selamlar..

    @heLLDorADo__ arkadaşım benim başka bir arkadaşla yorumlaşmam neden sizi böyle bir fikire itti.. yada neden kendinize böyle bir durumu görev edindiniz anlamadım.çok değil daha son 2-3 günlük yazılarımın içine baksanız bu yazdığınızı zaten yazan benim sanırım okumadan bir yorum yapma gereği duydunuz.ne demişim kimin parası neye yetiyor ise o kişi için kalite odur.geriye kalan sorun nedir güzel arkadaşım.yeri gelir yorumlar doğrultusunda kaliteyi savunurum yeri gelir kalitesizliği savunurum.öyle bir yazmışsınızki fiyatından dolayı arçelik önerdiğimi görmemişsiniz.çok değil gene birkaçgünlük mazi airfel daylux alın demişimdir gene fiyat ekseninde.geriye doğru birdaha bakın bakalım kimin bütçesini aşarak illa me,daıkın ,toshiba alım demişim?

    ben burda herbütçeye uygun tavsiyemi güvendiğim klimalar doğrultusunda yaparım.birilerinin istekleri doğrultusunda bu iş olmaz arkadaş kusura bakmayın.ben x markaya güvenirim tavsiyemi veririm.siz başka bir x markaya güvenirsiniz sizde tavsiyenizi verirsiniz.geriye tüketicinin kendi kararı kalırki buda kimseyi bağlamaz.yani güzel kardeşim tek mesaj yerine veya yanlış fikirlere kapılarak karşı atağa geçmek yerine keşke takip edilse genel durumda ona göre yorum yapılsa sevinirdim.yazdıklarınızdan alınacak değilim,sizede kızacak değilim çünki yazılanlar benim yapmış olduğum bir olay olmadığından üzerime alınmıyorum.

    siz diyorsunuz kaliteci,başka biri diyor çinci,başka biri diyor bu adam me ci.......gibi olaylara çok maruz bırakıldığım için sağolsun insanlarımız eline klavyeyi alan kafası esen yazıyorben hep şunu diyorum adalet ekseninden kaymayalım lafım size değil yanlış anlamayalım genel yazıyorum.konu konuyu açar derlerya o misal muhababbet uzuyor işte.şöyle bir foruma son günlerdeki olaylara genel bir bakış yapın.ama sadece klima işine değil forumu gözlemleyin .nasıl bir hal alıyor yada herkes nasıl farklı birşeyler yazıyor göreceksiniz.bizler bütün yazanlara saygı duymak zorundayız art niyet olmadığı sürece.art niyetli yazıyada zaten yapacak birşey yok kendini belli etmiştir ne desek fayda etmez yolunu seçmiştir o kişi.

    ben burda kutuplaşmaya yada kutuplaştırma yapan kim olursa olsun karşıyım arkadaşım kimse kusura bakmasın.insanları bir o yana bir buyana çekmenin manası yok hırslar yüzünden.forum olarak bırakın hadi insan olarak yakışık almayan bir durum.bu forum yıllarca yeterince kutuplaştırma gördü.yeterince insanlarımız bir oraya bir buraya birilerinin istekleri doğrultusunda çekildi zaten.bu duruma dur diyenlerden biriside benim.çok şükürki o günlerin baş aktörleri şuan aramızda yok.ha birileri yeni bir aktörlük yapma çabasında yada başka artniyet içinde ise zaten kendini belli ediyor.onun değerlendirmesinide sayın yönetim yapar.

    konu uzadı biraz sizde kusura bakmayın arkadaşım.laflarımın size değil genel olduğunu anlamışsınızdır inşallah.hepimizin amacı aynı yola çıkarken birbirimizi kırmadan ilerleyelim.benim amacım kendi bilgim doğrultusunda insanlara yardımcı olmak.olup olamadığımıda gene forumdaşlar değerli kardeşlerim değerlendirir.bir kişi öyle dedi diğeri böyle dedi yarışına girmiyorum.kendi karşı çıktığım hatta durun dediğim bir olayada kendimi sokmam kimseninde beni oralara sürüklemesine izin vermem.yapanada durun derim doğal olarak.tepkimi veririm bir forumdaş olarak insan olarak.

    herkes herşeyi yazmakla özgürdür itici ,kırıcı,karalama,zan altında bırkma,hakaret ........gibi art niyet olmadıkça.bizede saygı göstermek düşer.burası bir sosyal paylaşım platformu.ondan öte benim için gerçek bir okul, arşiv ,bilgi hazinesi.bütün bunların değerini bilen bir forumdaş olarak diyorumki kardeşlerim birbirimizi kırmak normal yaşamımızda nasıl hoş bir durum değilse burdada aynı.hepimiz insanız sinirlenebiliriz yanlış yazabiliriz ,istemediğimiz hata elimizde olmadan yapabiliriz.önemli olan bu hatayı anlayıp aynısını tekrar etmememiz.ben kırıcı olmaktan yana bir aile ortamında burda kaynaşalım istiyorum.hiçbirimiz baki değiliz gelip geçiciyiz ne gerek var şu üç günlük dünyada kalp kırmaya.hepimizin bu dünyadan götüreceği belli kardeşlerim.

    yazı biraz uzun oldu sürçü lisan ettiysem affola.bilmeden yanlış birşey yazmışsamda tüm forumdaşlardan özür dilerim.mutlu kalın sağlıcakla kalın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Styric

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ghostkiller1

    quote:

    Orijinalden alıntı: Styric

    Merhabalar. Aslen daikin istiyorum lakin fiyat olarak çok geliyor. Bütün beyaz eşyalarım ve kombi bosch marka.

    Acaba bosch klima mı alsam?

    B1ZMI12725

    bu modeli beğendim. 25 metrekare salon için 12btu yeterli geliyor bana sadece soğutma yapılacak. bosch fason yaptırıyor midea firmasına. Fikriniz nedir acaba? teşekkürler.




    merhaba arkadaşım.bazı bilgilere vakıfsınız zaten.sadece soğutmada iş görür sıkıntı yaratmaz .burda fiyatı baz almak lazım.ne kadara buldunuz çünki sadece soğutma için ekenomik fiyatlı klimalarda var.tabiki servis hizmeti boscta biraz daha iyi.beyaz eşyaları zaten kendini kanıtlamış durumda.klima olarak servis hizmeti hakkında bilgim yok ama kimseyide mağdur etmez bosch.itibarlı bir firma nede olsa

    Yorumunuz için teşekkür ederim. bayi ile görüştüm montaj dahil 2000 TL'ye bıraktılar. 9 taksit şeklinde.

    Yeni evime her şeyi bosch aldım 7-8 bin TL kadar alışverişim oldu bayi bu fiyata bıraktı en son. Görevlide gayet başarılı olduğunu söyledi. Sanırım tercihim bosch olacak. Teşekkürler.

    Not: Piyasası 2250-2500


    o zaman şimdiden hayırlı olsun diyelim kardeşim.yorumlarınızı değerlendirmenizi inşşallah ileriki günlerde bizimle paylaşabilirseniz seviniriz.




  • 
Sayfa: önceki 16591660166116621663
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.